Gusto-lønningsliste

Contents

Gusto

https://gusto.com/

tl; dr

Gusto er et af de bedste cloud-lønprogrammer, vi har haft fornøjelsen af ​​at bruge. Synd at de i øjeblikket kun tjener amerikanske virksomheder.
Lær mere.

Gusto-anmeldelse – 11 fordele & 3 Ulemper ved Gusto-lønningsliste

Hvis du er en mindre virksomhedsejer, forstår du problemer med at drive en virksomhed uden at have et slags lønsystem.

God ting, du snuble over denne side, fordi vi foretager en gennemgang af et af de mest dynamiske lønsystemer, der findes på markedet – Gusto.

Før vi går ind i kødet og kartoflerne i denne anmeldelse, bringer vi dig gennem en lille historie om Gusto, og hvordan det ændrede virksomhedsejernes liv overalt.

Gusto-historien

Det var 2012, og Gotye var nogen, som alle kendte.

Et ungt firma, der hedder ZenPayroll, besluttede at gå ind i… skylønsvirksomheden – ingen cookie til dig, hvis du gætte det. Virksomheden opererer i hjertet af Californien, og virksomheden fik popularitet hurtigt og tjente dem nok kunder til at lancere deres tjenester i Florida, New York og Texas inden for et par måneder efter, at de åbnede deres døre.

På lidt over et år blev ZenPayrolls tjenester så populære, at de annoncerede, at de modtog 100 millioner dollars i betalinger årligt. I 2015 havde ZenPayroll lanceret support til deres tjenester i alle 50 stater i USA og blev officielt kendt som Gusto (den, der besluttede om navneændringen fortjener en forfremmelse!).

Senere på året sikrede virksomheden 60 millioner dollars i serie B-finansiering (ledet af CapitalG, tidligere kendt som Google Capital). Hvis det ikke er imponerende nok, formåede de gode folk at finansiere yderligere 50 millioner dollars i finansiering i løbet af december 2015 og hæve dem til at være en del af de tre kommaklubber – et selskab værdsat til en samlet $ 1 milliard dollar!

Det ser ud til, at intet kan stoppe Gusto-skinnetoget, fordi de bare fortsætter med at vokse og vokse. Fra juli 2023 indsamlede Gusto yderligere 200 millioner dollars i finansiering, hvilket faktisk gav dem en værdiansættelse på 3,8 milliarder dollars!

Passer Gusto til din lille virksomhed?

Gusto maler et meget smukt billede af sig selv, når det kommer til deres historie, men du og jeg ved begge, at det ikke rigtig er vigtigt for kunderne.

Det betyder ikke noget, om de har indsamlet millioner i finansiering. Det betyder ikke noget, om deres system kører på den nyeste, største banebrydende infrastruktur.

Det, der virkelig er vigtigt, er, hvis Gustos lønprogram er faktisk den rigtige pasform til din virksomhed:

 • Lever de deres løfter?
 • Er der nogen fintrykt hijinks, vi har brug for at være opmærksomme på?
 • Hvordan føles det at bruge Gusto faktisk?

Faktisk er den eneste grund til, at du sandsynligvis har læst så langt, fordi du vil vide, om Gusto faktisk er godt for dig.

Vi har lovet dig en grundig gennemgang og leverer, vi vil.

Vi bringer dig gennem nogle af de ting, vi elsker ved Gusto, og et par ting, vi tror, ​​de kunne forbedre sig. Vi vil være helt grundige, nitpicking gennem alt og sørge for, at du ved alt, hvad du har brug for at vide om softwaren.

Vores team er stolte af at styrke små virksomheder. Dette betyder, at vores anmeldelser er så neutrale som muligt, så du træffer de rigtige valg for din lille virksomhed.

For kortfattethedens skyld, lad os gå videre til det, vi kan lide ved Gusto!

11 ting, vi kan lide ved Gusto

1. Gusto er MEGET smuk!

Vi har prøvet en god del lønningsprogrammer, og indtil videre kommer intet tæt på Gustos veludformede interface.

gusto-lønningsliste har smukke UI

UI-teamet hældte en masse kærlighed og kræfter i at opbygge Gustos vidunderlige interface, og det viser.

