Privat tillgång till Internet mot NordVPN

Privat tillgång till Internet mot NordVPN: Jämförelse 2018

Privat internetuppkoppling och NordVPN är två utmärkta torrentvänliga VPN-leverantörer. Och de är båda otroligt prisvärda, med nuvarande erbjudanden som prissätter PIA till $ 3,33 / månad och NordVPN en fantastisk $ 2,75 / månad (3 års plan).


Inte bara rankas de nära toppen av våra favorit-billiga VPN, de är också toppkonkurrenter för den bästa övergripande platsen. Deras funktionsuppsättning är väldigt lik och innehåller viktiga torrentfunktioner som: en Kill-Switch, Socks5 Proxy och IP-läckskydd.

Men NordVPN har några extra knep som kan ge det fördelen. Läs vår fullständiga jämförelse nedan för att se hur de staplas i var och en av följande kategorier:

Jämförelseämnen

Vi kommer att jämföra PIA och NordVPN med varandra i vart och ett av ämnena nedan. Klicka på länken för att hoppa över till valfritt avsnitt i denna jämförelse.

 1. säkerhet
 2. Integritets- / loggpolicy
 3. Programvara / Funktioner
 4. Fart
 5. Torrvänlighet och Torrent-funktioner
 6. Prissättning

Privat internetåtkomst kontra NordVPN: Sammanfattning

Privat internetuppkoppling

Bild

Hemsida: Privateinternetaccess.com
Recension: Private Internet Access Fullständig recension

 • Baserat i USA
 • Inga loggar. Period. (lära dig om VPN-loggar)
 • Socks5 Proxy ingår (nederländsk server)
 • 256-bitars kryptering (anpassningsbar)
 • Kill-switch ingår (förhindra IP-läckor)
 • Torrenter tillåtna på alla servrar
 • Månadspris: $ 6.95 / month
 • Bästa erbjudande: $ 3,33 / månad (1 års plan)

NordVPN

Bild

Hemsida:Nordvpn.com
Recension: NordVPN Review (2018)

 • Baserat i Panama
 • Inga loggar. Period.
 • Socks5 och HTTP Proxy ingår (12+ platser)
 • 256-bitars kryptering (ej justerbar)
 • Kill-Switch, DNS, IPv6 Läckskydd
 • Torrenter på alla servrar (vissa är p2p-optimerade)
 • Månadspris: $ 10.00 / month
 • Bästa erbjudande: $ 2.75 / month (Tidsbegränsat erbjudande)
Favoritfunktioner för privat tillgång till Internet:

Privat internetåtkomst är en VPN-tjänst utan krusiduller som bara fungerar. PIA är legendariskt inom fildelarsamhället och har varit go-to VPN i flera år.

Det är den enda VPN (som vi vet) som har integritetspolicy har testats av FBI i domstol (och vunnit).

2 funktioner som verkligen sticker ut är PIA: s “port forwarding” -alternativ (bra för att komma igenom brandväggar) och deras kryptering med justerbar styrka. Detta låter dig optimera din hastighet på långsammare anslutningar.

Våra favoritfunktioner i NordVPN:
NordVPN är verkligen en allt-i-ett VPN-tjänst. Det är som en VPN-önskelista när du tittar på deras funktionsuppsättning.

Det är inte bara en helt nollloggad VPN-baserad i en integritetsparadis (Panama), utan de är också torrentvänliga och har speciella p2p-optimerade servrar. Många p2p-platser inkluderar också Socks5-proxyservice för att dubbelhoppa dina torrenter i din favorit torrentklient (vi har installationsguider).

Och utöver allt detta har NordVPN inbyggd SmartDNS och arbetar med Netflix, Hulu, HBOGo och dussintals andra geo-begränsade strömningstjänster.

