Gusto-gjennomgang – 11 fordeler og 3 ulemper med Gusto-lønn

Gusto-lønn


Gusto

https://gusto.com/

tl; dr

Gusto er et av de beste skylønnsprogrammene vi har hatt gleden av å bruke. Synd at de foreløpig bare betjener USA-baserte selskaper.
Lære mer.

Gusto Review – 11 Pros & 3 Ulemper med Gusto-lønn

Hvis du er en liten bedriftseier, vil du forstå problemene med å drive en bedrift uten å ha et slags lønnssystem.

Bra at du snublet over denne siden, fordi vi gjør en gjennomgang av et av de mest dynamiske lønnssystemene som er tilgjengelige i markedet – Gusto.

Før vi går inn på kjøtt og poteter i denne vurderingen, vil vi gi deg en liten historie om Gusto, og hvordan det endret livet til bedriftseiere overalt.

The Gusto Story

Det var 2012, og Gotye var noen alle faktisk kjente.

Et ungt selskap kalt ZenPayroll bestemte seg for å gå inn i… skylønnsvirksomheten – ingen informasjonskapsel for deg hvis du gjettet det. Selskapet opererte i hjertet av California og fikk popularitet raskt, og tjente dem nok kunder til å lansere sine tjenester i Florida, New York og Texas i løpet av noen måneder etter at de åpnet dørene.

Om et drøyt år ble tjenestene til ZenPayroll så populære at de kunngjorde at de mottok 100 millioner dollar i betalinger årlig. I 2015 hadde ZenPayroll lansert støtte for sine tjenester i alle 50 stater i USA, og ble offisielt kjent som Gusto (den som bestemte seg for navneendringen fortjener en kampanje!).

Senere på året sikret selskapet $ 60 millioner i serie B-finansiering (ledet av CapitalG, tidligere kjent som Google Capital). Hvis det ikke er imponerende nok, klarte de gode menneskene å finansiere ytterligere 50 millioner dollar i finansiering i løpet av desember 2015, og løftet dem til å være en del av de tre kommaklubbene – et selskap verdsatt til hele $ 1 milliard.!

Det virker som om ingenting kan stoppe Gusto-sauset fordi de bare fortsetter å vokse og vokse. Fra juli 2019 hentet Gusto ytterligere 200 millioner dollar i finansiering, og ga dem effektivt en verdi på 3,8 milliarder dollar!

Passer Gusto til din lille bedrift?

Gusto maler et veldig vakkert bilde av seg selv når det kommer til historien deres, men du og jeg begge vet at det ikke er veldig viktig for kundene.

Det har ikke noe å si om de har skaffet inn millioner i finansiering. Det har ikke noe å si om systemet deres kjører på den nyeste, største banebrytende infrastrukturen rundt.

Det som virkelig er viktig, er at lønnsappen til Gusto faktisk passer riktig for bedriften din:

 • Lever de på løftene?
 • Er det noen fine-print hijinks vi trenger å være klar over?
 • Hvordan føles det å faktisk bruke Gusto?

Faktisk, den eneste grunnen til at du sannsynligvis har lest så langt fordi du vil vite om Gusto faktisk er bra for deg.

Vel, vi har lovet deg en grundig gjennomgang og leverer vi vil.

Vi tar deg gjennom noen av de tingene vi elsker med Gusto, og noen få ting vi tror de kan bli bedre på. Vi vil være helt grundige, nitpicking gjennom alt og sørge for at du vet alt du trenger å vite om programvaren.

Teamet vårt er stolt av å styrke små bedrifter. Dette betyr at vurderingene våre er så nøytrale som mulig, slik at du tar de riktige valgene for din lille bedrift.

For kortfattethets skyld, la oss gå videre til det vi liker med Gusto!

11 ting vi liker med Gusto

1. Gusto er VELDIG pen!

Vi har prøvd en god del lønnsapper, og så langt kommer ingenting nær Gustos velutformede grensesnitt.

gusto-lønn har vakker brukergrensesnitt

UI-teamet strømmet mye kjærlighet og krefter i å bygge Gustos fantastiske grensesnitt, og det viser.

