OnPay

Contents

OnPay

https://onpay.com/

tl; dr

OnPay är en bra löntjänst. Det har sin rättvisa andel för- och nackdelar, men prispunkten gör det till en bra utmanare i branschen. Läs mer.

OnPay Review – 9 Proffs & 4 Nackdelar med OnPay-lön

Jag har aldrig träffat en ägare till små företag som gillar lönevecka. Om de har råd att anställa någon för att köra lön för dem, delar de inte samma typ av förakt. Om de har tagit det på sig att driva lön, kan jag garantera att de alla absolut föraktar det …

Bra är att vi för närvarande lever i framtiden, och med internetökningen verkar det alltid finnas en app för något.

Lär dig matlagning? Det finns en app för det.

Hater du att spåra företagskostnader manuellt? Det finns en app för det.

Rädda lön? Det finns OnPay för det!

Vi stötte på OnPay medan vi gjorde en undersökning för våra serier för granskning av lönen och trodde att de löser lönen smärtpunkten (vem, tunga twister) tillräckligt för att motivera en översyn.

Men innan vi kommer in på hur bra programvaran fungerar, tyckte vi att det är bäst att ge dig en liten titt bakom företagets historia.

OnPays lilla berättelse

Att säga att OnPay liknar andra nystartade företag som bärs från de exklusiva riskkapitalbolagens mötesalar, skulle vara en orättvisa för SaaS (Software-as-a-Service).

Faktum är att OnPay har varit i lönesektorn i flera år.

Det lilla familjedrivna företaget startade för många månar sedan, innan internet ökade. När företaget anställde VD Jesse Burgess för att driva företaget 2007, var han tvungen att hitta sätt för företagets 6 kontorister att bli effektivare medan han hanterade över 200 småföretagskunder.

Som ni kan föreställa er, visade det sig vara en utmanande uppgift och den nyutvecklade VD var tvungen att anpassa sig, snabbt.

Han hade ett glödlampa-ögonblick då han insåg att löneföretaget lätt skulle kunna automatiseras och flyttas online, så han tog ett språng av tro, omdirigerade företaget och därmed föddes OnPay.

OnPay utnyttjade sin erfarenhet av att vara i lönesektorn så länge och kombinerade den med de senaste innovationerna inom teknik för att förse sina kunder med en löneprogramvara som är pålitlig, enkel att använda och bekväm, vilket frigör sina kunder så att de kan fokusera på vad de gör bäst – att driva sina respektive företag.

De har nyligen anställt CPA Katelyn Sullivan från Ernst & Ung för att hjälpa till att leda sin revisor och bokförare partnerutveckling i USA.

Hittills behandlar OnPay över 2 miljarder dollar i lön per år över 50 stater i Amerika.

Imponerande är det inte?

Är OnPay rätt för ditt företag?

Från vår forskning verkar OnPay vara rockstjärnan för SaaS-företag med lön.

De har erfarenhet, de har tekniken, de har rätt människor och de är inte beroende av riskkapitalfinansiering (vilket innebär att de får göra vad de vill utan att oroa sig för att ge upp kontrollen).

Men smarta konsumenter som dig själv kommer att veta att det är lätt för ett företag att lyfta sig själva genom pressmeddelanden och skamlös självpromotering. Frågan som en smart slutanvändare kommer att ställa är mycket enkel:

“Är detta SaaS rätt passform för mitt företag?”

Det kan se bra ut, polerat och glansigt på utsidan, men om det inte fungerar bra kommer du bara att bli frustrerad, irriterad och obekväm.

Ange Bitcatcha, den bästa resursen för små onlineföretag som är tillgängliga på internet # shamelessselfplug #sorrynotsorry.

Vi gör en noggrann granskning av OnPay och listar ned fördelarna & nackdelar, så att du kan fatta ett beräknat beslut om programvaran kommer att fungera bra för dig. I grund och botten tar vi problem med att testa programvaran och detaljera den så att du inte behöver göra det – du sparar tid och eventuellt värdefulla pengar.

Du kan tacka oss senare 🙂

9 vägar OnPay Rocks!

