Hur man använder uTorrent anonymt

uTorrent är en av de mest populära BiTorrent-klienterna i världen, och många användare vill veta hur man använder uTorrent anonymt. På grund av detta beslutade vi att skapa denna enkla guide för att anonymisera din uTorrent-aktivitet med en VPN- eller Proxy-tjänst.

Gillar du Vuze? Vi har en guide för hur du också använder Vuze anonymt! Och nu för Deluge också.

Introduktion till anonyma torrenter

Det spelar ingen roll vilken BitTorrent-klient du använder eller vilka torrenter du laddar ner, Det finns två huvudmetoder för att ladda ner torrenter anonymt: Alternativ 1 = VPN (Virtual Private Network), Alternativ 2 = Anonym proxy-tjänst.

Det finns flera alternativ för olika leverantörer av VPN eller Proxy-tjänster, men i slutändan är de alla utformade för att göra en sak och göra det bra: dölja din sanna identitet när du laddar ner torrenter

Den snabbaste VPN för Torrenter&# 65279;

Anonym utorrent med IPVanish

* Inga loggar *
* Snabbaste hastigheter *
Endast VPN med Tier-1 Network

Skaffa IPVanish

Alla planer har en 7-dagars 100% återbetalningsgaranti

Varför ska jag använda uTorrent anonymt?

Vi skrev en hel artikel om skäl för att anonymisera dina torrenter men det korta svaret är:

Om du inte använder uTorrent anonymt, vet du inte vem som övervakar dina nedladdningar och vad de gör med den informationen. Om du inte vidtar åtgärder för att skydda dig själv, är din riktiga IP-adress tillgänglig för alla att se på uTorrent.

Du kanske inte inser det, men du kan ta fram en lista över alla kamrater du är ansluten till i en viss bittorrent svärm och se hela IP-adresserna för varje kamrat. För de som inte är bekanta med termen, en IP-adress är ett unikt serienummer som tilldelas dig av din internetleverantör. En IP-adress kan användas för att identifiera en unik dator, enhet eller anslutning.

För att se din nuvarande IP-adress, gå till Kontrollera din IP på IPVanish.com (Det är helt gratis och tar 5 sekunder. Din IP-adress kommer att vara i det övre vänstra hörnet). Usch! Sanningen är att du är mycket mindre anonym på nätet än du antagligen förstår.

Hur du ser ut på uTorrent

För alla filsvärmar som du är en del av när du använder uTorrent kan du se listan över alla kamrater (datorer) som för närvarande är anslutna till svärmen samt ytterligare information om dem inklusive: IP-adress, klientprogramvara, nedladdnings- / uppladdningshastighet.

din IP-adress på utorrent peer-lista

uTorrent Peer IP-adresser (sista siffrorna suddig)

Ovan är en skärmdump av svärmen för dokumentärfilmen Pirate Bay "TBP AFK." De sista siffrorna i IP-adresserna från svärmen har medvetet suddats av mig (även om det är en public domain torrent) för att bevara deras anonymitet. Som ni kan tvingas var och en av sina kamrater att visa sin IP-adress i uTorrent (det är hur du kan ansluta till andra kamrater i svärmen). Tänk nu på detta: skulle du hellre vilja att den IP-adress som dyker upp i uTorrent är din ‘True IP Address’ eller en ‘Anonym IP’ som tillhandahålls av en VPN eller Proxy Service?

Jag kan ganska mycket garantera att ditt svar är det andra alternativet (jag vet att mitt är). Fortsätt läsa för att lära dig hur du får din anonyma IP-adress.

2 alternativ för anonym uTorrent: VPN eller PRoxy

Innan vi går in i våra uTorrent anonyma installationsguider, här är en snabb översikt över skillnaden mellan VPN: s och proxy-tjänster för torrenter. Se också till att läsa vår mer djupgående jämförelse av fördelarna / nackdelarna med en VPN vs proxy-tjänst.

