Virtuelle private nettverk (VPN) er designet for sikkerhet og personvern, men vil du virkelig trenge å bruke et? Svaret avhenger virkelig av stedet du vil bruke Internett fra. Landene varierer i sin holdning til Internett-brukere, så kanadiere trenger å se på VPN-er?

Gitt sin nærhet til USA, er det ikke så rart at Canada har vært på vei fast i lignende retninger om sensur på Internett. I løpet av de siste årene har det faktisk vært urovekkende bevegelser fra den kanadiske regjeringen for å øke reguleringen av Internett-brukere.

I 2023 viste kjennelsen av en sak fra Høyesterett i Canada dette tydelig – at Canada gikk med på verdensomspennende internettsensur. I tillegg til dette, vil brukere som vil delta i P2P-fildeling også finne seg i å bli undersøkt da antifirurgi håndhevingsfirmaer bringer oppmerksomheten til landet.

Hvis du er i Canada og begynner å bekymre deg for disse trekkene, har du rett til å være det siden det er veldig ekte.

Contents

Kanadisk høyesteretts kjennelse viser godkjenning av Internett-sensur

Selv om teknisk sett ikke er relatert til VPN-er og Internett-personvern direkte, viser utviklingen i Canada de siste årene bekymringsfulle trender. I 2023 godkjente en kjennelse fra Høyesterett i Canada et selskaps forsøk på å forsøke å tvinge blokkering av visse nettsteder.

Selv om dette var basert på en veldig spesifikk sak, viser det at rettssystemet kan lene seg godt mot sensurhandling i en eller annen form for annen. Kjennelsen påvirket til og med Google da retten mente at ‘Google var underlagt kanadiske domstolers jurisdiksjon i kraft av sin virksomhet i Canada.’

Avgjørelsen var urovekkende og utgjør faren for å ha satt en veldig farlig presedens i landet.

FairPlay Canada prøvde å blokkere tilgang til nettsteder

Så sent som i fjor prøvde en koalisjon av telekommunikasjons- og underholdningsselskaper i Canada å foreslå blokkering av nettsteder som de hevdet var involvert i brudd på opphavsretten. Gruppen ble kalt ‘FairPlay Canada’, og hadde som mål å danne et organ dedikert til å sende lister til nettsteder for å blokkere til den kanadiske radio-tv og telekommunikasjonskommisjonen (CRTC).

Det beste av alt – koalisjonen ville ikke ha noe tilsyn, noe som betyr at de i utgangspunktet kunne gjøre hva de ville. Flyttingen skjedde fordi gruppen brukte et eldgamelt argument som ble båndet rundt i hele verden i år, om at ulovlig strømming av opphavsrettsbeskyttede medier skadet virksomheter.

Heldigvis ble dette åpenbare forsøket på å få kontroll over sensur på Internett nektet sammen med mye kritikk. Likevel var grunnen til at den ble nektet ganske enkelt fordi CRTC hevdet åndsverklov ikke er under dens tilsyn.

Dette er bekymringsfullt fordi grupper som FairPlay Canada muligens kan få en slik regulering vedtatt – hvis den finner den rette anken.

Canada har allerede tøffe lover mot piratkopiering

Land rundt om i verden varierer med hensyn til håndhevelse av lov om opphavsrett. For eksempel er det mange som er klar over at selskaper på en fast måte forfølger P2P-arkiverere med søksmål i hånden. Canada er ikke annerledes i dette, og har faktisk veldig like juridiske retningslinjer for saken.

Dette har tidligere ført til nedleggelse av nettsteder som ikke bare bryter copyright-lovene, men til og med fungerer som muliggjørere av nevnte overtredelser. Disse elementene er alle ingredienser for et system som er åpent for misbruk og misbruk, absolutt ikke et godt tegn for kanadiere som ganske enkelt prøver å glede seg over et internett uten begrensninger.

CSE tror det er over loven

Kommunikasjonssikkerhetsetaten (CSE) har tidligere blitt anklaget for å ha handlet ulovlig når det gjelder overvåkning i Canada. Den mest bemerkelsesverdige anledningen ble avslørt i Snowden-lekkasjene da informasjon om at den utførte overvåkningsaktiviteter uten garanti i landet.

Til i dag fortsetter CSE å overvåke aktiviteter i landet og uttaler at det “kan velge å føre journal over kanadieres private kommunikasjoner”. Dette resulterte i en liten hikke i 2015 da informasjon om kanadiere ble utilsiktet delt med allierte. Oops.