1. UI för professionell utseende!

Det finns inget bättre sätt att säga det – OnPays gränssnitt är professionellt utseende!

När vi först loggade in i programmet och ställde in allt, var våra första tankar “va, detta är verkligen grundläggande”.

Men grundläggande betyder inte att det är dåligt. Grundläggande innebär att det görs saker utan behov av allt det som känns.

onpay-lön har enkel UI

Instrumentpanelen är enkel och visar 4 huvudsakliga brickor som är dina “Senaste lopp”, “Nästa schemalagda löneövningar”, “Viktiga datum” och “Erbjudanden för anställda”.

Till vänster hittar du flikarna för att navigera på webbplatsen.

Det visar dig dina “Arbetare” (som du måste ange när du registrerar dig), “Lönelista” (mjukvarans kött och potatis), “Rapporter”, “HR-funktioner” och “Inställningar” – alla klädda i en tröstande blå nyans.

  Torrenter och privat internetåtkomst (den ultimata guiden för att använda PIA som torrent VPN eller proxy)

Det är ett gränssnitt som den mogna, professionella affärsmassan kanske föredrar, eftersom den är ren och får jobbet gjort utan några distraktioner.

2. Lätt ombord på nya anställda

OnPay gör det enkelt för dig att få nya anställningar till systemet, vilket skickas till himlen eftersom det sista du vill ha med ett löneprogram är att kämpa med systemet för att lägga till nya anställda i.

onpay-löner lätt att lägga till anställda

Allt du måste göra är att gå till fliken “Arbetare”, slå på “Anställda” och sedan leta efter den jätte “Hyrarbetare” -knappen till höger. Du kan verkligen inte missa det.

Klicka på det så kommer du till en sida där du har tre alternativ – “Skicka erbjudandebrev”, “Lägg till en anställd”, “Lägg till en entreprenör”.

onpay-lön har möjlighet att anställa nyanställd

När du klickar på “Lägg till en anställd” blir du ombedd att fylla i din anställds grundläggande information.

information om anställda på lönen

En sak jag uppskattar verkligen är förmågan att bjuda in anställda att själva skriva in sina personliga detaljer. Detta sparar dig mycket tid eftersom du kanske inte är beredd på all information de har om sig själva. Nackdelen är att de kan ta sin egen söta tid att fylla upp detta, så detta kan vara ganska dubbelkantigt svärd.

När du har fyllt i önskad information, tryck bara på “Fortsätt”, följ instruktionerna på skärmen och OnPay skickar automatiskt ett e-postmeddelande där den nya hyra fylls i – snabbt, enkelt och bekvämt!

Vi älskar det!

3. Anpassningsbar instrumentpanel!

I den första punkten tog vi upp hur enkel instrumentpanelen är. Även om vi är nöjda med det kan det vara lite för … vanilj för människor som föredrar lite mer spänning i sina liv.

Bra är att OnPay har gjort deras instrumentpanel anpassningsbar, så du kan göra ändringar med den om du någonsin blir uttråkad med hur instrumentpanelen ser ut.

onpay-lön tillåter anpassning av instrumentpanelen

Rulla hela vägen till botten och du hittar knappen “Anpassa instrumentpanelen”. Klicka på den så ser du de alternativ du har.

onpay anpassningsalternativ för lön på instrumentpanelen

Även om det inte är så detaljerat som vi skulle vilja, är det trevligt att ha en instrumentpanel som vi kan justera efter våra preferenser. Om du föredrar saker till och med snyggare kan du stänga av några brickor för den eleganta zen-looken.

4. Vi älskar medarbetarsökningsfunktionen!

Så mindre företag kanske inte har ett stort problem med det här, men om ditt lilla företag har 15 eller fler personer med hög omsättningshastighet, kommer den här funktionen att vara en av dina mest favoritfunktioner i programmet.

Du vet hur det är med ditt gamla lönesystem, om du ville leta upp eller göra ändringar på en viss anställd, måste du bläddra fram till slutet av tiden genom din oändliga lista över anställda bara för att hitta den du vill ha?

