Contents

Torrentkryptering 101

Hvad er torrentkryptering? Har du brug for at kryptere dine torrents? Hvad er fordelen, og hvad er den bedste metode til kryptering af dine torrents?

Hvis du har haft disse (eller lignende) tanker før, er du ikke alene. Torrentkryptering er en af ​​de mest kraftfulde (og mindst forståede) torrentingsteknikker. Brug af kryptering er steget dramatisk, og alle større bittorrent-klienter tilbyder nu en eller anden form for indbygget kryptering.

Denne guide viser, at du lærer dig:

 1. Hvad er torrentkryptering, og hvorfor er det vigtigt
 2. Hvorfor brug af din torrent-software indbyggede kryptering IKKE er den bedste mulighed
 3. Sådan bruges din indbyggede kryptering (den gratis metode)
 4. Sådan bruges en VPN til stærkere torrentkryptering & hold 100% af dine kammerater

Parat? Lad os gøre det.

Hvad er kryptering

Du bruger kryptering på nettet hver dag, selvom du muligvis ikke er klar over det. Hver gang du besøger dit bank- eller kreditkortselskabets websted, eller foretager et køb på Amazon; din webbrowser bruger kryptering. Kryptering forhindrer tredjepart i at læse dine overførte data.

Dette forhindrer identitetstyveri, når du sender følsomme data over internettet som kreditkortnumre, adresser og adgangskoder.

Uden kryptering kan enhver, der deler det samme netværk, som du potentielt læse din fulde datastrøm (tænke på offentlige wifi-netværk). Din ISP (internetudbyder) kan også bruge dyb pakkeinspektion til at læse alle dine overførte data, overvåge dine downloads og registrere din webhistorik.

Kryptering krypterer / beskytter de data, du sender, så kun det websted / server, du kommunikerer med, er i stand til at læse dem.

Hvorfor kryptere dine torrents

Det kræver kun to ord for at forklare, hvorfor du skal kryptere din torrent-trafik:

 1. Hastighed
 2. Privatliv


Hastighed:
Denne kvartalsvise globale internetrapport fandt, at bittorrent var # 1 bruger af opstrøms båndbredde i Nordamerika i 2014, foran store virksomheder som Youtube, Netflix og Skype. Så det burde ikke være nogen overraskelse, at mange store internetudbydere vælger at trække (langsom) torrent uploads / downloads.

For at throttle en bestemt software / service, skal din internetudbyder være i stand til at læse din trafik og adskille den fra andre ikke-brudte anvendelser. Kryptering forhindrer din internetudbyder i at gøre det. Læs vores fulde guide til torrent-throttling for mere info.

Privatliv: Som standard er dine torrent-downloads fuldstændigt ukrypterede. Dette betyder, at din internetudbyder kan se nøjagtigt, hvilke filer du sætter / downloader, og hvor meget data du overfører via bittorrent. Korrekt brug af kryptering forhindrer din internetudbyder i at overvåge dine downloads.

2 krypteringsindstillinger: VPN vs. indbygget

Alle desktop torrent-klienter har nu valgfri indbygget kryptering, men denne metode har sine begrænsninger og vil dramatisk reducere peer-tilgængelighed (og hastigheder). Et bedre alternativ er at bruge et værktøj kaldet en VPN (Virtuel privat netværk). En VPN giver endnu stærkere kryptering, reducerer ikke dit antal af tilgængelige peers og har den ekstra fordel ved at skjule din IP-adresse i torrent sværme.

  Sådan bruges Qbittorrent anonymt (Til usynlige torrent-downloads)

Indbygget krypteringsmulighed

Dette er en helt gratis krypteringsmetode, der giver dig mulighed for at kryptere dataoverførsel mellem andre jævnaldrende, så længe de også har kryptering aktiveret.

