Virtuella privata nätverk (VPN) är utformade för säkerhet och integritet, men skulle du verkligen behöva använda ett? Svaret beror verkligen på platsen du kommer att använda Internet från. Länder varierar i sin inställning till internetanvändare, så kanadensare måste titta på VPN: er?

Med tanke på dess närhet till Förenta staterna är det inte så konstigt att Kanada har riktat sig fast i liknande riktningar om internetcensur. I själva verket har de kanadensiska regeringarna under de senaste åren haft störande rörelser för att öka regleringen för Internetanvändare.

Under 2017 visade beslutet av ett mål av Högsta domstolen i Kanada detta tydligt – att Kanada samtyckte till internationell censur över internet. Utöver det kommer användare som vill delta i P2P-fildelning också att granskas när antifirurgi verkställer företag uppmärksamhet på landet.

Om du är i Kanada och börjar oroa dig för dessa drag – har du rätt att vara eftersom det är väldigt verkligt.

Contents

Kanadensiska högsta domstolens avgörande visar godkännande av internetcensur

Även om det tekniskt inte är relaterat till VPN: s och Internet-integritet direkt, visar utvecklingen i Kanada under de senaste åren oroande trender. Under 2017 godkändes ett beslut av Högsta domstolen i Kanada av ett företags ansträngningar att försöka tvinga blockering av vissa webbplatser.

Även om detta baserades på ett mycket specifikt fall, visar det att rättssystemet kan luta sig fast mot censuråtgärder i någon form av andra. Domen påverkade till och med Google eftersom domstolen ansåg att “Google var underlagt behörighet för kanadensiska domstolar på grund av sin verksamhet i Kanada.”

Beslutet var oroande och utgör faran för att ha satt ett mycket farligt prejudikat i landet.

FairPlay Canada försökte blockera åtkomst till webbplatsen

Så sent som förra året försökte en koalition av telekommunikations- och underhållningsföretag i Kanada föreslå att webbplatser som de hävdade var inblandade i intrång i upphovsrätten blockerade. Döpt “FairPlay Canada”, syftade gruppen till bildandet av ett organ som ägnas åt att skicka listor till webbplatser för att blockera till kanadensiska radio-tv och telekommunikationskommissionen (CRTC).

Bäst av allt – koalitionen skulle inte ha någon övervakning, vilket innebär att de i princip kunde göra vad de ville. Flytten skedde på grund av att gruppen använde ett tidigt gammalt argument som bandits runt om i världen under året, att den olagliga strömningen av upphovsrättsskyddat media skadade företag.

Tack och lov nekades detta uppenbara försök att ta kontroll över internetcensur tillsammans med mycket kritik. Ändå var skälet till att det nekades helt enkelt för att CRTC hävdade att upphovsrättslagstiftningen inte ligger inom dess kontroll.

Detta är oroande eftersom grupper som FairPlay Canada eventuellt kan få en sådan reglering godkänd – om den hittar rätt vägen för överklagande.

Kanada har redan tuffa lagar mot piratkopiering

Länder runt om i världen varierar när det gäller tillämpningen av upphovsrätten. Många skulle till exempel vara medvetna om att företag ivrigt bedriver P2P-filhanterare med stämningar i handen. Kanada är inte annorlunda i detta och har faktiskt mycket liknande juridiska riktlinjer i frågan.

Detta har tidigare lett till att webbplatser stängs som inte bara bryter mot upphovsrättslagar, utan till och med fungerar som möjliggörande av nämnda överträdelser. Dessa element är alla ingredienser för ett system som är öppet för missbruk och missbruk, verkligen inte ett bra tecken för kanadensare som helt enkelt försöker njuta av ett internet utan begränsningar.

CSE tror att det är ovan lagen

Kommunikationssäkerhetsanläggningen (CSE) har tidigare anklagats för att agera olagligt när det gäller övervakning i Kanada. Det mest anmärkningsvärda tillfället avslöjades i Snowden-läckorna när informationen om att den genomförde övervakningsverksamhet utan någon garanti i landet.

Fram till idag fortsätter CSE att övervaka aktiviteter i landet och säger att det “kan välja att hålla register över kanadensers privata kommunikationer”. Detta resulterade i en lätt hik under 2015 då information om kanadensare av misstag delades med allierade. Hoppsan.

