NordVPN Review (och Torrent Setup Guide w / SOCKS5 proxy)

NordVPN Review & Torrentguide

NordVPN är ett Zero-Log VPN-företag baserat i Panama. De är en torrentvänlig VPN-tjänst och alla planer inkluderar obegränsad bandbredd på servrar i över 30 länder. Du får också Socks5 proxy-tjänst som ingår i alla planer, vilket fungerar bra med alla större torrentklienter (uTorrent, Vuze, Deluge, etc.). NordVPN är också fortfarande Netflix Compatible (en av få).

Vår NordVPN Review kommer att ta ett djupt dyk i deras tjänst ur en torrent / fildelningsanvändares perspektiv. Vi kommer att analysera deras integritetspolicy, säkerhet, funktioner och mer.

Vi har också en installationsguide som visar dig exakt hur du använder NordVPN för strömning.

NordVPN kommer med en 30-dagars, 100% återbetalningsgaranti, vilket innebär att du kan prova deras tjänst under en hel månad i princip riskfri.

Bästa erbjudande: Spara 72% och få NordVPN för $ 3,29 / månad w / kupong: WINTERDEAL

NordVPN-profil

NordVPN-programvara

NordVPNs VPN-programvara (Windows-version visas)

NordVPN Review: Funktioner

 • Noll loggar: Maximal integritet. (Idealisk för Torrenter)
 • OpenVPN-kryptering upp till 256-bitar (samma styrka som US Military)
 • Netflix kompatibel: En av få leverantörer som inte är blockerad av Netflix
 • Anpassad NordVPN-programvara: Finns för Mac / Windows / iOS / Android
 • Socks5 Proxy ingår: Ändra IP-adressen för din torrentklient
 • Obegränsad bandbredd / hastigheter
 • 6 samtidiga anslutningar: Skydda 6 enheter / datorer samtidigt!
 • Torrenter / P2P tillåtet: NordVPN har dedikerade p2p-serverplatser

De bästa skälen att välja NordVPN

Helhetslösning, bra för torrenter: NordVPN har alla de sekretess- och säkerhetsfunktioner du vill ha för att strömma. En sekretesspolicy för nolllogg, Socks5 + VPN-tjänst, obegränsad bandbredd, anpassad VPN-programvara och utmärkta installationsguider för att hjälpa dig konfigurera alla dina enheter. NordVPN är baserat i Panama (ett privatlivsparadis, precis som Schweiz).

Fungerar med Netflix: NordVPNs “SmartPlay” -funktion är som en inbyggd SmartDNS som låter dig få åtkomst till alla dina favoritströmningstjänster (inklusive Netflix) från vilken serverplats som helst.

NOrdVPN Review: Programvara

NordVPN: s skrivbordsprogram (Mac / Windows) är lätt, snabbt och kraftfullt. Det ger dig full tillgång till alla 300+ servrar i över 55 länder runt om i världen. Här är en översikt över de funktioner som den innehåller:

Serverval

Du kan välja servrar efter typ, plats eller till och med ett specifikt servernummer (många platser har 10+ unika servrar). I “server” -vyn kan du se pingtid och% -belastning för varje server.

NordVPN har anpassade specialanvändningar inklusive:

 • Dubbelkryptering (data krypterade två gånger med separata nycklar)
 • Anti-DDOS: Perfekt för spel
 • Ultrasnabb streaming: Avblockera Netflix, iPlayer, Hulu
 • Dedikerad IP: Få din egen IP-adress (inte delad med någon)

NordVPN-specialservrar (AntiDDOS, DoubleVPN, Streaming)

NordVPN: s servrar för specialanvändning lägger till fantastisk ny funktionalitet som andra VPN inte har. De är verkligen populära, så också ganska trångt.

Bild

NordVPNs anpassade programvara (Windows-version)

Programinställningar

Med NordVPN-inställningsmenyn kan du slå på / av vissa funktioner, välja ditt VPN-protokoll och justera vissa säkerhetsinställningar.

