Patriot-programvara

Patriot-programvara

https://www.patriotsoftware.com/

tl; dr

Patriot Software är ett fantastiskt lönesystem med några få brister. Om du kan leva med dessa brister är du mer än nöjd med deras system! Läs mer.

Patriot Software Review – 9 Pros & 4 Nackdelar med Patriot Software Lön

Medan jag forskade i vår serien för onlineöverskridande lön, konsulterade jag några vänner, familj och naturligtvis internetforum, vilka lönemärken jag borde uppmärksamma.

Som förväntat dyker upp många namn men en hel del av dem nämnde Patriot Software. Så med den informationen i handen, rullade vi upp ärmarna och kom ner till jobbet, gjorde så mycket forskning som möjligt på lönebeskärmningen.

Det visar sig att Patrios historia är ganska upplyftande!

Patriot-programvara – bygg upp från källaren och upp

Patriot Software startade inte alls som Patriot Software.

I själva verket började Mike Kappel, verkställande direktören, grundaren och visionären för företaget att skriva anpassad programvara med sin partner.

Pengarna de tog med dem gjorde inte mycket rättvisa med tiden för att skriva programvaran, så Mike började undersöka nischer och det var när han hade sitt glödlampa-ögonblick – marknaden behövde ett digitalt rekryteringsnätverk online.

De utsåg företaget Top Echelon, och med lite uthållighet och tur växte de märket till att bli det mest framstående nätverket av rekryterare i landet.

Kappel var dock inte nöjd med sin framgång i Top Echelon och fortsatte med brainstorming för idéer. Han ville hjälpa de små killarna, se till att deras småföretag hade rätt medel för att bli framgångsrika.

Utifrån sin erfarenhet av att bygga Top Echelon började Mike arbeta med ett online-lönesystem i källaren på sin fabrik 2002 som visade sig vara den glitchy Patriot Software 1.0.

Självklart, så glittrande som det är, var programvaran inte väl mottagen på marknaden, men som alla bra företagare var Mike inte en som skulle ge upp efter lite snubblar.

Han gick tillbaka till tavlan och kom med ett online-bokförings- OCH löneprogram, som vi idag känner som Patriot Software. Programvaran fann snabbt svimlande framgånghöjder och företaget värderades till 128 miljoner dollar 2017.

Idag serverar Patriot Software 21 500 småföretag i alla 50 stater i USA och värderas till 205,4 miljoner dollar från och med 2018.

Är Patriot Software den rätta lönen för dig?

När man tittar på uppgifterna är det lätt att tänka att Patriot Software är den bästa lönen där ute, med alla de snygga värderingsnumren och mängden kundkrets de har.

Patriot-programvarulönen har bra Capterra-granskning

(Källa: Capterra)

Patriot-programvarulönen har bra mjukvarumärkesrev

(Källa: Programvara råd)

Om människor litar på dem så mycket, måste de ha bra rätt?

Det är svårt att säga. Ibland är en mjukvara framgångsrik och populär på grund av marknadsföringen bakom det, inte programmets faktiska användbarhet.

Ibland kan programvaran vara riktigt nedslående och fortfarande bli populär bara för att människor inte är medvetna om något bättre.

Så hur skulle du veta om Patriot Softwares lönesystem är bra för ditt lilla företag?

Det är vad vi är här för. Vi testar deras programvara och ger dig en djupgående granskning av hur det är att använda deras system. Vi delar allt med dig – det goda, det dåliga och det fula.

I princip tar vi alla risker och gör alla misstag bara så att du kan lära av oss och undvika samma typ av problem som vi stött på.

Så utan ytterligare förtjänst, låt oss gå in på översynen.

9 saker vi gillar om Patriot-programvara

1. Ett enkelt lönesystem!

Att driva lön med Patriot Software är så enkelt som det kan vara. Egentligen verkar det som att allt som kommer med Patriot Software är utformat för att vara så enkelt och enkelt som möjligt.

