Privat Internett-tilgang VPN gjennomgang

Privat internettilgang er allerede en legendarisk VPN blant torrentbrukere. De var et av verdens første VPN-selskaper som introduserte en ekte “no-logs” -politikk, og populariteten deres vokste raskt siden.

I 2016 har PIA nå minst 10 konkurrenter som hevder å være “ikke-loggførende” VPN-er også, men få (om noen) kan tilby samme nivå av sikkerhet, torrentvennlighet og pris som Privat Internett-tilgang er kjent for. Lær hvorfor ikke alle ikke-loggbare vpns er like.

Hvis dette høres litt partisk ut for en gjennomgang, er det det. Jeg har vært PIA-abonnent siden 2013, og jeg personlig bruker og elsker tjenesten deres. Jeg anbefaler til nesten alle bittorrent brukere å prøve privat Internett-tilgang først, før de tester dyrere VPN-er, fordi PIA leverer 90% av funksjonene og 100% av personvernet til 1/2 pris av konkurrerende tjenester.

Hvert PIA-abonnement inkluderer en 7-dagers 100% refusjonspolicy.

firma profil

Privat gjennomgang av Internett-tilgang

nettside: www.privateinternetaccess.com
Hovedkvarter: Basert i USA
Loggpolicy: Ingen logger. Periode.
Normal pris: $ 6,95 / måned

Beste tilbudet: $ 3,33 / måned (få dette tilbudet)

Privat Internett-tilgang: Spesifikasjoner

Privat internettilgang samsvarer med eller overgår bransjestandarden for nesten alle krypterings-, sikkerhets- og personvernstandarder. Det er ikke rart at de ble kåret til vår ‘beste torrent vpn’ fra 2014 & 2015.

Vi har til og med laget en trinnvis guide som lærer deg de beste teknikkene / tipsene for å laste ned torrenter med PIA.

 • 256-bit AES-kryptering
 • 4096-bit håndtrykkskryptering (slår bransjestandard)
 • Ingen aktivitetslogger, tilkoblingslogger eller metadata (lære mer)
 • Torrenter tillatt på alle servere (sjeldne)
 • PC / Mac / Android / iPhone-apper
 • Anonyme betalinger akseptert (Lær hvordan)
 • Inkluderer Netherlands SOCKS5 Proxy Service (Flott for torrenter)
 • 5 samtidige tilkoblinger tillatt (beskytt alle enhetene dine)

Gjennomgang av privat tilgang: Våre favorittfunksjoner

Før vi kommer inn på kjøttet i vår anmeldelse, vil jeg bare trekke frem favorittfunksjonene mine om PIA, hvis kombinasjon er grunnen til at PIA er den topp anbefalte VPN på dette nettstedet (og fikk en 10/10 TorrentScore)

I ingen spesiell rekkefølge:

Innloggingspolicy
PIA fører ingen logger. Ingen. De har vært veldig konsistente på dette punktet (og så langt har det ikke vært noen grunn til å tvile på dem, i motsetning til noen andre VPN-er). Siden de er USA-baserte, er det ikke noe krav for dem å oppbevare eller registrere noen brukerøktsdata. Vi anbefaler alltid at torrentbrukere velger en sann VPN som ikke logger for maksimal privatliv / sikkerhet.

Torrent-Vennlighet
I motsetning til de fleste VPN-er, tillater PIA torrenting på ALLE VPN-servere. De er i stand til å gjøre dette gjennom en unik løsning der de vil omdirigere torrenttrafikk (og bare torrenttrafikk) gjennom en sekundær VPN hvis du torrenser på visse høyrisikoservere (USA, Storbritannia, Australia, osv.). Det er en smart løsning (og helt bak kulissene slik at de fleste brukere ikke engang er klar over at det skjer).

Fordi PIA ikke holder noen logger, holdes identiteten til torrent-nedlastere som bruker tjenesten deres alltid hemmelig, og din sanne IP-adresse vises ikke i utorrent-svermer (så lenge du har en aktiv VPN-forbindelse). Vi har fulle guider for hvordan du bruker uTorrent, Vuze og Qbittorrent anonymt.

PIA toppet også listen over de ‘mest Torrent-vennlige VPN-ene’

Sikkerhet
PIA bruker 256-biters AES-kryptering (som anses uknuselig av brute force-angrep og er bransjestandard krypteringsstyrke. På toppen av det gir PIA brukere tilpasset kontroll over krypteringsstyrken, nøkkellengden og algoritmen som brukes.

De bygde også ekstra IP-lekkasjebeskyttelse i programvaren sin, med beskyttelse mot DNS-lekkasjer, IP-lekkasjer (kill-switch) og WebRTC-lekkasjer.

