Anonym Torrentsguide (för Mac)

De flesta torrent-tutorials där ute verkar vara skrivna för PC-användare, men fruktar aldrig Mac-älskare. Vi har din praktiska Mac Torrent-guide här.

Du lär dig: Hur man laddar ner torrenter anonymt på din Mac-dator (med en VPN eller SOCKS5 Proxy).

Vi har till och med fått dedikerade Mac-installationsguider för populära torrentklienter (som uTorrent!)

Contents

Artikel Innehåll

 1. Anonyma torrenter?
 2. Två alternativ: VPN eller Proxy
 3. Rekommenderade anonyma VPN: er för Mac-torrenter
 4. Hur man använder ett VPN för torrenting (enkelt klick med ett klick)
 5. Hur man använder en SOCKS5-proxy för torrenter (manuell installationsguide)
 6. Kontrollera om din VPN / Proxy fungerar

Ska du anonymisera dina torrenter?

Du känner förmodligen redan svaret på den frågan om du hittade den här självstudien i google. 2011 använde 15% av bittorrentanvändarna ett anonymiseringsverktyg för att hålla sina torrenter privata. 5 år senare, än procent har troligen tredubblats.

Den ena svagheten i bittorrent-protokollet (och p2p-nätverk i allmänhet) är att varje torrent-peer kan se din ip-adress och plats.

Vad du lär dig:
Genom att följa den här guiden kan du förhindra att alla kamrater ser din riktiga IP-adress (och visar dem en ospårbar IP istället). Du kommer också att kunna kryptera din internetanslutning så att snoopers eller mellanhand (som din internetleverantör) inte kan se din webbhistorik eller ladda ner histoyr.

uTorrent peers lista

IP-adressen för varje kamrat är synlig för alla som delar torrentfilen.

VPN kontra PRoxy (de två verktygen för anonyma torrenter)

Det finns två verktyg du kan använda för att anonymisera dina torrents – VPN eller Proxy. Som du väljer är en helt personlig preferens, eller så kan du använda båda tillsammans för ökad säkerhet.

Här är en grundläggande översikt över varje alternativ:

VPN / Virtual Private Network

Detta är det enklaste installationsalternativet. Du laddar ner den anpassade VPN-programvaran som tillhandahålls av den VPN-tjänst du väljer. Det kommer att kryptera hela internetanslutningen och dirigera all data via deras VPN-servrar (som döljer din riktiga IP-adress från torrent-kamrater).

VPN-programvaran kommer också att innehålla användbara säkerhetsfunktioner som en kill-switch (förhindra IP-läckor om VPN kopplar bort) och enkel serverväxling (välj mellan 20-100 olika servrar).

Ett VPN kräver ingen manuell konfiguration inuti din torrentklient / programvara. Du ansluter bara till en server och du är anonym. Det är verkligen så enkelt.

Socks5 Proxy

En proxy är som en VPN för engångsbruk (minus krypteringen). Det leder trafiken för 1 program via proxyservern (döljer din IP-adress). Fördelen med en proxy är att den vanligtvis är snabbare än en VPN (ingen kryptering) och gör att din webbläsares IP-adress kan vara annorlunda än din torrent-IP-adress.

Du kan också köra din torrentklient via proxy, inuti en VPN-tunnel för en dubbel IP-adressändring, separata IP-adresser (webbläsare och torrentklient) och bra hastigheter. Vi visar dig hur du gör det senare i artikeln.

För mer information, läs: VPN vs Proxy (vilket är bättre för att torrentera?)

Och oroa dig inte, du kan använda båda tillsammans utan att behöva prenumerera på två separata tjänster. Det finns flera VPN-leverantörer som erbjuder SOCKS5 proxy-åtkomst gratis med alla VPN-plan! Men vi visar hur det fungerar senare i den här tutorialen.

Rekommenderade Mac VPN: er – (vissa inkluderar SOCKs5-proxy också!)

