Granskning av privat tillgång till Internet: Varför PIA är den privata kungen som inte loggar

Privat Internet-VPN-granskning

Privat internetuppkoppling är redan en legendarisk VPN bland torrentanvändare. De var ett av världens första VPN-företag som införde en verklig “no-logs” -policy, och deras popularitet växte snabbt sedan dess.


2016 har PIA nu minst tio konkurrenter som påstår sig vara “icke-logga” VPN också, men få (om några) kan erbjuda samma säkerhetsnivå, torrentvänlighet och pris som Privat Internet Access är känd för. Lär dig varför alla “icke-loggade” vpns INTE är desamma.

Om detta låter lite partiskt för en granskning, så är det. Jag har varit PIA-abonnent sedan 2013 och jag personligen använder och älskar deras tjänst. Jag rekommenderar nästan varje bittorrent användare att pröva privat Internet-åtkomst först innan du testar dyrare VPN, eftersom PIA levererar 90% av funktionerna och 100% av privatlivet till 1/2 priset för konkurrerande tjänster.

Varje PIA-prenumeration innehåller en 7-dagars, 100% återbetalningspolicy.

företagsprofil

Privat granskning av tillgång till Internet

Hemsida: www.privateinternetaccess.com
Huvudkontor: Baserat i USA
Loggningspolicy: Inga loggar. Period.
Normalt pris: $ 6,95 / månad

Bästa erbjudande: $ 3,33 / månad (få detta erbjudande)

Privat tillgång till Internet: Specifikationer

Privat internetåtkomst matchar eller överskrider branschstandarden för nästan alla krypterings-, säkerhets- och integritetsstandarder. Det är inte konstigt att de utsågs till vår “bästa torrent vpn” 2014 & 2015.

Vi skapade till och med en steg-för-steg-guide som lär dig de bästa teknikerna / tips för att ladda ner torrenter med PIA.

 • 256-bitars AES-kryptering
 • 4096-bitars handskakning (slår branschstandard)
 • Inga aktivitetsloggar, anslutningsloggar eller metadata (läs mer)
 • Torrenter tillåtna på alla servrar (sällsynta)
 • PC / Mac / Android / iPhone-appar
 • Anonyma betalningar accepteras (lära sig hur)
 • Inkluderar Nederländerna SOCKS5 Proxy Service (Perfekt för torrenter)
 • 5 samtidiga anslutningar tillåtna (skydda alla dina enheter)

Granskning av privat internetåtkomst: Våra favoritfunktioner

Innan vi går in i köttet i vår recension vill jag bara lyfta fram mina favoritfunktioner om PIA, vars kombination är anledningen till att PIA är den bästa rekommenderade VPN på denna webbplats (och fick en 10/10 TorrentScore)

I ingen bestämd ordning:

Loggningspolicy
PIA har inga loggar. Ingen. De har varit mycket konsekventa på denna punkt (och hittills har det inte varit någon anledning att tvivla på dem, till skillnad från vissa andra VPN: er). Eftersom de är USA-baserade, finns det inget krav på dem att behålla eller registrera någon användarsessionsdata. Vi rekommenderar alltid att torrentanvändare väljer en riktig VPN som inte loggar för maximal integritet / säkerhet.

Torrent-Vänlighet
Till skillnad från de flesta VPN: er, tillåter PIA strömning på ALLA VPN-servrar. De kan göra detta genom en unik lösning där de kommer att omdirigera torrentrafik (och endast torrentrafik) via en sekundär VPN om du strömmar på vissa högriskserver (USA, Storbritannien, Australien, etc.). Det är en smart lösning (och helt bakom kulisserna så att de flesta användare inte ens är medvetna om att det händer).

Eftersom PIA inte har några loggar hålls alltid torrentnedladdare som använder deras tjänst en hemlighet, och din sanna IP-adress visas inte i utorrentsvärmar (så länge du har en aktiv VPN-anslutning). Vi har fullständiga guider för hur du använder uTorrent, Vuze och Qbittorrent anonymt.

PIA toppade också vår lista över de “mest Torrent-vänliga VPN: erna”

säkerhet
PIA använder 256-bitars AES-kryptering (vilket anses vara obrottbart av attacker av brute force och är industristandardens krypteringsstyrka. PIA ger dessutom användarna anpassad kontroll över krypteringsstyrkan, nyckellängden och algoritmen som används.

De byggde också ytterligare IP-läckskydd i sin programvara, med skydd mot DNS-läckor, IP-läckor (kill-switch) och WebRTC-läckor.

