HideMyAss anmeldelse: 4 fordeler og 4 ulemper ved å bruke HMA VPN

HideMyAss HMA VPN


HideMyAss VPN

https://www.hidemyass.com/

tl; dr

HideMyAss har et kult navn og ganske unik logo, men med tanke på personvern reiser VPN ganske mange bekymringer. Det eies som datterselskap av Avast, men har hovedkontor i Storbritannia. Ytelse overlater også litt å være ønsket, men det er absolutt ikke det verste på dette området. Totalt sett er dette en tjeneste du må vurdere nøye før du kjøper inn til.

HideMyAss anmeldelse: 4 Pros & 4 Ulemper ved å bruke HMA VPN

Startet av en 16-åring i 2005, har HideMyAss (HMA) en lang og etasjes historie. Den ble først bygget for å omgå nettverksbegrensninger i relativt begrenset sammenheng. Utvikleren utvidet seg jevnlig og vokste tjenesten gjennom årene.

I 2015, bare ti år etter at basekonseptet først ble lansert, ble HMA solgt til AVG Technologies for hele 40 millioner dollar. På sin side ble AVG kjøpt opp av Avast, som er der HMA sitter i dag.

Til tross for sin opprinnelige intensjon om å hjelpe brukere med å omgå blokker, kom HMA under søkelyset allerede før den ble solgt. I 2012 fulgte selskapet rettspålegg i Storbritannia om å utlevere informasjon om aktivitetene til en bruker.

Selskapets retningslinjer og atferd har skilt det fra de fleste VPN-tjenesteleverandører som prøver sitt beste for å forhindre at myndigheter får tilgang til brukerinformasjonen sin.

4 ting jeg liker med HideMyAss VPN

1. Sterke sikkerhetsalternativer

Uansett hva jeg måtte mene om HMA, er sikkerheten deres fortsatt ganske bra. Dette er hva de har i vente;

1.1 Støtter flere protokoller

De tilbyr faste høye krypteringsrater på 256-bit. Som standard får alle Windows- og Android-brukere OpenVPN, mens MacOS- og iOS-brukere vil være på IKEv2.

hidemyass standardprotokoll for windows er openvpn

Standard Windows-applikasjonen tillater bare OpenVPN.

Det er også muligheten til å bruke PPTP hvis du virkelig vil, men det er ikke inkludert i HMA-applikasjonen. PPTP er kjent for å være mindre sikker enn OpenVPN, men hvis du virkelig vil bruke den kan du komme i kontakt med kundeservicen deres.

De viser deg til en lenke for en annen app der du kan velge mellom OpenVPN og PPTP. Jeg anbefaler deg imidlertid å holde deg til OpenVPN siden det er et mye tryggere alternativ.

1.2 Beskytter opptil 5 enheter

Dagens norm er at hver enkelt av oss ofte har flere smarte enheter. HMA forstår dette, og du kan koble opptil fem enheter om gangen til tjenesten deres. Dette hjelper deg med å holde alle enhetene dine trygge samtidig.

Alt i alt er det applikasjoner som støtter alle mainstream-plattformer pluss noen få ekstra, inkludert AppleTV og et valgt antall rutere. Dessverre er det for rutere også en fangst. Du kan ikke installere det på egen hånd, men du må forhåndskonfigurere det via en tredjepart som Flashrouters.

1.3 Kill Switch Present

Som en tilleggsfunksjon inkluderer denne VPN en drepebryter for å stoppe overføringen av data inn eller ut av enheten din hvis den oppdager problemer med VPN-tunnelen.

hidemyass har smart kill switch

Den har også et delt tunneleringsalternativ, slik at du faktisk kan velge å la visse apper omgå VPN-tjenesten.

1.4 Lekkasjebeskyttelse

Tester på HMA for både DNS- og WebRTC-lekkasjer gikk fint. Det var ingen lekkasje fra vår opprinnelige IP til tross for at vi prøvde ut noen forskjellige serverforbindelser. DNS- og WebRTC-tester er ganske enkle å kjøre. Det er mange forhåndsbygde verktøy på nettet, og bare å besøke disse nettstedene og kjøre det vil gi deg beskjed om DNS-en lekker med VPN-en.