Som Stephanie Carvin, en tidligere nasjonal sikkerhetsanalytiker med den kanadiske regjeringen har sagt “En av de viktigste tingene med nasjonal sikkerhet er at du har lov til å være en drittsekk.”

VPN-er er fortsatt lovlige i Canada

Heldigvis er svaret på disse overvåkingsmarerittene og potensiell sensur ikke så vanskelig – Bruk en VPN. Og enda bedre, VPN-er er lovlige i Canada.

De er allerede i utbredt bruk, ikke bare innen myndighetene, men også i virksomheter og mange andre former. Det er imidlertid en advarsel. Hvis du velger å bruke et VPN som er basert i Canada, kan myndighetene tvinge VPN-leverandøren til å frigi brukerdata når det er nødvendig.

Mens de fleste VPN-er vil påstå at de ikke fører logger, kan du ta dette med en klype salt og holde øye med retningslinjene angående brukerlogger og andre data.

Hva vi ser etter i en VPN for Canada

1. Personvern og anonymitet

Med de mer åpenbare skrekkhistoriene jeg har delt ovenfor friskt i hodet, er det sannsynligvis et godt tidspunkt for meg å antyde at det er en veldig god ide å fokusere på personvern og anonymitetsaspektene ved en VPN for brukere i Canada. Når både myndighetene og den private industrien kommer etter brukere, trenger en VPN å være i stand til å sikre at dataene og aktivitetene dine kan holdes nøyaktig slik de skal være – privat.

  Är ExpressVPN bra för Torrents & p2p? (Fördelar / nackdelar och alternativ)

En av de beste måtene å sikre dette på er å holde øye med VPN-er som ikke bare har streng retningslinjer for ikke-logging, men som også er basert på land som er slappere i lovene om oppbevaring av data. Dette ekskluderer absolutt land i de fem øynene og fjorten øyne jurisdiksjonen.

2. Hastighet og stabilitet

Med en gjennomsnittlig husholdningshastighet på 100 Mbps i Canada, bør det ikke være et stort problem med VPN-hastigheter, siden nesten alle toppnivå-VPN-tjenesteleverandører burde være i stand til å styre denne referansen.

Selv om det ikke egentlig er et topp prioritert sted for de fleste VPN-servere, er det en god grunn til at det er nærhet til USA. Nesten alle VPN-tjenesteleverandører vil ha minst en, om ikke flere serverplasseringer i USA som kanadiere lett kan få tilgang til med en lav latensforbindelse.

3. Sikkerhet

Sikkerhetsområdet på VPN-er er det samme for kanadiere overalt. Den ideelle balansen er bare kjent for deg som bruker. Velger du 256-biters kryptering med fare for lavere VPN-hastigheter, eller er du villig til å senke den linjen for økt hastighet?

Det aktuelle spørsmålet her er – gir X VPN-tjenesteleverandøren deg valg av justerbare krypteringsrater? Det er sannsynligvis det du trenger å spørre om dette er et problem for deg.

4. Spionering av geolokalisering

Til tross for at han er en amerikansk nabo, får ikke kanadiere fortsatt tilgang til USA-begrenset Netflix-innhold. Dette er en av grunnene til at brukere over hele verden bruker VPN-er – for spoofing med geolokalisering. Heldigvis betyr nærheten også rask tilgang til USA-baserte VPN-er, noe som er flott for streaming av Netflix.

Se etter en som støtter Netflix-tilkoblinger, men siden mange ofte er blokkert av dem.

5. P2P-støtte

Siden det er økt innsats for å slå ned på fildeling på grunn av brudd på copyright, vil det være en god idé å også bruke en VPN-forbindelse for det. Ikke alle VPN-er er bra med P2P, så en som støtter det bredt eller til og med har P2P-optimaliserte servere ville vært bra.

Se opp for VPN-er som har P2P-trafikkretningslinjer tydelig stavet i deres vilkår for bruk, for eksempel TorGuard eller NordVPN.

Beste VPN-er for Canada

Som med alle VPN-testene mine, dømmer jeg alltid min egen før jeg bedømmer hastigheten. Følgende er min faktiske bredbåndshastighet basert på en tjenestelinje på 500 Mbps, uten at en VPN-tilkobling er aktiv:

Baseline Speed ​​(No VPN) - Canada

(Se hele testresultatet for baselinehastighet her)

Mens jeg har base i Malaysia, vil hastighetene mine ofte være høye og koble til VPN-servere i Asia-regionen og saktere når jeg kobler til servere i USA eller Europa. For denne testen koblet jeg til en Canada-basert hastighetstestserver for å gi deg en ide om relativ hastighet over avstand.

