Om du funderar på att starta ett onlineföretag har du landat på rätt webbplats. Här kommer vi att gå igenom alla bästa praxis för att hålla din online-verksamhet igång, åtgärder du måste vidta för att legitimera ditt företag och kanske kasta in ett par affärsidéer åt dig medan vi är på det.

Använda Internet för att driva ditt företag

Skapandet av webben är verkligen en av de bästa saker som någonsin har hänt oss. Det har förändrat vårt sätt att leva, från hur vi tar oss runt (Google Maps vs traditionella kartor + frågar om vägbeskrivning) till hur vi söker rekommendationer (online recensioner vs word of mouth). Det har också gjort det enkelt att driva ett onlineföretag än någonsin.

Med tillgängligheten för höghastighetsbredband på de flesta platser runt om i världen är vi fri att driva vår verksamhet från våra hemkomfort, eller till och med medan vi smutar till Mai-Tais i ett tropiskt paradis (så länge WiFi är tillgängligt naturligtvis).

En av de vackraste sakerna med onlineföretag är att din marknad inte är begränsad till bara ditt land. Dröm stort. Med internetkraften kan du sälja dina produkter globalt!

Varför de flesta onlineföretag tar upp magen

Saker är aldrig så enkelt som det verkar. Även med de bekvämligheter och fördelar som internet ger våra liv kommer du att upptäcka att många människor fortfarande inte lyckas bygga sin verksamhet digitalt. Det beror på att de flesta helt enkelt inte vet hur man skapar, marknadsför och säljer sina produkter i ett digitalt rum.

Att ställa in en e-handelsplattform för din senaste produkt utan plan och bara hoppas på att den ska sälja är som att köpa en enkelriktad biljett på nästa tåg till misslyckande.

Bästa praxis och tips för onlineföretag

Med den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de saker du behöver göra för att säkerställa framgången för ditt onlineföretag. Vem vet? Med tillräckligt med uthållighet och en bit lycka kan du till och med slå det stort och förvandla ditt företag till nästa stora enhörningsstart!

Oavsett om du är en branschveterinär eller en ung, ögonblick entreprenör, är vi säkra på att du hittar följande tips mycket användbara så bokmärke den här sidan för enkel referens i framtiden.

Om du vill ha fler uppdateringar och hacks för småföretag, prenumerera också på vårt nyhetsbrev.

Okej, tillräckligt med skamlös självreklam, låt oss gå vidare med artikeln!

Hur man startar ett onlineföretag

Steg 1: Ge lösningar på befintliga problem

Problem är möjligheter. Vissa problem kan helt enkelt vara ett hinder för någon, medan andra kan vara riktigt försvårande. Genom att identifiera problem och skapa en produkt / tjänst som löser problemet, skapar du en lösning som marknaden redan behöver. Detta är ett säkert brand sätt att öka dina chanser att skapa ett framgångsrikt företag.

Även om du inte är ute efter att lösa problem kommer ditt företag att ha stor nytta bara genom att identifiera dina kunders problem. Du kan fixa problem du inte visste att du har, och därför uppmuntra upprepade besök från dina kunder.

Du kan göra detta genom att:

 • Besöka forum som är relevanta för din produkt / tjänst.
  Genom att läsa om vad folk klagar eller är missnöjda med får du värdefull insikt om deras problem och vad de försöker uppnå. Några av de mer populära forumen du kan besöka är reddit och Bizwarriors. Alternativt kan du använda Facebook och gå med i grupper som är relevanta för din nisch! Du får massor av insikter därifrån.
 • Besöker Quora
  Quora kan vara en värdefull tillgång för dig att samla in insikter. Det har över 200 miljoner unika användare varje månad, alla letar efter lösningar på sina problem.
 • Gör sökordsundersökningar
  Sökordsundersökningar hjälper dig att hitta sökord som användare letar efter. Zone in på några få nyckelord som människor söker efter men som inte har mycket konkurrens. Detta avslöjar de lösningar som människor vill ha.
 • Kolla in tävlingen
  Besök dina konkurrenters webbplatser för att se vad de gör rätt. Du kan se vilken typ av lösningar de tillhandahåller marknaden och sedan kan du “innovera” därifrån. (Bara så att du vet, när jag säger ”förnya”, menar jag kopiera och förbättra.)

Steg 2: Skriv för att sälja

Att skriva bra kopior är ett av de mest effektiva sätten att öka din försäljning. Lär dig grundläggande copywriting tekniker eller anställa en bra copywriter (kom ihåg att en bra författare inte gör en bra copywriter. De är helt olika kompetensuppsättningar).

