FastestVPN Review: 6 Fördelar och 3 nackdelar med att använda FastestVPN

FastestVPN


FastestVPN

https://fastestvpn.com/

tl; dr

FastestVPN kom först på min radar i mitten av 2019 och vid den tiden tyckte jag att dess prestanda i bästa fall var medioker. När jag blev ombedd att utvärdera den här gången måste jag säga att jag var skeptisk. Ändå med ett utökat nätverk och mycket ökade hastigheter, är denna underhund säkert att flytta upp i världen.

FastestVPN Review: 6 Fördelar & 3 Nackdelar med att använda FastestVPN

FastestVPN är baserat på Caymanöarna och är ett autonomt brittiskt utomeuropeiskt territorium. Företag baserade på dessa platser omfattas av lokal laglig jurisdiktion och omfattas inte av kronregler.

Detta, plus det faktum att landet har förbättrat lagstiftningen om personuppgiftsskydd avsevärt innebär att miljön är idealisk för VPN-tjänsteleverantörer att trivas. FastestVPN har utnyttjat detta och försöker lova kunderna deras yttersta ansträngningar för att hjälpa dem att säkra integritet och säkerhet på Internet.

6 fantastiska saker jag gillar om FastestVPN

1. Solid säkerhet & Integritet

FastestVPN har gjort ett seriöst åtagande gentemot sina kunder och öppet påpekat att de kommer att prioritera sina kunder rättigheter till både integritet och säkerhet. Viktigast av allt är att det har lovat nej att dela data (om någon) med tredje part, vilket ärligt talat är vad vi skulle förvänta oss av en VPN-tjänst.

fastestvpn har god säkerhet och integritet

Till skillnad från några större namn där ute, hittills har inga klagomål på FastestVPN läckande data eller information till myndigheter framkommit. Detta är definitivt något som integritetsmedvetna användare bör notera.

1.1 256-bitars hög krypteringsfrekvens

Anslutningar som gjorts via FastestVPN-klienten skyddas av de högsta krypteringshastigheterna som finns tillgängliga för konsumenter idag. 256-bitars kryptering är de facto-standarden som man använder sig av och litar på av säkerhetspersonal idag.

Det används också av många militära system och är i all ärlighet nära omöjligt att knäcka. Chanserna för att du får dina 256-bitars data knäckt in skulle vara mycket mindre troliga än att du läcker informationen själv, oavsiktligt.

1.2 Bra val av protokoll

Många VPN-tjänsteleverantörer har idag lutat sig kraftigt mot OpenVPN-protokollet på grund av sitt rykte som mycket säkert och stabilt. Tyvärr har detta lett till att många av dem ignorerar andra VPN-protokoll och inte har gett sina användare ett val i saken.

Även om jag inte är för vissa protokoll som L2TP och PPTP, tycker jag om att använda IKEv2 eftersom det också är ganska säkert och många gånger bättre än OpenVPN. FastestVPN ger sina användare ett brett urval, vilket tillåter IKEv2, L2TP, PPTP samt OpenVPN (både TCP och UDP).

Detta ger användarna stor flexibilitet, vilket är viktigt av fler skäl som bara snabbar. Ibland kan vissa användare ha kompatibilitetsproblem med appar som försöker komma åt nätet via VPN. Genom att låta användare växla VPN-protokoll underlättar det belastningen, kompatibelt.

1.3 Inbyggd NAT-brandvägg

FastestVPN har en inbyggd NAT-brandvägg som är bra för dig eftersom det hjälper till att öka säkerheten på dina enheter. Tänk på NAT-brandväggen som en mailman som sorterar inkommande datapaket till din enhet.

Det kommer bara att leverera till dig paketet med data som du specifikt har begärt och avvisar allt annat. Tänk dock på att även om det hjälper till att öka säkerheten, bör NAT-brandväggen inte tas som en ersättning för en dedikerad Internet Security-applikation.