Grænsefladen ser så venlig og nem at bruge, det er næsten … “app” som. Du ved, som en nem at bruge app til iOS. Et blik, og du vil vide, hvor du skal klikke, og hvad der går hen, ingen grund til at fumle rundt for at prøve at se om ting fungerer.

Det er planlagt så godt, at der praktisk taget ikke kræves nogen træning for at lære at bruge softwaren. Log på, så finder du ud af, at det bare fungerer!

Der er et sted for alt, og alt er pænt på sin plads.

Næsten hver side, du lander på, vil have en behagelig udseende doodle på den. Disse doodles er forfriskende og ærligt, de får mit hjerte til at synge hver gang jeg ser på en.

gusto-lønningslister har dejlige doodles

Det bryder bestemt monotonien af ​​at køre lønningslister!

Nogle mennesker kan sige, at det er bare overfladisk at have en smuk grænseflade, men vi føler det er vigtigt. Et hybrid lønningsprogram / HR-program som dette er beregnet til at blive brugt dagligt, og ingen kan lide at se på en app med et grimt eller kedeligt udseende interface hver dag.

I det mindste med Gusto får vi glæde af udsigten!

2. Det er utroligt let at køre lønningsliste med Gusto!

Vi har fundet lønprogrammer, der kræver, at vi gennemgår træning, inden vi er i stand til at bruge appen effektivt.

Vi hadede absolut dette system, fordi det at være nødt til at sidde igennem træning for at lære at bruge et program er en smerte og er frygtelig ineffektiv til at begynde med. Hjælper ikke, at de træningsvideoer, vi var nødt til at sidde igennem, så ud, som om de blev oprettet af en særlig ufortalt YouTuber.

Uanset hvad, når du bruger Gusto Payroll, vil du støde på noget af det vrøvl.

Når du har indtastet dine personlige og virksomhedsoplysninger, kan du hoppe lige ind og begynde at køre lønningslister let.

  Den 7 bedste VPN til England 2023 (Speed ​​Tested!)

Lønning udføres i 4 enkle trin:

 1. Beregn timer
 2. Beregn fri tid
 3. Anmeldelse & indsende lønningsliste
 4. Bekræft lønningslisten

Trin 1 – Beregn timer

Beregning af dette er super let, fordi du faktisk ikke behøver at foretage nogen beregninger overhovedet. Alt er forudberegnet for dig, når du indtaster medarbejderdetaljerne under opsætningen.

gusto lønning første trin beregne timer

Alt hvad du skal gøre nu er at justere medarbejderens timer i overensstemmelse hermed, og numrene vises automatisk på skærmen.

Hvis der skal betales bonus eller provision for dine medarbejdere, er det lige så let som at klikke på det ekstra indtjeningsfelt og indtaste nummeret.

Trin 2 – Beregn Time Off

gusto lønningsliste andet trin beregne fritid

Dernæst skal du blot indtaste din ansattes fritid og sygdomstimer i dette afsnit. Helt selvforklarende.

Trin 3 – Gennemgå & Indsend lønningsliste

Derefter føres du til skærmen med gennemgang af lønningslister.

gusto lønningsliste gennemgang lønningsliste

Denne proces er meget ligetil. Du får vist en komplet liste over dine virksomhedsudgifter. Dit job er bare at sikre, at numrene på skærmen er korrekte.

Gusto-lønningsliste giver dig mulighed for at se, hvad der bliver beskattet og debiteret

Du har mulighed for at se, hvad der bliver beskattet og debiteret. Der er også en mulighed for at se, hvad dine medarbejdere har tjent.

Når du er tilfreds med tallene, skal du bare trykke på “Indsend”.

Trin 4 – Bekræft lønningslisten

Til sidst skal du bekræfte indsendelsen af ​​lønnen, og du er færdig med at køre lønningen for måneden!

gusto-lønning bekræfter indsendelse af lønninger

Så let som ingenting.

3. Du kan køre 4 typer lønningsliste!

Mens de fleste lønningsprogrammer kun har mulighed for at køre 1 type lønningsliste, er Gusto fremadstormende nok til at give dig mulighed for at køre 4 typer lønningslister!

Gusto-lønningsliste giver dig mulighed for at køre 4 typer lønningslister

Bortset fra almindelig lønningsliste er du også i stand til at køre bonus, off-cyklus og opsigelseslønning. Dette giver dig fleksibilitet til at køre lønninger uden for sæsonen, hvis behovet opstår, hvilket vi fandt meget interessant.