En bra copywriter vet var man ska placera en bra call-to-action-knapp. De vet hur man skriver spännande rubriker som är korta men ändå kraftfulla nog för att hålla publikens uppmärksamhet och vägleda dem steg för steg till kassasidan. De säljer sakkunnigt efter att kunderna har betalat och får dem att må bra om det.

Här är några tips som du kan skriva tvingande kopia:

 • Håll dina rubriker korta och söta.
 • Skriv för den digitala publiken. De har verkligen korta uppmärksamhetsomfång.
 • Använd inte komplicerade ord eller språk.
 • Skriv för ett syfte.
 • Använd köparens resa. Det har visat sig fungera av en anledning!

Om du vill lära dig mer, läs vår djupgående artikel om hur du skriver innehåll på webbplatsen.

Steg 3: Skapa en webbplats som känner premium

När någon snubblar på din webbplats för småföretag har du mindre än fem sekunder för att göra ett gott intryck. En webbplats som ser amatörmässig inspirerar inte exakt förtroende för människor, och när de säger by-bye brukar de säga adjö för evigt.

Var uppmärksam på användargränssnitt (UI) och användarupplevelse (UX).

 • Är ditt användargränssnitt enkelt att navigera igenom?
 • Svarar dina sidor tillräckligt snabbt?
 • Är kopian svår att läsa på den bakgrunden?
 • Vad är ditt värdeförslag?
 • Att gå igenom webbplatsen ger dina kunder en trevlig upplevelse?
 • Är det faktiskt enkelt att köpa saker från din webbplats?

Tänk på din webbplats som en fysisk butik. Du skulle inte vilja köpa från en butik som ser ut som om det är en front för läkemedelsaffärer med bakgrunder. Kolla in den här artikeln för att designa en butik som får dina kunder att känna att de tappar lite deg.

Steg 4: Etabler dig själv som en expert inom ditt område

Detta tips gäller både online och offline företag. Lägg märke till hur du när du är ute och handlar efter något tenderar att göra ditt köp från den mest kunniga klingande säljaren?

Samma koncept gäller för online-företag.

När du låter kunnig, självsäker och auktoritativ tenderar folk att lita på dig och kommer att köpa allt du rekommenderar.

Du behöver inte ens veta allt som finns om din produkt, du behöver bara veta mer än dina kunder och hur de kan dra nytta av den. Ge dem värdefullt innehåll och skriv tips gratis (ungefär som just denna artikel). Se bara till att alltid länka tillbaka till din webbplats så att de som läser dina artiklar vet var det kommer ifrån.

Du kan också:

 • Skriv artiklar (baserat på sökordsforskning).
 • Skapa videoklipp (om att skriva inte är för dig).
 • Svara på frågan om Quora.
 • Skriv för Medium.
 • Delta i relevanta forum.

Steg 5: Utnyttja vid e-postmarknadsföring

Underskatt inte kraften i e-postmarknadsföring. När någon ger dig sin e-postadress ger de dig i huvudsak en direkt kommunikationslinje.

Du behöver inte oroa dig för reklam, du behöver inte bry dig om ditt meddelande går vilse i havet av sociala medierannonser.

När dina kunder ger dig sin e-postadress betyder det att du redan har erbjudit dem något de tyckte värdefullt och sätter sitt förtroende för dig. Detta gör det så mycket lättare att marknadsföra nya produkter till dem!

Så skapa en opt-in-lista till ditt nyhetsbrev på din webbplats. Du har bara fått allt att vinna genom att utnyttja e-postmarknadsföring!

Om du behöver fler tips på e-postmarknadsföring, var uppmärksam på dessa artiklar. Följ dem religiöst och du kommer att bli en expert på e-postmarknadsföring på nolltid!

Steg 6: Försäljning till dina befintliga kunder

Att få den första försäljningen från dina besökare är förmodligen den svåraste delen av försäljningsprocessen. När du väl har gett dem en övertygande anledning att inledningsvis dela med sina pengar kommer dock hela 36% av dem att vara villiga att köpa produkter från dig igen.

Föreslå produkter eller tjänster som kompletterar deras första köp. Skapa lojalitetsprogram eller rabattkoder som de kan lösa in vid nästa köp. Erbjud “tack” -erbjudanden för dem vid utcheckning.

Ge dem en livstid av belöningar, så kommer de att vara dina livstidskunder.

På tal om belöningar, här är lite för att hjälpa dig med att sälja.

BONUS: Nybörjevänliga affärsidéer online

Här listar vi några affärsidéer som vi kan gå in i med minimal ansträngning.

