HideMyAss HMA VPN

HideMyAss VPN

https://www.hidemyass.com/

tl; dr

HideMyAss har ett coolt namn och en ganska unik logotyp, men när det gäller privatliv väcker denna VPN en hel del oro. Det ägs som ett dotterbolag av Avast, men har sitt huvudkontor i Storbritannien. Prestanda lämnar också lite att önska, men det är verkligen inte det värsta på detta område. Sammantaget är detta en tjänst som du måste överväga noggrant innan du köper in till.

HideMyAss recension: 4 Fördelar & 4 Nackdelar med att använda HMA VPN

Bördes av en 16-åring 2005, HideMyAss (HMA) har en lång och våningshistoria. Det byggdes först för att kringgå nätbegränsningar i ett relativt begränsat sammanhang. Dess utvecklare expanderade stadigt och ökade tjänsten genom åren.

Under 2015, bara tio år efter att baskonceptet först lanserades, såldes HMA till AVG Technologies för en enorm $ 40 miljoner. I sin tur förvärvades AVG av Avast, som är där HMA sitter idag.

Trots sin ursprungliga avsikt att hjälpa användare kringgå block, kom HMA under rampljuset redan innan det såldes. Under 2012 följde företaget domstolsbeslut i Storbritannien om att lämna ut information om användarens aktiviteter.

Företagets policy och beteende har skiljt det från de flesta VPN-tjänsteleverantörer som försöker sitt bästa för att förhindra myndigheter från att få åtkomst till sin användarinformation.

4 saker jag gillar om HideMyAss VPN

1. Starka säkerhetsalternativ

Vad jag än tänker på HMA är deras säkerhet fortfarande ganska bra. Här är vad de har i lager;

1.1 Stöder flera protokoll

De erbjuder fasta höga krypteringshastigheter vid 256 bitar. Som standard får alla Windows- och Android-användare OpenVPN, medan MacOS- och iOS-användare kommer att vara på IKEv2.

hidemyass standardprotokoll för windows är openvpn

Standardprogrammet för Windows tillåter bara OpenVPN.

Det finns också möjlighet att använda PPTP om du verkligen vill, men det ingår inte i HMA-applikationen. PPTP är känt för att vara mindre säkert än OpenVPN, men om du verkligen vill använda det kan du komma i kontakt med deras kundservice.

De pekar dig på en länk för en annan app där du kan välja mellan OpenVPN och PPTP. Jag rekommenderar att du håller dig till OpenVPN men eftersom det är ett mycket säkrare alternativ.

1.2 Skyddar upp till 5 enheter

Dagens norm är att var och en av oss ofta har flera smarta enheter. HMA förstår detta och du kan ansluta upp till fem enheter i taget till deras tjänst. Detta hjälper till att skydda alla dina enheter samtidigt.

Allt i det finns applikationer som stöder alla mainstream-plattformar plus några extra, inklusive AppleTV och ett valt antal routrar. Tyvärr, för routrar finns det också en fångst. Du kan inte installera den på egen hand, men du måste ha den förkonfigurerad genom en tredje part som Flashrouters.

1.3 Kill Switch Present

Som en ytterligare funktion inkluderar denna VPN en kill switch för att stoppa överföringen av data in eller ut från din enhet om den upptäcker några problem med VPN-tunneln.

hidemyass har smart kill switch

Det har också ett delat alternativ för tunneling så att du faktiskt kan välja att tillåta vissa appar att kringgå VPN-tjänsten.

1.4 Läckskydd

Tester på HMA för både DNS- och WebRTC-läckor gick bra. Det fanns ingen läcka från vår ursprungliga IP trots att vi testat några olika serveranslutningar. DNS- och WebRTC-test är ganska enkla att köra. Det finns många förbyggda verktyg online och bara besöka dessa webbplatser och köra det kommer att låta dig veta om din DNS läcker med din VPN aktiv.

