ProtonVPN

ProtonVPN

https://protonvpn.com/

tl; dr

ProtonVPN har eksisteret i nogen tid, og virksomheden har også sikre e-mail-tjenester. Kvaliteten og funktionerne, du finder her, er en blandet taske, som ikke er alt for dårlig – bare sørg for, at den kan gøre, hvad du vil, inden du tilmelder dig en langsigtet plan. Lær mere.

ProtonVPN anmeldelse: 9 fordele & 6 Ulemper ved ProtonVPN

ProtonVPN er ikke den mest etablerede virtual private netværksudbyder (VPN) omkring og faktisk begyndte at levere sikre e-mail-tjenester i 2014.

Hovedkvarter i Genève, Schweiz, garanterer de til dels brugere ved at stole på de stramme fortrolighedsregler i deres værtsland.

Hvad vi kan lide ved ProtonVPN

1. Baseret i Schweiz

Schweiz er Alperne, stor mælkeschokolade, den berømte schweiziske hærkniv og mange flere ting. Imidlertid er det også berømt for den hårde grusomhed, som den beskytter privatlivets fred. Retten til privatlivets fred garanteres i henhold til den schweiziske føderale forfatning (artikel 13):

”Enhver person har ret til privatliv i deres private og familieliv og i deres hjem og i forhold til deres mail og telekommunikation.”

Dette gør det til et ideelt sted for en virksomhed, der specialiserer sig i privatliv og sikkerhed at basere deres hovedkvarter i. ProtonVPN er et af disse virksomheder, med deres forretningsbase sikker i Genève.

2. Stærk kryptering & protokoller

Kryptering er et af kendetegnene for VPN-tjenesteudbydere, da hele deres tilstedeværelse drejer sig om forudsætningen om privatliv og sikkerhed. Der er forskellige protokoller og krypteringsniveauer, som de kan tilbyde. Nogle VPN-tjenesteudbydere tillader brugere at vælge det krypteringsniveau, de ønsker, men ProtonVPN har besluttet at gå hele svinet og kun vælge det bedste.

Det tilbyder kun den bedste tilgængelige protokol til den enhed, du bruger. For eksempel understøtter deres Windows-applikation kun OpenVPN (både TCP og UDP), mens du kun kan bruge IKEv2 til mobile enheder. Kryptering er også indstillet på det højest mulige niveau – AES-256.

Nøgleudveksling opnås med 4096-bit RSA, mens meddelelsesgodkendelse sker via HMAC med SHA384. Dette er omtrent så sikkert, som du kan få til personlig brug.

Som en note af interesse er disse indstillinger, selv om de er optimale for sikkerhed, muligvis ikke de bedste for alle. Forskellige mennesker bruger VPN’er til forskellige formål, og protokol / kryptering er en af ​​måderne, der kan bruges til at modulere ydelsen på en eller anden måde.

Hvis jeg f.eks. Kun ønsker at bruge VPN til at omgå geo-låse på indhold, vil jeg sandsynligvis gerne have muligheden for at reducere kryptering for at skubbe så meget hastighed ud af forbindelsen, som jeg kunne få.

3. Ingen lækager, ingen logfiler

En del af mine test inkluderer altid grundlæggende lækketest, der inkluderer DNS-lækager og WebRTC-lækager. ProtonVPN er så sikker som de siger, og der blev ikke fundet nogen lækager under processen med min evaluering. Virksomheden har også en streng no-logs-politik.

Mens mange VPN-udbydere oplyser dette, er ProtonVPN gået et skridt videre og oprettet en gennemsigtighedsrapport, hvor den viser anmodninger om information, som den har modtaget fra myndighederne, og hvilken handling den har truffet med hensyn til disse anmodninger.

Selvom informationen der er ret rudimentær og ikke virkelig fortæller os meget, er det en positiv strep fremad. Når alt kommer til alt, er virksomheder nødt til at balancere på en fin linje, især VPN-virksomheder, når det kommer til loven.

4. Secure Core-servere

protonvpn sikre kerne flere servere

‘Secure Core’ -konceptet fra ProtonVPN er faktisk det, som de fleste VPN-udbydere blot kalder en ‘multi-hop-løsning’.