2. Bredt nettverk av servere

Til sammen har HMA et nettverk på over 1000 servere som spenner over 298 lokasjoner.

hidemyass har bred dekning av servere

Det er sannsynligvis den bredeste dekningen jeg har sett når det gjelder individuelle lokasjoner, med de fleste andre topp VPN-er fra 90 til 100 av land.

2.1 Spesialisert P2P & Streaming-servere

HMA har noen få utvalgte servere som du må koble deg til hvis du enten vil streame filmer eller kjøre torrents. For å være ærlig, selv om mange VPN-tjenesteleverandører snurter dette som en fordel og viser disse serverne som spesialiserte, er jeg i tvil.

hidemyass vpn har p2p-optimaliserte servere

Ikke desto mindre, til tross for min mening, har HMA finjustert fem servere for mediastreaming og åtte for P2P. Noen viktige steder som New York telles to ganger, siden du kan gjøre begge deler på disse serverne.

2.2 Fungerer med viktige Netflix-regioner

Mitt fokus for Netflix har alltid vært på deres amerikanske region siden det er der nesten alle de gode filmene er. Det har også det største biblioteket blant alle Netflix-regioner, og med HMA kan du se alt fra hvor som helst i verden.

Min Netflix-innbrenningstest (dvs. en overstadig klokke over to dager) viste at strømming forble jevn gjennomgående. Det var en gang en anledning der VPN-forbindelsen ble droppet, men ikke en gang fikk jeg den fryktede Netflix-proxy-advarselen.

Til tross for imponerende amerikanske serverhastigheter, var det mer enn nok for meg å glede meg over en sømløs Netflix-opplevelse. Jeg observerte ikke overdreven buffring, selv når jeg hoppet over små minutter i filmer.

2.3 Kjører BBC iPlayer

Selv om jeg er klar over at BBC iPlayer ikke er øverst på listen over ‘must watch’-folk, liker jeg å bruke den som en test av en VPN-funksjonalitet. IPlayer har noen ganske strenge begrensninger for bruken – nesten like ille som Netflix.

hidemyass er i stand til å streame bbc iplayer

Jeg vil sikkert vite om det virkelig er en Donkey Town i Storbritannia.

Å kunne omgå dette er definitivt et pluss. Men med HMA som en UK-basert tjeneste, tok jeg ikke feil med å gjette at det ville fungere bra her. Når du koblet til Donkey Town, Storbritannia, var streaming faktisk overraskende raskt.

2.4 Kan utføre IP-blandinger

Ikke det samme som Melbourne Shuffle, en IP-blanding er noe jeg bare har sett på HMA så langt. De har en veldig praktisk knapp i appen som lar deg “blande”, eller endre IP-en din raskt.

Dette kan være veldig nyttig hvis du finner ut at en av streamingtjenestene ikke fungerer for serveren du er koblet til. Bare trykk på shuffle-knappen, så bytter du IP-en slik at du kan prøve streamingtjenesten igjen.

De fleste HMA-servere har flere IP-adresser du kan bytte mellom, spesielt på streaming-serverne. For eksempel har deres New York-server som tillater både P2P og Streaming 56 IP-adresser tilgjengelig.

3. God kundeservice

Selv om HMA kanskje ikke er best på alt, er kundesupport et område der det utmerker seg. Dette var en idésituasjon siden jeg hadde en rekke spørsmål å stille dem, både generelt så vel som mer teknisk.

hidemyass har god kundeservice

HMA kundesupport var rask & effektiv.

Ved å bruke live chat deres klarte jeg å få svar veldig raskt. Tro meg, dette er ikke en norm når det gjelder Live Chat-tjenester, og jeg fant ut at jeg fikk svar nesten så snart jeg hadde sendt inn et spørsmål.

Det var absolutt ingen tull om overdreven kø eller å måtte vente for alltid på et e-post svar. Chatagenten var høflig og kunnskapsrik og kunne gi meg de nøyaktige detaljene og informasjonen jeg søkte.

Noen av dere tror kanskje at dette ikke akkurat er en stor sak – men seriøst. Jeg har opplevd lang ventetid og veldig hindrende kundestøtteagenter før som vil gjøre sitt beste for å skylde på kundens utstyr eller handlinger mens jeg nekter å svare på direkte spørsmål på en relevant måte.