1. Starta en webbplats med anslutna marknadsföring

Tumma inte din näsa vid affiliate-marknadsföring – enligt Awin.com förutspås det vara en industri på 6,8 miljarder dollar fram till 2020, med en tillväxt på 10% från året innan..

Gör din forskning genom att besöka forum i din nisch, kolla in användarproblem på quora och reddit, medan du gör nyckelordsforskning. Kom ihåg att du vill tillhandahålla lösningar på befintliga problem.

När du har fastställt vilka problem du kommer att lösa är det dags att skapa innehåll. Skriv guider. Ge värdefull information, ge människor en anledning att besöka din webbplats. Skriv för att sälja och utnyttja köparens resa.

Notera

Du vill registrera dig själv som en utgivare i anslutna nätverk som Shareasale. Leta efter kvalitetsprodukter eller märken som du vill koppla ditt märke till.

Medan du skapar innehåll måste du också skapa din webbplats. Ta hänsyn till UI- och UX-design och skapa en professionell webbplats som känns enkel att navigera igenom.

Du måste också marknadsföra din webbplats för affiliate-marknadsföring, annars kommer ingen att veta att den finns. Skriv artiklar eller gästblogg för andra webbplatser så att du kan koppla tillbaka till dig själv. Delta i forum och svara på frågor om Quora. Etabler dig själv som en expert inom ditt område.

Du bör också skapa en “registrering” -sida för ditt nyhetsbrev, för e-postmarknadsföringsändamål. De personer som ger dig sina e-postadresser ger dig tillåtelse att kontakta dem direkt, så se till att dra nytta av e-postmarknadsföring för att dra tillbaka dem till din webbplats!

Glöm inte att överföring är nyckeln till att hålla din online-verksamhet svart. Peppar ditt innehåll med interna länkar som är relaterade till varandra för att öka tiden folk tillbringar på din webbplats. Ju mer tid du spenderar på din webbplats, desto mer sannolikt kommer du att göra en försäljning.

Du kan också prova dig på blygenerering. Det är i princip samma sak som affiliate-marknadsföring, förutom att du samlar in leads för varumärken. Rikta in nischer som kreditkortsföretag, bankverksamhet, fintech och kontakta varumärkena som berörs för att diskutera en betalnings-per registreringsmodell.

Nu finns det många saker att tänka på om du vill att din webbplats ska bli framgångsrik, men det enda jag inte kan säga stress tillräckligt är det här – se till att din webbhotell är FAST, eller så får du inte så många besökare.

Vi gjorde vår undersökning och sammanställde en lista över de snabbaste webbhotellarna här. För mer detaljerad webbplats byggnad guide, hoppa på här.

2. Starta en blogg

Även om en blogg och en webbplats liknar, är de definitivt inte desamma. En webbplats skapar mestadels statiskt innehåll, medan en blogg alltid uppdateras och är mer personlig.

Även om människor kan dras till innehållet på en webbplats kan människor dras till bloggarens personlighet.

När din blogg har ett tillräckligt stort efterföljande kan du tjäna pengar på den genom att sälja annonsutrymme, skriva sponsrade inlägg, förse människor med konsulttjänster och till och med affiliate-marknadsföring.

Det finns faktiskt en hel del bloggare som har förvandlat sina bloggar till framgångsrika små online-företag.

Tim Ferris behöver ingen introduktion med sin populära 4-timmars arbetsvecka blogg, medan Amy Song dominerar mode nisch.

En av våra favoritplattformar för att skapa en blogg är WordPress, en lättanvänd webbplatsbyggare som är perfekt för bloggare. Om det här är något du känner till kanske du vill kolla in den här artikeln.

Kom ihåg att tillhandahålla lösningar på befintliga problem, skriva för att sälja, bygga en premiumwebbplats, etablera dig som expert, dra nytta av e-postmarknadsföring och alltid UPSELL!

3. Starta ett e-handelsföretag

Med e-shoppingplattformar som Amazon som får popularitet varje dag, är det en ingen brainer att utnyttja sin berömmelse och sälja dina produkter i deras butik.

Men om du vill bygga ett långvarigt och framgångsrikt varumärke kanske du vill starta din egen e-handelsföretag istället.

Missförstå mig inte, det är inget fel med att sälja produkter på Amazon (även stora märken gör det). Det är bara så att du som ett nytt boutique-märke kommer att tävla med hundratals, om inte tusentals människor som säljer liknande produkter på dessa plattformar.

När du skapar din egen e-handelsbutik kan du anpassa den och placera ditt varumärke på ett sätt som gör att det sticker ut från konkurrensen. Ett av de bästa sätten att komma igång är via Shopify.

