CyberGhost VPN

Cyberghost

https://www.cyberghostvpn.com/

tl; dr

CyberGhost är ett namn som jag är säker på att du har stött på om du har gjort någon form av artikelscanningar för VPN-tjänster. Baserat i Rumänien ligger företaget utanför Europas 14 Eyes jurisdiktion och administrerar idag över 3 000 servrar i 60 länder runt om i världen. Om jag någonsin har stött på en VPN-tjänsteleverantör som har gett mig mer blandade känslor är det här. Kort sagt, hoppa över kritiska brister; bra grundskydd, anständig hastighet men en dålig idé för P2P-fans.

CyberGhost Review: 5 Fördelar och 3 nackdelar med att använda CyberGhost!

CyberGhost är typ av mitt i ingenstans när det gäller erkännande. Det står inte på den välkända sidan, inte heller på den helt oigenkännliga. Det är inte ett namn som alla skulle känna till, kanske om du inte har gjort en del bakgrundsundersökningar om VPN: er.

Trots alla uppfattningar som kan erhållas från det har företaget säkert vuxit sedan starten 2011 och har idag lika många servrar som VPN-jätten Nord (vem antalet servrar tycker jag verkligen imponerande).

Vad vi gillar om CyberGhost

1. Massivt fokus på Europa

Med över 3 000 servrar att välja mellan, kan man tänka att det skulle räcka för att täcka hela världen i nästan alla länder. Tyvärr är detta inte riktigt fallet eftersom mycket av CyberGhosts fokus verkar ligga inom det europeiska verksamhetsområdet. Även om en del av er kan vara mycket begränsande, föredrar jag att det betjänar en viss (om stor) marknad.

Tyvärr resulterar detta i en aning av hastigheter där hastigheterna är belägna. Senare kommer vi att titta på variansen i hastighet över olika områden mer detaljerat men räcker med att säga att beroende på din plats och servern du väljer kan du få antingen fantastiska eller -bleh-hastigheter.

1.1 Unika säkerhetsfunktioner

Det finns så många saker som CyberGhost har här att jag knappt vet var jag ska börja. För en VPN-tjänsteleverantör ger detta företag en imponerande mängd “extra” när det gäller säkerhet. Det kanske ligger i företagets rötter som en säkerhetsleverantör som har lett till detta.

Tvungen HTTPS

Låt oss börja med den jag hade mest intresse av, det är där CyberGhost-klienten kan tvinga HTTPS-anslutningar till webbplatser. Det är sant att detta också kan göras via en webbläsarplugin, men eftersom du ändå vill använda en VPN-tjänst, kan det vara bra att ha allt inbyggt i en, rätt?

För att inse användbarheten med tvingad HTTPS, låt oss anta att du besöker en bankwebbplats. En HTTPS-anslutning säkerställer att dina data är säkra hela vägen från din dator till ditt bankkonto.

Blockera spårning online

Nästa är att CyberGhost kan ta bort webbinnehåll som kan spåra dina online-aktiviteter. Detta förhindrar okända källor från att spåra dig och är något som alla VPN bör göra. Blockering av online-spårning är något som är mycket nödvändigt idag, eftersom många företag blir mer och mer påträngande i sin online-insamlingsaktivitet.

Ta till exempel vår vän Google, som beslutade att det var ok att göra sitt Android-operativsystem för Android att informera om var användare var hela tiden. Dessutom är platsspårning inte begränsad till Google ensam, så varför inte låta CyberGhost blockera så mycket av denna data från att gå ut som möjligt?

Annonsblockering och virusskydd

CyberGhost är så väl integrerad att det även innehåller en Ad Blocker såväl som Virus & Webbplatsskydd. Det håller irriterande annonser från att visa, liksom skyddar dig från potentiellt skadligt innehåll på vissa webbplatser.

1.2 Starkt val av protokoll och kryptering

För de som inte är mycket medvetna nu är VPN: s huvudsakliga fördelar sekretess och säkerhet. Sekretess som hos människor som inte vet vem du är och vad du gör. Säkerhet som hos människor kan inte snoka på vad du gör heller. För att säkerställa säkerhet är det du behöver två huvudkomponenter – själva protokollet och krypteringstypen.

CyberGhost har en fördel genom att den stöder nästan alla större protokoll (även de som jag inte riktigt rekommenderar att använda eftersom de är så inaktuella, som L2TP). På samma sätt erbjuder de olika krypteringsnivåer upp till 256-bitar, vilket är top-of-the-line. Tänk massor av saker målade grönt som använder 256-bitars kryptering.

