Nå vet du sannsynligvis at du trenger en online tilstedeværelse.

Du trenger en online plass for å bygge din virksomhet, selge produkter eller få navnet ditt der ute.

Den vanskelige delen er å finne ut hvordan du gjør det og beregne hvor mye det vil koste.

Det største problemet her er å sette av i feil retning. Å velge feil plattform i begynnelsen kan koste deg måneder i backtracking (for ikke å nevne de økonomiske kostnadene ved å sette den opp).

Merk

I denne ti minutter lange guiden skal jeg se på fire forskjellige metoder for å sette opp en online tilstedeværelse. For hver enkelt, vil jeg fordele investeringskostnadene, forklare hvem som skal bruke den, og fordeler og ulemper som er involvert.

Jeg har gjort denne feilen selv. Jeg har satt opp nettsteder på to, tre forskjellige plattformer før jeg skjønte at jeg kunne ha brukt mindre penger og redusert bryet hvis jeg bare hadde gjort forskningen og valgt riktig rute i utgangspunktet.

Jeg er heller ikke den eneste. Da jeg spurte 27 eksperter deres største bloggfeil, sa en stor håndfull at de angret på å velge feil plattform og ikke klarte å kartlegge den rette planen fra første dag.

Dette er guiden jeg skulle ønske jeg hadde da jeg begynte. En tøffløs tutorial som hjelper deg å finne ut hvilken som er den beste plattformen for deg.

Det er nøkkelen her. Det er ingen perfekt måte å etablere en online tilstedeværelse på, bare den rette for dine mål og ambisjoner.

Hvordan lage en nettside

Med et raskt blikk, her er de fire vi ser på:

  1. En sosial medieplattform Fordi ikke alle trenger et nettsted.
  2. WordPress.orgEn mellomliggende avansert nettstedbyggingsplattform med full kontroll.
  3. WixA enkel, nybegynner nettstedbygger for porteføljer og blogger.
  4. ShopifySimple nettstedbygger spesielt for nettbutikker.

For det andre skal vi finne ut hvordan du kan øke din online tilstedeværelse. Dessverre vil en webside eller sosiale medier på egen hånd ikke tiltrekke besøkende på magisk vis. Vi vil introdusere deg for en håndfull måter du aktivt kan drive folk til og øke din online tilstedeværelse.

Hvilken plattform passer for din online tilstedeværelse?

1. En side med sosiale medier

Fordeler – Det er gratis, enkelt og lite vedlikehold.
Ulemper – Mindre kontroll over design og algoritmeendringer.
Kostnad for oppsett – Helt gratis.
Lære mer – Facebook / Instagram

Instagram

Noen bedrifter og enkeltpersoner trenger ikke et nettsted. Det er en problemfri og kostnad som kan være kontraproduktiv.

Noen ganger er en Facebook-side eller Instagram-konto den beste måten å bygge et publikum på, få kontakt med mennesker og holde dem oppdaterte. Dette er plattformer som kundene dine allerede er kjent med, og det er 1,6 milliarder aktive brukere som venter på deg!

En kafé eller restaurant, for eksempel, kan fungere med noe mer enn en Facebook- eller Instagram-profil. De kunne laste opp nye bilder, holde menyen oppdatert, kommunisere med kunder, promotere arrangementer og fremheve spesialtilbud alt fra ett sted.

Sola Cafe Facebook-side

En restaurants FB-side: Sola Cafe

De kan til og med bruke en Facebook-plugin for å ta reservasjoner. Et nettsted i dette tilfellet kan bare komplisere ting og dele publikum. Fokuser i stedet på å bygge en kraftig kanal.

Når det gjelder videoinnhold og blogging, henvender Facebook seg til dette også. Innfødte videoer på Facebook treffer nå 8 milliarder visninger daglig, og Instant Articles deres lar deg publisere blogger uten nettsted.

I tillegg har Facebook en utmerket annonseplattform, slik at du kan målrette mot en målgruppe og føre dem rett til siden din (mer på Facebook-annonser senere).

Ulempen med å bare ha en side med sosiale medier er at du er prisgitt beslutningene deres. Hvis Facebook endrer algoritmen sin for å begrense rekkevidden (som de gjør regelmessig), kan det hende du må betale for å få kontakt med følgere.

Du er også begrenset når det gjelder design. Du kan laste opp bilder og overskrifter, men begrensningene til Facebook eller Instagrams layout kan være frustrerende for noen.

Viktigst er det at hvis du vil selge noe, er Facebook ikke ideelt. Selv om plugins er tilgjengelige, endrer Facebook regelmessig hvilke plugins den tillater. Butikken din kan fjernes uten forvarsel.

