Mac Torrent Guide: Hvordan trygt laste ned torrenter på en Mac ��☠️

Anonymous Torrents Guide (For Mac)

De fleste torrent-tutorials der ute ser ut til å være skrevet for PC-brukere, men frykter aldri Mac-elskere. Vi har din praktiske Mac Torrent-guide her.


Du lærer: Hvordan laste ned torrenter anonymt på din Mac-datamaskin (med en VPN eller SOCKS5 Proxy).

Vi har til og med dedikerte Mac-oppsettveiledninger for populære torrentklienter (som uTorrent!)

Contents

Artikkel Innhold

 1. Anonyme Torrenter?
 2. To alternativer: VPN eller Proxy
 3. Anbefalte anonyme VPN-er for Mac-Torrenter
 4. Hvordan bruke en VPN til torrenting (enkelt klikk på alternativet)
 5. Hvordan bruke en SOCKS5-proxy for torrenter (manuell installasjonsveiledning)
 6. Sjekk om VPN / proxy fungerer

Bør du anonymisere torrentene dine?

Du vet sannsynligvis allerede svaret på det spørsmålet hvis du fant denne opplæringen i google. I 2011 brukte 15% av bittorrent-brukerne et anonymiseringsverktøy for å holde torrentene sine private. 5 år senere har sannsynligvis tredoblet seg enn prosentvis.

Den ene svakheten ved bittorrent-protokollen (og p2p-nettverk generelt) er at hver torrent-peer kan se din IP-adresse og beliggenhet.

Hva du lærer:
Ved å følge denne guiden vil du kunne forhindre at alle jevnaldrende ser den virkelige IP-adressen din (og viser dem en ikke-sporbar IP i stedet). Du vil også kunne kryptere internettforbindelsen slik at snoopers eller mellommenn (som internettleverandøren din) ikke kan se nettloggen din eller laste ned histoyr.

uTorrent jevnaldrende liste

IP-adressen til hvert jevnaldrende er synlig for alle som deler torrent-filen.

VPN vs. PRoxy (De to verktøyene for anonyme torrenter)

Det er to verktøy du kan bruke for å anonymisere torrentene dine – VPN eller Proxy. Det du velger er en helt personlig preferanse, eller du kan bruke begge deler for økt sikkerhet.

Her er en grunnleggende oversikt over hvert alternativ:

VPN / Virtual Private Network

Dette er det enkleste installasjonsalternativet. Du laster ned den tilpassede VPN-programvaren som leveres av VPN-tjenesten du velger. Det vil kryptere hele internettforbindelsen og rute alle data gjennom VPN-serverne deres (som skjuler den virkelige IP-adressen din fra torrent-jevnaldrende).

VPN-programvaren vil også inneholde nyttige sikkerhetsfunksjoner som en kill-switch (forhindre IP-lekkasjer hvis VPN kobler fra) og enkel serverbytte (velg mellom 20-100 forskjellige servere).

En VPN krever ingen manuell konfigurasjon i torrentklienten / programvaren. Du kobler bare til en server, og du er anonym. Det er virkelig så enkelt.

Socks5 Proxy

En proxy er som en engangs VPN (minus krypteringen). Det ruter trafikken for 1 program gjennom proxy-serveren (skjuler IP-adressen din). Fordelen med en proxy er at den vanligvis er raskere enn en VPN (ingen kryptering) og gjør at nettleserens IP-adresse kan være annerledes enn din torrent IP-adresse.

Du kan også kjøre torrent-klienten via proxy, inne i en VPN-tunnel for dobbelt IP-adresseendring, separate IP-adresser (nettleser og torrentklient) og gode hastigheter. Vi viser deg hvordan du gjør det senere i artikkelen.

For mer informasjon, les: VPN vs. Proxy (som er bedre for å torrentere?)

Og ikke bekymre deg, du kan bruke begge deler uten å måtte abonnere på to separate tjenester. Det er flere VPN-leverandører som tilbyr SOCKS5 proxy-tilgang gratis med hver VPN-plan! Men vi viser deg hvordan det fungerer senere i denne opplæringen.

Anbefalte Mac VPN-er – (noen inkluderer SOCKs5-proxy også!)

