For mange mennesker vil tanken på å måtte bruke en VPN i India normalt ikke krysse tankene våre. Dessverre er ikke landet det mest liberale når det gjelder digitale aktiviteter. I løpet av årene har det vært en urovekkende økning i antallet det noen vil se på som et brudd på friheten på Internett for India.

I følge informasjon fra Freedom House har India sett nye regler om tilkoblingsbegrensninger, kontroversiell overvåkningsaktivitet fra regjeringen og til og med intervensjonsaktiviteter som er passert av landets telekomregulator.

Disse hendelsene og mer som dem har alvorlig krenket retten til personvern som Internett-brukere bør kunne forvente. Dette kombinert med den vanlige risikoen for ubeskyttet internettbruk har gjort India til et hot spot i BitCatchas VPN-roundups.

Contents

India regulerer stramt Internett-tilgang

I lang tid har India forsøkt å blokkere tilgang til et stort (og økende antall) nettsteder. Selv om du kanskje har rett i å tro at disse nettstedene kanskje var ulovlige eller umoralske på noen måte, for eksempel pornografiske nettsteder, har det ikke alltid vært tilfelle.

Advarselssted forbudt - India

Varslingsmelding til brukere i India når de prøver å få tilgang til et nettsted som er forbudt av myndighetene
(Bildekilde: Dailyhunt)

For eksempel har det i 2011 og så sent som i 2016 vært midlertidige forbud på Facebook i landet som ble implementert uten forvarsel.

Regjeringen har også formalisert forbudet mot mange andre nettsteder med en blankettlov som forbyr borgere å prøve å besøke et hvilket som helst sted på en spesifikk liste. Straffer for å ha brutt denne loven er alvorlige og går forbi de vanlige bøtene, noe som gir fengselsstraffer på opptil tre år hvis de blir fanget.

Regjeringens overvåkningsaktiviteter er lovlige!

På grunn av forsøkene på å blokkere tilgang til mange nettsteder, har det alltid blitt antatt at India gjennomførte noen former for skjult overvåking av sine egne borgere. Dette er nå legalisert i en grad takket være offisiell autorisasjon gitt.

Regjeringen har gitt 10 føderale etater rett til å avskjære og overvåke informasjon fra hvilken som helst datamaskin. Dette er et trekk mot masseovervåkningsaktiviteter som er utført i Kina for å føre tilsyn med innbyggerne.

Ikke bare kan disse byråene nå overvåke og avskjære, men offisielt kan de til og med dekryptere all informasjon som er oppnådd. De autoriserte byråene er ikke bare de som er opptatt av nasjonal sikkerhet, men har også tilsyn med skatteundersøkelser, narkotika, økonomisk kriminalitet og andre..

Denne informasjonen på egen hånd er allerede alarmerende, men enda mer gitt at den indiske høyesterett har anerkjent retten til personvern som en grunnleggende rettighet. Dette betyr at regjeringen gir autorisasjon for slik virksomhet i strid med loven.

Tvilsom lovgivning angående mediastreaming

Mediastreaming og P2P-fildeling i landet er litt mer av et disig område. Selv om teknisk streaming ikke er ulovlig, kan det være hvis nettstedet som tilbyr slike tjenester er på listen over utestengte nettsteder.

En dommer fra høyesterett i India i 2016 slo fast at det ikke var noen lovbrudd i å se på medier som ble streamet, men snarere på andre områder knyttet til aktiviteten. Disse inkluderer distribusjon, utstilling eller salg av copyright materiale. Dessverre ga Internett-leverandører i landet på den tiden beskjed til brukerne sine om at alle medias streamingaktiviteter var straffbare handlinger – inkludert visning!

Som du kan se, er det lovlige fine linjer involvert i saken, og du ønsker absolutt ikke å bli fanget av en teknikalitet her.

Internett-leverandører i India blokkerer fullmakt

Reddit-brukere har diskutert rapporter om at Reliance Jio, en av de største telekomene i landet, har sperret proxy-nettsteder. Fullmakter hjelper brukere å jobbe rundt geolokaliseringsbegrensninger, noe som betyr at selskapet dikterer oppførselen til sin 250 millioner brukerstyrke abonnentbase.

Igjen er dette i strid med nettnøytralitet som generelt fungerer ut fra prinsippet om at Internett-leverandører ikke må utøve sin egen innflytelse på data. Nettstedet Quartz gjorde en undersøkelse i landet og fant at “Minst syv proxy-nettsteder var ikke tilgjengelige … fra en Jio-forbindelse”.

