Bygg en online-närvaro från repan: Den enkla, meningslösa guide

Nu vet du antagligen att du behöver en online-närvaro.

Du behöver ett onlineutrymme för att bygga upp ditt företag, sälja produkter eller få ditt namn där ute.

Den knepiga delen är att ta reda på hur man gör det och beräkna hur mycket det kommer att kosta.

Det största problemet här är att gå i fel riktning. Att välja fel plattform i början kan kosta månader i backtracking (för att inte tala om den monetära kostnaden för att installera den).

Notera

I den här tio minuters guiden tittar jag på fyra olika metoder för att skapa en online-närvaro. För var och en kommer jag att dela upp investeringskostnaderna, förklara vem som ska använda den och vilka fördelar och nackdelar som är inblandade.

Jag har gjort det här misstaget själv. Jag har satt upp webbplatser på två, tre olika plattformar innan jag insåg att jag kunde ha spenderat mindre pengar och minskat besväret om jag bara hade gjort forskningen och valt rätt väg i första hand.

Jag är inte heller den enda. När jag frågade 27 experter om deras största bloggfel sa en stor handfull att de ångrade att de hade valt fel plattform och inte lyckats kartlägga rätt plan från första dagen.

Det här är den guide jag önskar att jag hade när jag började. En självstudier som hjälper dig att ta reda på vilken som är den bästa plattformen för dig.

Det är nyckeln här. Det finns inget perfekt sätt att skapa en online-närvaro, bara den rätta för dina mål och ambitioner.

Hur man skapar en webbplats

Med en snabb överblick, här är de fyra vi tittar på:

 1. En social medieplattform eftersom inte alla behöver en webbplats.
 2. WordPress.orgEn mellanliggande avancerad webbplatsbyggnadsplattform med full kontroll.
 3. WixA enkel, nybörjare webbplats byggare för portföljer och bloggar.
 4. ShopifySimple webbplatsbyggare specifikt för onlinebutiker.

För det andra kommer vi att ta reda på hur du kan öka din närvaro online. Tyvärr kommer en webbplats eller en social mediesida på egen hand inte att locka besökare på magiskt sätt. Vi kommer att presentera dig för en handfull sätt du aktivt kan driva människor till det och växa din online-närvaro.

Vilken plattform är rätt för din online-närvaro?

1. En sida med sociala medier

Fördelar – Det är gratis, enkelt och lågt underhåll.
Nackdelar – Mindre kontroll över design och algoritmförändringar.
Kostnad för installation – Helt gratis.
Läs mer – Facebook / Instagram

Instagram

Vissa företag och individer behöver inte en webbplats. Det är en besvär och kostnad som kan vara kontraproduktiv.

Ibland är en Facebook-sida eller Instagram-konto det bästa sättet att bygga en publik, få kontakt med människor och hålla dem uppdaterade. Det här är plattformar som dina kunder redan känner till och det väntar 1,6 miljarder aktiva användare på dig!

Ett kafé eller restaurang kan till exempel fungera med bara en Facebook- eller Instagram-profil. De kan ladda upp nya bilder, hålla menyn uppdaterad, kommunicera med kunder, marknadsföra evenemang och lyfta fram specialerbjudanden allt från ett ställe.

Sola Cafe Facebook-sida

En restaurands FB-sida: Sola Cafe

De kan till och med använda en Facebook-plugin för att ta reservationer. En webbplats i detta fall kan bara komplicera saker och dela publiken. Fokusera istället på att bygga en kraftfull kanal.

När det gäller videoinnehåll och bloggning, tillgodoser Facebook också detta. Infödda videor på Facebook träffar nu 8 miljarder visningar dagligen, och deras Instant Articles låter dig publicera bloggar utan en webbplats.

Dessutom har Facebook en utmärkt annonsplattform, så att du kan rikta in dig på en publik och köra dem direkt till din sida (mer på Facebook-annonser senare).

Nackdelen med att bara ha en sida med sociala medier är att du är prisgiven för deras beslut. Om Facebook ändrar sin algoritm för att begränsa din räckvidd (som de gör regelbundet), kan du behöva betala för att få kontakt med dina följare.

Du är också begränsad när det gäller design. Du kan ladda upp bilder och rubriker, men gränserna för Facebook eller Instagrams layout kan vara frustrerande för vissa.

Viktigast är att om du vill sälja något är Facebook inte idealiskt. Även om plugins är tillgängliga, ändrar Facebook regelbundet vilka plugins det tillåter. Din butik kan tas bort utan föregående meddelande.

