For mange mennesker ville tanken om at skulle bruge en VPN i Indien normalt ikke krydse vores sind. Desværre er landet ikke det mest liberale, når det kommer til digitale aktiviteter. I årenes løb har der været en foruroligende stigning i antallet af, hvad nogle ville se som en krænkelse af friheden på Internettet for Indien.

Ifølge oplysninger fra Freedom House har Indien set nye regler om tilslutningsbegrænsninger, kontroversielle regeringsovervågningsaktiviteter og endda interventionsaktiviteter, der er bestået af landets telekomregulator.

Disse forekomster og mere som dem har alvorligt krænket den ret til privatliv, som internetbrugere skulle kunne forvente. Dette kombineret med de sædvanlige risici ved ubeskyttet internetbrug har gjort Indien til et hot spot i BitCatchas VPN-roundups.

Contents

Indien regulerer stramt internetadgang

I lang tid har Indien forsøgt at blokere adgangen til et stort (og stigende antal) websteder. Selvom du måske har ret i at tro, at disse websteder måske var ulovlige eller umoralsk på en eller anden måde, såsom pornografiske websteder, har det ikke altid været tilfældet.

Advarselssted forbudt - Indien

Advarselsmeddelelse til brugere i Indien, når de prøver at få adgang til et websted, der er forbudt af regeringen
(Billedkilde: Dailyhunt)

For eksempel har der i 2011 og så sent som i 2016 været midlertidige forbud på Facebook i landet, der blev implementeret uden nogen advarsel.

Regeringen har også formaliseret forbuddet mod mange andre websteder med en tæppelov, der forbyder borgere at forsøge at besøge ethvert sted på en bestemt liste. Sanktioner for overtrædelse af denne lov er svære og går forbi de sædvanlige bøder, der giver mulighed for fængselsstraffe på op til tre år, hvis de fanges.

Regeringens overvågningsaktiviteter er lovlige!

På grund af sine forsøg på at blokere adgangen til mange websteder blev det altid antaget, at Indien gennemførte nogle former for skjult overvågning af sine egne borgere. Dette er nu blevet legaliseret i et omfang takket være den officielle tilladelse, der er givet.

Regeringen har givet 10 føderale agenturer ret til at opfange og overvåge oplysninger fra enhver computer. Dette er et skridt hen imod massetilsynsaktiviteter, der gennemføres i Kina, for at føre tilsyn med sine borgeres aktiviteter.

Ikke kun kan disse agenturer nu overvåge og aflytte, men officielt kan de endda dekryptere alle de således opnåede oplysninger. De autoriserede agenturer er ikke kun dem, der beskæftiger sig med national sikkerhed, men har også tilsyn med skatteundersøgelser, narkotika, økonomisk kriminalitet og andre..

Disse oplysninger på egen hånd er allerede alarmerende, men endnu mere i betragtning af at den indiske højesteret har anerkendt retten til privatliv som en grundlæggende rettighed. Dette betyder, at regeringen giver tilladelse til sådanne aktiviteter i strid med loven.

Tvivlsom lovgivning vedrørende mediestreaming

Mediestrømning og P2P-fildeling i landet er lidt mere af et uklar område. Selvom teknisk streaming ikke er ulovlig, kan det være, hvis webstedet, der tilbyder sådanne tjenester, er på listen over forbudte websteder.

En højrettsdommer i Indien i 2016 fastslog, at der ikke var nogen overtrædelse ved at se medier, der blev streamet, men snarere på andre områder, der er forbundet med aktiviteten. Disse inkluderer distribution, udstilling eller salg af copyright materiale. Desværre meddelte internetudbydere i landet på det tidspunkt deres brugere, at alle streaming af aktiviteter i medier var strafbare overtrædelser – inklusive visning!

Som du kan se, er der lovlige fine linjer involveret i sagen, og du ønsker bestemt ikke at blive fanget af en teknikalitet her.

