Privat Internett-tilgang vs. ExpressVPN

Privat internettilgang og ExpressVPN er to populære VPN-valg blant bittorrente brukere. Begge disse leverandørene er gode alternativer for å skjule torrent IP-adressen din og kryptere torrentnedlastningene dine.

Hver har imidlertid sine egne fordeler…

Denne artikkelen evaluerer fordeler og ulemper ved PIA vs. Express VPN, med spesiell vurdering tatt til personvernbehovene til bittorrent brukere.

Privat Internett-tilgang vs. ExpressVPN: Sammendrag

Privat internettilgang

Bilde

nettside: Privateinternetaccess.com

 • Basert i USA
 • Ingen logger. Periode. (lære om VPN-logger)
 • SOCKS proxy inkludert (fungerer med de fleste torrentklienter)
 • 256-bits kryptering (tilpasses)
 • Kill-switch Inkludert
 • Torrenter tillatt på alle servere
 • Månedlig pris: $ 6.95
 • Beste pris: $ 3.33 / måned (1 års plan)

ExpressVPN

Bilde

nettside:Expressvpn.com

 • Basert på De britiske jomfruøyene
 • Ingen aktivitetslogger. Noen tilkoblingslogger (ingen IP-logger)
 • Ingen fullmakt inkludert
 • 256-biters kryptering
 • Kill-Switch inkludert
 • Torrenter på spesifikke servere
 • Månedlig pris: $ 12.95
 • Beste pris: $ 8,32 / måned (1 års plan)
Våre favoritt PIA-funksjoner:
PIA er den beste verdien av alle VPN-tjenester vi har testet, spesielt blant torrentvennlige VPN-er.

Sikkerheten deres er utmerket, de er en ekte ‘No-Logs’ VPN-leverandør, og de tillater bittorrent på alle servere.

PIA inkluderer også en nederlandsk SOCKS proxy-server med alle VPN-abonnement. Du kan bruke den med en hvilken som helst større torrentklient. Vi har installasjonsveiledninger for uTorrent, Deluge, Flud og Vuze.

Våre favoritt ExpressVPN-funksjoner:
ExpressVPN er en premium VPN-tjeneste (med en premium prislapp).

Vi liker VPN-programvaren deres, som inneholder nyttige funksjoner som en “favoritt-serverliste” for å gi deg rask / enkel tilgang til de mest brukte serverne. ExpressVPN har servere i over 70 land.

ExpressVPNs mobilapper er noen av de beste i bransjen. De har apper for både iOS og Android, og de er vurdert til 4+ stjerner på hver.

Sammenligningstema

Vi vil sammenligne ExpressVPN og privat Internett-tilgang head-to-head om hvert av temaene nedenfor. Klikk på lenken for å hoppe videre til hvilken som helst del av denne sammenligningen.

 1. Sikkerhet
 2. Retningslinjer for personvern / logging
 3. Programvare / Funksjoner
 4. Hastighet
 5. Torrent-vennlighet og Torrent-funksjoner

Sikkerhet

kryptering
PIA og ExpressVPN tar begge sikkerhet på alvor. Hver tilbyr OpenVPN- eller L2TP / IPSEC-kryptering med 256-bits sesjonsnøkler. Dette er den samme krypteringsstyrken som brukes av det amerikanske militæret og regjeringen til kommunikasjon med høy sikkerhet.

Privat Internett-tilgang får en liten fordel på kryptering ved å la deg tilpasse krypteringsstyrken og algoritmen som brukes fra deres desktop VPN-klient..

Innstillinger for privat tilgang til kryptering

Tilpass styring av datakryptering, autentisering og håndtrykk med PIAs programvare

Andre sikkerhetsfunksjoner
PIA og ExpressVPN inkluderer begge en VPN kill-switch. Vi elsker denne funksjonen og anbefaler alltid å velge en leverandør som bygger en i programvaren deres. En Kill-switch sørger for at internettforbindelsen din aldri vil lekke ukryptert data (eller din virkelige IP-adresse) hvis VPN kobler ut uventet.

Sikkerhetssammendrag:
PIA får ekstra poeng for justerbare krypteringsinnstillinger (du kan til og med deaktivere kryptering helt for VPN-bruker med lav sikkerhet som geo-avblokkering av videostreamingsider). PIA bruker også 4096-biters håndtrykkskryptering (mye sterkere enn 2048-biters kryptering brukt av de fleste VPN-er).
VINNER: Privat internettilgang

Retningslinjer for personvern / logging

Loggpolitikken er et av de mest kritiske kriteriene for valg av VPN, spesielt for bittorrente brukere. Ved å velge en av disse ekte VPN-leverandørene som ikke logger, sikrer du at det er nesten umulig torrentaktivitet til VPN-kontoen din (eller personlig IP-adresse).

