Hosting A2

Hosting A2

https://www.a2hosting.com/

tl; dr

A2 Hosting adalah salah satu web hosting pantas di sekitar! Kami menyukai ciri-cirinya, terutamanya kemudahan Pengoptimuman A2 mereka. Sembang langsung tidak konsisten dan perlu diperbaiki, tetapi secara keseluruhan, hos yang sangat baik!

Ulasan Hosting A2 – 9 Kelebihan & 1 Con (Speed ​​Server Diuji & Masa Terakhir dirakam di 2 Laman Ujian Kami!)

A2 Hosting adalah syarikat hosting web yang menyeronokkan yang telah dibuat pada tahun 2011. Pada mulanya, mereka menamakan diri mereka Iniquinet tetapi setelah beberapa tahun berada dalam perniagaan, mereka membuat apa yang mungkin merupakan langkah perniagaan terbaik yang pernah mereka dapat lakukan – mereka menjenamakan semula sebagai A2 Hosting (maaf, tapi Iniquinet sebenarnya bukan nama yang sangat baik!).

Dinamakan sempena kampung halaman pengasas (Ann Arbor, Michigan) CEO berjaya memberikan perkhidmatan terbaik untuk pelanggan mereka sambil mengekalkan budaya syarikat yang suka bersenang-senang dan ringan.

Baru-baru ini, kami mendengar orang menyanyikan pujian tentang rancangan hosting web mereka, jadi kami terus membeli akaun Swift dan Turbo untuk melihat bagaimana prestasi mereka, dan anda tahu apa?

Kami cukup gembira dengan mereka.

Anda mungkin pernah mendengar tentang Perkhidmatan Guru 24/7 mereka (Guru mereka mungkin telah menghabiskan terlalu lama dalam meditasi – lebih banyak lagi di kemudian hari!)

Orang mungkin telah menyanyikan pujian tentang faedah yang tidak terhad.

Mereka telah menerapkan banyak ciri dan faedah yang akan membuat pelanggan senang, tetapi sebenarnya, ini adalah pakej yang pantas, dibungkus dengan kemudahan kualiti hidup yang benar-benar meninggalkan persaingan memakan debu.

Sebenarnya, setelah menjalani ujian dan penanda aras yang serius, kami merasakan bahawa hosting A2 semestinya layak mendapat tempat di meja big boy.

Berikut adalah senarai perkara yang kami sukai mengenai hosting A2, dan beberapa perkara yang tidak kami gemari.

Nota

Dua laman web ujian kami adalah a2turbohosted.com dan a2sghosted.com. Yang pertama dihoskan dengan A2 Turbo di pusat data Michigan mereka; sementara yang terakhir dihoskan dengan A2 Swift di pusat data Singapura mereka.

Apa yang Kami Suka Mengenai Hosting A2

1. Hosting A2 CEPAT!

Hosting A2

Di sini di Bitcatcha.com, kita semua tergila-gila dengan SPEED. Semakin cepat prestasi web host, semakin baik buku-buku kami. Anda lihat, dalam hal perniagaan dalam talian, kita memahami bahawa kepantasan adalah segalanya dan setiap milisaat penting.

Hanya perhatikan masa yang diperlukan untuk anda berkelip.

Itu sekitar 400 milisaat.

Sebuah webhost perlu menjawab permintaan dalam HALF pada masa itu untuk dianggap berkesan (yang merupakan kelajuan yang disarankan oleh Google – 200 ms), dan data anda perlu dipindahkan ke layar pelanggan dalam jangka waktu yang sama, kerana apa-apa yang lebih lambat daripada itu akan menyebabkan calon pelanggan anda berpotensi tidak lagi menjadi pelanggan kerana dia terlalu bosan dan memutuskan untuk mengunjungi laman web lain yang lebih pantas dan lebih berkesan.

Secara efektif, Hosting A2 SANGAT berkesan dan pantas.

