For å være ærlig når tanken på behovet for VPN-bruk i New Zealand kom over pulten min, ble jeg litt flau. Tross alt er det et av de landene i verden der frihet er høyt rangert, med Freedom House vurderer det som en øyehevende 98/100 på deres frihetsskala.

Likevel førte tankene om hva som kan ligge under overflaten etter litt forskning og sikkert nok, når jeg begynte å grave ut kom skjelettene i skapet. Noen av dem uansett. Fra ulovlig myndighetsovervåkning til å gi intel til amerikanske etterretningsbyråer, New Zealand er et arnested for skjulte aktiviteter – mot sine egne innbyggere.

Selv om det er sant at Internett der ikke er kjent for å bli sensurert, er det fremdeles urovekkende at det ikke bare er én, men flere kilder til internettovervåking. Enda verre er det faktum at regjeringen gjør trekk som indikerer at den mener disse aktivitetene er nødvendige og dermed legaliserer dem.

Er det på tide at innbyggere i New Zealand ser etter riktig VPN-tjeneste?

Contents

GCSB har opptrådt utenfor loven

Government Communications Security Bureau (GCSB) er det som passerer som den interne sikkerhetsarmen på New Zealand. Dette faktum alene gjør at det høres litt uhyggelig ut og husker bilder av den sovjetiske NKVD eller lignende mørke byråer.

Likevel virker omfanget av dets arbeid uskyldig nok på papiret, og det er for å forsvare landets nasjonale sikkerhet gjennom innsamling og analyse av informasjon. Dessverre, som for mange etterretningsbyråer, har GCSB vært kjent for å jobbe utenfor loven.

For eksempel ble det kjent å ha ulovlig spionert på Kim Dotcom (grunnlegger av Megaupload), som var bosatt på New Zealand. Enda verre var det at på grunn av denne saken ble det oppdaget at GCSB ikke forsto sin egen lov og som et resultat også hadde ulovlig spionert på 88 personer.

I henhold til lov har GCSB ikke lov til å spionere på New Zealand-innbyggere. For å sammensette alle disse sakene, etter at GCSB hadde hevdet å ha stoppet overvåkningsaktiviteter på Kim, ble det senere oppdaget at utstyret deres fortsatte å operere – drevet av US National Security Agency (NSA) som var involvert i saken.

Dette scenariet reiser noen få problemer. Den første er at et myndighetskontor i New Zealand enten var uvitende om sitt lands lands lover eller bestemte seg for å bryte dem. For det andre så det ut til å være lite konkurrence om å dele etterretning om landets egen innbygger med et utenlandsk byrå.

New Zealand kan lovlig spionere mot innbyggere

New Zealand kan lovlig spionere på innbyggere

Det som er beskrevet over, kan bare tas som grunnlag for dette neste segmentet, som er at regjeringen i mai 2013 gjorde endringer i lovene knyttet til GCSB-krefter, slik at byrået lovlig kunne samle inn informasjon fra alle New Zealandere.

GCSB ville også få videreformidle all eller all denne informasjonen til annen myndighetsavdeling, noe som betyr at hele regjeringen lovlig kunne oppnå enhver overtredelse den ønsket når som helst. Til tross for protester fra mange fraksjoner, inkludert NZ Law Society og Human Rights Tribunal, ble loven til slutt vedtatt, noe som effektivt gjorde New Zealand til en potensiell politistat.

Til tross for regjeringens forsikringer om at engrosovervåking av innbyggerne ikke ble gjennomført, ble det omtvistet som en del av Snowden-avsløringene.

Påstander om sørkors kabel-tapping

Alle data på Internett flyter gjennom en serie med massiv datakabler som blir ført gjennom forskjellige punkter over hele kloden. Det viktigste kontaktpunktet for New Zealand er Southern Cross Cable. Siden 2013 har det vært forskjellige beskyldninger om at spionbyråer tappet inn sørkors-kabelen.

New Zealand Herald rapporterte en gang at Southern Cross Cable tidligere har bedt NSA om å betale dem for masseovervåking av New Zealand internettaktivitet. I 2014 ble det fremsatt beskyldninger om at det ble laget avlyttingspunkter på kabelen. Regjeringen i New Zealand har nektet for slike hendelser.

VPN-er er fortsatt lovlige i New Zealand

Selv om dette kan være en legitim bekymring, er det bare en håndfull land rundt om i verden som direkte forbudt bruk av VPN-er. Dette er vanligvis landene med mer drakoniske lover som Irak og Nord-Korea. Selv Kina og Russland har bare gjennomført delvise forbud.