Grensesnittet ser så vennlig og enkelt å bruke, det er nesten … “app” som. Du vet, som en brukervennlig app for iOS. Ett blikk, og du vil vite hvor du skal klikke og hva som går hvor, ingen grunn til å famle rundt for å prøve å se om ting fungerer.

Det er planlagt så godt at praktisk talt ingen opplæring er nødvendig for å lære å bruke programvaren. Logg deg på, så finner du ut at det bare fungerer!

Det er et sted for alt, og alt er pent på sin plass.

Nesten hver side du lander på vil ha en behagelig klatt på seg. Disse doodles er forfriskende og ærlig talt, de får hjertet mitt til å synge hver gang jeg ser på en.

gusto-lønn har fine doodles

Det bryter absolutt monotonien med å drive lønn!

Noen mennesker kan si at det å ha et pent grensesnitt er bare overfladisk, men vi føler det er viktig. Et hybrid lønns- / HR-program som dette er ment å brukes daglig, og ingen liker å se på en app med et stygt eller kjedelig utseende grensesnitt hver dag.

I det minste med Gusto får vi glede av utsikten!

2. Å kjøre lønn er utrolig enkelt med Gusto!

Vi har møtt lønnsprogrammer som krever at vi må gjennomgå opplæring før vi kan bruke appen effektivt.

Vi hatet absolutt det systemet, fordi det å måtte sitte gjennom trening for å lære å bruke et program er vondt og er veldig ineffektivt til å begynne med. Hjelper ikke at treningsvideoene vi måtte sitte gjennom så ut som om de ble opprettet av en spesielt upålitelig YouTuber.

Uansett, når du bruker Gusto Payroll, vil du ikke støte på noe av det tullet.

Når du har tastet inn dine personlige og firmainformasjoner, kan du hoppe rett inn og begynne å kjøre lønn.

Lønn utføres i fire enkle trinn:

 1. Beregn timer
 2. Beregn fri
 3. Anmeldelse & sende inn lønn
 4. Bekreft lønn

Trinn 1 – Beregn timer

Beregning av dette er superenkelt fordi du faktisk ikke trenger å gjøre noen beregninger i det hele tatt. Alt er forhåndsberegnet for deg når du taster inn de ansattes detaljer under oppsettet.

gusto lønn første trinn beregne timer

Alt du trenger å gjøre nå er å justere de ansattes timer tilsvarende, og tallene vil automatisk gjenspeiles på skjermen.

Hvis bonuser eller provisjoner skal betales for dine ansatte, er det like enkelt som å klikke på den ekstra inntektsboksen og taste inn nummeret.

Trinn 2 – Beregn Time Off

gusto lønn andre trinn beregne fri

Deretter trenger du bare å taste inn ansattes avspasering og syketid i denne delen. Ganske selvforklarende.

Trinn 3 – Gjennomgang & Send inn lønn

Du blir deretter ført til skjermbildet for gjennomgang av lønn.

gusto lønn gjennomgang lønn

Denne prosessen er veldig grei. Du får vist en fullstendig liste over selskapets utgifter. Jobben din vil være å sørge for at tallene på skjermen er riktige.

Gusto-lønn lar deg se hva som blir beskattet og belastet

Du har muligheten til å se hva som blir beskattet og belastet. Det er også et alternativ å se hva de ansatte tjente.

Når du er fornøyd med tallene, er alt du trenger å gjøre å trykke på “Send inn”.

Trinn 4 – Bekreft lønn

Til slutt, bekreft innsending av lønn, og du er ferdig med å betale lønn for måneden!

gusto lønn bekrefte innsending av lønn

Lett som en plett.

3. Du kan kjøre fire typer lønn!

Mens de fleste lønnsprogrammer bare har muligheten til å kjøre en type lønnstype, er Gusto fremtidsrettet nok til å la deg få muligheten til å kjøre 4 typer lønn!

Gusto-lønn gir deg mulighet til å kjøre fire typer lønn

Bortsett fra vanlig lønn, kan du også kjøre bonus, off-syklus og terminering. Dette gir deg fleksibiliteten til å kjøre lønn utenom sesongen hvis behovet melder seg, noe vi synes var ganske interessant.