2. Brett nätverk av servrar

Sammantaget har HMA ett nätverk på över 1 000 servrar som spänner över 298 platser.

hidemyass har bred täckning av servrar

Det är förmodligen den bredaste täckningen jag har sett med avseende på enskilda platser, med de flesta andra topp-VPN: er från 90 till 100 off-länder.

2.1 Specialiserad P2P & Streaming-servrar

HMA har några utvalda servrar genom vilka du behöver ansluta om du vill strömma filmer eller köra torrenter. För att vara ärlig, även om många VPN-tjänsteleverantörer snurrar detta som en fördel och visar dessa servrar som specialiserade, har jag min tvivel.

hidemyass vpn har p2p-optimerade servrar

Ändå, enligt min åsikt, har HMA finjusterat fem servrar för mediaströmning och åtta för P2P. Vissa viktiga platser som New York räknas två gånger eftersom du kan göra båda på dessa servrar.

2.2 Fungerar med viktiga Netflix-regioner

Mitt fokus för Netflix har alltid varit på deras amerikanska region eftersom det är där nästan alla bra filmer är. Det har också det största biblioteket bland alla Netflix-regioner och med HMA kan du titta på allt från hela världen.

Mitt Netflix-inbränningstest (dvs en binge watch under två dagar) visade att strömningen förblev smidig genom hela. Det var en gång ett tillfälle där VPN-anslutningen tappades men inte en gång fick jag den fruktade Netflix-proxyvarningen.

Trots otroliga amerikanska serverhastigheter var det mer än tillräckligt för mig att njuta av en sömlös Netflix-upplevelse. Jag observerade inte någon överdriven buffring även när jag hoppade över bitar av minuter inom filmer.

2.3 Kör BBC iPlayer

Medan jag inser att BBC iPlayer inte är på toppen av de flesta människor måste se “måste se” -listan, gillar jag att använda den som ett test av en VPN-kapacitet. IPlayer har några ganska strikta begränsningar för dess användning – nästan lika dåligt som Netflix.

hidemyass kan strömma bbc iplayer

Jag skulle säkert vilja veta om det verkligen finns en åsna stad i Storbritannien men.

Att kunna kringgå detta är definitivt ett plus. Men med HMA som en brittisk baserad tjänst misstog jag dock inte att det skulle fungera bra här. Att ansluta till Donkey Town, Storbritannien, strömmningen var faktiskt förvånansvärt snabb.

2.4 Kan utföra IP-blandningar

Inte detsamma som Melbourne Shuffle, en IP-blandning är något jag bara sett på HMA hittills. De har en mycket bekväm knapp i appen som gör att du snabbt kan “blanda” eller ändra din IP.

Det kan vara till stor hjälp om du upptäcker att en av streamingtjänsterna inte fungerar för servern du är ansluten till. Klicka bara på blandningsknappen så byter du din IP så att du kan prova strömningstjänsten igen.

De flesta HMA-servrar har flera IP-adresser som du kan byta mellan, särskilt på deras streaming-servrar. Till exempel har deras New York-server som tillåter både P2P och Streaming 56 IP-adresser tillgängliga.

3. Bra kundservice

Även om HMA kanske inte är bäst på allt, är ett område där det är utmärkt kundsupport. Detta var en idé situation eftersom jag hade ett antal frågor att ställa dem, både generellt såväl som mer tekniskt.

hidemyass har bra kundservice

HMA kundsupport var snabbt & effektiv.

Med hjälp av deras livechatt lyckades jag få ett svar mycket snabbt. Tro mig, detta är inte en norm när det gäller Live Chat-tjänster och jag fann att jag fick ett svar nästan så fort jag hade skickat in en fråga.

Det fanns absolut ingen nonsens om överdriven kö eller att behöva vänta för evigt på ett e-postsvar. Chattagenten var artig och kunnig och kunde förse mig med exakta detaljer och information jag sökte.

En del av er kanske tycker att det här inte är en stor sak – men allvarligt. Jag har upplevt långa väntningar och väldigt hinder för kundtjänstföretag innan som skulle göra sitt bästa för att skylla på kundens utrustning eller handlingar samtidigt som jag vägrar svara på direkta frågor på ett relevant sätt.