Och nämnde jag att det under en begränsad tid är tillgängligt för bara $ 2,75 / månad? (30-dagars 100% återbetalningspolicy)

säkerhet

kryptering

kryptering är det en central funktion som gör ett VPN så kraftfullt. Det kryper i din webb- och torrentrafik så att ingen mellanhand (som din Internetleverantör) kan se vad du gör online.

Och NordVPN och PIA erbjuder båda otroligt stark 256-bitars AES-kryptering (den officiella NIST-standarden) på sina VPN-tunnlar.

Varje VPN-leverantör har också ett par extra knep i ärmen:

NordVPN: NordVPN har dubbla krypteringsserver (dubbla hopp) som dirigerar din trafik genom två VPN-nav och lindrar den i två krypteringslager. Du kan också välja att använda deras VPN över Tor-servrar (leder VPN-tunneln via Tor-nätverket för extra integritet). Du vill antagligen bara använda dessa funktioner för mycket känsliga online-aktiviteter, eftersom dessa servrar tenderar att vara mycket långsammare.

Privat internetuppkoppling: PIA ger dig full anpassningsbar kontroll över krypteringsstyrkan och algoritmen som används för att skydda dina data. Du kan styra dessa inställningar direkt från appen (Windows, Mac eller Android). Till exempel använder du lättare 128-bitars kryptering (eller ingen alls) när du vill ha mer hastighet och mindre säkerhet (som strömning eller spel).

Privat krypteringsinställningar för privat åtkomst

Privat internetåtkomst har justerbara krypteringsinställningar

Andra säkerhetsfunktioner

Nordvpn och Privat internetuppkoppling båda har ytterligare säkerhetsfunktioner utöver deras starka källkod med öppen källkod. De viktigaste är:

Kill-Switch: Detta är en mjukvarufunktion som omedelbart stänger av internetåtkomst om VPN-anslutningen misslyckas av någon anledning. Detta förhindrar att data överförs över en okrypterad kanal och se till att dina torrentkamrater inte ser din riktiga IP-adress. Både PIA och NordVPN har en inbyggd kill-switch.
En VPN-loggningspolicy är en av de mest förbises faktorerna när du väljer en leverantör. Det är förmodligen det viktigaste att tänka på om du kommer att använda VPN för torrenting. Vi rekommenderar alltid att du väljer ett VPN som aldrig loggar din IP-adress och förstör några metadatalloggar inom 24 timmar.

DNS & IPv6 Läckskydd: Medan krypteringen som används av en VPN är extremt säker, implementerar programvara (till och med operativsystem) ibland VPN-tunneln på ett säkert sätt på grund av problem med bakåtkompatibilitet med gamla maskiner. Detta kan skapa två typer av läckor:

 1. DNS-läckor: Där dina DNS-uppslag (när du besöker en webbplats) dirigeras till din ISP: s DNS-servrar istället för VPN-leverantörens.
 2. IPv6-läckor: Där trafiken dirigeras på ett säkert sätt via det nya IPv6-protokollet istället för det gamla IPv4-protokollet.

Lyckligtvis har många VPN (dessa två inkluderade) byggt in läckeförebyggande teknik i sin programvara. Både Nord och PIA låter dig blockera båda typer av läckor med ett enkelt kryssrutealternativ i programvaruinställningarna. I våra tester fann vi att det fungerade felfritt (inga läckor upptäcktes på ipleak.net).

  Rekommenderad läsning: VPN: er som tillåter torrents / p2p och håller inga loggar överhuvudtaget.

  Integritet / Loggning

  Privat tillgång till Internet: Sekretess

  Privat internetuppkoppling har varit i framkant av konsumenternas integritet så länge företaget har existerat. PIA var en av de första “No Log” VPN-tjänsterna i världen och startade ganska mycket den loglösa VPN-rörelsen. Och de är fortfarande den enda VPN i världen som har sin nollloggaranti verifierad vid domstol.