Det var ikke min erfaring med HMA, og jeg håper inderlig at de vil opprettholde disse utmerkede standardene fremover. Kudos til teamet for dette.

4. 30-dagers pengene tilbake-garanti

Tenk på det som en prøvekjøring eller en utvidet pengene-tilbake-garanti. Dette er absolutt noe å se etter når du investerer i et produkt du vil bruke på lang sikt (for eksempel med mitt tre årige abonnement på HMA).

Det har vært tilfeller der noen VPN-leverandører har en streng refusjonspolicy, og for å være ærlig, har jeg alltid vært veldig på vakt mot dem. Hvis du har et godt produkt, hvorfor har denne frykten for at brukere vil være ulykkelige og kreve pengene sine tilbake i hopetall?

Pengene tilbake-garantien er en solid forsikring om et selskaps tro på sine egne produkter, og å ha det tydelig stavet ut for brukerne er viktig. En ting jeg imidlertid må nevne er at påmelding med HMA åpner deg for auto-fornyelser, så sørg for at du deaktiverer det for å unngå en overraskelse på slutten av planen..

4 ting jeg ikke liker med HideMyAss VPN

1. Begrenset personvern

Bli advart om at dette kanskje vil være den største delen av min anmeldelse, og at mange av dere sannsynligvis vil være veldig ulykkelige når du leser den. Brukernes personvern er en av de første og fremste tingene som en VPN-tjeneste skal beskytte, og etter min mening kaster HMA opp så mange røde flagg her at den bør forbys fra industrien.

1.1 Eies av Avast

Eierskyen som henger over HMA som en albatross er en mørk og dyster. Mens den totalt sett er under Avast-banneret, administreres og drives den direkte av Storbritannia-baserte Privax Limited.

Tsjekkia er faktisk ganske personvernvennlig, men parkering av HMA under Privax Limited er et absolutt rødt flagg. Storbritannia er ett land i den opprinnelige UKUSA-avtalen, ellers kjent som “Five Eyes”.

Siden Storbritannia har forlatt Euro-jurisdiksjonen, er virksomheter i landet ikke lenger forpliktet til å beskytte brukernes personvern under paraplystandarder. Faktisk har HMA en forferdelig historie med å beskytte personvernet til brukerne.

Det har kommet søkelyset flere ganger for bare å overlevere brukerdata etter anmodning fra myndigheter, en gang med Storbritannia og en gang med USA.

1.2 HideMyAss logger litt informasjon

Som vi bemerker ovenfor at HMA samarbeider med myndigheter på forespørsel, kan vi også åpenbart fortelle at dette ikke er en VPN som tilbyr en “No Logging” -tjeneste. Faktisk uttaler HMA eksplisitt at den logger brukerinformasjon, selv om den hevder ikke å loggføre aktiviteter.

hidemyass logger informasjon om tilkobling

(Kilde)

Fra overbevisningen som oppstår i tilfellene der den har overlevert det den logger, er det fremdeles nok for brukere å bli narret av myndigheter. Hvis du vil ha en VPN som beskytter deg, er dette ikke tjenesten du kan registrere deg med.

1.3 Samarbeid med DMCA-brudd på undersøkelser

I tillegg til overlevering av logger, har HMA også vært kjent for å samarbeide med håndteringen av DMCA-brudd. Faktisk har brukere klaget over at tjenesten i seg selv deler ut DMCA-bruddvarsler, på lik linje med hva ISP-er har gjort tidligere.

2. Hastighetene på HideMyAss er ikke bra

Jeg kjører VPN-hastighetstestene mine fra samme maskin og ISP-linje hver gang, en 500 Mbps fiberforbindelse via Ethernet. Dette gir meg vanligvis min fulle annonserte hastighet så lenge tilkoblingen er ren.

hidemyass hastighetstest baseline hastighet

(Se hele resultatet)

For testene mine gjennomgår hvert avsidesliggende sted en serie tester, hver i par. En gang med VPN av og på. Dette lar deg observere samsvarende latenstid og hastigheter i begge scenarier.