Virtuellt privat nätverk (VPN):

 • Högre kryptering
 • Krypterar / anonymiserar din hel Internet anslutning
 • Något dyrare
 • Något långsammare (på grund av starkare kryptering)
 • Vår topprankade VPN för Bitorrent
Anonym proxy-tjänst:

 • Lägre kryptering
 • Krypterar / anonymiserar specifika program / portar
 • Lite billigare
 • Något snabbare (på grund av mindre kryptering)
 • # 1 Torrent Proxy Service

Hur man använder ett VPN med uTorrent (enkel installation)

Idag har alla de bästa VPN-leverantörerna enkelt att använda VPN-programvara som är ganska lika enkel som 1-klick för att ansluta och skydda din internetanslutning (inklusive torrenter). Som ett resultat är det lika enkelt att använda uTorrent anonymt med ett VPN som att registrera sig för en VPN-tjänst, ladda ner mjukvaran och klicka på “anslut” (uppenbarligen öppna utorrent efter att VPN är anslutet)

Några saker att tänka på när du väljer ett VPN för uTorrent:

 1. En VPN som inte håller loggar kommer att göra dig ännu mer anonym
 2. Vissa VPN tillåter inte torrenter. VPN: er som vi har på denna webbplats Do!
 3. Vissa VPN har extra funktioner som gör dem bättre för torrenter (som en kill-switch).

Vår favorit VPN för uTorrent

IPvanish uTorrent

# 1 IPVanish VPN

IPVanish är vår favorit VPN för uTorrent av flera skäl. Först, de behåller inga VPN-loggar, inte ens anslutningsloggar, så användningen är helt anonym.

Andra, IPVanish är otroligt snabb; en av de snabbaste vi någonsin testat, så dina uTorrent-hastigheter bör inte drabbas bara för att du är ansluten till ett VPN.

För det tredje, IPVanish har utmärkt kundsupport och är ett amerikanskt företag så att du kan lita på att de kommer att upprätthålla de garantier de ger sina kunder. Priserna börjar under $ 6,50 / månad. Besök IPvanish eller läs vår IPvanish-granskning först!

PIA för uTorrent# 2 PIA
Privat internetuppkoppling är en av de mest populära VPN: erna för uTorrent. De har inte några loggar, och de är otroligt prisvärda, med obegränsad VPN-tjänst från och med $ 3.33 / month. Det är bara 40 dollar per år!

Ännu bättre, PIA inkluderar DNS-läcksskydd och en VPN-dödsbrytare i deras programvara, vilket innebär att du är sann IP kommer aldrig att av misstag exponeras på uTorrent utan din vetskap.

Privat Internet-åtkomst inkluderar även gratis proxyservrar med ditt prenumeration, så om du snarare ansluter till uTorrent via en proxy istället för ett VPN, är det ett alternativ. Besök PIA för att registrera dig eller läs vår djupgående PIA-granskning.

Proxy.sh med uTorrent# 3 Proxy.sh VPN
Proxy.sh är verkligen unikt bland VPN-företag. De prioriterar transparens (för sina kunder) medan de gör allt för att hålla sina kunder helt anonyma online. De publicerar en unik “öppenhetsrapport” som visar alla juridiska förfrågningar som proxy.sh får (till exempel klagomål om brott mot upphovsrätt) samt alla åtgärder som Proxy.sh har tagit som svar. Kolla in vår praktiska proxy.sh-granskning för mer information.

Som de andra VPN: erna, Proxy.sh har inga loggar av någon sort. De tillåter torrenter på alla servrar och prissättningen börjar på endast $ 3,33 / månad ($ 40 / år). De inkluderar också DNS-läckskydd och a vpn kill switch i deras programvara för maximal säkerhet.

Använd en proxy för anonym uTorrent (alternativ för enkel installation)

Visst kan du manuellt konfigurera uTorrent för att ladda ner torrenter anonymt med en proxyserver, men skulle du inte hellre ha en 1-klicka på installationsalternativet att vi låter dig ladda ner en anpassad version av uTorrent med alla rätt inställningar som redan finns?