Disse VPN-leverandørene er håndplukket basert på følgende kritiske kriterier:

 • Null logg & torrentvennlig (De lagrer ingen informasjon om tilkoblingshistorikken din. Veldig viktig!)
 • Rask hastighet & Overfylte servere
 • Billig (alle under $ 10 månedlig, noen så billige som $ 3,33 / måned)

Du trenger ikke å velge noen av leverandørene oppført nedenfor (selv om vi anser dem som de beste alternativene), men sørg for at uansett hvilken VPN du velger ikke fører noen VPN-logger.. Anonymitet er prioritert nr. 1

Uten ytterligere forsinkelse, her er våre toppvalg. Vi har også lenker til grundige anmeldelser for hver (med hastighetstester).

IPVanish ($ 6,49 + / måned)

IPVanish er den raskeste VPN-en for Mac-torrenter

IPVanish er lett det beste valget for Mac-brukere hvis du planlegger å laste ned torrenter ofte. De er allerede konsekvent blant de raskeste VPN-tjenestene, men de har også lagt til massevis av torrentspesifikke funksjoner de siste to årene..

Her er høydepunktene:

 • ekte Zero-Log personvernregler (maksimal personvern)
 • Socks5 Proxy-tjeneste inkludert (helt ny funksjon!)
 • IPVanish har en utmerket programvareklient for mac

Socks5-proxy er et stort gjennombrudd, da det var den eneste fordelen som PIA (oppover neste gang) hadde over IPVanish. En Socks5-proxy kan konfigureres inne i din favoritt torrentklient (med eller uten VPN) for å enkelt endre torrent-IP-en din uten å påvirke resten av internettforbindelsen.

Hvis du vil, Deluge, uTorrent og QBittorrent.

IPVanish Mac-programvareklient

Bilde

IPVanishs Mac-programvare gir deg full tilgang til alle 100+ serverplasseringer ved å bruke alle 3 VPN-protokoller (OpenVPN, PPTP eller L2TP).
Du har også flere avanserte sikkerhetsfunksjoner (IPv6 lekkasjebeskyttelse, DNS-lekkasjebeskyttelse og en kill-switch). Kill-switch forhindrer at sensitive data lekker ut ukryptert hvis VPN faller tilfeldigvis.

Det er også en Mac-eksklusiv funksjon: “Favoritt-servere” -listen, som lar deg håndplukke favoritt-serverne dine for enkel tilgang med 1 klikk.

Priser & refusjoner

Alle IPVanish-pakker har identiske funksjoner, den eneste forskjellen er abonnementslengden. Lengre abonnement er billigere (per måned).

Prisene er:

 • 1 måned – $ 10 / month
 • 3 måneder – $ 8.99 / måned
 • 1 år – $ 6.49 / måned (beste tilbud)

Alle planer har en 7-dagers, 100% refusjonsgaranti, så det er verdt å få det lengre abonnementet (med 35% besparelse), og du kan alltid avbryte hvis det ikke er det du forventet. Etter vår erfaring leverer imidlertid IPVanish på alle fronter.

Privat internettilgang ($ 3,33 / måned)

Privat internettilgang (eller ‘PIA’ til million + -abonnenter) er en av de originale torrentvennlige VPN-tjenestene. De var pioner for kategorien nullstokk, og deres loggpolitikk har til og med blitt testet i retten for av FBI.

PIA er udiskutabelt en av de beste torrent-vpns i ordet, og deres enorme popularitet kan ganske mye oppsummeres i en enkelt setning…

$ 3.33 — (det er den månedlige prisen for et 1-årig abonnement på PIA).

Hvert abonnement inkluderer også Socks5 proxy-tilgang (Nederlandsk server), ubegrenset båndbreddeoverføring og 5 tilkoblede enheter samtidig.