  Loggningspolicy:
  Privat internetåtkomst lagrar inte eller registrerar någon vpn-aktivitet eller sessiondata. De loggar inte de webbplatser du besöker, filer du laddar ner eller lagrar till och med en historik över dina anslutningstider och tilldelade IP-adresser. De flesta VPN: er håller “anslutningsloggar” som enkelt kan användas för att spåra nedladdningshistorik för torrent till en specifik användare. PIA behåller inte anslutningsloggar.

  Annan sekretess:
  PIA använder inte injicera några spårningskakor från tredje part i deras dataström (som vissa “gratis” VPN: er är kända för att göra). De tar också extra försiktighetsåtgärder för att skydda din webbhistorik genom att använda privata (PIA-kontrollerade) DNS-servrar. Detta ser till att din VPN-anslutning inte dirigerar dnsförfrågningar (webbadresser) till icke-säkra servrar som dina ISP: er.

  NordVPN: Sekretess

  NordVPN matchar PIA-punkt för integritet. Detta inkluderar en noll-loggaranti, inga anslutningsloggar och privata DNS-servrar. De lägger också till specialserver för förbättrad anonymitet som VPN-Over-Tor och Double-Hop (Double Encryption) -server.

  De har inte haft möjlighet att testa sin integritetspolicy vid domstol ännu (och de vill inte heller behöva) men det finns ingen anledning att tro att NordVPN inte är så bra som deras ord.

  Och Snowden-typerna som läser detta kommer gärna att veta att NordVPN är baserat i Panama, vilket teoretiskt kan göra företaget mindre sårbara för NSA-spioneringskrav (PIA är ett USA-baserat företag). Men det är långt bortom de flesta torrentfanatiker.

  Sekretess- / loggningsöversikt

  PIA visade sig pålitligt (och mycket anonymt) vid domstolen. Det är värt mycket. NordVPN slår dem med fler integritetsfunktioner, så vi kommer att kalla detta en oavgjort.
  VINNER: Slips

  Programvara / funktioner

  Privat internetåtkomst och NordVPN har mycket olika program. Den ena handlar om funktionell kontroll av allt krypto (PIA), medan det andra (Nord) handlar om att ge enkel, användarvänlig tillgång till kraftfulla funktioner.

  Eftersom dessa två VPN: er är så lika på många andra områden (hastighet, integritet, torrvänlighet) kan valet mycket väl komma till vilken programvarustil och funktionsuppsättning du föredrar.

  Översikt

  Programvara för privat åtkomst till Internet

  PIAs programvara är inte snygg. Det är funktionellt och kraftfullt. Och uppriktigt sagt önskar jag att fler VPN-utvecklare skulle kopiera sin modell. PIAs programvara sätter finkornig kryptering och integritetskontroll i ett gränssnitt. Det finns inga komplicerade menyer att navigera eller 6 olika inställningsskärmar.

  Du kan få allt du behöver från vyn “avancerade inställningar”. Här är vad du hittar:

  Bild

  Du får full kontroll över viktiga integritets- och protokollverktyg inklusive:

  Kopplingstyp – TCP eller UDP
  Vidarebefordran av hamnar
  PIA ‘MACE’ – PIA: s egenannonserade ad-blockerare och skadliga filter
  Kill-Switch – Blockerar tillgång till internet om VPN-tunneln misslyckas. Rekommenderas för säkrare torrenting.
  DNS / IPv6 läckeskydd: Förhindra de vanligaste sätten en VPN kan av misstag läcka identifierande information.

  Om du bläddrar nedåt hittar du också krypteringsinställningarna, som låter dig välja exakt kryptering, handskakningsprotokoll och krypteringsstyrka som används av VPN. Standardinställningarna för 128-bitars AES med 2048-bitars RSA-handskakning är optimala för de flesta användare. Om du vill ha mer säkerhet kan du uppgradera till 256-bitars AES men vara medveten om att dina hastigheter antagligen kommer att sjunka något.

