Gusto Review – 11 Fördelar och 3 nackdelar med Gusto Payroll

Gusto-lön


Välbehag

https://gusto.com/

tl; dr

Gusto är ett av de bästa molnlöneprogrammen vi har haft nöjet att använda. Synd att de för närvarande bara tjänar USA-baserade företag.
Läs mer.

Gusto Review – 11 Proffs & 3 Nackdelar med Gusto-lön

Om du är en liten företagare, förstår du problemen med att driva ett företag utan att ha något slags lönesystem.

Bra att du snubblat över den här sidan, eftersom vi gör en granskning av ett av de mest dynamiska lönesystemen som finns på marknaden – Gusto.

Innan vi går in på köttet och potatisen i den här recensionen tar vi dig igenom en liten berättelse om Gusto och hur det förändrade företagsägares liv överallt.

The Gusto Story

Det var 2012, och Gotye var någon som alla faktiskt kände.

Ett ungt företag som heter ZenPayroll bestämde sig för att gå in i … molnlönearbeten – ingen cookie för dig om du gissade det. Verksamheten i hjärtat av Kalifornien fick företaget popularitet snabbt och tjänade dem tillräckligt många kunder för att lansera sina tjänster i Florida, New York och Texas inom några månader efter att de öppnade sina dörrar.

På drygt ett år blev ZenPayrols tjänster så populära att de meddelade att de fick 100 miljoner dollar i betalningar årligen. År 2015 hade ZenPayroll lanserat stöd för sina tjänster i alla 50 stater i USA och blev officiellt känd som Gusto (den som beslutade om namnändringen förtjänar en kampanj!).

Senare under året säkrade företaget $ 60 miljoner i serie B-finansiering (leds av CapitalG, tidigare känt som Google Capital). Om det inte är tillräckligt imponerande lyckades de goda människorna få ytterligare 50 miljoner dollar i finansiering under december 2015 och höjde dem till att vara en del av de tre kommaklubborna – ett företag värderat till en miljard dollar på en miljard dollar!

Det verkar som om ingenting kan stoppa Gusto sås tåget eftersom de bara fortsätter att växa och växa. Från och med juli 2019 samlade Gusto ytterligare 200 miljoner dollar i finansiering, vilket effektivt gav dem en värdering på 3,8 miljarder dollar!

Passar Gusto till ditt lilla företag?

Gusto målar en väldigt vacker bild av sig själva när det gäller deras berättelse, men jag och du båda vet att det inte är riktigt viktigt för kunderna.

Det spelar ingen roll om de har skaffat in miljoner pengar. Det spelar ingen roll om deras system körs på den senaste, största och senaste infrastrukturen.

Det som verkligen är viktigt är om Gustos löneapp är faktiskt rätt passform för ditt företag:

 • Lever de sina löften?
 • Finns det några fintryck som vi behöver vara medvetna om?
 • Hur känns det att faktiskt använda Gusto?

Faktum är att det enda skälet till att du förmodligen har läst så långt eftersom du vill veta om Gusto faktiskt är bra för dig.

Vi har lovat dig en grundlig granskning och leverera vi kommer att göra det.

Vi tar dig igenom några av de saker vi älskar med Gusto och några saker vi tror att de skulle kunna bli bättre på. Vi kommer att vara helt noggranna, titta igenom allt och se till att du vet allt du behöver veta om programvaran.

Vårt team är stolt över att stärka småföretag. Detta innebär att våra recensioner är så neutrala som möjligt så att du gör rätt val för ditt lilla företag.

För korthet ska vi gå vidare till det vi gillar med Gusto!

11 saker vi gillar om Gusto

1. Gusto är väldigt vacker!

Vi har testat en hel del löneappar och hittills kommer ingenting nära Gustos väl utformade gränssnitt.

gusto-lön har vackert UI

UI-teamet hällde mycket kärlek och ansträngning för att bygga Gustos underbara gränssnitt och det visar.