2. WordPress-webbplats

Fördelar – Fullständig kontroll och obegränsad potential.
Nackdelar – Kostnad för underhåll, teknisk kompetens krävs.
Kostnad för installation – Börjar på $ 5- $ 20 per månad för hosting och domän.
Läs mer – WordPress-värd

Eleganta teman - WP Premium-teman

Premium WordPress-tema: eleganta teman

WordPress är det bästa valet om du vill ha en egen webbplats med full kontroll och flexibilitet. WordPress driver 25% av alla webbplatser där ute, så det är en pålitlig, respekterad plattform.

Du kan göra nästan vad som helst med WordPress. Bygg en onlinebutik, skapa en portföljwebbplats, posta bloggar och innehåll, bygg en affiliate-webbplats. Du kan vara värd för annonser, samla e-postadresser, tjäna pengar och driva ett onlineföretag allt från ett ställe.

Det är också skalbart. Det driver några av de största webbplatserna på webben, inklusive The New Yorker, Techcrunch, Variety, Mashable och Time Inc, men det fungerar lika bra för en personlig blogg.

WordPress Dashboard

WordPress-webbplatser kan anpassas så att du kan anpassa din online-närvaro med vilken design eller stil du vill. WordPress kommer med en mängd gratis mallar (eller ‘teman’). Var och en kan justeras efter dina önskemål eller så kan en professionell webbdesigner skapa något helt unikt från början för dig. (Eller om du gillar ett betalt medlemskap ger dig tillgång till vackra premiumtema.)

All denna kontroll och flexibilitet är dock till en kostnad. Även om WordPress i sig är gratis, är den arkitekturen som följer med det inte. Du kommer att behöva en webbhotell (detta är i huvudsak en bit internetfastigheter som din webbplats sitter på) och ett domännamn, www.my-website.com.

Att välja en bra webbhotell är lika viktigt som webbplatsen själv. Det bidrar till belastningshastighet, säkerhet och prestanda. Vårt värdjämförelsetabell här är ett bra ställe att börja – Det goda (& prisvärt) webbhotell.

Att skapa och underhålla en WordPress-webbplats kräver också en del av teknisk skicklighet. WordPress påstår att du kan ställa in och installera inom 5 minuter, men det tar lite längre tid att få din webbplats igång.

Det finns en inlärningskurva och den kommer att konsumera mycket av din tid, särskilt om du vill finjustera designen, uppdatera den regelbundet och förbättra prestandan.

Om du gillar ljudet av att ha din egen webbplats, men inte vill ha så mycket krångel, finns det ett annat alternativ, Wix.

3. Wix

Fördelar – Enkel, dra och släpp design, enkel installation.
Nackdelar – Begränsad jämfört med WordPress.
Kostnad för installation – Gratis, men det är värt att uppgradera till premiumplanerna för en personlig domän (från $ 4,50).
Läs mer – Läs Wix recension

Skapa en vacker webbplats med Wix

Wix liknar WordPress men utan allt väsen. Visst, det är mer begränsat, men inte alla behöver en komplicerad lista med funktioner.

Skönheten i Wix är dess enkelhet. De tar hand om värd, lagring, prestanda och alla tekniska saker bakom kulisserna. Du kan bara logga in och lägga till innehåll.

Alla mallar är dra-och-släpp, så att du kan lägga ut din webbplats utan någon kodning överhuvudtaget. De gratis mallarna är i allmänhet snyggare än WordPress, vilket kommer att tilltala frilansare och kreativa yrkesverksamma.

Soup-studios.com

En Wix-webbplats: Soup-studios.com

Wix-mallarna lånar sig till enkla portföljsidor och bloggar och det är där det trivs. Wix erbjuder mekanik för att inrätta en onlinebutik, men WordPress eller Shopify (kommer nästa) erbjuder en bättre plattform för e-handel.

Sammantaget är Wix ett bra alternativ för enkla portföljer och webbplatser som drivs av dem som inte vill ha för mycket krångel..

Nackdelen är att du kommer att ha mindre kontroll över baksidan av din webbplats och total prestanda. Det kan också vara svårare att integrera avancerade funktioner som kundvagnar och e-postformulär.

4. Shopify

Fördelar – Enkel, snabb installation av onlinebutiker.
Nackdelar – Pro-funktioner är dyra.
Kostnad för uppsättning – “Basic” -paketet börjar på $ 29 per månad.
Läs mer – Läs Shopify-recensionen

Skapa en onlinebutik med Shopify

Shopify är, som namnet antyder, speciellt tillverkad för onlinebutiker.