  Bild

  Serverval

  Till skillnad från de flesta VPN-appar som har servernvalsvyn i huvudprogramvaruvyn, gör PIA det lite annorlunda. Istället högerklickar du på PIA-ikonen i systemfältet och väljer en server från popup-menyn. Du kan också välja “Auto-connect” -servern från huvudvyn om du ofta verkar samma plats.

  För närvarande finns det cirka 25 serverplatser i 12 länder.

  Andra PIA-funktioner (och vad de saknar)

  Programvaruplattformar: PIA har mjukvara för alla större plattformar, inklusive iOS, Mac, Android och Windows. Deras mobilapp är en av mina favoriter och är otroligt snabb och stabil. Den körs till och med på en Firestick / FireTV om du laddar den.

  SOCKS5 Proxy: Obegränsad bandbredd på PIA: s nederländska proxyserver ingår gratis med alla planer. Den kan användas för att dubbelhoppa din torrentrafik för extra integritet. Kolla in vår uTorrent och Vuze-guide om hur du gör detta.

  Neflix Support: Tyvärr är PIAs IP-adresser blockerade av Netflix, och du måste koppla bort från ditt VPN varje gång du vill strömma. Netflix blockerar mer än 90% av de bästa VPN-leverantörerna för att förhindra missbruk (även om NordVPN fungerar felfritt).

  NordVPN-programvara

  NordVPNs programvara är definitivt lite mer elegant än PIA: s. Och det finns mycket kraft här, men det mesta av magin görs bakom kulisserna med färre alternativ och inställningar.

  En riktigt viktig funktion är NordVPNs SmartPlayTM-teknik, som gör att du automatiskt kan spärra Netflix, Hulu och 50 andra VOD-strömningstjänster över hela världen. Det är fantastiskt, och Nord är en av få VPN: s kvar som kan påstå sig vara Netflix-kompatibel.

  Platsväljare / favoritservrar

  Servrar kan väljas från en alfabetisk platslista, sorteras efter den minst laddade (snabbast) eller väljas från en världskartvy (bild nedan).

  Bild

  NordVPN-inställningar och protokollalternativ

  NordVPN låter dig välja antingen TCP- eller UDP-protokollet (snabbast) för din VPN-trafik. För att komma åt dessa inställningar måste du gå till den avancerade menyn på inställningsskärmen.

  Här kan du också välja anpassade DNS-servrar om du vill, eller bara använda Nords egen privata nolllogg-DNS. Ett bra alternativ för gratis tredjeparts-DNS är Googles som använder IP-adressen 8.8.8.8 och 8.8.4.4 (bild).

  Det finns också ett Kill-Switch- och ‘Stealth’-protokollalternativ för extra säkerhet. IPv6-skydd är inbyggt och Nords klient skickar inte trafik över IPv6 medan du är ansluten.

  Deras stealthprotokoll kommer att dölja din OpenVPN-trafik som icke-VPN-trafik, vilket gör det svårare för en nätverksadministratör eller brandvägg att blockera den. Denna teknik är användbar i offentliga nätverk som skolor, hotell, flygplatser osv.

  Speciella servertyper:

  Dubbel VPN: Rutar din trafik genom två olika VPN-humle och krypterar data två gånger (med en separat nyckel).
  VPN-Over-Tor: Rutar din VPN-trafik genom Tor-löknätverket. Mycket anonym
  Strömning: Snabbströmning med hög hastighet med inbyggd Smartplay-teknik.
  Anti-DDOS: Perfekt för spel. Låg fördröjning med DDOS-skydd.

  ExpressVPN-protokoll

  Välj OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP eller ‘Auto’

  PIA vs. NordVPN: Hastigheter & Hastighets test

  Nedan visas resultaten från vår head-to-head hastighetstest:

  Privat åtkomsthastighetstest

  Privat internetuppkoppling USA snabbtest

  PIA hastighetstest (USA)

  PIA Europe speedtest (Frankrike)

  PIA hastighetstest (Paris, Frankrike)

  NordVPN hastighetstest

  NordVPN hastighetstest (USA)

  NordVPN Speedtest (Chicago, USA)

  NordVPN hastighetstest (Nederländerna)

  NordVPN hastighetstest (Nederländerna)

  Hastighetstestanalys / bedömning:
  Privat internetåtkomst är genomgående snabb och kan nästan maximera vår bandbredd på servrar i närheten (testad på 100 Mbps anslutning). Det är särskilt imponerande med tanke på prispunkterna ($ 3,33 / månad för PIAs 1-åriga prenumeration).