Poängen här är att valet ligger i dina händer. Protokollen och krypteringsnivåerna kan justeras efter dina behov. Olika protokoll stöder olika hastigheter och uppenbarligen ju högre krypteringshastighet är, desto långsammare blir vår VPN-anslutning (detta är också till stor del hårdvaruberoende).

Om allt du vill ha är att en VPN ska förfalska din IP och bibehålla minimal säkerhet, är du fritt att välja en låg krypteringsnivå som låter dig njuta av höghastighetsanslutningar. Om du är paranoid, ja, CyberGhost kan också hjälpa dig.

1.3 Optimerade profilerade servrar för olika användningsområden

Med så många som 3 000 servrar som täcker CyberGhsot-servern är det helt uppenbart att det inte bör vara några problem att välja en anslutning, eller hur? Tja, inte riktigt. Föreställ dig att du sitter på en restaurang och en meny med 3 000 objekt kommer till dig.

Tack och lov profilerar företaget sina servrar noggrant, vilket innebär att det finns pooler med servrar som är optimerade för olika ändamål. Hur du väljer dem är upp till dig. Du kan antingen ha en lista över dina favoritplatser eller välja från förtecknade listor. Detta inkluderar listor som minst trångt servrar, NoSpy-servrar eller till och med de flesta trånga servrar (även om jag inte har någon aning om varför du vill ha det).

Låt oss säga att du är ett Torrent-fan – det här är en riktig pool av människor som vill delta i P2P-fildelning, så CyberGhost har avsatt optimerade servrar bara för dem.

2. Stöd för flera plattformar

För hemmet som har en Linux-filserver, en Windows-PC, en Mac-dator samt olika smartphones och surfplattor, har du tur! CyberGhost stöder upp till sju enheter per konto, vilket är överlägset en av de mest generösa jag har sett hittills. För att vara rättvis tror jag att det genomsnittliga hushållet idag verkligen har dessa många enheter åtminstone, så det är ett rimligt antal att stödja.

CyberGhost stöder upp till 7 enheter per konto

Många VPN-tjänsteleverantörer kommer att tillgodose den vanliga spridningen – Windows, Linux, MacOS, Android, iOS och vissa routrar. Om du kommer att märka från listan ovan är CyberGhost till och med inställd för Raspberry Pi, vissa NAS-enheter och till och med på virtuella maskiner!

Det handlar om val, och i den utsträckning CyberGhost har gått för att fylla i denna lista blev jag verkligen imponerad.

Här måste jag åter sätta in ett försiktighetsord för de som tror att de kan komma över X-enheter per kontobegränsning genom att kasta VPN på en router, eftersom det stöds.

Notera

Att köra en VPN-tjänst på din router hjälper dig att övervinna den samtidiga enhetsanslutningsgränsen som de flesta VPN: er kommer att införa. Det finns emellertid en nackdel. I nästan alla fall (särskilt för allmänna routrar för hemmabruk) kommer det att göra din Internet-trafik långsammare än om du skulle köra enhetsspecifika VPN-appar. Detta beror på att routrarna är mindre kapabla att hantera den datakryptering som behövs i realtid, vilket gör att dataöverföringshastigheterna bromsas.

3. Anständiga och stabila hastigheter

Medan jag inte kan säga att CyberGhost erbjuder snabba hastigheter, måste jag erkänna att vissa servrar visar mycket potential. När du går igenom hastighetstestresultaten nedan, observera att min nuvarande bredbandshastighet är begränsad till en teoretisk 50 Mbps. För det mesta kan jag komma nära eller åtminstone cirka 45 Mbps, vilket är ganska bra.

Alla VPN kommer vanligtvis att raka av någon bandbredd, så min förväntning var att jag kunde få i genomsnitt 30-40 Mbps i genomsnitt. Detta skulle naturligtvis justeras av serverns avstånd till min fysiska plats.

Testa CyberGhost med SpeedTest, vilket är väldigt pålitligt. Jag fann att hastigheterna från hela världen varierade mycket. Det som var ännu mer förvånande för mig var att jag fick snabbare hastigheter från Singapore-baserade servrar, snarare än där jag är i Malaysia. Jag kan bara anta att det möjligen beror på infrastruktur.

Som tumregel kan du förvänta dig att få högre pingfrekvens och långsammare hastigheter ju längre bort servern du väljer är från din faktiska plats. Detta gäller vanligtvis oavsett vilken VPN-tjänst du väljer.