Nåväl, de dagar med oändlig rullning är nu över med den anställdas sökfunktion!

Onpay-löner gör det möjligt att söka efter anställda

Teamet på OnPay räknade förmodligen ut vilken smärta det var att bläddra så mycket bara för att hitta en viss anställd, eftersom de gjorde denna funktion “Hitta en anställd” tillgänglig via alla tillgängliga flikar.

För att hitta en anställd måste du bokstavligen bara klicka på den knappen och ange medarbetarens namn.

OnPay hittar dig automatiskt den anställden och tar dig till hans profilsida, där du enkelt kan göra vad du behöver göra med deras profil.

Det är inte en enorm funktion, men det gör säkert att använda programmet mycket mer bekvämt.

Eftersom vi handlar om anställda är här en annan liten men uppskattad funktion som vi gillar – anställdas profilbild visas tydligt på programvaran!

Visst, det kanske inte verkar så mycket för riktigt små team, men om du är i en högomsättningsverksamhet med mer än 15 anställda, kommer ansikten och namnen att glömmas riktigt snabbt, särskilt i situationer med högt tryck.

Att lägga ett ansikte mot ett namn bokstavligen hjälper dig att känna igen dina anställda lättare, vilket hjälper dig att undvika potentiellt pinsamma situationer, som att oavsiktligt adressera Peter när hans namn faktiskt är Horatio.

5. Att köra lön – inget längre komplicerat!

Det som tidigare var en tidskrävande process som kan ta en hel dag eller två kan nu enkelt göras på några minuter med OnPay.

Lön med OnPay görs i fyra enkla steg:

 1. Välj den anställd du vill köra lön för
 2. Ange arbetstid (för personal som betalas varje timme)
 3. Granska lönelistan
 4. Godkänn lön

Det är fantastiskt att OnPay låter dig välja de anställda du vill köra lön för. Detta gör att du kan organisera din lönesekvens, t.ex. kör lön för tjänstemän först, sedan gå vidare till tim personal och sedan kontraktsanställda.

  Den 8 beste VPN for Canada 2020 (Speed ​​Tested!)

lön görs enkelt med onpay

När det gäller att ange arbetade timmar är det ganska enkelt – ange timmarna som din timme personal har arbetat för körningen.

se de anställdas detaljer i en vy med onpay-lön

Du kan se alla detaljer på en skärm. Allt du behöver göra är att ange relevant information och du är klar!

Granskningsdelen av sekvensen blir där den blir intressant. OnPay utarbetar en detaljerad granskning av din lön så att du får en fågelperspektiv över allt, så att du kan se vart varje enskilt öre går.

onpay-lön har en detaljerad granskning av lönen

En fin touch till detta är att OnPay har integrerat ett varningssystem om det upptäcker onormala eller möjliga fel i lönelistan.

onpay-lönen varnar om lönefel

Om du försöker fortsätta med dessa fel kommer du att få en annan varningsfönster. Detta hjälper dig att undvika att göra mänskliga fel med löneprogrammet.

onpay lönelista pop-up beräkningsvarning

När du har fixat allt och du är nöjd med lönelistan är det sista steget i denna process att slå “Godkänn lön” på nästa skärm.

onpay-lönegodkännande

OnPay fortsätter sedan att automatiskt kreditera lönen på dina anställdas konton, vilket sparar dig huvudvärk att behöva göra överföringar själv!

6. Fixa enkelt lönefel!

Vissa program gör det riktigt svårt för oss att rätta till misstag som gjorts i den inlämnade lönen. Med OnPay är det ganska enkelt att fixa dessa misstag.

Gå över till instrumentpanelen och klicka på “Visa alla” i “Senaste körningar”.

onpay-lön har löneloggar

Där borde du kunna se en lista över dina nyligen skickade lönekörningar. Leta efter den du vill fixa och tryck på knappen “Radera”.

onpay-lön tillåter att radera lön

Nu måste du bara fixa dessa misstag och köra lönekontakt igen. Observera att om du inte ser knappen “Radera” betyder det att körningen redan har skickats in och att löner har gjorts. Du måste skriva till deras supportteam för att fixa det.