Jag undrar faktiskt varför andra företag inte tar det här sättet oftare eftersom det verkligen gör saker utan behov av utbildning, vilket enligt min mening är en enorm tidsbesparing.

Du kör lön i tre enkla steg:

 1. Ange lönelista
 2. Godkänn lön
 3. Skriv ut lön

Steg 1 – Ange lönelista

patriot-programvara ange lönesektionen

Så länge du har dina anställdsuppgifter korrekt inställd, kommer allt att dyka upp här på skärmen för att betala lön. Allt du behöver göra är att bara ange de relevanta numren eller göra korrigeringar om du behöver.

Om du inte behöver göra några korrigeringar kan du bara gå vidare och klicka på Nästa.

Steg 2 – Godkänn lön

patriot-programvara godkänner lönesektionen

Detta steg görs i grund och botten för att säkerställa att inga misstag görs i lönekörningen. Du behöver faktiskt inte göra något annat än att titta igenom siffrorna och se till att allt är korrekt innan du godkänner det.

Steg 3 – Skriv ut lön

patriot-programvara låter dig skriva ut lönelista

När steg 2 är klar kommer Patriot Software automatiskt att sätta in löner på din anställdes konton, vilket sparar besväret med att göra det själv (endast med fullserviceplanen).

Du är klar med lön!

2. Skriv ut enkelt betalstubben!

När lönen är klar kan du enkelt skriva ut lönestubbar för dina anställda.

patriot-programvara låter dig skriva ut betalstub

Du måste klicka på “Skriv ut lönelister” i fältet till vänster och sedan klicka på “Skriv ut” på den körning du vill ha. Du kommer sedan att ledas till skärmen “Skriv ut anställdslöner”, där du kommer att se knappen “Ladda ner betalstubbar nu”.

patriot-programvara låter dig ladda ner paystub

Tryck på det så får du ett PDF-dokument med alla lönesatser för dina anställda, snyggt uppdelade i enskilda sidor så att du bara kan trycka på tryck utan att behöva oroa dig för att utöva konst och hantverk genom att klippa upp papper.

löner för patriotprogramvara i pdf-format

Alternativt kan du låta dina anställda logga in på anställdsportalen så att de kan spara en digital kopia av deras lönestub (varför skriva ut på papper när du kan ha en digital kopia, amirite?) Eller skriva ut den själva.

3. Att lägga till anställda i systemet är enkelt!

Det är aldrig kul när du måste kämpa med programvaran för att få gjort något. Vissa löneprogram som vi har försökt krävde att vi hoppade genom hoops innan vi tillät dig att göra något så enkelt som att lägga till anställda i systemet, vilket vi tyckte var väldigt irriterande och onödigt .

Med Patriot Software är detta inte alls ett problem.

Allt du behöver göra är att gå vidare till instrumentpanelen och klicka på “Lägg till anställd”

att lägga till anställd är enkelt med Patriot Software lön

Du kommer sedan att föras till en sida där du måste fylla i din anställds uppgifter. Kom ihåg när jag sa att Patriot Software är så enkelt som möjligt?

Det gäller också här!

Allt du behöver göra är att fylla i tomma ämnen. Behöver inte vara en raketforskare för att göra detta!

patriot programvara att lägga till anställda information är lätt

Medan du fyller i detaljerna, se till att bara göra det här ett extra steg – kryssa för knappen för att skicka en anställds portal-registrering till din nya anställd. Detta kommer att göra livet mycket lättare för dig senare, som vi kommer till i punkt nummer 4.

patriot-programvara låter dig skicka anställds e-postadress

När du är klar med att fylla i allt trycker du på den stora orange ”Lägg till anställd” -knappen längst ner – och du är klar!

Varför kan inte allt i livet vara så enkelt som det här?

4. Patriot Software har en anställd portal!

Om du har följt våra instruktioner i punkt nummer 3, skulle du ha skickat dina anställda ett e-postmeddelande för att registrera dig för Patriot’s Employee Portal.

Att göra detta kan vara en av de bästa sakerna som händer i ditt liv, någonsin.