Bonuslønn

Som navnet antyder, kan du utbetale bonusutbetalinger til de ansatte hvis de treffer visse milepæler, frister eller mål. Vær oppmerksom på at bonuslønn er underlagt en tilleggs tilbakeholdelsesgrad på 22%.

Akkurat som vanlig lønn, er systemet veldig enkelt å kjøre. Bare skriv inn tallene i de tilsvarende boksene, så er du ferdig!

gusto-lønn har bonuslønnsmulighet

Lønning utenfor syklusen

Lønninger utenom syklusen er ment å utføre tilleggsutbetalinger til dine ansatte utenom vanlig lønn. Det er faktisk ganske lik bonuslønn, bortsett fra at lønn utenfor syklusen bruker den samme kildesatsen, fradrag og bidrag som er gitt i vanlige lønnsregler.

gusto-lønn har alternativet for lønn av syklus

Oppsigelse lønn

Hvis du noen gang har hatt misnøye med å skyte noen, vil du vite at du må kjøre en terminallønn for den oppsagte personalet. Med Gusto er dette enkelt nok.

Når du går til siden Oppsigelseslønn, får du vist en liste over dine ansatte. Klikk på den du trenger å avskjedige, så vises en popup-vindu for å bekrefte om du ønsker å si opp denne ansatte. Hvis du vil kjøre lønn med terminering, klikker du på riktig knapp og fortsetter og avskjediger den ansatte.

gusto-lønn har opsjon på lønn

Du blir så ført tilbake til ansattes side. Her må du klikke på “Kjør lønn for terminering”.

gusto-lønn har opsjon på lønn

Når du har gjort det, må du bare kjøre lønn som du pleier, bortsett fra den oppsagte ansatte. Ganske greie ting.

Når du er ferdig med det, blir du bedt om å skrive ut ansattes sjekk (direkte kreditt er ikke tilgjengelig for oppsagte ansatte).

gusto lønn utskrift sjekk

Etter at du har fullført det, er du ferdig! Gratulerer, du har sagt opp en ansatt og kjørt lønn for oppsigelsen! Bye-Bye Hannah!

gusto lønn ansatt oppsigelse

4. Gusto kan kjøre på autopilot!

Som eiere av små bedrifter pleier vi å ha mange ting på hodet, og det er aldri nok tid i verden til å få gjort alle oppgavene dine.

Noen ganger blir vi så opptatt at vi ved et uhell glemmer når det er på tide med lønn og vi kryper for å kjøre det, og ignorerer alle våre andre daglige oppgaver (våre ansatte trenger å få betalt uansett hva, ikke sant?)

Derfor elsker vi denne funksjonen så mye. Når vi setter Gusto til å kjøre på Autopilot, kan vi fjerne oss fra ligningen og fokusere på andre aspekter av virksomheten som krever vår oppmerksomhet, mens Gusto gjør alt arbeidet for oss.

Så lenge alle ansattes direkte innskuddsbetalinger er satt opp, vil Gusto kjøre lønn automatisk 1 dag før fristen, og du får tilsendt en e-postvarsling når de gjør det. Du har fått 24 timer på å gjøre de endringene du ønsker, eller til og med avbryte lønnslisten før den er låst inne.

En veldig praktisk funksjon vi ikke kan leve uten!

gusto-lønn har autopilotmodus

For å aktivere autopilot er det bare å gå videre til Innstillinger-fanen, trykke på Lønning og klikke på Rediger under Lønn på AutoPilot. Aktiver den der, og Gusto vil sortere alt annet for deg!

5. Lønnsrapporter alt på ett skjermbilde!

Rapporter er viktige. De inneholder dyrebare data om selskapet ditt, om det går bra eller ikke, og hvis du er i det svarte.

Lønnsrapporter må være detaljerte og omfattende, slik at du vet hvor mye penger selskapet trenger å drive hver måned. Med Gusto er det ikke noe problem i det hele tatt, spesielt med den detaljerte rapporten om fullstendige kontantkrav som er tilgjengelig etter at du har kjørt lønn.

gusto-lønn har full kontantbehovsrapport

Imponerende innit? Hvis det ikke er detaljert nok for deg, har Gusto ryggen.

gusto lønn har rapport om lønn

De kan generere en lønnsjournalrapport som fordeler alle utgiftene, som forteller deg nøyaktig hvor pengene dine går, hvor mye de ansatte tjener og beløp som går rett til regjeringens kasser.

