Contents

Hur man använder QBittorrent anonymt

QBittorrent är en av de bästa tillgängliga torrentklienterna för open source. Det är extremt populärt och är extremt funktionellt men ändå lätt (använder knappt några systemresurser). Vi ska visa dig hur du använder QBittorrent anonymt så att du kan ladda ner torrenter privat.

Liksom alla större torrentklienter är QBittorrent sårbar för säkerhetsriskerna som är inbyggda i bittorrentprotokollet:
Dina nedladdningar är synliga och okrypterade offentligt

Detta innebär att hela din nedladdningshistorik potentiellt kan övervakas av inte bara din Internetleverantör, utan också tredjeparts torrentövervakningsföretag..

Den här artikeln kommer att lära dig steg för steg:

Det bästa och enklaste sättet att helt anonymisera dina torrentnedladdningar med QBittorrent. (Vi har också guider för uTorrent, Vuze och Deluge).

Varför skulle du vilja ha anonyma torrenter?

Bittorrent är ett otroligt effektivt sätt att distribuera stora filer snabbt, men det har massiva inbyggda sekretessläckor som enkelt kan avslöja hela din nedladdningshistorik om du inte ansluter dem.

Det finns två primära säkerhetsproblem:

 1. Din IP-adress är allmänt synlig i varje svärm
 2. Nedladdningar är inte krypterade (din Internetleverantör kan se / spela in / strypa dina torrentnedladdningar)

Låt oss titta på dessa läckor 1-vid-1…

Läcka nr 1: IP-adress är synlig för alla

Detta är den farligaste läckan och det största hotet mot din integritet när du laddar ner torrenter.

För att kamrater ska ansluta till varandra tillhandahåller spåraren en lista över alla IP-adresser som sådd / laddar ner den specifika torrenten. Om du inte vidtar åtgärder för att dölja din torrent-IP-adress kommer din verkliga, spårbara IP-adress att vara synlig för någon.

Så här är det lätt att se IP: erna för alla som delar en torrent med dig:

IP-läcka för torrent-kamrater

Kollegor som delar en Linux-torrent. (IP är delvis suddiga för integritet)

Inte bara kan du se hela IP-adressen för alla anslutna kamrater, du kan också se vilken port # deras använder, torrentklient, och hur mycket av filen de har laddat ner redan.

Ännu skumlare finns det bokstavligen dussintals företag och organisationer som övervakar och skördar IP-data från massiva antal torrentsvärmar. Vissa visar till och med vilken torrentaktivitet de har spårat till din IP-adress.

Lyckligtvis kan du dölja din “Sanna” IP-adress i torrentsvärmar och ersätta den med en ospårbar tillfällig IP.
Detta kan lätt åstadkommas med en icke-loggning (och torrentvänlig) VPN-tjänst.

Vi visar dig exakt hur du gör detta senare i den här guiden. Läs vidare…

Läcka nr 2: Din internetleverantör (ISP) kan se din nedladdning & webbhistorik

Som standard överförs bittorrentdata i ren text (okrypterad). Detta betyder att din Internetleverantör kan:

 • Se att du besöker torrentwebbplatser
 • Se vilka filer du laddar ner / delar
 • Gasspjäll (sakta ner) eller blockera din torrentbandbredd.

Lösning: Genom att använda torrentkryptering kan du förhindra att din internetleverantör övervakar eller bromsar dina torrentnedladdningar. Om du använder stark VPN-kryptering har din ISP ingen aning om vad du gör online eller vilka filer du laddar ner.

Vi visar dig hur du använder ett VPN med QBittorrent senare i guiden. Du kan också använda QBittorrents inbyggda kryptering som är en gratis metod för att kryptera dina torrentnedladdningar, men skyddet som det ger är inte så kraftfullt eller omfattande som det du får från en VPN.