Som Stephanie Carvin, en före detta nationell säkerhetsanalytiker med den kanadensiska regeringen har sagt “En av de viktigaste sakerna med nationell säkerhet är att du får vara ett drittshål.”

VPN: er är fortfarande lagliga i Kanada

Tack och lov är svaret på dessa övervakningsmardrömmar och potentiell censur inte så svårt – Använd en VPN. Och ännu bättre är VPN: er lagliga i Kanada.

De används redan i stor utsträckning, inte bara inom regeringen utan också i företag och många andra former. Det finns dock ett förbehåll. Om du väljer att använda ett VPN som är baserat i Kanada kan regeringen tvinga VPN-leverantören att släppa användardata vid behov.

Medan de flesta VPN: er kommer att hävda att de inte håller loggar, tar du detta med en nypa salt och håller utkik efter policyerna för användarloggar och annan data.

Vad vi letar efter i en VPN för Kanada

1. Sekretess och anonymitet

Med de mer uppenbara skräckhistorierna som jag har delat ovanför i dina tankar är det förmodligen en bra tid för mig att föreslå att det är en riktigt bra idé att fokusera på sekretess- och anonymitetsaspekterna av en VPN för användare i Kanada. När både regeringen och den privata industrin kommer efter användare måste en VPN kunna säkerställa att dina data och aktiviteter kan hållas exakt som de borde vara – privat.

Ett av de bästa sätten att säkerställa detta är att hålla ett öga på VPN som inte bara har strikt lagstiftning utan loggning utan också baseras på länder som är slappare i lagarna om datalagring. Detta utesluter säkert länder inom fem ögon och fjorton ögon jurisdiktion.

2. Hastighet och stabilitet

Med en genomsnittlig hushållshastighet på 100 Mbps i Kanada borde det inte vara någon större problem med VPN-hastigheter eftersom nästan alla toppnivå VPN-tjänsteleverantörer borde kunna hantera detta riktmärke.

Även om det inte riktigt är en prioritering för de flesta VPN-servrar finns det en god anledning till varför – dess närhet till USA. Nästan alla VPN-tjänsteleverantörer kommer att ha minst en, om inte fler serverplatser i USA som kanadensare lätt kan komma åt för en låg latensanslutning.

3. Säkerhet

Säkerhetsområdet på VPN: er är detsamma för kanadensare överallt. Den perfekta balansen är bara känd för dig som användare. Väljer du 256-bitars kryptering med risk för lägre VPN-hastigheter eller är du villig att sänka den fältet för ökad hastighet?

Punkten i fråga här är – gör X VPN-tjänsteleverantören dig valet av justerbara krypteringshastigheter? Det är förmodligen vad du behöver fråga om det här är en fråga för dig.

4. Spolning av geolokalisering

Trots att de är en granne i USA får kanadensare fortfarande inte åtkomst till USA-begränsat Netflix-innehåll. Detta är en av orsakerna till att användare runt om i världen använder VPN: er för geografisk förfalskning. Tack och lov innebär närheten också snabb åtkomst till USA-baserade VPN, vilket är bra för att strömma Netflix.

Se upp för en som stöder Netflix-anslutningar men eftersom många ofta blockeras av dem.

5. P2P-stöd

Eftersom det finns ökade ansträngningar att skada fildelningen på grund av kränkningar av upphovsrätten, skulle det vara en bra idé att också använda en VPN-anslutning för det. Inte alla VPN är bra med P2P så en som stöder det i stort eller till och med har P2P optimerade servrar skulle vara bra.

Se upp för VPN: er som har P2P-trafikriktlinjer som tydligt anges i sina servicevillkor, som TorGuard eller NordVPN.

Bästa VPN: er för Kanada

Som med alla mina VPN-tester bedömer jag alltid mina egna innan jag bedömer deras hastighet. Följande är min faktiska bredbandshastighet baserad på en servicelinje på 500 Mbps utan en VPN-anslutning aktiv:

Baseline Speed ​​(No VPN) - Canada

(Se resultatet för hela bashastighetstestet här)

När jag är baserad i Malaysia kommer min hastighet att ha höga anslutningar till Asien-regionen VPN-servrar och långsammare när jag ansluter till servrar i USA eller Europa. För detta test anslöt jag till en Kanada-baserad hastighetstestserver för att ge dig en uppfattning om relativ hastighet över avstånd.

