Alle de kule barna du kjenner lager blogger, blogger og tjener ganske gode penger på å gjøre det. Hvorfor ikke komme inn i spillet og ha et stykke av den søt-søte blogg-lønningsdagen også, ikke sant?

Ting er at hvis du er på denne siden og leser dette stykket, vet du sannsynligvis ikke hvordan du oppretter en blogg.

Vel, du er heldig min venn, fordi vi er snille nok til å ta oss fri fra de travle timeplanene våre til å skrive denne guiden, slik at du kan få din helt egen blogg igang på kort tid!

Tro det eller ei, det er verken vanskelig å lage en blogg, eller du trenger mye teknisk kunnskap. For de delene som krever teknisk kunnskap, vil vi veilede deg gjennom dem for å hjelpe deg med å føle deg tryggere.

Hva er en blogg?

Hva med at vi snakker om hva en blogg nøyaktig er?

En blogg er faktisk bare et annet nettsted som fokuserer på skriftlig innhold, vanligvis presentert på en mindre formell måte å skrive på.

Når blogging først ble en ting, brukte folk det hovedsakelig som en online journal, og puttet tankene ned for at verden skulle lese.

I dag har blogosfæren utviklet seg, og gyt mange underkategorier som fitnessbloggere, fotobloggere, mammabloggere … Hvis du kan tenke det, er det sannsynligvis en blogger for det.

Hvorfor folk begynner blogger

Folk har mange motivasjoner for å starte sine egne blogger.

Noen ønsker å øve på skriveferdighetene sine. Noen synes det er katartisk når de uttrykker seg på nettet. Noen brenner bare for den valgte nisjen.

Jeg kan ikke snakke for dem alle, men en motivator som trekker folk flest til den vakre bloggverdenen er muligheten til å tjene penger på bloggene deres.

Fordi bloggere skriver om sine personlige opplevelser, deler de en veldig personlig forbindelse med leserne sine, en forbindelse som høyprofilerte merker er villige til å betale bare slik at bloggeren støtter produktet sitt (forutsatt at bloggeren har en anstendig følge).

Uansett hvilke motivasjoner du har for å starte bloggen din, så er poenget at blogging er en fantastisk hobby, og hvis du gjør det riktig, kan du tjene en veldig god leve av den.

Merk

Det virker som om mange mennesker har den misforståelsen at du trenger å være en god forfatter for å starte en blogg. Selv om du har gode skriveferdigheter kan bidra til å presentere bloggen din på en mer profesjonell måte, er det innholdet i bloggen din som selger. Du kan alltid forbedre bloggpostene dine senere. Hvis du vil forbedre skrivingen din, kan du sjekke denne veiledningen om innholdsskriving.

Hvordan lage en blogg – 5 trinn for å begynne å blogge

Trinn 1: Velg en nisje

Dette spennende første trinnet til å starte en blogg vil forme måten du blogger på resten av bloggkarrieren din, så det er et enkelt, men veldig viktig trinn: Du må bestemme din nisje.

Skal du bli fotoblogger? Foretrekker du å blogge om reisene dine? Kanskje du er i teknologi. Kanskje er maten din syltetøy.

Uansett hva dine lidenskaper eller interesser er, den valgte nisjen din vil hjelpe deg med å lage en vei for bloggingstemaene dine i fremtiden. Det er ikke en vanskelig og rask regel (noen bloggere der ute krysser gjennomgående emner med stor suksess), men det er en guide som hjelper deg med å holde bloggen din fokusert og relevant.

Så velg din nisje. Velg et navn. Hold det enkelt og kort.

Trinn 2: Velg en bloggplattform

Det er mange gratis bloggplattformer du kan velge derfra, for eksempel Wix, Blogger, Tumblr og WordPress for å nevne noen.

Vår valgplattform ville være WordPress, fordi det er en av de kraftigste bloggplattformene der ute, og driver med 33,9% av nettsteder på internett i dag.

33,9% nettsted bruker WordPress

Kilde: w3techs.com

Det er også SEO-vennlig, veldig enkelt å bruke og har mange plugins, som gir ekstra funksjonalitet til bordet uten behov for mye teknisk kunnskap.

Du kan også få ditt webhotell og domenenavn direkte fra WordPress.com helt gratis, men som min kjære bestemor pleide å si, “gode ting kommer ikke billig, billige ting kommer ikke bra”.

Trinn 3: Få et domenenavn og webhotell

For å utvide det jeg sa i forrige punkt, er WordPress.com absolutt fenomenalt, men deres gratis webhotell og domenenavn kommer med mange begrensninger.