Hvis peeren ikke har kryptering aktiveret, afhænger det af dine indstillinger:

 1. Dine data vil blive downloadet Ikke-krypteret
 2. Du kan ikke downloade fra denne peer (hvis du bruger tvungen krypteringstilstand)

uTorrent-krypteringsindstillinger

uTorrent-krypteringsindstillinger

For at garantere fuldtidskryptering ved hjælp af den indbyggede metode, skal krypteringsindstillingen indstilles til ‘Tvungen’ (eller det tilsvarende din egen torrent-software, som vi vil drøfte i trin-for-trin-indstillingerne senere). Ulempen med dette er, at du først derefter kan oprette forbindelse til peers, der også har aktiveret kryptering. Dette kan reducere dine tilgængelige kammerater med op til 95%.

Vigtig note: Brug af denne metode krypterer kun dine torrent-downloads. Det vil ikke kryptere din webbrowsing eller skjule det faktum, at du besøger torrentwebsteder. Det vil heller ikke kryptere download af den oprindelige .torrent-fil fra internettet, men bare overførslen af ​​de underliggende filer. Denne metode skjuler heller ikke din torrent IP-adresse.

VPN-krypteringsmulighed

Det er ekstremt enkelt at bruge en VPN til at skjule din torrentaktivitet. Det kræver fire trin:

 1. abonner på en torrentvenlig vpn-service
 2. download VPN-softwaren
 3. Opret forbindelse til den valgte VPN-serverplacering (så simpelt som 1 museklik)
 4. Download torrenter anonymt.

Det er det!

Opret forbindelse til VPN-server

IPVanish VPNs skærm til valg af server

Brug af en VPN giver dig flere fordele, når du downloader torrents. Vi ser på disse i det næste afsnit…

Hvorfor en VPN er den bedste krypteringsindstilling

Brug af en VPN har 3 forskellige fordele sammenlignet med at bruge din torrentklients indbyggede kryptering.

 1. VPN-kryptering er meget MEGET stærkere
 2. Brug af en VPN reducerer ikke dit antal tilgængelige peers
 3. En VPN skjuler også din rigtige ip-adresse i torrents (hvilket gør dine downloads anonym / svære at spore)

Krypteringsstyrke

Den indbyggede krypteringsindstilling bruger normalt omkring 64-bit krypteringsstyrke. De bedste torrent-VPN’er derimod bruger 256-bit OpenVPN-kryptering.

Dette ser måske ikke ud som meget forskel (det ser kun ud som 4x), men på grund af den måde, hvor matematikken i kryptering fungerer, er 256-bit-kryptering faktisk 2 ^ 192 gange så stærk (det er 2 til kraften i 192. Det er en rigtig stort antal).

Det er forskellen mellem kryptering, der let kan bruges via brute force-angreb, og at bruge 256-bit kryptering, som er den samme styrke, som det amerikanske militær bruger til tophemmelig kommunikation. (Til sammenligning bruger den amerikanske regering kun 128-bit kryptering til generel kommunikation). Med andre ord er 256-bit-kryptering ekstremt stærk.

Peer-tilgængelighed

For at din torrent-klients kryptering kan fungere, skal de kammerater, du opretter forbindelse til, også have kryptering aktiveret. En VPN har ingen sådanne begrænsninger. Fordi VPN-serveren krypterer hele din datastrøm (uanset dine peers-krypteringsindstillinger) får du 100% peer-tilgængelighed (og hurtigere hastigheder) uden nogensinde at risikere en ikke-krypteret forbindelse.

Anonym IP-adresse (beskyt din identitet)

Foretag ingen fejl, en anonym IP-adresse er den største fordel ved at bruge en VPN.

  Fördjupad granskning av VPN för privat internetåtkomst

Når du downloader en torrent, er din IP-adresse (som kan identificere din unikke internetforbindelse) offentligt synlig for enhver anden peer i den torrentsværm.

Billede

Peer liste fra en Linux torrent

Mange mennesker er ikke klar over, at mest torrentovervågning udføres ved at logge IP-adresser i torrentsværme, ikke din internetudbyder, der overvåger din trafik. Websteder som scaneye holder en databasetorrents, der er downloadet af hver IP-adresse, de har overvåget.

