Är Cyberghost VPN bra för Torrenting?

Är Cyberghost en bra VPN för att ladda ner torrenter anonymt? Vi lägger Cyberghost genom dess steg och undersöker de bästa (och värsta) sakerna med tjänsten, för att avgöra om det är ett bra alternativ för torrents / p2p / filesharing som håller nedladdningshistoriken privat.

En snabb titt på Cyberghost

Cyberghost är ett Rumänien-baserat VPN-företag. Deras popularitet fortsätter att växa, (till stor del tack vare att de erbjuder ett GRATIS VPN-alternativ). Deras tjänst marknadsförs främst på grund av deras integritet, säkerhet och programvara. Deras premiumplaner är prisvärda (även om de inte är lika billiga som vissa VPN).

Huvuddelen av deras prenumeranter väljer förmodligen den kostnadsfria planen, men detta är inte ett alternativ för användare av p2p / torrent eftersom p2p-aktivitet har blockerats helt på alla gratis servrar sedan 2014. Tyvärr är gratis VPN inte riktigt ett genomförbart alternativ för fildelning som diskuteras i vår gratis VPN-guide.

Notera: Cyberghost har avbrutit sin “Free” -nivå från och med december 2017. De erbjuder nu en 30-dagars återbetalningsperiod på 100% istället.

Planerna börjar så lågt som $ 2,75 / månad.

Cyberghost VPN

Cyberghost VPN-funktioner

Alla Cyberghost-prenumerationer (inklusive gratis) har tillgång till sin anpassade VPN-programvara. Deras mjukvara har massor av extra funktioner inbyggda. Många av dessa funktioner är oerhört användbara och gör din VPN-upplevelse mycket säkrare.

Andra funktioner (som annonsblockering) kan göra din webbläsareupplevelse bättre, men vissa användare kanske inte gillar att deras VPN-leverantör tar en så aktiv roll för att “förbättra” sin online-aktivitet.

Vi tittar på Cyberghosts framstående funktioner i djupgående avsnitt nedan. Här är en snabblista:

 • IP / DNS-läckskydd
 • Skadliga program / Ad-Blockering
 • NAT-brandvägg
 • 256-bitars AES-krypterad VPN-tunnel
 • Förbättrad webbsäkerhet genom att tvinga Https där det finns tillgängligt
 • Delade IP-adresser
 • Inga aktivitetsloggar

Cyberghost VPN Security

Cyberghost markerar alla rutor när det gäller säkerhetsfunktioner som måste ha för bittorrentanvändare.

Medan de flesta VPN-leverantörer inkluderar några av dessa funktioner, har Cyberghost alla 6, inklusive en NAT-brandvägg som vissa VPN faktiskt tar ut extra för.

Cyberghost-säkerhetsfunktioner

De bästa säkerhetsfunktionerna (från Cyberghostvpn.com)

256-bitars OpenVPN AES-kryptering:
Detta är industristandarden för kryptering med hög säkerhet. Det kommer att förpacka all inkommande / utgående data i ett krypteringslager som anses vara tillräckligt säkert även för militär och regeringsbruk.

Om du inte behöver den säkerhetsnivån kan du också välja mellan PPTP- eller L2TP / IPSec VPN-protokoll, vilket kan ge något snabbare nedladdningshastigheter.

IP-läckageskydd:
Ditt operativsystem eller webbläsare kan få en VPN att läcka din riktiga IP-adress under vissa omständigheter eller konfigurationer. Cyberghosts mjukvara har inbyggt skydd som adresserar de vanligaste läckagetyperna, inklusive:

 • En VPN Kill-Switch (skyddar mot oavsiktliga kopplingar)
 • DNS Leak Protection (dirigera dina webbplatsfrågor via en privat server istället för din ISP: s servrar)
 • IPv6-skydd (se till att VPN inte läcker din enhets IPv6-adress (i motsats till IPv4).

NAT-brandvägg:
En NAT-brandvägg är ett paketfilter som ser till att skadlig data eller hackförsök inte kan nå din dator genom VPN-tunneln. Det säkerställer att varje byte med data som skickas till dig är en dator som du direkt begär från en webbplats eller applikation.

Cyberghost-loggningspolicy & Sekretessinställningar

Cyberghost är en VPN-tjänst som inte loggar. Det anges tydligt på deras webbplats, i deras integritetspolicy och har bekräftats till mig skriftligen (e-post) av medlemmar i Cyberghost-teamet. Vi har inte sett några rapporter eller rättsfall som rör Cyberghosts integritetsgaranti som skulle vara oroande (till skillnad från andra VPNs nyligen).

En sak att tänka på … Cyberghost har funnits i nästan ett decennium, och vi har tidigare granskat en mycket äldre (och något skumma) version av deras integritetspolicy. Deras nuvarande politik är betydligt tydligare och tydligare. Vi har behållit den gamla versionen av vår recension så att du kan se hur mycket framsteg har gjorts.