När du bjuder in dem att registrera sig för portalen får de ett litet e-postmeddelande från Patriot Software för att registrera sig. Oroa dig inte, det är mycket ohotande och ser säkert ut, så dina anställda kommer inte att bli rädda.

patriot mjukvarulön anställd portal

När de registrerar sig kan dina anställda anpassa sitt eget namn och lösenord. De kommer också att kunna uppdatera systemet för att använda en e-postadress efter deras önskemål för bekvämlighetens skull.

Medarbetarportalen ger i princip användaren tillgång till alla sina uppgifter. De kan kolla in sina egna löninformation, uppgifter om källskatt och till och med sitt eget tidskort.

De kommer också att kunna skriva ut sina egna lönestubbar eller lagra dem digitalt, vilket sparar dig besväret med att skriva ut det för dem. Ärligt talat skulle jag personligen vilja att mina anställda bara ska lagra sina lönestubbar digitalt. Varför skära ned ädla träd för papper när du kan komma åt din lönstubb när du vill online?

I huvudsak underlättar medarbetarportalen livet för både dig och din anställd genom att spara tid och göra datainsamling mer bekväm för båda parter. Den anställda kan komma åt alla sina egna uppgifter utan att behöva göra intrång i företagets tid.

5. Har du gjort ett misstag? Inför den kontrollen!

Vi är alla mänskliga och människor gör misstag.

När det gäller löneprogramvara kan dessa misstag ibland vara svåra att korrigera. Vissa program tillåter inte ens fixa dessa misstag – du måste skriva in för att stödja för att se om det kan göras.

Lyckligtvis tyckte vi att det var mycket bekvämt att fixa lönefel med Patriot Software.

Allt du behöver göra är att gå över till “Void Checks” under fliken “Lön”. Där ser du en lista med kontroller som kan ogiltigförklaras.

patriot-programvara låter dig ogiltiga lönelistan

Du måste välja den felaktiga kontrollen och sedan trycka på den stora orange “Void Selected Checks” -knappen (rekvisita till UI-teamet, vilket gör de viktiga knapparna orange i kontrast till det vanliga blå är ett genialt drag).

Se bara till att du kör lön igen för den ogiltiga kontrollen, annars kommer din dåliga anställd inte att få betalt!

Notera

Om lönerna redan har lagts in på anställdskonton kan du inte annullera dessa kontroller längre!

6. Hantera semestern!

Dina anställda har rätt till ett antal betalda lediga ledigheter under ett år (antalet semesterdagar som de har rätt till skiljer sig från stat till stat) men om de behöver ta sig semester efter att de har använt all den tilldelade betalda tiden från dagar måste ditt lönesystem veta att justeringar kan göras på deras lön.

Vissa löneprogramvara där ute tar inte hänsyn till detta, vilket kan orsaka fel i lönekörningen.

Gå mot fliken “Lönelista”, klicka på “Hantera avstängning” så kommer du till sidan där du kan se alla dina anställdes tillgängliga semestertimmar på ett ögonblick.

Patriot mjukvarulön kan du hantera ledig tid

Allt du behöver göra nu är att kryssa i rutan bredvid medarbetarens namn och trycka på “Redigera semestertider för utvalda anställda”.

Det som återstår att göra är att bokstavligen bara fylla i tomma ämnen. Det blir inte enklare än det här.

Patriot-programlön ger dig möjlighet att hantera semestertimmar

När du är klar trycker du på “Spara” (återigen är viktiga knappar markerade i ljus orange), och Patriot Software gör alla nödvändiga beräkningar för dig när du kör lönelista.

Enkelt, snabbt och bekvämt!

7. Fantastisk närvarohantering!

Närvarohantering är vanligtvis en HR-sak, men vi är glada över att Patriot Software beslutade att inkludera den här funktionen i deras system som en tilläggstjänst.

Det är fantastiskt eftersom vi kan få allt vi behöver inom en app utan att behöva byta till en annan tidshanteringsprogramvara, som faktiskt inte kräver mycket ansträngning men kan vara irriterande att göra.

