Als u overweegt een online bedrijf te starten, bent u op de juiste site beland. Hier bespreken we alle praktische tips om uw online bedrijf draaiende te houden, de stappen die u moet nemen om uw bedrijf te legitimeren en misschien een paar zakelijke ideeën voor u op te werpen terwijl we bezig zijn.

Internet gebruiken om uw bedrijf te runnen

De oprichting van het world wide web is echt een van de beste dingen die ons ooit zijn overkomen. Het heeft onze manier van leven veranderd, van hoe we ons verplaatsen (Google Maps versus traditionele kaarten + een routebeschrijving vragen) naar hoe we aanbevelingen zoeken (online beoordelingen versus mond-tot-mondreclame). Het heeft ook het runnen van een online bedrijf eenvoudiger dan ooit gemaakt.

Met de beschikbaarheid van breedband met hoge snelheid op de meeste plaatsen over de hele wereld, zijn we vrij om ons bedrijf vanuit het comfort van ons huis te runnen, of zelfs terwijl we nippen aan een tropisch paradijs (zolang wifi natuurlijk beschikbaar is).

Een van de mooiste dingen van online bedrijven is dat uw markt niet beperkt is tot alleen uw land. Droom groots. Met de kracht van internet kunt u uw producten wereldwijd verkopen!

Waarom de meeste online bedrijven op hol slaan

Dingen zijn nooit zo eenvoudig als het lijkt. Zelfs met de gemakken en voordelen die internet ons biedt, zult u merken dat veel mensen er nog steeds niet in slagen hun bedrijf digitaal op te bouwen. Dit komt omdat de meeste mensen gewoon niet weten hoe ze hun producten in een digitale ruimte moeten creëren, vermarkten en verkopen.

Een e-commerceplatform opzetten voor uw nieuwste product zonder een plan en gewoon hopen dat het wordt verkocht, is als het kopen van een enkele reis in de volgende trein die mislukt.

Praktische tips en tips voor online bedrijven

In dit artikel bespreken we enkele dingen die u moet doen om het succes van uw online bedrijf te verzekeren. Wie weet? Met voldoende doorzettingsvermogen en een beetje geluk, kun je het zelfs groots maken en van je bedrijf de volgende geweldige eenhoorn-startup maken!

Ongeacht of u een dierenarts in de branche bent of een jonge, slimme ondernemer, we zijn er zeker van dat u de volgende tips erg handig zult vinden, dus maak een bladwijzer van deze pagina voor toekomstige referentie.

Als je meer updates en hacks voor kleine bedrijven wilt, abonneer je dan ook op onze nieuwsbrief.

Oké, genoeg schaamteloze zelfpromotie, laten we verder gaan met het artikel!

Hoe een online bedrijf te starten

Stap 1: oplossingen bieden voor bestaande problemen

Problemen zijn kansen. Sommige problemen kunnen gewoon een belemmering voor iemand zijn, terwijl andere ronduit verergerend kunnen zijn. Door problemen te identificeren en een product / dienst te creëren die dat probleem oplost, creëer je een oplossing die de markt al nodig heeft. Dit is een veilige manier om uw kansen op het creëren van een succesvol bedrijf te vergroten.

Zelfs als u niet bezig bent met het oplossen van problemen, heeft uw bedrijf er veel baat bij door alleen de problemen van uw klanten te identificeren. U kunt problemen oplossen waarvan u niet wist dat u ze heeft, en moedig daarom herhaalde bezoeken van uw klanten aan.

Dit kunt u doen door:

