Privat tillgång till Internet mot Torguard

Privat internetuppkoppling och Torguard är två av de mest populära valen för BitTorrent-användare som vill anonymisera sina torrenter och ladda ner torrenter på ett säkert sätt.

Om du vill hålla din torrentaktivitet privat eller om du bara letar efter en mycket anonym VPN-tjänst är båda dessa utmärkta val (båda har gjort vår lista över de “bästa icke-loggar VPN-tjänsterna”) Men vi sätter dem -för att se vilken som verkligen kommer ut på toppen.

Jämförelsekriterier

För denna jämförelse tog vi hänsyn till allmänna säkerhetsfunktioner såväl som torrentspecifika funktioner, hastighet, kundsupport och mer.

Vi ska titta på:

 • Säkerhet / kryptering
 • Fart
 • Torrent vänlighet
 • Programvara / Funktioner
 • Stöd
 • Pris

Jämförelseöversikt för HEAD to Head

Bild

 • Baserat i USA
 • Inga aktivitetsloggar, inga anslutningsloggar.
 • 256-bitars AES-kryptering (anpassade krypteringsalternativ)
 • 4096-bitars krypteringsnycklar (extremt säkert)
 • Obegränsad bandbredd / dataöverföring
 • Kill-switch säkerhet
 • VPN + Torrent Proxy-tjänst ingår
 • Inga extra torrentspecifika funktioner

PRIS / erbjudanden
Månadspris: $ 6,95 / m
Bästa pris: $ 3.33 / månad (1 års prenumeration)

Våra favoritfunktioner
Privat internetåtkomst ger fler funktioner för ett lägre pris än någon annan VPN. Vi älskar deras engagemang för privatliv (en verklig “zero logs” -policy), hastighet, torrentvänlighet och utmärkt programvara (med anpassad kontroll över krypteringsstyrka och algoritm som används).

Varje PIA-prenumeration inkluderar också obegränsad användning av deras nederländska socks5-proxyserver (bra för torrenter).

Bild

 • Baserat i USA
 • Inga aktivitetsloggar, inga anslutningsloggar.
 • 256-bitars Blowfish-kryptering
 • 2048-bitars nycklar (industristandard)
 • Obegränsad bandbredd / dataöverföring
 • Kill-switch säkerhet
 • VPN & Torrent-proxyservice säljs separat
 • p2p-optimerade servrar, anpassad torrent-proxyinstallatör

PRIS / erbjudanden
Månadspris: $ 10 / m
Bästa pris: $ 4.99 / månad (1 års prenumeration)

Våra favoritfunktioner
Torguard är mer torrentfokuserad än de flesta VPN. De erbjuder en fristående “Torrent Proxy” -tjänst för snabba, anonyma torrentnedladdningar. De har också en anpassad proxyinstallationsprogramvara som automatiskt konfigurerar din favorit torrentklient med rätt inställningar. De har också p2p (torrent) optimerade VPN-servrar och stealth VPN-servrar som hjälper till att komma igenom torrent-blockerande brandväggar.

Besök privat internetåtkomst >

Besök Torguard >

Säkerhet / integritet

Privat internetuppkoppling

 • Inga loggar. Period.
 • 256-bitars AES-kryptering w / 4096-bitars nycklar
 • Kill-switch (systemnivå)
 • Anonyma betalningar med Bitcoin, presentkort
Torguard

 • Inga loggar. Period.
 • 256-bitars Blowfish-kryptering w / 2048-bitars nycklar
 • Kill-switch (app-nivå)
 • Anonyma betalningar w / bitcoin

Både PIA och Torguard är VPN-leverantörer som inte loggar in (hittills så bra). De accepterar också anonym betalning via Bitcoin cryptocurrency. Det är till stor del där likheterna slutar.