DNS-läckskydd: Se till att din internetleverantör inte kan fånga din webbhistorik genom att tvinga din anslutning att använda sina DNS-servrar. NordVPN har sina egna krypterade DNS-servrar, eller så kan du ange ett tredjeparts DNS du litar på (FreeDNS, ComodoDNS, etc).

SmartPlay: Markera rutan “SmartPlay” så kan du avmarkera Netflix, Hulu, HBOGo och iPlayer oavsett vilken serverplats du väljer. Om det låter som magi, så är det. Det är jättebra.

Protokollval: NordVPN-programvaran använder bara OpenVPN-protokollet (mycket säkrare än alternativ som PPTP). Du kan dock välja UDP- eller TCP-datapakettyper. UDP är snabbare och kommer att vara det bästa valet för de flesta användare: Torrenter, Streaming, Allmän surfning.

Bild

NordVPNs andra funktioner

6 samtidiga anslutningar: Med NordVPN kan du använda deras tjänst på 6 enheter samtidigt! Du kan faktiskt installera deras programvara på ett obegränsat antal enheter och ansluta samtidigt med upp till 6.

VPN-protokoll: Medan NordVPN: s program endast är OpenVPN, stöder den också manuella VPN-anslutningar via PPTP- eller L2TP / IPSec / IKE-protokoll också om din enhet inte är OpenVPN-kompatibel.

Tor-Over-VPN: NordVPN erbjuder en specifik server som dirigerar din VPN-trafik genom Tor-nätverket för ökad säkerhet / integritet.

Obegränsad bandbredd: Det finns ingen daglig / månadsgräns för mängden data du kan överföra. Bli galen!

NordVPN-säkerhetsfunktioner

NordVPN tar säkerheten på allvar och de uppfyller eller överträffar branschens krypteringsstandarder:

Krypteringsstyrka: NordVPN använder 256-AES-kryptering (AES är standardkrypteraren för hög säkerhet. Den är en av de mest granskade och säkra cifrarna på jorden). 256-bitars AES-kryptering betraktas som okrossbar av alla kända tredje-parts nyckellådnings- / dekrypteringsattacker.

Kill-Switch: NordVPN inkluderar en applikation Kill-switch. Du kan lägga till valfri app / process i “Kill” -listan, och om din NordVPN-anslutning misslyckas stängs dödsbrytaren av alla listade applikationer innan din verkliga IP-adress kan läcka ut, eller annan information kan överföras på ett säkert sätt. Det är en fantastisk funktion, särskilt för torrents / p2p. Lägg bara till din Torrent-klient (uTorrent, Vuze, etc) i “Kill” -listan.

NordVPN Kill Switch

Lägg till appar i listan “Kill” från menyn Inställningar för programvara

NordVPN-loggpolicy (nolllogg!)

NordVPN annonserar sig själv som en icke-loggning VPN-tjänst. Denna integritetsinnovation var banbrytande av företag som Private Internet Access och Torguard. Nu flockar användare av p2p / torrent till dessa “Logless” -tjänster på grund av den ökade anonymiteten de erbjuder.

Så vitt vi vet har NordVPNs sekretesspolicy inte testats i domstol. Hittills har endast privat Internet-åtkomst haft en förändring för att bevisa sina anspråk på icke-loggning.

Här är NordVPN: s uttalande om loggning direkt från deras integritetspolicy…
vi har en strikt no-logs policy när det gäller att se användaraktivitet online: att vara baserat i Panama, som är ett internetvänligt land och inte kräver datalagring eller rapportering, har vi befogenhet att avslå några begäranden från tredje part. Period.
Att vara beläget i Panama är en enorm fördel om du är extremt medveten om integritet. Andra leverantörer av nolllogg (som PIA, Torguard & IPVanish) är belägna i USA, så i teorin kan de vara föremål för statliga stämningar eller nationella säkerhetsförfrågningar. Teoretiskt kan NordVPN vara immun (eller mindre sårbar).

Notera: Vi rekommenderar alltid att torrent / p2p-användare alltid väljer en “Logless / zero-log” VPN-tjänst (som NordVPN). Om du gör det kommer du att få stark integritet medan du torrent och gör det praktiskt taget omöjligt att koppla din torrentaktivitet till din riktiga IP-adress när du är ansluten till VPN. Logless VPNs tenderar också att vara de mest torrentvänliga.