Heldigvis for New Zealandere eller besøkende i landet, bruk av VPN der er fremdeles helt lovlig. Vær imidlertid oppmerksom på at selv om selve tjenesten kan være lovlig, må det du gjør på den også være lovlig.

For eksempel, hvis du utfører P2P-aktiviteter og laster ned opphavsrettsbeskyttede ting, er du fortsatt teknisk ansvarlig for det. Hva VPN gjør er å beskytte disse aktivitetene. Det viktigste er derfor å enten bruke en VPN for strengt lovlige aktiviteter eller for å finne en som ikke kan tvinges av New Zealand-regjeringen til å overlevere brukeraktivitetslogger.

Hva vi ser etter i en VPN for New Zealand

1. Personvern og anonymitet

Med de mer åpenbare skrekkhistoriene jeg har delt frisk over hodet på deg, er det sannsynligvis et godt tidspunkt for meg å antyde at det er en veldig god ide å fokusere på personvern- og anonymitetsaspektene til en VPN for brukere på New Zealand. Når både myndighetene og den private industrien kommer etter brukere, trenger en VPN å være i stand til å sikre at dataene og aktivitetene dine kan holdes nøyaktig slik de skal være – privat.

En av de beste måtene å sikre dette på er å holde øye med VPN-er som ikke bare har streng retningslinjer for ikke-logging, men som også er basert på land som er slappere i lovene om oppbevaring av data. Dette ekskluderer absolutt land i de fem øynene og fjorten øyne jurisdiksjonen.

2. Hastighet og stabilitet

Med en gjennomsnittlig fastlinje bredbåndshastighet på 87,47 Mbps i New Zealand, bør det ikke være et stort problem med VPN-er, siden nesten alle toppnivå-VPN-tjenesteleverandører burde være i stand til å styre denne referansen.

3. Sikkerhet

Sikkerhetsområdet på VPN-er er det samme for New Zealand-baserte brukere som overalt ellers. Den ideelle balansen er bare kjent for deg som bruker. Velger du 256-biters kryptering med fare for lavere VPN-hastigheter, eller er du villig til å senke den linjen for økt hastighet?

Det aktuelle spørsmålet her er – gir X VPN-tjenesteleverandøren deg valg av justerbare krypteringsrater? Det er sannsynligvis det du trenger å spørre om dette er et problem for deg.

4. Spionering av geolokalisering

Når de er på den andre siden av verden fra USA, får ikke New Zealand-baserte brukere tilgang til USA-begrenset Netflix-innhold. Dette er en av grunnene til at brukere over hele verden bruker VPN-er – for spoofing med geolokalisering.

5. P2P-støtte

Dette er virkelig ikke en prioritet for VPN-brukere i New Zealand siden P2P stort sett har blitt ignorert her. Imidlertid er det alltid godt å ha spesielt med vissheten om at regjeringen begynner å slå ned på visse ting som android tv-bokser.

Se opp for VPN-er som har P2P-trafikkretningslinjer tydelig stavet i deres vilkår for bruk, for eksempel TorGuard eller NordVPN.

Beste VPN-er for New Zealand

Som med alle VPN-testene mine, dømmer jeg alltid min egen før jeg bedømmer hastigheten. Følgende er min faktiske bredbåndshastighet basert på en tjenestelinje på 500 Mbps, uten at en VPN-tilkobling er aktiv:

Baseline Speed ​​(No VPN) - New Zealand

(Se hele testresultatet for baselinehastighet her)

Merk at mens jeg er basert i Malaysia, er forbindelsen min til New Zealand, selv uten aktiv VPN-tjeneste, litt spottere enn min normale tilkoblingshastighet, som kan gå opp til rundt 400 Mbps. Hensikten med å koble meg til en Auckland-basert hastighetstestserver er å indikere dette.

Som du kan se, en VPN-fri tilkobling til en lokal server gir meg en anstendig hastighet på 126 Mbps. Jeg mistenker at en så høy hastighet også skyldes infrastrukturveien som er nødvendig for å sprette dataene mine herfra til Auckland. Hastighetene selvfølgelig vil variere til tider, så ta dette med en klype salt.