Cyberghosts loggningspolicy (från sekretesspolicyn)

Cyberghosts sekretesspolicy är indelad i två huvudavsnitt. Den första handlar om sekretess relaterad till besökare på deras webbplats. Det är viktigt att inte förväxla spårningsteknologierna på cyberghost.com (som nästan alla seriösa VPN-leverantörer använder) med allt som rör spårning av din VPN-aktivitet. Cyberghost är en VPN-tjänst som inte loggar in och de spårar ingen information om din VPN-aktivitet, användning eller anslutningshistorik.
Genom vår stränga policy för icke-loggar säkerställer vi att vi INTE spårar användartrafik som utförs i CyberGhost VPN-tunneln, som: surfhistorik, trafikdestination, sökinställningar, datainnehåll, IP-adresser eller DNS-frågor.
–Cyberghost sekretesspolicy
Cyberghost fortsätter att specificera vad denna policy betyder i praktiken:

Bild

 • De vet inte vilka användare som har besökt en specifik webbplats eller tjänst
 • De har inte loggar för vilken användare som är ansluten / frånkopplad vid en viss tidpunkt
 • De vet inte vilken IP-adress du tilldelades (eller ansluten från)
 • De känner inte din “riktiga” IP-adress

Ett förtydligande ord: Det betyder att de inte kan rekonstruera denna information från loggar (eftersom de inte finns). Det betyder inte att Cyberghost (eller någon annan VPN) inte kunde komma åt denna information i realtid. Alla VPN-leverantörer kan veta vilka konton som för närvarande är anslutna och vilka IP-apparater som används (om de väljer det). Cyberghost lovar att inte lagra eller logga denna information efter att du har kopplat bort.

Finns det några röda flaggor / orsaker till tvivel?
Det finns inga större luckor i sekretesspolicyn, och garantin täcker alla de viktigaste funktionerna som vi inte kommer att se i en “icke-loggad” leverantörs sekretesspolicy. De loggar inte någon onlineaktivitet, sökhistorik eller VPN-användning. De registrerar inte din inkommande / utgående IP-adress.

Med andra ord, torrentaktivitet bör (i praktiska termer) vara omöjligt för en tredje part att spåra baserat på din IP-adress när du är ansluten till Cyberghost.

Dessutom har vi inte sett eller läst några rapporter som skulle föreslå Cyberghost delar eller loggar användardata. Det har funnits flera (1) olika (2) VPN-loggningsskandaler nyligen, men Cyberghosts rykte är rent.

Analys av Cyberghosts OLD-sekretesspolicy (för öppenhet)

Viktig notering: Analysen nedan är OLD och baserad på en tidigare version av Cyberghosts sekretesspolicy. Deras nya integritetspolicy förbättras kraftigt när det gäller tydlighet, organisation och öppenhet. Vår analys av den nuvarande sekretesspolicyn finns i avsnittet ovan. Vi har behållit vår gamla kommentar i syften för öppenhet och för att visa hur Cyberghost har vuxit som företag.
Här börjar fördelarna med Cyberghost bli lite skumma. Medan Cyberghost använder delade ip-adresser (så 1 IP är inte lika med 1 person) lämnar deras integritetspolicy mycket att önska.

Delade IP-adresser:
Cyberghost använder delade IP-adresser, så flera (kanske till och med hundratals) användare kommer alla att dela samma IP-adress samtidigt. Fördelen med denna strategi är att ingen användare enkelt kan identifieras baserat endast på deras VPN-tilldelade IP-adress.

Cyberghost-loggar och loggpolicy:
Cyberghost brukade tydligt visa en anspråk på “No Logs” på deras hemsida. Detta påstående finns inte längre, ersatt av ett löfte om “Anti-Fingerprinting” -teknologi. Osäker på vad detta betyder, vi gick till deras integritetspolicy för att undersöka:

Från cyberghost sekretesspolicy…

Cyberghost sekretesspolicy del 1

Uttalandet ovan tyder på att Cyberghost analyserar serveranvändning, men inte lagrar någon statistisk information om vem som använde vilken server. Termen “kan kopplas till ett användarkonto” är dock något vagt.

De diskuterar också VPN-loggar lite senare och anger…

Cyberghost-loggningspolicy

Det här avsnittet är också lite förvirrande. Frasen "…inga loggar som möjliggör störningar på din IP-adress…" är extremt vagt och anger inte om de faktiskt loggar din IP-adress eller inte.

Det verkar dock som om Cyberghost direkt anger det de har inga aktivitetsloggar när de anger “… registrerar vi inte i loggar kommunikationsinnehåll eller data angående de åtkomna webbplatserna eller IP-adresserna …”. Förmodligen i detta fall hänvisar användningen av “IP-adresser” till IP: s webbplats eller server, och inte din egen IP.

De följer upp med ett annat vagt löfte:
Vi utgör inte i något ögonblick en fara för din anonymitet…
Vilket medan en trevlig tanke är ganska vag och fortfarande inte belyser exakt vilken metadata cyberghost gör och inte loggar.

ÄR Cyberghost ett GOOD-val för turneringar?