Som du kan se, en VPN-fri forbindelse til Canada nettet meg en anstendig hastighet på 160 Mbps.

Merk

 1. Prisen er basert på valutakursen på 1 USD = 1,34 CAD.
 2. Prisen som vises er basert på 12-måneders abonnement. Pris kan bli billigere når du abonnerer på en lengre periode.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Hastighet

Flink

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (CAD)

5.35 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Ingen logger
 • Drepe bryteren
 • Støtter 6 enheter

"Med sitt slanke grensesnitt, stabile hastigheter og fantastiske prisplaner på lengre sikt, er Nord et enestående valg for enhver VPN-bruker."

NordVPN har stadig forbedret tjenestene sine og 2023 var et veldig spennende år for dem. Selv med en liten økning i prisene deres, forblir de ekstremt konkurransedyktige og tilbyr det mest alvorlige smell-for-pengene som vi ser i dette veldig utfordrende rommet i dag.

De er et utmerket valg som beste VPN for Canada på grunn av mange grunner. En av de første er at de har base i Panama, som også er et bra sted å være for VPN-er. Bortsett fra det har NordVPN et sterkt rykte og er en annen VPN-leverandør som har et enormt antall servere i mange land.

Deres strenge retningslinjer for ikke-logging kombineres med 256-bit kryptering av militær karakter og gode prisplaner for å tilby nesten hvem som helst en avtale som det er vanskelig å motstå.

NordVPN hastighetstest - Canada

NordVPN Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Med en 34Mbps nedstrømshastighet klarte NordVPN i denne testen å oppnå en fordel over ExpressVPN. Det som gjør dem mer attraktive, er at de ikke bare gjør det tillate P2P-trafikk, men har spesialoptimaliserte servere for P2P-trafikk!

Les vår grundige gjennomgang på NordVPN for å lære hvorfor det er Bitcatchas VPN VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Hastighet

Flink

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (CAD)

11.15 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Offshore personvern
 • Full 256-biters kryptering
 • 148 VPN-lokasjoner
  Slik betaler du anonymt for VPN (med Bitcoin eller gavekort)

"Denne VPN rangerer øverst på nesten alle listene våre på BitCatcha ganske enkelt fordi den tilbyr så god service på veldig brede kriterier – sjelden for en VPN!"

En av de beste VPN-tjenestene jeg noensinne har testet, ExpressVPN har så langt vært mitt topp utvalg uansett hvilket land jeg rangerer det for. Den har et enormt bredt spekter av serverplasseringer og mange servere. Enda bedre, det er basert på de britiske jomfruøyene, som er slapp i lovene om lagring av data.

Jeg har testet tjenesten grundig og nøler ikke med å anbefale dem som den beste VPN-tjenesteleverandøren for kanadiere. ExpressVPN er stabil og gir tilgang på et godt utvalg av enheter også.

ExpressVPN hastighetstest - Canada

ExpressVPN Speed ​​Test Canada – Toronto Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Som en ide om hvor bra det blir, sammenlignet jeg min standardlinjehastighet uten VPN til en ExpressVPN-dekket test til samme sted. Med ExpressVPN på og koblet til en server i Canada, klarte jeg å hente ut en hastighet på 25 Mbps nedstrøms.

Igjen, noe å merke seg her er min faktiske avstand fra Canada, som er så langt den sannsynligvis kan komme. Ytelsen som ExpressVPN viser i dette tilfellet stemmer ikke overens med hva jeg normalt forventer av dem.

Les vår komplette anmeldelse på ExpressVPN for å se hvorfor det er et av de beste valgene våre!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Hastighet

Utmerket

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (CAD)

2.59 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Multi-Hop-tilkobling
 • Støtter mange plattformer
 • Ingen logger

"Surfshark gir sitt friluftsfri og konsistent ytelse navn som en sterk kommende utfordrer."

Surfshark kan være nytt for virksomheten som nettopp har kommet i spill sent på 2023, men det har kommet ut med et smell. Selv om det felt mindre enn 1000 servere i 60-odde land, klarer det å tilby sterke og stabile tilkoblinger som vist i våre hastighetstester.