Vid tidpunkten för testningen var serverbelastningar (på de jag körde tester på) enligt följande;

 • MY 23% belastning
 • SG 50% belastning
 • AU 50% belastning
 • NL 37% belastning
 • SA 27% belastning
 • US 53% belastning

Hastighetstestresultat på Malaysia-servern

Hastighetstest Asia – Malaysia Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på Singapore-server

Hastighetstest Asia – Singapore Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på Sydney-servern

Hastighetstest Australien – Sydney Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på Nordamerikas server

Hastighetstest America- North America Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på Sydafrikas server

Hastighetstest Afrika – Sydafrika server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastighetstestresultat på Amsterdam-servern

Hastighetstest Nederländerna – Amsterdam Server
(Se testresultatet för full hastighet)

För videoströmning tycker jag att vanligtvis UHD-videor på YouTube är en bra indikator eftersom deras servrar i allmänhet är mycket stabila. Videoprovet i UHD jag körde var smidigt och väldigt, väldigt trevligt. Om du vill prova det själv kan du titta på samma video när som helst.

Strömma UHD-videor på CyberGhost VPN

3.1 Bra flatlinehastighet på Torrenter

Den närmaste Torrent-servern som CyberGhost har för mig är Indien, men jag föredrog Japan framför det, som ändå var nästa i raden. Hastigheterna som erbjöds på den här servern var inget att bjuda på, men jag lyckades mycket stabila nedladdningshastigheter under mina torrent-sessioner.

För mig rankas stabiliteten vanligtvis över den snabba hastigheten när det gäller torrenter. Jag är säker på att många av er har upplevt frustrationen över torrenthastigheterna som kör upp och ner medan du bara försöker få den filen!

Vid tidpunkten för testningen fungerade den japanska servern jag anslöt till med 33% belastning.

Hastighetstest - Japan Server

Kom ihåg att jag anslöt till denna server specifikt till torrent. Några VPN-leverantörer som jag har testat hittills kommer att tillåta detta var du än ansluter till, men CyberGhost är ganska strikt i frågan. Jag försökte torrenting på Singapore-servern och det gav mig en stor, fet noll i nedladdningshastighet för torrents.

4. Pris idealiskt för dem som söker långsiktiga planer

När jag först såg deras priser, blev jag lite chockad eftersom jag tittade på månadspriset utan kontrakt först. För 12,99 dollar per månad på en månadsavtal, är det prissatt mot och till och med över något av det jag anser topp-VPN-leverantörer, till exempel ExpressVPN och NordVPN.

MonthlyYearlyBi årsvis
Pris / mo $ 12.99 $ 5.25 $ 3.50
Totalt belopp 12,99 $ 63,00 $ 63,00 $
Faktureringscykel1-månad12-månad18-månad
Pengar tillbaka14-dag45-dag45-dag

Men deras tvåårsplan sänker priset dramatiskt. Med $ 3,50 per månad under två år är prissättningen helt enkelt fantastisk och svår att slå. Jag har också sett fall av specialerbjudanden där det går ner till ännu lägre priser, så se till att leta efter specialrabatter på CyberGhost.

45-dagars pengarna-tillbaka-garanti!

Om du är en av dem som gillar att försöka försöka innan du köper, kan du koppla av och vara säker med en 45-dagars återbetalningsgaranti från CyberGhost. Det här är inte med små bokstäver, det är inte gömt i legalese, det är precis där på deras FAQ-sida;

Notera

CyberGhost har 45 dagar, inga frågor ställs, återbetalningspolicy för våra 6 månader eller högre prenumerationer. Detta säkerställer att inga misstagsköp görs och syftar till att hjälpa till i situationer som kunder som inte kan använda våra tjänster (till exempel när din ISP blockerar VPN-anslutningar).

* Månadsabonnemang har 14 dagars återbetalningsgaranti.

I själva verket kan du till och med prova dem gratis med en 7-dagars gratis provperiod, inga strängar bifogade.

5. Bra för Streaming inklusive Netflix

Återigen går detta tillbaka till att CyberGhost har mycket snyggt profilerade servrar. De har också finjusterat dem för videoströmning, och Netflix är bara en av de videostreamningstjänster de har tänkt på att du kanske vill komma åt. Hur som helst, för att få åtkomst till Netflix US, behöver du bara ansluta till en av deras strömoptimerade amerikanska servrar.

Låt oss vara ärliga här, Netflix gillar inte förfalskning av geolokalisering. Det gör sitt bästa för att döda sådana tjänster, men CyberGhost har inget av det och säger i själva verket att de garanterar strömning från Netflix i USA.

För Windows-användare innehåller appen faktiskt ett alternativ för att avblockera strömning, vilket gör att du kan gå vilt med flera leverantörer av streamingtjänster. Inget manuellt test och fel, bara klicka och gå. Upplåsningen är baserad på en lista som uppdateras internt varje dag av CyberGhost.