 • Forums bezoeken die relevant zijn voor uw product / dienst.
  Door te lezen over waar mensen over klagen of ontevreden over zijn, krijg je waardevolle inzichten over hun problemen en wat ze proberen te bereiken. Enkele van de meer populaire forums die u kunt bezoeken, zijn reddit en Bizwarriors. U kunt ook gebruikmaken van Facebook en lid worden van groepen die relevant zijn voor uw niche! Van daaruit krijg je veel inzichten.
 • Een bezoek aan Quora
  Quora kan voor u een waardevol bezit zijn om inzichten te verzamelen. Het heeft meer dan 200 miljoen unieke gebruikers per maand, allemaal op zoek naar oplossingen voor hun problemen.
 • Zoekwoordenonderzoek doen
  Zoekwoordonderzoek helpt u zoekwoorden te vinden waarnaar gebruikers op zoek zijn. Ga in op een paar zoekwoorden waarnaar mensen zoeken, maar die niet veel concurrentie hebben. Dit onthult de oplossingen die mensen willen.
 • Bekijk de concurrentie
  Bezoek de websites van uw concurrenten om te zien wat ze goed doen. U kunt zien wat voor soort oplossingen zij de markt bieden en vanaf daar kunt u ‘innoveren’. (Voor de duidelijkheid, als ik zeg “innoveren”, bedoel ik kopiëren en verbeteren.)

Stap 2: schrijf om te verkopen

Een goede kopie schrijven is een van de meest effectieve manieren om uw verkoop te verhogen. Leer basistechnieken voor copywriting of huur een goede copywriter in (houd er rekening mee dat een goede schrijver geen goede copywriter is. Het zijn totaal verschillende vaardigheden).

Een goede tekstschrijver weet waar hij een goede call-to-action-knop moet plaatsen. Ze weten hoe ze spannende koppen moeten schrijven die kort maar krachtig genoeg zijn om de aandacht van het publiek vast te houden en ze stap voor stap naar de betaalpagina leiden. Ze zullen vakkundig cross-selling doen nadat de klanten hebben betaald, en ze zullen er een goed gevoel over hebben.

Hier zijn enkele tips voor het schrijven van een overtuigende kopie:

 • Houd je kop kort en krachtig.
 • Schrijf voor het digitale publiek. Ze hebben erg korte aandachtsspanne.
 • Gebruik geen ingewikkelde woorden of taal.
 • Schrijf met een doel.
 • Gebruik de reis van de koper. Het is bewezen dat het om een ​​reden werkt!

Als je meer wilt weten, lees dan ons diepgaande artikel over het schrijven van website-inhoud.

Stap 3: Maak een site die premium aanvoelt

Wanneer iemand uw website voor kleine bedrijven tegenkomt, heeft u minder dan 5 seconden de tijd om een ​​goede indruk te maken. Een site die er amateuristisch uitziet, wekt niet bepaald vertrouwen bij mensen, en als ze eenmaal gedag zeggen, zeggen ze meestal voor altijd gedag.

Besteed aandacht aan gebruikersinterface (UI) en gebruikerservaring (UX).

 • Is uw gebruikersinterface gemakkelijk te navigeren?
 • Reageren uw pagina’s snel genoeg?
 • Is de kopie op die achtergrond moeilijk te lezen?
 • Wat is uw waardevoorstel?
 • Geeft het doorlopen van de site uw klanten een prettige ervaring?
 • Is het kopen van dingen op uw site eigenlijk heel eenvoudig?

Beschouw uw website als een fysieke winkel. Je zou niet willen kopen in een winkel die eruitziet alsof het een front is voor drugsdeals in de steeg. Bekijk dit artikel om een ​​winkel te ontwerpen waar uw klanten zin in hebben om wat deeg te laten vallen.

Stap 4: Vestig uzelf als een expert in uw vakgebied

Deze tip is van toepassing op zowel online als offline bedrijven. Merk op dat wanneer u ergens naar op zoek bent, u de neiging heeft om uw aankoop te doen bij de meest deskundige klinkende verkoper?

Hetzelfde concept is van toepassing op online bedrijven.

Als u deskundig, zelfverzekerd en gezaghebbend klinkt, hebben mensen de neiging om op u te vertrouwen en kopen ze alles wat u aanbeveelt.

U hoeft niet eens alles te weten over uw product, u hoeft alleen meer te weten dan uw klanten en hoe zij hiervan kunnen profiteren. Geef ze waardevolle inhoud en schrijf gratis tips (net zoals dit artikel). Zorg ervoor dat u altijd naar uw site linkt, zodat de mensen die uw stukken lezen, weten waar het vandaan komt.