1.4 Inkluderar anti-Malware & Annonsblockerare

Normalt är jag inte så angelägen om tjänster som försöker erbjuda användare allt i en app som är specifikt utformad för något annat. Ändå när det gäller FastestVPN: s anti-malware- och ad-blockerande funktioner är de så diskreta och lätta att de knappast kommer att tänka på.

fastestvpn har anti malware och ad blockerare

Det här är bra eftersom de verkligen inte bidrar till uppblåsning av appen medan de tillhandahåller en mervärdestjänst samtidigt. En del av orsaken till detta är att FastestVPN kör vissa funktioner på sina egna servrar, så det minskar eventuella belastningar på dina enheter och samtidigt ger dig en bonus.

2. Rättvisa hastigheter

Första gången jag bedömde FastestVPN var hastigheterna helt ärligt ganska dåliga. Detta förvärrades av djärvheten i uttalandet som namnet på denna VPN gör. Men efter ungefär ett år fann jag att de faktiskt hade varit uppmärksamma på feedback och ökat serviceprestanda.

Som en baslinje är min oförminskade internethastighet när jag är direkt ansluten via min router till nätet så nära annonserad som möjligt – för det mesta. Jag kan regelbundet få 400+ Mbps på en 500 Mbps linje.

snabbastvpn bashastighet utan vpn aktiv

Snabbtest till lokal server utan VPN aktivt
(Se hela basresultatet)

Innan vi fortsätter med testresultaten bör du notera att jag testade FastestVPN i OpenVPN-protokollet eftersom det är den standard som de flesta VPN-leverantörer erbjuder. IKEv2 finns också på FastestVPN och med det protokollet kommer du sannolikt att få mycket bättre hastigheter än på OpenVPN, så ta resultaten med en nypa salt.

Snabbast VPN-hastighetstest – USA

Hastigheterna till den amerikanska servern för FastestVPN var ungefär så snabba som man kunde förvänta sig.

snabbastvpn hastighet USA vpn off

Snabbast VPN-hastighetstest USA – VPN av
(Se hela resultatet)

snabbastvpn hastighet USA vpn på

Snabbast VPN hastighetstest USA – VPN på
(Se hela resultatet)

25 Mbps är inte exakt en hemsk hastighet, och det är inte heller något att skriva hem om. Latency var lite på hög sida men USA är praktiskt taget över hela världen från min fysiska plats.

Snabbast VPN-hastighetstest – Euroområdet

I de flesta fall tycker jag att min VPN-hastighet för servrar baserade i euroområdet inte skiljer sig mycket från mina USA-baserade serverhastighetstest.

fastestvpn speed europe vpn off

SnabbastVPN-hastighetstest Europa – VPN av
(Se hela resultatet)

fastestvpn speed europe vpn on

SnabbastVPN-hastighetstest Europa – VPN på
(Se hela resultatet)

Även när det gäller latens är det en touch-and-go-affär. Fortfarande är dessa hastigheter anständiga nog för mediaströmning.

Snabbaste VPN-hastighetstest – Mellanöstern

Med avsaknad av några Afrika-kontinentbaserade servrar, jag som standard i någonstans i Mellanöstern för dessa nummer.

snabbastvpn hastighet Mellanöstern vpn av

SnabbastVPN-hastighetstest Mellanöstern – VPN av
(Se hela resultatet)

snabbastvpn hastighet Mellanöstern vpn på

SnabbastVPN hastighetstest Mellanöstern – VPN på
(Se hela resultatet)

Överraskande var hastigheterna i detta område ganska skrämmande. Anledningen till detta är mer troligt på grund av ett lägre fokus på ME-regionen av FastestVPN, tillsammans med deras mer begränsade antal servrar.

