Även om det i stor utsträckning uppfattas som en mästare för frihet och därför ett demokratiskt land, kan det komma som en överraskning för vissa att det finns vissa breda begränsningar som landet sätter på internetfrihet och att det har bedrivit vår massövervakningsverksamhet mot sina egna människor.

När jag gjorde min forskning för den här artikeln ville jag ärligt tro att Storbritannien skulle vara bättre än andra länder som Indien eller Indonesien när det gäller internetfrihet. Tyvärr verkar det som samma gamla, bara annorlunda plats.

Från regeringsövervakning till godtyckligt beslut om beteenden verkar det som att bosatta i Storbritannien inte är mycket friare på nätet än andra platser. Låt mig visa dig varför du behöver ett VPN här.

Contents

Storbritannien reglerar tillgången till innehåll på internet

Som med så många länder runt om i världen fann jag att Storbritannien gör sin rättvist andel av att blockera innehåll från användare i landet. De är förbjudna att komma åt ett antal webbplatser direkt av sina Internetleverantörer (ISP).

Detta görs med ett filterprogram som i allmänhet används av alla Internetleverantörer i landet. Det finns emellertid ett alternativ att välja bort filtrering vilket gör att blockering av webbplatser i Storbritannien är annorlunda annorlunda än andra länder.

Om du vill komma åt innehåll som är blockerat som standard av någon anledning kan du välja att välja bort innehållsfiltrering! Det kan låta perfekt för dig, men det har noterats att att ta bort det filtret kan leda till ökade datasäkerhetsproblem.

Vid denna tidpunkt inkluderar innehåll som är blockerat; pornografi, droger, spel, cybermobbning och en massa fler kategorier. Detta har faktiskt lett till ett fenomen som kallas ‘överblockering’ som har lett till att legitima webbplatser har blockerats – till exempel välgörenhetsdrivna utbildningsplatser för barn!

Här är några exempel för att hjälpa dig inse vilket innehåll som faller under den överblockerade kategorin;

 • Sexualundervisning & hälsa
 • Supporttjänster för våldtäkt & våld i hemmet
 • Självmordsförhindrande
 • Drogrådgivning

Få gränser för övervakningsbefogenheter

En annan av de långa listorna över överträdelser från regeringen som avslöjades i Snowden-handlingarna var att Storbritannien utför olaglig övervakning. Sedan filerna släpptes 2013 har det varit känt att Storbritannien hade flera bulkövervakningsprogram som hjälpte till att samla, filtrera och analysera Internettrafik.

Detta inkluderade övervakning av företagets verksamhet, en situation som nyligen också bedömts vara olaglig av Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter (EMK). En större fråga i beslutet var att den brittiska regeringen inte placerade skyddsåtgärder kring metoderna för att samla in sådana uppgifter.

Trots EMK: s dom har den brittiska regeringen verkat oväntad med en taleskvinna som säger att regeringen skulle ge ”noggrant övervägande” till domen. Uttalandet kan tolkas som ett lagligt ”vi kommer att tänka på det” snarare än ett fast begäran om talan från ett rättsligt organ.

Storebror tittar fortfarande.

Efter dessa händelser antog Storbritannien lagstiftning 2016 som tillåter den lagligen att genomföra övervakningsaktiviteter. Känd som Investigatory Power Act (IP Act) betyder det att regeringen nu har lagen på sin sida när den vill samla in all information.

Telcos måste behålla användningshistoriken

Vidare till IP-lagen bör det noteras att Internetleverantörer i landet måste följa lagarna om datalagring. Detta innebär att de måste samla in och behålla information om användaraktivitet, inklusive webbläsarhistorik i upp till 12 månader.

IPA-lagen modellerades på DRIPA, som redan dömdes olagligt i Storbritannien och resten av EU. Dessa händelser visar att den brittiska regeringen inte är villig att respektera användarnas integritet och att alla försök att hindra den från att samla in data kommer att uppfyllas med ny lagstiftning – lagligt eller olagligt.

På en sidoanteckning kan man tro att kryptering skulle vara ett bra sätt att arbeta kring dessa problem ur slutanvändares synvinkel. Tyvärr har regeringen tänkt på detta också och IP-lagen omfattar denna bestämmelse. Enligt lag kan regeringen tvinga företag att dekryptera innehåll!

Tack och lov är detta ett viktigt område som VPN: er utformades för att utmärka sig i, men mer om det senare.