 1. Du har ikke et “yourname.com”
  Selv om dette kanskje ikke virker som en stor sak, skiller det amatørene fra proffene. Hvis du ser alvorlig på bloggen din og ønsker å se den vokse, vil du få ditt helt eget domenenavn.
 2. Begrensninger for webhotell
  Den gratis WordPress.com har veldig lite webhotell (en piddly 3 GB). Når du har fylt ut denne plassen, må du betale for å oppgradere og fortsette å bruke bloggen din.
 3. Ingen plugins tillatt
  Gratisversjonen tillater ikke plugins, som er trist og ødelegger det skjøre lille hjertet mitt.
 4. Annonser overalt
  Det er ille nok at du ikke kan tjene penger på ditt gratis wordpress.com-nettsted, men de vil plassere annonser overalt! Husk at “gode ting kommer ikke billig, billige ting kommer ikke bra”. Annonseplassering er en måte for WordPress å generere inntekter.
 5. Bloggen din kan bli slettet
  Hvordan hadde du det hvis du har kjørt og bygd bloggen din og følgere i et godt år, og en dag våkner du og oppdaget at bloggen din er blitt slettet fordi du ved et uhell brøt et av WordPresss mange bruksvilkår? Det har skjedd før, og det vil skje igjen. Det er en risiko jeg ikke er villig til å ta.

Dette er bare noen få av problemene vi kan tenke på. Du kan alltid kjøpe domenenavnet og webhotellet hver for seg, slik at du ikke får opp noen av disse problemene. Her er en trinnvis guide for hvordan du gjør det.

Domenenavn

Det er mange domeneregistratorer der ute som GoDaddy og Namecheap, men vi liker Namecheap fordi de er en utmerket registrar og de vil kaste inn gratis WhoisGuard. Dette hjelper med å holde identiteten din hemmelig, i tilfelle du vil blogge anonymt.

Prosessen er ganske enkel, bare fortsett der borte, registrer deg, velg domenenavnet ditt og du er ferdig!

Husk at du vil velge et domenenavn som er enkelt og lett å huske. Hold det fengende hvis du kan. Ingen funky utvidelser som “.io” eller “.biz” heller, hold den til “.com” fordi det er det folk flest er vant til.

Webhotell

Du kan tro at webhotell bare er plass for deg å lagre nettstedfilene dine, og at tilfeldig webhotell vil være bra, men du kan ikke ta mer feil. Faktisk, hvis du vil at bloggen skal være vellykket, er det bedre å sørge for at du får en webhotell som er pålitelig og rask.

Har du kommet over en blogg som laster så tregt at du bare ikke kunne bry deg om å vente på at innholdet dukker opp? Hvis du har tid til deg selv, vil du se at 3 sekunder er alt det tar for deg å føle at bloggen er treg, og 5 sekunder er den gjennomsnittlige tiden det tar for folk å sprette.

Webhotellet ditt er avgjørende for å sørge for at bloggen yter raskt og kjipt, slik at du ikke mister lesere på grunn av unødvendig treg lastetid.

Selv om det er mange webhotell rundt (klikk her for listen over topp verter), men vi anbefaler å gå til et pålitelig internasjonalt webhotellmerke, som SiteGround, for å være vert for bloggen.

Visst kan det være billigere alternativer tilgjengelig, men SiteGround oppetid, pålitelige kundeservice, liste over fordeler og sinnsykt raske responstider på serverne er helt strålende. Faktisk stoler vi på dem så mye at vi er vert for dette nettstedet med dem!

Å få en konto og sette opp bloggen din med SiteGround er faktisk ganske enkelt. Dette er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til www.siteground.com for å velge din vertsplan.
 2. Trykk “Kom i gang” for å se hva som er tilgjengelig
 3. SiteGround-planer

 4. Vi anbefaler å få GrowBig-planen ($ 5,95 / måned), da det er en fin balanse mellom pris og fordeler, men avhengig av hva dine behov kan være, kan du enten gå for StartUp ($ 3,95 / måned) eller GoGeek ($ 11,95 / måned). Ikke bo for mye her, bare velg en plan og gå med den. Du kan fritt oppgradere eller nedgradere kontoen din senere hvis du trenger det.
 5. Nå skal du se en side der du har gitt muligheten til å registrere et domene eller bruke ditt eget. Du bør ha ditt eget domenenavn nå hvis du har fulgt instruksjonene i denne guiden, så klikk på “Jeg har allerede et domene” og fyll det opp i den medfølgende boksen. Klikk “Fortsett”.
 6. gjennomgå og fullføre