PIA Mac-programvareklient

Privat Internett-tilgang Mac-programvare

PIAs Mac VPN-programvare (visning av avanserte innstillinger)

PIAs mac VPN-klient er veldig intuitiv og enkel å bruke. Du kan raskt koble til et hvilket som helst serversted, ganske enkelt ved å klikke på PIA-ikonet som vises i systemstatusfeltet øverst på skjermen. Du kan også justere programvareinnstillingene (vist over) og krypteringsinnstillinger for maksimal kontroll.
Få PIA for $ 3,33 / måned »

HO bruk din Mac VPN for Torrenting

Å bruke en VPN er det enkleste alternativet, og det er utrolig enkelt å få oppsett. Når du har installert den valgte VPN-programvaren, kan du koble deg til en torrentvennlig serverplassering og torrentene dine vil bli fullstendig anonymisert.

Tips: Det er ingen ekstra oppsett i torrentklienten. Bare koble til VPN…

VPN-programvaren gjør alt arbeidet. Det vil endre kryptere hele internettforbindelsen og endre torrent-IP-adressen slik at jevnaldrende bare ser VPN-serverens IP (i stedet for din egen).

Det er imidlertid et ekstra trinn du kanskje vil ta, for økt sikkerhet. Aktiver VPN kill-switch.

Slik bruker du VPN Kill-Switch

Alle VPN-leverandørene vi anbefalte ovenfor, har bygget en kill-switch-funksjon i programvaren deres. Dette er et alternativ som øyeblikkelig vil drepe all Internett-tilkobling hvis VPN mislykkes. Den binder internettforbindelsen din til VPN-grensesnittet, og torrent-klienten vil ikke kunne få tilgang til Internett før du kobler til VPN på nytt..

Alt du trenger å gjøre for å aktivere kill-switch er å merke av i ruten i programvareinnstillingene for å aktivere alternativet. Se våre eksempler i skjermdumpene nedenfor.

IPVanish kill switch-innstillinger (mac-klient)

Aktiver alternativet ‘Kill Network’ i IPVanish programvareinnstillinger

Alternativ for dreining av privat internettilgang (mac-programvare)

Sjekk ‘VPN Kill Switch’ i menyen for avanserte innstillinger

Legge til en SOCKS5 Proxy i torrentklienten (valgfritt)

Å kjøre torrenter gjennom en Socks5-proxy er helt valgfritt. Å bruke en ikke-loggførende VPN vil allerede anonymisere torrentene dine helt av seg selv.

Noen mennesker liker å proxy sine torrenter fordi det gjør at torrentklienten og nettleseren din har separate IP-adresser.

Du kan også kjøre proxy med (eller uten) VPN-en. Hvis du bruker den med VPN, har du to lag med IP-adresseendringer (og sterk VPN-kryptering). Hvis du kjører fullmakten av seg selv, vil hastighetene være raskere enn å bruke en VPN, og torrent-IP-adressen din blir endret, men forbindelsen din blir ikke kryptert.

De fleste større torrentklienter har innebygd Socks5 proxy-støtte. Det første nevneverdige unntaket (dessverre) er det Overføring, den populære Mac-torrent-klienten.

Vi viser deg hvordan du konfigurerer proxy i uTorrent nedenfor.

Hvis du bruker en annen torrentklient enn uTorrent, har vi andre installasjonsveiledninger for:

 • Vuze
 • deluge
 • qbittorrent

Ikke bekymre deg for at guidene ovenfor blir gjort ved å bruke PC-versjonen av programvaren. Trinnene er identiske på mac.

Trinn 1 – Få Socks5-proxy-påloggingsinformasjon

IPVanish og Privat internettilgang inkluderer null-logg Socks5-proxy-tjeneste for hvert abonnement, men den er bygd på et annet system enn VPN-serverne, så du må generere et eget brukernavn / passordkombinasjon for proxy.

Du kan finne trinnvise instruksjoner for PIA her.

Hvis du valgte IPVanish (vårt utvalgte anbefalte valg), er trinnene nedenfor:

1. Logg deg på (eller registrer deg) til din IPVanish-konto her.

Logg inn på IPVanish-konto

2. Gå til fanen ‘Socks5 Proxy’ i kontopanelet, så finner du brukernavnet / passordet ditt

Bilde

3. Hold denne fanen åpen slik at du enkelt kan kopiere / lime inn legitimasjon i neste trinn.

Trinn 2 – Konfigurer proxy i uTorrent / Bittorrent

Åpne uTorrent / Bittorrent og gå til: Meny > Preferanser > Nettverk

Skriv deretter inn informasjonen som vist nedenfor. Verdiene du oppgir vil avhenge av hvilken Socks5-leverandør du bruker. Sørg for å erstatte påloggings- / passordkombinasjonen du genererte i trinn 1.