ISP: er skickar aktivt varningar om P2P-aktiviteter

I en bransch som är värd nära 300 miljarder dollar och ökar är det uppenbart att filmindustrin seriöst på att skydda deras upphovsrätt och IP. Även om det har visats att torrenter inte påverkar biljettförsäljningen – de tar bara kontrollen från författarnas händer.

Oavsett deras skäl, men film- och musikföretag har gått på en global utbredning och slapp individer med stämningar över hela världen. I Storbritannien får de nu hjälp av Internetleverantörer som under de senaste åren har inlett piratkopieringsalarm.

Internetleverantörer i Storbritannien skickar nu e-postmeddelanden till de till sina användare som påstås använda sina anslutningar för piratinnehåll. Naturligtvis innebär detta att de övervakar allt deras användare gör online, om inte kan de inte fånga nedladdarna.

Även om det teoretiskt är att detta varningssystem endast är avsett för specifika användare, har Storbritannien inte ett stort register för att få filter rätt och alla problem som uppstår härifrån kommer att sätta bevis på att de inte gjorde det på användarna.

Systemet kommer också att utvidgas till appar som Popcorn Time. Nu är detta varningssystem just det – för att varna användare. Det finns ingen aktuell verkställighetsåtgärd eller på annat sätt, men det skulle inte vara svårt att gå från det nuvarande tillståndet till rättstvister.

VPN: er är fortfarande lagliga i Storbritannien

Som med många andra länder är VPN-användning lagligt i Storbritannien. Det finns ingen aktuell rättstvist som uttryckligen anger att du inte kan använda ett VPN i landet. Återigen, som vanligt, vara medveten om att användningen av ett VPN och användningen av ett VPN för olagliga ändamål är separata problem.

Om du använder ett VPN för legitima medel som identitetsmaskning eller säkerhet av behov av ökad säkerhet, är det bra. Att använda en VPN för att maskera olaglig eller olaglig verksamhet är fortfarande bestraffande med vad lagar gäller. Om du fastnar.

Vad vi letar efter i VPN för Storbritannien?

Nedan följer de 5 kriterierna som vi använder för att ranka det bästa VPN för UK-läsare;

 1. Integritet & Anonymitet
 2. säkerhet
 3. Geolocation Spoofing
 4. P2P-stöd
 5. Fart & Stabilitet

1. Sekretess & Anonymitet

Som ni kanske inser nu är Storbritannien verkligen inte den plats där du vill surfa på nätet utan att använda ett VPN, oavsett om du är medborgare eller besöker landet. På grund av de faktorer jag har delat ovan och hur allvarliga konsekvenserna av överträdelser av dessa regler är det en bra idé att fokusera på de aspekter av integritet och anonymitet som en VPN erbjuder för användare i Storbritannien.

Med både regeringen såväl som den privata industrin som arbetar tillsammans såväl som oberoende för att övervaka och kontrollera trafiken måste en VPN kunna säkerställa att dina data och aktiviteter kan hållas exakt som de borde vara – privat.

Ett av de bästa sätten att säkerställa detta är att hålla ett öga på VPN som inte bara har strikt lagstiftning utan loggning utan också baseras på länder som är slappare i lagarna om datalagring. Detta utesluter säkert länder inom fem ögon och fjorton ögon jurisdiktion.

2. Säkerhet

Säkerhetsområdet på VPN: er är detsamma för de brittiska baserade användarna som överallt. Den perfekta balansen är bara känd för dig som användare. Väljer du 256-bitars kryptering med risk för lägre VPN-hastigheter eller är du villig att sänka den fältet för ökad hastighet?

Personligen anser jag att det för den brittiska marknaden skulle vara bäst att försöka hålla krypteringsnivåerna höga av två huvudskäl. Den första är att en av huvudpersonerna i det fall vi diskuterar är den brittiska regeringen, som troligen kommer att ha mer resurser avsedda för att försöka bryta någon kryptering.

Det andra är att på grund av lägre genomsnittliga internethastigheter i landet är du säker att hålla krypteringsnivåerna så höga som möjligt utan att kompromissa med dina totala maximala hastigheter som kan uppnås.

3. Geolocation Spoofing

Normalt när vi pratar om förfalskning av geolokalisering skulle det vara i syfte att få tillgång till alternativt innehåll från mainstream-leverantörer som Netflix US. De brittiska användarna har dock mycket mer att se fram emot i förfalskning av geolokalisering eftersom det bokstavligen finns massor av webbplatser som de inte kan komma åt.