Bonuslønning

Som navnet antyder, kan du foretage bonusbetalinger til dit personale, hvis de rammer visse milepæle, frister eller mål. Bemærk, at bonuslønnen udsættes for en supplerende tilbageholdelsesgrad på 22%.

Ligesom med almindelig lønningsliste er systemet meget let at køre. Indtast blot numrene i de tilsvarende felter, og du er færdig!

gusto-lønning har mulighed for bonuslønning

Løn uden for cyklus

Off-Cycle-lønninger er beregnet til at foretage yderligere betalinger til dit personale uden for den almindelige lønningsliste. Det er faktisk meget lig med bonuslønning, bortset fra at lønningsliste uden cyklus bruger den samme tilbageholdelsesgrad, fradrag og bidrag, der er foretaget i almindelige lønninger.

gusto-lønning har lønningsmulighed uden for cyklus

Løn til ophør

Hvis du nogensinde har haft utilfredshed med at skyde nogen, ved du, at du er nødt til at køre en terminallønning for det afskedigede personale. Med Gusto er dette enkelt nok.

Når du går til siden Opsigelsesløn, vises du en liste over dine medarbejdere. Klik på den, du har brug for at afskedige, og der vises en pop-up for at bekræfte, om du ønsker at afskedige denne medarbejder. Hvis du vil køre opsigeløn, skal du klikke på den rigtige knap og gå videre og afsked medarbejderen.

gusto-lønning har opsigelseslønningsmulighed

Derefter føres du tilbage til medarbejdersiden. Her bliver du nødt til at klikke på “Kør lønningsliste for terminering”.

gusto-lønning har opsigelseslønningsmulighed

Når du har gjort det, skal du bare køre lønningslister, som du normalt ville, undtagen for den afskedigede medarbejder. Temmelig ligetil ting.

Når du er færdig med det, bliver du bedt om at udskrive medarbejderens check (direkte kredit er ikke tilgængelig for afskedigede ansatte).

gusto lønningsliste print check

Når du er færdig med det, er du færdig! Tillykke, du har afskediget en medarbejder og kørt lønningen for afskedigelsen! Bye-Bye Hannah!

gusto lønningsledelse ansat afskedigelse

4. Gusto kan køre på autopilot!

Som ejere af små virksomheder har vi en tendens til at have en masse ting i tankerne, og der er aldrig nok tid i verden til at få alle dine opgaver gjort.

Nogle gange får vi det så travlt, at vi ved et uheld glemmer, når det er tid til lønningsliste, og vi krydser for at køre det og ignorerer alle vores andre daglige opgaver (vores medarbejdere skal få betalt, uanset hvad, ikke?)

Derfor elsker vi denne funktion så meget. Når vi indstiller Gusto til at køre på Autopilot, kan vi fjerne os selv fra ligningen og fokusere på andre aspekter af virksomheden, der kræver vores opmærksomhed, mens Gusto gør alt det arbejde for os.

Så længe alle medarbejderes direkte indbetalinger er konfigureret, kører Gusto lønningslisten automatisk 1 dag før fristen, og du får en e-mail-meddelelse, når de gør det. Du får 24 timer til at foretage de ændringer, du måtte ønske, eller endda annullere lønningen, før den er låst inde.

En meget praktisk funktion, vi ikke kan leve uden!

gusto-lønning har autopilottilstand

For at aktivere autopilot skal du bare gå videre til fanen Indstillinger, trykke på Lønning og klikke på Rediger under Lønning på AutoPilot. Aktivér det der, og Gusto vil sortere alt det andet for dig!

5. Lønrapporter alt på en skærm!

Rapporter er vigtige. De indeholder dyrebare data om din virksomhed, uanset om det går godt, eller hvis du er i sort.

Lønrapporter skal være detaljerede og omfattende, så du ved, hvor mange kontanter virksomheden har brug for at operere hver måned. Med Gusto er det overhovedet ikke et problem, især med deres detaljerede rapport om fuld kontantbehov, der er tilgængelig, når du har kørt lønningsliste.

gusto-lønningsliste har fuld kontantbehovsrapport

Imponerende medfødt? Hvis det ikke er detaljeret nok for dig, har Gusto din ryg.

gusto-lønningslisten har en journalrapport om lønnen

De kan generere en lønningsjournalrapport, der fordeler alle udgifterne, fortæller dig nøjagtigt, hvor dine penge går, hvor meget dine medarbejdere tjener, og beløb, der går direkte til regeringen.

