Tänker du på att inrätta en webbplats i Nigeria?

Om så är fallet kommer du att behöva en snabb och pålitlig webbhotell – grunden som driver din webbplats. Det finns två huvudalternativ för värd på din nigerianska webbplats:

 1. Välj en liten lokal värd baserad i Nigeria
 2. Välj en större, erkänd internationell värd.

Som ni ser under det här inlägget rekommenderar vi att du väljer alternativ 2: en etablerad internationell värd. Även om det finns många lokala nigerianska värdar är deras prestationer helt enkelt för långsamma. Vi upptäckte faktiskt bara en lokal värd som gav acceptabla prestanda.

Istället rekommenderar vi de överlägsna hastigheterna och ultra-tillförlitligheten för internationella värdar som SiteGround. Även i Afrika är deras prestanda enastående.

Contents

Vad man ska leta efter i en bra värd

Bästa webbhotell för Nigeria-webbplatser

Innan vi går in på detaljerna måste vi förstå vad som gör den bästa webbhotell.

En webbhotell bestämmer hastigheten, tillförlitligheten och stabiliteten på din webbplats, så det är viktigt att göra rätt val. Så exakt letar vi efter?

1. Hastighet

Vi vet alla vikten av webbplatsens hastighet. Och hastigheten allt börjar med en snabb webbhotell. En webbhotell ska svara inom 200 ms (enligt Google), så leta efter en värd som svarar snabbt på din plats och runt om i världen.

2. Uptime

‘Uptime’ är ett mått på tillförlitlighet. Med andra ord, det är den procentuella tiden din webbplats är online. Till och med en uppetid på 98% kan innebära att din webbplats är nere i sex dagar under året (!) Leta efter en upptid på 99,8% eller högre.

3. Säkerhet

Det finns inget värre än att bli hackad. Vad skulle du göra om du tappade allt innehåll och hårt arbete? Det är därför säkerhet för webbhotell är så viktig. En bra värd borde ha automatiska uppdateringar och skanning av skadlig programvara. Vissa har till och med ett gratis SSL-certifikat.

4. Säkerhetskopior

Som en extra säkerhet och praktisk funktion har många värdar nu regelbundna automatiska säkerhetskopior.

5. Kundtjänst

Helst bör din webbhotell ha kundtjänst 24/7/365. De flesta värdar har nu kundservicealternativ inklusive telefon, biljettsystem och onlinechatt. Observera att vissa värdar tar extra betalt för en premium supporttjänst.

6. Förvaring och bandbredd

“Lagring” avser hur mycket innehåll, bilder och data du kan lagra på värdens servrar. Och “bandbredd” är hur mycket data som kan strömma från servern. Detta påverkar hastigheten och antalet besökare. Naturligtvis vill vi ha högsta lagring och bandbredd inom rimlig grund.

7. Pris

Nöj inte alltid med det billigaste webbhotellet. Det kan hamna problem med snabbhet och tillförlitlighet. Det kan till och med hålla dig tillbaka om din webbplats börjar växa. Samtidigt behöver du inte spendera en förmögenhet! Leta efter en prisvärd värd med alla funktioner du behöver.

Lokal nigeriansk värd eller internationell värd?

Som jag nämnde har du två huvudval när det gäller att vara värd för en webbplats i Nigeria.

 1. Välj en lokal värd med servrar i Nigeria En lokal värd kan tillgodose en afrikansk publik, men de är i allmänhet långsammare i resten av världen.
 2. Välj en global värd som täcker Nigeria En global värd ger dig höga hastigheter över hela världen. Stora internationella värdar kan också ha bättre teknik, kundsupport och säkerhet.

Andra överväganden för nigeriansk webbhotell

Att köpa webbhotell för en nigeriansk webbplats innebär ytterligare två överväganden.

 1. Stödda betalningsmetoder Eftersom många inte använder ett kreditkort i Nigeria (på grund av höga nivåer av bedräglig aktivitet) kan du behöva en webbhotell som accepterar direkt banköverföring. Det är mer troligt att lokala värdar accepterar detta.
 2. .NG-domännamn Du kanske vill ha ett .ng-domännamn. Tyvärr stöder de flesta internationella värdar inte .ng-domänregistreringen. Du kan dock registrera .ng-domänen hos ett andra parts domänföretag (se listan över ackrediterade registratorer) och sedan helt enkelt rikta namnservrarna till din värd. (Vi rekommenderar vanligtvis att du gör detta, eftersom det ger extra skydd om du någonsin vill ändra din värd).

Vår rekommendation

Vi rekommenderar att du väljer en etablerad internationell värd. (SiteGround är vårt första val). Vi testade alla fem största lokala nigerianska värdar och blev besvikna över resultaten. I själva verket inkluderar vi ingen i våra rekommenderade värdar nedan.

Vi upprepade testerna vid olika tidpunkter på dagen och såg ständigt dåliga resultat.