Gränssnittet ser så vänligt och enkelt att använda, det är nästan … “app” som. Du vet, som en lättanvänd app för iOS. En titt och du vet var du ska klicka och vad går vart, ingen anledning att fumla runt för att försöka se om saker fungerar.

Det är planerat så bra att praktiskt taget ingen utbildning krävs för att lära sig att använda programvaran. Logga in så ser du att det bara fungerar!

Det finns en plats för allt och allt är snyggt på sin plats.

Nästan varje sida du landar på kommer att ha en trevlig klotter på den. Dessa doodles är uppfriskande och ärligt, de får mitt hjärta att sjunga varje gång jag tittar på en.

gusto-lön har fina doodles

Det bryter verkligen monotonin med att köra lön!

Vissa människor kan säga att det är bara ytligt att ha ett vackert gränssnitt, men vi tycker att det är viktigt. Ett hybridlön / HR-program som detta är tänkt att användas dagligen, och ingen tycker om att titta på en app med ett fult eller tråkigt gränssnitt varje dag.

Åtminstone med Gusto får vi njuta av utsikten!

2. Att driva lönelista är oerhört enkelt med Gusto!

Vi har stött på löneprogram som kräver att vi går igenom utbildning innan vi kan använda appen effektivt.

Vi hatade absolut detta system eftersom det är svårt att börja träna för att lära sig använda ett program och är väldigt ineffektivt till att börja med. Hjälper inte att de träningsfilmer vi var tvungna att sitta genom såg ut som om de skapades av en särskilt otalig YouTuber.

Hur som helst, när du använder Gusto Payroll kommer du att stöta på något av det nonsens.

När du har skrivit in dina personliga uppgifter och företagsinformation kan du hoppa direkt in och börja köra lönelistan enkelt.

Lönen görs i fyra enkla steg:

 1. Beräkna timmar
 2. Beräkna ledighet
 3. Recension & skicka lön
 4. Bekräfta lönelistan

Steg 1 – Beräkna timmar

Att beräkna detta är superlätt eftersom du faktiskt inte behöver göra några beräkningar alls. Allt är förberäknat för dig när du anger anställdens detaljer under installationen.

gusto lön första steg beräkna timmar

Allt du behöver göra är att justera anställdens timmar i enlighet därmed och siffrorna återspeglas automatiskt på skärmen.

Om bonusar eller provisioner krävs för dina anställda är det lika enkelt som att klicka på rutan för extra intäkter och ange numret.

Steg 2 – Beräkna Time Off

gusto lön andra steg beräkna ledighet

Därefter behöver du bara ange din anställds ledighet och sjuktid i det här avsnittet. Ganska självförklarande.

Steg 3 – Granska & Skicka in lön

Därefter kommer du till skärmen för granskning av lönen.

gusto lön granskning lön

Denna process är mycket enkel. Du får en komplett lista över dina företagskostnader. Ditt jobb är bara att se till att siffrorna på skärmen är korrekta.

Gusto-lönelista låter dig se vad som beskattas och debiteras

Du har möjlighet att se vad som beskattas och debiteras. Det finns också ett alternativ att se precis vad dina anställda tjänade.

När du är nöjd med siffrorna, allt du behöver göra är att trycka på “Skicka”.

Steg 4 – Bekräfta lönelista

Slutligen, bekräfta lönearbetet och du är klar med lönen för månaden!

gusto lön bekräfta lönearbetet

Lätt som en plätt.

3. Du kan köra fyra typer av lön!

Medan de flesta löneprogram endast har möjlighet att köra 1 typ av lön, är Gusto framtänkande nog för att du ska ha möjlighet att köra fyra typer av lön!

Gusto-lönelista låter dig köra fyra typer av lönelistor

Bortsett från vanlig lön, kan du också köra bonus, off-cykel och avslutande lön. Detta ger dig flexibilitet att köra lön utanför säsongen om behovet uppstår, vilket vi tyckte var ganska intressant.