Hvis du bruger en VPN, der ikke logger, vil IP-adressen, der vises i dine torrentsværmer, være en, der hører til din VPN-tjeneste. Hvis VPN-firmaet ikke holder nogen logfiler (som denne), kan din torrent-IP-adresse ikke spores tilbage til din rigtige IP.

3 Store VPN’er, der ikke er logget ind

 • IPVanish (Hurtigste VPN, vi har testet)
 • Gem mig (inkluderer VPN og SOCKS proxy-service. Begrænset gratis plan tilgængelig)
 • Torguard (En af de ældste ikke-loggførende VPN’er der serverer torrentbrugere)

Sådan COnfigure indbygget Torrent-kryptering (gratis mulighed)

Okay, nu viser vi dig trin for trin, hvordan du aktiverer kryptering i din foretrukne torrentklient. Dette er en funktion indbygget i enhver større torrentklient.

Bare husk, at brug af kryptering inde i din torrent-klient har følgende begrænsninger:
Du kan enten have 100% krypteret forbindelse eller 100% peer tilgængelighed. Du kan ikke have begge dele. Brug af tvungen (fuld tid) kryptering reducerer dit antal tilgængelige peers.

Krypteringstilstande

Hver torrentklient bruger sin egen terminologi / indstillinger, når det kommer til aktivering af kryptering. Ligegyldigt hvilke ord de bruger dog, der er virkelig kun 3 primære krypteringsmetoder:

 • Kryptering deaktiveret (ingen kryptering)
 • Valgfri kryptering (Bruger kryptering med peers, der har det aktiveret, men opretter også forbindelse til ukrypterede peers)
 • Tvungen kryptering (forbind kun til krypteringsaktiverede peers. 100% krypterede downloads)

Okay, lad os få krypteret. Torrentklienterne er i alfabetisk rækkefølge.

Deluge: Krypteringsindstillinger

Trin 1: Åbn indstillingsmenuen ved at gå til Redigere > Indstillinger (eller tryk på ‘Ctrl + P)
Trin 2: Vælg ‘Netværk’ fra kategorikategorien til venstre i menuen med indstillinger

Du vil se et vindue, der ligner sådan:

Billede

Bemærk afsnittet ‘Kryptering’ nederst i vinduet. De indstillinger, vi vælger, afhænger af dine præferencer og risikotolerance.

Her er indstillingerne for hver tilstand:

# 1: Kryptering deaktiveret (anbefales ikke)

Sæt Indgående og Udgående til: ‘Deaktiveret’

# 2: Valgfri kryptering (bruger kryptering, når den er tilgængelig)

Denne tilstand bruger den stærkeste tilgængelige krypteringsindstilling. Du har adgang til alle peers, men ikke alle forbindelser bliver krypteret.

Dine indstillinger skal se nøjagtigt sådan ud –>

Deluge Encryption (valgfri tilstand)

Valgfri kryptering (100% peers tilgængelig)

# 3: 100% kryptering (kun download fra krypterede forbindelser)

Dette er den sikreste tilstand (og vil hjælpe med at forhindre torrent-throttling), men du vil kun være i stand til at downloade fra en lille% af de samlede peers.

Så længe du henter velfrøede torrenter, skal hastighederne være gode.

Tvungen krypteringsindstillinger

Tvungen kryptering (100% krypteret overførsel)

uTorrent: Krypteringsindstillinger

Trin 1: Gå til uTorrent-menuen Muligheder > Indstillinger (Eller tryk på ‘Ctrl + P’)
Trin 3: Gå til fanen ‘Bittorrent’ i menuen til venstre

Du skulle se noget lignende:

uTorrent-krypteringsindstillingsmenu

Krypteringsindstillinger (indstillinger > Indstillinger > bittorrent)

Vi ændrer indstillingerne under ‘Protokolkryptering’ sektion nederst. Her er indstillingerne for hver af de 3 krypteringsmetoder:

handicappet

Indstil Udgående til Deaktiveret som vist på billedet ovenfor.