Pris
Du kan ikke snakke om PIA uten å nevne prisen. Hvis du drar fordel av deres prissetting på 1 år, kan du få PIA for $ 3,33 / måned ($ 39,95 / år). Med de fleste sammenlignbare VPN-selskaper som er priset rundt $ 8-12 per måned, anser jeg PIA for å være en utrolig verdi. Alle planer inkluderer ubegrenset båndbredde, all programvare, deres “ingen logger” -garanti og en 7-dagers refusjonspolicy.

Privat Internett-tilgang: Programvare

Når du har registrert deg for PIA, vil du motta en e-post med informasjon om innlogging / passord, samt en lenke for å laste ned VPN-programvaren. Fra dem tar installasjonen mindre enn 2 minutter. Logg deg bare på ved å bruke den medfølgende innloggings- / passordkombinasjonen, og du er klar til å koble til en VPN-server.

PIA-programvareinnstillinger

Første gang du starter programvaren, anbefaler jeg at du åpner fanen for avanserte innstillinger ved å klikke på ‘Avansert’ -knappen nederst. Du vil se en skjerm som ser slik ut:

Avanserte innstillingsmeny

Avanserte innstillingsmeny

Venstre side av vinduet viser fortsatt innholdet i den ‘enkle’ innstillingsmenyen. Du kan velge om du vil starte og automatisk koble til VPN ved oppstart. Du kan også velge din foretrukne VPN-server når du kobler til automatisk.

De avanserte innstillingene (til høyre) gir større kontroll over noen avanserte funksjoner som portvideresending, tilkoblingstype og IP-lekkasjebeskyttelse. Hvis du ikke er sikker på hvilke innstillinger du skal velge, er de viste innstillingene svært sikre og brukervennlige.

Her er en rask oversikt over alternativene dine:

 • Tilkoblingstype (TCP eller UDP) – UDP er generelt raskere og det beste valget for torrenting / streaming
 • Ekstern port – Velg hvilken port # OpenVPN kjører på. Auto er bra for de fleste brukere.
 • Port Videresending – Aktiver portvideresending hvis du trenger å komme gjennom en ruter. Avansert funksjon.
 • Kill Switch – Dette er en sikkerhetsfunksjon som vil drepe internettforbindelsen din hvis VPN kobler fra. Lær mer her.
 • DNS-lekkasjebeskyttelse – Tving datamaskinen din til å bruke PIAs DNS i stedet for internettleverandøren. anbefalt.
 • IPv6 lekkasjebeskyttelse – Forsikre deg om at VPN ikke lekker IPv6-adressen din (i motsetning til IPv4). Test dette.

Krypteringsinnstillinger

Privat Internett-tilgang gir brukerne tilpasset kontroll over krypteringsalgoritmen og styrken programvaren bruker. Dette kan finjusteres for å finne den optimale blandingen av hastighet og sikkerhet for dine behov. Hvis du ikke er sikker på hva du skal velge, anbefaler PIA å forlate standardinnstillingene som er:

 • Datakryptering – AES 128
 • Dataautentisering – SHA1
 • Håndtrykk kryptering – RSA 2048
Hvis du vil ha sterkest mulig kryptering (hastighetene vil være lavere), endre innstillingene til de som vises her:

PIA høyeste krypteringsinnstillinger

Innstillinger for høyeste kryptering

Koble til en VPN-server

Tilkobling til en VPN-server gjøres fra PIA-systemstatusfeltikonet vist her i rødt:

Bilde

PIA-brettikon

Hvis du ikke ser dette ikonet i systemstatusfeltet (og programvaren kjører), må du klikke på den lille ‘opp’ -pilen på og tilpasse systemstatusinnstillingene for alltid å vise PIA-skuffikonet.

For å koble til en server, høyreklikk på PIA-skuffikonet som viser den komplette serverlisten. Å bla gjennom listen er litt vanskelig på skjerm med lav oppløsning fordi hele listen ikke passer på skjermstørrelser under 1920×1080.

VPN vil umiddelbart starte tilkoblingsprosessen når du klikker på en serverplassering. Du vet at tilkoblingen er vellykket når PIA-prøveikonet blir lyst grønt.

Du kan også bruke et gratis nettsted som ipmonkey.com eller iplocation.net for å bekrefte at VPN fungerer som det skal.

PIA-serverliste

Start serverlisten fra systemstatusfeltet

Skuffikonet blir grønt når det er tilkoblet

“Active Connection” -indikator

Resultatene for hastighetstest

Privat Internett-tilgang presterte ekstremt bra i våre speedtests (i motsetning til de fleste budsjettprisede VPN-er som pleier å være sterkt overfylt).

Vi var i stand til å få ‘A’ hastighetsvurderinger på de fleste servere, noe som betyr at du overgår 90% av brukerne i samme land!