De två verktygen för anonyma nedladdningar av Qbittorrent

Det finns två verktyg du kan använda för att effektivt dölja din torrentaktivitet QBittorrent. Dessa är:

 1. Icke-loggning Virtuella privata nätverkstjänster
 2. SOCKS-proxy som inte loggar

Varje teknik har sina egna fördelar, och de är ännu starkare när de används tillsammans. Du hittar mer info här:

 • 3 steg till helt anonyma torrenter
 • Proxy eller VPN (Vilken fungerar bäst för privata torrenter?)

Därefter visar vi att du använder båda metoderna med Qbittorrent (antingen separat eller tillsammans). Vi visar också våra favorit-VPN: er för att ladda ner torrenter.

Ännu bättre, flera torrentvänliga VPN inkluderar faktiskt SOCKS Proxy-tjänst utan extra kostnad, så att du kan få det bästa från båda världar utan att betala för två olika tjänster.

Finns det några gratisalternativ?
Det korta svaret är NEJ för VPN och “Ja, men …” för proxyer. Såhär är det…

  IPVanish Review: 5 fordeler og 4 ulemper ved å bruke IPVanish VPN

Det finns några gratis VPN där ute, till och med 1 som påstår sig vara gratis och inte logga, men här är fångsten. Alla dessa gratis VPN blockerar specifikt torrenter i deras nätverk. De tillåter bara torrenter om du uppgraderar till en betalad plan. Läs vår guide till gratis torrent-VPN för mer info.

När det gäller proxy-tjänster kan du definitivt hitta några gratis SOCKS-proxyer på internet, och dessa kan faktiskt användas med Qbittorrent med hjälp av instruktionerna senare i den här guiden..

Gratis proxyer har dock flera begränsningar:

 1. Nästan 100% av dem har loggar (detta betyder att dina nedladdningar inte är anonyma)
 2. Se upp för “genomskinliga” proxyer (detta betyder att din riktiga IP-adress vidarebefordras av proxyserver och är fortfarande synlig)
 3. Långsam hastighet / opålitlig (De flesta gratis proxyservrar är trånga, vilket innebär att hastigheterna blir långsamma. Dessutom går servrar ofta ner och drifttid under 50% är inte ovanligt.
 4. Torrenter blockerade – Och slutligen bör det inte överraska dig att lära dig att många gratis proxyservrar aktivt blockerar vanliga torrentportar.

HOw för att använda ett VPN med Qbittorrent

Att använda en VPN med Qbittorrent är det enklaste sättet att snabbt anonymisera dina torrenter. Det tar mindre än 5 minuter att registrera, ladda ner och ansluta till ett VPN. Vi rekommenderar att du alltid använder ett torrentvänligt VPN som inte innehåller några loggar.

VPN kommer att kryptera 100% av de data som överförs till / från din dator, inklusive din webbläsare och Qbittorrent-programvara. Webbplatser och torrent-kamrater känner inte din riktiga IP-adress, de kommer att se den tillfälliga IP-adress som tilldelats dig av VPN-servern.

Så här gör du:

Steg 1: Registrera dig för en icke-loggad VPN-tjänst
Det finns cirka 10 olika alternativ. Det skulle vara svårt att hitta ett bättre värde än Privat internetuppkoppling (utnämnd till vår bästa torrent VPN 2015)

Steg 2: Ladda ner, installera och anslut till en VPN-server
Installation tar mindre än 1 minut. För att ansluta till en server (med PIA) högerklickar du bara på fackikonen och väljer en serverplats. Vi rekommenderar att du väljer en plats utanför oss (Nederländerna fungerar bra).

PIA-fackikonen

PIA-fackikon (markerad med grön prick)

PIA VPN-servrar

PIA-serverlista (högerklicka för att komma åt)

Steg 3: Kontrollera att din IP-adress har ändrats
Som en extra säkerhetsåtgärd kan du använda ett gratis verktyg som IPleak.net för att verifiera att din IP-adress har ändrats innan du startar Qbittorrent. Här är min skärmdump efter anslutning till en nederländsk VPN-server:

Bild

Ja, det är allvarligt så enkelt. All torrentaktivitet dirigeras nu via din nya IP-adress.