Som du kan se, en VPN-fri anslutning till Kanada netto mig en anständig hastighet på 160 Mbps.

Notera

 1. Priset är baserat på valutakursen på 1 USD = 1,34 CAD.
 2. Priset som visas är baserat på 12-månaders prenumerationer. Priset kan bli billigare när du prenumererar för en längre period.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Fart

Bra

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (CAD)

5,35 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Inga loggar
 • Dödsbrytaren
 • Stöder 6 enheter

"Med sitt eleganta gränssnitt, stabila hastigheter och fantastiska prisplaner på längre sikt är Nord ett utmärkt val för alla VPN-användare."

NordVPN har ständigt förbättrat sina tjänster och 2019 var ett mycket spännande år för dem. Även med en liten höjning av priserna förblir de extremt konkurrenskraftiga och erbjuder det mest allvarliga bang-for-buck som vi ser i detta mycket utmanande utrymme idag.

De är ett utmärkt val som bästa VPN för Kanada på grund av många skäl. En av de första är att de är baserade i Panama, vilket också är ett bra ställe att vara för VPN. Bortsett från det har NordVPN ett starkt rykte och är en annan VPN-leverantör som har ett stort antal servrar i många länder.

Deras strikta loggningspolicy kombineras med 256-bitars kryptering av militär kvalitet och bra prisplaner för att erbjuda nästan alla en affär som är svår att motstå.

NordVPN hastighetstest - Kanada

NordVPN Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Med en 34Mbps nedströmshastighet lyckades NordVPN i denna testrunda få en fördel över ExpressVPN. Vad gör dem mer attraktiva noggrann är att de inte bara tillåta P2P-trafik men har speciellt optimerade servrar för P2P-trafik!

Läs vår djupgående granskning av NordVPN för att lära dig varför det är Bitcatchas VPN-nummer 1!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Fart

Bra

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (CAD)

11,15 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Offshore integritetsskydd
 • Fullständig 256-bitars kryptering
 • 148 VPN-platser

"Denna VPN rankas högst upp i nästan alla våra listor på BitCatcha helt enkelt för att den erbjuder så bra service på mycket breda kriterier – sällsynt för en VPN!"

En av de bästa VPN-tjänsterna jag någonsin har testat, ExpressVPN har hittills varit mitt toppval oavsett vilket land jag rankar det för. Det har ett massivt brett utbud av serverplatser och många servrar. Ännu bättre är det baserat på de brittiska Jungfruöarna, vilket är slappt i lagarna om datalagring.

Jag har testat tjänsten omfattande och tvekar inte att rekommendera dem som den bästa VPN-tjänsteleverantören för kanadensare. ExpressVPN är stabilt och tillåter åtkomst på ett bra sortiment av enheter också.

ExpressVPN hastighetstest - Kanada

ExpressVPN Speed ​​Test Canada – Toronto Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Som en uppfattning om hur bra det blir jämförde jag min standardlinjehastighet utan ett VPN till ett ExpressVPN-täckt test till samma plats. Med ExpressVPN på och ansluten till en server i Kanada lyckades jag ta ut en 25Mbps nedströmshastighet.

Återigen, något att notera här är mitt faktiska avstånd från Kanada, vilket är så långt det förmodligen kan komma. Prestandan som ExpressVPN visar i det här fallet stämmer inte med vad jag vanligtvis förväntar mig av dem.

Läs vår fullständiga recension på ExpressVPN för att se varför det är en av våra bästa val!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (CAD)

2,59 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Multi-Hop-anslutning
 • Stöder många plattformar
 • Inga loggar

"Surfshark är fridfullt och konsekvent i prestanda och sätter sitt namn som en stark kommande utmanare."

Surfshark kan vara nytt för företaget som just har spelat i slutet av 2018 men det har kommit ut med ett slag. Även om det fältar mindre än 1 000 servrar i 60 udda länder lyckas det erbjuda starka och stabila anslutningar, som visas i våra hastighetstester.