Bonuslön

Som namnet antyder kan du göra bonusbetalningar till din personal om de når vissa milstolpar, tidsfrister eller mål. Observera att bonuslönen är föremål för en extra kildesats på 22%.

Precis som vanlig lön är systemet mycket enkelt att köra. Ange bara siffrorna i motsvarande rutor så är du klar!

gusto-lön har alternativ för bonuslön

Lön utanför cykeln

Lön utanför cykeln är avsedda att göra ytterligare betalningar till din personal utanför den vanliga lönen. Det är faktiskt ganska lik bonuslön, förutom att lön utanför cykeln använder samma källskatt, avdrag och avgifter som gjorts i vanliga lönelistor.

gusto-lön har utanför cykel lön alternativ

Uppsägningslön

Om du någonsin har haft missnöjen med att skjuta någon, vet du att du måste köra en terminallön för den uppsagda personalen. Med Gusto är detta enkelt nog.

När du går till sidan Uppsägningslön visas en lista över dina anställda. Klicka på den du behöver avskedja så visas ett popup-fönster för att bekräfta om du vill säga upp den anställda. Om du vill köra uppsägningslöner, klicka på rätt knapp och gå vidare och säga upp anställda.

gusto-lön har ett löneoptionsalternativ

Du kommer sedan att ledas tillbaka till anställdas sida. Här måste du klicka på “Kör uppsägningslön”.

gusto-lön har ett löneoptionsalternativ

När du har gjort det måste du bara köra lön som du normalt skulle göra, med undantag för den avskedade anställden. Ganska enkla grejer.

När du är klar med det blir du ombedd att skriva ut den anställdes check (direkt kredit finns inte tillgängligt för uppsagda anställda).

gusto lön utskrift check

När du är klar har du gjort det! Grattis, du har sagt upp en anställd och kört lönen för uppsägningen! Bye-Bye Hannah!

gusto löneuppsägning av anställda

4. Gusto kan köras på autopilot!

Som ägare av småföretag tenderar vi att ha många saker i åtanke och det finns aldrig tillräckligt med tid i världen för att få alla dina uppgifter gjort.

Ibland blir vi så upptagna att vi av misstag glömmer när det är dags för lön och vi rusar för att köra det och ignorerar alla våra andra dagliga uppgifter (våra anställda behöver betala oavsett vad, eller hur?)

Det är därför vi älskar den här funktionen så mycket. När vi ställer in Gusto att köra på Autopilot kan vi ta bort oss från ekvationen och fokusera på andra aspekter av verksamheten som kräver vår uppmärksamhet, medan Gusto gör allt arbete för oss.

Så länge alla anställdas direkta insättningar betalas, kommer Gusto att köra lön automatiskt 1 dag före tidsfristen, och du får ett e-postmeddelande när de gör det. Du har fått 24 timmar att göra de ändringar du önskar eller till och med avbryta lönen innan den låses in.

En mycket bekväm funktion vi inte kan leva utan!

gusto-lön har autopilot-läge

För att aktivera autopilot, gå bara vidare till fliken Inställningar, tryck på Lön och klicka på Redigera under Lön på AutoPilot. Aktivera det där och Gusto kommer att sortera allt annat för dig!

5. Lönrapporter allt på en skärm!

Rapporter är viktiga. De innehåller värdefulla uppgifter om ditt företag, oavsett om det går bra eller inte och om du är i svart.

Lönrapporter måste vara detaljerade och omfattande så att du vet hur mycket kontanter företaget behöver för att driva varje månad. Med Gusto är det inte något problem, särskilt med deras detaljerade fullständiga kontantkravrapport, tillgänglig efter att du har kört lön.

gusto-lön har full kontantbehovsrapport

Imponerande innit? Om det inte är tillräckligt detaljerat för dig, har Gusto din rygg.

gusto-lön har lönebokrapport

De kan skapa en rapport om lönesjournal som fördelar alla utgifter, berättar exakt vart dina pengar går, hur mycket dina anställda tjänar och belopp som går direkt till regeringens kassa.