 7. Her vil du fylle ut dine personlige opplysninger, for eksempel e-postadressen din (pass på at den er gyldig! Det er der de vil sende kvitteringen din til), tilordne et passord, fornavn, etternavn, land, telefonnummer, postnummer osv. Hvis du vil, kan du fylle ut navnet på virksomheten din, men det er valgfritt.
 8. Velg domene

 9. Bla litt lenger for å finne et mellomrom å fylle ut betalingsopplysningene dine. Tast inn kredittkortdetaljene dine, kortets utløp, kortholdernavnet og CVV-koden (hvis du ikke vet hva det er, er det de 3 sifrene på baksiden av kortet ditt).
 10. betalingsinformasjon

 11. Deretter ser du delen om kjøpsinformasjon. Du må velge mellom 12 måneder og 36 måneder. Velg ønsket plan og betalingsperiode.

  Du trenger ikke SG Site Scanner, så hopp over å hoppe over den. Imidlertid, hvis du føler at du trenger ekstra sikkerhet, kan du fortsette og merke av i denne ruten.

  Merk av i boksene for å bekrefte at du har lest TOS og personvernreglene. Hvis nyheter og oppdateringer er fastkjørt, sjekk også den boksen. Du trenger ikke å gjøre det, det er strengt valgfritt.

  Hit “Betal nå”.

 12. kjøpsinformasjon

 13. Voila! Du har nå en ny konto hos SiteGround! De skal også ha sendt en kvittering til e-postadressen du oppførte tidligere. Treff “Fortsett til kundeområdet”.
 14. ny konto

Installerer WordPress

Denne delen er en fortsettelse av forrige seksjon, men vi deler den opp i forskjellige deler for enkel fordøyelighet.

Merk

Hvis du blir sittende fast under NOEN av disse trinnene, ikke nøl med å kontakte oss via e-post eller kontakte SiteGround live chat support. De er veldig hjelpsomme og vil guide deg gjennom alt du trenger hjelp med.

 1. Nå skal du se et avsnitt med tittelen “konfigurer den nye hostingkontoen”. Velg “Start et nytt nettsted” og klikk deretter på “WordPress” under “velg hvilken programvare du vil installere”.

  Du må nå fylle ut innloggingsdetaljer for WordPress. WordPress-påloggingen vil være atskilt fra SiteGround-kontoen, så pass på at du husker detaljene dine. Gå videre og fyll ut e-postadressen, brukernavnet, passordet og gjenta passordet ditt for å sikre at det er riktig.

  Treff Bekreft.

 2. sette opp wordpress

 3. SiteGround bør be deg om å forbedre kontoen din med SG Site Scanner, men som tidligere nevnt er det helt valgfritt. Når du har valgt, trykker du på Bekreft og fullfør oppsett.
 4. fullstendig wordpress oppsett

 5. Etter en kort lastetid, skal du se et skjermbilde som sier at hostingkontoen din er klar til bruk. Gå videre og klikk på “Fortsett til kundeområdet”.
 6. komplett hosting-konto

 7. Tro det eller ei, du har nettopp opprettet en helt egen blogg! Gi deg en klapp på baksiden!
 8. Nå som du har fått WordPress-bloggen din i gang, bør du være stolt av deg selv. Det er rent og pent. Veldig zen. Også veldig generisk. Etter mine yngre venners ord, er nettstedet ditt for tiden “Vanilla AF”, så la oss gjøre noe med det, skal vi?

  Trinn 4: Designe bloggen din

  I denne delen skal vi se på hva vi kan se for å gi bloggen din litt mer personlighet.

  Vi kan designe og tilpasse bloggen manuelt for å appellere til dine målrettede lesere, men det tar en hel lotta tid og på alvor, i denne dag og alder …

  ingen har tid til å designe bloggen din

  Heldigvis har WordPress tusenvis av gratis temaer som kan tilpasses fullt ut, som også ser svært profesjonelle ut!

