Hvordan bruke QBittorrent anonymt

QBittorrent er en av de beste open source torrent klientene tilgjengelig. Den er ekstremt populær, og er ekstremt funksjonell, men allikevel lett (bruker knapt noen systemressurser). Vi skal vise deg hvordan du bruker QBittorrent anonymt, slik at du kan laste ned torrenter privat.

Som alle større torrentklienter, er QBittorrent sårbar for sikkerhetsrisikoen som er innebygd i bittorrent-protokollen:
Nedlastningene dine er synlige og ukryptert

Dette betyr at hele nedlastingshistorikken din potensielt kan overvåkes av ikke bare Internett-leverandøren din, men også tredjeparts torrentovervåkingsselskaper..

Denne artikkelen vil lære deg trinn for trinn:

Den beste og enkleste måten å anonymisere torrentnedlastningene dine fullstendig ved å bruke QBittorrent. (Vi har også guider for uTorrent, Vuze og Deluge).

Hvorfor skulle du ønske deg anonyme torrenter?

Bittorrent er en utrolig effektiv måte å distribuere store filer raskt, men den har massive innebygde personvernlekkasjer som lett kan avsløre hele nedlastingshistorikken hvis du ikke kobler dem til.

Det er to primære sikkerhetsproblemer:

 1. IP-adressen din er offentlig synlig i hver sverm
 2. Nedlastinger er ikke kryptert (Internett-leverandøren din kan se / registrere / stryke torrentnedlastningene dine)

La oss se på disse lekkasjene 1-for-1…

Lekkasje nr. 1: IP-adresse er synlig for alle

Dette er den farligste lekkasjen, og den største trusselen mot personvernet ditt når du laster ned torrenter.

For at kolleger skal koble seg til hverandre, gir trackeren en liste over alle IP-adresser som så / laster ned den aktuelle torrenten. Hvis du ikke tar skritt for å skjule din torrent IP-adresse, vil den virkelige, sporbare IP-en din være synlig for hvem som helst.

Her er hvor enkelt det er å se IP-ene til alle som deler en torrent med deg:

IP-lekkasje for torrent-jevnaldrende

Kolleger som deler en Linux-torrent. (IP er delvis uklare for personvern)

Ikke bare kan du se hele IP-adressen til alle tilkoblede jevnaldrende, du kan også se hvilken port # deres bruker, torrent-klient, og hvor mye av filen de har lastet ned allerede.

Enda skumlere er det bokstavelig talt mange selskaper og organisasjoner som overvåker og høster IP-data fra enorme antall torrentsvømmer. Noen vil til og med vise deg hvilken torrentaktivitet de har sporet til IP-adressen din.

Heldigvis kan du skjule den ‘sanne’ IP-adressen din i torrent-svermer og erstatte den med en ikke-sporbar midlertidig IP.
Dette oppnås enkelt med en ikke-loggførende (og torrentvennlig) VPN-tjeneste.

Vi viser deg nøyaktig hvordan du gjør dette senere i denne guiden. Les videre…

Lekkasje nr. 2: Internett-leverandøren din (ISP) kan se nedlastingen & netthistorikk

Som standard overføres bittorrentdata i ren tekst (ukryptert). Dette betyr at Internett-leverandøren din kan:

 • Se at du besøker torrentnettsteder
 • Se hvilke filer du laster ned / deler
 • Gasspjeld (sakte ned), eller blokker for strømbåndbredden din.

Løsning: Ved å bruke torrent-kryptering kan du forhindre at Internett-leverandøren overvåker eller bremser torrent-nedlastningene. Hvis du bruker sterk VPN-kryptering, vil ikke ISP-en din ha noen anelse om hva du gjør på nettet eller hvilke filer du laster ned.

Vi viser deg hvordan du bruker en VPN med QBittorrent senere i guiden. Du kan også bruke QBittorrents innebygde kryptering, som er en gratis metode for å kryptere torrent-nedlastningene dine, selv om beskyttelsen den gir ikke er så kraftig eller omfattende som det du får fra en VPN.