Det här är bara exempel. Gusto har förmågan att generera alla typer av rapporter så att du kan analysera dem efter ditt hjärts önskan:

 • Lönedagbok
 • Förmånsrapport
 • Årsrapport
 • Anställdas sammanfattning
 • Entreprenörsinformation
 • Entreprenörsbetalningar
 • Banktransaktioner
 • Time Off Balances
 • Time Off-begäranden
 • Byråns betalningar
 • Lönelistor före Gusto

6. Avsluta enkelt lönelistan!

Vi är bara mänskliga, och oavsett hur försiktiga vi försöker vara, händer misstag.

Ibland händer det under lönen och det är när det blir en enorm huvudvärk eftersom det kan vara ont för att avbryta lönen med vissa löneprogram …

Vi släppte ett stort suck av lättnad när vi upptäckte att det faktiskt var ganska enkelt att avbryta en lön med Gusto, så länge den inlämnade lönen ännu inte har behandlats.

gusto-lön gör det möjligt att avbryta lönen

Allt du behöver göra är att gå till fliken Rapporter, trycka på Lönhistorik och hitta din väg till avbrytningsknappen för att ångra lönelistan. Ganska enkelt, tror du inte?

Om du inte ser avbrytningsknappen betyder det att lönen har behandlats. Nu, om du märkte ett misstag i lönelistan efter att det har behandlats, så oroa dig inte för det kan fortfarande vändas, även om det är lite mer besvärande.

Du måste kontakta Gustos kundtjänstteam för att se vad de kan göra för att vända lönen eller prata om de alternativ du har för att lösa problemet.

Deras livechatt-team är mycket lyhörda och hjälper dig gärna. Gustos supporttimmar går från måndag – fredag ​​06:00 – 17:00 PST så om du fångar dem när de är på jobbet, kommer de att se till att du skickar ett e-postmeddelande med svar på din fråga när de kommer tillbaka till kontor.

Alternativt kan du också kontakta dem via e-post eller telefon (415-930-4532).

7. Gusto har demo-konto med all åtkomst!

Personligen gjorde tillgängligheten för deras demokonto Gusto desto mer imponerande för mig.

Jag kunde leka med siffrorna, testa allt och röra mig till mitt hjärta utan att jag var rädd för att röra mig. Det är faktiskt hur jag upptäckte hur användarvänlig Gusto faktiskt är.

gusto lön fullständig åtkomst demo

I grund och botten har du full tillgång till hela Gustos lönesystem med demokontot, förutom att användarinformationen uppdateras varje dag så att ingenting sparas. Det är ett utmärkt sätt att ombord nya användare genom att låta dem få en känsla av programmet!

Länken till demokontot är inte den enklaste att hitta, så vi har tagit oss friheten att länka det här för din bekvämlighet. Kolla in det och var inte rädd för att krassa med det!

8. Gusto har Team Insights!

Medarbetarnas lycka är en av de viktigaste delarna för att säkerställa framgång för alla företag.

Problemet är att de flesta anställda inte gillar att tala offentligt när de är olyckliga av rädsla för återverkningar. Även om tydlig kommunikation är något vi försöker uppmuntra när vi driver våra företag, grupptryck existerar och oftare än inte kommer de svar du får från anställda i en offentlig miljö att vara sned så att de inte ser dåliga ut mot sina kollegor.

Med Gustos Team Insights kan du skicka ut enkäter så att dina anställda kan bedöma sina lyckosnivåer så som de ser det passar, så att du kan mäta den totala medarbetarnas moral och vidta åtgärder för att åtgärda de moralproblem du kan ha.

gusto-lön har teaminsikter

När Team Insights är aktiverat, kommer Gusto att skicka dina anställda en gång i månaden med frågor från olika ämnen angående arbete som du kan välja mellan. Du kan också göra ändringar av frågan om du vill.