Dessa VPN-leverantörer är handplockade baserat på följande kritiska kriterier:

 • Noll logg & torrentvänlig (De lagrar ingen information om din anslutningshistorik. Mycket viktigt!)
 • Snabba hastigheter & Okolade servrar
 • Billigt (alla under $ 10 varje månad, vissa så billiga som $ 3,33 / månad)

Du behöver inte välja någon av de leverantörer som listas nedan (även om vi anser dem vara de bästa alternativen) men se till att vilket VPN du än väljer inte behåller några VPN-loggar. Anonymitet är prioritet nr 1

Utan ytterligare försening, här är våra bästa val. Vi har också länkar till fördjupade recensioner för varje (med hastighetstester).

IPVanish ($ 6,49 + / månad)

IPVanish är den snabbaste VPN för mac-torrenter

IPVanish är lätt det bästa valet för Mac-användare om du planerar att ladda ner torrenter ofta. De är redan konsekvent bland de snabbaste VPN-tjänsterna, men de har också lagt till massor av torrentspecifika funktioner under de senaste två åren.

Här är höjdpunkterna:

 • Sann Noll-log sekretesspolicy (maximal integritet)
 • Socks5 Proxy-service ingår (helt ny funktion!)
 • IPVanish har en utmärkt programvaruklient för mac

Socks5-proxy är en stor genombrott, eftersom det var den enda fördelen som PIA (uppåt nästa) hade över IPVanish. En Socks5-proxy kan konfigureras inuti din favorit torrentklient (med eller utan VPN) för att enkelt ändra din torrent-IP utan att påverka resten av din internetanslutning.

Om du vill, Deluge, uTorrent och QBittorrent.

IPVanish Mac Software Client

Bild

IPVanishs Mac-programvara ger dig full åtkomst till alla 100+ serverplatser med alla 3 VPN-protokoll (OpenVPN, PPTP eller L2TP).
Du har också flera avancerade säkerhetsfunktioner (IPv6-läckeskydd, DNS-läcksskydd och en kill-switch). Dödsomkopplaren förhindrar att känslig information läcker okrypterad om VPN faller av misstag.

Det finns också en Mac-exklusiv funktion: Listan “Favorit-servrar”, som låter dig handplocka dina favorit-servrar för enkel åtkomst med 1 klick.

Prissättning & återbetalning

Alla IPVanish-paket har identiska funktioner, den enda skillnaden är prenumerationslängden. Längre prenumerationer är billigare (per månad).

Priserna är:

 • 1 månad – $ 10 / month
 • 3 månader – $ 8.99 / month
 • 1 år – 6,49 USD / månad (bästa erbjudande)

Alla planer har en 7-dagars, 100% återbetalningsgaranti, så det är värt att få det längre abonnemanget (med 35% besparing) och du kan alltid avbryta om det inte är vad du förväntade dig. Enligt vår erfarenhet levererar IPVanish dock på alla fronter.

Privat tillgång till Internet ($ 3,33 / månad)

Privat internetuppkoppling (eller “PIA” till sina miljoner + prenumeranter) är en av de ursprungliga torrentvänliga VPN-tjänsterna. De var banbrytande i noll-loggkategorin, och deras loggpolicy har till och med testats i domstol för av FBI.

PIA är otvivelaktigt en av de bästa torrent-vpns i ordet, och deras enorma popularitet kan ganska sammanfattas i en enda fras…

$ 3.33 — (det är det månatliga priset på ett års prenumeration på PIA).

Varje prenumeration inkluderar också Socks5-proxyåtkomst (Nederländsk server), obegränsad bandbreddöverföring och 5 samtidigt anslutna enheter.