Vad vi inte gillade om CyberGhost

1. Fick inte ut ur lådan

Även om detta kanske inte är en överträdare och verkligen inte händer alla, måste jag dela min erfarenhet. Jag är ett stort fan av plug and play, och CyberGhost Windows-klienten var lite konstigt för mig. Visst, det installerade och startade applikationen bra, men när jag klickar på bör det … GO, rätt?

Min gjorde inte så mycket för min förtvivlan och jag var tvungen att ta reda på varför. Det tog inte lång tid, men jag insåg att standardinställningarna inte riktigt passade mig. Jag var tvungen att välja mitt protokoll och server manuellt innan CyberGhost Windows-applikationen bestämde sig för att spela trevligt.

Som sagt, inte en avtalsbrytare, men om din tekniska erfarenhet är begränsad kan det komma som en chock för dig.

2. Dodgy Data jurisdiktion och anonymitet

Det här, det här är ganska mycket en biggie för mig och det borde vara alla för er också. Under min recension, bakgrundsforskning och så vidare, hittade jag ganska lerigt vatten när det gäller idén om jag är anonym med CyberGhost eller inte.

Även om företaget har en officiell policy för ingen loggning, noterades det samtidigt av vissa användare att använda skript som Hotjar (som är ett skript för inspelning av sessioner). I själva verket medger CyberGhost detta öppet på sin egen webbplats, även om den hävdar att informationen används för att betjäna sina kunder bättre.

CyberGhost VPN Sekretesspolicy

När jag ursprungligen såg att CyberGhost var baserat i Rumänien, var det bra. När allt kommer omkring är landet utanför Europas 14 Eyes jurisdiktion, vilket är stort. Men senare fick jag reda på att ägaren under 2017 sålde CyberGhost till ett digitalt reklamföretag som heter CrossRider.

Vad skulle ett digitalt reklamföretag nu göra med en VPN-tjänsteleverantör som det måste använda sig av sessioninspelningsskript för? Handlingen blir tjockare och jag känner mig lite försiktig om saken.

3. Begränsade betalningsalternativ

Detta kokar tillbaka till anonymitet, eftersom CyberGhost bara accepterar kreditkort, PayPal eller BitPay. Det är sant att BitPay används för BitCoin, men det finns bokstavligen hundratals kryptor där ute och det finns också alltid möjligheten att få kontanter i form av presentkort osv..

Varför erbjuder ett företag som specialiserat sig på sekretess, säkerhet och anonymitet så begränsade betalningsalternativ – alternativ som eventuellt kommer att avslöja användarens information? Jag har inget svar, även om det för mig inte är en så stor fråga som den jag nämnde ovan.

Sammanfattning: Kommer jag att betala för CyberGhost?

Innan jag börjar min roundup, låt mig bara ange min personliga ställning här. Om jag betalar för och använder ett VPN, förväntar jag mig en viss prestanda vad gäller hastighet. Jag är inte så noga med betalningsalternativ och sådana saker och så långt anonymiteten går, kommer bara gränsen att göra för mig.

Jag har sagt många bra saker om CyberGhost och ja, det är sant att de erbjuder många inbyggda extrafunktioner som du förmodligen inte hittar någon annanstans. Som en ännu bättre krok kan du anmäla dig till en långsiktig plan där praktiskt taget är bottenpriser. Där tjänsten verkligen utmärker sig, enligt min mening, är hur bra de har optimerat sina servrar.

Ta som ett exempel exempel på videoströmning och torrent-servrar som jag diskuterade tidigare. Om någon av dessa nischer är det du söker efter, skulle jag säga att CyberGhost är ett absolut bra val. För Torrent-fans, videostreamers, geolocation-hopparna … du bör säga ja.

Men det finns ett mycket stort MEN, i min mening. Det är möjligen vad som kan sätta en spik i kistan för CyberGhost för många människor. Baserat på integritet och anonymitet återstår det helt enkelt för mycket tvivel och kontroverser kring den information som finns tillgänglig för mig att känna mig säker med CyberGhost.

Medan påståenden från CyberGhost kan verka tillräckligt legitima för ett normalt företag, säger jag att en VPN-tjänsteleverantör att använda denna taktik är helt enkelt oförsvarlig. Så ta vad du kan för detta – värde och prestanda med offret för anonymitet är ditt val.

Jag har svårt att säga ja eller nej, så beslutet måste fattas av dina behov.

Nyckelfunktioner

 • ✓ Stöder MÅNGA plattformar
 • ✓ Blockering av annonser och skadlig programvara
 • ✓ 256-bitars kryptering
 • ✓ Profilerade servrar
 • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
 • ✓ Utmärkta långsiktiga prisplaner

Rekommenderas för

 • • Video Streaming Hogs
 • • De som inte är noga med Anonymitet
 • • P2P-fläktar
 • • Ägare av nischplattformenheter

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me