Socks5 Proxy

NordVPN är inte bara en VPN-tjänst. Alla planer inkluderar också åtkomst till Socks5-proxyservrar i mer än 10 länder, inklusive 5+ torrentvänliga serverplatser.

Om du laddar ner torrenter ofta kommer du att älska flexibiliteten i en Socks5-proxy, som kan konfigureras inuti din favorit torrentklient (uTorrent, Vuze, Deluge, etc). En proxy är som en VPN utan kryptering, så den ändrar din torrent-IP-adress utan att bromsa din anslutning. Du kan använda proxy + VPN tillsammans, så att du fortfarande har stark kryptering (proxy går in i VPN-tunneln) och din IP kommer att bytas två gånger för större anonymitet.

Proxy kan användas med eller utan VPN. Vissa användare har upptäckt att magnetlänkar inte alltid fungerar bra med proxyinställningen, så om du har problem med att starta torrenter via magnetlänk, försök först ‘Tvinga omstart (ing)’ av torrenten. Om det inte fungerar, avaktivera bara proxy och använd bara VPN.

Så här ställer du in: Vi har en installationsguide för uTorrent / Bittorrent i avsnittet ‘NordVPN for Torrents’ nedan.

Hur man använder NordVPN för TOrrents / p2p / Filesharing

NordVPN är ett utmärkt val för Torrent-nedladdare och letar efter en anonym VPN.

NordVPN har den perfekta kombinationen av:

 • En “Zero-Log” sekretesspolicy (inga loggar eller poster om din VPN-sessionhistorik)
 • Socks5 proxy ingår: Andra alternativet för att anonymisera din torrentrafik
 • SmartPlay: Lås upp geobegränsade streamingwebbplatser inklusive Netflix, Hulu och iPlayer.

Hur man använder NordVPN VPN-programvara för Torrenting

Att använda NordVPNs egen VPN-klient är det snabbaste / enklaste sättet att komma igång med säkra, privata torrenter. Allt du behöver göra är att ansluta till en av deras många VPN-serverplatser (helst på en torrentvänlig plats som Nederländerna eller Schweiz).

Steg # 1 – Öppna NordVPN-programvaran på din dator eller smartphone
Steg 2 – Välj en server (vi rekommenderar Nederländerna) och klicka på “Anslut”

Välj NordVPN-serverplats

Det är allt. Allt du Internet-trafik (inklusive torrenter) kommer nu att dirigeras via NordVPN: s servrar. Det är bra att göra steg 3 första gången du använder NordVPN, bara för att se till att det fungerar korrekt.

Steg 3 – Testa din VPN-installation med en IP-test-torrent
Följ denna guide: Hur du kontrollerar din torrent-IP-adress

Hur man ställer in NordVPN Socks Proxy för Torrenter

NordVPNs Socks5-proxyalternativ kan användas i alla större desktop-torrentklienter. Vi har proxyinställningar (inte NordVPN-specifika) för: uTorrent, Deluge, Vuze, QBittorrent, & Tixati.

Vi har också guider för de två Android-apparna som stöder proxyer: tTorrent & Flud.

Om du inte är säker på om du vill använda proxy eller inte, kolla in: VPN vs. Proxy (för torrents)

Steg 1 – Få ditt användarnamn / lösenord

NordVPN använder exakt samma inloggning / lösenord oavsett om du använder VPN eller Proxy. Du ställer in dina inloggningsuppgifter när du registrerar dig, och du kan hämta ett glömt lösenord via e-post.

Steg 2 – Välj en server

NordVPN tillåter p2p / torrents på specifika serverplatser (för närvarande stödjer 12+ länder p2p). Specifika servrar på varje plats tillåter också Socks5-proxyanslutningar. Här är hela NordVPN-serverlistan.

Du kan se den aktuella serverbelastningen för varje server (hur trångt den är). Kopiera namnet på servern som du vill använda för den här självstudien under kolumnen “Namn”. Det är viktigt att se till att det finns ett “Kontrollmärke” i SOCKS5-kolumnen för servern du väljer, vilket indikerar att den här servern stöder proxyanslutningar.