Dette var ikke bare utestengte nettsteder, men også nettsteder som tillot nedlasting av VPN-programvare. Telekom har tilsynelatende blokkert tilgangen til blant andre Hide.me, Hidester amd Megaproxy. Mens andre Internett-leverandører ennå ikke har fulgt etter hva som ville hindre dem i å gjøre det samme?

Igjen er problemet her uklare grenser mellom hva som er lovlig eller ikke, sammen med om selskaper bestemmer seg for å styre regjeringslinjen, tilby sin egen uavhengige støtte til regjeringsinnsats (som Jio) eller bare gjøre som de ønsker. Uansett er Internett-brukere i India prisgitt.

VPN-er er fortsatt lovlige i India

Selv om det på dette tidspunktet ikke har vært noen offisielle nyheter om lover som forbyr bruk av VPN-tjenester i India, er det litt av et vanskelig spørsmål. Ta for eksempel saken om Jio Reliance jeg diskuterte ovenfor – hva hvis Internett-leverandører bestemmer seg for å legge til alle VPN-tjenesteleverandører til listen over utestengte nettsteder?

Mens du bruker et VPN kan det ikke være lovlig begrensning, det er fremdeles lover som hindrer alle brukere i landet fra å bruke VPN-er til ulovlige aktiviteter. Jeg vil ta dette til å mene at hvis du skulle bruke en VPN-tjeneste – er det bedre å holde logger!

Hva vi ser etter i en VPN for India

1. Personvern og anonymitet

Som du kanskje skjønner nå, er India virkelig ikke et sted hvor du vil surfe på nettet uten bruk av VPN, enten du er statsborger eller besøker landet. På grunn av faktorene jeg har delt ovenfor og alvoret av konsekvensene av brudd på disse forskriftene, er det en god idé å fokusere på aspektene ved personvern og anonymitet en VPN tilbyr for brukere i India.

Med både regjeringen så vel som privat industri som samarbeider så vel som uavhengig for å overvåke og kontrollere trafikken, trenger en VPN å være i stand til å sikre at dataene og aktivitetene dine kan holdes nøyaktig slik de skal være – privat.

En av de beste måtene å sikre dette på er å holde øye med VPN-er som ikke bare har streng retningslinjer for ikke-logging, men som også er basert på land som er slappere i lovene om oppbevaring av data. Dette ekskluderer absolutt land i de fem øynene og fjorten øyne jurisdiksjonen.

2. Sikkerhet

Sikkerhetsområdet på VPN-er er det samme for India-baserte brukere som overalt ellers. Den ideelle balansen er bare kjent for deg som bruker. Velger du 256-biters kryptering med fare for lavere VPN-hastigheter, eller er du villig til å senke den linjen for økt hastighet?

Personlig føler jeg at det for India-markedet at det ville være best å prøve og holde krypteringsnivået høyt av to hovedgrunner. Den første er at en av hovedpersonene i saken vi diskuterer er den indiske regjeringen, som sannsynligvis vil ha flere ressurser som er dedikert til å forsøke å bryte kryptering.

Det andre er at på grunn av lavere gjennomsnittlige internetthastigheter i landet, er du sikker på å holde krypteringsnivåene så høye som mulig uten at det går ut over de maksimale oppnåelige hastighetene.

3. Spionering av geolokalisering

Normalt når vi snakker om forfalskning av geolokering, ville det være med et mål å få tilgang til alternativt innhold fra mainstream-leverandører som Netflix US eller BBC iPlayer i Storbritannia. Imidlertid har India-brukere mye mer å se frem til i forbindelse med forfalskning av geolokalisering, siden det bokstavelig talt er massevis av nettsteder de ikke har tilgang til.

Det er her en VPN vil skinne, spesielt siden det er rapporter om at noen telcos som forbyr til og med proxy-nettsteder, blir brukt.

4. P2P-støtte

En av kategoriene nettsteder som blokkeres for tilgang i India ser ut til å være torrent-nettsteder. Igjen, dette er et annet område der en VPN virkelig vil hjelpe. Se opp for VPN-er som har P2P-trafikkretningslinjer tydelig stavet i deres vilkår for bruk, for eksempel TorGuard eller NordVPN.

5. Hastighet og stabilitet

Med en gjennomsnittlig fastlinje bredbåndshastighet på bare 27,68 Mbps i India, bør de fleste VPN-er ha null problemer som samsvarer med behovene til brukerne der. Mobilhastigheter er enda lavere med et gjennomsnitt på 10,13 Mbps, så hovedproblemet med VPN-er i India vil absolutt ikke være hastighet.