7. OnPay har många rapporter!

Om du är den typ som verkligen tycker om att gå igenom rapporter, måste jag säga att du kommer att vara mer än nöjd med OnPays långa lista över rapportsammandrag:

 • Lönelista
 • Lönaregister
 • Lönsammanfattning
 • Anställdas sammanfattning
 • Platsöversikt
 • Institutionens sammanfattning
 • Position Sammanfattning
 • GL Sammanfattning
 • Resultat Sammanfattning
 • Periodisering
 • Arbetare Comp Listing
 • Workers Comp-sammanfattning
 • 401K Listning
 • 401K Sammanfattning
 • 401K Export

Om något behöver sammanfattas och rapporteras, har OnPay förmodligen det.

De har också diagram för dig som föredrar visuellt driven rapporter.

onpay-lönen har rapportdiagram

Alla deras rapporter är mycket omfattande, så du kan kamma igenom dem till ditt hjärtas innehåll. Du har också möjlighet att spara rapporterna i Excel- eller PDF-format – mycket bekvämt!

onpay-lön har Excel- och pdf-format för rapporter

Bra jobb med det mycket hjälpsamma rapportgenererande systemet, OnPay!

8. OnPay har HR-funktioner!

HR- och lönearbete kan ibland komma över, så det är meningsfullt för OnPay att kasta in vissa HR-funktioner i sin programvara.

När du klickar på HR-fliken förvandlas UI till en uppfriskande grön! Det kanske ska ge intrycket av att HR är ett säkert utrymme. Oavsett om det är sant eller inte, gillar vi det!

onpay-lön har HR-funktioner

OnPays HR-system är ganska grundläggande, men det gör vad den behöver göra. Det har samma funktioner som konkurrerande lön / HR-program, som en portal för kunder att begära semester och ett organisationsschema.

I grund och botten är OnPays HR-funktioner inte banbrytande, men de fungerar!

9. OnPay har fantastiskt stöd!

Vi har alltid känt att ett företag bara är lika starkt som supportteamet. De är de sanna hjältarna i branschen, alltid där för att hjälpa kunder i behov, och de är alltid den första försvarslinjen när arg användare ställer orealistiska krav och hot.

Vi var glada över att upptäcka att OnPays supportteam bara råkade vara mycket kunniga och hjälpsamma. Men att vara kunnig och hjälpsam är ofta inte tillräckligt och teamet måste svara snabbt på förfrågningar eller frustrerade kunder kan bara hamna som arg kunder.

Eftersom deras livechatt-timmar bara är från 9 till 20, kunde de inte svara på våra frågor direkt men de lyckades kontakta oss via e-post först på morgonen! Därifrån flyttade vi till livechatt där de sakkunnigt svarade på alla frågor vi hade.

onpay-lön har utmärkt stöd

De är också ett ganska vänligt gäng, gärna svara på alla dumma frågor man kan ha.

onpay-lön har vänligt stöd

Kudos till OnPay supportteam!

4 sätt onPay rockade inte

OnPay har mycket bra saker för dem, men vi ljuger om vi sa att programvaran är perfekt. Här är några saker som vi trodde att OnPay skulle behöva förbättras, men notera att det här är författarens egna ödmjuka åsikter.

1. OnPay känner sig inte snabbt

Du vet att en SaaS är riktigt snabb när du inte märker hastigheten. Det är något som bara känns rätt när du använder det – sömlöst och kontinuerligt utan avbrott.

  Hur man använder anonymt Qbittorrent (för osynliga torrentnedladdningar)

Med OnPay kan vi inte säga att det är långsamt eftersom det inte är det. Det är bara att hastigheten märkbart inte är lika snabb som andra leverantörer. Vi fann oss ibland undrar om vi behövde uppdatera sidan.

Sammanfattningsvis är OnPays webbplatshastighetshastigheter bara … bara acceptabelt, vilket är synd eftersom det kan vara så mycket bättre.

2. Funktioner för funktioner

OnPay ser funktionspaket ut, för det är det. Problemet är att funktionerna ibland känns tacklade, som om de är där bara för att vara där.