Snabbast VPN-hastighetstest – Asien

Som förväntat var hastighet och latens för mig bäst på Singapore-baserade FastestVPN-servrar.

snabbast hastighet asia vpn off

SnabbastVPN hastighetstest Asien – VPN av
(Se hela resultatet)

snabbast hastighet Asien vpn på

Snabbast VPN hastighetstest Asien – VPN på
(Se hela resultatet)

Denna plats är mycket stark tack vare dess geografiska position och utmärkta infrastruktur i landet.

Snabbast VPN-hastighetstest – Australien

För att vara ärlig, både hastighet och latens på Australien-baserade FastestVPN-servrar var lite av en svik.

fastestvpn speed australia vpn off

SnabbastVPN hastighetstest Australien – VPN av
(Se hela resultatet)

fastestvpn speed australia vpn on

FastestVPN hastighetstest Australien – VPN på
(Se hela resultatet)

Den här regionen, även om den inte alltid är den bästa för mig, har visat några stora hastigheter för vissa leverantörer. Det finns ingen verklig anledning till FastestVPN: s dåliga resultat här.

Slutsats – tankar om snabbaste VPN-hastigheter

Innan ni börjar kraga om hur dåliga dessa hastigheter kan verka totalt sett skulle jag vilja uppmärksamma de motsvarande hastigheterna som jag visade att de togs till lokala servrar i de länder utan VPN-aktiv.

Viktig notering

Den nuvarande globala avmattningen på Internet har gjort hastigheter instabila för nästan alla användare. Det är fortfarande imponerande att klara av att få dessa hastigheter i en tid med stora globala datalaster, så ge FastestVPN en paus för tiden, ja?

3. Utmärkt prispunkt

Precis som vi samlar upp hastighetstestresultaten är förmodligen det bästa stället för mig att lägga denna information. FastestVPN kommer in till en fantastisk prispunkt så låg som $ 1,11 per månad på deras 3-årsplan!

MonthlyYearlyTriennially
Pris /mo$10.00$2.49$1.11
Totala fakturan 10,00 $ 29,95 $ 39,95
Faktureringscykel1-månad12-månad36-månad

Detta är en fantastisk prisskala och gör denna tjänst till en solid förslag för fyndjägare som söker någon form av integritet och skydd online. Naturligtvis, om du har kontanter, kan du hitta en premiumtjänst hos andra leverantörer – men verkligen inte till dessa priser.

För $ 1,11 per månad får du praktiskt taget gratis. Gratis VPN-tjänsteleverantörer rekommenderas generellt inte och även de bra som Windscribe kommer att försöka driva dig vidare till deras betalda planer där det är möjligt – för ett mycket högre pris än detta.

Som sidoanteckning ska du alltid vara försiktig med VPN-leverantörer som erbjuder gratis tjänster och erbjuder obegränsad service. Oftare än inte tar dessa VPN: er dina uppgifter och säljer dem till tredje parter för vinst. Det är det enda sättet de kan upprätthålla verksamheten. Vissa gör det subtilt, medan andra använder annonser i appen.

4. Stöd överallt & P2P

Som med de flesta bra leverantörer av VPN-tjänster, kommer FastestVPN att hjälpa dig att övervinna geo-blockerade tjänster och låter dig strömma från olika mediekällor. För det här fallet testade vi dem med Netflix och fann att deras amerikanska innehåll kan strömma bra. Tyvärr är det dock den enda regionen de stöder för tillfället.

fastestvpn har olika användbara funktioner för underhållning

På en högre not stöder FastestVPN P2P på alla deras servrar och du kan köra dina torrenter när du är ansluten till alla serverplatser. Det finns naturligtvis en nackdel eftersom din P2P-hastighet är bunden till VPN: s totala prestanda.

Om du till exempel ansluter till en Netflix-server och det av någon anledning är långsammare för dig – kommer dina P2P-hastigheter också att drabbas om du inte går över till en annan server. Jag befann mig inför detta dilemma när jag tittade på Netflix och försökte ladda ner på BitTorrent också.