Dette betyder, at din forbindelse bliver dirigeret gennem en række VPN-servere for yderligere privatlivspotentiale. For ProtonVPN består deres ‘Secure Core’ af servere i tre lande – Schweiz, Island og Sverige.

Hvis du aktiverer indstillingen ‘Secure Core’ i din VPN-klient, vil din forbindelse blive dirigeret gennem et af disse tre lande, før du går mod det land, du har valgt som din VPN-serverplacering.

5. Acceptable hastigheder

Hastighed er et af de mest følsomme problemer, når det kommer til VPN-tjenester, og der er altid et løbende argument mellem kunder og tjenesteudbydere. Kunder klager normalt over ‘langsomme hastigheder’, mens tjenesteudbydere kæmper for at forklare, at hastighed er afhængig af så mange faktorer.

Til testformål er jeg nødt til at afklare et par ting, inden du blot tager mine resultater til pålydende værdi. Den første er, at enheden betyder noget – kryptering tager processorkraft op, og din enheds muligheder kan være en faktor.

Den anden er afstanden fra den valgte VPN-server – jo længere væk en server du har valgt, jo langsommere er din forbindelse sandsynligvis (med hensyn til latenstid). Med det i tankerne kører jeg disse test på en stationær pc fra et fysisk sted i Malaysia.

Basishastigheden for min internetforbindelse (teoretisk) er 500Mbs, men på testtidspunktet var jeg kun i stand til at opnå lidt mindre end 300 Mbps:

protonvpn hastighedstest malaysia

Basishastighedstestresultat fra Malaysia.

Lad os se, hvordan ProtonVPN klarer sig, mens vi opretter forbindelse til forskellige andre servere på strategiske steder rundt om i verden:

protonvpn hastighedstest australien

Hastighedstestresultat, der forbinder til Australien.

protonvpn hastighedstest singapore

Hastighedstestresultat, der forbinder til Singapore.

protonvpn hastighedstest UK London

Hastighedstestresultat, der forbinder til London.

protonvpn hastighedstest US

Hastighedstestresultat, der forbinder til USA.

protonvpn hastighed sikker kerne USA

Hastighedstestresultat, der forbinder til USA ved hjælp af Secure Core (Island).

Som du kan se, er hastigheder, der tilbydes af ProtonVPN, for det meste anstændige. De fleste af disse hastigheder er nok til næsten alt, selv om der er streaming af 4k-video i høj kvalitet, hvis det er nødvendigt. Den eneste gang, du sandsynligvis vil bemærke, at du er på VPN, er, hvis du forsøgte at downloade en kæmpe fil – hvilket kan tage lidt mere tid.

I det endelige testresultat, mens der bruges deres Secure Core-server i Island, var der et mærkbart fald i både latenstid og hastighed, hvilket kan forventes. Alligevel var selv disse priser browsingoplevelsen ikke så dårlig. Det er simpelthen den pris, du skal betale for at bevare dit privatliv på Internettet.

6. Til stede i 41 lande

Som med de fleste gode VPN-tjenesteudbydere har ProtonVPN en god tilstedeværelse overalt i verden – i 41 lande, hvor de vedligeholder over 500 servere. Selvom det ikke er det største antal lande og servere i nærheden, er det stadig et anstændigt antal.

Infrastruktur (både hardware og båndbredde) koster en bombe, og som bruger ville jeg være meget skeptisk over for en tjenesteudbyder, der hævder at tilbyde et stort antal servere til rock bundpriser. Nogle kan gøre det, men ikke så mange.

7. Streams Netflix & BBC iPlayer

Personligt er en af ​​mine vigtigste grunde til at bruge en VPN, at jeg vil have adgang til Netflix amerikansk regionindhold. Dette er en faktor, der er vigtig for mig. Kørsel af ProtonVPN Jeg var i stand til at streame Netflix amerikansk indhold glat på de fleste tidspunkter, så jeg vil give dem en pasning på denne.