Den ene ‘B’ -hastighetstesten var i Nederland (et ekstremt populært serversted for torrent-nedlastere), så det pleier å være mer overfylt. Vi klarte fremdeles hastigheter over 65% brukere i det landet.

Du trenger bare 5-7 Mbps for å streame HD-video

Til sammenligning strømmer Netflix HD-innhold rundt 5-7 Mbps. Vi var i stand til å oppnå hastigheter på 7-16x den målestokken. PIA kunne til og med strømme 4k-innhold fra de fleste serverplasseringer vi testet.

IPVanish er en av de eneste VPN-ene som konsekvent er raskere enn PIA. Hvis hastighet er prioritert # 1, bør du dra nytte av deres 7-dagers 100% refusjonspolicy.

Vi gjorde også en fullstendig sammenligning av PIA vs. IPVanish.

PIA Speedtest, USA

Texas, USA

PIA Speedtest Canada

Toronto, Canada

PIA Speedtest, Nederland P2P

Nederland

Personvern og sikkerhet

Privat Internett-tilgang matcher eller overskrider bransjestandard sikkerhetstiltak for nesten alle aspekter av tjenesten deres. Utover det har de vært veldig proaktive med å svare på og fikse VPN-sikkerhetslekkasjer når de blir funnet, mens mindre populære VPN-er ofte ignorerer sårbarhetsrapporter eller forsinker fikser.

De var også et av de første VPN-selskapene som tok i bruk et ikke spør, ikke fortell ekte ikke-logger-policy, og de er den mest populære VPN-ikke-loggføreren i verden (spesielt blant besøkende på dette nettstedet).

Retningslinjer for personvern og logging

Nesten alle VPN-selskaper fører journal og logger over VPN-økt / kontohistorikk i perioder så lenge som 6 måneder. Privat internettilgang gjør det ikke. De registrerer ikke noen metadata i øktloggen din (KB overført data, tildelt IP-adresse, tidspunkt for tilkobling osv.). De er en av bare en liten håndfull VPN-er som tilbyr dette nivået av personvern.

De er i stand til det fordi de har hovedkontor i USA som ikke har obligatoriske lover om dataoppbevaring angående VPN-tjenester. I mange andre land er VPN-er klassifisert som Internett-leverandører og pålagt å føre journal.

Fordi PIA ikke fører logger, kan de tilby torrentbrukere ekstremt høyt personvern, og torrent-IP-adressen din vil være praktisk talt umulig å spore til din PIA-konto eller sanne IP-adresse.

Anonyme betalinger
PIA krever bare minimal informasjon for å opprette en konto. Du trenger:

 • En gyldig e-postadresse (for å motta innloggingsinfo)
 • En betalingsmåte (Bitcoin / anonyme gavekortbetalinger akseptert).

Hvis du betaler med kredittkort, krever PIA faktureringsinformasjonen din for å forhindre svindel, men hvis du bruker en av deres anonyme betalingsmetoder, er det ikke nødvendig med personlig informasjon. Vi skrev en guide for å betale for VPN-tjenesten anonymt, eller bare besøk nettstedet deres for mer informasjon.

Sikkerhet & kryptering

PIA bruker bransjestandarden 256-biters AES-kryptering (Advanced Encryption Standard). Håndtrykkets nøkkellengde er opptil 4096-bits (tilpasses), som er 2 ^ 2048 ganger så sterk som de fleste VPN-er (ja, det er et veldig stort antall). De har også bygget tre lag med IP-lekkasjebeskyttelse rett i programvaren.

256-bit AES-kryptering:
Dette er bransjestandarden for kryptering med høy sikkerhet. Det anses uknuselig av angrep fra brute-force, og er den samme krypteringsalgoritmen som brukes av det amerikanske militæret for kommunikasjon med hemmeligholdelse.

Tilpasset krypteringskontroll:
Som omtalt i programvaredelen ovenfor, lar PIA deg tilpasse styrken / algoritmen til kryptering som brukes. Du kan til og med velge ingen kryptering hvis du bare vil ha en anonym IP-adresse med raskest mulig hastighet. Sjekk ut PIAs egen guide til tilpasning av kryptering.

DNS-lekkasjebeskyttelse

Hver gang du skriver inn en nettadresse i nettleseren din, sendes den forespørselen til en DNS-server for å oversette domenenavnet (for eksempel ‘google.com’) til en IP-adresse der nettstedet er vert. Vanligvis bruker datamaskinen din sannsynligvis DNS-servere som tilhører internettleverandøren din. Dette gir dem muligheten til å spore og logge nettleserhistorikken din (og de fleste gjør).

PIA har sine egne sikre, ikke-loggførende DNS-servere. Når du aktiverer DNS-lekkasjebeskyttelse, vil programvaren tvinge datamaskinen din til å bruke PIAs DNS-servere i stedet for standardalternativet. Det anbefales at du alltid holder dette alternativet aktivert.