Kami meletakkan dua laman web ujian kami – A2SGHosted.com (dihoskan di A2 Singapura, Swift) dan A2TurboHosted.com (dihoskan di A2 Michigan, Turbo) – melalui Uji Kelajuan Server intensif kami, dan kami sangat gembira dengan hasil yang kembali.

Kami menguji masa tindak balas antara lokasi pelayan dari 8 kedudukan berbeza di seluruh dunia. Kami kemudian merata rata-rata angka tersebut dan memberi peringkat pada host web berdasarkan seberapa baik prestasi mereka.

Masa respons yang disyorkan oleh Google ialah 200 ms (lebih rendah lebih baik). Jadi apa-apa di bawah 180 ms berada di kedudukan A +; 181 ms – 210 ms berada di kedudukan A; 211 ms – 220 ms berada di kedudukan B +; 221 ms – 240 ms berada di kedudukan B dan seterusnya dan seterusnya.

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo

172 ms212 ms278 ms6 ms316 ms

Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman

163 ms141 ms67 ms218 ms159 ms

A2SGHosted.com (Pusat Data: Singapura, Pelan: Swift) Kelajuan Purata: 173.2 ms – Lihat hasil penuh

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo

63 ms10 ms129 ms234 ms145 ms

Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman

433 ms214 ms147 ms13 ms110 ms

A2TurboHosted.com (Pusat Data: Michigan, Pelan: Turbo) Kelajuan Purata: 149.8 ms – Lihat hasil penuh

Hasil ujian kelajuan akaun Swift dan pelayan akaun Turbo kembali menduduki tempat A +, Swift dengan purata 173 ms di seluruh dunia dan Turbo masuk sedikit lebih pantas pada 149 ms.

Memang, ini bukan kelajuan tindak balas pelayan terpantas yang pernah kita lihat, tetapi mana-mana hosting web yang mendapat kedudukan A + dianggap cukup baik dalam buku-buku kami. Dikombinasikan dengan senarai ciri mewah A2, kami mendapat pingat emas hosting web.

2. Pelayan Turbo Super Cepat

Pelan Turbo A2 Hosting dilengkapi dengan senjata rahsia – pelayan Turbo mereka. Mereka mendakwa bahawa laman web yang dihoskan di pelayan Turbo mereka dapat memuat 20 kali lebih cepat daripada laman biasa, kerana mereka membatasi jumlah pengguna per pelayan dan nampaknya, pelayan lebih cekap dalam mengendalikan sambungan.

(Video perbandingan rasmi oleh A2 Hosting)

Kami menjalankan ujian memuatkan halaman kami sendiri menggunakan WebPageTest.org untuk melihat sejauh mana kebenarannya (laman ujian Swift di ping dari Singapura, laman ujian Turbo di ping dari Chicago agar berlaku adil)

Kelajuan muatan tapak ujian pantas

Swift: Peningkatan laman dalam 1.066 saat – Lihat hasil penuh

Kelajuan muatan tapak ujian turbo

Turbo: Tapak dimuat dalam 0.981 saat – Lihat hasil penuh

Butuh laman Swift 1,066 saat untuk memuat sepenuhnya, sementara laman Turbo menyelesaikan dokumen hanya dalam 0,981 saat. Ini semestinya peningkatan dan kami mengesyaki kita akan melihat perbezaan yang lebih besar antara kelajuan pemuatan halaman jika laman web lebih berat.

3. Pemuatan Cepat Dengan Penyimpanan SSD

Semua rancangan hosting bersama A2 dilengkapi dengan SSD Storage yang sangat menyumbang kepada kelajuan pemuatan pantas mereka. Anda mungkin merasakan bahawa ini bukan masalah besar, tetapi izinkan saya memberi jaminan kepada anda, cukup besar kesepakatan ini.

Laman web yang diperlahankan hanya 1 saat akan kehilangan pengekalan pelanggan, mengakibatkan kerugian penjualan yang besar.