De 2 verktøyene for anonyme nedlastinger av Qbittorrent

Det er to verktøy du kan bruke for å effektivt skjule torrentaktiviteten din QBittorrent. Disse er:

 1. Ikke-logging virtuell privat nettverkstjeneste
 2. Ikke-loggførende SOCKS-proxy

Hver teknologi har sine egne fordeler, og de er enda sterkere når de brukes sammen. Du finner mer info her:

 • 3 trinn til helt anonyme torrenter
 • Proxy eller VPN (Hvilken fungerer best for private torrenter?)

Deretter viser vi deg å bruke begge metodene med Qbittorrent (enten separat eller sammen). Vi viser deg også favoritt VPN-ene våre for nedlasting av torrenter.

Enda bedre, flere torrentvennlige VPN-er inkluderer faktisk SOCKS Proxy-tjeneste uten ekstra kostnad, slik at du kan få det beste fra begge verdener uten å betale for to forskjellige tjenester.

Er det noen gratis alternativer?
Det korte svaret er NEI for VPN-er og ‘Ja, men …’ for fullmakter. Her er avtalen…

Det er noen gratis VPN-er der, til og med 1 som hevder å være gratis og ikke-logging, men her er fangsten. Alle disse gratis VPN-ene blokkerer spesielt torrenter på nettverket deres. De tillater bare torrenter hvis du oppgraderer til en betalt plan. Les vår guide til gratis torrent-VPN-er for mer info.

Så langt proxy-tjenester går, kan du definitivt finne noen gratis SOCKS-fullmakter på internett, og disse kan faktisk brukes med Qbittorrent ved å bruke instruksjonene senere i denne guiden..

Gratis fullmektiger vil imidlertid ha flere begrensninger:

 1. Nesten 100% av dem fører logger (dette betyr at nedlastningene dine ikke er anonyme)
 2. Pass på “gjennomsiktige” fullmakter (dette betyr at den virkelige IP-adressen din blir sendt videre av proxy-serveren og fremdeles er synlig)
 3. Langsom hastighet / upålitelig (De fleste gratis proxy-servere er overfylt, noe som betyr at hastighetene vil være treg. Dessuten går serverne ofte ned og oppetid under 50% er ikke uvanlig.
 4. Torrenter blokkerte – Og til slutt skal det ikke overraske deg å vite at mange gratis proxy-servere aktivt blokkerer ofte brukte torrent-porter.

HOw å bruke en VPN med Qbittorrent

Å bruke en VPN med Qbittorrent er den enkleste måten å raskt anonymisere torrentene dine. Det tar mindre enn 5 minutter å registrere deg, laste ned og koble til en VPN. Vi anbefaler alltid å bruke en torrentvennlig VPN som ikke fører logger.

VPN vil kryptere 100% av dataene som er overført til / fra datamaskinen din, inkludert nettleseren og Qbittorrent-programvaren. Nettsteder og torrent-jevnaldrende kjenner ikke din sanne IP-adresse, de vil se den midlertidige IP-adressen tilordnet deg av VPN-serveren.

Slik gjør du det:

Trinn 1: Registrer deg for en ikke-loggførende VPN-tjeneste
Det er omtrent 10 forskjellige alternativer. Det vil være vanskelig å finne en bedre verdi enn Privat internettilgang (kåret til vår beste torrent VPN av 2015)

Trinn 2: Last ned, installer og koble til en VPN-server
Installasjonen tar mindre enn 1 minutt. For å koble til en server (ved hjelp av PIA) bare høyreklikk på skuffikonet og velg en serverplassering. Vi anbefaler å velge et sted uten oss (Nederland fungerer bra).

PIA-brettikon

PIA-brettikon (merket m / grønn prikk)

PIA VPN-servere

PIA-serverliste (høyreklikk for å få tilgang)

Trinn 3: Kontroller at IP-adressen din har endret seg
Som en ekstra sikkerhetstiltak kan du bruke et gratis verktøy som IPleak.net for å bekrefte at IP-adressen din har endret seg før du lanserer Qbittorrent. Her er skjermdumpen min etter å ha koblet til en Nederlandsk VPN-server:

Bilde

Ja, det er alvorlig så lett. All torrentaktivitet blir nå dirigert gjennom den nye IP-adressen din.