  Mac Torrent Guide: Hur man säkert laddar ner torrenter på en Mac ��☠️

Dette er bare eksempler. Gusto har evnen til at generere alle mulige rapporter, så du kan analysere dem efter dit hjertes ønske:

 • Lønstidsskrift
 • Rapport om fordele
 • År-til-dato-rapport
 • Medarbejderoversigt
 • Entreprenørinformation
 • Kontrahentbetalinger
 • Banktransaktioner
 • Time Off Balances
 • Time Off-anmodninger
 • Agenturets betalinger
 • Lønning før Gusto

6. Annuller nemt lønnen!

Vi er kun mennesker, og uanset hvor forsigtige vi prøver at være, sker der fejl.

Undertiden sker det under lønningslisten, og det er når det bliver en enorm hovedpine, fordi det kan være ondt at annullere lønningslisten ved visse lønprogrammer …

Vi slappede et stort suk af lettelse, da vi opdagede, at annullering af en lønningsliste med Gusto faktisk var ganske enkel, så længe den indsendte lønningsliste endnu ikke er behandlet.

gusto-lønning giver mulighed for at annullere lønningslisten

Alt hvad du skal gøre er at gå til fanen Rapporter, ramme lønningsliste og finde din vej til annulleringsknappen for at fortryde lønningen. Ganske let, synes du ikke?

Hvis du ikke kan se annulleringsknappen, betyder det, at lønningslisten er behandlet. Nu, hvis du har bemærket en fejl i lønningslisten efter at den er behandlet, skal du ikke bekymre dig, fordi den stadig kan vendes, selvom lidt mere besværligt.

Du bliver nødt til at kontakte Gustos kundeserviceteam for at se, hvad de kan gøre med at vende lønningslisten eller tale om de muligheder, du har til at ordne problemet.

Deres live chat-team er meget lydhør og hjælper dig mere end gerne. Gustos supporttider løber fra mandag – fredag ​​6:00 – 17:00 PST, så hvis du fanger dem, når de er ude af arbejde, sørger de for at sende dig en e-mail med et svar på din forespørgsel, når de kommer tilbage i kontor.

Alternativt kan du også kontakte dem via e-mail eller telefon (415-930-4532).

7. Gusto har demo-konto med fuld adgang!

Personligt gjorde tilgængeligheden af ​​deres demokonto Gusto så meget mere imponerende for mig.

Jeg var i stand til at lege med numrene, teste alt og rod rundt til mit hjerte indhold uden nogen frygt for rod. Det er faktisk, hvordan jeg opdagede, hvor brugervenlig Gusto faktisk er.

gusto lønningsliste fuld adgang demo

Du har dybest set fuld adgang til hele Gustos lønsystem med demokontoen, bortset fra at brugeroplysningerne opdateres hver dag, så intet gemmes. Det er en fantastisk måde at ombordstille nye brugere ved at lade dem få en fornemmelse af programmet!

Linket til demokontoen er ikke det nemmeste at finde, så vi har taget friheden til at linke det her for din bekvemmelighed. Tjek det ud, og vær ikke bange for at rod med det!

8. Gusto har teamindsigt!

Medarbejderlykke er et af de mest afgørende elementer for at sikre succes for enhver virksomhed.

Problemet er, at de fleste medarbejdere ikke kan lide at tale offentligt, når de er ulykkelige af frygt for følger. Selvom klar kommunikation er noget, vi forsøger at tilskynde til, når vi driver vores virksomheder, er der gruppepress og mere ofte end ikke, vil de svar, du får fra medarbejdere i et offentligt miljø, skeve, så de ikke ser dårlige ud foran deres kolleger.

Gustos Team Insights giver dig mulighed for at sende undersøgelser, så dine medarbejdere privat kan bedømme deres lykkeniveauer, som de synes passende, så du kan måle den samlede medarbejdermoral og tage skridt til at løse de moralproblemer, du måtte have.

gusto-lønning har teamindblik

Når Team Insights er aktiveret, sender Gusto dine medarbejdere en gang om måneden med spørgsmål fra en række emner vedrørende arbejde, som du kan vælge imellem. Du kan også foretage ændringer af spørgsmålet, hvis du vil.