SSD sekitar 30% lebih cepat daripada cakera keras biasa, jadi setiap kali kita melihat SSD sebagai pilihan penyimpanan hosting web kami, sudut mulut kita melengkung ke atas untuk menjangkakan kelajuan pemuatan yang sangat cepat.

Lihat ujian kelajuan boot windows ini untuk contoh perbezaan kelajuan antara SSD dan HDD.

4. Jaminan Masa Bersama 99.9%

Apa sebenarnya uptime?

Salah satu definisi ‘uptime’ menurut Wikipedia, adalah kebalikan dari downtime. Ya, itu sangat berguna.

Pada dasarnya, waktu operasi adalah jumlah masa laman web anda disiapkan dan tersedia untuk dilihat oleh pelanggan berharga anda. Oleh kerana mendapat uptime 100% hampir mustahil, kebanyakan host web di luar sana berpuas hati kerana dapat menyediakan uptime 99.9%.

Perbezaan antara hosting A2 dan selebihnya adalah bahawa A2 menjamin 99.9% waktu operasi. Sekiranya downtime yang tidak dijadualkan berlaku di laman web anda lebih daripada 0.1% dari jumlah masa setiap bulan, A2 akan memberikan kredit perkhidmatan sebanyak 5% dari jumlah yang dibayar setiap bulan untuk setiap jam laman web anda tergendala kerana kegagalan rangkaian atau peralatan dalaman.

A2 Komitmen Masa

Jelas, ini tidak berlaku untuk serangan DDoS, masalah ISP atau masalah yang disebabkan oleh kekuatan luar, tetapi kami cukup gembira kerana jaminan ini ada sejak awal – keyakinan mereka terhadap masa operasi mereka memberi keyakinan kepada kami!

Berikut adalah data penjejakan dari laman web ujian kami, yang dilacak menggunakan uptimerobot.com. Kedua-dua kaunter di bawah sentiasa dikemas kini.

Waktu penggunaan sejak Oktober 2017

99.91%

* A2SGHosted.com (Pusat Data: Singapura, Rencana: Swift)

Waktu penggunaan sejak Mac 2018

100%

* A2TurboHosted.com (Pusat Data: Michigan, Pelan: Turbo)

5. Ciri Tanpa Had

Perniagaan dalam talian tidak berbeza dengan perniagaan batu bata biasa dalam arti bahawa kita selalu mencari cara untuk menjaga perbelanjaan kita rendah. Ini sangat menjengkelkan apabila kita harus membayar perbelanjaan tambahan jika kita mahukan domain lain atau menambahkan alamat e-mel.

Dengan A2 Hosting, penulis ini sangat gembira apabila mengalami pelbagai ciri tanpa had dengan akaun Swift dan Turbo.

 • Laman web tanpa had
 • Jumlah Pangkalan Data Tanpa Had
 • Storan Raid 10 tanpa had
 • Pemindahan tanpa had
 • Alamat E-mel Tanpa Had
 • Subdomain, Domain Terparkir dan Domain Addon tanpa had

Ini hanya ciri yang tidak terhad. Ingin melihat apa yang kami dapat secara PERCUMA?

 • Peningkatan kelajuan SSD
 • Railgun optimizer (sehingga 143% kelajuan pemuatan HTML lebih pantas – Turbo plan sahaja)
 • Penghijrahan Tapak
 • Alat Keselamatan yang Ditingkatkan Patchman
 • Pengurusan DNS

Antara faedah percuma dan tanpa had, akhirnya kami menyedari bagaimana rasanya diperlakukan seperti raja. Bahagian terbaik dari semuanya adalah, kita sama sekali tidak perlu risau tentang kos tambahan!

6. 24/7/365 Sokongan Guru

Setiap syarikat hosting web yang terhormat tahu bahawa kunci kejayaan dalam perniagaan ini adalah pasukan sokongan yang kuat. Semua kelajuan dan perkakasan di dunia tidak akan memberikan banyak kebaikan kepada pelanggan sekiranya tidak ada orang di sekitar untuk menolong mereka menyelesaikan masalah.