Det var inte min erfarenhet med HMA och jag hoppas verkligen att de kommer att upprätthålla dessa utmärkta standarder framöver. Kudos till laget för detta.

4. 30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Betrakta det som en provkörning eller en utökad pengar-tillbaka-garanti, det här är absolut något att se upp när du investerar i en produkt som du kommer att använda på lång sikt (till exempel med mitt treåriga prenumeration på HMA).

Det har förekommit fall där vissa VPN-leverantörer har en strikt återbetalningspolicy och för att vara ärlig har jag alltid varit mycket försiktig med dem. Om du har en bra produkt, varför har denna rädsla för att användare kommer att vara olyckliga och kräva sina pengar tillbaka i massor??

Återbetalningsgarantin är en solid försäkran om ett företags förtroende för sina egna produkter, och att det är tydligt för användarna är viktigt. En sak som jag dock måste nämna är att registrera dig med HMA öppnar dig för auto-förnyelser, så se till att du inaktiverar det för att undvika en överraskning i slutet av din plan.

4 saker jag gillar inte HideMyAss VPN

1. Begränsad användarskydd

Varnas för att detta kanske kommer att vara den största delen av min recension och att många av er förmodligen kommer att vara mycket olyckliga när du läser den. Användarens integritet är en av de första och främsta saker som en VPN-tjänst borde skydda och enligt min mening kastar HMA så många röda flaggor här att den borde förbjudas från branschen.

1.1 Ägs av Avast

Ägarmolnet som hänger över HMA som en albatross är ett mörkt och dystert. Även om det totalt sett är under Avast-banret, hanteras och drivs det direkt av UK-baserade Privax Limited.

Tjeckien är faktiskt ganska integritetsvänlig, men HMA: s parkering under Privax Limited är en absolut röd flagga. Storbritannien är ett land i det ursprungliga UKUSA-avtalet, även känt som “Five Eyes”.

Eftersom Storbritannien har lämnat Euro-jurisdiktion är företag i landet inte längre skyldiga att skydda användarnas integritet enligt paraplystandarder. I själva verket har HMA en fruktansvärd historia av att skydda användarnas integritet.

Det har kommit flera gånger under rampljuset för att helt enkelt överlämna användardata på myndigheternas begäran, en gång med Storbritannien och en gång med USA.

1.2 HideMyAss loggar lite information

Som vi noterar ovan att HMA samarbetar med myndigheter på begäran, kan vi också uppenbarligen säga att detta inte är en VPN som erbjuder en “No Logging” -tjänst. I själva verket säger HMA uttryckligen att den loggar användarinformation även om den påstår sig inte logga aktiviteter.

hidemyass loggar anslutningsinformation

(Källa)

Från de övertygelser som uppstår i de fall där den har överlämnat vad den loggar, räcker det fortfarande för användare att bli nabbade av myndigheter. Om du vill ha en VPN som skyddar dig är detta inte tjänsten du registrerar dig med.

1.3 Samarbete med DMCA-överträdelser

Utöver överlämnandet av stockar har HMA också varit känt för att samarbeta med hanteringen av DMCA-kränkningar. Faktum är att användare har klagat över att tjänsten själv delar ut DMCA-överträdelser, liknande det ISP: er har gjort tidigare.

2. Hastigheter på HideMyAss är inte bra

Jag kör mina VPN-hastighetstester från samma maskin och ISP-linje varje gång, en 500Mbps fiberanslutning via Ethernet. Detta ger mig vanligtvis min fulla annonserade hastighet så länge anslutningen är ren.

hidemyass hastighet test baseline hastighet

(Se hela resultatet)

För mina tester genomgår varje avlägsen plats en serie tester, var och en i ett par. En gång med VPN på och sedan av. Detta gör att du kan se matchande latens och hastigheter i båda scenarierna.