Beste VPN-er for India

Som med alle VPN-testene mine, dømmer jeg alltid min egen før jeg bedømmer hastigheten. Følgende er min faktiske bredbåndshastighet basert på en tjenestelinje på 500 Mbps, uten at en VPN-tilkobling er aktiv:

Baseline Speed ​​(No VPN) - India

(Se hele testresultatet for baselinehastighet her)

Mens jeg har base i Malaysia, vil hastighetene mine ofte være høye og koble til VPN-servere i Asia-regionen og saktere når jeg kobler til servere i USA eller Europa. For denne testen koblet jeg til en India-basert hastighetstestserver for å gi deg en ide om relativ hastighet over avstand.

Som du kan se, netto en VPN-fri tilkobling til en lokal server meg en anstendig hastighet på 333 Mbps. Hastighetene selvfølgelig vil variere til tider, så ta dette med en klype salt.

Merk

 1. Prisen er basert på valutakursen på 1 USD = 69,39 INR.
 2. Prisen som vises er basert på 12-måneders abonnement. Pris kan bli billigere når du abonnerer på en lengre periode.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Hastighet

Utmerket

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (INR)

276,87 / mnd

Funksjon Høydepunkter

 • Ingen logger
 • Drepe bryteren
 • Støtter 6 enheter

"Med sitt slanke grensesnitt, stabile hastigheter og fantastiske prisplaner på lengre sikt, er Nord et enestående valg for enhver VPN-bruker."

NordVPN tar en sterk førsteplass i vår beste VPN for India-liste av mange grunner. En av de første er at de har base i Panama, som også er et bra sted å være for VPN-er. Bortsett fra det har NordVPN et sterkt rykte og er en annen VPN-leverandør som har et enormt antall servere i mange land.

Deres strenge retningslinjer for ikke-logging kombineres med 256-bit kryptering av militær karakter og gode prisplaner for å tilby nesten hvem som helst en avtale som det er vanskelig å motstå.

NordVPN hastighetstest - India

NordVPN Speed ​​Test India – Mumbai Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Med en hastighet på 47 Mbps nedstrøms viste NordVPN i denne testen en meget stabil ytelse på deres India-server. Hva gjør dem enda mer attraktive grundige er at de ikke bare tillater P2P-trafikk, men har spesielt optimaliserte servere for P2P-trafikk!

Les vår grundige gjennomgang på NordVPN for å lære hvorfor det er Bitcatchas VPN VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Hastighet

Utmerket

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (INR)

577,32 / mnd

Funksjon Høydepunkter

 • Offshore personvern
 • Full 256-biters kryptering
 • 148 VPN-lokasjoner

"Ved å bruke ExpressVPN kan du få en IP-adresse i India som er rask, sikker og gir mulighet for strømming av medier og mer."

På grunn av de mange begrensningene der, burde det ikke komme som noen overraskelse at ExpressVPN ser ut til å ha lagt omfattende infrastrukturgodtgjørelser for India. Selskapet har viktige servere i både Chennai og Mumbai, samt et alternativ som kan dirigeres via Storbritannia.

I gjennomsnitt tilbyr denne VPN-tjenesten utmerket all-round service fra topp hastigheter helt til omfattende applikasjoner og protokoller – ideell for sikkerhet, personvern og anonymitet. Sikkerhetsprotokollene er også den beste i klassen for forbrukere som eksisterer i dag.

Jeg har testet tjenesten grundig og nøler ikke med å anbefale dem som den beste VPN-tjenesteleverandøren for brukere i India. ExpressVPN er stabil og gir tilgang på et godt utvalg av enheter også.

ExpressVPN hastighetstest - India

ExpressVPN Speed ​​Test India – Chennai Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Som en ide om hvor bra det blir, sammenlignet jeg min standardlinjehastighet uten VPN til en ExpressVPN-dekket test til samme sted. Med ExpressVPN på og koblet til en server i India, klarte jeg å vise en anstendig 18 Mbps nedstrøms hastighet.

Les vår komplette anmeldelse på ExpressVPN for å se hvorfor det er et av de beste valgene våre!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Hastighet

Utmerket

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (INR)

207,48 / mnd

Nøkkelegenskaper

 • Multi-Hop-tilkobling
 • Støtter mange plattformer
 • Ingen logger

"Surfshark gir sitt friluftsfri og konsistent ytelse navn som en sterk kommende utfordrer."