Merk

Så sent, takket være Work from Home-direktiver, har Internett blitt anstrengt til bristepunktet. Det anbefales derfor å ta disse testresultatene med en klype salt til kloden er tilbake i likevekt igjen på et senere tidspunkt. Jeg vil gjennomgå hastigheter med jevne mellomrom og gjøre justeringer når det er nødvendig.

HideMyAss hastighetstest – USA

Hastigheter med eller uten VPN på USA-baserte servere var litt mangelfulle i løpet av tiden da jeg gjennomførte testene mine. Siden USA bokstavelig talt er over hele verden fra hvor jeg befinner meg, forblir barrieren med og uten VPN den samme.

hidemyass vpn hastighetstest USA av

HMA VPN hastighetstest USA – VPN av
(Se hele resultatet)

hidemyass vpn hastighetstest USA på

HMA VPN hastighetstest USA – VPN på
(Se hele resultatet)

Hastighetene er brukbare og absolutt nok for strømming, men nedlasting er en hit eller glipp, og P2P vil absolutt ikke være så nyttig.

HideMyAss hastighetstest – Europa

For eurosonen har jeg nylig testet nærmere stedet mitt – med tyske servere. Imidlertid håpet jeg med HMA på solid ytelse fra den britiske tjenesten siden det egentlig er hjemmebasen til denne leverandøren.

hidemyass vpn hastighetstest EU av

HMA VPN hastighetstest EU – VPN av
(Se hele resultatet)

hidemyass vpn hastighetstest EU på

HMA VPN hastighetstest EU – VPN på
(Se hele resultatet)

Trist å si at nedstrøms hastighet falt flat i ansiktet med en knapt brukbar 13 Mbps. Merkelig nok var oppstrøms ganske bra som, for å være ærlig, ikke bruker mye for de fleste.

HideMyAss hastighetstest – Afrika

Med et så sprikende nettverk som HMA har, er det en av få VPN-er som faktisk plager med et afrikansk kontinentet tilstedeværelse. Det som overrasket meg ytterligere, var det faktum at det er en rekke tilkoblingspunkter i Afrika for dem.

hidemyass vpn hastighetstest SA av

HMA VPN hastighetstest SA – VPN av
(Se hele resultatet)

hidemyass vpn hastighetstest SA på

HMA VPN hastighetstest SA – VPN på
(Se hele resultatet)

Likevel tilsvarte ikke spredning kvaliteten på tjenesten, og nok en gang fikk jeg knapt brukbare hastigheter.

HideMyAss Speed ​​Test – Asia

Som vanlig er favorittstedet mitt for testing av VPN i Asia-regionen Singapore – både for sin nærhet til meg så vel som for den utmerkede infrastrukturen. Dette viste tydelig i lav latenstid og sterke hastigheter både nedover og oppstrøms med en server i republikken.

hidemyass vpn hastighetstest asia off

HMA VPN hastighetstest Asia – VPN av
(Se hele resultatet)

hidemyass vpn hastighetstest asia på

HMA VPN hastighetstest Asia – VPN på
(Se hele resultatet)

Likevel er de vanlige Ping-tidene mine til det stedet normalt bedre, så jeg tror under normale omstendigheter vil hastighetene på HMA via Singapore bli forbedret enda mer.

HideMyAss Speed ​​Test – Australia

Landet nede under er ikke så langt, og som en del av Australisia-regionen gjør det stort sett ok med tanke på VPN-tilkoblingshastigheter. Likevel, med 30 Mbps nedover med HMA på – det er ganske trist resultat.

hidemyass vpn hastighetstest aus off

HMA VPN hastighetstest AUS – VPN av
(Se hele resultatet)

hidemyass vpn hastighetstest aus på

HMA VPN hastighetstest AUS – VPN på
(Se hele resultatet)

Totalt sett sier jeg at HMA må jobbe med å forbedre infrastrukturen i stedet for å bruke tid og ressurser på å politifisere brukerne sine på vegne av myndigheter rundt om i verden. En trist tilstand.