PIA använder 256-bitars AES-kryptering (industristandard) med 4096-bitars nycklar för handskakning (betydligt starkare än industristandarden 2048-bitars nycklar). Torguard å andra sidan använder 256-bitars kryptering med den äldre (men fortfarande mycket solida) Blowfish-krypteringsalgoritmen. De använder 2048-bitars nycklar som är industristandarden, men starkare är alltid bättre enligt min mening.

Privat Internet Access ger dig också fullständig anpassad kontroll över krypteringsstyrkan, algoritmen som används och datainterifieringsmetod (förhindrar attacker från mitten av mitten). Torguards skrivbordsapp ger dig ingen anpassad kontroll, utom vilken servertyp du väljer (olika servrar använder olika kryptering)

Inställningar för privat åtkomst för säkerhet och kryptering

PIA avancerade krypteringsinställningar

På bilden ovan är installationen mycket säker, men använder AES-128-bitars kryptering istället för 256-bitar för snabbare hastigheter (det finns alltid en avvägning när det gäller hastighet kontra krypteringsstyrka). Du kan prova olika inställningar tills du hittar den perfekta kombinationen för dina egna behov. Jag brukar använda AES-256 bit, eftersom hastighet inte är en viktig faktor för mig.

Kill Switch

Både Torguard och PIA byggde en kill-switch i sin programvara, även om var och en implementerade funktionen på ett annat sätt.

Torguard använder en kill-switch för app-nivå
Detta innebär att du kan välja specifika program som kommer att dödas (stängas) om VPN-anslutningen tappas av misstag. Att välja appar du vill inkludera är lika enkelt som att lägga till dem i en lista i Torguards programvaruinställningar.

Uppenbarligen, om du köper torguard för torrenter, vill du lägga till din torrentklient i listan, så din sanna IP läcker inte av misstag.

Privat Internet-åtkomst använder en kill-switch på systemnivå
Detta innebär att PIA när den aktiveras (genom att markera kill-switch-rutan i programvaruinställningarna) helt stoppar all internetaktivitet i händelse av en oavsiktlig tappad anslutning. Det enda sättet att återställa internetåtkomst är att antingen:

 1. Anslut igen till en VPN-server
 2. Återställ din DCHP genom att köra Windows felsökare (eller så kan du göra det manuellt).

Varken kill-switch-metoden är bättre eller sämre, nödvändigtvis. Det kommer till personliga preferenser.

Anonyma betalningar

Både PIA och Torguard tillåter användare att anonyma betalningar. De kräver endast minimal information för att skapa ett konto. Du behöver bara en e-postadress och en betalningsmetod.

Torguard accepterar bitcoin-betalningar (världens mest populära cryptocurrency).

PIA accepterar både bitcoin, såväl som anonyma betalningar genom elektronisk handel med resterande presentkortsaldon från populära butiker (som starbucks, röd hummer, mål, bästa köp, etc. …). Det är en genial lågteknologisk lösning som låter dig betala anonymt utan att behöva lära dig att köpa, blanda, lagra och överföra Bitcoins.

Lär dig hur du betalar med presentkort i vår guide om hur du betalar för ett VPN anonymt.

Vinnare: Privat internet
PIA bandde eller vann varje avsnitt i säkerhetsuppställningen. Om du behöver bästa möjliga säkerhet (eller gillar PIAs anpassningsalternativ) bör du definitivt prova dem först. Spara över 50% när du köper ett års prenumeration.

Torrentspecifika funktioner

Privat internetuppkoppling:

 • Torrenter tillåtna på alla servrar
 • Socks5-server ingår gratis (Nederländerna)
Torguard

 • Torrenter tillåtna på specifika (icke-amerikanska, icke-brittiska servrar)
 • Socks5 proxy-tjänst säljs separat (5 länder)
 • Proxy auto-installer programvara

Privat internetuppkoppling
En av PIAs bästa funktioner är det faktum att alla VPN-prenumerationer inkluderar åtkomst till en nederländsk-baserad icke-loggning SOCKS-proxyserver. De annonserar inte starkt den här funktionen, men den är idealisk för torrent och du kan enkelt konfigurera din favorit torrent-mjukvara för att dölja din IP-adress med hjälp av denna proxy.