Internetudbydere i Indien blokerer fuldmagt

Reddit-brugere har drøftet rapporter om, at Reliance Jio, en af ​​de største telcos i landet, har blokeret proxywebsteder. Fuldmagter hjælper brugere med at arbejde omkring restriktioner for geolokalisering, hvilket betyder, at virksomheden dikterer opførslen af ​​sin 250 millioner brugerstærk abonnentbase.

Igen er dette i strid med netneutralitet, der generelt fungerer efter princippet om, at internetudbydere ikke må udøve deres egen indflydelse på data. Webstedet Quartz foretog en undersøgelse i landet og fandt, at “Mindst syv proxy-websteder var ikke tilgængelige … fra en Jio-forbindelse”.

Dette var ikke kun forbudte websteder, men også websteder, der gjorde det muligt at downloade VPN-software. Telekommunikationen har tilsyneladende blokeret adgangen til Hide.me, Hidester og Megaproxy, blandt andre. Mens andre internetudbydere endnu ikke har fulgt efter, hvad ville forhindre dem i at gøre det samme?

Igen er spørgsmålet her uklare grænser mellem, hvad der er lovligt eller ej, sammen med om virksomheder beslutter at tå regeringens linje, tilbyde deres egen uafhængige støtte til regeringens indsats (som Jio) eller blot gøre som de ønsker. Uanset hvad er internetbrugere i Indien deres nåde.

VPN’er er stadig lovlige i Indien

Mens der på dette tidspunkt ikke har været nogen officielle nyheder om love, der forbyder brugen af ​​VPN-tjenester i Indien, er det lidt af en vanskelig sag. Tag for eksempel tilfældet med Jio Reliance, som jeg diskuterede ovenfor – hvad nu hvis internetudbydere beslutter at tilføje alle VPN-tjenesteudbydere til listen over forbudte websteder?

Mens du bruger en VPN er der muligvis ikke lovligt begrænset, der er stadig love, der forhindrer alle brugere i landet i at bruge VPN’er til ulovlige aktiviteter. Jeg vil sige, at hvis du skulle bruge en VPN-tjeneste – ville det være en, der ikke opbevarer logfiler!

Hvad vi ser efter i en VPN til Indien

1. Privatliv og anonymitet

Som du måske klar over nu, er Indien virkelig ikke den type sted, hvor du vil surfe på nettet uden brug af en VPN, hvad enten du er statsborger eller besøger landet. På grund af de faktorer, jeg har delt ovenfor, og alvoret i konsekvenserne af overtrædelse af disse regler, er det en god ide at fokusere på de aspekter af privatlivets fred og anonymitet, som en VPN tilbyder for brugere i Indien.

Når både regeringen såvel som den private industri arbejder sammen såvel som uafhængigt for at overvåge og kontrollere trafikken, skal en VPN være i stand til at sikre, at dine data og aktiviteter kan holdes nøjagtigt, som de skal være – private.

En af de bedste måder at sikre dette er at holde øje med VPN’er, der ikke kun har strenge politikker uden logning, men som også er baseret på lande, der er dårligere i deres lov om datalagring. Dette udelukker bestemt lande i de fem øjne og fjorten øjne jurisdiktion.

2. Sikkerhed

Sikkerhedsområdet på VPN’er er det samme for Indien-baserede brugere som overalt ellers. Den ideelle balance er kun kendt for dig som bruger. Vælg du 256-bit-kryptering med risiko for lavere VPN-hastigheder, eller er du villig til at sænke den bjælke for øget hastighed?

Personligt føler jeg det for det indiske marked, at det ville være bedst at prøve at holde krypteringsniveauerne høje af to hovedårsager. Den første er, at en af ​​hovedpersonerne i den sag, vi drøfter, er den indiske regering, som sandsynligvis vil have flere ressourcer dedikeret til at forsøge at bryde enhver kryptering, der er fundet.

Det andet er, at du på grund af lavere gennemsnitlige internethastigheder i landet er sikker på at holde krypteringsniveauerne så høje som muligt uden at gå på kompromis med dine samlede maksimale hastigheder, der kan opnås.