Merk

 1. Prisen er basert på valutakursen på 1 USD = 1,51 NZD.
 2. Prisen som vises er basert på 12-måneders abonnement. Pris kan bli billigere når du abonnerer på en lengre periode.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Hastighet

Flink

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (NZD)

6.02 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Ingen logger
 • Drepe bryteren
 • Støtter 6 enheter

"NordVPN er en kombinasjon av mange gode ting – stabil ytelse, rimelige priser og ren brukervennlighet."

NordVPN tar en sterk førsteplass på vår beste VPN for New Zealand-liste av mange grunner. En av de første er at de har base i Panama, som også er et bra sted å være for VPN-er. Bortsett fra det har NordVPN et sterkt rykte og er en annen VPN-leverandør som har et enormt antall servere i mange land.

Deres strenge retningslinjer for ikke-logging kombineres med 256-bit kryptering av militær karakter og gode prisplaner for å tilby nesten hvem som helst en avtale som det er vanskelig å motstå.

NordVPN Speed ​​Test - New Zealand

NordVPN Speed ​​Test New Zealand – Auckland Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Med en hastighet på 46 Mbps nedstrøms viste NordVPN i denne testen en veldig stabil ytelse på deres New Zealand-server. Det som gjør dem enda mer attraktive, er at de ikke bare gjør det tillate P2P-trafikk, men har spesialoptimaliserte servere for P2P-trafikk!

Les vår grundige gjennomgang på NordVPN for å lære hvorfor det er Bitcatchas VPN VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Hastighet

Flink

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (NZD)

12.55 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Offshore personvern
 • Full 256-biters kryptering
 • 148 VPN-lokasjoner

"ExpressVPN skuffer oss sjelden, og deres ytelse i NZ-hastighetstestene våre sikkerhetskopierer absolutt vår tro på dem!"

En av de beste VPN-tjenestene jeg noensinne har testet, ExpressVPN har så langt vært mitt topp utvalg uansett hvilket land jeg rangerer det for. Den har et enormt bredt spekter av serverplasseringer og mange servere. Enda bedre, det er basert på de britiske jomfruøyene, som er slapp i lovene om lagring av data.

Jeg har testet tjenesten grundig og nøler ikke med å anbefale dem som den beste VPN-tjenesteleverandøren for New Zealanders. ExpressVPN er stabil og gir tilgang på et godt utvalg av enheter også.

ExpressVPN hastighetstest - New Zealand

ExpressVPN Speed ​​Test New Zealand – Auckland Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Som en ide om hvor bra det blir, sammenlignet jeg min standardlinjehastighet uten VPN til en ExpressVPN-dekket test til samme sted. Med ExpressVPN på og koblet til en server på New Zealand, klarte jeg å vise en solid 76 Mbps nedstrøms hastighet.

Les vår komplette anmeldelse på ExpressVPN for å se hvorfor det er et av de beste valgene våre!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Hastighet

Flink

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (NZD)

3.00 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Multi-Hop-tilkobling
 • Støtter mange plattformer
 • Ingen logger

"Surfshark gir sitt friluftsfri og konsistent ytelse navn som en sterk kommende utfordrer."

Surfshark er et utmerket valg for New Zealandere på grunn av et par grunner. I motsetning til mange VPN-tjenesteleverandører, legger den like vekt på servere i Australasia-regionen i stedet for et rent USA-EU-fokus. Det betyr at du vil ha flere servere nærmere hjemlandet ditt å se frem til.

Siden den er ny, er det også håp om at den ikke vil tømme tjenesten ved å tilby uønskede ekstrafunksjoner. Dette gjør det veldig fokusert på å tilby en utmerket kjernetjeneste bygd på konsistens og sikkerhet, og avrunder godt i den generelle ytelsen.

For prispunktet som Surfshark kommer inn på, gjør dette det enkelt til en av topp 3 for New Zealand. Det er virkelig ikke noe som kan krangle med gode priser og overlegen ytelse. For å stige litt opp i gradene, trenger alt Surfshark å gjøre det litt mer tid til å bygge tillit hos brukerne – så får vi se hvor det fører dem!

surfshark hastighetstest New Zealand

Surfshark Speed ​​Test New Zealand – Auckland Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Som en av de tre beste VPN-ene for New Zealand oppfyller Surfshark hastighetskrav meget bra. Det beste med denne VPN-tjenesten er ikke brennende høye hastigheter, men gode hastigheter overalt – uansett hvilken server du velger.

Kanskje den eneste svakeste ulempen er at til tross for at de støtter P2P på serverne deres, virker ytelsen i fildeling egentlig ikke så mye opp til nivå til tross for gode samlede hastigheter.