Installationsinstruktioner ingår i våra guider för:

 • uTorrent
 • Vuze
 • Syndaflod

Privat Internet-åtkomst tillåter torrenter på alla servrar, även om de förmodligen föredrar att begränsa din torrentaktivitet till servrar i torrentvänliga länder som Nederländerna, Kanada eller Schweiz.

Torguard
Torguard erbjuder också SOCKS 5 proxy-tjänst, men de säljer den separat från sin VPN-tjänst så om du vill ha Proxy och VPN tillsammans ser du på $ 80 + / år i motsats till $ 39,95 med PIA. För att vara rättvis är deras Torrent Proxy-tjänst mycket solid och ger dig fler alternativ för serverplatser.

De har också ett snyggt proxy-installationsverktyg som automatiskt konfigurerar din favorit torrent-programvara (uTorrent, BitTorrent, Vuze, Deluge) med optimala säkerhetsinställningar för att använda proxy-tjänsten säkert och anonymt.

Detta hjälper dig att undvika huvudvärk eller förvirring av manuell installation som skulle krävas för att använda PIA: s SOCKS-proxy för strömning. (Även om vi har guiderna länkade ovan)

Torguard begränsar torrentaktivitet till specifika p2p-servrar (både för att optimera nätverkshastigheten och undvika potentiell juridisk huvudvärk).

Vinnare: TIE
Om du är villig att betala för att få VPN + Proxy-tjänst, är Torguards proxy-tjänst och auto-installer definitivt överlägsen PIA: s enda SOCKS5-server (med manuell installation krävs).

Naturligtvis är PIA bokstavligen halva priset, till $ 39,95 / år så…

Hastighetstest: PIA vs. Torguard

Både Torguard och PIA har dramatiskt utökat sina servernätverk under de senaste par åren. Detta innebär att det finns fler serverplatser, såväl som mer bandbredd tillgänglig per användare.

Att få hastigheter upp till 50+ Mbps är verkligen möjligt för båda leverantörerna (förutsatt att din normala anslutning är minst så snabb).

Privat internetuppkoppling

PIA Nederländernas hastighetstest

Netherlands Server (PIA)

Privat internetuppkoppling Kanada Speedtest

Kanada Server (PIA)

Torguard-hastighetstester

Torguard Nederländernas hastighetstest

Netherlands Server (Torguard)

Torguard Kanada Speedtest

Kanada Server (Torguard)

Som ni ser är hastighetstestresultaten ganska lika. PIA får den lilla fördelen på nedladdningshastigheter och Torguard har snabbare uppströmshastigheter. Uppenbarligen kommer dina resultat att bero på din anslutningshastighet, serveravstånd, serverbelastning, tid på dagen osv…

Men dessa är tillräckligt nära för att vi kan kalla det på TIE

Prissättning & Återbetalningspolicy

Både PIA och Torguard är ganska prisvärda jämfört med branschens genomsnittliga prissättning. Var och en erbjuder också en 7 dagars återbetalningspolicy.

Privat tillgång till internet är det bättre övergripande värdet.
På endast $ 39,95 / år (det är $ 3,33 / månad) Du får VPN + Proxy-service ingår för mindre än priset på VPN-tjänsten ensam för Torguard.

PIA: s prissättning:

Privat Internet-VPN: s prissättnings- och planalternativ

Prissidan för Privat Internet Access

Torguards prissättning
Torguard har separata priser för deras VPN & Proxy-tjänst (även om du får en paketrabatt om du köper båda).