3. Forfalskning af geolocation

Normalt, når vi taler om forfalskning af geolocation, ville det være med et mål at få adgang til alternativt indhold fra mainstream-udbydere som Netflix US eller BBC iPlayer i England. Imidlertid har indiske brugere meget mere at se frem til inden for spoofing med geolocation, da der bogstaveligt talt er masser af websteder, de ikke kan få adgang til.

Det er her, en VPN ville skinne, især da der er rapporter om, at nogle telcos, der forbyder endda proxy-steder at blive brugt.

4. P2P support

En af kategorierne af websteder, der blokeres for adgang i Indien, ser ud til at være torrent-websteder. Igen er dette et andet område, hvor en VPN virkelig ville hjælpe. Vær opmærksom på VPN’er, der har P2P-trafikretningslinjer, der klart er beskrevet i deres servicevilkår, f.eks. TorGuard eller NordVPN.

5. Hastighed og stabilitet

Med en gennemsnitlig fastlinje bredbåndshastighed på bare 27,68 Mbps i Indien, bør de fleste VPN’er have nul problemer, der svarer til brugernes behov der. Mobilhastigheder er endnu lavere med et gennemsnit på 10,13 Mbps, så det største problem med VPN’er i Indien vil bestemt ikke være hastighed.

Bedste VPN’er til Indien

Som med alle mine VPN-tests bedømmer jeg altid min egen inden jeg bedømmer deres hastighed. Følgende er min faktiske bredbåndshastighed baseret på en servicelinje på 500 Mbps uden en VPN-forbindelse aktiv:

Baseline Speed ​​(Ingen VPN) - Indien

(Se det fulde baselinehastighedstestresultat her)

Som jeg har base i Malaysia, vil mine hastigheder have en tendens til at være høje ved at forbinde til Asien-regionen VPN-servere og langsommere, når jeg opretter forbindelse til servere i USA eller Europa. Til denne test sluttede jeg mig til en Indien-baseret hastighedstestserver for at give dig en idé om relativ hastighed over afstand.

Som du kan se, en VPN-fri forbindelse til en lokal server netto mig en anstændig hastighed på 333 Mbps. Hastighederne varierer naturligvis til tider, så tag dette med en knivspids salt.

Bemærk

 1. Prisen er baseret på en valutakurs på 1 USD = 69,39 INR.
 2. Den viste pris er baseret på 12-måneders abonnementer. Prisen kan blive billigere, når du abonnerer på en længere periode.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Hastighed

Fremragende

Sikkerhed & Privatliv

Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5

Pris (INR)

276,87 / mo

Funktion Højdepunkter

 • Ingen logfiler
 • Dræb kontakt
 • Understøtter 6 enheder

"Med sin slanke interface, stabile hastigheder og fantastiske prisplaner på længere sigt er Nord et fremragende valg for enhver VPN-bruger."

NordVPN tager en stærk førsteplads på vores bedste VPN for Indien-liste af mange grunde. En af de første er, at de har base i Panama, som også er et godt sted at være for VPN’er. Bortset fra det har NordVPN et stort omdømme og er en anden VPN-udbyder, der har et enormt antal servere i mange lande.

Deres strenge politik for ikke-logning kombineres med 256-bit kryptering af militær kvalitet og gode prisplaner for at tilbyde næsten enhver en aftale, der er svær at modstå.

NordVPN hastighedstest - Indien

NordVPN Speed ​​Test India – Mumbai Server
(Se testresultatet for fuld hastighed)

Med en 47Mbps nedstrømshastighed viste NordVPN i denne testrunde meget stabil ydelse på deres Indien-server. Hvad gør dem endnu mere attraktive grundige er, at de ikke kun tillader P2P-trafik, men har specielt optimerede servere til P2P-trafik!

Læs vores dybdegående gennemgang af NordVPN for at lære, hvorfor det er Bitcatchas # 1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Hastighed

Fremragende

Sikkerhed & Privatliv

Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5

Pris (INR)

577,32 / mo

Funktion Højdepunkter

 • Offshore-beskyttelse af personlige oplysninger
 • Fuld 256-bit kryptering
 • 148 VPN-placeringer

"Brug af ExpressVPN kan give dig en IP-adresse i Indien, der er hurtig, sikker og giver mulighed for streaming af medier og mere."