PIA Mac Software Client

Privat internetåtkomst Mac-programvara

PIAs Mac VPN-programvara (visning av avancerade inställningar)

PIAs mac VPN-klient är väldigt intuitiv och enkel att använda. Du kan snabbt ansluta till vilken serverplats som helst, helt enkelt genom att klicka på PIA-ikonen som kommer att visas i systemfältet högst upp på skärmen. Du kan också justera programvaruinställningarna (visas ovan) och krypteringsinställningarna för maximal kontroll.
Få PIA för $ 3,33 / månad »

HO använd din Mac VPN för Torrenting

Att använda en VPN är det enklaste alternativet, och det är otroligt enkelt att installera. När du installerar ditt valda VPN-program kan du ansluta till en torrentvänlig serverplats och dina torrents blir helt anonymiserade.

Tips: Det krävs ingen ytterligare installation i din torrentklient. Anslut bara till VPN…

VPN-programvaran gör allt arbete. Det kommer att ändra kryptera hela internetanslutningen och ändra din torrent-IP-adress så att kamrater bara ser VPN-serverns IP (istället för din egen).

Det finns ett ytterligare steg som du kanske vill ta, men för ökad säkerhet. Aktivera din VPN-kill-switch.

Hur du använder din VPN Kill-Switch

Alla VPN-leverantörer som vi rekommenderade ovan har byggt en kill-switch-funktion i sin programvara. Detta är ett alternativ som omedelbart kommer att döda all internetanslutning om VPN misslyckas. Det binder din internetanslutning till VPN-gränssnittet, och din torrentklient kan inte komma åt internet förrän du ansluter till VPN igen..

Allt du behöver göra för att aktivera kill-switch är att kryssa i rutan i programvaruinställningarna för att aktivera alternativet. Se våra exempel i skärmdumparna nedan.

IPVanish kill switch-inställningar (Mac-klient)

Aktivera alternativet ‘Kill Network’ i IPVanish-programvaruinställningar

Alternativ för Kill Kill för privat Internet (Mac-programvara)

Kontrollera ‘VPN Kill Switch’ i menyn för avancerade inställningar

Lägga till en SOCKS5-proxy i din torrentklient (valfritt)

Att köra dina torrenter genom en Socks5-proxy är helt valfritt. Att använda en VPN som inte loggar kommer att anonymisera dina torrenter redan helt av sig själv.

Vissa människor gillar att ta fram sina torrenter eftersom det gör att din torrentklient och webbläsare kan ha separata IP-adresser.

Du kan också köra proxy med (eller utan) VPN aktivt. Om du använder det med VPN, kommer du att ha två lager IP-adressändringar (och stark VPN-kryptering). Om du kör proxyn själv, kommer hastigheterna att vara snabbare än att använda ett VPN, och din torrent-IP-adress kommer att ändras, men din anslutning kommer inte att krypteras.

De flesta stora torrentklienter har inbyggt Socks5-proxysupport. Det 1 anmärkningsvärda undantaget (tyvärr) är det Överföring, den populära Mac-torrentklienten.

Vi visar dig hur du ställer in proxy inuti uTorrent nedan.

Om du använder en annan torrentklient än uTorrent, har vi andra installationsguider för:

 • Vuze
 • Syndaflod
 • qBittorrent

Oroa dig inte för att ovanstående guider görs med PC-versionen av programvaran. Stegen är identiska på mac.

Steg # 1 – Få dina Socks5-proxy-inloggningsuppgifter

IPVanish och Privat internetuppkoppling inkludera nolllogg Socks5 proxy-tjänst för varje prenumeration, men den är byggd på ett annat system än VPN-servrarna, så du måste generera ett separat användarnamn / lösenordskombination för proxy.

Du kan hitta steg för steg-instruktioner för PIA här.

Om du valde IPVanish (vårt utvalda rekommenderade val) är stegen nedan:

1. Logga in (eller registrera dig) till ditt IPVanish-konto här.

Logga in på IPVanish-konto

2. Gå till fliken ‘Socks5 Proxy’ på din kontopanel så hittar du ditt användarnamn / lösenord

Bild

3. Håll den här fliken öppen så att du enkelt kan kopiera / klistra in dina referenser i nästa steg.

Steg 2 – Konfigurera proxy i uTorrent / Bittorrent

Öppna uTorrent / Bittorrent och gå till: Meny > Inställningar > Nätverk

Ange sedan informationen som visas nedan. De värden du anger beror på vilken Socks5-leverantör du använder. Se till att ersätta den inloggnings- / lösenordskombo som du genererade i steg 1.