Vi använder: nl2.nordvpn.com för den här självstudien, men du kan använda vilken server du vill, så länge den stöder Socks5 och p2p.

NordVPN p2p-serverplatser (som stöder Socks-proxy)

Välj en serverplats i avsnittet ‘P2P’ i NordVPN-serverlistan. Se till att servern stöder Socks5

Steg 3 – Samla all den information du behöver för att ställa in torrentklienten

Du behöver fyra delar av informationen för att konfigurera proxyn i programvaran för torrentklient:

 1. Användarnamn (samma som ditt VPN-användarnamn)
 2. Lösenord (Samma som VPN-lösenord)
 3. Server adress: Vi använder nl2.nordvpn.com, men du kan använda nl3, nl4 eller ett annat land helt och hållet (lu1.nordvpn.com, lu2, etc).
 4. Port # 1080 (Alla proxyservrar för NordVPN-strumpor använder port 1080)

Steg 4 – Ställ in proxyn i din Torrent-klient

Vi använder uTorrent / Bittorrent-klienten för den här guiden (eftersom den för närvarande är den mest populära) men vi har också guider för de flesta andra stora torrentklienter. Ersätt bara information som du samlade i steg 3 för den information som visas i guiden.

Andra installationsguider: Vuze, Deluge, QBittorrent

1. I uTorrent, gå till Meny > alternativ > Inställningar (eller slå Ctrl + P i windows)
2. Klicka på fliken “Anslutning” på vänster sida av inställningsmenyn
3. Markera rutan “Autentisering” så att du kan ange användarnamn / lösenord
4. Ändra inställningarna för att matcha dem nedan, sätt in ditt eget användarnamn / lösenord / servernamn

 1. Välja SOCKS5 från rullgardinsmenyn
 2. Server adress (från kolumnen ‘Namn’ i NordVPN-serverlistan
 3. 1080
 4. Ditt NordVPN-användarnamn
 5. Ditt NordVPN-lösenord

uTorrent-proxyinställningar (NordVPN Socks5)

NordVPN-proxyinställning i uTorrent. Visas med automatisk portforwarding (om din router stöder UPnP)

5. Se till att varje ruta under avsnittet “Proxy Server” är markerad. Dessa inställningar förhindrar att uTorrent läcker ut vissa anslutningar utanför proxytunneln (dålig). Du vill se till att uTorrent använder proxy-IP-adressen för alla peer- och tracker-anslutningar.

Listening Port / UPnP
I bilden ovan har vi alla rutor markerade i avsnittet “Listening Port”. Om du har UPnP aktiverat i din router är detta det bästa / enklaste alternativet. De flesta routrar har uPnP aktiverat som standard. uPnP är i princip en automatisk port routing-teknik.

Om du försöker dessa inställningar och de inte fungerar kan du behöva prova manuell portforwarding. Om du redan manuellt vidarebefordrar uTorrent genom din router, avmarkerar du rutorna förutom ‘Windows Firewall Undantag’ och anger din vidarebefordrade uTorrent-port i rutan ‘Port som används för inkommande anslutningar’. För mer hjälp, läs denna port vidarebefordringsguide för uTorrent.

Steg 5 – Kontrollera uTorrents IP-adress (verifiera proxyinställningen)

När du har tryckt på applicera med alla proxyinställningar som visas ovan laddar du ner en testtorrent och ser om det fungerar. Om det gör det är oddsen att din proxy fungerar korrekt. Om du inte kan ladda ner en torrent dubbelkontrollerar du användarnamn / lösenord / adress / portinställningar.

Det bästa sättet att verifiera proxy är att anonymisera dina torrentnedladdningar korrekt är att kontrollera din torrent-IP med hjälp av en anpassad IP-spårningstorrent.

Hur jämför NordVPN med andra torrentvänliga VPN: er?

NordVPN har i princip alla de funktioner du vill ha i ett VPN om du tänker använda det främst för att ladda ner torrenter. NordVPN har också den extra bonusen från SmartPlay-tekniken, som är oöverträffad av andra VPN.