Trinn 4: Åpne QBittorrent og last ned torrenter
Når du har bekreftet IP-adressen til nettleseren din, kan du trygt åpne Qbittorrent og begynne å torrentere. Senere i denne guiden viser vi deg hvordan du kan sjekke IP-adressen til torrent-programvaren (bare i tilfelle). Du kan også lese denne guiden.

Hvordan bruke en proxy med QBittorrent

I denne delen lærer du hvordan du kan skjule torrent-IP-adressen din i QBittorrent ved å bruke en proxy, spesielt en torrentvennlig SOCKS-proxy. (Lær mer om forskjellen mellom SOCKS og HTTP proxy for torrenting).

Å bruke en proxy med Qbittorrent har flere fordeler kontra en VPN:

 • Proxyhastigheter er vanligvis litt raskere enn et VPN (ingen kryptering)
 • Torrent-IP-adressen din vil være annerledes enn IP-broswer-IP-en din (proxyen brukes bare til torrenter)

Ulempen med å bruke KUN proxy er at torrenttrafikken din ikke blir kryptert. Dette kan åpne deg for throttling av Internett-leverandøren. Du kan bruke QBittorrents innebygde krypteringsalternativ (senere i denne guiden), men dette alternativet vil redusere ditt antall antall jevnaldrende.

Derfor anbefaler vi å bruke en proxy + VPN sammen, for det beste fra begge verdener og STerk kryptering.
For å gjøre dette, følg bare denne proxy-installasjonsveiledningen og koble deg til en VPN før du åpner Qbittorrent. Mer om det senere.

QBittorrent Proxy Setup Trinn 1: Velg en ikke-loggfør proxy-tjeneste

For å konfigurere QBittorrents proxyinnstillinger, trenger du en torrentvennlig proxy-tjeneste. Her er de beste anbefalingene våre (2 av de 3 inkluderer VPN + Proxy-tjeneste til en inkluderende pris. Dette er den beste avtalen, spesielt hvis du planlegger å bruke en VPN og proxy samtidig).

Her er våre viktigste valg:

 1. Privat internettilgang – VPN + Proxy-tjeneste i alle planer, raske hastigheter, og kåret til årets beste torrent-VPN. Med priser som starter på $ 3,33 / måned, er det en uslåelig verdi.
 2. Gjem meg – VPN + Proxy-tjeneste i alle planer. Over 30 SOCKS proxy-serverplasseringer. Ingen tømmerstokker, torrentvennlig. På ulemper er det tredoblet prisen for privat internettilgang
 3. Torguard – VPN + Proxy-tjeneste selges separat. Deres torrent-proxy-tjeneste er den beste rundt og har 5 landsteder, og et proxy-automatisk installasjonsprogram (slik at du ikke trenger å konfigurere innstillingene manuelt). Alternativet for automatisk installering fungerer imidlertid bare for uTorrent, Deluge og Vuze.

Hvis du ikke er sikker på hva du skal velge: bare gå med privat internettilgang. Det er den beste avtalen, har raske hastigheter og vil dekke behovene til 95% av brukerne.

Du kan også sjekke denne sammenligningen av Torguard mot privat internettilgang.

OK, nå som du har fått en proxy å bruke, la oss komme til trinnvise installasjonsinstruksjoner:

Trinn 2: Åpne QBittorrent Proxy-alternativer

For å få tilgang til proxyinnstillingene i QBittorrent må du gå til Verktøy > alternativer > Tilkobling (fane)
Du kan også åpne alternativmenyen ved å trykke ‘Alt + O’

Når du klikker på “Tilkobling” -ikonet på venstre side av alternativmenyen, ser du dette:

QBittorrent-tilkoblingsinnstillinger

Verktøy > alternativer > Forbindelse

Ikke bekymre deg hvis innstillingene dine ikke ser akkurat ut akkurat nå. Vi kommer til å endre innstillingene uansett. Seksjonene vi skal endre er merket med en grønn prikk.

Merket er også “Tilkobling” -fanen på venstre side, slik at du vet hvordan du får tilgang til denne menyen.