Slutligen är den viktigaste anmärkningen för streaming och P2P stabilitet. Som alltid satte jag FastestVPN till mitt “burn-in” -test i Netflix, vilket är min ursäkt för att titta på Netflix för “arbete”. Jag lyckades titta på två säsonger av ‘The Office’ vid en sittande med inte en enda problem i anslutningen alls, så jag skulle säga att det är stabilt.

Personligen känner jag dock att hastigheterna som FastestVPN erbjuder inte riktigt passar P2P trots dess tydliga användbarhet. Naturligtvis beror detta mycket på hur du använder tjänsten. Om du till exempel stannar nära USA kan du få fördelarna med goda P2P-hastigheter såväl som åtkomst till extra netflix-innehåll enkelt.

5. Rengör & Lätt app

En av de bättre sakerna med FastestVPN är deras Windows-app. Den rena och lätta designen är inte resurstung och upptar bara 5 MB minne av det när du kör. Appdesignen ser modern ut och är lätt att vänja sig när du har kört den några gånger.

5.1 Kompatibilitet med hög enhet

Tjänsten finns också på olika plattformar.

fastestvpn är allmänt tillgängligt på många plattformar

För mainstream kan du installera det på Windows-, Mac- och Linux-baserna. Mobilmässigt stöder det Android och iOS. För den mer unika installationen kan FastestVPN distribueras på routrar, PS4 och en hel del andra också.

5.2 Smart tunneling & Snabbanslutning

Inom FastestVPN-appen hittar du två alternativ som du kan hamna med en rättvis bit – Smart Tunneling och Quick Connect. Den förra låter dig selektivt låta appar som du litar på ansluta till Internet genom att kringgå VPN-tunneln.

Detta låter dig potentiellt sänka belastningen på VPN och kan bidra till att öka kompatibiliteten ytterligare. Om du hittar vissa appar som inte kan ansluta via VPN kan du helt enkelt lägga till dem i din Smart Tunnel-lista. Inte perfekt, men det ökar dina alternativ.

Quick Connect är en tidsbesparande funktion som låter appen välja vilken server som ska anslutas till. Det kommer att fatta detta beslut baserat på de bästa latensstimeringarna för sina servrar relativt din plats. Detta betyder dock att chanserna är mycket troliga att du kommer att vara ansluten till en server i ditt land.

Normalt kommer det inte att användas mycket i dessa fall, men om du befinner dig på en plats där de inte har en server kan Quick Connect visa sig vara användbart genom att söka efter den bästa serveren i närheten för dig.

6. Anständig kundsupport

Som du kanske kan se från bilden nedan, kan FastestVPN-support komma igång långsamt. Men när serviceagenten vet vad du egentligen pratar om, tror jag att du kommer att hitta dem både användbara och kunniga om deras service och system.

fastestvpn kundsupport är anständigt

Jag tycker att de flesta VPN-tjänster för sent har verkligen förbättrat vad gäller kundsupport och uppenbarligen har FastestVPN inte varit något undantag. Trots att jag väntade i rad bakom två andra i min kö, fick jag tillgång till mig inom fem minuter efter att ha skickat en begäran.

FastestVPN erbjuder också kundtjänst på några sätt. Som en första kontaktlinje kan du alltid vända dig till deras kunskapsbas som har en bra blandning av anständigt utformade vanliga frågor, guider och tutorials.

Om det inte fungerar för dig har de också livechatsupport tillgängligt dygnet runt. Som ni ser är deras svar på den kanalen ganska bra också. Slutligen har du möjlighet att skicka e-post till deras supportteam om livechatt har för många människor och väntetiden blir ett problem.

3 saker jag gillar inte FastestVPN

1. Tillfälliga buggar i tjänsten

Några av de saker som jag kommer att diskutera i det här segmentet kan vara lite subjektiva och på grund av hur VPN: er fungerar, kan vissa buggar kanske inte lätt replikeras. Men jag märkte några problem som gjorde det svårt att förbise när det gäller FastestVPN.