A2 dengan bijak telah menjenamakan pasukan sokongan mereka sebagai Guru, pakar teknikal yang dapat menyelesaikan masalah yang mungkin anda hadapi pada waktu tertentu.

Pengalaman kami dengan mereka cukup menyenangkan, tiket kami dapat diselesaikan dengan cepat dan Guru yang saya ajak bual dalam sembang Langsung ramah, berpengetahuan dan membantu.

Satu-satunya masalah yang saya hadapi ialah kami memerlukan masa lebih lama daripada biasa untuk berhubung dengan ejen, tetapi ini tidak menjadi masalah apabila A2 menggaji lebih banyak kakitangan sokongan. Kami akan membincangkan lebih lanjut mengenai masalah ini di bawah.

7. Lokasi Pangkalan Data Untuk Penyampaian Data Lebih Cepat

Lokasi pusat data syarikat hosting web sangat penting untuk masa muat yang cepat. Tidak kira apa jenis syarikat hosting web teknologi atau perkakasan, ketika turun ke kecepatan penghantaran data, semuanya mengenai seberapa dekat pusat data dengan pelanggan sasaran anda.

Sekiranya anda mensasarkan warga Singapura dan laman web anda dihoskan di pusat data di Amerika Utara, data anda perlu berjalan cukup lama untuk mencapai skrin pelanggan anda (yang bermaksud lambat memuat) dan kadang-kadang, itu hanya tidak akan menyelesaikan tugas.

4 lokasi pusat data dengan A2 Hosting

Walaupun kebanyakan syarikat web hosting hanya mempunyai pusat data di AS, hosting A2 mempunyai 4 pusat data di seluruh dunia, 2 di Amerika, 1 di Amsterdam dan 1 lagi di Singapura.

Dengan cara ini, A2 meliputi Amerika, Eropah dan Asia – anda hanya perlu memilih pusat data terdekat untuk menjadi tuan rumah laman web anda berhubung dengan pelanggan anda, dan mereka akan dapat menikmati kelajuan pemuatan cepat.

Fakta Menyeronokkan

A2 Hosting diiktiraf sebagai salah satu hosting web teratas untuk laman web Singapura. .

8. Perisian Dioptimumkan A2

Sebilangan daripada kita menikmati tweak perisian kami, bermain-main dengan tetapan untuk memerah setiap penurunan prestasi. Orang lain seperti saya, lebih suka perkara-perkara berfungsi dengan baik dengan tetapan yang terbaik.

A2 Hosting benar-benar melebihi beratnya dengan ciri ini, dengan tetapan perisian yang diselaraskan untuk keselamatan maksimum dan prestasi terbaik. Setakat ini, pilihan pengoptimuman ini dapat diterapkan pada perangkat lunak popular seperti WordPress, PrestaShop, Drupal, dan Joomla, yang bermaksud bahawa kita tidak perlu bimbang tentang kelajuan pemuatan halaman – dengan kata-kata mereka sendiri A2 “mengambil tekaan dari bagaimana untuk mendapatkan pemuatan halaman terpantas dan tetapan paling selamat ”, meninggalkan kami untuk menjalankan perniagaan tanpa perlu risau.

Pengoptimuman A2

Hanya untuk memberi anda gambaran kasar tentang betapa lebih baik perisian dengan Perisian Dioptimumkan A2, WordPress yang Dioptimumkan berjalan hingga 6 kali lebih cepat berbanding dengan laman web yang tidak dioptimumkan!