Steg 4: Öppna QBittorrent och ladda ner torrenter
När du har verifierat din webbläsares IP-adress kan du säkert öppna Qbittorrent och börja strömma. Senare i den här guiden visar vi dig hur du kan kontrollera IP-adressen för din torrent-programvara (för fall). Du kan också läsa den här guiden.

Hur man använder en proxy med QBittorrent

I det här avsnittet kommer vi att lära dig hur du använder dölja din torrent-IP-adress i QBittorrent genom att använda en proxy, specifikt en torrentvänlig SOCKS-proxy. (Lär dig mer om skillnaden mellan SOCKS och HTTP-proxyer för torrenting).

Att använda en proxy med Qbittorrent har flera fördelar jämfört med ett VPN:

 • Proxyhastigheter är i allmänhet något snabbare än ett VPN (ingen kryptering)
 • Din torrent-IP-adress kommer att vara annorlunda än din webbbroswer-IP (proxy används endast för torrents)

Nackdelen med att endast använda en proxy är att din torrentrafik inte kommer att krypteras. Det här kan öppna dig för strypning av din internetleverantör. Du kan använda QBittorrents inbyggda krypteringsalternativ (senare i den här guiden) men det alternativet kommer att minska ditt tillgängliga antal kamrater.

Det är därför vi rekommenderar att du använder en proxy + VPN tillsammans, för det bästa från båda världar och STARK kryptering.
För att göra detta, följ bara den här proxyinställningsguiden och anslut sedan till ett VPN innan du öppnar Qbittorrent. Mer om det senare.

QBittorrent Proxy Setup Steg # 1: Välj en proxy-tjänst som inte loggar

För att konfigurera QBittorrents proxyinställningar behöver du en torrentvänlig proxyservice. Här är våra bästa rekommendationer (2 av 3 inkluderar VPN + Proxy-tjänst till ett allt inklusive pris. Detta är det bästa erbjudandet, särskilt om du planerar att använda en VPN och proxy samtidigt).

Här är våra bästa val:

 1. Privat internetuppkoppling – VPN + Proxy-tjänst i alla plan, snabba hastigheter och utsåg till årets bästa torrent-VPN. Med priser som börjar på $ 3,33 / månad är det ett oslagbart värde.
 2. Göm mig – VPN + Proxy-tjänst i varje plan. Över 30 SOCKS-proxyserverplatser. Inga stockar, torrentvänliga. På nackdelen är det tredubbla priset för privat Internet-åtkomst
 3. Torguard – VPN + Proxy-tjänst säljs separat. Deras torrent-proxytjänst är den bästa runt och har fem landplatser, och en proxy-automatisk installerare (så du behöver inte konfigurera inställningarna manuellt). Alternativet för automatisk installation fungerar dock bara för uTorrent, Deluge och Vuze.

Om du inte är säker på vilken du ska välja: bara gå med privat internetåtkomst. Det är det bästa erbjudandet, har snabba hastigheter och kommer att tillgodose behoven hos 95% av användarna.

Du kan också kolla denna jämförelse av Torguard mot privat internetåtkomst.

okej, nu när du har fått en proxy att använda, låt oss komma till steg-för-steg-installationsinstruktionerna:

Steg 2: Öppna QBittorrent Proxy-alternativ

För att komma åt proxyinställningarna i QBittorrent måste du gå till Verktyg > alternativ > Anslutning (flik)
Du kan också öppna alternativmenyn genom att slå ‘Alt + O’

När du klickar på ikonen ‘Anslutning’ till vänster i alternativmenyn ser du detta:

QBittorrent-anslutningsinställningar

Verktyg > alternativ > Förbindelse

Oroa dig inte om dina inställningar inte ser ut så här just nu. Vi kommer ändå att ändra inställningarna. Avsnitten vi ska byta är markerade med en grön prick.

Även markerad är fliken “Anslutning” på vänster sida, så du vet hur du kommer åt den här menyn.

