För många människor skulle tanken att behöva använda ett VPN i Indien normalt inte komma över oss. Tyvärr är landet inte det mest liberala när det gäller digitala aktiviteter. Under åren har det skett en störande ökning av antalet vad vissa skulle se som en kränkning av friheten på Internet för Indien.

Enligt information från Freedom House har Indien sett nya regler om anslutningsbegränsningar, kontroversiell regeringsövervakningsverksamhet och till och med interventionsaktiviteter som har passerat landets telekomregulator.

Dessa händelser och mer liknande dem har allvarligt kränkt rätten till integritet som Internetanvändare borde kunna förvänta sig. Detta tillsammans med de vanliga riskerna med oskyddad Internetanvändning har gjort Indien till en hot spot i BitCatchas VPN-roundups.

Contents

Indien reglerar åtkomst till Internet

Under lång tid har Indien försökt blockera åtkomst till ett stort (och ökande antal) webbplatser. Även om du kanske har rätt i att tro att dessa webbplatser kanske var olagliga eller omoraliska på något sätt, till exempel pornografiska webbplatser, så har det inte alltid varit fallet.

Varningsplats förbjuden - Indien

Varningsmeddelande till användare i Indien när de försöker komma åt en webbplats som är förbjuden av regeringen
(Bildkälla: Dailyhunt)

Till exempel 2011 och så sent som 2016 har det varit tillfälliga förbud på Facebook i landet som genomfördes utan någon varning.

Regeringen har också formaliserat förbudet mot många andra webbplatser med en filtlag som förbjuder medborgare att försöka besöka någon webbplats på en specifik lista. Påföljder för brott mot denna lag är svåra och går förbi de vanliga böterna, vilket möjliggör fängelsestraff på upp till tre år om de fångas.

Regeringens övervakningsverksamhet är laglig!

På grund av sina försök att blockera åtkomst till många webbplatser har det alltid antagits att Indien genomförde vissa former av hemlig övervakning av sina egna medborgare. Detta har nu legaliserats i viss utsträckning tack vare officiellt godkännande.

Regeringen har tillåtit 10 federala organ rätt att fånga upp och övervaka information från vilken dator som helst. Detta är ett steg mot massövervakningsaktiviteter som genomförs i Kina för att övervaka sina medborgares verksamhet.

Dessa byråer kan inte bara övervaka och avlyssna, utan officiellt kan de till och med dekryptera all information som sålunda erhållits. De myndigheter som är auktoriserade är inte bara de som rör nationell säkerhet, utan övervakar även skatteutredning, narkotika, ekonomisk brottslighet och andra..

Denna information på egen hand är redan alarmerande, men ännu mer med tanke på att den indiska högsta domstolen har erkänt rätten till integritet som en grundläggande rättighet. Detta innebär att regeringen ger tillstånd för sådan verksamhet i strid med lagen.

Tvivelaktig lagstiftning om mediaströmning

Mediaströmning och P2P-fildelning i landet är lite mer ett dimmigt område. Trots att teknisk strömning inte är olagligt, kan det vara om webbplatsen som erbjuder sådana tjänster finns på listan över förbjudna webbplatser.

En domstol i Indien 2016 ansåg att det inte fanns något brott i att titta på media som strömmas, utan snarare på andra områden i samband med aktiviteten. Dessa inkluderar distribution, utställning eller försäljning av upphovsrättsmaterial. Tyvärr meddelade ISP: er i landet då dess användare att alla medias streamingaktiviteter var straffbara brott – inklusive visning!

Som ni kan se, det finns lagliga fina linjer involverade i saken och du verkligen inte vill bli fast på en teknik här.

Internetleverantörer i Indien blockerar ombud

Reddit-användare har diskuterat rapporter om att Reliance Jio, en av landets största telekom, har blockerat proxywebbplatser. Proxies hjälper användare att arbeta kring geolokaliseringsbegränsningar, vilket innebär att företaget dikterar beteendet hos sin 250 miljoner användarstarka abonnentbas.

Återigen bryter detta med nätneutralitet som i allmänhet arbetar med principen att ISP: er inte får utöva sitt eget inflytande på data. Webbplatsen Quartz gjorde en utredning i landet och fann att “Åtminstone sju proxywebbplatser inte var tillgängliga … från en Jio-anslutning”.