Låt oss först titta på för- och nackdelarna…

NordVPN Pros

NordVPN har alla funktioner du vill ha i en torrent VPN:

 1. Äkta “Zero-Log” sekretesspolicy
 2. Torrenter tillåtna (dock endast på specifika platser i 12+ länder)
 3. 256-bitars kryptering
 4. IP-läckskydd (Kill-switch och DNS Leaks)
 5. Anpassad mjukvara för alla större plattformar (PC / Mac / Android / iOS)

Och SmartPlay-funktionen är en enorm bonus. Du kan titta på Netflix eller Hulu med ett enda klick när du reser internationellt, där 90 +% av andra VPN är blockerade.

100% återbetalningspolicy: NordVPN erbjuder en ovillkorlig 30-dagars återbetalningspolicy (stor PRO), så du kan prova deras tjänst i princip riskfri.

NordVPN Cons

Det finns bara två negativ som vi hittade med NordVPN i våra tester:

 1. Deras servrar tenderar att vara lite mer trångt än andra VPN, så du kanske inte kan maximera en ultra-snabb anslutning. Vi har fortfarande 25+ Mbps på många serverplatser, vilket är mer än tillräckligt för att strömma netflix i 4k.
 2. Du kan välja ditt serverland, men inte stad. Detta kommer inte att vara ett problem för de flesta, men vi tyckte det var lite irriterande att vi inte kunde välja en eastcoast USA-server, och istället väljer programvaran bara automatiskt en USA-baserad serverplats. Deras team säger att funktionen kommer att läggas till i framtiden dock.

NordVPN vs andra VPN

Funktionerna som erbjuds av NordVPN är mycket lika med två andra populära Torrent-vänliga VPN-tjänster: Privat Internet-åtkomst och IPVanish.

Här är lite vägledning om vilken du ska välja…

Välj NordVPN om:

 • Netflix / Hulu-åtkomst är viktigt. Smartplay är fantastiskt. PIA & IPVanish är blockerad av Netflix.
 • Du vill ha fler Socks5-serverplatser (PIA, IPVanish har bara 1)
 • Du vill ha en VPN-leverantör som inte är baserad i USA
 • Din internetanslutning är 30 Mbps eller långsammare

Välj IPVanish om:

 • Du vill ha den absolut snabbaste VPN (IPVanish kan 100 Mbps + hastigheter)
 • Du bryr dig inte om att betala mer för att få bättre prestanda / support / hastigheter

eller…

 • Läs vår IPVanish Review
 • IPVanish vs. NordVPN (fullständig jämförelse)

Välj privat internetåtkomst om:

 • Du vill ha det bästa värdet (de flesta funktioner till det billigaste priset)
 • Du vill mestadels ha ett VPN för torrent
 • Du vill ha fler krypteringsalternativ (PIA låter dig ändra krypteringsstyrka eller byta chiffer. Snyggt.)
 • Du vill ha en beprövad nolllogg-VPN (PIA: s loggningsanspråk testades i domstol av FBI och bekräftades).
 • Du tror $ 3,33 / månad för obegränsad bandbredd / hastigheter låter det som en bra affär (Läs vår fullständiga PIA-recension)

FInal tankar och andra hjälpsamma guider…

NordVPN är en solid VPN som är allround. De är också det bästa valet om du vill komma åt Netflix (vi har inte hittat några andra nolllogg-VPN som fortfarande är Netflix-kompatibla).

Deras 30-dagars 100% återbetalningspolicy är fantastisk, så och få en full återbetalning om du inte är helt nöjd.

Vi har inga klagomål när det gäller deras integritet eller säkerhet, och hur funnit deras tjänst vara ett utmärkt alternativ för små användare. Vi har betalat abonnenter i nästan två år nu. Och om det är lite dyrare än du vill, få PIA. Privat internetåtkomst är den bästa billiga VPN-enheten du kan köpa (vår opionion ändå).

Övergripande NordVPN-betyg: 88%
Funktioner – 10
Säkerhet – 9
Sekretess – 10
Hastighet – 7
Pris / värde – 8

NordVPN 27 december 2016 88/100 stjärnor
VPN-tjänst

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map