Pris
Du kan inte prata om PIA utan att nämna priset. Om du utnyttjar deras prissättning på 1 år kan du få PIA för $ 3,33 / månad ($ 39,95 / år). Med de flesta jämförbara VPN-företag som är prissatta runt $ 8-12 / månad-serien, anser jag att PIA är ett otroligt värde. Alla planer inkluderar obegränsad bandbredd, all programvara, deras “inga loggar” -garanti och en 7-dagars återbetalningspolicy.

Privat tillgång till Internet: programvara

När du registrerar dig för PIA får du ett e-postmeddelande med din inloggnings- / lösenordsinformation, samt en länk för att ladda ner VPN-programvaran. Från deras, tar installationen mindre än 2 minuter. Logga sedan helt enkelt in med hjälp av din medföljande inloggnings- / lösenordskombo och du är redo att ansluta till en VPN-server.

PIA-programinställningar

Första gången du startar programvaran rekommenderar jag att du öppnar fliken Avancerade inställningar genom att klicka på knappen ‘Avancerat’ längst ner. Du ser en skärm som ser ut så här:

Menyn för avancerade inställningar

Menyn för avancerade inställningar

Vänster sida av fönstret visar fortfarande innehållet i den ”enkla” inställningsmenyn. Du kan välja om du vill starta automatiskt och automatiskt ansluta till VPN vid start. Du kan också välja din önskade VPN-server när du ansluter automatiskt.

De avancerade inställningarna (till höger) ger större kontroll över vissa avancerade funktioner som portöverföring, anslutningstyp och IP-läckskydd. Om du inte är säker på vilka inställningar du ska välja är de inställningar som visas mycket säkra och användarvänliga.

Här är en snabb uppdelning av dina alternativ:

 • Anslutningstyp (TCP eller UDP) – UDP är generellt snabbare och det bästa valet för strömning / streaming
 • Fjärrport – Välj vilken port # OpenVPN körs på. Auto är bra för de flesta användare.
 • Vidarebefordran av hamnar – Aktivera vidarebefordran av port om du behöver komma igenom en router. Avancerad funktion.
 • Kill Switch – Detta är en säkerhetsfunktion som kommer att döda din internetanslutning om VPN kopplar bort. Läs mer här.
 • DNS Leak Protection – Tvinga din dator att använda PIA: s DNS istället för din internetleverantör. Rekommenderad.
 • IPv6 Läckskydd – Se till att ditt VPN inte läcker din IPv6-adress (i motsats till IPv4). Testa detta.

Krypteringsinställningar

Privat Internet Access ger användarna anpassad kontroll över krypteringsalgoritmen och styrken som programvaran använder. Detta kan justeras för att hitta den optimala blandningen av hastighet och säkerhet för dina behov. Om du inte är säker på vad du ska välja rekommenderar PIA att lämna standardinställningarna som är:
 • Datakryptering – AES 128
 • Dataverifiering – SHA1
 • Handshake-kryptering – RSA 2048
Om du vill ha den starkaste möjliga krypteringen (hastigheterna blir långsammare) ändrar du dina inställningar till de som visas här:

PIA högsta krypteringsinställningar

Högsta krypteringsinställningar

Ansluter till en VPN-server

Ansluta till en VPN-server sker från PIA-systemfältikonen som visas här i rött:

Bild

PIA-fackikon

Om du inte ser den här ikonen i systemfältet (och programvaran körs) måste du klicka på den lilla ‘upp’ -pilen på och anpassa inställningarna för systemfältet för att alltid visa PIA-fackikonen.

För att ansluta till en server högerklickar du på PIA-fackikonen som visar hela serverlistan. Att bläddra igenom listan är lite besvärligt på skärmar med låg upplösning eftersom hela listan inte passar på skärmstorlekar under 1920×1080.

VPN kommer omedelbart att börja anslutningen när du klickar på en serverplats. Du vet att anslutningen är framgångsrik när PIA-försöksikonen blir ljusgrön.

Du kan också använda en gratis webbplats som ipmonkey.com eller iplocation.net för att verifiera att VPN fungerar korrekt.

PIA-serverlista

Starta serverlistan från systemfältet

Fackikonen blir grön när den är ansluten

Indikator för aktiv anslutning

Resultat för hastighetstest

Privat tillgång till Internet fungerade extremt bra i våra snabbtester (till skillnad från de flesta VPN-budgetar som tenderar att vara mycket överfulla).

Vi kunde få A-hastighet på de flesta servrar, vilket innebär att du överträffar 90% av användarna i samma land!