Dessa var inte bara förbjudna webbplatser utan också webbplatser som tillät nedladdning av VPN-programvara. Telekontrollen har tydligen blockerat tillgången till bland annat Hide.me, Hidester amd Megaproxy. Medan andra Internetleverantörer ännu inte har följt vad som skulle hindra dem från att göra detsamma?

Återigen är frågan här oklara gränser mellan vad som är lagligt eller inte, tillsammans med om företag beslutar att tona regeringslinjen, erbjuda sitt eget oberoende stöd för regeringens insatser (som Jio) eller helt enkelt göra som de vill. Hursomhelst är internetanvändare i Indien deras nåd.

VPN: er är fortfarande lagliga i Indien

Även om det för närvarande inte har funnits några officiella nyheter om lagar som förbjuder användning av VPN-tjänster i Indien, är det lite svårt. Ta till exempel fallet med Jio Reliance som jag diskuterade ovan – vad händer om Internetleverantörer beslutar att lägga till alla VPN-tjänsteleverantörer i listan över förbjudna webbplatser?

När du använder ett VPN kanske det inte är lagligt begränsat, det finns fortfarande lagar som hindrar alla användare i landet från att använda VPN för olagliga aktiviteter. Jag menar att detta skulle innebära att om du skulle använda en VPN-tjänst – är det bättre att inte hålla loggar!

Vad vi letar efter i en VPN för Indien

1. Sekretess och anonymitet

Som ni kanske inser nu är Indien verkligen inte den typ där du vill surfa på nätet utan att använda ett VPN, oavsett om du är medborgare eller besöker landet. På grund av de faktorer jag har delat ovan och hur allvarliga konsekvenserna av överträdelser av dessa regler är det en bra idé att fokusera på de aspekter av integritet och anonymitet som en VPN erbjuder för användare i Indien.

Med både regeringen såväl som den privata industrin som arbetar tillsammans såväl som oberoende för att övervaka och kontrollera trafiken måste en VPN kunna säkerställa att dina data och aktiviteter kan hållas exakt som de borde vara – privat.

Ett av de bästa sätten att säkerställa detta är att hålla ett öga på VPN som inte bara har strikt lagstiftning utan loggning utan också baseras på länder som är slappare i lagarna om datalagring. Detta utesluter säkert länder i jurisdiktion för fem ögon och fjorton ögon.

2. Säkerhet

Säkerhetsområdet på VPN: n är detsamma för Indien-baserade användare som överallt. Den perfekta balansen är bara känd för dig som användare. Väljer du 256-bitars kryptering med risk för lägre VPN-hastigheter eller är du villig att sänka den fältet för ökad hastighet?

Personligen anser jag att det för den indiska marknaden skulle vara bäst att försöka hålla krypteringsnivåerna höga av två huvudskäl. Den första är att en av huvudpersonerna i det fall vi diskuterar är den indiska regeringen, som troligen kommer att ha mer resurser avsedda för att försöka bryta någon kryptering som stött på.

Det andra är att på grund av lägre genomsnittliga internethastigheter i landet är du säker att hålla krypteringsnivåerna så höga som möjligt utan att kompromissa med dina totala maximala hastigheter som kan uppnås.

3. Spolning av geolokalisering

Normalt när vi talar om förfalskning av geolokalisering skulle det vara i syfte att få tillgång till alternativt innehåll från mainstream-leverantörer som Netflix US eller BBC iPlayer i Storbritannien. Men Indien-användare har mycket mer att se fram emot i förfalskning av geolokalisering eftersom det bokstavligen finns massor av webbplatser som de inte kan komma åt.

Det är här en VPN skulle lysa, särskilt eftersom det finns rapporter om att vissa telekoder som förbjuder till och med proxy-webbplatser används.

4. P2P-stöd

En av de kategorier av webbplatser som blockeras från åtkomst i Indien verkar vara torrentwebbplatser. Återigen är detta ett annat område där en VPN verkligen skulle hjälpa. Se upp för VPN: er som har P2P-trafikriktlinjer som tydligt anges i sina servicevillkor, som TorGuard eller NordVPN.

5. Hastighet och stabilitet

Med en genomsnittlig fast bredbandshastighet på bara 27,68 Mbps i Indien bör de flesta VPN: er ha nollproblem som matchar användarnas behov där. Mobilhastigheterna är ännu lägre med i genomsnitt 10,13 Mbps, så huvudproblemet med VPN i Indien kommer verkligen inte att vara hastighet.