Privat Internett-tilgang: Personvern

PIA garanterer det offentlig de fører ingen aktivitets- eller sesjonslogger av VPN-bruken din. Dette betyr at de ikke logger eller registrerer nettloggen din, nedlastinger eller innkommende / utgående IP-adresse. De er i stand til å opprettholde en “ingen logger-policy” fordi PIA er basert i USA (hvor lovene om lagring av data ikke gjelder VPN-tjenester).

Privat Internett-tilgang krever minimal informasjon for å opprette en konto. Alt du trenger er en e-postadresse (engangs e-post fungerer også) og en fra betaling. Anonyme betalinger aksepteres i form av Bitcoin eller gavekort. Etter vår mening er det ikke nødvendig å betale anonymt, men gjør det gjerne hvis du vil ha det ekstra personvernet.

ExpressVPN: Personvern

ExpressVPN tilbyr ikke helt det samme personvernnivået som PIA når det gjelder loggpolitikken. De logger ingen VPN-aktivitet (nettsteder du besøker, filer lastet ned, osv.), Men logger sesjonsmetadata (KB overført data, VPN-server brukt, tilkoblingsvarighet). Heldigvis, ExpressVPN inkluderer ikke IP-adressen din i tilkoblingsloggene (fra 1. januar 2016).

Bitcoin-betalinger aksepteres hvis du vil betale anonymt.

Sammendrag av personvern / logging

Selv om ExpressVPN ikke logger på IP-adressen din, er de fremdeles ikke en ekte VPN-leverandør uten ‘logger’. PIA er en av de første ikke-loggførende VPN-ene og fremdeles en av de beste.
VINNER: Privat internettilgang

PROGRAMVARE / Funksjoner

Mens begge VPN-ene er funksjonsrike, er dette området der ExpressVPN virkelig skinner. Programvaren deres er stabil, intuitiv og tilbyr ekstra funksjoner som PIA ikke gjør. ExpressVPN har også mer enn 3X så mange serverplasser som PIA.

Privat Internett-tilgangsprogramvare

Programvaren til Private Internet Access har utmerkede sikkerhetsfunksjoner og krypteringsinnstillinger, selv om serververktøyet deres er litt vanskelig nå som de har mer enn 30 serverplasseringer. Her er det viktigste programvaregrensesnittet:

Programvareinnstillingsmeny

PIAs “Avanserte” innstillingsfane (vist til høyre) gir deg en rekke alternativer: Du kan velge å autolansere / autokoble, velge UDP vs. TCP-tilkobling, sette portport videresending eller aktivere lekkasjeproteksjonsfunksjoner.

Videresending av havn:
Dette er en avansert funksjon, og PIA er en av bare noen få VPN-er som tilbyr det. Den skal bare brukes hvis du ikke kan komme deg gjennom en brannmur på noen annen måte (da det kan skape sikkerhetshull).

IP lekkasjebeskyttelse: Kill-Switch, DNS-lekkasjebeskyttelse og IPv6 lekkasjebeskyttelse bidrar til å forhindre de tre vanligste typene VPN-identitetslekkasjer. Du kan slå dem av og på med et enkelt klikk.

Bilde

Programvareinnstillinger for privat Internett-tilgang

PIA-servervalgverktøy

I stedet for å velge en serverplassering fra hovedvinduet til VPN-programvaren, tar PIA en annen tilnærming.

Den eneste måten å velge en ny server er ved å høyreklikke på PIA-systembakkeikonet. Dette vil starte servervalget dialog. Deretter klikker du bare på hvilket som helst sted i listen og VPN begynner å koble seg til.

Denne metoden gir rask og enkel tilgang for raske serverendringer, men er litt vanskelig å skanne listen for ønsket server. Listen vil også være høyere enn skjermen hvis du ikke har en skjerm med høy oppløsning, og tvinger deg til å bla gjennom listen.

Det er en mindre irritasjon, men kan definitivt forbedres.