Bemærk dog, at der har været nogle tilfælde, hvor ProtonVPN-servere ikke er i stand til at oprette forbindelse til Netflix. Jeg har ikke været i stand til at teste alle 500-ulige servere, men dem, jeg har fungeret fint indtil videre.

Tilsvarende kan for dem, der ønsker at se BBCs iPlayer, glæde sig over, at det fungerer fint.

8. Understøtter Tor-browser & P2P

For den ultra-paranoide, hvis du ikke er tilfreds med at sikre din forbindelse med bare en VPN-service, vil du med glæde bemærke, at Tor Browser også fungerer med den.

Men vær opmærksom på, at ikke alle ProtonVPN-servere understøtter Tor (Klik her for en liste over deres servere, og hvad de tillader på hver).

P2P er også tilgængelig, men på lignende måde kun begrænset til visse servere.

9. Variabel prisfastsættelse

BasicPlusVisionary
Pris / mo $ 4 $ 8 $ 24
Antal enheder2510
Sikker CoreNoYesJa

En af de bedre ting ved ProtonVPN er, at det giver sine kunder et valg af, hvad de vil betale. Nogle brugere vil have et grundlæggende serviceniveau til en bedre pris, og det kan du få med ProtonVPN. Faktisk har de også en gratis plan.

Den gratis plan er meget begrænset i både hastighed og serverplacering, men den hobbler ikke brugere med begrænset båndbredde. Du kan også vælge andre planlag, der åbner adgang til flere servere, antal understøttede enheder og ekstra funktioner.

For så vidt angår VPN’er, vil jeg sige, at deres lavere niveau planer tjener et kundesegment, som ikke mange tjenesteudbydere er villige til at imødekomme. Deres højere niveauplaner er mere i tråd med industristandarder, men kan betragtes som dyre sammenlignet med nogle få topudbydere som Surfshark og NordVPN.

Hvad vi ikke kunne lide ved ProtonVPN

1. Begrænsede Asia Region-servere

Selvom ProtonVPN-servere spænder over 41 lande, bemærkede jeg, at kun et par af dem tjener Asien-regionen. Du får et par centrale placeringer som Singapore og Hong Kong, men for dem, der har brug for landsstøtte i denne region, vil du blive skuffet.

Selvom dette kan være acceptabelt til generel brug, vil kunder, der muligvis har specifikke behov, såsom en lokal forbindelse til forretningsformål eller på anden måde være uheldige.

2. tilbøjelige til VPN-blokke

Under testen fandt jeg, at ProtonVPN er tilbøjelig til at blive blokeret af flere websteder end de fleste VPN’er, jeg har prøvet. Dette tager form af enten servere, der genkender VPN-forbindelsen eller direkte blokerer for nogle, der ender med tilfældige fejl, såsom CSS-uregelmæssigheder.

Desværre kunne de problemer, jeg stød på, ikke løses, selv efter at jeg kontaktede deres kundesupport.

Mens jeg anerkender, at det næsten er umuligt for en VPN-tjenesteudbyder at arbejde med en succesrate på 100%, blev de problemer, der kom op med ProtonVPN, mærkbare – meget mere end de fleste andre, jeg har brugt til dato.

3. har en tendens til at være lidt gimmicky

Hver virksomhed bruger en form for markedsføringsstrategi, men grunden til, at jeg simpelthen måtte tilføje dette som en ulempe til ProtonVPN, er, at deres marketing-gimmicks kan påvirke potentielle kunder negativt på en eller anden måde.

Tag for eksempel deres forudsætning for ‘Secure Core’ servere, som de bruger som et vigtigt salgsargument for at markedsføre deres tjenester. Kernen består af Schweiz, Island og Sverige, men Sverige er faktisk medlem af samfundet med fem øjne.

Det får mig til at føle mig lidt ubehagelig og vil bringe os tilbage til at stole på ProtonVPNs ord om, at de ikke holder nogen logfiler, og de har konfigureret alle deres servere korrekt for at sikre, at.

Andre salgspunkter, som f.eks. Deres servere er i tidligere underjordiske militære installationer, selvom de er interessante, har ikke rigtig stor indflydelse på dit privatliv.