Lær mer om dens fortreffelighet ved vår grundige gjennomgang av Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Hastighet

Utmerket

Sikkerhet & Personvern

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

Pris (NZD)

7.53 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Bygget for P2P
 • TorGuard stealth proxy
 • Støtter 5 tilkoblinger

"En av de beste VPN-ene for P2P-fildeling, TorGuard er ganske enkelt et must for alle P2P-brukere i New Zealand."

En av de viktigste avgjørende faktorene for TorGuards plassering er at det er en veldig P2P-vennlig VPN-tjenesteleverandør. Det er ikke mye bling på den brukervendte siden, men det er bemerkelsesverdig når det gjelder ytelse.

Det er en sentral forskjell mellom TorGuard og mange konkurrenter ved at den lar deg velge hvilket krypteringsnivå du foretrekker. Dette betyr at for P2P-brukere kan du skru ned kryptering et hakk og glede deg over raskere torrenserhastigheter når som helst!

Bortsett fra det har TorGuard mange andre forløsende kvaliteter, som stabile hastigheter, multiplattform-evne og muligheten til å omgå VPN-blokkering.

TorGuard VPN Speed ​​Test - New Zealand

TorGuard Speed ​​Test New Zealand – New Plymouth Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Som en av de tre beste VPN-ene for New Zealand, oppfylte selvfølgelig TorGuard visse hastighetskrav. Dette viste i testresultatet for det fra en New Plymouth-basert VPN-server, og igjen, New Zealand bør generelt få denne hastigheten med få problemer.

Den eneste ulempen er at for yngre brukere som er vant til den elegante moderne applikasjoner, vil TorGuard-grensesnittet se ut som noe fra fortiden.

Les vår grundige analyse på TorGuard for mer informasjon!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Hastighet

Fattige

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (NZD)

5.28 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Tilbyr datakomprimering
 • Annonseblokkering
 • Støtter 7 enheter

"CyberGhost tilbyr sikker og privat tjeneste, men er kanskje ikke så jevn med fotografene som ExpressVPN."

CyberGhosties er fornøyde med dem, og de har absolutt prøvd å være hippe og positive i markedsføringen. Dette er et av de mer kjente navnene i VPN-bransjen, men personlig føler jeg at de bare kan være litt overhypede.

Spesifikasjonsmessig CyberGhost snakker den gode praten, men etter å ha gått gjennom tester med dem, anbefaler jeg en liten klype salt. Husk imidlertid at dette er en rangeringsliste, så forventningene mine er ganske høye.

CyberGhost VPN Speed ​​Test - New Zealand

CyberGhost hastighetstest New Zealand – Auckland Server
(Se testresultatet for full hastighet)

New Zealandere må være oppmerksom på at de fleste av CyberGhost-serverne er i EU-sonen, men heldigvis har de noen også i Australasia-regionen. Dessverre er dekningen her litt mer begrenset og hastighetene deres er ikke de beste.

Likevel klarte vi å få veldig brukbare hastigheter på 20 Mbps, som fremdeles er nok til å streame medier på.

Se hele anmeldelsen vår på CyberGhost for å lære mer!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Hastighet

Utmerket

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (NZD)

9.79 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Tvang 256-bits kryptering
 • Ubegrenset P2P
 • Støtter 10 enheter

"Flott for Paranoid, men kanskje ikke kommer på toppen av listen for New Zealand-baserte brukere. IPVanish er høyt markedsført, men dårlig støttet."

IPVanish har lidd sterkt i nyere tid på grunn av dets innblanding i visse … skal vi si, uheldige hendelser. Likevel bør du legge merke til at de er under ny ledelse, og forhåpentligvis vil slike ting bare bli fartshumper i fortiden.

Ved å flytte hendelsene til side forblir de en VPN-gigant i feltet og kan skryte av hastigheter som er imponerende. Heldigvis for det, siden hvis du har noen klager på hastigheten deres, er det ikke så mye du kan gjøre fordi de tvinger 256-biters kryptering på alle uten unntak.

IPVanish VPN Speed ​​Test - New Zealand

IPVanish Speed ​​Test New Zealand – New Plymouth Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Hurtigmessig er IPVanish absolutt ikke den største. Ytelsen for deres New Zealand-servere syntes imidlertid å være utmerket, og jeg la ut imponerende hastigheter på opptil 63 Mbps her. Jeg tror ikke dette var en engangsforekomst da jeg klarte å gjenskape resultatene mine over en rekke forsøk.