När jag först betalade för FastestVPN leddes jag till en nedladdning av deras installationsfil efter det faktum. När jag installerade det blev jag förvånad när jag fann att jag inte kunde ansluta till någon av deras servrar trots att jag ändrade protokoll och försökte andra saker som jag noterade i deras kunskapsbas.

Jag fick äntligen prata med kundservice, som bad mig göra något konstigt – ladda ner och installera OpenVPN GUI-klienten och använda det för att ansluta. Efter att ha gjort det, fann jag nästa att FastestVPN-appen kunde ansluta utan problem där, även efter att jag installerat OpenVPN GUI.

Nästa fråga som jag noterade var att anslutningar till vissa servrar ibland var lite trasiga. Detta innebär att du kanske måste försöka ansluta några gånger innan anslutningen faktiskt kommer att göras. Det verkar inte finnas någon verklig anledning till detta, men efter ett tag lade saker och ting sig och problemet försvann.

2. Endast en anslutningspunkt för Netflix

Fast FastVPN fungerar med Netflix, men det är endast begränsat till Netflix USA: s regioninnehåll. Även om det är den plats där den största samlingen av Netflix-filmer är, kanske vissa användare vill ha åtkomst till andra regioner för mer lokalt innehåll.

USA: s Netflix-anslutning är också tillgänglig endast via en enda åtkomstpunkt trots att FastestVPN har tio platser att ansluta till i Nordamerika. Denna enda åtkomstpunkt väcker ett antal potentiella problem inklusive; potentiell överbelastning eftersom alla Netflix-användare kommer att titta på via den platsen och vad som händer i fall av fel.

3. Begränsat nätverk & servrar

FastestVPN har ganska begränsad täckning med ett okänt antal servrar på 39 platser. Trots detta förblir spridningen av dessa platser ganska anständig. Problemet är att om någon av de platser du vill ha är tungt belastad, kanske det inte finns ett bekvämt alternativ för dig att gå med.

fastestvpn-servrar är begränsade

Även om jag noterar att FastestVPN har förbättrat sin prestanda över tid, känner jag att deras nätverkstillväxt inte riktigt är vad jag hoppades att det skulle bli. Detta kan vara en make eller break-deal för många användare eftersom det begränsar deras val kraftigt – och det är en stor del av vad VPN-tjänster handlar om.

De hastighetstester som jag utförde i avsnitten tidigare som du kanske noterade var inriktade på tätbefolkade områden. Detta kan tjäna till att lyfta fram det faktum att begränsad finansiering hindrar FastestVPN från att lansera ännu bättre förbättringar.

När deras utrullning växer kan användarna se dem gradvis öka sina priser över hela linjen för att de ska kunna upprätthålla drift och expansion.

Sammanfattning: Kommer jag att betala för FastestVPN?

Ärligt talat beror det verkligen. Eftersom VPN är en stor del av mitt liv och mitt arbete, tycker jag att jag är bortskämd med valet. Självklart är min situation ganska unik, så det kanske inte resonerar många av er.

Den större frågan är – ska du betala för FastestVPN? Detta är en fråga som fortfarande kan besvaras ganska enkelt. FastestVPN är ett bra val om du bor i en mycket befolkad region, eller om du befinner dig som letar efter en bra budgetlösning som får saker att göra.

Det kommer till en mördare prispunkt och om du kommer ombord nu, kanske du inte kommer att bli föremål för prisökningar senare när de utökar sitt servicenätverk. Men om du har mer specialiserade behov och har råd med det, skulle jag starkt föreslå att du överväger en av premiumleverantörerna som NordVPN.

Nyckelfunktioner

 • ✓ Smart tunneling
 • ✓ Använd upp till 10 enheter
 • ✓ Fungerar med Netflix
 • ✓ Kör P2P på alla servrar
 • ✓ Annons & Malware Blocker

Rekommenderas för

 • • Förhandlingssökare
 • • Streamingentusiaster
 • • Omgå censur

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map