Je kan ook:

 • Artikelen schrijven (op basis van trefwoordonderzoek).
 • Maak video’s (als schrijven niets voor jou is).
 • Vraag beantwoorden over Quora.
 • Schrijf voor Medium.
 • Neem deel aan relevante forums.

Stap 5: Gebruikmaken van e-mailmarketing

Onderschat de kracht van e-mailmarketing niet. Wanneer iemand u zijn e-mailadres geeft, geven ze u in wezen een directe communicatielijn.

U hoeft zich geen zorgen te maken over advertenties, het maakt u niet uit of uw boodschap verdwaalt in de zee van advertenties op sociale media.

Wanneer uw klanten u hun e-mailadres geven, betekent dit dat u hen al iets heeft aangeboden dat ze waardevol hebben gevonden en dat u op hen vertrouwt. Dit maakt het zoveel gemakkelijker om nieuwe producten aan hen op de markt te brengen!

Maak dus een opt-in-lijst voor uw nieuwsbrief op uw site. U heeft alleen alles te winnen door gebruik te maken van e-mailmarketing!

Als u meer e-mailmarketingtips nodig heeft, let dan op deze artikelen. Volg ze religieus en je bent binnen de kortste keren een expert in e-mailmarketing!

Stap 6: verkoop aan uw bestaande klanten

Die eerste verkoop van uw bezoekers krijgen is waarschijnlijk het moeilijkste onderdeel van het verkoopproces. Zodra u hen echter een dwingende reden geeft om aanvankelijk afstand te doen van hun geld, zal maar liefst 36% van hen bereid zijn om weer producten van u te kopen.

Stel producten of services voor die hun eerste aankoop aanvullen. Maak loyaliteitsprogramma’s of kortingscodes die ze kunnen inwisselen bij hun volgende aankoop. Bied bij het uitchecken “Dank u” -aanbiedingen voor hen aan.

Geef ze een leven lang beloningen en ze zullen je levenslange klanten zijn.

Over beloningen gesproken, hier is iets om je te helpen met upselling.

BONUS: Beginnervriendelijke online zakelijke ideeën

Hier zetten we een paar zakelijke ideeën op een rij die we met minimale inspanning kunnen ondernemen.

1. Start een affiliate marketing website

Steek je neus niet op voor affiliate marketing – volgens Awin.com wordt voorspeld dat het in 2020 een industrie van 6,8 miljard dollar zal zijn, met een groei van 10% op jaarbasis.

Doe je onderzoek door forums in je niche te bezoeken, bekijk gebruikersproblemen op quora en reddit, terwijl je trefwoordonderzoek doet. Vergeet niet dat u oplossingen wilt bieden voor bestaande problemen.

Als je eenmaal hebt vastgesteld welke problemen je gaat oplossen, is het tijd om inhoud te maken. Schrijf gidsen. Geef waardevolle informatie, geef mensen een reden om uw site te bezoeken. Schrijf om te verkopen en maak gebruik van de reis van de koper.

Notitie

U wilt uzelf registreren als uitgever op gelieerde netwerken zoals Shareasale. Zoek naar kwaliteitsproducten of merken waarmee u uw merk wilt verbinden.

Terwijl u inhoud maakt, moet u ook uw website maken. Houd rekening met UI- en UX-ontwerp en creëer een professioneel ogende site die eenvoudig genoeg aanvoelt om doorheen te navigeren.

U moet ook uw affiliate-marketingwebsite op de markt brengen, anders weet niemand dat deze bestaat. Schrijf artikelen of gastblog voor andere sites, zodat u een back-up naar uzelf kunt maken. Neem deel aan forums en beantwoord vragen over Quora. Vestig uzelf als een expert in uw vakgebied.

U moet ook een aanmeldingspagina voor uw nieuwsbrief maken voor e-mailmarketingdoeleinden. De mensen die u hun e-mailadressen geven, geven u toestemming om rechtstreeks contact met hen op te nemen, dus zorg ervoor dat u profiteert van e-mailmarketing om ze weer op uw website te krijgen!