Vi går gjennom seksjonene 1-for-1…

Trinn 3: Lytteport

Dette er port # som Qbittorrent vil bruke til å lytte etter nye fagfelleforbindelser. Hvis du ikke aktiverer uPnP- eller NAT-portkartlegging, må du manuelt konfigurere portvideresending på ruteren for å få gode peer-tilkoblinger.

Videresending av havner er utenfor rammen av denne artikkelen (og kan være en virkelig smerte i rumpa), så de fleste brukere bør bruke vårt anbefalte oppsett som er:

 • Port nr. For innkommende tilkoblinger: Velg hvilken som helst eller treff tilfeldig for å velge en tilfeldig port
 • Bruk uPnp / NAT PMP: Merk av i denne ruten. Den vil automatisk videresende den valgte porten gjennom ruteren din
 • Bruk en annen port hver oppstart: Valgfri. Vi anbefaler å aktivere dette så lenge alt går greit.

Så de ideelle innstillingene ser slik ut:

Qbittorrent lytteport

Innstillinger for lytteport (tilfeldig port)

Trinn 4: Proxy-innstillinger

De nøyaktige proxyinnstillingene du bruker, vil endre seg basert på hvilken proxy-tjeneste du velger. Denne guiden viser det ideelle oppsettet for Privat internettilgang og Torguard.

Hvis du velger en annen proxy-tjeneste, kan du bare kontakte dokumentasjonen / supportteamet for å få de riktige innstillingene. Innstillingene som vil endre:

 • Vert: Adressen til proxy-serveren
 • Havn: Porten # som proxy-tjenesten din bruker
 • Godkjenning: Aktiver dette hvis proxy-tjenesten din krever innlogging / passord for å få tilgang (de fleste gjør)
 • Brukernavn passord: Dette er innloggingsdetaljene som leveres av proxy-leverandøren din.

Neste opp, komplette proxyoppsettveiledninger for privat internettilgang og Torguard…

QBittorrent Proxy-innstillinger (Privat Internett-tilgang)

Privat internettilgang gir abonnenter full tilgang til deres høyhastighets proxy-server som ligger i Nederland. Det er imidlertid et ekstra trinn som kreves. Du må generere et eget brukernavn / passordkombinasjon for proxy.

For å få proxy-pålogging / passord
Etter å ha registrert deg for PIA, logg deg på kontrollpanelet på deres hjemmeside. Når du er logget inn på kontoen din, blar du ned mot bunnen, så ser du en seksjon som ser slik ut:

PIA Proxy-påloggingsdetaljer

Generer proxy-pålogging / passord i kontopanelet


Bare klikk på knappen “Forny brukernavn / passord” for å få innloggingsdetaljene dine. Vi bruker dem litt senere, så la vinduet være åpent for enkel kopi + lim inn.

QBittorrent-innstillinger:
Endre innstillingene slik at de samsvarer nøyaktig med disse:

 • Type: SOCKS5
 • Vert: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Havn: 1080

De fulle innstillingene vil se ut som på bildet nedenfor. Sørg for å merke av i de samme boksene som vist.

Skriv inn brukernavn / passord i de riktige feltene.

PIA Proxy-innstillinger (QBittorrent)

PIA-proxyinnstillinger

Det er det, proxyen din er konfigurert. Sørg for å starte Qbittorrent på nytt for at innstillingene skal tre i kraft.
Les: Slik kontrollerer du torrent-IP-en for å bekrefte at fullmakten fungerer som den skal

QBittorrent proxyinnstillinger (Torguard)

Her er de riktige proxyinnstillingene hvis du er en Torguard-abonnent.

Type: SOCKS5
Vert: proxy.torguard.org
Havn: 1080/1085/1090 (du kan bruke noe av dette. Hvis 1080 ikke fungerer, kan du prøve en annen. Noen Internett-leverandører blokkerer 1080.
Brukernavn: Levert av torguard i kontopanelet
Passord: Levert av torguard

så de fulle innstillingene skal se slik ut:

Torguard-proxyinnstillinger (Qbittorrent)

Torguard-proxyinnstillinger

Det er det, oppsettet ditt er fullført. Sørg for å starte QBittorrent på nytt, og sjekk deretter Torrent IP (guide) for å forsikre deg om at alt fungerer som det skal.