4. P2P-stöd

En av de kategorier av webbplatser som blockeras från åtkomst i Storbritannien verkar vara torrentwebbplatser. Återigen är detta ett annat område där en VPN verkligen skulle hjälpa. Se upp för VPN: er som har P2P-trafikriktlinjer som klart anges i sina servicevillkor, som NordVPN eller TorGuard.

5. Hastighet & Stabilitet

Med en genomsnittlig fasta bredbandshastighet på bara 55,88 Mbps i Storbritannien bör de flesta VPN: n ha problem med noll som matchar användarnas behov där. Mobilhastigheterna är ännu lägre med i genomsnitt 29,72 Mbps, så huvudproblemet med VPN i Storbritannien kommer verkligen inte att vara hastighet.

Rankat: 7 Bästa VPN för Storbritannien

Som med alla mina VPN-tester bedömer jag alltid mina egna innan jag bedömer deras hastighet. Följande är min faktiska bredbandshastighet baserad på en servicelinje på 500 Mbps utan en VPN-anslutning aktiv:

bashastighet på malaysia med UK-server

(Se resultatet för full bashastighet här)

När jag är baserad i Malaysia kommer min hastighet att ha höga anslutningar till Asien-regionen VPN-servrar och långsammare när jag ansluter till servrar i USA eller Europa. För det här testet anslöt jag till en brittisk baserad hastighetstestserver för att ge dig en uppfattning om relativ hastighet över avstånd.

Som du kan se, en VPN-fri anslutning till en lokal server netto mig en anständig hastighet på 290 Mbps. Hastigheterna kommer naturligtvis att variera ibland, så ta detta med en nypa salt.

Notera

Vi använder en växelkurs på 1 GBP till 1,25 USD för alla listade priser.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (GBP)

£ 5,60 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Ingen loggning
 • Kill Switch
 • Stöder 6 enheter
 • 5 600+ servrar
 • Dubbel DNS

"Det genomsnittliga brittiska hemmet har 7 aktiva anslutna enheter – med NordVPN kan du ansluta upp till 6 enheter till ett konto."

NordVPN tar en stark första plats i vår bästa VPN för Storbritanniens lista av många skäl. En av de första är att de är baserade i Panama, vilket också är ett bra ställe att vara för VPN. Bortsett från det har NordVPN ett starkt rykte och är en annan VPN-leverantör som har ett stort antal servrar i många länder.

Deras strikta loggningspolicy kombineras med 256-bitars kryptering av militär kvalitet och bra prisplaner för att erbjuda nästan alla en affär som är svår att motstå.

nordvpn hastighetstest resultat uk

NordVPN Speed ​​Test UK – London Server
(Se testresultatet för full hastighet här)

Med 34 Mbps nedströmshastighet visade NordVPN i denna testrunda mycket stabil prestanda på sina brittiska servrar. Det som gör dem ännu mer attraktiva noggrann är att de tillåter inte bara P2P-trafik utan har speciellt optimerade servrar för P2P-trafik!

Se vår kompletta NordVPN-granskning för att ta reda på varför det är vår VPN-nummer 1!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (GBP)

£ 6,70 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Privat skydd
 • 256-bitars kryptering
 • 148 VPN-platser
 • 3 000+ servrar
 • Flera protokoll

"ExpressVPN har intuitiva, ursprungliga VPN-appar för att skydda alla från Storbritannien online."

På grund av de många begränsningarna där Det borde inte överraska att ExpressVPN verkar ha lagt omfattande infrastrukturbidrag för Storbritannien. Företaget har nyckelservrar i några områden runt Storbritannien, från Berkshire till London.

I genomsnitt erbjuder denna VPN-tjänst utmärkt allroundtjänst från högsta hastigheter hela vägen till omfattande applikationer och protokoll – perfekt för säkerhet, integritet och anonymitet. Dess säkerhetsprotokoll är också den bästa i klassen för konsumentbruk som finns idag.

Jag har testat tjänsten omfattande och tvekar inte att rekommendera dem som den bästa VPN-tjänsteleverantören för användare i Storbritannien. ExpressVPN är stabilt och tillåter åtkomst på ett bra sortiment av enheter också.

expressvpn hastighetstest resultat Storbritannien

ExpressVPN Speed ​​Test UK – London Server
(Se testresultatet för full hastighet här)

Som en uppfattning om hur bra det blir jämförde jag min standardlinjehastighet utan ett VPN till ett ExpressVPN-täckt test till samma plats. Med ExpressVPN på och ansluten till en server i Storbritannien lyckades jag visa en anständig 74 Mbps nedströmshastighet.