Vergeet niet dat upselling de sleutel is om uw online bedrijf in de zwarte cijfers te houden. Pep uw inhoud op met interne links die aan elkaar zijn gerelateerd, om de tijd die mensen op uw site doorbrengen te vergroten. Hoe meer tijd u op uw site doorbrengt, hoe groter de kans dat u een verkoop doet.

U kunt ook proberen om leadgeneratie uit te proberen. Het is eigenlijk hetzelfde als affiliate marketing, behalve dat je leads voor merken gaat verzamelen. Richt u op niches zoals creditcardmaatschappijen, banken, fintech en neem contact op met de betrokken merken om een ​​pay per sign-up model te bespreken.

Er zijn nu veel dingen waarmee u rekening moet houden als u wilt dat uw website succesvol is, maar het enige dat ik niet genoeg kan benadrukken, is dit: zorg ervoor dat uw webhosting SNEL is, anders krijgt u niet veel bezoekers.

We hebben ons onderzoek gedaan en hier een lijst met de snelste webhosts samengesteld. Voor meer gedetailleerde handleiding voor het bouwen van websites, spring hier.

2. Start een blog

Hoewel een blog en een website op elkaar lijken, zijn ze zeker niet hetzelfde. Een website maakt voornamelijk statische content, terwijl een blog altijd constant wordt bijgewerkt en persoonlijker van aard is.

Hoewel mensen worden aangetrokken door de inhoud van een website, worden mensen mogelijk aangetrokken door de persoonlijkheid van de blogger.

Zodra uw blog voldoende volgers heeft, kunt u er inkomsten mee genereren door advertentieruimte te verkopen, gesponsorde berichten te schrijven, mensen adviesdiensten te bieden en zelfs affiliate marketing.

In feite zijn er nogal wat bloggers die van hun blogs succesvolle kleine online bedrijven hebben gemaakt.

Tim Ferris heeft geen introductie nodig met zijn populaire blog van vier uur werkweek, terwijl Amy Song de mode-niche domineert.

Een van onze favoriete platforms voor het maken van een blog is WordPress, een eenvoudig te gebruiken sitebouwer die perfect is voor bloggers. Als dit iets is waar je van houdt, wil je misschien dit artikel lezen.

Onthoud, bied oplossingen voor bestaande problemen, schrijf om te verkopen, bouw een premium site, vestig jezelf als een expert, profiteer van e-mailmarketing en altijd UPSELL!

3. Start een e-commercebedrijf

Nu de e-shoppingplatforms zoals Amazon elke dag aan populariteit winnen, is het een goed idee om gebruik te maken van zijn bekendheid en uw producten in hun winkel te verkopen.

Maar als u een langdurig, succesvol merk wilt opbouwen, wilt u misschien in plaats daarvan uw eigen e-commercebedrijf opzetten.

Begrijp me niet verkeerd, er is niets mis met het verkopen van producten op Amazon (zelfs grote merken doen het). Het is gewoon dat je als nieuw boetiekmerk gaat concurreren met honderden, zo niet duizenden mensen die vergelijkbare producten verkopen op die platforms.

Wanneer u uw eigen e-commerce winkel maakt, kunt u deze aanpassen en uw merk zo positioneren dat het zich onderscheidt van de concurrentie. Een van de beste manieren om aan de slag te gaan, is via Shopify.

Het is gemaakt voor e-commerce, gebruiksvriendelijk en heeft geweldige marketingtools!

Je kunt Dropshipping ook proberen. Het is een van de meest populaire bedrijfsmodellen die er zijn, aangezien u nauwelijks kosten maakt. De producten worden in het magazijn van uw leverancier geplaatst en worden pas verzonden wanneer u een bestelling ontvangt. Wees voorzichtig en zorg voor een goede leverancier, want een slechte met slechte service zal uw merk alleen maar beschadigen.

U moet investeren in marketing en ervoor zorgen dat uw producten voldoende schermtijd krijgen. Zorg ervoor dat u onze 6 best practices in gedachten houdt, en uw bedrijf moet de tand des tijds kunnen doorstaan.

4. Start een creatief ontwerpbedrijf

Er is altijd behoefte aan digitale beeldende kunst en hoewel er gratis programma’s zijn, betalen mensen liever professionals om hun kunstwerken voor hen gedaan te krijgen. Ze begrijpen dat de kunstenaar het werk maakt, niet de gereedschappen.