Vi går igenom avsnitten 1-för-1…

Steg 3: Lyssnarport

Detta är port # som Qbittorrent kommer att använda för att lyssna på nya peer-anslutningar. Om du inte aktiverar mappning av uPnP- eller NAT-port måste du manuellt ställa in port vidarebefordran på din router för att få bra peer-anslutningar.

Port vidarebefordran är utanför räckvidden för denna artikel (och kan vara en verklig smärta i röven) så de flesta användare bör använda vår rekommenderade installation som är:

 • Port # för inkommande anslutningar: Välj vilken som helst eller tryck slumpmässigt för att välja en slumpmässig port
 • Använd uPnp / NAT PMP: Markera den här rutan. Den vidarebefordrar automatiskt den valda porten via din router
 • Använd en annan port vid varje start: Valfri. Vi rekommenderar att du aktiverar detta så länge allt går smidigt.

Så de perfekta inställningarna ser ut så här:

Qbittorrent lyssnarport

Lyssnarportinställningar (slumpmässig port)

Steg 4: Proxyinställningar

De exakta proxyinställningarna du använder kommer att ändras baserat på vilken proxytjänst du väljer. Den här guiden visar den perfekta inställningen för Privat internetuppkoppling och Torguard.

Om du väljer en annan proxytjänst, konsultera bara deras dokumentation / supportteam för rätt inställningar. Inställningarna som kommer att ändras:

 • Värd: Adressen för proxyservern
 • Hamn: Porten # som din proxyservice använder
 • Authentication: Aktivera detta om din proxy-tjänst kräver inloggning / lösenord för att få åtkomst (de flesta gör)
 • Användarnamn Lösenord: Det här är inloggningsuppgifterna från din proxyleverantör.

Därefter kompletterar du fullständiga proxyinställningar för privat internetåtkomst och Torguard…

QBittorrent Proxy-inställningar (privat internetåtkomst)

Privat internetuppkoppling ger prenumeranter full tillgång till deras höghastighets proxyserver lokaliserad i Nederländerna. Det krävs dock ett extra steg. Du måste skapa ett separat användarnamn / lösenordskombination för proxy.

För att få ditt proxy-inloggning / lösenord
När du har registrerat dig för PIA, logga in på din kontrollpanel på deras webbplats. När du är inloggad på ditt konto bläddrar du ned mot botten så ser du ett avsnitt som ser ut så här:

PIA Proxy-inloggningsinformation

Generera din proxy-inloggning / lösenord i din kontopanel


Klicka bara på knappen “Regenerera användarnamn / lösenord” för att få dina inloggningsuppgifter. Vi använder dem lite senare, så lämna fönstret öppet för enkel kopiering + klistra in.

QBittorrent-inställningar:
Ändra dina inställningar så att de matchar exakt dessa:

 • Typ: SOCKS5
 • Värd: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Hamn: 1080

De fullständiga inställningarna ser ut som bilden nedan. Se till att markera samma rutor som visas.

Ange ditt användarnamn / lösenord i rätt fält.

PIA Proxy-inställningar (QBittorrent)

PIA Proxy-inställningar

Det är det, din proxy är klar. Se till att starta om Qbittorrent för att inställningarna ska träda i kraft.
Läs: Hur du kontrollerar din torrent-IP för att verifiera att proxy fungerar korrekt

QBittorrent Proxy-inställningar (Torguard)

Här är rätt proxyinställningar om du är en Torguard-abonnent.

Typ: SOCKS5
Värd: proxy.torguard.org
Hamn: 1080/1085/1090 (du kan använda något av dessa. Om 1080 inte fungerar, prova en annan. Vissa Internetleverantörer blockerar 1080.
Användarnamn: Tillhandahålls av torguard i din kontopanel
Lösenord: Tillhandahålls av torguard

så de fullständiga inställningarna ska se ut så här:

Torguard-proxyinställningar (Qbittorrent)

Torguard-proxyinställningar

Det är det, din installation är klar. Se till att starta om QBittorrent och kontrollera sedan din Torrent IP (guide) för att se till att allt fungerar korrekt.