Dette gir anledning til godt for New Zealandere som vil koble seg til servere her, men selv om det ikke fungerer bra, bør nærhet til steder som Singapore og Australia gi gode alternativer.

Les vår grundige gjennomgang om IPVanish for å finne ut mer!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Hastighet

Rettferdig

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (NZD)

5.11 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Brukervennlige apper
 • Ubegrenset båndbredde
 • Støtter delt tunneling

"PureVPN er absolutt en av lederne i en komplett bransje takket være et solid nettverk av servere."

PureVPN, som er vertskap for over 2000 servere lokalisert i mer enn 140 land over hele verden, har absolutt den infrastrukturen som er nødvendig for å vise seg som bransjeleder. Det kompletterer dette med utmerkede sikkerhetsfunksjoner i bedriftsklasse for å beskytte brukerne mot inntrenging eller deteksjon.

PureVPN hastighetstest - New Zealand

PureVPN Speed ​​Test New Zealand – Auckland Server
(Se testresultatet for full hastighet)

En stor fordel med å prøve dem ut er at de er en av få i markedet nå som gir tilgang til WireGuard-protokollen – en neste generasjonsprotokoll som visstnok er lysår foran OpenVPN. Det er imidlertid litt begrenset med dekning, med tilstedeværelse i bare rundt fem land.

Når jeg koblet til en Auckland-basert PureVPN-server, klarte jeg å komme i nærheten av mer enn 43 Mbps – utmerkede resultater med tanke på de lave råhastighetene jeg så fra forbindelsen min. Jeg vil si at disse tallene er vanskelige å slå og bare kan vises av et selskap som virkelig har et fokus her.

8. Raskeste VPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

Hastighet

Rettferdig

Sikkerhet & Personvern

Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5Karakter 3 av 5

Pris (NZD)

1.25 / mo

Funksjon Høydepunkter

 • Optimaliserte servere for P2P
 • Lar serverhopping
 • Støtter 10 enheter

"FastestVPN er ikke den raskeste, men den tilbyr absolutt et verdiforslag som er vanskelig å utfordre."

FastestVPN er ikke den raskeste jeg har testet, men den er heller ikke den tregeste. Det tilbyr mer begrensede land å bruke forbindelsen din sammenlignet med mange topp-VPN-er, men til priser fra så lavt som 83 øre i måneden er det en stjeling. De har også P2P-optimaliserte servere som gjør dem bra for det også.

De lave prisene har en alvorlig ulempe, og det er den begrensede ytelsen i å overvinne geo-blokkering. Endelig oppdaget vi at FastestVPN ikke kan gi deg tilgang til verken Netflix USA-innhold eller Storbritannias BBC iPlayer – bummer!

Gå over til vår FastestVPN-anmeldelse for å lære mer!

Trenger jeg virkelig en VPN på New Zealand?

Dette er virkelig et vanskelig spørsmål å svare på nå. Mye av det som har vært så kontroversielt om Internett-frihet på New Zealand er omstridt. Imidlertid er jeg en fast tro på ordtaket om at det ikke er røyk uten ild.

Enda verre enn uvitenhet er selvtilfredshet, og det har i det minste vært noen tilfeller som er svært mistenksomme. Ta for eksempel den newzealandske regjeringen som gir så brede krefter til GCSB.

Teknisk sett er det ikke mye av grunnen til at den gjennomsnittlige Joe vil bruke en VPN-tjeneste på New Zealand, men min følelse er at det bare gnir meg feil måte å vite at noen kanskje leser alt jeg sender ut, og vet hver knapp jeg klikker på Internett og enda verre. Hvorfor noen ville ha det bra med det er utenfor meg, selv om du påstår at det ikke er noe problem hvis det ikke er noe å skjule.

Så selv om jeg ikke tror det er helt nødvendig for en VPN på New Zealand, ville det fremdeles gjort at jeg hadde det bedre hvis jeg brukte en mens jeg var der. Som sådan vil jeg anbefale deg å bruke en også hvis du bor der!

For å sammenfatte, her er topp 3 VPN for New Zealand:

HASTIGHET

SIKKERHET & PERSONVERN

PRIS / MO

NordVPN

Flink

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

NZ $ 6.02

BESØK VPN

ExpressVPN

Flink

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

NZ $ 12.55

BESØK VPN

Surfshark

Flink

Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5Vurdert 5 av 5

NZ $ 3.00

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me