4. Begrænset P2P-tilgængelighed

Som en stor P2P-fan var jeg meget skuffet over at finde ud af, at ProtonVPN ud af alle servere kun understøtter at torrentere ud af en håndfuld lande; Schweiz, Sverige, Singapore og Holland. Dette betyder, at hvis du vil se Netflix US og torrent på samme tid, er du ude af held.

Din eneste mulighed er at bruge delt tunneling og undtage din torrentklient fra VPN-tjenesten. Det er måske ikke en gennemførlig løsning for brugere i nogle lande med ekstremt undertrykkende copyright-lovgivning.

5. Kun e-mail-support

Da jeg stod overfor vanskeligheder med at nå websteder, ønskede jeg at kontakte hjælp for kun at konstatere, at ProtonVPN ikke har nogen live support tilgængelig. Din vigtigste mulighed for support er via e-mail – og det tager et stykke tid at svare.

Det tog dem 24 timer at svare på min oprindelige e-mail (tæller ikke automatisk svar), og efter det tog hver udveksling omkring en halv dag eller deromkring for at få et svar på. Tidsforsinkelsen var dog ikke det største problem, svarene var.

Det underliggende tema, jeg fik fra svarene var, at: “vi har mange servere, hvis man ikke gør, hvad du vil, kan du prøve dem alle en efter en, indtil du er heldig.” Du kan fortælle, at det hævede mit blodtryk ganske mange point.

6. Kan være svær at konfigurere

De fleste VPN’er i dag prøver at gøre det så let for dig at bruge deres software som muligt. Som det er, gør VPN-naturen dem til en stor hindring for dem, der ikke er meget teknisk tilbøjelige.

For det meste har ProtonVPN en meget slank Windows-applikationsbrugergrænseflade. Faktisk elsker jeg det coole old-school grønne neonforet verdenskort.

Men når det kommer til split tunneling, sker der noget mærkeligt. Spaltet tunneling er en mulighed, som mange udbydere har, der giver dig mulighed for at ekskludere bestemte applikationer eller endda websteder fra VPN-tunnelen. For at gøre dette er det normalt enten ved at tilføje en app eller en websteds-URL.

protonvpn split tunneling

Tilføj IPv4-adresse? Hvorfor ikke bare acceptere et domænenavn?

Af en eller anden ukendt grund skal du finde IP-adressen på dette websted for at ekskludere et websted fra ProtonVPN-appen. Som et eksempel på dette, lad os sige, at du vil ekskludere google.com fra VPN-tunnelen. I stedet for at skrive dette domænenavn i, skal du finde IP-adressen på Google (som er 172.217.3.100).

For at være ærlig lugter dette mig af dovenskab på udviklingsfronten og for et firma, der har været i forretning i så mange år, simpelthen utilgivelig..

Konklusion: Er ProtonVPN værd prisen?

Som du kan se, er der omkring den samme mængde argumenter både for og imod ProtonVPN, som jeg kan tænke på. I slutningen af ​​dagen vil meget dog afhænge af, hvad du bruger tjenesten til. For eksempel, hvis du kun er interesseret i at sikre din forbindelse, oprette forbindelse til en nærliggende VPN-server og glemme alt andet – ProtonVPN vil sandsynligvis være fint for dig.

Hvis du har brug for en meget fleksibel løsning, der giver dig mulighed for at gøre mange ting på én gang (surf, torrent, stream osv.), Kan du muligvis søge efter en alternativ udbyder. I sin kerne er ProtonVPN helt fint, men den pris, det opkræver brugere for Plus-planen (for adgang til Secure Core og flere servere) – $ 8 pr. Måned, er en smule stejl.

Nybegynder til VPN’er og lette brugere skal dog være fine, især ultralette brugere, der kan leve med deres gratis eller grundlæggende planer.

Nøglefunktioner

  • ✓ Ingen logning
  • ✓ Dræb kontakt
  • ✓ Secure Core Server
  • ✓ P2P & Netflix Support

Anbefales til

  • • Top Notch-sikkerhed
  • • Bruger af flere platforme
  • • USA- & EU-baserede brugere

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me