Proxyinställningar för IPVanish:

 • Inkommande TCP-port: Välj din egen eller “slumpmässigt”
 • Proxyserver: SOCKS5
 • Adress: ams.socks.ipvanish.com
 • Hamn: 1080
 • Authentication: Aktiverad
 • Användarnamn: ditt användarnamn
 • Lösenord: ditt lösenord
Proxyinställningar för privat internetåtkomst:

 • Inkommande TCP-port: Välj din egen eller slumpmässigt
 • Proxyserver: SOCKS5
 • Adress: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Hamn: 1080
 • Authentication: Aktiverad
 • Användarnamn: ditt användarnamn
 • Lösenord: ditt lösenord

Du vill också se till att de nedre 3 kryssrutorna är aktiverade: (Autentisering, proxy för värdnamn, proxy för p2p). Detta säkerställer att alla uTorrent-anslutningar krävs för att använda proxytunneln.

IPVanish Socks5 proxyinställningar (uTorrent Mac)

uTorrent Proxy-inställningar (IPVanish)

PIA Socks5 Proxy-inställningar (uTorrent Mac)

uTorrent Proxy-inställningar (privat internetåtkomst)

Steg 3 – Kontrollera din IP-adressändring

När du har konfigurerat allt kan du kanske kontrollera din torrent-IP-adress för att verifiera att allt fungerar korrekt. Vi gör det med ett torrent-ip-kontrollverktyg.

Här är vår steg-för-steg-guide för hur du kontrollerar din torrent-IP-adress.

Om du kan hitta kamrater och ladda ner torrents, är din proxyinställning troligen korrekt. Om inställningarna var fel (som om du hade fel adress, portnummer eller lösenord) skulle uTorrent inte kunna få tillgång till internet.

Dricks: En fin funktion med att använda en Socks5-proxy är att den fungerar som en kill-switch. Om anslutningen tappar förlorar uTorrent direkt tillgång till internet eftersom alla anslutningar måste gå genom proxytunneln.

Anonyma Mac-torrenter: sista tips

Jag hoppas att du gillade vår Mac Torrent Guide. Det bör ge dig allt du behöver veta för att dölja din IP-adress medan du torrent och hålla dina torrent-nedladdningar helt anonyma.

Om du hoppade fram till slutet är här huvudpunkterna:

 1. Använd en “Zero-Log” VPN och / eller Proxy: IPVanish, PIA och NordVPN är bra val
 2. Aktivera din VPN-kill-switch medan du torrent
 3. Socks5-proxyinställning är valfri: men det låter dig ha en annan plats / ip för din torrentklient och webbläsare. Det är också ett andra säkerhetsskikt om du kör den i din VPN-tunnel.

Om du stöter på problem under installationen eller om du vill ha hjälp med att konfigurera din mac VPN / proxy med en annan torrentklient, se till att du läser våra djupgående guider nedan:

Glad torrenting! Om du tyckte att den här guiden var användbar, glöm inte att dela den med en vän eller ditt sociala nätverk (du kan använda sharebar till vänster!)

VPN-recensioner / jämförelser

Guider / handledning

 • IPVanish Review
 • Privat granskning av tillgång till Internet
 • Torguard Review
 • Proxy.sh granskning
 • IPvanish vs. privat internetåtkomst
 • Torguard mot privat internetåtkomst
 • Vuze anonym torrentguide
 • QBittorrent anonym torrentguide
 • Deluge anonym torrentguide
 • VPN vs. Proxy (vilket är bättre för torrenter?)
 • Hur man betalar för ett VPN med Bitcoin
 • Kontrollera din torrent-IP-adress

Mac Guide to Anonymous Torrenting

Betyg 4,8 / 5 på 4

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me