RANKED: Den bästa webbhotell för nigerianska webbplatser

Notera

Den valutakurs som används är 1 USD = 361,73 NGN

1. SiteGround

https://www.siteground.com

Siteground

Världen hastighet

EN+

Avg. Respons tid

175 ms

Pris (NGN)

17.145 * / år

Nyckelfunktioner

 • 10 GB SSD-lagring
 • 10 000 besök / mån
 • cPanel & SSH
 • Gratis Cloudflare
 • Daglig säkerhetskopiering

"Ett utmärkt val för alla rundare webbhotell!"

Om du letar efter prestanda och överkomliga priser bör SiteGround vara ditt första val. Deras pris på startnivå är superkonkurrenskraftigt medan deras serverhastigheter är utmärkta och gör en A + över hela världen.

SiteGround kommer också med en gratis CDN-tjänst (innehållsnätleverans), vilket innebär att din webbplats kommer att levereras från en server nära Nigeria för snabbare regionala hastigheter.

SiteGround garanterar 99,9% drifttid och erbjuder generösa funktioner (inklusive dagliga säkerhetskopior). Det bästa av allt är att det kommer med en 30-dagarsgaranti, bara för att du inte är nöjd.

Vad är inte bra med SiteGround

 • Förnyelsepriset för nästa år är högt och kan komma att fånga ut vissa användare. Se till att du förstår priset för andra året.
 • SiteGround accepterar endast kreditkortsbetalningar.

Notera

Vi övervakar SiteGround noggrant eftersom vi är värd för Bitcatcha.com med dem. Kolla in vår djupgående analys för allt du behöver veta om värden (Våra testwebbplatser, serverhastighetstest, termin osv.). Läs SiteGround-recensionen.

2. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger

Världen hastighet

EN+

Avg. Respons tid

163 ms

Pris (NGN)

16.278 / år

Nyckelfunktioner

 • Obegränsad SSD
 • 1 gratis domän
 • hPanel
 • Enastående stöd
 • Låg introduktionspris

"En av de bästa webbhotlarna för nybörjare."

Hostinger är ett mycket nybörjarvänligt webbhotellföretag, med ett utmärkt supportsystem utformat för att ge steg-för-steg-guider för personer som inte känner till att bygga webbplatser.

De är också mycket snabba och får A + i våra globala hastighetstester.

Till ett mördare-ingångspris på endast 16 278 NGN per år är Hostingers tjänster verkligen valuta för pengarna, särskilt för dem som just har börjat.

Vad är inte bra med Hostinger

 • Eftersom deras priser är så låga ger de inte gratis SSL eller daglig backup. Bra är att dessa tjänster kan köpas om du känner behov av det.

Notera

Vi har totalt 3 konton med Hostinger. Läs vår djupgående Hostinger-recension för fullständig täckning.

3. A2 Hosting

https://www.a2hosting.com

A2 Hosting

Världen hastighet

EN+

Avg. Respons tid

169,5 ms

Pris (NGN)

17,015 * / år

Nyckelfunktioner

 • 20X snabbare turboservrar
 • Obegränsade webbplatser
 • Datacenter i USA, EU & Asien
 • Gratis SSD-lagring
 • 24 × 7 amerikansk support

"Prisvärd webbhotell med obegränsade resurser. Utmärkt val för alla typer av webbplatser!"

Även om A2 webbhotell är 3: e i listan, var det verkligen ett tufft beslut för oss att fatta. Som en internationell värd med fantastiska A + -hastigheter och datacentra över hela världen var de så nära att ranka 2: a, särskilt med sina obegränsade resurser.

De har också utmärkta tidsbesparande funktioner, till exempel deras A2-optimerade programvara och 1-klicksuppsättning. Koppla ihop dessa med ett alternativ att uppgradera till sin Turbo-plan som levereras med sina Turbo-servrar (20x snabbare än vanliga servrar), och A2 är verkligen en kraft att räkna med.

Vad är inte bra med A2 Hosting

 • Live chat är lite inkonsekvent. Ibland svarar de på några sekunder medan du kanske måste vänta lite längre än vanligt om du är otur.

4. Inmotion Host

https://www.inmotionhosting.com/

Inmotion Hosting

Världen hastighet

EN+

Avg. Respons tid

156,9 ms

Pris (NGN)

17,320 * / år

Nyckelfunktioner

 • Gratis domännamn
 • Max Speed ​​Zones ™
 • Obegränsad överföring
 • SSH-åtkomst
 • 24 × 7 amerikansk support

"Jag använder Inmotion för att vara värd för min webbplats. Det är hur mycket jag litar på dem."

Inmotion är en internationell värd med A + -hastigheter över hela världen. Inmotion kommer också med obegränsad lagring och bandbredd, dagliga säkerhetskopior och 99,9% drifttid.

Som befintlig kund kan jag garantera Inmotion’s exceptionella kundservice och användarvänlighet.