Valgfri kryptering

Dine indstillinger skal se nøjagtigt sådan ud:

uTorrent valgfri kryptering

uTorrent-kryptering (valgfri tilstand)

Tvungen kryptering (100% kryptering)

Denne tilstand forbinder kun peers med kryptering aktiveret. Indstillingerne skal være:

uTorrent 'tvungen' kryptering

uTorrent-kryptering (tvungen tilstand)

Vuze: Krypteringsindstillinger

For at justere krypteringsindstillingerne i Vuze, skal du være i ‘Avanceret’ brugertilstand. Så for at gøre dette, gå til:
Værktøj > Muligheder > Mode

Skift derefter brugerfærdighedstilstanden til: ‘Avanceret’

Vuze avanceret brugertilstand

Sæt brugertilstand til ‘Avanceret’ (Værktøjer > Muligheder > Mode)

Dernæst, stadig på skærmen Indstillinger, skal vi ramme TOGGLE til venstre for ‘Forbindelse’ at udsætte ‘Transportkryptering’Indstillinger…

Billede

Her er de optimale indstillinger for hver af de 3 tilstande:

Kryptering deaktiveret

Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ‘Kræv krypteret transport’. Alle indstillinger nedenfor skal gråtones (som på billedet ovenfor)

Valgfri kryptering

For at aktivere valgfri (ikke tvungen) kryptering i vuze tænder du i det væsentlige den krævede kryptering, men angiver tilbagevendelsesindstillinger, hvis peer ikke tillader krypterede forbindelser.

Dine indstillinger skal være:

Vuze 'Valgfri' krypteringstilstand

‘Valgfri’ krypteringsindstillinger

Tvungen kryptering (100% krypteret overførsel)

Dette er den sikreste tilstand og vil være det bedste forsvar mod ISP-torrent-throttling. Du vil have færre tilgængelige peers (hvilket er grunden til, at du er bedre til at bruge en torrent-venlig VPN i stedet)

Dine indstillinger skal være:

Vuze 'tvungen' kryptering: anbefalede indstillinger

Vuze ‘tvungen’ krypteringsindstillinger

Grundlæggende “kræver du krypteret transport” uden at tillade nogen tilbagevendelsesindstillinger. Dette vil tvinge vuze til kun at oprette forbindelse til kammerater med kryptering aktiveret.

Resume og andre nyttige artikler

Forhåbentlig nu er du torrent-downloads fuldt krypteret ved hjælp af enten en VPN eller den indbyggede transportkryptering.

Her er hvad vi har lært indtil videre:

 1. Hvad kryptering er, og hvorfor det er nyttigt (Tip: forhindr throttling / overvågning af dine torrent-downloads)
 2. Hvorfor en VPN er det bedste krypteringsværktøj (Meget stærkere kryptering + ingen peer-tab + anonym IP-adresse)
 3. Sådan bruges den indbyggede kryptering til din foretrukne torrentklient (enhver kryptering er bedre end ingen)

Her er nogle flere artikler, der hjælper dig på din rejse mod helt anonyme torrenter:

Guide

Sådan bruges uTorrent anonymt (VPN / Proxy-opsætning)
Sådan bruges Vuze anonymt (VPN / Proxy-opsætning)
Sådan bruges Deluge anonymt
VPN vs. Proxy. Hvilken skjuler torrents bedre?

Anmeldelser / Artikler

De bedste Torrent VPN’er (til anonyme downloads)
Anmeldelse af privat internetadgang (bedste billige VPN)
IPVanish Review (hurtigeste ikke-logging-VPN)
Privat internetadgang vs. IPVanish

Tak så meget for at have læst, jeg håber, at denne artikel var en stor hjælp! Del det med venner eller følgere ved hjælp af sharebar til venstre. Glad torrenting!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me