Bästa VPN: er för Indien

Som med alla mina VPN-tester bedömer jag alltid mina egna innan jag bedömer deras hastighet. Följande är min faktiska bredbandshastighet baserad på en servicelinje på 500 Mbps utan en VPN-anslutning aktiv:

Baseline Speed ​​(No VPN) - Indien

(Se resultatet för hela bashastighetstestet här)

När jag är baserad i Malaysia kommer min hastighet att ha höga anslutningar till Asien-regionen VPN-servrar och långsammare när jag ansluter till servrar i USA eller Europa. För detta test anslöt jag till en Indien-baserad hastighetstestserver för att ge dig en uppfattning om relativ hastighet över avstånd.

Som du kan se, en VPN-fri anslutning till en lokal server netto mig en anständig hastighet på 333 Mbps. Hastigheterna kommer naturligtvis att variera ibland, så ta detta med en nypa salt.

Notera

 1. Priset är baserat på valutakursen på 1 USD = 69,39 INR.
 2. Priset som visas är baserat på 12-månaders prenumerationer. Priset kan bli billigare när du prenumererar för en längre period.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (INR)

276,87 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Inga loggar
 • Dödsbrytaren
 • Stöder 6 enheter

"Med sitt eleganta gränssnitt, stabila hastigheter och fantastiska prisplaner på längre sikt är Nord ett utmärkt val för alla VPN-användare."

NordVPN tar en stark första plats i vår lista över bästa VPN för Indien av många skäl. En av de första är att de är baserade i Panama, vilket också är ett bra ställe att vara för VPN. Bortsett från det har NordVPN ett starkt rykte och är en annan VPN-leverantör som har ett stort antal servrar i många länder.

Deras strikta loggningspolicy kombineras med 256-bitars kryptering av militär kvalitet och bra prisplaner för att erbjuda nästan alla en affär som är svår att motstå.

NordVPN Speed ​​Test - Indien

NordVPN Speed ​​Test India – Mumbai Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Med en hastighet på 47 Mbit / s nedströms visade NordVPN i denna testrunda mycket stabila prestanda på deras indiaserver. Vad gör dem ännu mer attraktiva noggranna är att de inte bara tillåter P2P-trafik utan har särskilt optimerade servrar för P2P-trafik!

Läs vår djupgående granskning av NordVPN för att lära dig varför det är Bitcatchas VPN-nummer 1!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (INR)

577,32 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Offshore integritetsskydd
 • Fullständig 256-bitars kryptering
 • 148 VPN-platser

"Om du använder ExpressVPN kan du få en IP-adress i Indien som är snabb, säker och möjliggör strömmande media och mer."

På grund av de många begränsningarna där Det borde inte överraska att ExpressVPN verkar ha lagt omfattande infrastrukturersättning för Indien. Företaget har nyckelservrar i både Chennai och Mumbai samt ett alternativ som kan dirigeras via Storbritannien.

I genomsnitt erbjuder denna VPN-tjänst utmärkt allroundtjänst från högsta hastigheter hela vägen till omfattande applikationer och protokoll – perfekt för säkerhet, integritet och anonymitet. Dess säkerhetsprotokoll är också den bästa i klassen för konsumentbruk som finns idag.

Jag har testat tjänsten omfattande och tvekar inte att rekommendera dem som den bästa leverantören av VPN-tjänster för användare i Indien. ExpressVPN är stabilt och tillåter åtkomst på ett bra sortiment av enheter också.

ExpressVPN hastighetstest - Indien

ExpressVPN Speed ​​Test India – Chennai Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Som en uppfattning om hur bra det blir jämförde jag min standardlinjehastighet utan ett VPN till ett ExpressVPN-täckt test till samma plats. Med ExpressVPN på och ansluten till en server i Indien lyckades jag visa en anständig 18Mbps nedströmshastighet.

Läs vår fullständiga recension på ExpressVPN för att se varför det är en av våra bästa val!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (INR)

207,48 / mo

Nyckelfunktioner

 • Multi-Hop-anslutning
 • Stöder många plattformar
 • Inga loggar

"Surfshark är fridfullt och konsekvent i prestanda och sätter sitt namn som en stark kommande utmanare."