  Slik får du tilgang til WordPress-temaene dine

  1. Logg inn på WordPress-kontoen din. Det skal være “www.yoursite.com/wp-admin”. Du vil bytte ut “nettstedet” til den faktiske blogg-url-en din. Skriv inn ditt WordPress brukernavn og passord, og logg deretter på.
  2. wordpress innlogging

  3. Når du er inne, skal du se WordPress-oversikten, som ser slik ut. Klikk på “endre temaet ditt helt”.
  4. wordpress dashbord

  5. Deretter klikker du på WordPress.org-temaer, så finner du tusenvis av temaer å velge mellom! Hvis de ikke er gode nok for deg, kan du gå videre til ElegantTema for å kjøpe noen virkelig flotte temaer.
  6. wordpress tema

  Viktig

  Temaer er kjempebra, men de kan være vanskelige. Lastens hastighet på nettstedet er avgjørende for å få bloggen din rangert på Google, og å velge uoptimerte eller ikke-reagerende temaer vil påvirke lastehastigheten din negativt. Sørg for å sjekke kommentarene for negative anmeldelser og test temaets respons i forhåndsvisningsdelen. Hvis temaet allerede ikke svarer i deres egen forhåndsvisning, vil det sannsynligvis bli tregt på bloggen din.

  1. Når temaet ditt er valgt, klikker du på “Live Preview”, etterfulgt av “Activate & Publiser ”for å installere temaet.
  2. live forhåndsvisningstema

   (Forhåndsvis ditt tema)

   aktivt tema

   (Aktiver & publiser temaet)

  Temaet ditt er nå installert, men du vil fortsatt tilpasse og legge til litt innhold, ellers vil den nye bloggen din se litt tom ut.

  Legger sider til bloggen din

  Den lille bloggen din skal bli skikkelig bar hvis du i det minste ikke inkluderer en “om oss” -side der for å informere leserne dine hva de kan forvente av deg.

  1. Under WordPress Dashboard vil du gå videre til “Sider” og klikke på “Legg til nytt”
  2. legg til wordpress-side

  3. Du vil bli sendt til en side der du kan fylle ut en overskrift og et avsnitt. Gå foran og skriv “Om oss” i overskriften og skriv litt om bloggen din i “avsnitt”. Når du er ferdig, trykker du på “Publiser”.
  4. legg til sidetittel

  Koble sidene dine til menyen

  “Om oss” -siden din vises ikke med mindre du oppretter en kobling for den i menyen.

  Alt du trenger å gjøre er å bare gå over til WordPress-dashbordet ditt, under utseende, klikke på “meny”. Liste over sider skal automatisk legges til i menystrukturen. Hvis ikke, er det bare å merke av for “legg til menyelementer” og trykk “legg til meny”.

  Når du er ferdig, trykker du på “opprett meny”, og bloggen din blir oppdatert med sidene dine koblet i menyen.

  koblingsmeny

  Legger til blogginnlegg

  Ah, brødet og smøret på det lille nettstedet ditt, selve grunnen til at du er så investert i dette. Blogginnleggene dine vil bidra til å holde deg relevant, holde nettstedet rangert i Google-søk og å posisjonere deg selv som en autoritet i din nisje. Hvis du gjør det riktig, vil du til og med tjene penger på det!

  Men før du tilfeldig legger til bloggposter på nettstedet ditt, la oss konfigurere det slik at det blir sortert alt mye lettere i fremtiden.

  1. I WordPress-dashbordet trykker du på “innlegg” og velger “kategorier”. Du skal se skjermen nedenfor. Fyll ut kategorienavnet ditt. I dette tilfellet kan du bare kalle det “blogg”. Klikk på “legg til ny kategori” nederst.
  2. legg til kategorier

  3. Klikk deretter “legg til nytt” under “innlegg”. Du bør se en side der du kan fylle ut innleggstittel og innhold. Gjør det videre hvis du vil. Når du er ferdig, ser du etter “kategoriene” -feltet på høyre side av skjermen og merker av for “blogg”..
  4. legg til innlegg

   Hit “Publiser”, og det nye blogginnlegget ditt er godt å gå! Alt du trenger å gjøre nå er å legge til kategorien i menyene dine, og du er klar.

  Lage tilpassede titler & taglines

  Hvis du vil at folk skal oppdage bloggen din og lese innholdet ditt, vil du definitivt være oppmerksom på denne delen av guiden.

  Nettstedstittelen din forteller folk hva bloggen din handler om, og merkelapper er med på å støtte det titlene sier. De hjelper også søkemotorer med å sortere og sende bloggen din til de aktuelle søkerne.

  For å tilpasse titlene og taglines, bare håp over til WordPress-oversikten, gå til “Innstillinger” og deretter “Generelt”.

  wordpress innstilling

  Her kan du endre nettstedets tittel og tagline til hva du vil at den skal være. Gjør det videre, og trykk deretter “Lagre endringer”.

  Deaktiverer kommentarer

  Noen ganger, når du deler personlige tanker på bloggen din, vil du ikke ha kommentarseksjonen åpen for angrep fra tankeløse troll og la dem legge igjen søppelkommentarer.