Mycket framtänkande funktion av Gusto!

9. HR-mallar i massa!

Jag tror att det nu är ganska tydligt att Gusto är en fantastisk löneapp med funktioner som är utformade specifikt för att göra livet mycket mer bekvämt för sina användare.

De kan stanna just där och folk kommer att vara nöjda, men det räcker inte för teamet på Gusto. De vilar inte förrän de har gjort allt de kan för att göra våra liv så enkelt som möjligt!

Ett av de sätten de har uppnått detta är via HR-mallar.

Du behöver inte längre slösa bort tid och uttömma din hjärna noggrant att skriva ut HR-relaterade dokument. Gusto kommer med en lång lista med mallar så att du enkelt kan fylla i detaljerna och göra saker officiella så snabbt du vill.

De har mallar för alla typer av HR-relaterade dokument, från NDA: er och skatteformulär till att anställa dokument. Om du kan tänka på det har de förmodligen det.

gusto-lön har massor av HR-mallar

Dessa mallar är så praktiska och är sådana tidsbesparingar, vi kan inte föreställa oss hur livet var innan vi hade dem # byggnad.

10. Gusto är snabb!

Ett av SaaS-tjänsternas huvudförbud är oförmågan att vara så snabb som användaren vill att de ska vara. När programmet tar tid att ladda irriterar det användaren, ibland till frustrationspunkten.

Vi har inte rätt resurser för att mäta hur snabbt Gustos system verkligen är, men jag kommer att säga en sak – medan vi använder programmet såg ingen av oss hastigheten tills vi nästan glömde bort det.

Det är bra eftersom det betyder att Gusto-upplevelsen var så sömlös att vi aldrig lagt märke till om det fanns någon avmattning överhuvudtaget. Den enda delen där det fanns en viss fördröjning var när Gusto beräknade lönelistan, men det kan förväntas.

Vi gjorde några hastighetstester med vår serverhastighetschecker, och deras serverresultat var ganska jävla fantastiska!

USA (W)
ANVÄNDA SIG AV)
London
Singapore
Sao Paulo

23 ms76 ms140 ms172 ms180 ms

Bangalore
Sydney
Japan
kanada
Tyskland

226 ms139 ms106 ms68 ms163 ms

Medelhastighet: 129,3 ms – Se hela resultatet

Naturligtvis var vi ganska nöjda med Gustos hastighet.

11. Gusto belönar dig!

Det är inte ofta du betalar för en molnbaserad programvara, bara för att ta reda på att de har utvecklat sätt att belöna dig för ditt köp!

Det är inte en enorm summa, men fördelar är fördelar. Det lyser definitivt upp vår dag att se att Gusto är ett företag som hittar sätt att ge tillbaka till sina kunder.

I grund och botten är allt du behöver göra att hänvisa dina vänner till Gusto Payroll.

gusto-lön har ett referensprogram

I instrumentpanelen klickar du bara på “Hänvisningar” så skickas du till referenssidan. Ange din väns e-post så att Gusto kan skicka dem ett onboarding-e-post. Om din vän registrerar sig till Gusto och driver lön, hävdar Gusto att belöna dig och din hänvisade vän med $ 100!

Innan du blir alltför upphetsad kommer Gusto inte att ge dig 100 $ kontant – snarare kommer du och din vän att få ett 100 $ Amazon presentkort!

gusto lön belöning amazon presentkort för remiss

Det är inte lika bra som kalla hårda kontanter, men hej, du får köpa något värt 100 $ från Amazon gratis!

3 saker Gusto behöver förbättras

Som en lönetjänst är det ingen tvekan om att Gusto är utmärkt. Men det finns några saker med dem som vi önskar var lite annorlunda.

1. Gusto är en USA-tjänst

Vi ber om ursäkt till alla er som läser detta utanför USA. Gusto kanske bara passar rätt för ditt lilla företag, men det faktum att de är en enda USA-tjänst gör det meningslöst för alla utanför USA.