2. WordPress-nettsted

Fordeler – Fullstendig kontroll og ubegrenset potensiale.
Ulemper – Kostnad for vedlikehold, nødvendig teknisk ferdighet.
Kostnad for oppsett – Starter fra $ 5- $ 20 per måned for hosting og domene.
Lære mer – WordPress hosting

Elegante temaer - WP Premium-temaer

Premium WordPress-tema: Elegante temaer

WordPress er det beste valget hvis du vil ha din egen webside med full kontroll og fleksibilitet. WordPress gir 25% av alle nettsteder der ute, så det er en pålitelig, respektert plattform.

Du kan gjøre omtrent hva som helst med WordPress. Bygg en nettbutikk, lag en porteføljeside, legg ut blogger og innhold, bygg et tilknyttet nettsted. Du kan være vertskap for annonser, samle e-postadresser, tjene penger og drive en online virksomhet alt fra ett sted.

Det er skalerbart også. Det gir noen av de største nettstedene på nettet, inkludert New Yorker, Techcrunch, Variety, Mashable og Time Inc, men det fungerer like bra for en personlig blogg.

WordPress Dashboard

WordPress-nettsteder kan tilpasses, slik at du kan tilpasse din online tilstedeværelse med hvilken som helst design eller stil du ønsker. WordPress kommer med en rekke gratis maler (eller ‘temaer’). Hver kan tilpasses etter eget ønske, eller en profesjonell nettdesigner kan lage noe helt unikt fra bunnen av for deg. (Eller hvis du liker et betalt medlemskap vil gi deg tilgang til vakre premium-temaer.)

All denne kontrollen og fleksibiliteten koster imidlertid. Selv om WordPress i seg selv er gratis, er ikke arkitekturen som følger med det. Du trenger en webhotell (dette er egentlig et stykke internett-eiendom som nettstedet ditt sitter på) og et domenenavn, www.my-website.com.

Å velge en god webhotell er like viktig som selve nettstedet. Det bidrar til belastningshastighet, sikkerhet og ytelse. Vertsammenligningstabellen her er et bra sted å starte – Det gode (& rimelig) webhotell.

Opprette og vedlikeholde et WordPress-nettsted krever også et element av teknisk dyktighet. WordPress påstår at du kan konfigurere og installere i løpet av 5 minutter, men å få opp nettstedet ditt og kjøre det tar litt lengre tid enn det.

Det er en læringskurve og den vil forbruke mye av tiden din, spesielt hvis du vil finpusse designen, oppdatere den regelmessig og forbedre ytelsen.

Hvis du liker lyden av å ha ditt eget nettsted, men ikke vil ha så mye bry, er det et annet alternativ, Wix.

3. Wix

Fordeler – Enkelt, dra og slipp design, enkelt oppsett.
Ulemper – Begrenset sammenlignet med WordPress.
Kostnad for oppsett – Gratis, men det er verdt å oppgradere til premiumplanene for et personlig domene (starter på $ 4,50).
Lære mer – Les Wix anmeldelse

Lag vakker side med Wix

Wix ligner WordPress, men uten alt oppstyret. Riktignok er det mer begrenset, men ikke alle trenger en komplisert liste over funksjoner.

Det fine med Wix er dens enkelhet. De tar seg av hosting, lagring, ytelse og alt det tekniske bak kulissene. Du kan bare logge inn og legge til innhold.

Alle malene er dra-og-slipp, slik at du kan legge ut nettstedet ditt uten koding overhodet. Gratis malene er generelt mer stilige enn WordPress, noe som vil appellere til frilansere og kreative fagpersoner.

Soup-studios.com

Et Wix-nettsted: Soup-studios.com

Wix-malene egner seg til enkle porteføljesider og blogger, og det er der den trives. Wix tilbyr mekanikere for å sette opp en nettbutikk, men WordPress eller Shopify (kommer opp neste) tilbyr en bedre plattform for netthandel.

Alt i alt er Wix et flott alternativ for enkle porteføljer og nettsteder drevet av de som ikke ønsker for mye bryderi.

Ulempen er at du vil ha mindre kontroll over baksiden av nettstedet og den generelle ytelsen. Du kan også synes det er vanskeligere å integrere avanserte funksjoner som handlekurver og e-postmeldingsskjemaer.

4. Shopify

Fordeler – Enkelt, raskt nettbutikkoppsett.
Ulemper – Pro-funksjoner er dyre.
Kostnad for konfigurering – ‘Grunnleggende’ pakke starter på $ 29 per måned.
Lære mer – Les Shopify anmeldelse

Opprett en nettbutikk med Shopify

Shopify er, som navnet antyder, laget spesielt for nettbutikker.