De kan också hantera P2P / torrenter plus göra tillgängligt flerfaldigt innehåll för filmströmningssidor som Netflix. För mig är den heliga gralen från Netflix i USA: s regioninnehåll och jag har fått min binge-fix från Surfshark det senaste halva året utan problem.

Surfshark erbjuder också denna tjänst en utmärkt prispoäng på sin tvåårsplan. Håll ett öga på det här, folk, det kan vara på väg upp i våra listor när mer tid går!

Läs mer om dess excellens genom vår grundliga recension om Surfshark!

surfshark hastighetstest Kanada

Surfshark Speed ​​Test Canada – Toronto Server
(Se testresultatet för full hastighet)

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (CAD)

6,69 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Byggt för P2P
 • TorGuard stealth proxy
 • Stöder 5 anslutningar

"En av de bästa VPN: erna för P2P-fildelning, TorGuard är helt enkelt ett måste för alla P2P-användare i Kanada."

En av de viktigaste avgörande faktorerna för TorGuards placering är att det är en mycket P2P-vänlig VPN-tjänsteleverantör. Det finns inte mycket bling på den användarvända sidan, men det är anmärkningsvärt vad gäller prestanda.

Det är en viktig skillnad mellan TorGuard och många konkurrenter genom att det gör att du kan välja vilken krypteringsnivå du föredrar. Detta innebär att för P2P-användare kan du stänga av kryptering ett hack och njuta av snabbare strömningshastigheter när som helst!

Bortsett från det har TorGuard många andra återlösande kvaliteter, såsom stabila hastigheter, multiplattformsförmåga och möjligheten att kringgå VPN-blockerare.

TorGuard Speed ​​Test - Kanada

TorGuard Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Som en av de tre bästa VPN: erna för Kanada uppfyllde naturligtvis TorGuard vissa hastighetskrav. Detta visade i mitt testresultat för det från en Vancouver-baserad VPN-server och återigen skulle kanadensare kunna matcha hastighetsförhållandet med USA-baserade servrar.

Den enda nackdelen är att TorGuard-gränssnittet kommer att se ut som något från det förflutna för yngre användare som är vana vid moderna applikationer.

Läs vår grundliga analys på TorGuard för mer information!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

Cyberghost

Fart

Fattig

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (CAD)

4,69 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Erbjuder datakomprimering
 • Annonsblockering
 • Stöder 7 enheter

"CyberGhost erbjuder säker och privat tjänst men kanske inte på ett så jämnt sätt som ExpressVPN."

CyberGhosties är nöjda med dem och de har verkligen försökt att vara hip och optimistiska i sin marknadsföring. Detta är ett annat av de mer kända namnen i VPN-industrin, men jag känner personligen att de bara kan vara lite överhypade.

Specificeringsmässigt CyberGhost pratar det goda samtalet men efter att ha gått igenom testet med dem rekommenderar jag en liten nypa salt. Kom dock ihåg att detta är en ranglista, så mina förväntningar är ganska höga.

CyberGhost hastighetstest - Kanada

CyberGhost Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Kanadensare måste notera att de flesta CyberGhost-servrar finns i EU-zonen, men tack och lov har de också USA: s sida. Detta gör att de tilltalar en bred publik utom kanske de från Asien där den är lite mer begränsad.

Tyvärr verkar inte deras hastighetstestresultat vara i nivå med Kanada och jag har knappt tagit bort användbara hastigheter på 5 Mbps. För några år sedan skulle detta ha varit acceptabelt, men i dagens tid av bredband med hög hastighet – nästan oacceptabelt.

Se vår fullständiga recension på CyberGhost för att lära dig mer!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (CAD)

8,70 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Tvingad 256-bitars kryptering
 • Obegränsad P2P
 • Stöder 10 enheter

"Perfekt för Paranoid men kanske inte kommer att vara överst på listan för Kanada-baserade användare, IPVanish är mycket marknadsfört men dåligt stöd."

IPVanish har drabbats kraftigt på senare tid på grund av dess inblandning i vissa … ska vi säga, olyckliga incidenter. Men bortsett från det, notera att de är under ny ledning och förhoppningsvis kommer sådana saker att bli bara hastighetsbultar i deras förflutna.

Att flytta dessa händelser åt sidan är de fortfarande en VPN-jätte i fältet och skryter med hastigheter som är imponerande. Lyckligtvis för det, eftersom om du har några klagomål om deras hastighet, finns det inte mycket du kan göra eftersom de tvingar 256-bitars kryptering på alla utan undantag.