Design och layout är enkel och enkel. Återigen krävs ingen kodning så att du kan komma igång på nolltid. I själva verket tidsbestämde Ben det från början till slut och det tog bara 19 minuter att skapa en Shopify-butik.

Shopifys verkliga skönhet är de integrerade e-handelsfunktionerna. Den hanterar automatiskt betalningar, fraktpriser, skatter och orderspårning. Mot en extra avgift kan du också använda deras inbyggda marknadsföringstjänster och integrera programvaran med en verklig butik för att förenkla dina konton.

Shopify Store - Sarah Abraham

En Shopify-butik: Sarahandabraham.com

Alternativet till Shopify är att använda WordPress med ett plugin som heter WooCommerce. I allmänhet WordPress & WooCommerce fungerar billigare när det gäller transaktioner och platta kostnader. Du betalar dock för enkelhet och användarvänlighet.

Nackdelen är att du har mindre kontroll över den underliggande arkitekturen på din webbplats. Det är här WordPress och Woocommerce är mer flexibla, men med det kommer ytterligare arbete och underhåll.

BONUS: 7 sätt att se

Att välja rätt plattform och ställa in den är bara steg ett. Nästa steg kommer att ses. Tyvärr finns det inga genvägar här och trafiken kommer inte automatiskt. Här kan du använda sju knep för att börja driva människor till din webbplats eller sociala konton:

1. Facebook-annonser

Kostnad – Jag spenderar ungefär $ 100 per vecka på Facebook-annonser, men du kan säkert börja med mindre. Andra kommer att spendera tusentals när de kan garantera en avkastning på investeringar.

Facebook-annonser är ett av de bästa sätten att utnyttja en superinriktad publik. Du har full kontroll över din publiks demografi, plats och intressen så att du bara marknadsför för intresserade personer.

Använd annonser för att berätta om din webbplats och hur du löser deras problem. Facebook-annonser är också prisvärda. Jag rekommenderar att du testar dem i liten skala först och sedan ökar utgifterna gradvis.

Mer information finns i min guide för att öka klickfrekvensen på Facebook-annonser.

2. Sökmotoroptimering (SEO)

Kostnad – Det finns inga ekonomiska kostnader här (såvida du inte anställer en expert), bara den tid som krävs för att forska och implementera teknikerna.

SEO handlar om att få din webbplats rankad i Googles sökningar. Det är ett ENORMT ämne som förtjänar en hel bok med kunskap att behärska (även om denna resurs från folk på Moz är ett bra ställe att börja).

Ditt allra första steg här är att bestämma vilka ‘nyckelord’ du vill rangordna. Med andra ord, vad ska människor skriva in på Google för att hitta dig? (Vi har en praktisk blogg som hjälper dig att hitta de bästa nyckelorden för ditt företag).

Nästa, gör några enkla “on-page” optimering. Placera dessa nyckelord “på sidan” i dina titeltaggar, rubriker, bildbeskrivningar och taggar etc. Detta är bara enkla grundläggande och grundläggande byggande för framtiden.

Verksamheter i verkliga världen som kaféer eller restauranger kommer också att vilja göra anspråk på sin kartort på Google och lista sig på kataloger online. Läs mer om “lokal SEO” här.

3. Börja producera innehåll

Kostnad – Att skriva bloggar är helt gratis. Men om du föredrar att anställa en frilansare kommer det att kosta mellan $ 0,10 – $ 0,20 per ord på webbplatser som Problogger och UpWork.

Bloggar, videor och bilder är det bästa sättet att börja kommunicera med din publik och generera lite brus. Innehåll hjälper dig att nå potentiella kunder och etablera ditt varumärke.

Börja blogga

Tänk på dina aktuella nyhetsflöden på sociala medier. De är fulla av innehåll som är avsett att ansluta till dig och bygga en publik. Det tar tid att skriva en blogg eller producera en video, men det är väl värt ansträngningen.

Oavsett vilken bransch du befinner dig i, hjälper innehåll dig att skapa mervärde för dina besökare. Det visar din expertis, hjälper till att bygga en identitet och drar mer trafik. Prova att läsa vår guide för att skapa en innehållsstrategi som driver hård trafik.

4. Börja gästbokningen

Kostnad – Återigen är detta gratis om du inte vill anställa en professionell författare.