Ta till exempel denna “Engagemang” -funktion. Det tjänar inget annat syfte än att bryta isen. De kunde göra så mycket mer med det, som att göra omröstningar för att mäta lagmoral, men de lämnade det bara vid det.

onpay-löner har anställdas engagemangsfunktion

Ett annat exempel skulle vara OnPays dokumentmallar. Om de körs väl, kan de verkligen vara tidsbesparare och hjälpa oss med våra pappersarbete! Tyvärr verkar de bara ha två mallar.

onpay-lön har HR-dokumentmallar

Användbar? Ja. Det är bara att vi förväntade oss mer.

3. UI ser bra ut, men UX behöver arbete

Vid första anblicken ser OnPays användargränssnitt riktigt ren ut, med knappar på alla rätt platser. De markerar alla rätt UI-rutor, så webbplatsnavigering borde inte vara ett problem … förutom att det är, åtminstone i vissa fall.

De har tagit några tveksamma beslut angående funktionalitet. Vi tittar till exempel på hur de beslutade sig för att ta bort lönelistan.

Naturligtvis skulle det vara bäst om de kunde lista löneanmälan och “Radera lönelista” -knappen på fliken “Lönelista”, så att allt relaterat till lönelistan kan hittas på ett ställe, men det är inte fallet.

Vi var tvungna att gå till instrumentpanelen, klicka på “Senaste körningar” och ta bort körningen därifrån. Det känns inte intuitivt, och några gånger kände vi oss borttappade när vi använder appen, var vi tvungna att ta till stöd för att ta reda på saker.

Naturligtvis måste du ta detta med en nypa salt eftersom det mycket väl kan vara ett problem med användarens dumhet (Ja, jag pratar om mig själv).

4. OnPay har ingen mobilapp

För att vara rättvis behöver ingen verkligen en mobilapp för att köra lönelista, men glöm inte att OnPay också har HR-funktioner. Det kommer att vara mer praktiskt om vi bara kan trycka på en app och godkänna (eller avvisa) semesterbegäranden och lönekörningar.

Vi vet att vi enkelt kan logga in på OnPay med vår telefons webbläsare, men en dedikerad app skulle vara en trevlig liten tidsbesparing, vilket gör saker mycket bekvämare för upptagna företagare.

OnPays plan & Prissättning: Översikt

Enkelhet är OnPays strategi och det visas i deras prissättning. De har bara ett pris, så beslutsfattandet är lättare för företagare.

Baspris på $ 40, ytterligare $ 6 per anställd.

onpay-löneplaner och prissättning

I en situation där du har 10 anställda kostar det bara 76 $ per månad.

Det är ett rimligt pris att betala med tanke på de funktioner du kommer att få!

Bedömning: Bör du gå för OnPay?

Detta var verkligen tufft för oss att granska.

Å ena sidan har OnPay potentialen till storhet. Det ser professionellt ut, det är enkelt och levererar sina löften. Det är exakt vad vi vill ha i en SaaS, men det verkar som med varje steg framåt, de tar … ja inte två, men kanske bara ett steg tillbaka.

Användargränssnittet är bra och även om vi inte skulle kalla inlärningskurvan svår, har OnPay några problem med UX och webbplatsnavigering, vilket innebär att du kanske måste genomgå utbildning för att använda programvaran effektivt. Det känns bara inte intuitivt nog.

De har många funktioner, men många av dessa funktioner känns tacklade, som om de är där för befintliga skull. Om de bara ansträngde sig för att få ut dessa funktioner!

De har också riktigt detaljerade rapporter (som jag är ganska säker på att vissa användare kommer att njuta av) men på något sätt, genom att gå igenom dessa rapporter ger oss huvudvärk. Det som är konstigt, eftersom vi gick igenom detaljerade rapporter med andra program och vi var helt bra med det.

Kort sagt, OnPay fungerar. Det är inte revolutionerande. Det blåser inte ditt sinne, men det fungerar.

Och med deras låga pris är det en bra affär. Kom dock ihåg att du får vad du betalar för!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me