Mereka bahkan menggunakan A2 Accelerator Laman yang Dioptimumkan untuk pengguna dengan paket Turbo, yang mempunyai pilihan cache yang telah dikonfigurasi sebelumnya yang akan membantu laman web anda memuat lebih cepat. Anda mempunyai 3 pilihan cache:

 • Turbo Cache – untuk kelajuan beban sehingga 20x lebih pantas
 • OPcache / APC – memotong masa tindak balas halaman php pada separuh
 • Memcached – menyimpan data anda dalam memori untuk pengambilan cepat

Kami melakukan beberapa ujian kelajuan pemuatan halaman kecil dengan Turbo Cache hidup dan mati, dan berikut adalah hasilnya:

Turbo Cache MATI – Lihat hasil penuh

Turbo Cache ON – Lihat hasil penuh

Terdapat peningkatan keseluruhan dalam kelajuan memuatkan laman dengan Turbo Cache ON, tetapi tidak 20x lebih cepat seperti yang diiklankan – ini mungkin kerana laman web ujian kami sangat ringan dan tidak banyak yang dimuat.

Walaupun begitu, terdapat beberapa milisaat yang dicukur di sana sini dengan Turbo Cache ON. Nampaknya tidak banyak, tetapi semuanya bertambah untuk menyumbang kepada kelajuan pemuatan laman web.

Sekiranya laman web anda penuh dengan banyak gambar, anda mungkin akan dapat melihat kelajuan muatan 20x lebih pantas dimainkan.

Kami juga dapat memasang perisian kegemaran kami dengan mudah dengan sokongan penyediaan 1 klik A2. Ini sangat mudah dan berguna, terutama ketika memasang kaunter daftar keluar untuk laman web e-dagang.

9. Antaramuka Pengguna Log masuk Pelanggan Intuitif

Menelusuri UI log masuk A2 terasa begitu mudah dan semula jadi. Mereka jelas memperhatikan pengalaman pengguna, menjadikan semuanya intuitif dan mudah digunakan.

Panel Atas Akaun A2

Anda boleh menemui semua yang anda perlukan di panel atas, dengan jelas dengan warna kontras yang menarik perhatian.

Antaramuka Utama A2 Akaun

Segala-galanya berada di tempat yang anda harapkan, dengan bar carian yang diletakkan dengan jelas di tengah-tengah untuk anda mencari artikel pangkalan pengetahuan mereka yang mengagumkan.

Menggunakannya terasa semula jadi, kombinasi warna menyenangkan, tidak menyakitkan mata, dan semua pautan dan ikon penting menonjol sehingga anda tidak perlu terlalu sukar untuk mereka.

Singkat cerita, kami suka UI!

Apa yang Kami Tidak Suka Mengenai Hosting A2

Sebanyak kami menyukai Rancangan Turbo A2 Hosting, kami akan berbohong jika kami mengatakan bahawa mereka sama sekali tidak mempunyai kekurangan.

Sokongan Guru Sangat Membantu, tetapi agak perlahan

Kami menghubungi sokongan sembang langsung mereka untuk meminta pertolongan dengan beberapa masalah kecil yang kami hadapi, dan kami mendapati mereka sangat sabar, suka menolong dan berpengetahuan. Perkara yang mengecewakan kami adalah masa menunggu; mengambil masa lebih lama untuk berhubung dengan seseorang.

Sokongan A2

(Tangkapan skrin diambil setelah menunggu selama 22 minit)

Setelah kami berjaya, mereka benar-benar membantu dan cekap dalam menyelesaikan masalah kami, tetapi satu perkara yang kami perhatikan adalah bahawa mereka nampaknya kekurangan tenaga kerja. Guru yang kami hubungi adalah pakar di bidangnya, tetapi sepertinya mereka menangani 2-3 permintaan yang berlainan dalam satu masa sehingga memerlukan beberapa saat untuk memberi respons kepada kami.

Singkat cerita, kelajuan sokongan tidak konsisten tetapi membuahkan hasil. Setelah mereka menggaji lebih banyak staf sokongan untuk membantu masa tindak balas, mereka akan mempunyai salah satu pasukan sokongan terbaik dalam industri ini.

Pelan dan Ciri A2 Hosting

Pilihan Hos Dikongsi

Pelan hosting bersama A2 hadir dalam 3 saiz – Lite, Swift, dan Turbo.