Meget fremadstormende funktion af Gusto!

9. HR-skabeloner i massevis!

Jeg tror nu, det er temmelig tydeligt, at Gusto er en fantastisk lønningsprogram med funktioner designet specifikt til at gøre livet meget mere praktisk for deres brugere.

De kan stoppe lige der, og folk vil være glade, men det er ikke nok for teamet hos Gusto. De hviler ikke, før de har gjort alt, hvad de kan for at gøre vores liv så let som muligt!

En af måderne, de har opnået dette på, er via HR-skabeloner.

Du behøver ikke længere at spilde tid og udtømme din hjerne omhyggeligt med at udtaste HR-relaterede dokumenter. Gusto kommer med en lang liste med skabeloner, så du nemt kan udfylde detaljerne og gøre tingene officielle så hurtigt som du vil.

De har skabeloner til alle mulige HR-relaterede dokumenter, fra NDA’er og skatteformularer til ansættelse af dokumenter. Hvis du kan tænke det, har de sandsynligvis det.

gusto-lønningslister har masser af HR-skabeloner

Disse skabeloner er så praktiske og er sådanne tidsbesparende, vi kan ikke forestille os, hvordan livet var før vi havde dem # bygning.

10. Gusto er hurtig!

Et af de vigtigste forbud mod SaaS-tjenester er manglende evne til at være så hurtige, som brugeren ønsker, at de skal være. Når programmet tager tid at indlæse, irriterer det brugeren, undertiden til frustrationspunktet.

Vi har ikke de rigtige ressourcer til at måle, hvor hurtigt Gustos system virkelig er, men jeg vil fortælle dig en ting – mens vi bruger programmet, bemærkede ingen af ​​os hastigheden, indtil vi næsten glemte det.

Det er en god ting, fordi det betyder, at Gusto-oplevelsen var så problemfri, vi har aldrig bemærket, om der var nogen afmatninger overhovedet. Den eneste del, hvor der var en vis forsinkelse, var, da Gusto beregner lønningslisten, men det kan forventes.

Vi lavede nogle hastighedstest ved hjælp af vores serverhastighedschecker, og deres serverresultater var ret forbandede!

USA (W)
BRUG)
London
Singapore
Sao Paulo

23 ms 76 ms 140 ms 172 ms 180 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Tyskland

226 ms 139 ms 106 ms 68 ms 163 ms

Gennemsnitshastighed: 129,3 ms – Se det fulde resultat

Naturligvis var vi temmelig tilfredse med Gustos hastighed.

11. Gusto belønner dig!

Det er ikke ofte, du betaler for en skybaseret software, kun for at finde ud af, at de har udtænkt måder at belønne dig tilbage for dit køb!

Det er ikke en enorm sum, men fordele er fordele. Det lyser bestemt vores dag op for at se, at Gusto er et firma, der finder måder at give tilbage til deres kunder.

Grundlæggende er alt hvad du skal gøre at henvise dine venner til Gusto Payroll.

gusto-lønningsliste har et henvisningsprogram

Klik på “Henvisninger” i instrumentbrættet, så sendes du til henvisningssiden. Indtast din vens e-mail, så Gusto kan sende dem en onboarding-e-mail. Hvis din ven tilmelder sig Gusto og kører lønningslister, hævder Gusto at belønne dig og din henviste ven med $ 100!

Før du bliver for ophidset giver Gusto dig ikke 100 $ kontant – snarere vil du og din ven modtage et $ 100 Amazon gavekort!

gusto lønningsløn belønning amazon gavekort for henvisning

Det er ikke så godt som koldt hårdt kontant, men hey, du kommer til at købe noget værd $ 100 rabat på Amazon gratis!

3 ting, som Gusto har brug for at forbedre

Som en lønningstjeneste er der ingen tvivl om, at Gusto er fremragende. Der er dog nogle ting ved dem, som vi ønsker, var lidt anderledes.

1. Gusto er en amerikansk tjeneste

Vi beklager alle jer, der læser dette uden for USA. Gusto er måske bare den rigtige pasform til din lille virksomhed, men det faktum, at de er en amerikansk tjeneste, gør det bare meningsløst for alle uden for USA.