Den ena B-klassade hastighetstesten var i Nederländerna (en extremt populär serverplats för torrentnedladdare) så det tenderar att bli mer trångt. Vi har fortfarande hanterat hastigheter högre än 65% användare i det landet.

Du behöver bara 5-7 Mbps för att strömma HD-video

Precis som en jämförelse strömmar Netflix HD-innehåll på cirka 5-7 Mbps. Vi kunde uppnå hastigheter på 7-16x det riktmärket. PIA kunde till och med strömma 4k-innehåll från de flesta serverplatser som vi testade.

IPVanish är en av de enda VPN: er som är konsekvent snabbare än PIA. Om hastigheten är din första prioritet bör du dra nytta av deras 7-dagars 100% återbetalningspolicy.

Vi gjorde också en fullständig jämförelse av PIA vs. IPVanish.

PIA Speedtest, USA

Texas, USA

PIA Speedtest Kanada

Toronto, Kanada

PIA Speedtest, Nederländerna P2P

nederländerna

Sekretess och säkerhet

Privat internetåtkomst matchar eller överskrider branschstandardens säkerhetsåtgärd för nästan alla aspekter av deras tjänst. Utöver det har de varit mycket proaktiva när det gäller att svara på och fixa VPN-säkerhetsläckor när de hittades, medan mindre populära VPN ofta ignorerar sårbarhetsrapporter eller försenar korrigeringar.

De var också ett av de första VPN-företagen som antog en fråga inte, berätta inte riktiga no-loggar-policy, och de är den mest populära VPN-nätverket som inte loggar in i världen (särskilt bland besökare på denna webbplats).

Integritets- och loggpolicy

Nästan alla VPN-företag har register och loggar över VPN-session / kontohistorik under perioder upp till 6 månader. Privat tillgång till Internet gör INTE. De registrerar inga metadata i din sessionhistorik (KB överförd data, tilldelad IP-adress, anslutningstid osv). De är en av bara en liten handfull VPN som erbjuder denna nivå av integritet.

De kan göra det eftersom de har sitt huvudkontor i USA som inte har obligatoriska lagringsuppgifter om VPN-tjänster. I många andra länder klassificeras VPN: er som leverantörer av internettjänster och krävs för att föra register.

Eftersom PIA inte håller loggar kan de erbjuda torrentanvändare extremt hög sekretess, och din torrent-IP-adress är praktiskt taget omöjlig att spåra till ditt PIA-konto eller riktiga IP-adress.

Anonyma betalningar
PIA kräver endast minimal information för att skapa ett konto. Du behöver:

 • En giltig e-postadress (för att få din inloggningsinformation)
 • En betalningsform (Bitcoin / anonyma presentkortbetalningar accepterade).

Om du betalar med kreditkort kräver PIA din faktureringsinformation för att förhindra bedrägeri, men om du använder någon av deras anonyma betalningsmetoder krävs ingen personlig information. Vi skrev en guide för att betala för VPN-tjänster anonymt eller bara besöka deras webbplats för mer information.

säkerhet & kryptering

PIA använder branschstandarden 256-bitars AES-kryptering (Advanced Encryption Standard). Deras handskakningslängd är upp till 4096 bitar (anpassningsbar) vilket är 2 ^ 2048 gånger så stark som de flesta VPN: er (det är ett mycket stort antal). De har också byggt 3 lager IP-läckskydd direkt i sin programvara.

256-bitars AES-kryptering:
Detta är industristandarden för kryptering med hög säkerhet. Det anses oförbrytbart av attacker med brute-force, och är samma krypteringsalgoritm som används av den amerikanska militären för kommunikation med hög sekretess.

Anpassad krypteringskontroll:
Som diskuterats i mjukvarusektionen ovan låter PIA dig anpassa styrkan / algoritmen för den använda kryptering. Du kan till och med välja ingen kryptering om du bara vill ha en anonym IP-adress med snabbast möjliga hastigheter. Kolla in PIA: s egen guide till anpassning av kryptering.

DNS Leak Protection

Varje gång du skriver en webbadress i din webbläsare skickas den begäran till en DNS-server för att översätta domännamnet (t.ex. ‘google.com’) till en IP-adress där webbplatsen är värd. Vanligtvis använder din dator troligen DNS-servrar som tillhör din Internetleverantör. Detta ger dem möjlighet att spåra och logga din webbhistorik (och de flesta gör).

PIA har sina egna säkra, icke-loggade DNS-servrar. När du aktiverar DNS-läckskydd tvingar programvaran din dator att använda PIAs DNS-servrar istället för standardalternativet. Det rekommenderas att du alltid har detta alternativ aktiverat.