Innstillinger for QBittorrent-kryptering

QBittorrent har innebygd støtte for RC4-kryptering som kan hjelpe deg med å unngå trafikkforming (internettleverandør bremser torrentene). Ulempen med denne krypteringsmetoden er at den vil redusere antallet tilgjengelige hastigheter dramatisk, noe som vil gjøre det vanskelig å laste ned torrenter med få såmaskiner.

Derfor anbefaler vi å bruke en VPN (med eller uten proxy) for å få mye sterkere kryptering og 100% peer-tilgjengelighet. Vår guide til torrentkryptering vil forklare hvorfor.

Hvis Internett-leverandøren din blokkerer / struper torrentene dine, og du vil prøve QBittorrents innebygde kryptering, er her de riktige innstillingene … (For å få tilgang til denne menyen, gå til fanen ‘Bittorrent’ i Alternativer-menyen (Verktøy > alternativer > Bittorrent).

Krypteringsmodus 1 (valgfri modus)

Denne modusen bruker krypterte tilkoblinger når den er tilgjengelig, men vil fremdeles koble til ukrypterte jevnaldrende. Du vil ha 100% peer-tilgjengelighet, men det gir ikke mye gassbeskyttelse.

Valgfri kryptering

Valgfri krypteringsmodus (bruk hvis tilgjengelig)

Krypteringsmodus 2: Kryptering påkrevd

Denne modusen kobles bare til krypterte kolleger. 100% av torrentaktiviteten din blir kryptert, men du har tilgang til en liten% av tilgjengelige jevnaldrende (fordi de fleste ikke aktiverer kryptering).

Kryptering påkrevd

QBittorrent-kryptering (obligatorisk modus)

Bruker en VPN & Fullmakt samtidig

Denne metoden vil gi deg det beste fra begge verdener du får:

 • En egen IP-adresse for nettleseren din og QBittorrent
 • nettleser & torrent IP vil begge være annerledes enn din ‘ekte’ IP-adresse
 • Nettlesingen din blir kryptert (ISP vet ikke at du besøker torrent-nettsteder eller laster ned torrents).

Hvis du abonnerer på en VPN-tjeneste som Privat Internett-tilgang, kan du få VPN + Proxy-tjeneste uten å måtte betale for hver for seg. For maksimal beskyttelse er det imidlertid optimalt å bruke ett selskap for VPN-tjeneste og et annet for proxy-tjeneste (så ingen av selskapene vet hele bildet).

MERK: Å bruke en VPN + Proxy sammen er ikke nødvendig. Mer enn 90% av brukerne vil bare bruke det ene eller det andre og være helt trygge, men hvis du er den forsiktige typen, vil dette gi deg optimal sikkerhet.

For å faktisk bruke begge samtidig, må du bare sørge for å følge to enkle trinn:

 1. Koble til VPN før du åpner Qbittorrent. (Hvis du kobler til mens Qbittitorrent allerede er koblet til proxy-serveren, vil du forårsake en proxy-feil fordi IP-adressen din har endret seg).
 2. Åpne Qbittorrent – Når VPN-tilkoblingen er opprettet, kan du nå åpne Qbittorrent, og alt skal fungere problemfritt.

Under dette oppsettet vil nettleser-IP-en din være din VPN IP-adresse, og torrent-IPen din vil være din proxy-IP-adresse.

Innpakking og ekstra ressurser

Takk for at du leser denne guiden. Hvis du fulgte den trinn for trinn, skulle torrentene dine være fullstendig anonymiserte, og din ‘ekte’ IP-adresse vil ikke lenger være synlig for andre torrent-jevnaldrende.

Hvis du fremdeles leter etter mer informasjon om VPN-er, anonym torrenting, kryptering osv., Sjekk ut noen av disse andre artiklene:

Guides

Hvordan bruke uTorrent anonymt
Hvordan bruke Vuze anonymt
Hvordan kjøpe en VPN med Bitcoin
Slik sjekker du torrent-IP-en din
Torrentkrypteringsveiledning

Anmeldelser / Sammenligninger

Privat gjennomgang av Internett-tilgang
IPVanish gjennomgang
Torguard gjennomgang
Privat Internett-tilgang vs. IPVanish
Privat Internett-tilgang vs. Torguard

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me