Dette er bare eksempler. Gusto har muligheten til å generere alle slags rapporter, slik at du kan analysere dem etter ditt hjerte:

 • Lønnsjournal
 • Rapport om fordeler
 • Årsrapport
 • Ansattes sammendrag
 • Entreprenørinformasjon
 • Entreprenørbetalinger
 • Banktransaksjoner
 • Time Off Balances
 • Forespørsler om avspilling
 • Byråbetalinger
 • Lønn før Gusto

6. Avbryt enkelt lønn!

Vi er bare mennesker, og uansett hvor forsiktige vi prøver å være, skjer det feil.

Noen ganger skjer det i løpet av lønn og det er da det blir en enorm hodepine fordi det kan være smertefullt å avbryte lønn ved visse lønnsprogrammer …

Vi slapp et stort lettelsens sukk da vi oppdaget at det faktisk var ganske enkelt å avbryte en lønningsliste med Gusto, så lenge den innsendte lønningslisten ikke er behandlet ennå.

gusto-lønn gjør det mulig å kansellere lønn

Alt du trenger å gjøre er å gå til Rapporter-fanen, trykke på Lønningshistorikk og finne veien til avbryt-knappen for å angre lønnstallet. Ganske enkelt, tror du ikke?

Hvis du ikke ser avbryt-knappen, betyr det at lønningslisten er behandlet. Hvis du la merke til en feil i lønningslisten etter at den er blitt behandlet, må du ikke bekymre deg for at den fremdeles kan reverseres, selv om det er litt mer plagsomt.

Du må kontakte Gustos kundebehandlingsteam for å se hva de kan gjøre med å reversere lønnsregelen eller snakke om alternativene du har for å ordne opp problemet.

Live chat-teamet deres er veldig responsivt og hjelper deg mer enn gjerne. Gustos støttetimer går fra mandag – fredag ​​06:00 – 17:00 PST, så hvis du fanger dem når de er på jobb, vil de sørge for å sende deg en e-post med svar på spørsmålet ditt når de kommer tilbake til kontor.

Alternativt kan du også kontakte dem via e-post eller telefon (415-930-4532).

7. Gusto har demo-konto med full tilgang!

Personlig gjorde tilgjengeligheten til deres demokonto Gusto desto mer imponerende for meg.

Jeg var i stand til å leke med tallene, teste alt og rote rundt til mitt hjerte uten noen frykt for å rote. Det er faktisk slik jeg oppdaget hvor brukervennlig Gusto faktisk er.

gusto lønn full tilgang demo

Du har i utgangspunktet full tilgang til hele lønnssystemet til Gusto med demokontoen, bortsett fra at brukerinformasjonen blir oppdatert hver dag, så ingenting blir lagret. Det er en flott måte å ombord nye brukere ved å la dem få en følelse av programmet!

Koblingen til demokontoen er ikke den enkleste å finne, så vi har tatt deg friheten til å koble den her for enkelhets skyld. Sjekk det ut, og vær ikke redd for å rote med det!

8. Gusto har Team Insights!

Ansattes lykke er et av de mest avgjørende elementene for å sikre suksess for ethvert selskap.

Problemet er at de fleste ansatte ikke liker å uttale seg offentlig når de er ulykkelige av frykt for konsekvenser. Selv om tydelig kommunikasjon er noe vi prøver å oppmuntre når vi driver virksomheten, eksisterer gruppepress og oftere enn ikke, vil svarene du vil få fra ansatte i et offentlig miljø være skjevt for ikke å se dårlig ut foran kollegene.

Med Gustos Team Insights kan du sende ut undersøkelser slik at dine ansatte privat kan vurdere lykkenivået slik de ser passende, slik at du kan måle den samlede ansattes moral og ta skritt for å fikse de moralske problemene du måtte ha.

gusto-lønn har teaminnsikt

Når Team Insights er aktivert, vil Gusto sende en e-post til dine ansatte en gang i måneden med spørsmål fra en rekke temaer angående arbeid du kan velge mellom. Du kan også gjøre endringer på spørsmålet hvis du vil.