Att producera innehåll är en bra start, men hur får man människor att se det? Ett sätt är att producera innehåll för befintliga bloggar och webbplatser. Det är en chans att få ditt namn framför en ny publik och få kontakt med dem i branschen.

Försök att skriva en gästblogg och slå den till en annan blogg i din nisch. Om de accepterar det får du en länk tillbaka till din webbplats och ditt innehåll kommer förhoppningsvis att inspirera en ny publik att följa dig. (Länkar tillbaka till din webbplats är också viktiga för optimering av sökmotorer).

5. Influencer-marknadsföring

Kostnad – Det kan vara gratis om du närmar dig rätt personer och erbjuder ömsesidig marknadsföring. Att närma sig de mest populära påverkarna kan dock kosta från $ 50 till $ 15 000 + för att marknadsföra din produkt.

Påverkare är de med enorma följder och trovärdighet i din bransch. Influencer-marknadsföring blir mer och mer kraftfull på nätet, med några sociala mediekonton som tar upp miljontals följare. Genom att trycka på deras befintliga publik kan du uppmärksamma dig och ditt företag.

asfasf

Naturligtvis är det inte lätt, och i vissa fall kostar det en avgift om du vill att influenser ska presentera din produkt. Men om du väljer rätt blogg eller individ kan det leda till mycket riktad trafik till dig.

Börja med att identifiera nyckelpåverkare i din bransch. Starta en konversation med dem via Twitter eller skicka ett artigt e-postmeddelande till dem. Försök att bygga en ömsesidig relation innan du ber om något.

6. Skicka ut ett pressmeddelande

Kostnad – PR-distributionen börjar på cirka 100 $.

Ett pressmeddelande är ett dokument som berättar världen om dig. Du kan engagera en byrå för att utarbeta och distribuera ett trevligt pressmeddelande för ditt företag och det borde inte kosta mycket. Här är ett pressmeddelande som vi gjorde när vi uppgraderade vår serverhastighetschecker och vi hade tur att ha nyheterna plockade upp av Yahoo.

Bitcatcha Pressmeddelande

Proffstips: börja med att lyfta fram något som är anmärkningsvärt om ditt företag. Försök att tänka som en journalist eller bloggare och förstå vad som skulle få dem att vilja skriva om dig. Finns det något unikt med din produkt eller affärsmodell? Lanserar du något innovativt eller banbrytande? Inkludera en del historia om dig själv och ge bloggaren en “berättelse” att utveckla. Hitta sedan en byrå som distribuerar den.

7. Glöm inte den verkliga marknadsföringen!

Kostnad – Word of mouth kostar ingenting, men om du producerar reklammaterial kommer kostnaderna att variera beroende på hur mycket du tjänar.

I onlinevärlden är det lätt att glömma hur kraftfull traditionell marknadsföring kan vara. Se till att du inkluderar länkar till din online-närvaro på ditt visitkort och marknadsföringsmaterial. Det är till och med värt att driva reklam i facktidningar och nischpublikationer för att sprida ordet.

Slutsatser

Det finns ingen lösning i alla storlekar när det gäller online-närvaro.

En komplex webbplats är inte nödvändigtvis det bästa svaret för dig, särskilt om du bara är igång. Det finns genvägar och enklare alternativ som ett enkelt socialt mediekonto eller en enkel portföljsida.

Invester inte i en knepig webbplats om du värdesätter enkelhet. Men på samma sätt, begräns inte dig själv om du bygger en äkta digital verksamhet.

Bestäm först vad du vill från din online-närvaro. För det andra, matcha plattformen efter dina behov. För det tredje, använd aktiv marknadsföring för att bygga vidare på den här online-närvaron. För att sammanfatta, här är line up för alla fyra plattformar.

Plattform Fördelar Nackdelar Mer
Social Media Page

Gratis, enkelt & lågt underhåll

Mindre kontroll över design & algo förändringar

$ 0

en gång i månaden

WordPress.org

Fullständig kontroll & obegränsad potential

Kostnad för underhåll, teknisk kompetens som behövs

$ 3,95 *

en gång i månaden

Wix

Enkelt, dra & droppdesign, enkel installation

Begränsad jämfört med WordPress

$ 3.00 *

en gång i månaden

Shopify

Enkel, snabb installation av onlinebutiker

Pro-funktioner är dyra

$ 29 *

en gång i månaden

Har du gått runt i cirklar och försökt få din online-närvaro rätt? Satte du in en webbplats innan du förstod vad du behövde? Låt mig veta dina tankar, kommentarer och åsikter!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map