Pelan Lite adalah yang paling asas dari semuanya, memberikan anda akses ke hanya 1 laman web dan 5 pangkalan data dengan harga hanya $ 4.40 sebulan.

Pelan Swift memberikan anda semua faedah dari rancangan Lite, tetapi dengan laman web dan pangkalan data tanpa had pada harga $ 5.39 setiap bulan (hanya $ 0.99 lebih banyak daripada lite!)

Terakhir tetapi yang pasti, pelan Turbo adalah rancangan terpantas mereka, dengan semua kelebihan dan ciri Swift yang sama, tetapi dengan Pelayan Turbo – (sehingga 20 kali lebih pantas) dan ciri A2 Optimized. Pelan ini akan dikenakan bayaran $ 10.29 setiap bulan. Sekiranya anda mencari peningkatan kelajuan yang besar. Anda harus membuat keputusan sendiri sekiranya peningkatan kelajuan bernilai lebih daripada wang tunai.

LiteSwiftTurbo
Ruang Cakera Tidak terhad Tidak terhad Tidak terhad
Bilangan Laman1 Tidak terhad Tidak terhad
Pelayan TurboNoNoYa
SSL percuma & SSDYesYaYa
Harga /mo$4.40*$5.39*$10.29*

* Harga pengenalan khas. Diskaun 50% dari harga biasa.

Harga lebih bijak berbanding dengan SiteGround (hos kegemaran kami setakat ini!) Anda tidak akan melihat banyak perbezaan, tetapi anda harus memutuskan apakah anda lebih suka ciri atau kelajuan – A2 mempunyai faedah percuma dan tanpa had yang lebih baik sementara SiteGround mempunyai kelajuan pelayan yang jauh lebih pantas.

Semua rancangan dilengkapi dengan jaminan masa operasi 99.9%, tetapi yang lebih menarik ialah pilihan bersama ini ada Node.Js disokong, ciri yang biasanya dikhaskan untuk VPSes sahaja!

Pilihan Pelan Penjual Semula

Untuk hosting reseller, anda mempunyai 4 pilihan untuk dipilih – Bronze, Silver, Gold dan Platinum.

Kos antara $ 14.91 setiap bulan untuk Gangsa hingga $ 42.23 setiap bulan untuk Platinum, anda boleh memilih berdasarkan sumber yang diperlukan untuk syarikat penjual semula anda.

Semua rancangan penjual semula dilengkapi dengan Panel Kawalan Plesk, Akaun Penjual Semula eNom Percuma dan Jaminan Pulangan Wang bila-bila masa. Pelan Perak, Emas dan Platinum juga dilengkapi dengan WHMCS percuma.

Pilihan VPS

Sekiranya anda mencari hosting VPS, A2 mempunyai beberapa pilihan hosting VPS terurus, tidak dikendalikan dan teras untuk dipilih. Anda dapat menyesuaikan pelayan anda, memilih yang anda perlukan dan hanya mengawal apa yang anda bayar. Sesuai untuk mereka yang web hosting khusus!

Bagaimana Hosting A2 Menahan Persaingan?

Bagaimana kita boleh menyebutnya tinjauan terperinci tanpa sekurang-kurangnya melakukan ujian masa tindak balas pelayan antara bintang pertunjukan dan pesaing? Bagaimanapun, masa tindak balas pelayan memainkan peranan yang sangat penting dalam membuat atau merosakkan perniagaan anda (mis. Perhatikan berapa kali anda berpaling dari laman web hanya kerana terlalu lama untuk bertindak balas).

Tapak A2 Swift VSGround GrowBig

Kami melihat rancangan Swift A2 dan membandingkannya dengan rancangan hosting web kegemaran kami SiteGround’s (Bitcatcha.com dihoskan bersama mereka!) Pelan GrowBig, dan inilah yang kami dapati.

Seperti yang dirancangkan oleh Shared WordPress, kedua-dua hos web mempunyai faedah terpusat pada WordPress. Beberapa ciri diberi nama berbeza tetapi dibuat untuk tujuan yang sama, sementara yang lain unik untuk rancangannya.