Privat Internett-tilgangsservervisning

Visning av PIA-servervalg (høyreklikk på ikonet for å starte)

ExpressVPN-programvare

ExpressVPN bygde inn en rekke funksjoner i skrivebordsprogramvaren, inkludert:

 • DNS-lekkasjebeskyttelse
 • Posisjonsvelger / favoritt-servere
 • Valg av protokoll (velg fra OpenVPN, PPTP, L2TP eller SSTP-protokoll)
 • Speed ​​Tester

DNS-lekkasjebeskyttelse

Denne funksjonen (når den er aktivert i alternativmenyen) sikrer at alle DNS-oppslag (når du skriver www.websitename.com i nettleseren) blir rutet gjennom ExpressVPNs egne sikre DNS-servere. Dette forhindrer at Internett-leverandøren din snupper i nettleserhistorikken din.

Plasseringsvelger / favorittservere

Det er raskt og enkelt å velge din foretrukne serverplassering. Det er flere sorterbare serverlister i programvaren.

Du kan sortere servere etter navn, plassering eller velge spesifikke servere for å legge til i en favorittliste.

ExpressVPN viser deg også de sist brukte serverne hvis du vil koble deg raskt til igjen.

Favoritt servere
For å legge til en hvilken som helst server i listen “Favoritter”, klikker du bare på stjernen ved siden av serverplassen.

Når stjernen er gul, vises serveren i favoritt-serverlisten din, som du får tilgang til ved å klikke på “Stjern” -fanen merket med rødt i øverste venstre hjørne.

ExpressVPN-programvareservere

ExpressVPN-servere

VPN-protokollalternativer

I motsetning til PIA, lar ExpressVPN deg velge mellom hvilken som helst av deres 5 tilgjengelige VPN-protokoller, fra programvarealternativene.

Dette hjelper deg med å skifte mellom protokoller og kan brukes til å finjustere dine sikkerhetsbehov (eller hastighet).

ExpressVPNs tilgjengelige protokoller er:

 • OpenVPN UDP (Sikker + Rask)
 • OpenVPN TCP (Sikker + pålitelig)
 • L2TP (Sikker + Rask)
 • PPTP (Rask, men ikke veldig sikker)
 • SSTP (Pålitelig + Stealth)

Hvis du ikke er sikker på hvilken protokoll du skal bruke, anbefaler vi å holde deg til OpenVPN. Det er den sikreste VPN-protokollen, og er fremdeles ganske rask.

Bruk UDP til aktiviteter med høy båndbredde som torrenting og HD-videostreaming. Bruk TCP hvis datapålitelighet er viktigere enn hastighet (e-post, nettlesing, http-filoverføringer).

ExpressVPN-protokoller

Velg OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP eller ‘Auto’

Programvarekonklusjon og dom

Vi liker definitivt de justerbare krypteringsalternativene som er innebygd i PIAs programvare (omtalt i sikkerhetsdelen). Vi liker også trippel IP-lekkasjebeskyttelse.

Når det er sagt, har ExpressVPN så mange unike funksjoner som gjør programvaren deres til en glede å bruke. Dessuten får du tilgang til alle fem VPN-protokollene deres (mens PIAs programvare bare tillater OpenVPN TCP eller UDP). PIAs servervalg er også litt vanskelig. Hvis de fortsetter å legge til serverplasseringer, vil de trenge et nytt grensesnitt for servervalg.
VINNER: ExpressVPN

PIA vs. ExpressVPN: Speedtest

Hastighet er definitivt en av de tre viktigste faktorene folk vurderer når de velger VPN. Du vil ikke at tilkoblingshastigheten skal synke dramatisk bare fordi du tar sikkerheten din på alvor.

Heldigvis presterte PIA og ExpressVPN ganske bra i vår hurtigste test. Begge er godt over gjennomsnittet sammenlignet med resten av VPN-bransjen. Begge takler hastigheter på over 50 Mbps (forutsatt at ISP-tilkoblingen din er minst så rask).

Her er de raskeste resultatene…

Privat tilgang til hastighet

Canada hastighetstest PIA

PIA Speedtest (Toronto, Canada)

Nederland hastighetstest

PIA Speedtest (Nederland)

ExpressVPN-hastighet

ExpressVPN hastighetstest (London, Storbritannia)

ExpressVPN hastighetstest (London, Storbritannia)

ExpressVPN hastighetstest (Nederland)

ExpressVPN hastighetstest (Nederland)

Hastighetstestanalyse / dom:
Som du ser, satte begge VPN-ene fast hastighet på internasjonale serverplasser (alle hastighetstester ble utført fra USA).

Det er imidlertid klart at ExpressVPN er litt mer konsistent med hastigheter overalt. Videre knuste ExpressVPN PIA på oppstrøms hastigheter. Hvis opplastningshastighet er viktig for deg, bør ExpressVPN tjene deg godt.