Notera

För sent, tack vare Work from Home-direktiven har Internet varit ansträngt till brott. Därför är det tillrådligt att ta dessa testresultat med en nypa salt tills jordklotet är tillbaka i jämvikt igen vid något senare datum. Jag kommer att granska hastigheterna regelbundet och göra justeringar när det behövs.

HideMyAss hastighetstest – USA

Hastigheter med eller utan VPN på USA-baserade servrar var lite glänsande under tiden då jag genomförde mina tester. Men eftersom USA bokstavligen är över hela världen från där jag befinner mig, förblir barriären med och utan VPN densamma.

hidemyass vpn hastighetstest USA av

HMA VPN hastighetstest USA – VPN av
(Se hela resultatet)

hidemyass vpn hastighetstest USA på

HMA VPN hastighetstest USA – VPN på
(Se hela resultatet)

Hastigheterna är användbara och säkert tillräckligt för strömning men nedladdning är en hit eller miss och P2P kommer säkert inte att vara så användbart.

HideMyAss hastighetstest – Europa

För euroområdet har jag nyligen testat närmare min plats till exempel med tyska servrar. Men med HMA hoppades jag på goda resultat från den brittiska tjänsten, eftersom det i huvudsak är denna leverantörs hemmabas.

hidemyass vpn hastighetstest EU av

HMA VPN hastighetstest EU – VPN av
(Se hela resultatet)

hidemyass vpn hastighetstest EU på

HMA VPN hastighetstest EU – VPN på
(Se hela resultatet)

Tråkigt att säga att nedströmshastigheten föll platt på ansiktet med en knappt användbar 13 Mbps. Konstigt nog var uppströms ganska bra vilket, för att vara ärligt, inte använder mycket för de flesta.

HideMyAss hastighetstest – Afrika

Med ett så spretande nätverk som HMA har, är det en av de få VPN som faktiskt stör med en afrikansk kontinent närvaro. Att jag överraskade mig ytterligare var det faktum att det finns ett antal anslutningspunkter i Afrika för dem.

hidemyass vpn hastighetstest SA av

HMA VPN hastighetstest SA – VPN av
(Se hela resultatet)

hidemyass vpn hastighetstest SA på

HMA VPN hastighetstest SA – VPN på
(Se hela resultatet)

Ändå motsvarade spridningen inte kvaliteten på tjänsten och återigen fick jag knappt användbara hastigheter.

HideMyAss hastighetstest – Asien

Som vanligt är min favoritplats för att testa ett VPN i Asien-regionen Singapore – både för dess närhet till mig såväl som för dess utmärkta infrastruktur. Detta visade tydligt i låg latens och starka hastigheter både nedåt och uppströms med en server i Republiken.

hidemyass vpn hastighetstest asien av

HMA VPN hastighetstest Asien – VPN avstängd
(Se hela resultatet)

hidemyass vpn hastighetstest asien på

HMA VPN hastighetstest Asia – VPN on
(Se hela resultatet)

Fortfarande är mina vanliga Ping-tider till den platsen normalt bättre så jag tror under regelbundna omständigheter att hastigheterna på HMA via Singapore skulle förbättras ännu mer.

HideMyAss hastighetstest – Australien

Landet under är inte så långt och som en del av regionen Australisia gör det ganska mycket ok med avseende på VPN-anslutningshastigheter. Fortfarande, med 30 Mbps nedåt med HMA på – det är ett tråkigt resultat.

hidemyass vpn hastighetstest aus off

HMA VPN hastighetstest AUS – VPN av
(Se hela resultatet)

hidemyass vpn hastighetstest aus på

HMA VPN hastighetstest AUS – VPN på
(Se hela resultatet)

Sammantaget säger jag att HMA måste arbeta med att förbättra sin infrastruktur snarare än att spendera tid och resurser på att polisera sina användare på regeringens vägnar över hela världen. Ett sorgligt tillstånd verkligen.