Vad är inte bra med Inmotion

 • Inmotion tillåter inte betalning via PayPal. Du behöver ett kreditkort eller en amerikansk inköpsorder.

✘ Nigerianska webbhotell rekommenderas inte

Du kan bli frestad att välja en lokal nigeriansk värd för deras plats, enkel betalning och tillgänglighet för domännamn. Vänligen ge dig inte fart och prestanda, särskilt om du har en global publik.

Vi testade följande fyra nigerianska webbhotell och fann att deras hastighet och prestanda föll väl under våra standarder.

Om du vill ha en lokal nigeriansk värd väljer du QServers och undvik följande värdar:

&# 128.078; Whogohost

https://www.whogohost.com/

Whogohost

Världen hastighet

C

Avg. Respons tid

315,9 ms

Pris (NGN)

21.500 / år

Nyckelfunktioner

 • 25 GB lagring
 • 75 GB bandbredd
 • Gratis .ng-domän
 • Obegränsad SQL
 • FTP-konton

Detta är värd nummer 1 i Nigeria beroende på popularitet. Men missa inte detta för prestanda. Vi fann faktiskt att WhoGoHosts prestanda var ganska dålig.

Det fick en C i våra världsomspännande hastighetstester, som föll under Googles rekommenderade 200 ms i Europa.

WhoGoHost tar också ut en behandlingsavgift för vissa betalningar. Om du till exempel betalar via PayPal kan du betala ytterligare fees 423 i avgifter.

&# 128.078; Web4Africa

https://web4africa.ng/

Web4Africa

Världen hastighet

D+

Avg. Respons tid

408,1 ms

Pris (NGN)

24.000 / år

Nyckelfunktioner

 • 20 GB disklagring
 • 200 GB bandbredd
 • Grundläggande webbbyggare
 • SSL-certifikat
 • Gratis säkerhetskopior

Google Trend rankar Web4Africa som den näst mest populära webbhotell i Nigeria. Tyvärr kommer den här värden inte under förväntningarna på prestanda.

Web4Africa fick en D + i våra världsomspännande hastighetstester, som föll utanför Googles rekommenderade 200 ms i USA. Med andra ord är denna värd för långsam för amerikanska och globala målgrupper.

Å andra sidan är prestandan stark i den lokala regionen, eftersom Web4Africa låter dig välja mellan servrar i Ghana eller Nigeria.

&# 128.078; DomainKing

http://www.domainking.ng/

DomainKing

Världen hastighet

C+

Avg. Respons tid

260,4 ms

Pris (NGN)

20 tusen / år

Nyckelfunktioner

 • 10 GB disklagring
 • 100 GB bandbredd
 • 10 domäner tillåtna
 • cPanel
 • 99,9% drifttid

DomainKing är en indisk webbhotell med närvaro i Afrika. Det rankas som tredje i popularitet i Nigeria, så du kanske stöter på denna värd.

Liksom andra lokala nigerianska värdar tillåter det banköverföringar och stöder .ng-domäner. Dock är dess hastighet och prestanda långsam jämfört med de rekommenderade värdarna. Det får en C + i vårt världsomspännande hastighetstest.

DomainKing erbjuder 24/7 support och 99,9% drifttid vilket är bra. Lagring och bandbredd är dock begränsad, och du måste betala extra för att njuta av större gränser.

&# 128.078; Utiware

http://www.utiware.net/

Utiware

Världen hastighet

D

Avg. Respons tid

716,3 ms

Pris (NGN)

20 tusen / år

Nyckelfunktioner

 • 15 GB disklagring
 • 25 GB bandbredd
 • Obegränsade underdomäner
 • eTextMail ingår
 • 120 e-postmeddelanden

Utiware är en nigeriansk värd med servrar i USA. Som ett resultat svarar det snabbt för amerikanska publik. Men det misslyckas i större delen av resten av världen.

Sammantaget levererade Utiware de långsammaste resultaten i våra världsomspännande hastighetstester och fick ett D.

Dom

Även om det finns många alternativ för värd av nigerianska webbplatser, kan vi inte rekommendera de flesta av de lokala nigerianska värdarna. De är helt enkelt för långsamma för krav från en lokal eller global publik.

Hastighetsgradering

AVG. FART

PRIS (NGN / ÅR)

Siteground

EN+

175 ms

17.145

Hostinger

EN+

163 ms

16.278

A2 Hosting

EN+

169,5 ms

17.015

Inmotion Hosting

EN+

156,9 ms

17.320

Bitcatcha rekommenderar därför pålitlighet och oöverträffad prestanda för internationella värdalternativ. SiteGround är överlägset det mest pålitliga och det är vårt bästa val medan Hostinger erbjuder ett kraftfullt, prisvärt alternativ.

Om du har några frågor om nigeriansk webbhotell, skicka ett meddelande till mig så svarar jag gärna.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me