VINNER: ExpressVPN (med liten margin)

Torrentvennlighet / Torrentfunksjoner

Hvis du er den viktigste grunnen til å kjøpe en VPN er å laste ned torrenter anonymt, er denne delen ekstremt viktig. Hvis ikke, kan du gjerne hoppe over det.

I dette avsnittet skal vi se på hver enkelt leverandørers holdning til småbrukere. Vi vil også undersøke hvilke (om noen) nyttige funksjoner hver tjeneste inkluderer som gir ekstra verdi for torrent- / p2p-nedlastere.

Privat internettilgang Torrentvennlighet: 10/10

Privat Internett-tilgang oppnådde en perfekt 10/10 på vårt torrentvennlighetsdiagram, som rangerte 21 VPN-leverandører. Her er grunnene til at PIA toppet listen vår som den beste torrent VPN i 2015…

Innloggingspolicy
PIA tar “Zero-Logs” -politikken svært alvorlig. De har til og med forsvart det i retten mot FBI. Det er ikke et gimmick eller markedsføringstriks, det er kjernen i PIAs identitet. Personvern er en topp prioritet.

SOCKS Proxy
Alle PIA-abonnenter får gratis tilgang til en Nederland-basert SOCKS5 proxy-server. Hvis du ikke er kjent med SOCKS-fullmakter, er de et ideelt valg å proxy-torrentforbindelsene dine inne i din favoritt-torrent-programvare. Proxy-serveren er ekstremt rask (det er faktisk en serverklynge) og kan brukes med eller uten at VPN er aktiv.

Vi har installasjonsveiledninger som viser deg hvordan du konfigurerer mange forskjellige torrentklienter, inkludert uTorrent, Vuze, Deluge, QBittorrent og Flud (Android).

Når du vurderer at andre selskaper (som Torguard og BTGuard) tar rundt $ 5 per måned for å legge til SOCKS proxy-tjeneste, blir det tydelig hvor stor bonusfunksjon dette er.

Torrenter tillatt på alle servere
De fleste VPN-er tillater bare p2p / torrents på spesifikke servere / land, vurderer noen steder for risikabelt. PIA tar en annen tilnærming – De tillater p2p-trafikk på en hvilken som helst server, men bruker en egenutviklet teknologi for å rute P2P-trafikk gjennom en andre VPN-tunnel hvis du er på en “høyrisikoserver”..

Denne prosessen blir sømløst utført bak kulissene, og de fleste brukere har ingen anelse om at det skjer. Denne teknikken kan redusere torrenthastighetene dine litt, men du kan unngå hastigheten som treffes ved å feste seg på p2p-vennlige steder. Tips: Unngå servere fra USA, Storbritannia og Australia.

ExpressVPN Torrent-vennlighet: 7/10

En score på 7 er fremdeles anstendig, og gjør ExpressVPN til en passende kandidat for anonyme torrenter (siden de ikke inkluderer IP-adressen din i serverloggene). Hovedpoenget er imidlertid at ExpressVPN ikke er i stand til å tilby den samme ekstreme personverngarantien som PIA.

ExpressVPN inkluderer ikke en SOCKS-proxy (som PIA gjør), men programvaren deres har en kill-switch (en fin p2p-funksjon) og hastighetene deres er ganske raske. Alt annet, men PIA vil imidlertid vanligvis være et bedre valg hvis VPN-bruk nr. 1 vil være torrenter.

VINNER: Privat internettilgang

Priser & Angrerett

PIA og ExpressVPN er priset i motsatte ender av VPN-spekteret. ExpressVPN retter seg mot premium VPN-markedet, med et års abonnement som koster $ 100. Det er 2,5 ganger prisen på et 1-års PIA-abonnement. Privat Internett-tilgang koster $ 39,95 for 1 års planer (som fungerer til en skitten billig $ 3,33 / måned).

Dyrere betyr ikke alltid bedre når det kommer til VPN-er. Pricier VPN-tjenester har imidlertid en tendens til å være bedre på to områder:

 1. Hastighet (De har råd til mer båndbredde / bruker)
 2. Kundeservice (Gi mer støtte / teknisk ansatte)
 3. programvare (Høyere budsjett for utvikling av programvare og mobilapp).

Dette stemmer tydelig også for ExpressVPN, og de skilte seg mest ut i ‘Speedtests’ og ‘Software’ i VPN-sammenligningen vår.