Gå vidare till fliken “Lönelista” som vanligt och klicka sedan på “Hantera tidskort”.

Patriot-programlön ger dig möjlighet att hantera närvaro

Som vanligt med allt du gör på Patriot Software kommer du att kunna se allas timmar snabbt på en skärm. Tilldel dina anställda timmar som du vill och tryck sedan på “Spara tidskort”.

Du behöver inte ens informera dina anställda själv, eftersom programmet automatiskt kommer att uppdatera alla dina anställda, och de kan sedan kontrollera sina egna tidskort via medarbetarportalen.

8. Omfattande redovisningsfunktioner!

Det finns gott om leverantörer av löneprogramvara där ute, men Patriot Software verkar ha hittat ett sätt att sticker ut från mängden med sina redovisningsfunktioner.

Av alla löneadministratörer vi försökte är de de enda som tillhandahåller bokföringstjänster, och de gör det ganska jävligt!

När du går in i redovisning måste du först ange alla dina företagsuppgifter, kunder, leverantörer, produkter, tjänster etc. Detta kommer att berätta för programmet vilken typ av verksamhet du gör så att de automatiskt kan generera fälten du behöver fylla. Allt är riktigt enkelt. Följ instruktionerna på skärmen, och det finns inget sätt att du kan gå fel.

När du har skrivit in allt blir livet väldigt enkelt.

Du kan skapa offert, uppskattningar och fakturor för dina kunder med en förinställd mall som redan har alla dina uppgifter. Dina produkter eller tjänster finns i en rullgardinsmeny, och när du väljer en artikel läggs priset automatiskt till offerten eller fakturan.

Du har till och med möjlighet att skapa rabatter!

Patriot-programvarulönen låter dig skapa rabatter

Om du nu går vidare till leverantörsuppgifter hittar du att du enkelt kan skapa betala dina leverantörer, betala räkningar och skriva ut checkar. Du kommer också att kunna skriva in uttag och insättningar som görs från och till kontot, vilket helt eliminerar behovet av att förlita sig på ett tredjepartsprogram för bokföring..

patriot-programvarulön har bokföringsfunktioner

I denna aspekt är Patriot Software verkligen bina knän.

Notera

Patriot Softwares redovisningsfunktion är en betaltjänst separerad från dess lönesystem.

9. Patriot Software visar dig i rapporter!

Om du är den typ som lever på rapporter kommer du gärna att veta att Patriot Software kan producera rapporter av alla slag för din granskning!

De har ett av de längsta listorna med rapportalternativ som jag har sett hos en leverantör av en löneprogramvara. Gå bara vidare till instrumentpanelen, slå på rapporter och BAM!

Patriot mjukvarulön har massor av rapporter

Du kommer att kunna ladda ner så många rapporter till ditt hjärtas innehåll!

4 saker vi inte gillar om patriot-programvara

Patriot Software har fått mycket bra saker åt dem, men det betyder inte att de inte har några brister. Här är några saker som vi kände att de kunde göra bättre.

1. Det går inte att lägga till anställda i bulk

För små företag med under 10 personer borde detta inte vara något problem. Men vad händer om ditt lilla företag har 20, 30 personer? Att lägga till anställda en efter en kan sluta ta mycket tid och kan vara riktigt tråkigt också.

Kanske finns det ett sätt att göra det i bulk men jag kunde säkert inte räkna ut det.

Jag kunde fråga support om det … men vi kommer att beröra det i nästa punkt.

2. Stödet går långsamt

Du kan nå Patriot Softwares support via livechatt, telefonsamtal eller e-post. Men eftersom jag arbetar utifrån deras supporttimmar (live-support är endast tillgängligt från 08.00 till 20.00, måndag – fredag, östlig tid) hade jag inget annat val än att skicka e-post till dem för support, vilket inte är en stor sak alls.

supportteam för patriot-programvara

Problemet var, det tog dem fyra dagar att komma tillbaka till mig. Ja, de var hjälpsamma, men väntetiden var bara hemsk.