Surfshark har ett mycket smutsigt och minimalistiskt gränssnitt av goda skäl – det håller fokus på att tillhandahålla en säker och säker VPN-tjänst. Det stämmer, det finns väldigt lite i vägen för krusiduller och tack vare det har imponerande lyckats utvidga sitt nätverk till över 1 000 servrar på mycket kort tid.

Trots sin relativa ungdom (Surfshark introducerades först i slutet av 2018) har denna tjänsteleverantör lyckats hålla jämna steg med de bästa hundarna och erbjuder totalt sett en mycket stressfri upplevelse till ett pris som många bara skulle älska.

Trots denna till synes minimalistiska inställning lyckas Surfshark fortfarande att erbjuda alla nyckelkomponenterna hos en bra VPN-tjänsteleverantör. Detta inkluderar stöd för P2P-trafik på nästan alla deras servrar, starka krypteringar, tillgång till flera regioners innehåll i videostreamingsplattformar och mer.

surfshark hastighetstest Indien

Surfshark Speed ​​Test India – Latur Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Som en av de tre bästa VPN: erna för Indien var Surfshark en av de få som lyckades hålla imponerande hastigheter i vad som normalt är en vanligtvis mycket trängselregion. Hastighetstester från en Latur-server visas nedströmshastigheter på nästan 80 Mbps.

Läs mer om dess excellens genom vår grundliga recension om Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (INR)

346,26 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Byggt för P2P
 • TorGuard stealth proxy
 • Stöder 5 anslutningar

"Att använda TorGuard är en härlig upplevelse och ger en försäkran om att deras internetuppkoppling är verkligen säker."

TorGuard-gränssnittet kan tyckas vara lite daterat när det först möts men det råder ingen tvekan om att det finns en av de säkraste VPN-tjänsteleverantörerna runt. Även om det inte finns mycket bling på den användarvända sidan, är prestandan ganska anmärkningsvärt.

Det är en viktig skillnad mellan TorGuard och många konkurrenter genom att det gör att du kan välja vilken krypteringsnivå du föredrar. Detta innebär att för P2P-användare kan du stänga av kryptering ett hack och njuta av snabbare strömningshastigheter när som helst!

Bortsett från det har TorGuard många andra återlösande kvaliteter, såsom stabila hastigheter, multiplattformsförmåga och möjligheten att kringgå VPN-blockerare.

TorGuard Speed ​​Test - Indien

TorGuard Speed ​​Test India – Chennai Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Som en av de tre bästa VPN: erna för Indien uppfyllte naturligtvis TorGuard vissa hastighetskrav. Detta visade i mitt testresultat för det från en Chennai-baserad VPN-server och igen, användare i landet bör i allmänhet få denna hastighet med några problem.

Den enda nackdelen är att TorGuard-gränssnittet kommer att se ut som något från det förflutna för yngre användare som är vana vid moderna applikationer.

Läs vår grundliga analys på TorGuard för mer information!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

Cyberghost

Fart

Fattig

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (INR)

242,87 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Erbjuder datakomprimering
 • Annonsblockering
 • Stöder 7 enheter

"CyberGhost är baserat från Rumänien men det har uppmärksammat indiska användares behov genom att stadigt öka sitt serverantal i landet."

CyberGhosties är nöjda med dem och de har verkligen försökt att vara hip och optimistiska i sin marknadsföring. Detta är ett annat av de mer kända namnen i VPN-industrin, men jag känner personligen att de bara kan vara lite överhypade.

Specificeringsmässigt CyberGhost pratar det goda samtalet men efter att ha gått igenom tester med dem rekommenderar jag en liten nypa salt. Kom dock ihåg att detta är en ranglista, så mina förväntningar är ganska höga.

CyberGhost hastighetstest - Indien

CyberGhost Speed ​​Test India – Latur Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Användare i Indien måste notera att de flesta CyberGhost-servrar finns i EU-zonen, men tack och lov har de också några i Asien-regionen. Indien verkar dock vara ett undantag och de har gått den extra milen för att upprätta ett högre serverantal där.

Sammantaget lyckades vi få mycket användbara hastigheter på 10 Mbps vilket fortfarande är tillräckligt för att strömma media på.

Se vår fullständiga recension på CyberGhost för att lära dig mer!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (INR)

450,34 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Tvingad 256-bitars kryptering
 • Obegränsad P2P
 • Stöder 10 enheter

"Perfekt för Paranoid men kanske inte kommer att vara överst på listan för Indien-baserade användare. IPVanish är mycket marknadsfört men dåligt stöd."