QBittorrent-krypteringsinställningar

QBittorrent har inbyggt stöd för RC4-kryptering som kan hjälpa dig att undvika trafikformning (internetleverantör bromsar dina torrenter). Nackdelen med denna krypteringsmetod är att det dramatiskt kommer att minska antalet tillgängliga hastigheter vilket gör det svårt att ladda ner torrenter med få såmaskiner.

Det är därför vi rekommenderar att du använder ett VPN (med eller utan proxy) för att få mycket starkare kryptering och 100% peer-tillgänglighet. Vår guide till torrentkryptering förklarar varför.

Om din internetleverantör blockerar / stegrar dina torrenter och du vill prova QBittorrents inbyggda kryptering, här är rätt inställningar … (För att komma åt den här menyn, gå till fliken ‘Bittorrent’ i menyn Alternativ (Verktyg) > alternativ > bittorrent).

Krypteringsläge 1 (valfritt läge)

Det här läget använder krypterade anslutningar när det är tillgängligt men kommer fortfarande att ansluta till okrypterade kamrater. Du har 100% peer-tillgänglighet, men det kommer inte att ge mycket gasskydd.

Valfri kryptering

Valfritt krypteringsläge (använd om tillgängligt)

Krypteringsläge # 2: Kryptering krävs

Detta läge ansluts endast till krypterade kamrater. 100% av din torrentaktivitet kommer att krypteras, men du har tillgång till en liten% av tillgängliga kamrater (eftersom de flesta inte aktiverar kryptering).

Kryptering krävs

QBittorrent-kryptering (obligatoriskt läge)

Med hjälp av ett VPN & Proxy samtidigt

Denna metod ger dig det bästa från båda världar du får:

 • En separat IP-adress för din webbläsare och QBittorrent
 • browser & torrent IP kommer båda att vara annorlunda än din “riktiga” IP-adress
 • Din webbsökning kommer att krypteras (ISP vet inte att du besöker torrentwebbplatser eller laddar ner torrents).

Om du prenumererar på en VPN-tjänst som Private Internet Access kan du få VPN + Proxy-tjänst utan att behöva betala för var och en för sig. För maximalt skydd är det emellertid optimalt att använda ett företag för VPN-tjänster och ett annat för proxyservice (så inget företag känner till hela bilden).

NOTERA: Att använda en VPN + Proxy tillsammans krävs inte. Mer än 90% av användarna kommer bara att använda det ena eller det andra och vara helt säkra, men om du är den försiktiga typen ger detta dig optimal säkerhet.

För att faktiskt använda båda samtidigt, se till att du följer två enkla steg:

 1. Anslut till VPN innan du öppnar Qbittorrent. (Om du ansluter medan Qbittitorrent redan är ansluten till proxyservern orsakar du ett proxyfel eftersom din IP-adress har ändrats).
 2. Öppna Qbittorrent – när VPN-anslutningen har upprättats kan du nu öppna Qbittorrent och allt ska fungera smidigt.

Under denna inställning kommer din webbläsare IP att vara din VPN IP-adress, och din torrent IP kommer att vara din proxy-IP-adress.

Uppsamling och ytterligare resurser

Tack för att du läste den här guiden. Om du följde den steg för steg, borde dina torrents vara helt anonymiserade och din “riktiga” IP-adress kommer inte längre att vara synlig för andra torrent-kamrater.

Om du fortfarande letar efter mer information om VPN: er, anonym torrenting, kryptering osv., Kolla in några av dessa andra artiklar:

guider

Hur man använder uTorrent anonymt
Hur man använder Vuze anonymt
Hur man köper ett VPN med Bitcoin
Hur du kontrollerar din torrent-IP
Torrentkrypteringsguide

Recensioner / Jämförelser

Privat granskning av tillgång till Internet
IPVanish Review
Torguard Review
Privat tillgång till Internet mot IPVanish
Privat tillgång till Internet mot Torguard

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me