2.1 Inbyggt flertalshastighetstest

En sak som är intresserad av HideMyAss-appen är att den innehåller ett inbyggt verktyg för snabbtestning på flera platser. Detta låter dig flagga olika servrar i deras nätverk för testning och kan vara användbara – om det verkligen fungerade bra.

hidemyass vpn har hastighetstestverktyg

Jag fann att resultaten som levererats av hastighetstestverktyget vanligtvis var mycket annorlunda än de på det oerhört populära Ookla Speed ​​Test som de flesta använder.

3. Registrering & Prissättning Woes

HMA är tillgängligt för Windows, MacOS, iOS, Android, Linus och till och med routrar. Det finns emellertid några oddititeter att se upp i sina anmälningar & prissättning;

3.1 Priser & Betalningsmetoder varierar efter region

Det här är inte något som jag normalt sett i VPN-tjänster, eftersom själva konceptet är globalisering av tjänster. Ändå besökte jag deras sida i ett antal regioner och fann att priserna varierar – i vissa fall med enormt mycket.

hidemyass vpn prissättning olika per region

Att registrera sig i USA är mycket dyrare än för samma tjänst i Malaysia.

Som ett exempel på detta kostar deras treårsplan i USA 143,64 dollar efter den branta anmälningsrabatten, men samma plan kostar RM252 (ungefär 58 dollar) för dem som registrerar sig från Malaysia. Även om jag inte är högre än regionens inriktning på pris, är denna skillnad ganska enorm.

I vissa regioner kan du också registrera dig med PayPal, medan det inte är tillgängligt i andra. Detta i kombination med deras komplexa registreringsprocess är verkligen häpnadsväckande för en tjänst som har haft mer än tio år att effektivisera sina affärsprocesser.

3.2 Planer förnyas automatiskt

Som jag nämnde tidigare, om du registrerar dig för HMA ger det dem automatiskt rätten att förnya din plan när den löper ut. Observera att planen förnyas till fullt pris, inte den diskonterade kursen som du skrev in på.

hidemyass automatisk förnyelse av prenumerationen

Om detta inte är vad du vill, se till att inaktivera automatisk förnyelse så snart som möjligt.

4. Appdesign är inte bäst

Med något så komplicerat som en VPN (för vissa människor) behöver det tjänsteleverantörer att se till att användarupplevelsen är så sömlös som möjligt. Detta är ännu en konstighet hos HMA och får mig att misstänka att VPN kanske inte har förändrats i grundläggande design under åren.

4.1 Pop-up Windows

När du försöker navigera mellan alternativen i appen tenderar det att skapa popup-fönster snarare än övergången i ett enda huvudapplikationsgränssnitt. Denna metod för design är mycket gammal skola och tar mig tillbaka till de första dagarna av Windows. Det är irriterande och distraherande minst sagt.

4.2 Varumärket har en identitetskris

En av de saker som jag noterade om HMA innan jag registrerade mig var det extremt coolt, tja, röv (eller åsna?). Men det du ser är inte alltid vad du får och den ikoniska logotypen visar sig inte vara så ikonisk trots allt.

hidemyass varumärkesikon är inte konsekvent

Till vänster – som annonseras; till höger som det visas i appen

Det förändras beroende på var du ser det och i vissa fall visar det sig helt skrämmande.

Sammanfattning: Kommer jag att betala för HideMyAss VPN?

Det här är kanske den enklaste frågan jag har varit tvungen att svara på länge. Inte bara “Nej“, Men”Helvete nr!”. Tanken att en VPN-tjänsteleverantör aktivt skulle arbeta mot sina kunders intresse är helt enkelt förbryllande.

Koppla ihop det med alla brister i det som en tjänst och du har ett visst recept för katastrof. Detta är en VPN som jag skulle råda potentiella kunder att undvika!

Gå faktiskt till vår lista över Bästa VPN så hittar du bättre alternativ!

Nyckelfunktioner

  • ✓ Delad tunnel
  • ✓ God säkerhet
  • ✓ Använd upp till fem enheter
  • ✓ Smart Kill Switch
  • ✓ Dedikerad P2P & Strömning

Rekommenderas för

  • • Säkerhetsmedveten användare
  • • Att övervinna censur
  • • Omgå Geo-Block

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me