Läs vår fullständiga ExpressVPN-recension för mer information!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (GBP)

£ 1,59 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • CleanWeb
 • Ad & Track Blocker
 • Obegränsad enhet
 • Whitelister
 • 1040+ servrar

"Om det inte var för deras begränsade meritlista, skulle Surfshark vara en mycket seriösare konkurrent i våra rankinglistor."

Trots de sjuka brittiska pundkurserna förblir det en relativt stark valuta runt om i världen. Detta är särskilt viktigt när det gäller Surfshark eftersom ett redan lågt pris sänks till ett ännu mer attraktivt pris.

Surfshark hittills har visat uppmärksamma prestanda och är en stor favorit hos oss. Tyvärr är de fortfarande relativt nya på marknaden vilket gör att vi tvekar att driva dem ytterligare upp.

Ändå är vägen lång och konkurrensen hård. Detta är trots allt en att hålla ett öga på, särskilt om de fortsätter att växa i nuvarande takt.

resultat för surfsharkhastighet test Storbritannien

Surfshark Speed ​​Test UK – London Server
(Se testresultatet för full hastighet här)

Vår hemmabas är ganska långt från Storbritannien, vilket resulterar i högre latens. Det har emellertid inte hindrat Surfshark från att tappa upp några allvarliga prestandafigurer. Uppströmshastigheter lämnar lite att önska, men den viktiga hastigheten är vad som kommer in!

Se vår djupgående Surfshark-granskning för att ta reda på varför det är en av våra bästa val!

4. TorGuard

https://torguard.net/

TorGuard

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (GBP)

£ 4,00 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Byggt för P2P
 • Stealth Proxy
 • Stöder 5 enheter
 • Ad & Malware Block
 • Obegränsad bandbredd

"Att använda TorGuard är en härlig upplevelse och ger en försäkran om att deras internetuppkoppling är verkligen säker."

TorGuard-gränssnittet kan tyckas vara lite daterat när det först möts men det råder ingen tvekan om att det finns en av de säkraste VPN-tjänsteleverantörerna runt. Även om det inte finns mycket bling på den användarvända sidan, är prestandan ganska anmärkningsvärt.

Det är en viktig skillnad mellan TorGuard och många konkurrenter genom att det gör att du kan välja vilken krypteringsnivå du föredrar. Detta innebär att för P2P-användare kan du stänga av kryptering ett hack och njuta av snabbare strömningshastigheter när som helst!

Bortsett från det har TorGuard många andra återlösande kvaliteter, såsom stabila hastigheter, multiplattformsförmåga och möjligheten att kringgå VPN-blockerare.

resultat för torguardhastighetstest Storbritannien

TorGuard Speed ​​Test UK – London Server
(Se testresultatet för full hastighet här)

Som en av de tre bästa VPN: n för Storbritannien uppfyllde naturligtvis TorGuard vissa hastighetskrav. Detta visade i mitt testresultat för det från en London-baserad VPN-server och igen, användare i landet bör i allmänhet få denna hastighet med några problem.

Den enda nackdelen är att TorGuard-gränssnittet kommer att se ut som något från det förflutna för yngre användare som är vana vid moderna applikationer.

Känn dig fri att se vår djupgående granskning av TorGuard för att lära dig mer!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com/

Cyberghost

Fart

Fattig

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (GBP)

£ 2,80 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Datakomprimering
 • Annonsblockering
 • Stöder 7 enheter

"CyberGhost är baserat i Rumänien men har tagit hänsyn till Storbritanniens behov genom att öka sitt serverantal i landet."

CyberGhosties är nöjda med dem och de har verkligen försökt att vara hip och optimistiska i sin marknadsföring. Detta är ett annat av de mer kända namnen i VPN-industrin, men jag känner personligen att de bara kan vara lite överhypade.