VPN-tjänst:

 • $ 9,99 / månad (en månads prenumeration)
 • $ 4,99 / månad (1 års prenumeration)

Torrent Proxy Service

 • $ 5,95 / månad (en månads prenumeration)
 • $ 3,91 / månad (1 års prenumeration)

Torguard VPN-prisjämförelse

Torguards VPN-prissättning

Slutsats

Klart Privat tillgång till Internet är ett bättre värde men det betyder inte att de är det perfekta valet för alla. Vi sammanfattar snabbt fördelarna och nackdelarna med var och en så att du har en bättre uppfattning om vilket VPN som passar dig.

Bild

FÖRDELAR

 • Billigare (från $ 3,33 / månad)
 • Socks5 proxy-tjänst ingår
 • Utmärkt programvara
 • Anpassad kontroll över krypteringsalternativ
 • Utmärkt rykte inom p2p community
 • Torrenter tillåtna på alla servrar
 • DNS Leak and IPv6 Leak Protection

Bild

FÖRDELAR

 • Mycket snabba hastigheter
 • Fristående Torrent Proxy-tjänst (5 länder)
 • Programvara för automatisk proxyinstallationsprogram
 • Torrentoptimerade servrar
 • VPN-protokoll “Stealth” tillgängligt
 • DNS Leak and IPv6 Leak Protection
CONS

 • Proxy-tjänst begränsad till en plats
 • Måste ställa in torrentproxy manuellt
 • Färre VPN-serverplatser än Torguard
NACKDELAR

 • Måste betala separat för VPN & Ombud
 • Torrenter tillåts endast på specifika servrar
 • Ingen kontroll över krypteringsstyrka / algoritm
 • Torguard VPN är dyrare än PIAs tjänst

Så vilken VPN ska du välja?

Sanningen är att de allra flesta människor förmodligen kommer att ha det bättre med privat Internet-åtkomst (förutsatt att priset är ett av dina viktigaste urvalskriterier. PIA ger dig mer bra för din pengar än Torguard och deras program är definitivt ett steg framåt. De allra flesta människor kommer förmodligen att ha det bättre med privat Internet-åtkomst…

Du bör välja Torguard om…

 • Du vill ha den bästa proxy-tjänsten för torrent (Torguard är definitivt den bästa torrent-proxy)
 • Du vill inte behöva konfigurera din torrentprogramvara manuellt för att använda en proxy
 • Du är villig att betala lite mer för en liten VPN-hastighetsökning
 • Du bryr dig inte om att ha anpassad kontroll över din VPN-kryptering

Du bör välja privat internetåtkomst om…

 • Du vill ha det bästa priset / värdet
 • Du vill ha den bästa VPN-tjänsten / säkerheten / programvaran
 • Du behöver inte mer än en proxyserverplats

Poängen: Privat tillgång till Internet är det bästa valet för de flesta användare
Jag prenumererar på PIA personligen, även om jag kan få praktiskt taget alla VPN-tjänster gratis som granskare. Deras säkerhet är bunnsolid, jag har nästan aldrig tappat anslutningar, och den gratis SOCKS5 proxy-tjänsten är en fin bonus. Det är bara några av anledningarna till att vi utsåg PIA till bästa VPN för Torrenting 2015.

Jag har ännu inte hittat en annan VPN-tjänst som erbjuder fler funktioner, integritet och prestanda än PIA för under $ 40 / år. Särskilt när det gäller de krävande integritetsbehovet för bittorrenta användare.

Du kan prova PIA praktiskt taget riskfritt (tack vare deras 7 dagars pengarbackgaranti).
Jag är ganska säker på att du kommer att älska det.
Få privat internetåtkomst »

Ytterligare länkar / resurser

Här är några fler artiklar som du kan vara till hjälp:

VPN-recensioner
Torguard
Privat internetuppkoppling
Proxy.sh
IPVanish
ibVPN
Proxyinställningar för
uTorrent
Vuze
Deluge
QBittorrent
Guider / betyg
Helt anonym torrents i tre steg
HTTP vs SOCKS Proxy (för torrents)
De bästa VPN-tjänsterna för Torrenting
Hur man betalar för ett VPN anonymt
Hur man krypterar dina torrenter
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me