Surfshark har et veldig nippy og minimalistisk grensesnitt av en god grunn – det holder fokus på å tilby en trygg og sikker VPN-tjeneste. Det stemmer, det er veldig lite i veien for frills, og takket være det har imponerende klart å utvide nettverket til over 1000 servere på veldig kort tid.

Til tross for sin relative ungdom (Surfshark ble først introdusert på slutten av 2018), har denne tjenesteleverandøren klart å følge med topp hundene og gir totalt sett en veldig stressfri opplevelse for en pris som mange bare vil elske.

Til tross for denne tilsynelatende minimalistiske holdningen, klarer Surfshark fremdeles å tilby alle nøkkelkomponentene til en god VPN-tjenesteleverandør. Dette inkluderer støtte for P2P-trafikk på nesten alle serverne deres, sterke krypteringer, tilgang til multiregioninnhold på videostreamingsplattformer og mer.

surfshark hastighetstest India

Surfshark Speed ​​Test India – Latur Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Som en av de tre beste VPN-ene for India, var Surfshark en av få som klarte å opprettholde imponerende hastigheter i det som vanligvis er en veldig utsatt region. Hastighetstester fra en Latur-server vist nedstrømshastigheter på nesten 80 Mbps.

Lær mer om dens fortreffelighet ved vår grundige gjennomgang av Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Hastighet

Utmerket

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (INR)

346,26 / mnd

Funksjon Høydepunkter

 • Bygget for P2P
 • TorGuard stealth proxy
 • Støtter 5 tilkoblinger

"Å bruke TorGuard er en herlig opplevelse og gir en forsikring om at internettforbindelsen deres er virkelig trygg."

TorGuard-grensesnittet kan virke litt datert når du først møter det, men det er ingen tvil om at det er en av de mest sikre VPN-tjenesteleverandørene rundt. Selv om det ikke er mye bling på den brukervendte siden, er ytelsen ganske bemerkelsesverdig.

Det er en sentral forskjell mellom TorGuard og mange konkurrenter ved at den lar deg velge hvilket krypteringsnivå du foretrekker. Dette betyr at for P2P-brukere kan du skru ned kryptering et hakk og glede deg over raskere torrenserhastigheter når som helst!

Bortsett fra det har TorGuard mange andre forløsende kvaliteter, som stabile hastigheter, multiplattform-evne og muligheten til å omgå VPN-blokkering.

TorGuard hastighetstest - India

TorGuard Speed ​​Test India – Chennai Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Som en av de tre beste VPN-ene for India, oppfylte TorGuard selvfølgelig visse hastighetskrav. Dette viste i testresultatet mitt for det fra en Chennai-basert VPN-server, og igjen, brukere i landet bør generelt få denne hastigheten med få problemer.

Den eneste ulempen er at for yngre brukere som er vant til den elegante moderne applikasjoner, vil TorGuard-grensesnittet se ut som noe fra fortiden.

Les vår grundige analyse på TorGuard for mer informasjon!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Hastighet

Fattige

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (INR)

242,87 / mnd

Funksjon Høydepunkter

 • Tilbyr datakomprimering
 • Annonseblokkering
 • Støtter 7 enheter

"CyberGhost er basert i Romania, men det har tatt hensyn til behovene til indiske brukere ved å øke servertallet i landet jevnlig."

CyberGhosties er fornøyde med dem, og de har absolutt prøvd å være hippe og positive i markedsføringen. Dette er et av de mer kjente navnene i VPN-bransjen, men personlig føler jeg at de bare kan være litt overhypede.

Spesifikasjonsmessig CyberGhost snakker den gode praten, men etter å ha gått gjennom tester med dem, anbefaler jeg en liten klype salt. Husk imidlertid at dette er en rangeringsliste, så forventningene mine er ganske høye.

CyberGhost hastighetstest - India

CyberGhost Speed ​​Test India – Latur Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Brukere i India må merke seg at de fleste av CyberGhost-serverne er i EU-sonen, men heldigvis har de også noen i Asia-regionen. India ser imidlertid ut til å være et unntak, og de har gått en ekstra kilometer for å etablere et høyere servertall der.

Totalt sett klarte vi å få veldig brukbare hastigheter på 10 Mbps, som fremdeles er nok til å streame medier på.

Se hele anmeldelsen vår på CyberGhost for å lære mer!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Hastighet

Rettferdig

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (INR)

450,34 / mnd

Funksjon Høydepunkter

 • Tvang 256-bits kryptering
 • Ubegrenset P2P
 • Støtter 10 enheter

"Flott for Paranoid, men kanskje ikke kommer til å være på topp for India-baserte brukere. IPVanish er høyt markedsført, men dårlig støttet."