Baserat på vår analys är Cyberghost en VPN-leverantör över genomsnittet för att ladda ner torrenter. De är en leverantör av nolllogg och tillåter bittorrent (och annan p2p) nätverkstrafik. Vi önskar dock att de inkluderade en SOCKS5-proxy med ditt prenumeration. Det är ett användbart verktyg för att lägga till en andra IP-hop för din torrent-trafik och kan enkelt konfigureras i uTorrent, Vuze eller QBittorrent.

Här är vår fullständiga analys:

Cyberghost-proffs

Cyberghost har utmärkt IP-läckskydd, genom inbyggda funktioner som IPv6-läcksskydd och deras kill-switch-teknik.

Cyberghosts skrivbordsklient har en inbyggd “Anonymt Torrentläge” som automatiskt ansluter dig till en p2p-optimerad serverplats. Jag kommer valfritt också att starta din favorit torrentklient (eller annan app) automatiskt.

De tillåter också fullständigt strömning på alla premiumplaner (men inte gratisplaner). Koppla ihop detta med deras 256-bitars kryptering och ett brett utbud av serverplatser (inklusive torrentvänliga länder) och Cyberghost är ett fast val.

Deras loggningspolitik och transparens har förbättrats kraftigt under 2018, och den har alla ingredienser du vill ha för riktigt privata torrenter.

Cyberghost-nackdelar (inget proxy ingår)

Det viktigaste vi kan hitta är en mindre. Cyberghost VPN levereras inte med en inkluderad SOCKS5-proxytjänst. Detta är ett verktyg som bara används av en liten procentandel av p2p-gruppen (de flesta använder bara ett VPN). Ändå är det en trevlig funktion att ha, och flera av Cyberghosts främsta konkurrenter inkluderar Socks proxy-service utan kostnad.

Andra överväganden

De bästa Cyberghost-alternativen

Om din primära anledning till att använda ett VPN är att ladda ner torrenter anonymt, är alla VPN-leverantörer som rekommenderas nedan utmärkta val. Var och en har en “No-Logs” -policy och rankas högt på vårt resultatkort för Torrent-vänlighet.

Bäst av allt, de flesta av dessa alternativ kostar mindre än Cyberghosts premiumplan.

Privat internetuppkoppling

Privat tillgång till internet mot Cyberghost

Prissättning

 • 1 månad – $ 6,95
 • Bästa erbjudandet – $ 3,33

Besök sida

Privat internetuppkoppling har varit vår första rekommenderade torrent VPN 3 år i rad! Enligt vår åsikt erbjuder de en oslagbar kombination av integritet, säkerhet och pris.

Vår favoritfunktion (förutom deras “Zero Logs” -policy) är att varje VPN-paket innehåller obegränsad åtkomst till en nederländsk SOCKS5 Proxy-server (som kan användas för att ytterligare anonymisera dina torrents).

Vi har SOCKS5 proxyinställningsguider för uTorrent, Vuze, Deluge, Qbittorrent och Flud.

Vi har också en dedikerad guide som visar dig steg för steg hur du ställer in PIA för maximal torrent-integritet.

Läs vår granskning av privat internetåtkomst för fullhastighetstester, säkerhetsinformation och deras loggningspolicy.

NordVPN

Torguard vs Cyberghost

Prissättning:
1 månad – $ 10 / m
1 år – $ 6,99 / m

Besök sida

NordVPN är den snabbast växande VPN bland de här webbplatsens besökare, och vi har sett intresseökningen är 2018. Detta beror på att de erbjuder en galen mängd funktioner (inklusive Netflix-kompatibilitet) till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Våra favoritfunktioner är:

 • p2p-optimerade servrar (för hastighet och säkerhet)
 • SOCKS5 proxyservrar ingår på 10 torrentvänliga platser.
 • VPN-appar för Windows, Mac, iOS, Android
 • Kan installeras på VPN-kompatibla routrar (skydda hela ditt nätverk)
 • Avblockerar US-Netflix och 50+ andra streamingtjänster (som HBO GO)

Läsa: Vår NordVPN-granskning (och torrentinstallationsguide)

Se också till våra djupgående jämförelser inklusive: NordVPN vs. PIA och NordVPN vs. IPVanish

Ytterligare resurser

Vi har massor av guider, recensioner och resurser på den här webbplatsen för att hjälpa dig hitta det perfekta VPN. Vi har också tutorials med steg-för-steg-instruktioner för att använda alla dina favorit torrent klienter så anonymt som möjligt. Tack för att du läste och säkert torrent!

guider

 • Hur man använder uTorrent med VPN eller Proxy
 • QBittorrent VPN + Proxy-installation
 • Vuze VPN + Proxy-installation
 • Deluge VPN + Proxy-installation
 • Hur man laddar ner torrenter anonymt med Android
 • Hur du betalar för din VPN-tjänst med Bitcoin

VPN-jämförelser och recensioner

 • VPN vs. Proxy: Vilket är bättre (och hur man använder båda)
 • Privat tillgång till Internet mot Torguard
 • Privat tillgång till Internet mot IPVanish
 • Privat tillgång till Internet mot ExpressVPN
 • Torguard vs. BTGuard (SOCKS5 proxyjämförelse)
 • Privat granskning av tillgång till Internet

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me