Du kan ikke engang forfalsk din placering via en VPN for at tilmelde dig tjenesten, fordi Gusto kræver en amerikansk bankkonto for at opsætte systemet.

Hvis du tilfældigvis har en amerikansk konto, er du heldig. Du vil være i stand til at bruge det, der uden tvivl er det bedste lønsystem, vi har set hidtil.

Ellers … hårdt heldskammerat, du bliver nødt til at se andre steder.

Fanden, heldige amerikanere!

2. Gusto er dyr

Gusto positionerer sig som en software, der er bedst egnet til små virksomheder, men helt ærligt afspejler deres priser ikke deres position.

Med deres komplette plan (mest populære) skal du betale en basispris på $ 39 om måneden. Dertil kommer, at du skal uddele yderligere $ 12 pr. Måned pr. Indlæg. Hvis vi antager, at du har 10 ansatte (inklusive dig selv), er der allerede $ 390 om måneden!

Ser man nu på dette fra et omkostningssynspunkt, kan $ 390 om måneden være ret dyr. Men hvis du skifter perspektivet lidt, kan $ 390 om måneden betragtes som rimeligt, da det er så let at bruge, behøver du ikke at ansætte en kontorist eller et eksternt agentur for at køre lønningslister hver måned.

3. Gusto har ingen mobilapp

Gusto har mange funktioner, og nogle af dem kræver chefens eller lederens godkendelse. Tag for eksempel medarbejderfrihed.

Når en medarbejder anmoder om fritid via Gusto-portalen, modtager du en e-mail-meddelelse, der fortæller dig at godkende denne anmodning. Det gøres let, hvis du er på kontoret, men hvis du antager, at du er væk på ferie eller på forretningsrejse, vil det gøre livet meget lettere, hvis vi havde en app på vores telefoner, kan vi øjeblikkeligt affyre for at godkende disse anmodninger.

Vi kan faktisk logge ind på Gusto gennem vores telefonbrowsere, men vi føler, at det er mere en løsning end en faktisk løsning.

Gustos plan & Prissætning: Oversigt

Gustos planer findes i tre niveauer – Core, Complete og Concierge.

CoreCompleteConcierge
Pris / mo * $ 39 $ 39 $ 149
TidsporingNoJaJa
Tilbud & OnboardNoYesYes
Pro HR SupportNoNoYes

* Den viste pris er for basisprisen, ikke inklusive omkostninger til tilføjelse af medarbejdere.

Core-planen er den mest overkommelige, der tilbyder dig kun de grundlæggende funktioner i Gustos lønsystem.

Den komplette plan er den mest afrundede plan med funktioner som tidssporing, medarbejder-ombordstigning og andre HR-fordele.

Concierge-planen er den mest dekadente plan af alle med fuld lønnings- og HR-funktionalitet. De har også certificerede HR-fordele på dit beck and call og et dedikeret ressourcecenter.

Bedømmelse: Skal du gå efter Gusto?

Gusto er virkelig en af ​​de bedste cloud-lønningssoftware, vi har haft fornøjelsen af ​​at bruge. Der er masser af frynsegoder til løn- og HR-fordele, der vil løse de fleste af dine HR-hovedpine med et enkelt klik på en knap.

UI er fantastisk og meget behageligt for øjet, hvilket er vigtigt for en app, som virksomhederne bliver nødt til at bruge dagligt (især til HR-funktioner).

Lønning er automatiseret, hvilket helt fjerner behovet for vores opmærksomhed i lønningslisten uge (spar til at bekræfte numrene).

For dem af jer, der trives med rapporter, tilbyder Gusto masser af dem. De har også kastet en meget omfattende liste over HR-skabeloner til god målestok.

Kort sagt, Gusto har gjort alt, hvad de kan, for at gøre lønningslisten så glat som muligt og for at gøre små virksomhedsejers liv så praktiske som de muligvis kan.

Det er for dårligt, at de ikke har udvidet globalt endnu, for vi er temmelig sikre på, at deres funktioner kommer mange små virksomhedsejere over hele kloden til gode.

Med gusto erklærer vi stolt, at Gusto fortjener to tommelfingre op fra os alle på Bitcatcha!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me