De er også i stand til å håndtere P2P / torrenter, samt gjøre tilgjengelig multiregioninnhold for filmstreamingsider som Netflix. For meg er den hellige gral av Netflix innhold i USA og jeg har fått min binge-fix av Surfshark det siste halve året uten problemer.

Surfshark tilbyr også denne tjenesten en utmerket prispoeng på deres toårsplan. Følg med på dette, folkens, det kan være på vei opp i listene våre etter hvert som mer tid går!

Lær mer om dens fortreffelighet ved vår grundige gjennomgang av Surfshark!

surfshark hastighetstest Canada

Surfshark Speed ​​Test Canada – Toronto Server
(Se testresultatet for full hastighet)

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Hastighet

Utmerket

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (CAD)

6.69 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Bygget for P2P
 • TorGuard stealth proxy
 • Støtter 5 tilkoblinger

"En av de beste VPN-ene for P2P-fildeling, TorGuard er ganske enkelt et must for alle P2P-brukere i Canada."

En av de viktigste avgjørende faktorene for TorGuards plassering er at det er en veldig P2P-vennlig VPN-tjenesteleverandør. Det er ikke mye bling på den brukervendte siden, men det er bemerkelsesverdig når det gjelder ytelse.

Det er en sentral forskjell mellom TorGuard og mange konkurrenter ved at den lar deg velge hvilket krypteringsnivå du foretrekker. Dette betyr at for P2P-brukere kan du skru ned kryptering et hakk og glede deg over raskere torrenserhastigheter når som helst!

Bortsett fra det har TorGuard mange andre forløsende kvaliteter, som stabile hastigheter, multiplattform-evne og muligheten til å omgå VPN-blokkering.

TorGuard hastighetstest - Canada

TorGuard Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Som en av de tre beste VPN-ene for Canada, oppfylte selvfølgelig TorGuard visse hastighetskrav. Dette viste i testresultatet mitt for det fra en Vancouver-basert VPN-server, og igjen, kanadiere kunne være i stand til å matche hastighetsforholdet med USA-baserte servere.

Den eneste ulempen er at for yngre brukere som er vant til den elegante moderne applikasjoner, vil TorGuard-grensesnittet se ut som noe fra fortiden.

Les vår grundige analyse på TorGuard for mer informasjon!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Hastighet

Fattige

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (CAD)

4.69 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Tilbyr datakomprimering
 • Annonseblokkering
 • Støtter 7 enheter

"CyberGhost tilbyr sikker og privat tjeneste, men er kanskje ikke så jevn med fotografene som ExpressVPN."

CyberGhosties er fornøyde med dem, og de har absolutt prøvd å være hippe og positive i markedsføringen. Dette er et av de mer kjente navnene i VPN-bransjen, men personlig føler jeg at de bare kan være litt overhypede.

Spesifikasjonsmessig CyberGhost snakker den gode praten, men når jeg har testet dem, anbefaler jeg en liten klype salt. Husk imidlertid at dette er en rangeringsliste, så forventningene mine er ganske høye.

CyberGhost hastighetstest - Canada

CyberGhost hastighetstest Canada – Vancouver Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Kanadiere trenger å merke seg at de fleste av CyberGhost-serverne er i EU-sonen, men heldigvis har de også USAs side. Dette gjør at de appellerer til et bredt publikum bortsett fra kanskje de fra Asia-regionen der det er litt mer begrenset.

Dessverre ser ikke hastighetstestresultatene ut på nivå med Canada, og jeg har knapt brukt ut brukshastigheter på 5 Mbps. For noen år siden ville dette vært gjennomførbart, men i dagens epoke med bredbånd med høy hastighet – nesten utålelig.

  Sådan fremstilles uTorrent fuldstændigt ☠ ANONYMT ☠

Se hele anmeldelsen vår på CyberGhost for å lære mer!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Hastighet

Utmerket

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (CAD)

8.70 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Tvang 256-bits kryptering
 • Ubegrenset P2P
 • Støtter 10 enheter

"Flott for Paranoid, men kanskje ikke kommer på toppen av listen for Canada-baserte brukere. IPVanish er høyt markedsført, men dårlig støttet."

IPVanish har lidd sterkt i nyere tid på grunn av dets innblanding i visse … skal vi si, uheldige hendelser. Likevel bør du legge merke til at de er under ny ledelse, og forhåpentligvis vil slike ting bare bli fartshumper i fortiden.

Ved å flytte hendelsene til side forblir de en VPN-gigant i feltet og kan skryte av hastigheter som er imponerende. Heldigvis for det, siden hvis du har noen klager på hastigheten deres, er det ikke så mye du kan gjøre fordi de tvinger 256-biters kryptering på alle uten unntak.