  NordVPN är lite mer inkonsekvent. Med lite arbete kan du hitta snabba servrar i USA och delar av Europa, men deras p2p-optimerade nederländska servrar var tröga med att testa.

  VINNER: Privat Internet-åtkomst

  Torrentvänlighet / Torrentfunktioner

  Om du är den främsta anledningen till att köpa ett VPN är att ladda ner torrenter anonymt, är detta avsnitt extremt viktigt. Om inte, känn dig fri att hoppa över det.

  I det här avsnittet tittar vi på varje leverantörs inställning till bittorrenta användare. Vi undersöker också vilka (om några) användbara funktioner som varje tjänst innehåller som ger extra värde för torrent / p2p-nedladdare.

  De viktigaste funktionerna som en mycket torrentvänlig VPN-leverantör bör ha är:

  • Nolllogg Sekretesspolicy: Det går inte att spåra torrentaktivitet av din offentliga IP-adress
  • Kill Switch: Förhindra IP-läckor om VPN kopplar bort
  • Torrenter tillåtna på flera serverplatser
  • Snabba hastigheter
  • Socks5 proxy ingår: Extra hop eller alternativ till VPN-tunneln. Konfigurerad inuti din torrentklient.

  Sammanfattning: Båda dessa VPN: er ger den högsta nivån av torrent-integritet och var och en fick en perfekt 10/10 på våra rankningar med torrentvänlighet.

  Privat internetuppkoppling Torrentvänlighet: 10/10

  Privat internetåtkomst är en av de mest torrentvänliga VPN-leverantörerna i världen och ett toppval (nr 1 enligt våra uppskattningar) bland alla bittorrentanvändare. De toppade också våra “Bästa Torrent VPN” -ranking 2014, 2015 och 2016.

  PIA Torrentpolicy

  Privat internetåtkomst tillåter specifikt torrenting och andra fildelningsaktiviteter på deras VPN-nätverk. Det finns inga specifika begränsningar för serverplatser. PIA omdirigerar emellertid torrentrafiken bakom kulisserna från vissa serverplatser. För de snabbaste hastigheterna bör du använda en Nederländerna, Schweiz eller Kanada-baserad VPN-server.

  IPVanish Torrent-relaterade funktioner:

  Om du laddar ner torrenter ofta kan du behöva en mer specifik funktionsuppsättning än många VPN-leverantörer erbjuder. Lyckligtvis har privat internetåtkomst nästan alla de viktigaste sekretess- / säkerhetsfunktioner du vill ha.

  Här är PIAs bästa funktioner för torrentanvändare:

  • “Nolllogg” -policy: Vi rekommenderar alltid att du väljer ett VPN som inte loggar. PIA är riktmärket för VPN-loggar.
  • Kill-Switch: Du vill inte att din IP-adress ska läcka om VPN kopplar bort. PIAs programvara har en kill-switch som omedelbart kommer att stoppa din internetanslutning om VPN misslyckas. Finns på alla plattformar
  • Torrentvänliga serverplatser: PIA har snabba servrar i många torrentvänliga länder, inklusive Schweiz och Nederländerna.
  • SOCKS5 Proxy: Rutt din torrenttrafik genom PIAs nederländska proxyserver. Vi har installationsguider för uTorrent, Vuze och QBittorrent
  • 128 eller 256-bitars kryptering: Detta är den starkaste krypteringsstyrkan som finns (som fortfarande ger rimliga hastigheter). Det är samma krypteringsstyrka som den amerikanska militären använder för kritisk kommunikation. Torrentkryptering hindrar din Internetleverantör från att läsa din trafik eller se vilka filer du laddar ner. Det hjälper också till att förhindra strypning av dina torrenter. Vi rekommenderar att du använder lättare (128-bitars) kryptering och UDP-protokoll för att få de snabbaste torrenthastigheterna