  Du kan faktisk deaktivere kommentarer helt, slik at du ikke gir disse trollene en sjanse til å gjøre troll-ting.

  Gå til “innstillinger” og “diskusjon” i WordPress-oversikten. Her kan du fjerne merket for “la folk legge inn kommentarer til nye artikler”..

  kommentarinnstilling

  Lag en statisk hjemmeside

  Ja, du vil kjøre en blogg, men du vil faktisk ikke at hjemmesiden din skal se ut som en!

  Det du trenger er en statisk forside, en slags “hjemmeside” for besøkende å lande på og ta inn alt de ser. Som de fleste profesjonelle blogger, endres ikke en statisk forside, og den vil vise leserne dine det samme hver gang de besøker nettstedet, slik at det ser mer polert ut.

  Hvis dette ikke blir gjort, vil WordPress bruke de siste bloggpostene dine som hjemmesiden din, som helt ærlig ser vanlig amatør ut.

  Du kan opprette en statisk forside ved å gjøre dette:

  1. Gå til WordPress Dashboard, trykk “Innstillinger” og “Lesing”.
  2. Klikk på “En statisk side” og velg siden du vil ha som hjemmesiden din, og deretter “Lagre endringer”.
  3. hjemmeside innstilling

  Legge til eller fjerne innhold på sidefeltet

  Noen mennesker vil ha innhold på sidefeltet. Noen mennesker foretrekker å gå for et renere utseende og fjerne det. Uansett, det er helt opp til deg.

  Det er ganske enkelt å legge til eller fjerne innhold fra sidefeltet.

  1. Gå over til WordPress-oversikten, gå til “utseende” og klikk på “widgets”.
  2. Her ser du en liste over tilgjengelige widgeter og blogg-sidefeltet. Alt du trenger å gjøre er å dra og slippe widgets du vil ha i sidefeltet, eller bare slette widgets du ikke vil ha der.
  3. innstilling av sidefelt

  Trinn 5: Bruke plugins

  Da vi ønsket å optimalisere bloggene våre, legge til funksjoner eller lage nye funksjoner, måtte vi gjøre det manuelt (noe som både er tidkrevende og vondt i baken).

  I disse dager kan du gjøre alt det og mer med bare noen få klikk, takket være plugins!

  Du kan i utgangspunktet legge til alt du vil på nettstedet ditt. Gjør det til en nettbutikk eller en galleriportefølje. Hvis du kan tenke det, er det sannsynligvis en plugin til det!

  Det du trenger å gjøre for å installere plugins er under WordPress-dashbordet, trykk “Plugins” og “add new”. Derfra er det bare å sjekke den populære fanen eller anbefalinger-fanen for plugins som passer dine behov, og du er ferdig!

  legg til plugin

  Det er en uendelig liste over plugins du kan velge fra, men husk at noen plugins kan redusere bloggen din. Gjør litt på plugins, og bloggen din vil fungere som en drøm.

  Her er noen av våre favoritt plugins:

  • Yoast SEO
   Det hjelper med å gjøre bloggen din mer SEO-vennlig
  • Swift Performance Lite
   Det hjelper med å redusere hurtigbufringstiden for WordPress, noe som gir raskere belastningstid for bloggen!
  • Google Analytics av ​​ExactMetrics
   Denne hjelper deg å spore hvor mange besøkende bloggen din mottar. Super nyttig i å hjelpe deg med å sette benchmarks!

  Du er en blogger nå!

  Gratulerer tilfeldig person i blogosfæren, du har bygget din egen blogg! Vi hjalp, men du gjorde alt det tunge løftet selv, så du skulle virkelig gi deg selv et klapp på ryggen!

  Før du drar, her er en rask oppdatering på tingene du trenger å gjøre for å bygge bloggen din.

  1. Registrer et domene og velg en webhotell
   • Velge riktig webhotell
   • Velge ditt domenenavn
  2. Oppretter bloggen din
   • Installere WordPress som din plattform
  3. Designe bloggen din
   • Velge riktig tema
   • Installere temaet
  4. Legge til innhold
   • Legge til innlegg, menyer og redigere sidene dine
   • Tilpassing og finjustering
   • Installere plugins

  Fortsett å tilpasse!

  Husk at WordPress er veldig tilpassbar. Du kan virkelig opprette alle slags blogger du ønsker med WordPress, så fortsett å eksperimentere og tilpasse til du er 100% fornøyd med det du har fått! Slipp oss som alltid en melding for alle spørsmål du har.

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me