IPVanish Speed ​​Test - Canada

IPVanish Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Som jeg nevnte, IPVanish, si hva du liker med dem, tilbyr noen interessante hastigheter. Disse tallene er absolutt i stand til å plassere dem på vår topp VPN for Canada-liste. Med min beliggenhet i Malaysia og kjørte testen ut av deres Canada-server, fikk jeg en veldig sterk hastighet på 41 Mbps.

Dette lover godt for kanadiere som vil koble seg til servere i nærheten av dem, for eksempel i USA. Den største feilen her er i kundeservicen deres som er dårlig. Hvis du er fra et vestlig land og forventer en viss standard for støtte – er det her IPVanish faller under pari.

Les vår grundige gjennomgang om IPVanish for å finne ut mer!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Hastighet

Rettferdig

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (CAD)

4.54 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Støtter WireGuard-protokoll
 • Tillater P2P-trafikk
 • Overvåker ikke trafikk

"PureVPN er pålitelig og leveres med en god blanding av sikkerhetsfunksjoner, utenfor EUs jurisdiksjon."

PureVPN er en av de sjeldne tjenestene som virker fokusert på raske, raske og raskere VPN-hastigheter. Det er blitt spionert for å støtte linjehastigheter på opptil 500 Mbps, men nøyaktig hvor langt kravet går virkelig er noen gjetning i noen tilfeller.

PureVPN hastighetstest - Canada

PureVPN Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Se testresultatet for full hastighet)

En stor fordel med å prøve dem ut er at de er en av få i markedet nå som gir tilgang til WireGuard-protokollen – en neste generasjonsprotokoll som visstnok er lysår foran OpenVPN. Det er imidlertid litt begrenset med dekning, med tilstedeværelse i bare rundt fem land.

Når jeg koblet til en Vancouver VPN-server, klarte jeg å komme nær 20 Mbps – ikke de beste resultatene i verden, men noe som fremdeles vil fungere for mange brukere. Med tiden vil dette kanskje endre seg hvis de bestemmer seg for å gå videre med implementeringen av WireGuard, men så igjen, så vil også andre VPN-tjenesteleverandører.

8. Raskeste VPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

Hastighet

Rettferdig

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (CAD)

1.11 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Optimaliserte servere for P2P
 • Lar serverhopping
 • Støtter 10 enheter

"FastestVPN er ikke den raskeste, men den tilbyr absolutt et verdiforslag som er vanskelig å utfordre."

FastestVPN er ikke den raskeste jeg har testet, men den er heller ikke den tregeste. Det tilbyr mer begrensede land å bruke forbindelsen din sammenlignet med mange topp-VPN-er, men til priser fra så lavt som 83 øre i måneden er det en stjeling. De har også P2P-optimaliserte servere som gjør dem bra for det også.

De lave prisene har en alvorlig ulempe, og det er den begrensede ytelsen i å overvinne geo-blokkering. Endelig oppdaget vi at FastestVPN ikke kan gi deg tilgang til verken Netflix USA-innhold eller Storbritannias BBC iPlayer – bummer!

Gå over til vår FastestVPN-anmeldelse for å lære mer!

Trenger jeg virkelig en VPN i Canada?

Da jeg først nærmet meg dette emnet, var jeg litt forbeholdt da jeg vanligvis fokuserer på bestemte områder som interesserer meg. Når jeg utforsket landskapet i Canada, ble jeg ganske skremt over hva jeg fant, og min første tanke var at jeg positivt måtte anbefale noe til vennene våre for det markedet.

Etter refleksjon innså jeg at scenariet spilles ut i flere land rundt om i verden på samme tid. Selv i min hjemmebase i Malaysia blir det gjort alarmerende trekk mot økt sensur og så videre.

Med det anbefaler jeg virkelig at kanadiere tar status over dagens situasjon og seriøst vurderer å se på en av VPN-ene på denne listen for å beskytte seg. Situasjonen over hele verden er dyster, vennene mine, bedre trygge enn beklager.

For å sammenfatte, her er topp 3 VPN for Canada:

HASTIGHET

SIKKERHET & PERSONVERN

PRIS / MO

NordVPN

Utmerket

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

CA $ 5.35

BESØK VPN

ExpressVPN

Flink

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

CA $ 11.15

BESØK VPN

Surfshark

Utmerket

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

CA $ 2.59

BESØK VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me