  NordVPN Torrentvänlighet: 10/10

  NordVPN matchar PIA-punkt för punkt på torrentfunktioner. Dödsbrytare, kryptering, inga loggar och torrentoptimerade platser. Och de får faktiskt en liten fördel eftersom deras inkluderade SOCKS5-proxytjänst har mer än 10 torrentvänliga serverplatser. PIA har bara en (Nederländerna).

  För instruktioner om hur du ställer in NordVPNs proxy i din favorit torrentklient (uTorrent, Vuze, Deluge, QBittorrent, Flud …) kolla in vår NordVPN torrentguide.

  NordVPNs lista över torrentfunktioner:

  • Zero-Log: NordVPN har inga loggar och är baserat i Panama (känd för sina strikta integritetslagar).
  • Killomkopplare (2 typer) + DNS-läckskydd: Läcka aldrig din riktiga IP till torrent-kamrater.
  • Torrentvänliga servrar: NordVPN tillåter torrenter på alla servrar men föredrar att du använder deras 12 högbandbredd p2p-optimerade serverplatser.
  • SOCKS5 Proxy ingår: Fungerar med alla större torrentklienter. 10+ platser som är p2p-optimerade.

  Torrentvinnare: Trots att PIA är en legend i torrentutrymmet, får NordVPN kanten här tack vare deras extra proxy-platser. Vi är ett stort fan av torrent-proxy-anonymiseringsstrategin. Och NordVPN har en otrolig återbetalningspolicy så du kan .

  Prissättning (Vilken leverantör är det bättre erbjudandet?)

  Nord och PIA prissätts båda extremt konkurrenskraftigt, särskilt om du väljer en längre prenumerationsperiod. PIA kan fås för en $ 3,33 / månad om du förbinder dig till en 1-årig prenumeration och NordVPN för närvarande tillgängligt för en galen 2,75 $ / månad (3-års begränsad tidserbjudande).

  Privat internetpris & Återbetalningspolicy

  Planera prissättning för privat Internet-VPN

  Privat Internet-åtkomst hade hållit samma prissättning i mer än 5 år. Allt förändrades när NordVPN lanserade sin vansinniga långsiktiga prenumerationsavtal på $ 3. Sedan dess har PIA lagt till ett tvåårigt alternativ för sig till $ 2,91 / månad. Alla planer har samma funktioner, den enda skillnaden är prenumerationslängden och effektiv månatlig kostnad. Dom är:

  • 1 månad: $ 6.95
  • 1 år: 39,95 $ (3,33 $ / månad)
  • 2 år: 69,95 $ (2,91 $ / månad)

  Alla planer har obegränsad bandbredd, noll loggar och full tillgång till PIAs Socks5-proxyserver. Du kan också prova alla planer som är riskfria i 7 dagar tack vare PIA: s 100% återbetalningsgaranti:

  Återbetalningspolicy: 7 dagar
  PIA har en ovillkorlig 7-dagars återbetalningspolicy. Det finns inga bandbredd eller användningsgränser som diskvalificerar dig från att kräva återbetalning. Skicka bara e-postmeddelande inom sju dagar efter det att du registrerade dig och de ger ut en full återbetalning.

  NordVPN: s prissättning / återbetalningspolicy

  Prissättning:
  NordVPN tog VPN-branschen med storm med sin funktionsuppsättning (Netflix-kapabel och torrentvänlig) men de ökade verkligen marknadsandelarna när de blev aggressiva med prissättning.