Den är gjord för e-handel, enkel att använda och har fantastiska marknadsföringsverktyg!

Du kan också prova Dropshipping. Det är en av de mest populära affärsmodellerna eftersom du knappt har några kostnader. Produkterna placeras i din leverantørs lager och skickas endast när du får en beställning. Var bara försiktig och skaffa dig en bra leverantör, eftersom en dålig med dålig service endast skadar ditt varumärke.

Du måste investera i marknadsföring och se till att dina produkter får tillräckligt med skärmtid. Se bara till att hålla våra 6 bästa praxis i åtanke, och ditt företag ska kunna tåla tidens test.

4. Starta en kreativ designverksamhet

Det finns alltid ett behov av digital visuell konst, och även om det finns gratisprogram där ute föredrar folk att betala proffs för att få sina konstverk gjort för dem. De förstår att konstnären producerar verket, inte verktygen.

Du kan överväga att specialisera dig i logotypdesign, webbdesign eller till och med specialisera sig i allmän grafisk design.

Skapa ett namn genom att dela värdefulla designtips i forum som Quora eller med människor på dina sociala medieplattformar. Oroa dig inte för att dela dina färdigheter eller ge bort hemligheter.

Med Youtube kan människor enkelt lära sig allt de behöver, men de kommer fortfarande att föredra att betala en professionell för att få saker och ting gjort professionellt.

Kom ihåg att ge värde och du får mer värde i gengäld!

5. Starta en studio eller ett produktionsföretag

Efterfrågan på bild- och videoproduktion är högre än någonsin tack vare tillkomsten av reklam för digitala / sociala medier. Det är intressant, engagerande och viktigast av allt, det behövs för att konvertera.

Du kan starta en studio med fokus på bildproduktion, retuschering, videoproduktion eller bara kanske enbart fokusera på att skapa digitala produkter som telefonbakgrunder.

Du kan sedan antingen sälja dina tjänster till reklambyråer, skicka arkivfilmer till plattformar som Shutterstock eller Blackbox eller registrera dig för något som Samsungs utvecklarprogram och skapa teman att sälja på deras Galaxy-sortiment.

Det bästa av allt är att du enkelt kan skala din verksamhet genom att anställa frilansare! Observera att om du lyckas hitta en bra frilansare håller du på dem som ditt liv beror på det. Pålitliga frilansare är svåra att ta sig till, och om du stöter på en, belöna dem väl!

6. Skapa ett e-lärande program

Online-tutorials är rasande i dessa dagar. De är billiga, informativa och ger bra värde för både konsumenten och skaparen. Bäst av allt, skapa programmet en gång så kommer det att ge passiva inkomster!

Skapa ett företag som kretsar kring e-learning-program. Skapa värdefulla självstudier och information, ladda upp till en e-learning-plattform som Udemy så kommer du ha en uppsättning produkter som aldrig går ut!

Sista musings

Här är en liten sammanfattning av de saker vi kan göra för att se till att ditt lilla onlineföretag blomstrar som en svärdfisk som majestätiskt hoppar ut ur vattnet (det ser bättre ut när det avbildas i slow motion).

 1. Ge lösningar på befintliga problem
  Upptäck dina kunder smärtpunkter och lösa dem.
 2. Skriv för att sälja
  Ingen gillar att läsa, så se till att ditt exemplar är skrivet till SÄLJ!
 3. Skapa en webbplats som känns premium
  Det spelar ingen roll om du säljer en våt potatis eller en designerhandväska, du måste se till att din butik ser bra ut.
 4. Etabler dig själv som en expert inom ditt område
  Ge dina kunder ditt värde med kunskap och de kommer att belöna dig med en livstid på värde.
 5. Utnyttja vid e-postmarknadsföring
  Det är en direkt kommunikationslinje till dina kunder. Dra fördel av det, men behandla det med respekt.
 6. Uppsälj till dina befintliga kunder
  Om de köpte från dig tidigare kommer de att köpa från dig igen. Du måste bara ge dem en anledning att köpa.

Där har du det. 6 solida steg för att hålla ditt småföretag i svart. Se till att antingen förbinda dem till minnet eller märka dig själv med dessa tips. En dag kommer du att titta tillbaka på dina framgångar och tacka Google för att du snubblat över den himmelska sändningen.

Hur som helst, om du har några frågor du vill att vi ska svara, släpp bara ett meddelande eller e-postmeddelande. Vi svarar dig så snart vi kan. Gå nu fram och visa världen vad vanliga vardagliga småföretagare kan uppnå.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me