På grund af de mange begrænsninger der, bør det ikke overraske, at ExpressVPN ser ud til at have lagt omfattende infrastrukturgodtgørelser til Indien. Virksomheden har nøgleservere i både Chennai og Mumbai samt et alternativ, der kan dirigeres via England.

I gennemsnit tilbyder denne VPN-service fremragende all-round service fra førsteklasses hastigheder hele vejen til omfattende applikationer og protokoller – ideel til sikkerhed, privatliv og anonymitet. Dets sikkerhedsprotokoller er også den bedste i klassen til forbrugerbrug, der findes i dag.

Jeg har testet tjenesten omfattende og tøver ikke med at anbefale dem som den største VPN-tjenesteudbyder for brugere i Indien. ExpressVPN er stabil og tillader også adgang på et godt udvalg af enheder.

ExpressVPN hastighedstest - Indien

ExpressVPN hastighedstest Indien – Chennai Server
(Se testresultatet for fuld hastighed)

Som en idé om, hvor godt det bliver, sammenlignede jeg min standardlinjehastighed uden en VPN med en ExpressVPN-dækket test til det samme sted. Med ExpressVPN tilsluttet og tilsluttet en server i Indien formåede jeg at vise en anstændig 18 Mbps nedstrømshastighed.

Læs vores komplette anmeldelse af ExpressVPN for at se, hvorfor det er et af vores top valg!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Hastighed

Fremragende

Sikkerhed & Privatliv

Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5

Pris (INR)

207,48 / mo

Nøglefunktioner

 • Multi-Hop-forbindelse
 • Understøtter mange platforme
 • Ingen logfiler

"Surfshark, der er frillsfri og konsistent i præstationer, gør sit navn som en stærk kommende udfordrer."

Surfshark har en meget nippy og minimalistisk grænseflade af en god grund – det holder fokus på at levere en sikker VPN-service. Det er rigtigt, der er meget lidt i vejen for dikkedarer, og takket være det har det imponerende formået at udvide sit netværk til over 1.000 servere på meget kort tid.

På trods af sin relative ungdom (Surfshark blev først introduceret i slutningen af ​​2018) har denne tjenesteudbyder formået at holde trit med de øverste hunde og giver generelt en meget stressfri oplevelse til en pris, som mange bare ville elske.

På trods af denne tilsyneladende minimalistiske holdning formår Surfshark stadig at tilbyde alle de vigtigste komponenter i en god VPN-tjenesteudbyder. Dette inkluderer understøttelse af P2P-trafik på næsten alle deres servere, stærke krypteringer, adgang til multiregionindhold i videostreamingsplatforme og mere.

surfshark hastighedstest Indien

Surfshark Speed ​​Test India – Latur Server
(Se testresultatet for fuld hastighed)

Som en af ​​de tre bedste bedste VPN’er for Indien var Surfshark en af ​​de få, der formåede at opretholde imponerende hastigheder i det, der normalt er et normalt meget trafikbelastet område. Hastighedstest fra en Latur-server vist nedstrømshastigheder på næsten 80 Mbps.

Lær mere om dets fremragende ved vores grundige gennemgang af Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Hastighed

Fremragende

Sikkerhed & Privatliv

Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5

Pris (INR)

346,26 / mo

Funktion Højdepunkter

 • Bygget til P2P
 • TorGuard stealth proxy
 • Understøtter 5 forbindelser

"Brug af TorGuard er en dejlig oplevelse og giver en forsikring om, at deres internetforbindelse virkelig er sikker."

TorGuard-grænsefladen kan virke en smule dateret, når den først mødes, men der er ingen tvivl om, at der er en af ​​de mest sikre VPN-tjenesteudbydere rundt. Selvom der ikke er meget bling på den brugervendte side, er ydelsen ret bemærkelsesværdig.