Du kan inte ens förfalska din plats via ett VPN för att registrera dig för tjänsten, eftersom Gusto kräver ett amerikansk bankkonto för att konfigurera systemet.

Om du råkar ha ett amerikansk konto, har du tur. Du kommer att kunna använda det som utan tvekan är det bästa lönesystemet vi hittills har sett.

Annars … tuff tur kompis, du måste titta någon annanstans.

Jävla dig, lyckliga amerikaner!

2. Gusto är dyr

Gusto positionerar sig som en mjukvara som är bäst lämpad för småföretag, men uppriktigt sagt återspeglar deras priser inte deras position.

Med deras kompletta plan (mest populära) måste du betala ett baspris på $ 39 per månad. Dessutom måste du ta ut ytterligare $ 12 per månad per capita. Antagande att du har tio anställda (inklusive dig själv), det är redan 390 $ per månad!

Nu, när man tittar på detta ur en kostnadssynpunkt, kan 390 $ per månad vara ganska dyr. Men om du ändrar perspektivet lite kan 390 $ per månad anses rimligt, eftersom det är så lätt att använda, behöver du inte anställa en kontorist eller en extern byrå för att köra lön varje månad.

3. Gusto har ingen mobilapp

Gusto har många funktioner och vissa av dem kräver chefens eller chefens godkännande. Ta exempelvis ledighetens ledighet.

När en anställd begär ledighet via Gusto-portalen får du ett e-postmeddelande om att du ska godkänna den begäran. Det görs enkelt om du är på kontoret, men förutsatt att du är borta på semester eller på affärsresa, kommer det att göra livet mycket enklare om vi hade en app på våra telefoner så kan vi omedelbart slå upp för att godkänna dessa förfrågningar.

Vi kan faktiskt logga in på Gusto via våra webbläsare, men vi känner att det är mer en lösning än en verklig lösning.

Gustos plan & Prissättning: Översikt

Gustos planer finns i tre nivåer – Core, Complete och Concierge.

CoreCompleteConcierge
Pris / mån * $ 39 $ 39 $ 149
Tidspårning NejJaJa
Erbjudande & OnboardNoYesYes
Pro HR SupportNoNoYes

* Priset som visas är för baspris, inklusive kostnad för att lägga till anställda.

Kärnplanen är den mest prisvärda och erbjuder dig bara de grundläggande funktionerna i Gustos lönesystem.

Den kompletta planen är den mest väl avrundade, med funktioner som tidsspårning, anställda ombord och andra HR-fördelar.

Concierge-planen är den mest dekadenta planen av alla, med full lön och HR-funktionalitet. De har också certifierade HR-proffs på ditt kort och samtal, och ett särskilt resurscenter.

Bedömning: Bör du gå för Gusto?

Gusto är verkligen en av de bästa molnlönesprogramvaror vi har haft nöjet att använda. Det finns gott om förmåner för lön och HR-fördelar som löser de flesta av dina HR-huvudvärk med ett klick på en knapp.

UI är fantastiskt och mycket glädjande för ögat, vilket är viktigt för en app som företag kommer att behöva använda dagligen (särskilt för HR-funktioner).

Lönen är automatiserad vilket helt tar bort behovet av vår uppmärksamhet under löneveckan (spara för att bekräfta siffrorna).

För dig som trivs med rapporter, erbjuder Gusto många av dem. De har också kastat in en mycket omfattande lista med HR-mallar för bra mått.

Kort sagt, Gusto har gjort allt de kan för att göra lönen så smidig som möjligt och för att göra småföretagarnas liv så praktiskt som de möjligen kan.

Det är synd att de inte expanderar globalt än, för vi är ganska säkra på att deras funktioner kommer att gynna många småföretagare över hela världen.

Med gusto förklarar vi stolt att Gusto förtjänar två tummar upp från oss alla på Bitcatcha!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map