Två av de bästa anonyma proxytjänsterna ger dig detta alternativ. Låt oss lära dig om fördelarna med varje tjänst och hur du konfigurerar din uTorrent-klient.
Torguard enkel uTorrent-inställningTorguard anonym proxy
Som namnet antyder, Torguard s anonym VPN och proxy-tjänster är inriktade på Bittorrent-användare. De ser till att inkludera funktioner som ger ytterligare säkerhet som: Inga loggar, VPN Kill Switch och DNS Leak Protection.

Torguard erbjuder både anonym proxy- och VPN-tjänster. Proxy-tjänst startar under $ 4 / månad (mindre än $ 50 / år). Deras servrar är snabba och deras högsta prioritet är deras kunders integritet. Du kanske vill läsa vår Torguard-granskning eller denna jämförelse av Torguard- och BTguard-proxyer.

Torguard gör uTorrent-inställningen lysande enkelt. De har en mjukvara som låter dig välja mellan anpassade alternativ och sedan automatiskt tillämpa alla inställningar på din favorit torrentklient (inklusive uTorrent, Vuze och Deluge) med ett enda klick.

Till höger visas Torguard-proxyinställningsverktyget. Välj bara ditt önskade alternativ från följande steg och klicka sedan på “applicera inställningar” och dina önskade inställningar tillämpas automatiskt på din favorit torrentklient (t.ex. uTorrent)

Ange bara din:

 1. inloggningsdetaljer
 2. Föredragen Torguard-server (eller automatisk)
 3. Föredragen Torrentklient

Klicka sedan på “Apply Settings” och njut!

Besök Torguard nu!

Torguard uTorrent enkel installation

Bild från Torguard

Bild
BTGuard är den andra extremt populära torrent-proxytjänsten. Som Torguard behåller de inga loggar, ha snabba hastigheter, och ha en super enkel installation för uTorrent.

När du registrerar dig för ditt BTguard-konto får du möjlighet att ladda ner en förkonfigurerad version av uTorrent som har alla korrekta inställningar som redan finns.

Med det enkla installationsalternativet kan du bokstavligen vara igång och ladda ner torrenter anonymt på under 5 minuter. Det är så enkelt. Om du inte är säker på om du ska välja Btguard eller Torguard, kolla in vår torrentproxyjämförelse.

Manual för proxyinställningar för uTorrent

Om du vill ha mer kontroll över dina anslutningsalternativ, eller om du vill använda uTorrent med en proxyservice som inte har ett enkelt inställningsalternativ (som privat internetåtkomst, Proxy.sh eller IBVPN), läs vidare för vår kompletta manual installationsguide.

Steg 1: Registrera dig för en anonym proxyservice
Om du inte redan har gjort det kan du registrera dig för en av de många anonyma proxytjänster som vi har rekommenderat i den här artikeln. Vissa VPN-tjänster inkluderar också gratis proxy-tjänster med ditt köp, inklusive: Privat Internet-åtkomst, Proxy.sh och iBVPN (Total eller Ultimate VPN-paket). Några av dessa kommer att fungera med vår manuella installationsguide.

Steg 2: Öppna Utorrent och gå till Meny > alternativ > Inställningar (eller bara trycka på ‘Ctrl + P’)

Steg 3: Gå till avsnittet “Anslutning” av inställningar

På vänster sida av inställningsfönstret som dyker upp ska du se de olika avsnitten på menyn. (Dessa visas på bilden till höger). Välj “anslutning” det fjärde alternativet nedåt.

Steg 4: Konfigurera dina anslutningsalternativ.

Det finns ett antal alternativ för din proxyinställning. Vi guidar dig igenom dem och berättar vilka som är valfria och vilka som bör definieras.