Der er en nøgleforskel mellem TorGuard og mange konkurrenter, idet det giver dig mulighed for at vælge, hvilket krypteringsniveau du foretrækker. Dette betyder, at for P2P-brugere kan du afvise kryptering et hak og nyde hurtigere torrenthastighed når som helst!

Bortset fra det har TorGuard mange andre indløsende egenskaber, såsom stabile hastigheder, multi-platform kapacitet og muligheden for at omgå VPN-blokkeringer.

TorGuard hastighedstest - Indien

TorGuard hastighedstest Indien – Chennai Server
(Se testresultatet for fuld hastighed)

Som en af ​​de tre bedste bedste VPN’er for Indien opfyldte TorGuard naturligvis visse hastighedskrav. Dette viste i mit testresultat for det fra en Chennai-baseret VPN-server, og igen skal brugere i landet generelt få denne hastighed med få problemer.

Den eneste ulempe er, at for yngre brugere, der er vant til den elegante moderne applikationer, vil TorGuard-interface se ud som noget fra fortiden.

Læs vores grundige analyse om TorGuard for mere information!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Hastighed

Fattige

Sikkerhed & Privatliv

Bedømt 3 ud af 5Bedømt 3 ud af 5Bedømt 3 ud af 5

Pris (INR)

242,87 / mo

Funktion Højdepunkter

 • Tilbyder datakomprimering
 • Annonceblokering
 • Understøtter 7 enheder

"CyberGhost er baseret ud af Rumænien, men det har taget hensyn til indiske brugers behov ved støt at øge sit serverantal i landet."

CyberGhosties er tilfredse med dem, og de har bestemt forsøgt at være hippe og positive i deres markedsføring. Dette er et andet af de mere kendte navne i VPN-branchen, men personligt føler jeg, at de bare måske er en lille smule overhyperet.

Specifikation klog CyberGhost taler den gode tale, men efter at have gennemgået test med dem, rådgiver jeg en lille knivspids salt. Husk dog, at dette er en rangliste, så mine forventninger er ret høje.

CyberGhost hastighedstest - Indien

CyberGhost hastighedstest Indien – Latur Server
(Se testresultatet for fuld hastighed)

Brugere i Indien skal være opmærksomme på, at de fleste af CyberGhost-servere er i EU-zonen, men heldigvis har de også nogle i Asien-regionen. Indien ser dog ud til at være en undtagelse, og de er gået den ekstra mile for at etablere et højere serverantal der.

Generelt lykkedes det os at få meget brugbare hastigheder på 10 Mbps, hvilket stadig er nok til at streame medier på.

Se vores fulde anmeldelse af CyberGhost for at lære mere!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Hastighed

Retfærdig

Sikkerhed & Privatliv

Bedømt 3 ud af 5Bedømt 3 ud af 5Bedømt 3 ud af 5

Pris (INR)

450,34 / mo

Funktion Højdepunkter

 • Tvungen 256-bit kryptering
 • Ubegrænset P2P
 • Understøtter 10 enheder

"Fantastisk til Paranoid, men måske ikke vil være på toppen af ​​listen for Indien-baserede brugere. IPVanish er stærkt markedsført men dårligt understøttet."

IPVanish har lidt meget i den seneste tid på grund af dets indblanding i visse… skal vi sige, uheldige hændelser. Dog bortset fra det, skal du være opmærksom på, at de er under ny ledelse, og forhåbentlig vil sådanne ting blive bare hastighedsdump i deres fortid.

Når de flytter disse hændelser til side, forbliver de en VPN-gigant i marken og kan prale af hastigheder, der er imponerende. Heldigvis for det, da hvis du har nogen klager over deres hastighed, er der ikke meget, du kan gøre, da de tvinger 256-bit-kryptering på alle uden undtagelse.

IPVanish hastighedstest - Indien

IPVanish Speed ​​Test Indien – Nagpur Server
(Se testresultatet for fuld hastighed)

IPVanish formåede hurtigt at holde sig på niveau, selv med sin mere begrænsede Indien-tilstedeværelse. Det lykkedes mig at etablere en nedstrømshastighed på ca. 20 Mbps, hvilket er anstændigt for infrastrukturen der. For dem, der er villige til at eksperimentere, kan du altid prøve andre servere i regionen, hvilket kan give bedre resultater. Forbindelsen var stadig stabil og mere end nok til at streame medier på.