Veldig fremtidsrettet funksjon av Gusto!

9. HR Maler i massevis!

Jeg tror nå, det er ganske tydelig at Gusto er en fantastisk lønn-app, med funksjoner som er designet spesielt for å gjøre livet mye mer praktisk for brukerne.

De kan stoppe akkurat der, og folk vil være fornøyde, men det er ikke nok for teamet på Gusto. De vil ikke hvile før de har gjort alt de kan for å gjøre livene våre så enkle som mulig!

En av måtene de har oppnådd dette er via HR-maler.

Du trenger ikke lenger å kaste bort tid og tømme hjernen din nøye med å skrive ut HR-relaterte dokumenter. Gusto kommer med en lang liste med maler, slik at du enkelt kan fylle ut detaljene og gjøre ting offisielle så raskt du vil.

De har maler for alle slags HR-relaterte dokumenter, fra NDA og skatteskjema til ansettelse av dokumenter. Hvis du kan tenke det, har de sannsynligvis det.

gusto-lønn har mange HR-maler

Disse malene er så praktiske og er slike tidsbesparende, vi kan ikke forestille oss hvordan livet var før vi hadde dem # bygg.

10. Gusto er rask!

Et av hovedforbudene for SaaS-tjenester er manglende evne til å være så rask som brukeren ønsker at de skal være. Når programmet tar tid å laste, irriterer det brukeren, noen ganger til poenget med frustrasjon.

Vi har ikke de rette ressursene for å måle hvor raskt Gustos system egentlig er, men jeg vil fortelle deg en ting – mens vi bruker programmet, var det ingen av oss som merket hastigheten, før vi nesten glemte det.

Det er bra fordi det betyr at Gusto-opplevelsen var så sømløs at vi aldri la merke til om det var noen forsinkelser overhodet. Den eneste delen der det var noe etterslep, var da Gusto beregnet lønnsregler, men det er å forvente.

Vi gjorde noen hastighetstester ved å bruke vår serverhastighetskontroll, og serverresultatene deres var ganske forbaskede!

USA (W)
BRUK)
London
Singapore
São Paulo

23 ms76 ms140 ms172 ms180 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Tyskland

226 ms139 ms106 ms68 ms163 ms

Gjennomsnittlig hastighet: 129,3 ms – Se hele resultatet

Unødvendig å si, vi var ganske fornøyde med Gustos hastighet.

11. Gusto belønner deg!

Det er ikke ofte du betaler for en skybasert programvare, bare for å finne ut at de har utviklet måter å belønne deg tilbake for kjøpet!

Det er ikke en enorm sum, men fordeler er fordeler. Det lyser definitivt opp dagen vår for å se at Gusto er et selskap som finner måter å gi tilbake til kundene sine.

I utgangspunktet er alt du trenger å gjøre å henvise vennene dine til Gusto Payroll.

gusto-lønn har et henvisingsprogram

I dashbordet klikker du bare på “Henvisninger”, så sendes du til henvisningssiden. Skriv inn vennens e-post slik at Gusto kan sende dem en onboarding-e-post. Hvis vennen din melder seg på Gusto og kjører lønn, hevder Gusto å belønne deg og din henviste venn med $ 100!

Før du blir altfor spent, vil ikke Gusto gi deg $ 100 i kontanter – snarere vil du og din venn motta et $ 100 gavekort på Amazon!

gusto lønnslønning amazon gavekort for henvisning

Det er ikke så bra som kalde harde kontanter, men hei, du får kjøpe noe verdt 100 dollar av Amazon gratis!

3 ting Gusto trenger å forbedre seg på

Som en lønnstjeneste er det ingen tvil om at Gusto er utmerket. Imidlertid er det noen ting med dem vi ønsker var litt annerledes.

1. Gusto er en amerikansk tjeneste

Vi beklager alle dere som leser dette utenfor USA. Gusto er kanskje akkurat passe for småbedrifter, men det faktum at de er en amerikansk tjeneste gjør det bare meningsløst for alle utenfor USA.