Hvorvidt en moderat hastighet og programvareoppgradering er mer enn dobbelt så verdt for deg, er et personlig valg. Det er ikke noe riktig eller galt svar, men etter min erfaring er de fleste helt fornøyde med PIA, som ble tildelt ‘Best Cheap VPN’ av redaktøren vår..

Angrerett

Begge disse leverandørene tilbyr 100% refusjonsgaranti, uten betingelser eller begrensninger knyttet (så lenge du ber om refusjon innen den tillatte tidsrammen).

Vi anbefaler å dra nytte av disse refusjonspolicyene, fordi de lar deg prøve flere VPN-tjenester tilnærmet risikofri til du finner den perfekte.

Express VPN Refusjonspolicy – 30 dager

ExpressVPN lar brukere be om og motta 100% refusjon av abonnementsprisen innen de første 30 dagene etter tjenesten. De vil til og med vurdere refusjon etter det 30 dagers vinduet hvis du kan bevise at tjenesten deres var utilgjengelig eller ikke fungerer som den skal.
Du kan kansellere kontoen din med full refusjon innen 30 dager etter det første kjøpet … Refusjoner utover det 30 dagers kjøpsvinduet vil bli vurdert, etter ExpressVPNs skjønn, bare hvis en abonnent kan demonstrere at tjenesten ikke var tilgjengelig eller brukbar i løpet av abonnementsperioden og at det ble gjort rimelige forsøk på å kontakte ExpressVPN for å løse problemet – ExpressVPN TOS

Policy for tilbakebetaling av privat internett – 7 dager

PIA har 100% refusjonsgaranti de første 7 dagene etter at du registrerte deg. En 7-dagers refusjonspolicy ser ut til å være bransjestandarden (selv om noen få selskaper velger 15 eller 30 dagers garanti).
Hvis du er mindre enn 100% fornøyd med PrivatInternetAccess.com VPN-tjenesten, vil vi gjerne tilbakebetale betalingen din hvis refusjonen blir bedt om innen syv (7) dager fra kjøpsdatoen. Forespørsler som sendes senere enn 7-dagers kjøpsdato-vinduet, blir avslått – PIA Servicevilkår

COncludering og anbefalinger

Enten du velger ExpressVPN vs privat Internett-tilgang, kommer virkelig ned på et par faktorer:

 1. Blir torrenting din primære VPN-bruk?
 2. Hvor mye er du villig til å bruke?

Privat internettilgang

Ikke la billig prisen lure deg, PIA er en utmerket VPN-tjeneste rundt hele verden, og vår # 1 anbefalte VPN for bitorrente brukere.

Pros:

 • Ekte “No-Logs” -policy
 • SOCKS Proxy inkludert
 • Trippel IP lekkasjebeskyttelse
 • Fast

Ulemper:

 • Færre serverplasseringer enn ExpressVPN
 • Programvare tillater bare OpenVPN-protokoll

ExpressVPN

ExpressVPN har enestående programvare, og deres mobile VPN-apper (iOS, Android) er noe av det beste, så hvis mobilsikkerhet er prioritert, er de verdt en lang titt. Når det er sagt, ExpressVPN er ganske dyrt. IPVanish er en annen VPN du bør vurdere, siden de har veldig raske hastigheter og god programvare, men likevel billigere enn ExpressVPN.

Pros:

 • Flotte desktop og mobile VPN-apper
 • Litt raskere enn PIA

Ulemper:

 • De holder tilkoblingslogger (men ikke IP-adresse)
 • Dyrt.

Bunnlinjen

_And $ 3,33 / måned er PIA sannsynligvis for god avtale til å gi opp. Jeg har mer enn 10 aktive VPN-abonnementer, men bruker fortsatt PIA daglig. Det er raskt, pålitelig, og jeg elsker deres dedikasjon til personvern. Overbevist ennå? Registrer deg for PIA!

Flere nyttige artikler & Guides

Guides
Bruk uTorrent anonymt
Bruk QBittorrent anonymt
Anonym torrenting i 3 trinn
Proxy vs. VPN for sikre torrenter
Torrentkrypteringsveiledning
anmeldelser
Privat internettilgang
Torguard
Proxy.sh
IPVanish
VPN-sammenligninger
PIA vs. IPVanish
PIA vs. Torguard
PIA vs. Hidemyass
Torguard vs. BTGuard: Torrent Proxy

Takk for at du har lest denne VPN-sammenligningen 🙂

Privat internettilgang

Besøk nettstedet

7-dagers 100% refusjonspolicy

ExpressVPN

Besøk nettstedet

30-dagers refusjonspolicy
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me