IPVanish har drabbats kraftigt på senare tid på grund av dess inblandning i vissa … ska vi säga, olyckliga incidenter. Men bortsett från det, notera att de är under ny ledning och förhoppningsvis kommer sådana saker att bli bara hastighetsbultar i deras förflutna.

Att flytta dessa händelser åt sidan är de fortfarande en VPN-jätte i fältet och skryter med hastigheter som är imponerande. Lyckligtvis för det, eftersom om du har några klagomål om deras hastighet, finns det inte mycket du kan göra eftersom de tvingar 256-bitars kryptering på alla utan undantag.

IPVanish Speed ​​Test - Indien

IPVanish Speed ​​Test India – Nagpur Server
(Se testresultatet för full hastighet)

IPVanish lyckades snabbt hålla sig i nivå även med sin mer begränsade närvaro i Indien. Jag lyckades upprätta en nedströmshastighet på cirka 20 Mbps vilket är anständigt för infrastrukturen där. För de som är villiga att experimentera kan du alltid prova andra servrar i regionen som kan ge bättre resultat. Anslutningen var ändå stabil och mer än tillräckligt för att strömma media på.

Läs vår djupgående granskning av IPVanish för mer information!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (INR)

235,23 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Lättanvända appar
 • Obegränsad bandbredd
 • Stödjer split tunneling

"PureVPN är verkligen en av ledarna i en komplett bransch tack vare ett solid nätverk av servrar."

PureVPN är värd för över 2 000 servrar i mer än 140 länder runt om i världen. Det kompletterar detta med utmärkta säkerhetsfunktioner i företagsklass för att skydda sina användare från intrång eller upptäckt.

PureVPN hastighetstest - Indien

PureVPN Speed ​​Test India – Chennai Server
(Se testresultatet för full hastighet)

En stor fördel med att pröva dem är att de är en av de få på marknaden nu som tillåter åtkomst till WireGuard-protokollet – ett nästa gen-protokoll som förmodligen är ljusår före OpenVPN. Det är dock lite begränsat i täckningen, med en närvaro i endast cirka fem länder.

När jag ansluter till en Chennai-baserad PureVPN-server kunde jag komma nära 20 Mbps – igen, inget att nysa på men långt ifrån det bästa jag har sett. Jag skulle ändå säga att dessa siffror återspeglar ett företag som verkligen har ett visst mått av fokus här.

8. SnabbastVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (INR)

57,59 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Optimerade servrar för P2P
 • Tillåter serverhoppning
 • Stöder 10 enheter

"FastestVPN är inte det snabbaste men det erbjuder verkligen ett värdeförslag som är svårt att utmana."

FastestVPN är inte det snabbaste jag har testat men det är inte heller det långsammaste. Det erbjuder mer begränsade länder att ta bort din anslutning jämfört med många toppnivå-VPN, men till priser från så låga som 83 cent per månad är det en stjäla. De har också P2P-optimerade servrar vilket gör dem bra för det också.

De låga priserna har en allvarlig nackdel och det är den begränsade prestanda när det gäller att övervinna geo-blockering. Äntligen upptäckte vi, FastestVPN kan inte tillåta dig att få tillgång till varken Netflix USA-innehåll eller Storbritanniens BBC iPlayer – bummer!

Gå över till vår FastestVPN-granskning för att lära dig mer!

Behöver jag verkligen en VPN i Indien?

Med tanke på den fruktansvärda kombinationen av både regerings- och privata påtryckningar på internetfrihet i landet, anser jag att användningen av ett VPN bör vara mycket högt på de flesta användares agenda där. Detta gäller dubbelt så för utlänningar som är i Indien för arbete eller fritid – du vill verkligen inte kämpa av lagstiftning och hamna i ett indiskt fängelse.

Det finns för många okända i många områden och jag anser att det alltid är bättre att vara säker än ledsen. Snälla leta efter rätt VPN för dig idag om du är på Internet i Indien.

För att sammanfatta, här är de 3 bästa VPN för Indien:

FART

SÄKERHET & INTEGRITET

PRIS / MO

ExpressVPN

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

INR577.32

BESÖK VPN

NordVPN

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

INR276.87

BESÖK VPN

Surfshark

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

INR207.48

BESÖK VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me