Specificeringsmässigt CyberGhost pratar det goda samtalet men efter att ha gått igenom testet med dem rekommenderar jag en liten nypa salt. Kom dock ihåg att detta är en ranglista, så mina förväntningar är ganska höga.

cyberghost hastighetstest resultat Storbritannien

CyberGhost Speed ​​Test UK – London Server
(Se testresultatet för full hastighet här)

Användare i Storbritannien måste notera att de flesta CyberGhost-servrar finns i EU-zonen, men tack och lov har de också några i Asien-regionen. Storbritannien verkar ingå i EU-zonen som förväntat, så de verkar ha gått den extra milen för att upprätta ett högre serverantal där.

Totalt sett lyckades vi få mycket användbara hastigheter på 25 Mbps vilket fortfarande är tillräckligt för att ånga media på.

Läs mer i vår grundliga analys på CyberGhost!

6. IPVanish

https://www.ipvanish.com/

IPVanish

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (GBP)

£ 5,20 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • 256-bitars kryptering
 • Obegränsad P2P
 • Stöder 10 enheter

"Perfekt för paranoiden men kanske inte kommer att vara det bästa valet för de UK-baserade användarna, IPVanish är mycket marknadsfört men dåligt stöd."

IPVanish har drabbats kraftigt på senare tid på grund av dess inblandning i vissa … ska vi säga, olyckliga incidenter. Men bortsett från det, notera att de är under ny ledning och förhoppningsvis kommer sådana saker att bli bara hastighetsbultar i deras förflutna.

Att flytta dessa händelser åt sidan är de fortfarande en VPN-jätte i fältet och skryter med hastigheter som är imponerande. Lyckligtvis för det, eftersom om du har några klagomål om deras hastighet, finns det inte mycket du kan göra eftersom de tvingar 256-bitars kryptering på alla utan undantag.

ipvanish hastighetstest resultat Storbritannien

IPVanish Speed ​​Test UK – London Server
(Se testresultatet för full hastighet här)

IPVanish lyckades snabbt hålla sig i nivå även med dess mer begränsade närvaro i Storbritannien. Jag mangade för att upprätta en nedströmshastighet på cirka 30 Mbps vilket är anständigt för infrastrukturen där. För de som är villiga att experimentera kan du alltid prova andra servrar i regionen som kan ge bättre resultat. Anslutningen var ändå stabil och mer än tillräckligt för att strömma media på.

Se vår fullständiga recension på IPVanish för mer information!

7. Snabbast VPN

https://fastestvpn.com/

FastestVPN

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (GBP)

0,70 £ / mo

Funktionshöjdpunkter

 • P2P Optimerad
 • Serverhoppning
 • Stöder 10 enheter

"FastestVPN är inte det snabbaste men det erbjuder verkligen ett värdeförslag som är svårt att utmana."

FastestVPN är inte det snabbaste jag har testat men det är inte heller det långsammaste. Det erbjuder mer begränsade länder som din förbindelse går ut jämfört med många toppnivå-VPN, men till priser från så låga som 83 cent per månad är det en stjäla. De har också P2P-optimerade servrar vilket gör dem bra för det också.

De låga priserna har en allvarlig nackdel och det är den begränsade prestanda när det gäller att övervinna geo-blockering. Till sist upptäckte vi att FastestVPN inte låter dig få tillgång till Netflix USA-innehåll – bummer!

Gå över till vår FastestVPN-granskning för att lära dig mer!

Slutliga tankar: Behöver jag verkligen en VPN i Storbritannien??

För att sammanfatta, här är topp 3 VPN för Storbritannien:

FART

SÄKERHET & INTEGRITET

PRIS (GBP / MO)

NordVPN

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

£ 5,60

BESÖK VPN

ExpressVPN

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

£ 6,70

BESÖK VPN

Surfshark

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

£ 1,59

BESÖK VPN

Enligt min mening finns det bara en sak som är värre än att bo i ett land med förtryckande internetreglering och det är att leva i en som inte bara gör det utan manipulerar lagen för att stödja dess verksamhet. Förvånansvärt nog faller Storbritannien i den senare kategorin.

Även om jag inte skulle säga att det är ytterst brådskande för dig att använda en VPN-tjänst i Storbritannien vid denna tidpunkt, tycker jag att det är klokt att inleda några utforskande åtgärder. Ta dig tid att välja rätt VPN för dig (jag hoppas att den här ranglistan hjälper) innan det är för sent.

Det som jag menar är för sent att den brittiska regeringen lutar sig mot mycket drakoniska åtgärder för övervakning och kontroll. Att leva under sådana förhållanden kan vara stressande och en bra, pålitlig VPN-tjänst kan göra långt för att ge sinnesfrid.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me