Læs vores dybdegående gennemgang af IPVanish for at finde ud af mere!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Hastighed

Retfærdig

Sikkerhed & Privatliv

Bedømt 3 ud af 5Bedømt 3 ud af 5Bedømt 3 ud af 5

Pris (INR)

235,23 / mo

Funktion Højdepunkter

 • Brugervenlige apps
 • Ubegrænset båndbredde
 • Understøtter delt tunneling

"PureVPN er bestemt en af ​​de førende inden for en komplet branche takket være et solidt netværk af servere."

Hosting af over 2.000 servere beliggende i mere end 140 lande rundt om i verden, PureVPN har bestemt den nødvendige infrastruktur for at vise sig selv som branchen. Det komplementerer dette med fremragende sikkerhedsfunktioner i virksomheden for at beskytte sine brugere mod indtrængen eller opdagelse.

PureVPN hastighedstest - Indien

PureVPN hastighedstest Indien – Chennai Server
(Se testresultatet for fuld hastighed)

En stor fordel ved at afprøve dem er, at de er en af ​​de få på markedet nu, der tillader adgang til WireGuard-protokollen – en næste gen-protokol, der angiveligt er lette år foran OpenVPN. Det er dog lidt begrænset i dækningen med en tilstedeværelse i kun omkring fem lande.

Ved at oprette forbindelse til en Chennai-baseret PureVPN-server var jeg i stand til at komme tæt på 20 Mbps – igen, intet at nyse på men langt fra det bedste, jeg har set. Jeg vil stadig sige, at disse tal afspejler et firma, der virkelig har et vist mål af fokus her.

8. HurtigsteVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

Hastighed

Retfærdig

Sikkerhed & Privatliv

Bedømt 3 ud af 5Bedømt 3 ud af 5Bedømt 3 ud af 5

Pris (INR)

57.59 / mo

Funktion Højdepunkter

 • Optimerede servere til P2P
 • Tillader serverhopping
 • Understøtter 10 enheder

"FastestVPN er ikke den hurtigste, men det tilbyder bestemt et værdiproposition, som det er svært at udfordre."

FastestVPN er ikke det hurtigste, jeg har testet, men det er heller ikke det langsomste. Det tilbyder mere begrænsede lande at køre din forbindelse ud sammenlignet med mange VPN-topniveauer, men til priser fra så lavt som 83 cents om måneden er det en stjæle. De har også P2P-optimerede servere, hvilket også gør dem gode til det.

De lave priser har en alvorlig ulempe, og det er den begrænsede ydelse med at overvinde geo-blokeringen. Endelig opdagede vi, at FastestVPN ikke kan give dig adgang til hverken Netflix amerikansk indhold eller Storbritanniens BBC iPlayer – bummer!

Gå over til vores FastestVPN-gennemgang for at lære mere!

Har jeg virkelig brug for en VPN i Indien?

I betragtning af den forfærdelige kombination af både regerings- og privatpres på internetfrihed i landet, føler jeg, at brugen af ​​en VPN bør være ganske højt placeret på de fleste brugers dagsorden der. Dette gælder dobbelt så for udlændinge, der er i Indien for arbejde eller fritid – du vil bestemt ikke ønske at løbe af lovgivning og ende i et indisk fængsel.

Der er for mange ukendte i mange områder, og jeg tager, at det altid er bedre at være sikker end undskyld. Vær venlig at kigge efter den rigtige VPN til dig i dag, hvis du er på Internettet i Indien.

For at sammenfatte, her er top 3 VPN for Indien:

HASTIGHED

SIKKERHED & PRIVATLIV

PRICE / MO

ExpressVPN

Fremragende

Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5

INR577.32

BESØG VPN

NordVPN

Fremragende

Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5

INR276.87

BESØG VPN

Surfshark

Fremragende

Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5Bedømt 5 ud af 5

INR207.48

BESØG VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me