IPVanish Speed ​​Test - Kanada

IPVanish Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Som jag nämnde erbjuder IPVanish, säg vad du gillar med dem, några intressanta hastigheter. Dessa nummer kan säkert sätta dem på vår topplista VPN för Kanada. Med min plats i Malaysia och kör testet från deras Kanada-server fick jag en mycket stark hastighet på 41 Mbps.

Detta är bra för kanadensare som kommer att ansluta till servrar i närheten av dem, till exempel i USA. Den ena största bristen här är i deras kundservice som är dåligt. Om du är från ett västerländskt land och förväntar dig en viss standard för stöd – det är här som IPVanish faller under pari.

Läs vår djupgående granskning av IPVanish för mer information!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (CAD)

4,54 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Stöder WireGuard-protokollet
 • Tillåter P2P-trafik
 • Övervakar inte trafiken

"PureVPN är pålitlig och har en bra blandning av säkerhetsfunktioner och är baserad på EU: s jurisdiktion."

PureVPN är en av de sällsynta tjänsterna som verkar fokusera på snabba, snabba och snabbare VPN-hastigheter. Det har utropats för att stödja radhastigheter på upp till 500 Mbps, men exakt hur långt detta påstående går verkligen är någons gissning i vissa fall.

PureVPN hastighetstest - Kanada

PureVPN Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Se testresultatet för full hastighet)

En stor fördel med att testa dem är att de är en av de få på marknaden nu som tillåter åtkomst till WireGuard-protokollet – ett nästa gen-protokoll som förmodligen är ljusår före OpenVPN. Det är dock lite begränsat i täckningen, med en närvaro i endast cirka fem länder.

När jag ansluter till en Vancouver VPN-server kunde jag komma nära 20 Mbps – inte världens bästa resultat men något som fortfarande skulle fungera för många användare. Med tiden kommer det kanske att förändras om de väljer att gå vidare med implementeringen av WireGuard, men sedan igen, så kommer andra VPN-tjänsteleverantörer att göra.

8. SnabbastVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (CAD)

1,11 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Optimerade servrar för P2P
 • Tillåter serverhoppning
 • Stöder 10 enheter

"FastestVPN är inte det snabbaste men det erbjuder verkligen ett värdeförslag som är svårt att utmana."

FastestVPN är inte det snabbaste jag har testat men det är inte heller det långsammaste. Det erbjuder mer begränsade länder att ta bort din anslutning jämfört med många toppnivå-VPN, men till priser från så låga som 83 cent per månad är det en stjäla. De har också P2P-optimerade servrar vilket gör dem bra för det också.

De låga priserna har en allvarlig nackdel och det är den begränsade prestanda när det gäller att övervinna geo-blockering. Äntligen upptäckte vi, FastestVPN kan inte tillåta dig att få tillgång till varken Netflix USA-innehåll eller Storbritanniens BBC iPlayer – bummer!

Gå över till vår FastestVPN-granskning för att lära dig mer!

Behöver jag verkligen en VPN i Kanada?

När jag närmade mig detta ämne var jag lite reserverad eftersom jag vanligtvis fokuserar på vissa områden i mitt intresse. När jag utforskade landskapet i Kanada blev jag ganska orolig över vad jag hittade och min första tanke var att jag positivt måste rekommendera något till våra vänner för den marknaden.

Efter reflektion insåg jag att scenariot spelas upp i flera länder runt om i världen samtidigt. Till och med i min hemmabas i Malaysia görs oroande rörelser mot ökad censur och så vidare.

Med det rekommenderar jag verkligen att kanadensare tar reda på den nuvarande situationen och seriöst överväger att titta på ett av VPN: n på denna lista för att skydda sig. Situationen över hela världen är dyster, mina vänner, bättre säker än ledsen.

För att sammanfatta, här är de 3 bästa VPN för Kanada:

FART

SÄKERHET & INTEGRITET

PRIS / MO

NordVPN

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

CA $ 5,35

BESÖK VPN

ExpressVPN

Bra

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

CA $ 11,15

BESÖK VPN

Surfshark

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

CA $ 2,59

BESÖK VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me