3. Det är lite på den tråkiga sidan

Nu är jag bara nitpicky.

Patriot Software fungerar helt och hållet vackert. Det är bara så att det ser ut och känns tråkigt, som något som kom direkt ut ur boomer-designerns tankesätt.

Allt känns säkert, säkert och blått … som en bank från 90-talet.

Jag är säker på att det passar vissa människor, jag tror bara att de hade råd att ta lite mer risk med sin design.

4. Patriot-programvaran känns långsam

Detta är utan tvekan mitt största problem med Patriot Software.

När det kommer till mjukvarutjänster online måste du vara snabb.

Du vill vara så snabb att kunden känner att de använder en offline-tjänst, för om de INTE märker hastigheten, betyder det att du går för långsamt för att den ska känna sig naturlig.

Med Patriot Software kände jag definitivt hastigheten. I själva verket kände jag det flera gånger. Jag anser dock att det bara är rättvist att säga att avmattningen kan bero på min anslutning, så dina resultat kan variera.

Patriot Software’s Plan & Prissättning: Översikt

Patriot Software delade upp sina priser i två nivåer – Grundlön och fullservicelön.

BasicFull Service
Pris / mån * $ 10 $ 30
Direkt insättningJaJa
MedarbetarportalJaJa
Skatt arkivering ManuellAuto

* Ytterligare $ 4 per månad per anställd.

Dessutom måste du betala extra om du väljer deras tilläggstjänster:

Tid & Närvaro

 • Lätt & Säker åtkomst
 • Tidskortsfunktion
 • Noggrann rapportering
 • Time-Off-spårning
 • Pris – från $ 5 / mo

HR-programvara

 • Spårning av anställda
 • HR-ledning & rapportering
 • Pris – från $ 4 / mo

Bedömning: bör du gå för patriot-programvara?

Patriot Software är utan tvekan en av de bästa leverantörerna för online-lön där ute. Den gör vad den lovar att göra, och den gör det bra.

Det är bara att det är några saker jag personligen önskar att de skulle kunna förbättra.

Ta till exempel deras oförmåga att massa lägga till anställda. Detta är något ganska grundläggande som lätt bör göras för företagets ägares förnuft. Kanske det kan göras, men jag kan inte ta reda på det och jag kan egentligen inte bry mig om att kontrollera med support eftersom livechat för närvarande är offline, och e-postsupport tar för lång tid att återvända.

Patriot Software kan kännas lite svarsfull ibland, men det kan bero på min anslutning. Det ser också lite tråkigt och intetsägande ut – men det gör vad den ska göra mycket bra.

Prissättning kan vara ganska dyr. Grundläggande lön är överkomligt, men det minskar bara inte det. Programmet känns bara inte som det är värt det om du måste göra insättningar manuellt och arkivera skatter själv, så Full Service är vägen att gå, kostar minst $ 30 per månad.

Kasta i sin tid & Deltagande och HR-programtillägg, och kostnaden eskalerar plötsligt till 39 dollar per månad, utan att ens överväga priset per anställd än!

Men med allt detta är Patriot Software verkligen en av de mest pålitliga leverantörerna av online-löneprogramvara.

De har en onboarding-video som verkligen hjälper dig att ta dig runt. Om du fastnar finns det hjälpknappar i varje steg. Du behöver inte vara en raketforskare för att använda detta, du behöver bara veta hur du följer instruktionerna på skärmen.

I själva verket tror jag att vi hittade Patriot Software så lätt att använda eftersom allt du behöver göra är att bokstavligen följa instruktionerna på skärmen. Det blir inte enklare än så. Det är så enkelt att jag är övertygad om att min mormor kunde lära sig att använda den …

Patriot Software är en av de bästa tillgängliga SaaS-onlinelönen, men de har sina brister. Om deras brister och prissättning inte stör dig, kommer du vara mer än nöjd med deras fantastiska lönesystem.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me