  Ett prenumeration på 1 år kostar endast 5,75 USD / månad (billigare än den genomsnittliga nollloggen VPN)

  Men det blir ännu sötare. Under en begränsad tid erbjuder de ett galen 3-årigt prenumerationsalternativ, prissatt till endast $ 2,75 / månad. Det är 77% rabatt på det normala priset, och ett pris som vi anser är för bra för att gå igenom.

  Återbetalningspolicy: 30 dagar
  NordVPN är också industristandarden när det gäller deras återbetalningspolicy. De accepterar återbetalningsförfrågningar i upp till 30 dagar från din första prenumeration (ja och hela månaden). Om du inte är nöjd kan du kräva 100% återbetalning av ditt köppris.

  Jag antar att de är ganska säkra på att du kommer att gilla tjänsten (jag vet att jag gör det).

  Bild

  Spara 77% på NordVPN »

  COnclusion och rekommendationer

  Det här var en otroligt nära head-to-head batte, och jag använder båda dessa VPNs regelbundet. PIA har varit det bästa valet av torrentnedladdare i flera år (med rätta) och är fortfarande ett av de bästa tillgängliga alternativen. Men där NordVPN verkligen lyser ligger i de icke-torrentfunktionerna.

  • Om du vill komma åt Netflix eller Hulu kommer du att älska deras Smartplay-teknik.
  • Om du vill ha extra säkerhet är VPN-over-Tor integritetsnivå på nästa nivå
  • Och Socks5-proxyservrar på mer än 10 olika platser ger extra flexibilitet som en del av en torrent-proxyinställning.

  Privat internetuppkoppling

  PIA är no-frills VPN för hardcore torrenters. Om du behöver den bästa blandningen av hastighet, integritet och kontroll, är PIA VPN för dig.

  Fördelar:

  • Sann policy “No-Logs” (testad i domstol)
  • Trippel IP-läckskydd
  • Port vidarebefordran kapacitet
  • Snabbare än NordVPN

  Nackdelar:

  • Blockerad av Netflix / Hulu

  NordVPN

  NordVPN är en Jack-Of-All-Trades VPN. Det gör allt. Och om du utnyttjar den begränsade tiden med 77% rabatt, är det den bästa affären som vi har hittat.

  Fördelar:

  • Stora stationära och mobila VPN-appar
  • Noll loggar
  • SOCKS5-proxy på mer än 10 platser
  • p2p-optimerade servrar
  • 30-dagars 100% återbetalningsgaranti

  Nackdelar:

  • Servrarna är något trångt (långsammare hastigheter än PIA)

  Poängen

  Om du bara kommer att torrentera, kommer antingen VPN att ge dig enastående integritet. Endera av dessa leverantörer är en bättre affär än konkurrensen överlägset. Du kan verkligen inte gå fel, men du bör definitivt överväga dina prioriteringar när du väljer en:

  Om du behöver mer hastighet, gå med PIA. Om du vill att extra streaming (Netflix-blockering) eller sekretessfunktioner (VPN-over-Tor) ska du gå med NordVPN.

  En annan anmärkning är att PIAs app fungerar på en brand-TV när sidladdning (för Kodi) och NordVPN: er inte för närvarande.

  Fler användbara artiklar & guider

  guider
  Använd uTorrent anonymt
  Använd QBittorrent anonymt
  Anonym strömning i tre steg
  Proxy kontra VPN för säkra torrenter
  Torrentkrypteringsguide
  recensioner
  ExpressVPN Torrentguide
  Privat granskning av Internet-åtkomst
  NordVPN Review / p2p guide

  VPN-jämförelser
  PIA vs. IPVanish
  PIA vs. Torguard
  PIA vs. Hidemyass
  NordVPN vs. IPVanish

  Tack för att du läste den här VPN-jämförelsen :-)

  Privat internetuppkoppling

  Besök sida

  7-dagars 100% återbetalningspolicy

  NordVPN

  Besök sida

  30-dagars 100% återbetalningspolicy
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map