U kunt overwegen om u te specialiseren in logo-ontwerp, website-ontwerp of zelfs in algemeen grafisch ontwerp.

Maak een naam voor jezelf door waardevolle ontwerptips te delen in forums zoals Quora of met mensen op je sociale mediaplatforms. Maak je geen zorgen over het delen van je vaardigheden of het prijsgeven van geheimen.

Met YouTube kunnen mensen gemakkelijk alles leren wat ze nodig hebben, maar ze betalen nog steeds liever een professional om dingen professioneel gedaan te krijgen.

Onthoud: geef waarde en u krijgt er meer waarde voor terug!

5. Start een studio of een bedrijf van het productietype

De vraag naar beeld- en videoproductie is groter dan ooit dankzij de opkomst van digitale / sociale media-advertenties. Het is interessant, boeiend en vooral om te converteren.

Je kunt een studio starten die zich richt op beeldproductie, retoucheren, videoproductie of misschien alleen focussen op het maken van digitale producten zoals telefoonachtergronden.

Vervolgens kunt u uw diensten verkopen aan reclamebureaus, beeldmateriaal indienen bij platforms zoals Shutterstock of Blackbox, of u aanmelden voor zoiets als het ontwikkelaarsprogramma van Samsung en thema’s maken om te verkopen op hun Galaxy-opstelling..

Het beste van alles is dat u uw bedrijf eenvoudig kunt schalen door freelancers in te huren! Houd er rekening mee dat als je erin slaagt een goede freelancer te vinden, je ze vasthoudt alsof je leven ervan afhangt. Betrouwbare freelancers zijn moeilijk te vinden en als je er een tegenkomt, beloon ze dan goed!

6. Maak een e-learningprogramma

Online tutorials zijn tegenwoordig een rage. Ze zijn goedkoop, informatief en bieden een goede prijs voor zowel de consument als de maker. Het beste van alles is dat u het programma één keer maakt en dat het een passief inkomen oplevert!

Creëer een bedrijf dat draait om e-learningprogramma’s. Produceer waardevolle tutorials en informatie, upload naar een e-learningplatform zoals Udemy en je hebt een reeks producten die nooit verloopt!

Final Musings

Hier is een kleine samenvatting van de dingen die we kunnen doen om ervoor te zorgen dat uw kleine online bedrijf floreert als een zwaardvis die majestueus uit het water springt (het ziet er beter uit als het in slow motion wordt afgebeeld).

 1. Bied oplossingen voor bestaande problemen
  Ontdek de pijnpunten van uw klanten en los ze op.
 2. Schrijf om te verkopen
  Niemand houdt van lezen, dus zorg ervoor dat uw exemplaar naar VERKOPEN is geschreven!
 3. Maak een site die premium aanvoelt
  Het maakt niet uit of je een natte aardappel of een designer handtas verkoopt, je moet ervoor zorgen dat je winkel er goed uitziet.
 4. Vestig uzelf als een expert in uw vakgebied
  Bied uw klanten waarde met uw kennis en zij zullen u belonen met een levenslange waarde.
 5. Maak gebruik van e-mailmarketing
  Het is een directe communicatielijn met uw klanten. Profiteer ervan, maar behandel het met respect.
 6. Upsell aan uw bestaande klanten
  Als ze eerder bij u hebben gekocht, kopen ze weer bij u. Je hoeft ze alleen maar een reden te geven om te kopen.

Daar heb je het. 6 solide stappen om uw kleine onderneming in het zwart te houden. Zorg ervoor dat u deze in het geheugen vastlegt of uzelf brandmerkt met deze tips. Op een dag kijk je terug op je successen en bedank je Google dat je dit door de hemel gezonden stuk bent tegengekomen.

Hoe dan ook, als u vragen heeft die u ons wilt laten beantwoorden, stuur ons dan een bericht of een e-mail. We zullen u zo snel mogelijk antwoorden. Ga nu op pad en laat de wereld zien wat gewone alledaagse kleine ondernemers kunnen bereiken.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me