Pelan Swift A2 mempunyai:

 • Pemasangan dan Konfigurasi WordPress Automatik
 • Mudah digunakan
 • C2 dioptimumkan A2
 • Sandaran WordPress Mudah
 • Kemas kini Teras WordPress automatik & tampalan
 • Ciri mesra pembangun seperti WP-CLI, SSH, Git, dll

Pelan Growbig SiteGround mempunyai:

 • Pemasang 1-Klik
 • Kemas kini WordPress Auto
 • WP-CLI didayakan
 • SuperCacher
 • Pementasan WordPress
 • Git Pra-Pasang

Perhatikan bahawa walaupun Swift dan GrowBig adalah pakej sederhana jenama hosting web, nampaknya GrowBig memberikan lebih banyak faedah kelajuan kerana ciri SuperCacher (peningkatan caching) mereka tersedia dari awal, sementara pengguna A2 perlu meningkatkan ke rancangan Turbo untuk menikmati pelayan Turbo mereka.

Kami merasakan bahawa ini sahaja memberikan kelebihan kepada SiteGround apabila bernilai – kira-kira harga yang sama tetapi dengan masa muat yang lebih baik.

Seterusnya, kami menguji dua rancangan untuk masa tindak balas pelayan menggunakan Server Speed ​​Checker kami sendiri. Lihat hasilnya di bawah:

A2 SwiftSiteGround GrowBig
Lokasi PelayanSingaporeSingapore
KAMI (W) 172 ms211 ms
KAMI (E) 212 ms215 ms
London278 ms180 ms
Singapura6 ms3 ms
Sao Paulo316 ms351 ms
Bangalore163 ms66 ms
Sydney141 ms95 ms
Jepun67 ms70 ms
Kanada218 ms240 ms
Jerman159 ms168 ms
Purata Seluruh Dunia173.2 ms159.9 ms
Laman UjianLihat Laman UjiLihat Laman Uji
Keputusan Penuh

Dengan pusat data kedua-dua jenama ini yang terletak di Singapura, tidak hairanlah mereka melakukannya dengan baik di seluruh Asia, dengan SiteGround sedikit lebih cepat di antara mereka berdua.

Secara keseluruhan, kedua-dua tuan rumah menunjukkan prestasi yang sangat baik dengan rancangan Swift A2 dengan purata 173 ms di seluruh dunia, berbanding pelayan yang lebih pantas SiteGround dengan purata 160 ms di seluruh dunia, yang memberikan kedua-duanya peringkat A + yang kami idamkan.

Dengan kedua-dua rancangan ini pada titik harga yang sama (SiteGround GrowBig pada $ 5,95 dan A2’s Swift sedikit lebih rendah pada $ 5,39 sebulan) nampaknya A2 Hosting mempunyai tawaran yang lebih baik.

Walau bagaimanapun, A2 mungkin tidak sepantas SiteGround, tetapi mereka memang cukup pantas dan dilengkapi dengan storan dan lebar jalur yang tidak terhad.

Pelan Kuasa A2 Turbo VS Inmotion Hosting

Seterusnya, kami mengemukakan rancangan Turbo A2 (rancangan termahal mereka) terhadap rancangan Kuasa Inmotion Hosting (rancangan harga sederhana mereka). Mereka seolah-olah bersaing langsung antara satu sama lain, seperti yang dibuktikan oleh kesalahan yang mereka tunjukkan dalam rancangan masing-masing.

Kedua-dua rancangan ini mempunyai banyak faedah tanpa had yang bagus, tetapi Inmotion Hosting nampaknya mempunyai lebih banyak batasan pada ciri mereka – tidak terlalu terkejut, memandangkan perbezaan harga.