Design og layout er enkelt og greit. Igjen, det er ingen koding nødvendig, slik at du kan komme i gang på kort tid. Faktisk tidsbestemte Ben det fra start til slutt, og det tok bare 19 minutter å opprette en Shopify-butikk.

Shopifys virkelige skjønnhet er de integrerte e-handelsfunksjonene. Den håndterer automatisk betalinger, forsendelsespriser, skatter og bestillingssporing. For en ekstra avgift kan du også bruke deres innebygde markedsføringstjeneste og integrere programvaren med en virkelig butikk for å forenkle kontoene dine.

Shopify Store - Sarah Abraham

En Shopify-butikk: Sarahandabraham.com

Alternativet til Shopify bruker WordPress med en plugin som heter WooCommerce. Generelt WordPress & WooCommerce fungerer billigere med tanke på transaksjoner og faste kostnader. Du betaler imidlertid for enkelhet og brukervennlighet.

Ulempen er at du har mindre kontroll over den underliggende arkitekturen på nettstedet ditt. Det er her WordPress og Woocommerce er mer fleksible, men med det kommer ekstra arbeid og vedlikehold.

BONUS: 7 måter å bli sett på

Å velge riktig plattform og sette den opp er bare trinn en. Neste trinn blir sett. Dessverre er det ingen snarveier her, og trafikken kommer ikke automatisk. Her med syv triks du kan bruke for å begynne å føre folk til nettstedet ditt eller sosiale kontoer:

1. Facebook-annonser

Kostnad – Jeg bruker omtrent $ 100 per uke på Facebook-annonser, men du kan absolutt starte med mindre. Andre vil bruke tusenvis når de kan garantere en avkastning.

Facebook-annonser er en av de beste måtene å benytte seg av et supermålrettet publikum. Du har full kontroll over demografien, plasseringen og interessene til publikummet ditt, slik at du bare markedsfører for interesserte.

Bruk annonser for å fortelle folk om nettstedet ditt og hvordan du vil løse problemene deres. Facebook-annonser er også rimelige. Jeg anbefaler å teste dem ut i liten skala først, for deretter å øke bruken gradvis.

For mer informasjon, sjekk min guide til å øke klikkfrekvensen på Facebook-annonser.

2. Søkemotoroptimalisering (SEO)

Kostnad – Det er ingen økonomiske kostnader her (med mindre du ansetter en ekspert), bare tiden som er involvert i å forske og implementere teknikkene.

SEO handler om å få nettstedet ditt rangert i Googles søk. Det er et stort tema som fortjener en hel bok med kunnskap å mestre (selv om denne ressursen fra folkene hos Moz er et flott sted å starte).

Det aller første trinnet ditt her er å bestemme hvilke ‘nøkkelord’ du vil rangere etter. Med andre ord, hva bør folk skrive inn på Google for å finne deg? (Vi har en praktisk blogg for å hjelpe deg med å finne de beste nøkkelordene for bedriften din).

Neste, gjør noen enkle “on-side” optimalisering. Plasser nøkkelordene ‘på siden’ i tittelkodene, overskriftene, bildebeskrivelsene og taggene osv. Dette er bare enkle grunnleggende grunnlag og grunnleggende oppbygging for fremtiden.

Virksomheter i den virkelige verden som kafeer eller restauranter vil også ønske å kreve kartplassen sin på Google og liste seg selv på kataloger på nettet. Finn ut mer om ‘lokal SEO’ her.

3. Begynn å produsere innhold

Kostnad – Å skrive blogger er helt gratis. Imidlertid, hvis du foretrekker å ansette en frilanser, vil det koste mellom $ 0,10 – $ 0,20 per ord på nettsteder som Problogger og UpWork.

Blogger, videoer og bilder er den beste måten å begynne å kommunisere med publikum og generere litt støy. Innhold hjelper deg med å nå potensielle kunder og etablere merkevaren din.

Begynn å blogge

Tenk på dagens nyhetsfeeds på sosiale medier. De er fulle av innhold ment for å få kontakt med deg og bygge et publikum. Det tar tid å skrive en blogg eller produsere en video, men det er vel verdt innsatsen.

Uansett hvilken bransje du er i, hjelper innhold deg med å øke verdien til de besøkende. Den viser kompetansen din, er med på å bygge en identitet og trekker mer trafikk. Prøv å lese guiden vår for å lage en innholdsstrategi som driver hard trafikk.

4. Start gjestepost

Kostnad – Igjen, dette er gratis med mindre du ønsker å ansette en profesjonell skribent.