Proxy-innstillinger for IPVanish:
 • Innkommende TCP-port: Velg din egen eller ‘randomiser’
 • Proxy-server: SOCKS5
 • Adresse: ams.socks.ipvanish.com
 • Havn: 1080
 • Godkjenning: aktivert
 • Brukernavn: ditt brukernavn
 • Passord: ditt passord
Proxy-innstillinger for privat internettilgang:
 • Innkommende TCP-port: Velg din egen eller tilfeldig
 • Proxy-server: SOCKS5
 • Adresse: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Havn: 1080
 • Godkjenning: aktivert
 • Brukernavn: ditt brukernavn
 • Passord: ditt passord

Du vil også sørge for at de tre nederste avmerkingsboksene er aktivert: (Autentisering, proxy for vertsnavn, proxy for p2p). Dette sikrer at alle uTorrent-tilkoblinger er nødvendige for å bruke proxy-tunnelen.

IPVanish Socks5 proxyinnstillinger (uTorrent Mac)

uTorrent Proxy-innstillinger (IPVanish)

PIA Socks5 Proxy-innstillinger (uTorrent Mac)

uTorrent Proxy-innstillinger (Privat Internett-tilgang)

Trinn 3 – Bekreft endring av IP-adresse

Når du har fått alt konfigurert, kan det være lurt å sjekke torrent-IP-adressen din for å bekrefte at alt fungerer som det skal. Vi gjør det ved å bruke et torrent-ip-sjekkverktøy.

Her er vår trinn-for-trinn-guide for hvordan du kan sjekke torrent-IP-adressen din.

Hvis du er i stand til å finne jevnaldrende og laste ned torrents, er proxyoppsettet sannsynligvis riktig. Hvis innstillingene var gale (som om du hadde feil adresse, portnummer eller passord), ville uTorrent ikke kunne få tilgang til internett.

Tips: En fin funksjon ved å bruke en Socks5-proxy er at den fungerer som en kill-switch. Hvis tilkoblingen faller, mister uTorrent øyeblikkelig internettilgang fordi alle tilkoblinger må gå gjennom proxy-tunnelen.

Anonyme Mac-Torrenter: Sluttips

Jeg håper du likte Mac Torrent Guide. Det skal gi deg alt du trenger å vite for å skjule IP-adressen din mens du torrenser og holde torrentnedlastningene dine helt anonyme.

Hvis du hoppet over til slutten, er dette hovedpoengene:

 1. Bruk en ‘Zero-Log’ VPN og / eller proxy: IPVanish, PIA og NordVPN er gode valg
 2. Aktiver VPN kill-switch mens du torrenser
 3. Socks5 proxyoppsett er valgfritt: men det lar deg ha et annet sted / ip for torrentklienten og nettleseren din. Det er også et andre lag med sikkerhet hvis du kjører den inne i VPN-tunnelen din.

Hvis du får problemer under konfigureringen, eller du vil ha hjelp til å konfigurere Mac VPN / proxy med en annen torrent-klient, må du sjekke ut våre dybdeveiledninger nedenfor:

Glad torrenting! Hvis du fant denne guiden nyttig, ikke glem å dele den med en venn eller ditt sosiale nettverk (du kan bruke sharebar til venstre!)

VPN-anmeldelser / sammenligninger

Guider / veiledninger

 • IPVanish gjennomgang
 • Privat gjennomgang av Internett-tilgang
 • Torguard gjennomgang
 • Proxy.sh gjennomgang
 • IPvanish vs. privat internettilgang
 • Torguard vs. privat internettilgang
 • Vuze anonym torrent guide
 • QBittorrent anonym torrent guide
 • Deluge anonym torrent guide
 • VPN vs. Proxy (som er bedre for torrenter?)
 • Hvordan betale for en VPN med Bitcoin
 • Sjekk torrent-IP-adressen din

Mac-guide til anonym anonymisering

Karakter 4,8 / 5 på 4

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map