Turbo A2 Hosting:

 • Laman Web Tanpa Had
 • Jumlah Pangkalan Data Tanpa Had
 • Storan Raid 10 tanpa had
 • Lebar Jalur Tidak terhad
 • E-mel Tanpa Had

Kuasa Inmotion Hosting:

 • 6 laman web
 • 50 Jumlah Pangkalan Data
 • Storan Tanpa Had
 • Lebar Jalur Tidak terhad
 • E-mel Tanpa Had

Kuasa TurboInmotion A2
Lokasi Pelayan Michigan, USLos Angeles, AS
AS (W) 63 ms2 ms
KAMI (E) 10 ms53 ms
London129 ms322 ms
Singapura234 ms178 ms
Sao Paulo145 ms172 ms
Bangalore433 ms514 ms
Sydney214 ms153 ms
Jepun147 ms109 ms
Kanada13 ms67 ms
Jerman110 ms149 ms
Purata Seluruh Dunia149.8 ms171.9 ms
Keputusan Penuh

Pusat data Inmotion terletak di US West, sementara A2 memiliki pusat data di US East. Kedua-duanya berjaya secara keseluruhan, kedudukan A dengan Purata Inmotion di seluruh dunia pada 171 ms VS A2 149 ms.

Gerakan merosot melebihi 200 ms dengan ping dari London dan India, sementara A2 merosot di atas 200 ms di Singapura, India dan Sydney.

Sekiranya anda menyasarkan pasaran Amerika, Inmotion mempunyai 2 pusat data di Amerika Syarikat (1 Timur, 1 Barat) untuk anda pilih, sementara anda juga akan mempunyai 2 pusat data jika anda memutuskan untuk pergi dengan A2 Turbo (Michigan dan Arizona).

Kesimpulan: Adakah A2 Hosting adalah Host Laman Web yang kukuh?

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa A2 Hosting adalah jenama hosting web yang kukuh.

Mereka bukan hos web terpantas di sekitar (mereka tampil lebih lambat daripada persaingan) tetapi sama sekali tidak perlahan – kedua rancangan Swift dan Turbo mereka menghasilkan masa respons purata di seluruh dunia di bawah 180 ms, memberikan mereka kedudukan A + yang kuat.

Apa yang mereka kekurangan dalam kelajuan (saya tidak cukup menekankan bahawa A2 sebenarnya cukup cepat, tidak sepantas pesaing dalam kurungan yang sama), mereka menebus kemudahan dan ciri tanpa had.

Ciri Perisian Dioptimumkan A2 mereka dan Penyediaan 1 Klik adalah penghemat masa, yang membolehkan pemilik perniagaan yang sibuk cara untuk membuat laman web mereka dengan mudah dengan tetapan yang paling optimum.

Harga A2 sebenarnya cukup lumayan dengan rancangan Swift, tetapi jika anda mahukan kelajuan yang lebih cepat, anda mungkin ingin memilih rancangan Turbo, tetapi sebenarnya cukup mahal.

Walaupun begitu, A2 Hosting penuh dengan ciri-ciri yang sangat baik yang menjadikan hidup lebih mudah bagi kita. Sangat disayangkan bahawa sokongan sembang langsung mereka sedikit tidak konsisten, tetapi jika anda dapat melihatnya, mereka adalah jenama yang sangat baik untuk menjadi tuan rumah laman web anda dengan.

Sekiranya anda ingin mengehoskan laman web dan akaun e-mel tanpa had dengan kelajuan yang pantas, cari A2 Hosting lagi.

Ciri-ciri utama

 • ✓ Penyimpanan Tanpa Had
 • ✓ Lebar Jalur Tanpa Had
 • ✓ TurboServer – 20x Lebih Cepat
 • ✓ Diselaraskan untuk Keselamatan
 • ✓ 99.9% Masa Guar.
 • ✓ cPanel & Akses SSH
 • ✓ Node.js Disokong

Disyorkan untuk

 • • WordPress
 • • e-Dagang
 • • Joomla, Drupal
 • • Perniagaan Tempatan
 • • Blog Profesional
 • • Laman Web Lalu Lintas Tinggi

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me