Å produsere innhold er en god start, men hvordan får du folk til å se det? En måte er å produsere innhold for eksisterende blogger og nettsteder. Det er en sjanse til å få navnet ditt foran et nytt publikum og få kontakt med dem i bransjen.

Prøv å skrive en gjesteblogg og slå den til en annen blogg i din nisje. Hvis de godtar det, får du en lenke tilbake til nettstedet ditt, og innholdet ditt forhåpentligvis inspirerer et nytt publikum til å følge deg. (Koblinger tilbake til nettstedet ditt er også avgjørende for optimalisering av søkemotorer).

5. Influencer-markedsføring

Kostnad – Det kan være gratis hvis du henvender deg til de rette personene og tilbyr gjensidig forfremmelse. Å nærme seg de mest populære influencerne kan imidlertid koste fra $ 50 til $ 15,000 + for å markedsføre produktet ditt.

Influencers er de med enorme etterfølgelser og troverdighet i din bransje. Influencer-markedsføring blir mer og kraftigere på nettet, med noen kontoer på sosiale medier som gir mange millioner følgere. Ved å tappe inn på deres eksisterende publikum, kan du trekke oppmerksomhet til deg og din virksomhet.

asfasf

Det er selvfølgelig ikke lett, og i noen tilfeller koster det et gebyr hvis du ønsker at influenceren skal ha produktet ditt. Imidlertid, hvis du velger riktig blogg eller person, kan den føre mye målrettet trafikk til deg.

Begynn med å identifisere viktige påvirkere i din bransje. Start en samtale med dem på Twitter eller send dem en høflig e-post. Prøv å bygge et gjensidig forhold før du ber om noe.

6. Send ut en pressemelding

Kostnad – PR-distribusjon starter på rundt $ 100.

En pressemelding er et dokument som forteller verden om deg. Du kan engasjere et byrå til å utarbeide og distribuere en hyggelig pressemelding for selskapet ditt, og det skal ikke koste mye. Her er en pressemelding vi gjorde da vi oppgraderte serverhastighetskontrollen vår og vi var heldige som fikk nyhetene hentet av Yahoo.

Pressemelding fra Bitcatcha

Pro-tips: begynn med å fremheve noe bemerkelsesverdig om virksomheten din. Prøv å tenke som en journalist eller blogger, og forstå hva som vil få dem til å ville skrive om deg. Er det noe unikt med produktet eller forretningsmodellen din? Lanserer du noe nyskapende eller banebrytende? Ta med litt historie om deg selv og gi bloggeren en ‘historie’ å utvikle. Finn deretter et byrå som distribuerer det.

7. Ikke glem markedsføring i virkeligheten!

Kostnad – Munnhørhet koster ingenting, men hvis du produserer reklamemateriell, vil kostnadene variere avhengig av hvor mye du tjener.

I online verden er det lett å glemme hvor kraftig tradisjonell markedsføring kan være. Sørg for å ta med lenker til din online tilstedeværelse på visittkortet ditt og reklamemateriell. Det er til og med verdt å forfølge reklame i fagmagasiner og nisjepublikasjoner for å spre ordet.

konklusjoner

Det er ingen løsning for alle størrelser som passer til nettet.

Et komplekst nettsted er ikke nødvendigvis det beste svaret for deg, spesielt hvis du nettopp kommer i gang. Det er snarveier og enklere alternativer, for eksempel en enkel sosiale mediekonto eller en enkel porteføljeside.

Ikke invester i en vanskelig webside hvis du verdsetter enkelhet. Men ikke, begrens deg selv hvis du bygger en ekte digital virksomhet.

Først bestemmer du hva du vil ut fra din tilstedeværelse på nettet. For det andre, match plattformen til dine behov. For det tredje, bruk aktiv markedsføring for å bygge videre på den online tilstedeværelsen. For å oppsummere, her er line up for alle fire plattformene.

Plattform Pros Ulemper Mer
Sosiale medieside

Gratis, enkelt & lite vedlikehold

Mindre kontroll over design & algo endringer

$ 0

månedlig

WordPress.org

Fullstendig kontroll & ubegrenset potensiale

Kostnader for vedlikehold, teknisk ferdighet som trengs

$ 3.95 *

månedlig

Wix

Enkelt, dra & slippdesign, enkelt oppsett

Begrenset sammenlignet med WordPress

$ 3.00 *

månedlig

Shopify

Enkelt, raskt nettbutikkoppsett

Pro-funksjoner er dyre

$ 29 *

månedlig

Har du gått rundt i kretser og prøvd å få din online tilstedeværelse riktig? Satte du opp et nettsted før du fullstendig forsto hva du trengte? La meg få vite dine tanker, kommentarer og meninger!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me