Du kan ikke en gang forfalse plasseringen din via en VPN for å registrere deg for tjenesten, fordi Gusto krever en amerikansk bankkonto for å sette opp systemet.

Hvis du tilfeldigvis har en amerikansk konto, er du heldig. Du kan bruke det som uten tvil er det beste lønnssystemet vi har sett så langt.

Ellers … tøff lykke kamerat, du må se andre steder.

Jævla deg, heldige amerikanere!

2. Gusto er kostbar

Gusto posisjonerer seg som en programvare som er best egnet for små bedrifter, men helt ærlig reflekterer ikke prisene deres posisjon.

Med deres komplette plan (mest populære) må du betale en grunnpris på 39 dollar i måneden. På toppen av det må du ta ut ytterligere 12 dollar i måneden per hode. Forutsatt at du har 10 ansatte (inkludert deg selv), er det allerede 390 dollar i måneden!

Når vi ser på dette fra et kostnadssynspunkt, kan $ 390 per måned være ganske kostbart. Men hvis du skifter perspektivet litt, kan 390 dollar i måneden anses som rimelig, siden det er så enkelt å bruke, trenger du ikke å ansette en kontorist eller et eksternt byrå for å drive lønnsliste hver måned.

3. Gusto har ingen mobilapp

Gusto har mange funksjoner, og noen av dem krever sjefen eller lederens godkjenning. Ta for eksempel ansattes fri.

Når en ansatt ber om ledig tid via Gusto-portalen, vil du motta en e-postvarsling som forteller deg å godkjenne forespørselen. Det gjøres enkelt hvis du er på kontoret, men forutsatt at du er borte på ferie eller på forretningsreise, vil det gjøre livet mye enklere hvis vi hadde en app på telefonene våre, kan vi øyeblikkelig slå opp for å godkjenne disse forespørsel.

Vi kan faktisk logge inn på Gusto gjennom telefonleserne, men vi føler at det er mer en løsning enn en faktisk løsning.

Gustos plan & Priser: Oversikt

Gustos planer kommer i tre nivåer – Core, Complete og Concierge.

CoreCompleteConcierge
Pris / mo * 39 $ 39 $ 149 $
TidsporingNeiJaJa
By på & OnboardNoYesYes
Pro HR SupportNoNoYes

* Prisen som vises er for basispris, ikke inkludert kostnader for å legge til ansatte.

Core-planen er den rimeligste, og tilbyr deg bare de grunnleggende funksjonene i Gustos lønnssystem.

Den komplette planen er den mest avrundede planen, med funksjoner som tidssporing, medarbeidere ombord og andre HR-fordeler.

Concierge-planen er den mest dekadente planen av alle, med full lønns- og HR-funksjonalitet. De har også sertifiserte HR-proffer på ditt ring og samt et dedikert ressurssenter.

Dommen: Bør du gå for Gusto?

Gusto er virkelig en av de beste skylønnsprogramvarene vi har hatt gleden av å bruke. Det har mange fordeler for lønn og HR fordeler som vil løse de fleste av HR-hodepine med et enkelt klikk på en knapp.

Brukergrensesnittet er fantastisk og veldig behagelig for øyet, noe som er viktig for en app som selskaper trenger å bruke daglig (spesielt for HR-funksjonene).

Lønn er automatisert som fullstendig fjerner behovet for oppmerksomhet i løpet av lønnsuken (spar for å bekrefte tallene).

For de av dere som trives med rapporter, tilbyr Gusto mange av disse. De har også kastet inn en veldig omfattende liste over HR-maler for godt mål.

Kort sagt, Gusto har gjort alt de kan for å gjøre lønnsoppgavene så jevn som mulig, og for å gjøre småbedriftseiere liv så praktiske som mulig.

Det er synd at de ikke har utvidet seg globalt ennå, for vi er ganske sikre på at funksjonene deres vil komme mange småbedriftseiere til gode over hele kloden.

Med gusto erklærer vi stolt at Gusto fortjener to tommelen opp fra oss alle på Bitcatcha!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map