2.1 Innebygd flertallshastighetstest

En ting som er av interesse for HideMyAss-appen, er at den inkluderer et innebygd hastighetstestverktøy for flere lokasjoner. Dette lar deg flagge forskjellige servere i nettverket deres for testing og kan være nyttig – hvis det virkelig fungerte bra.

hidemyass vpn har hastighetstestverktøy

Jeg fant ut at resultatene levert av hastighetstestverktøyet vanligvis var veldig forskjellige fra resultatene på den enormt populære Ookla Speed ​​Test som de fleste bruker.

3. Registrering & Prising Woes

HMA er tilgjengelig for Windows, MacOS, iOS, Android, Linus og til og med rutere. Imidlertid er det noen oddititeter å se etter i påmeldingene deres & priser;

3.1 Priser & Betalingsmetoder varierer etter region

Dette er ikke noe jeg normalt har sett i VPN-tjenester siden selve konseptet deres er globalisering av tjenester. Likevel besøkte jeg siden deres for en rekke regioner og fant ut at prisene varierer – i noen tilfeller veldig mye.

hidemyass vpn priser forskjellige etter region

Det er mye dyrere å registrere seg i USA enn for den samme tjenesten i Malaysia.

Som et eksempel på dette koster deres treårsplan i USA 143,64 dollar etter den bratte påmeldingsrabatten, men den samme planen koster RM252 (omtrent 58 dollar) for de som melder seg på fra Malaysia. Selv om jeg ikke er over regionmålretting i pris, er dette avviket ganske stort.

I noen regioner kan du også registrere deg med PayPal, mens den ikke er tilgjengelig i andre. Dette kombinert med deres komplekse registreringsprosess er virkelig forbløffende for en tjeneste som har hatt mer enn ti år på å effektivisere forretningsprosessene.

3.2 Planer forny automatisk

Som jeg nevnte tidligere, hvis du melder deg på HMA, gir det dem automatisk rett til å fornye planen din når den utløper. Vær oppmerksom på at planen fornyes til full pris, ikke den diskonterte kursen som du logget på.

hidemyass automatisk forny abonnement

Hvis dette ikke er det du ønsker, må du deaktivere automatisk fornyelse så snart som mulig.

4. Appdesign er ikke den beste

Med noe så komplekst som en VPN (for noen mennesker) er det tjenesteleverandørene som trenger å sikre at brukeropplevelsen er så sømløs som mulig. Dette er nok en merkelig karakter av HMA og får meg til å mistenke at VPN ikke kan ha endret seg i grunnleggende design gjennom årene.

4.1 Pop-up Windows

Når du prøver å navigere mellom alternativene i appen, har den en tendens til å lage pop-up-vinduer i stedet for overgang i et enkelt hovedprogramgrensesnitt. Denne metoden for design er veldig gammel skole og bringer meg tilbake til de første dagene av Windows. Det er irriterende og distraherende for å si det mildt.

4.2 Merket har en identitetskrise

Noe av det jeg la merke til om HMA før jeg meldte meg på var det ekstremt kult, vel, ass (eller esel?). Men det du ser er ikke alltid det du får og den ikoniske logoen, det viser seg ikke å være så ikonisk.

hidemyass merkeikon er ikke konsekvent

Til venstre – som annonsert; til høyre slik det vises i appen

Avhengig av hvor du ser den, og i noen tilfeller, viser den seg helt grufull.

Hovedpoenget: Vil jeg betale for HideMyAss VPN?

Dette er kanskje det enkleste spørsmålet jeg har måttet svare på på lenge. Ikke bare “Nei“, men “Absolutt ikke!”. Tanken på at en VPN-tjenesteleverandør aktivt vil motvirke kundenes interesse, er ganske enkelt forvirrende.

Sett sammen det med alle manglene ved det som en tjeneste, og du har en viss oppskrift på katastrofe. Dette er en VPN jeg vil råde potensielle kunder til å styre godt unna!

Gå faktisk over til listen over beste VPN, og du kan finne bedre alternativer!

Nøkkelegenskaper

 • ✓ Delet tunnel
 • ✓ God sikkerhet
 • ✓ Bruk opptil 5 enheter
 • ✓ Smart Kill Switch
 • ✓ Dedikert P2P & streaming

Anbefalt for

 • • Sikkerhetsbevisst bruker
 • • Overvinne sensur
 • • Omgå Geo-Block

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map