IPVanish har lidd sterkt i nyere tid på grunn av dets innblanding i visse … skal vi si, uheldige hendelser. Likevel bør du legge merke til at de er under ny ledelse, og forhåpentligvis vil slike ting bare bli fartshumper i fortiden.

Ved å flytte hendelsene til side forblir de en VPN-gigant i feltet og kan skryte av hastigheter som er imponerende. Heldigvis for det, siden hvis du har noen klager på hastigheten deres, er det ikke så mye du kan gjøre fordi de tvinger 256-biters kryptering på alle uten unntak.

IPVanish Speed ​​Test - India

IPVanish Speed ​​Test India – Nagpur Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Hurtigmessig klarte IPVanish å holde seg på nivå selv med sin mer begrensede India-tilstedeværelse. Jeg klarte å etablere en nedstrøms hastighet på rundt 20 Mbps som er anstendig for infrastrukturen der. For de som er villige til å eksperimentere, kan du alltid prøve andre servere i regionen som kan gi bedre resultater. Forbindelsen var likevel stabil og mer enn nok til å streame medier på.

Les vår grundige gjennomgang om IPVanish for å finne ut mer!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Hastighet

Rettferdig

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (INR)

235,23 / mnd

Funksjon Høydepunkter

 • Brukervennlige apper
 • Ubegrenset båndbredde
 • Støtter delt tunneling

"PureVPN er absolutt en av lederne i en komplett bransje takket være et solid nettverk av servere."

PureVPN, som er vertskap for over 2000 servere lokalisert i mer enn 140 land over hele verden, har absolutt den infrastrukturen som er nødvendig for å vise seg som bransjeleder. Det kompletterer dette med utmerkede sikkerhetsfunksjoner i bedriftsklasse for å beskytte brukerne mot inntrenging eller deteksjon.

PureVPN hastighetstest - India

PureVPN Speed ​​Test India – Chennai Server
(Se testresultatet for full hastighet)

En stor fordel med å prøve dem ut er at de er en av få i markedet nå som gir tilgang til WireGuard-protokollen – en neste generasjonsprotokoll som visstnok er lysår foran OpenVPN. Det er imidlertid litt begrenset med dekning, med tilstedeværelse i bare rundt fem land.

Når jeg koblet til en Chennai-basert PureVPN-server, klarte jeg å komme nær 20 Mbps – igjen, ingenting å nyse på, men langt fra det beste jeg har sett. Jeg vil likevel si at disse tallene gjenspeiler et selskap som faktisk har et visst mål av fokus her.

8. Raskeste VPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

Hastighet

Rettferdig

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (INR)

57.59 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Optimaliserte servere for P2P
 • Lar serverhopping
 • Støtter 10 enheter

"FastestVPN er ikke den raskeste, men den tilbyr absolutt et verdiforslag som er vanskelig å utfordre."

FastestVPN er ikke den raskeste jeg har testet, men den er heller ikke den tregeste. Det tilbyr mer begrensede land å bruke forbindelsen din sammenlignet med mange topp-VPN-er, men til priser fra så lavt som 83 øre i måneden er det en stjeling. De har også P2P-optimaliserte servere som gjør dem bra for det også.

De lave prisene har en alvorlig ulempe, og det er den begrensede ytelsen i å overvinne geo-blokkering. Endelig oppdaget vi at FastestVPN ikke kan gi deg tilgang til verken Netflix USA-innhold eller Storbritannias BBC iPlayer – bummer!

Gå over til vår FastestVPN-anmeldelse for å lære mer!

Trenger jeg virkelig en VPN i India?

Gitt den forferdelige kombinasjonen av både myndighets- og privat press på internettfrihet i landet, føler jeg at bruken av en VPN bør være ganske høyt på de fleste brukeres agenda der. Dette gjelder dobbelt så for utlendinger som er i India for arbeid eller fritid – du vil absolutt ikke ønske deg å gjøre noe lovverk og havne i et indisk fengsel..

Det er for mange ukjente i mange områder, og jeg tar at det alltid er bedre å være trygg enn beklager. Vær så snill, se etter riktig VPN for deg i dag hvis du er på Internett i India.

For å sammenfatte, her er topp 3 VPN for India:

HASTIGHET

SIKKERHET & PERSONVERN

PRIS / MO

ExpressVPN

Utmerket

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

INR577.32

BESØK VPN

NordVPN

Utmerket

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

INR276.87

BESØK VPN

Surfshark

Utmerket

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

INR207.48

BESØK VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me