Skärmen Anslutningar ser ut så här …. (nedan)

Bild

uTorrent-inställningar

uTorrent-proxyanslutningsinställningar

uTorrent-anslutningsinställningar (färgkodad av oss)

Avsnitt för lyssnarport:
Port som används för inkommande anslutning:

Oavsett om du använder en specifik port eller en slumpmässig port beror på om du kommer att använda antingen eller både UPnP- eller NAT-PMP-portkartläggningsalternativ.

Om du använder UPnP eller NAT Portmapping kan du använda en slumpmässig port och välja att randomisera porten vid start (eller inte, men vi skulle säga att du bör välja randomisera om du inte har problem med din anslutningshastighet)

Om du inte använder mappning av plug n play-port måste du ställa in port vidarebefordran för din router så att porten du väljer för uTorrent ska dirigeras till din dator.

UPnP och NAT-PMP
Om du kontrollerar ett eller båda av dessa alternativ tillåter plug ‘n play-funktionalitet för din port routing, vilket innebär att du inte behöver konfigurera manuell port vidarebefordran. Vi rekommenderar att du bara provar NAT-PMP först och om det inte fungerar bra, prova UPnP. Anledningen är att en sårbarhet hittades i UPnP som har korrigerats, men äldre routrar kan fortfarande ha problemet. Säkra före det osäkra.

Windows brandväggsundantag: Kontrollera detta. Det låter din uTorrent-trafik komma igenom din Windows-brandvägg. Om du inte kontrollerar det kan du ha mycket långsam hastighet eller svårt att ansluta till kamrater.

Inställningar för proxyserver:

Typ: välj typen av din proxyserver i listrutan. Det är vanligtvis strumpor5 om inte din leverantör säger något annat.

Ombud: ange adressen för din proxyserver. Detta kan vara en webbformad adress som ‘proxy.btguard.com’ eller ‘proxy.torguard.tg’ (din proxyleverantör kommer att berätta vad adressen är) eller det kan bara vara ip-adressen till proxyservern som ‘ 192.168.1.1 ‘(Återigen kommer din proxyserviceleverantör att berätta vilken adress du ska använda i installationsguiden.

Hamn: Din proxyinställningsguide berättar också vilken port du ska använda. Om du har en lista över tillgängliga proxyserveradresser kan var och en ha sin egen port. Välj rätt.

Användarnamn Lösenord: Det här är inloggningsuppgifterna du fick när du registrerade dig för din proxyservice.

Andra alternativ: Se till att kolla alla alternativ markerade med en grön prick! Om du kontrollerar dessa kommer du att säkerställa att din torrent-trafik dirigeras via proxyservern och att ingen personlig identifierbar information läcker ut när du använder uTorrent.

Installationen är klar!

Se till att starta om uTorrent efter att ha använt inställningarna. Om du vill verifiera att din proxyserver fungerar korrekt använder du det här verktyget för att kontrollera din torrent-IP-adress. Klicka bara på “magnetlänk” -knappen och öppna magnetlänken i uTorrent. Webbsidan visar sedan ip-adressen som är associerad med uTorrent. Kontrollera att den skiljer sig från din webbläsares ip-adress med ett verktyg som iplocation.net. Om det är så är du redo!

Om det av någon anledning fortfarande är samma IP som normalt, dubbelkolla alla dina inställningar och sedan om du fortfarande inte kan hitta problemet, kontakta kundsupport.

Tack för att du läste den här artikeln, jag hoppas att det var till hjälp! Du kan njuta av följande länkar:

Navigering:

 • Hem
 • Anonymous Bittorrent Guide
 • Bästa VPN: s för Bittorrent
 • BTGuard vs Torguard Proxy
 • IPVanish vs HideMyAss VPN
 • Privat tillgång till Internet mot Torguard
 • Privat tillgång till internet vs BTGuard
 • Torguard vs BTGuard
VPN-recensioner:

 • IPVanish
 • Torguard
 • Privat internetuppkoppling
 • Proxy.sh
 • HideMyAss
 • IBVPN
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me