Kill-Switch

Detta är en valfri säkerhetsfunktion som omedelbart kommer att döda hela din internetanslutning om VPN-anslutningen misslyckas. Det rekommenderas att du aktiverar detta om du torrent ofta och inte använder en proxy tillsammans med VPN.

Rekommenderas: Läs vår guide om hur du använder PIA för torrenter med VPN och / eller Proxy.

Var medveten om att den här metoden dödar din internetanslutning på adapternivå. Som ett resultat har du faktiskt kört felsökaren för Windows-nätverket för att återställa internetåtkomst eller ansluta till en VPN-server igen. Tills du gör det har du ingen internetuppkoppling. Som ett resultat tycker vissa nybörjare denna funktion frustrerande.

För att köra felsökaren, högerklicka bara på nätverksikonen i systemfältet och klicka på “felsöka problem.”

IPv6 Läckskydd

PIA är en av endast ett fåtal VPN: er som inkluderar denna funktion i sin programvara. I princip finns det två grupper av IP-adresser, IPv6 (äldre och färre adresser tillgängliga) och IPv6 (nyare och mycket fler IP-adresser). Din dator har faktiskt både IPv4- och IPv6-adress, så den här funktionen förhindrar din IPv6-adress från att läcka av misstag.

Det rekommenderas att du alltid håller den kontrollerad, även om du inte är säker på om din dator använder IPv6 eller inte.

Är privat tillgång till internet bra för Torrenter?

I ett ord, JA.Här är varför…

Skäl nr 1 – Loggpolicy: De viktigaste kriterierna när du väljer ett VPN för strömning är deras loggningspolicy. Du vill ha ett VPN som inte registrerar några anslutnings-, aktivitets- eller metadata-loggar. PIA passar räkningen.

Anledning # 2 – Torrenter tillåtna på alla servrar: De flesta VPN: er (även de som är torrentvänliga) kommer att begränsa torrenter till specifika geografiska serverplatser. Detta minimerar serverhuvudvärk och håller torrentnedladdare med hög bandbredd på bara några få servrar.

PIA tillåter torrenter på alla servrar och använder en unik lösning för att omdirigera bittorrent trafik (endast på specifika högriskserver) med hjälp av en sekundär VPN bakom kulisserna. Det är en sömlös lösning, och de flesta användare märker inte ens.

Skäl nr 3 – SOCKS Proxy-tjänst ingår: Varje PIA-prenumeration har tillgång till deras nederländska baserade SOCKS-proxyserver. Du kan använda denna proxy i din favorit torrentklient (installationsinstruktioner här). Proxy kan användas istället för VPN, eller till och med använda båda samtidigt för dubbelt skydd.

Anledning # 4 – Hastighet: Vi har inte hittat en snabbare VPN till ett lägre pris än PIA. Deras servernätverk är över hela världen (24 länder) och de har gott om bandbreddskapacitet. Det finns ingen månatlig bandbreddstak eller överföringsgräns.

Anledning # 5 – Pris:
$ 3.33 / månad. Det är mindre än en latte hos Starbucks. Vad väntar du på?

Granskningsöversikt

Privat tillgång till internet är ett utmärkt värde om du letar efter en icke-loggning, torrentvänlig VPN-tjänst till ett överkomligt pris. De utsågs till vår favorit torrent VPN och fick också en 10/10 för torrentvänlighet 2016.

Deras funktionsuppsättning är mer än tillräckligt för 90 +% av användarna, och vi älskar det faktum att de inkluderar SOCKS proxy-tjänst utan extra kostnad (lära dig att använda den för uTorrent, Vuze eller Deluge).

Favoritfunktioner:

 • Inga loggar. På allvar, ingen.
 • 256-bitars kryptering
 • SOCKS Proxy ingår (kan användas med all större torrent-programvara)
 • Lätt att använda programvara
 • Obegränsad bandbredd
 • Låg kostnad / prisvärda

Alternativ till privat internetåtkomst

Det finns flera andra VPN-alternativ som är värda att överväga om du är villig att spendera mer $$ för lite mer prestanda / funktioner.

IPVanish är den snabbaste VPN som vi testat och tillåter torrenter. Torguard klarar sig också mycket bra i hastighetstester, har p2p-optimerade servrar och en torrent-proxyservice med 5 serverplatser.

Jämför privat Internet-åtkomst

 • PIA vs. Torguard
 • PIA vs. IPVanish
 • PIA vs Hidemyass
 • PIA vs. Proxy.sh
 • PIA vs. BTGuard

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map