Kill-Switch

Dette er en valgfri sikkerhetsfunksjon som øyeblikkelig vil drepe hele internettforbindelsen hvis VPN-tilkoblingen mislykkes. Det anbefales at du aktiverer dette hvis du ofte blir torrent og ikke bruker en proxy sammen med VPN.

Anbefalt: Les vår guide for hvordan du bruker PIA til torrenter med VPN og / eller Proxy.

Vær oppmerksom på at denne metoden dreper internettforbindelsen din på adapternivå. Som et resultat har du faktisk kjørt feilsøkingsprogrammet for Windows-nettverket for å gjenopprette internettilgang, eller koble til en VPN-server på nytt. Inntil du gjør det, har du ingen internettilgang. Som et resultat synes noen nybegynnere bruker denne funksjonen frustrerende.

For å kjøre feilsøkingen, høyreklikk bare på nettverksikonet i systemstatusfeltet og klikk “feilsøk problemer”.

IPv6 lekkasjebeskyttelse

PIA er en av bare noen få VPN-er som inkluderer denne funksjonen i programvaren deres. I utgangspunktet er det to grupper med IP-adresser, IPv6 (eldre og færre adresser tilgjengelig) og IPv6 (nyere, og langt flere IP-adresser). Datamaskinen din har begge deler og IPv4- og IPv6-adresse, så denne funksjonen forhindrer at IPv6-adressen din lekker ut ved et uhell.

Det anbefales at du alltid holder det sjekket, selv om du ikke er sikker på om datamaskinen din bruker IPv6 eller ikke.

Er privat internettilgang bra for Torrenter?

I et ord, JA.Her er grunnen…

Årsak nr. 1 – Loggpolicy: De viktigste kriteriene når du velger VPN for torrenting, er loggpolitikken. Du vil ha et VPN som ikke registrerer noen tilkoblings-, aktivitets- eller metadata-logger. PIA passer på regningen.

Årsak 2 – Torrenter tillatt på alle servere: De fleste VPN-er (også de som er torrentvennlige) vil begrense torrenter til bestemte geografiske serverplasseringer. Dette minimerer serverhodepine og holder torrent-nedlastere med høy båndbredde på bare noen få servere.

PIA tillater torrenter på alle servere, og bruker en unik løsning for å omdirigere bittorrent trafikk (bare på spesifikke høyrisikoservere) ved bruk av en sekundær VPN bak kulissene. Det er en sømløs løsning, og de fleste brukere merker ikke engang det.

Årsak nr. 3 – SOCKS Proxy-tjeneste inkludert: Hvert PIA-abonnement inkluderer tilgang til deres Nederland-baserte SOCKS proxy-server. Du kan bruke denne proxyen i din favoritt torrentklient (installasjonsinstruksjoner her). Proxyen kan brukes i stedet for VPN, eller til og med bruke begge samtidig for dobbel beskyttelse.

Årsak 4 – Hastighet: Vi har ikke funnet en raskere VPN til en lavere pris enn PIA. Servernettverket deres er over hele verden (24 land), og de har rikelig med båndbreddekapasitet. Det er ingen månedlig båndbreddehette eller overføringsgrense.

Årsak nr. 5 – Pris:
$ 3.33 / måned. Det er mindre enn en latte hos Starbucks. Hva venter du på?

Sammendrag av anmeldelser

Privat internettilgang er en utmerket verdi hvis du leter etter en ikke-loggførende, torrentvennlig VPN-tjeneste til en overkommelig pris. De ble kåret til vår favoritt torrent VPN, og scoret også en 10/10 for torrentvennlighet i 2016.

Funksjonssettet deres er mer enn nok for 90 +% av brukerne, og vi elsker at de inkluderer SOCKS proxy-tjeneste uten tilleggsavgift (lær hvordan du bruker den til uTorrent, Vuze eller Deluge).

Favorittfunksjoner:

 • Ingen logger. Seriøst, ingen.
 • 256-biters kryptering
 • SOCKS Proxy inkludert (kan brukes med all større torrent-programvare)
 • Enkel å bruke programvare
 • Ubegrenset båndbredde
 • Lave kostnader / rimelig

Alternativ til privat internettilgang

Det er flere andre VPN-alternativer som er verdt å vurdere om du er villig til å bruke mer $$ for litt mer ytelse / funksjoner.

IPVanish er den raskeste VPN-en vi har testet, og tillater torrenter. Torguard klarer seg også ekstremt godt i hastighetstester, har p2p-optimaliserte servere og en torrent proxy-tjeneste med 5 serverplasseringer.

Sammenlign privat internettilgang

 • PIA vs. Torguard
 • PIA vs. IPVanish
 • PIA vs Hidemyass
 • PIA vs. Proxy.sh
 • PIA vs. BTGuard

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me