SiteGround SuperCacher – Hur det påskyndar din webbplatsbelastningstid med 4X

Innan vi går in på artikeln, låt mig förorda detta genom att säga att vi förstår hur tekniska artiklar kan bli en ganska förvirrande (och kanske lite tråkig) med all jargon och teknik som är inblandad.


Så vi har beslutat att skriva detta på ett sätt som är så rakt fram som möjligt för att hjälpa dig som slutanvändare att förstå mer om SiteGround SuperCacher (Obs! SiteGround är den bästa webbhotell här i Bitcatcha.) Och optimera din webbplats utan allt det förvirrande tekniska samtalet.

Vad är caching & hur det påskyndar webbplatser

Vad är caching exakt?

Du vet hur du vissa människor optimerar sina arbetsbord eller kök genom att hålla sina mest använda verktyg på lättillgängliga eller praktiska platser för att skapa ett snabbare arbetsflöde?

Caching gör exakt det.

Det sparar data i ditt RAM-minne så att nästa gång du besöker samma webbplats drar information från sparade data i minnet, optimerar processen för att visa din webbplats, så att du kan komma dit du behöver gå och se vad du behöver se mycket snabbare än vanligt.

Hur påverkar caching oss?

De flesta av de webbplatser som vi besöker dagligen optimerar deras webbplats med cache, men vi har alla blivit så vana att vi vet inte ens den är där.

Gå till exempel för att öppna en ny flik och ladda sedan in din favoritwebbplats. Det laddas antagligen på mindre än 5 sekunder, och det är allt tack vare alla cachade data.

Föreställ dig nu om vi måste vänta mer än 12 sekunder för att ladda upp en sida. Det är en mindre besvär, men i denna ålder av omedelbar tillfredsställelse är det en LÅNG tid.

Hur hastighet kan påverka ditt företag

Den genomsnittliga användaren förväntar sig att en webbplats kommer att laddas fullständigt på mindre än 2 sekunder. 3 sekunder, och de tycker att det är för långsamt. Något mer än fyra? Människor förmodligen bara tappar intresset och går vidare till en ny webbplats.

Hastighet är så avgörande för onlinebutiker att om onlineshoppinggiganter som Amazon skulle få sin webbplats att avta med bara 1 sekund skulle de förlora ungefär 116 000 USD per minut! Tänk nu på hur mycket potentiell försäljning du har tappat på grund av brist på hastighet. Mat för tanken eh?

SiteGround SuperCacher 101

SiteGround SuperCacher förklarade

Sitegrounds SuperCacher påstår sig ha ökat laddningstider för webbplatser betydligt med 4x. Det ökar också antalet träffar som din webbplats kan hantera upp till hundratals gånger, med 3 olika cachemetoder för att optimera din webbplats, som alla är tillräckligt enkla att använda.

De olika cachemöjligheterna fungerar annorlunda för att optimera olika typer av webbplatser, så låt oss ta en fördjupad titt på alternativen för att hjälpa dig bestämma vilka som är bäst för dig!

Statisk cache

TL; DR

Sitegrounds statiska cache:

 1. Optimerar innehållsleverans till slutanvändaren
 2. Ger långsamma platser en betydande hastighetsökning
 3. Ökar webbplatsens förmåga att hantera fler träffar
 4. Är den perfekta allroundaren för alla typer av webbplatser.

Sitegrounds statiska cache lagrar all webbplatsens statiska data (inklusive bilder, CSS-filer och Javascript-filer) i serverns RAM i stället för SSD, varför besökare laddar ditt innehåll direkt från cachen.

Ditt innehåll kommer att levereras mycket snabbare och ger besökarna en sömlös upplevelse när de surfar på din webbplats på grund av överlägsen laddningstid från RAM-minnet jämfört med SSD.

Statisk cache spolar och förnyar dina data automatiskt var tredje timme, så om några ändringar görs på din webbplats kommer de automatiskt att uppdateras utan problem..

Dynamisk cache

TL; DR

Dynamisk cache:

 1. Är perfekt för Joomla, WordPress och Drupal-baserade webbplatser
 2. Om du aktiverar dynamisk cache aktiveras automatiskt statisk cache.
 3. Fungerar hand i hand med statisk cache.
 4. Förbättrar webbplatsens prestanda och hastighet mycket

Precis som namnet antyder skapar Dynamic Cache i princip flera kopior av din webbplats dynamiska innehåll. Data lagras sedan på serverns RAM-minne, och det fungerar hand i hand med Static Cache.

Den första personen som besöker en nyspolad webbplats med Dynamic Cache kommer att ladda webbplatsens hela innehåll från serverdatabasen, men alla efterföljande besökare kommer att ha sina data laddade från serverns RAM, vilket är mycket snabbare.

När det gäller att spola dina data, måste du göra det manuellt. Det är faktiskt ganska enkelt att göra, men det är ytterligare ett steg att ta när du uppdaterar din webbplats.

Du kan använda dynamisk cache med Joomla, WordPress & Drupal. (För WordPress-webbplatsen är SiteGround-proprietära dynamiska cache-plugin förinstallerade. Allt du behöver göra är att aktivera det i ditt WordPress admin-område.)

Alternativ för memcache

TL; DR

memcache:

 1. Är det bästa alternativet om du driver en onlinebutik som beror på databasfrågor
 2. Förbättrar hastigheten betydligt genom att använda lagrade RAM-data för att besvara databassamtal
 3. Fungerar med WordPress, Magento, Mediawiki, Drupal och Joomla!
 4. Ingen automatisk spolning

Memcache är faktiskt Sitegrounds eget tag på det berömda Memcache-systemet, byggt för att hantera webbplatser som förlitar sig mycket på databasfrågor. Det fungerar genom att lagra data och objekt i Siteground-serverns RAM, påskynda databasförfrågningar, API-förfrågningar och sidåtergivning.

Lång historia kort, informationen som skickas från RAM kommer att användas för att utföra databassamtal, vilket minskar antalet gånger den faktiska databasen fråges. Om du driver en onlinebutik kan Memcache vara det bästa alternativet för dig.

När du aktiverar tjänsten spawns en ny Memcache-process som du kan kontrollera i Cpanel.

Det finns ingen automatisk spolning av data med Memcache, så du måste komma ihåg att göra det när du gör ändringar på din webbplats

Vi är värda!

Vi var faktiskt värd för vår testsida med SiteGround på deras GrowBig-plan, testar för hastighet med statisk cache, dynamisk cache och memcache aktiverad. Resultaten som förväntat är fenomenala.

För vår testplats som är värd på SiteGrounds Singapore datacenter, använde vi GTmetrix för att mäta laddningshastigheten. Vi ställer in vår testserverregion till Vancouver, Kanada och webbläsaren till Chrome. Inställningen förblir densamma för båda testerna, med och utan SuperCacher är påslagen.

SuperCacher Review: testa webbplats med och utan supercacher

Resultatet

När SuperCacher är påslagen laddas testplatsen på 1,8 sekunder; samma plats laddas på 3 sekunder utan. Det är en skillnad på 40%!

* P / S: Med SiteGrounds beprövade hastighet och pålitlighet är vi värd för denna webbplats, bitcatcha.com på SiteGround Cloud också!

Hur du aktiverar SuperCacher och blir snabbare

Att aktivera SuperCacher för din webbplats är faktiskt ganska enkelt. Allt du behöver göra är att se till att du har installerat rätt plugins för ditt system (Siteground har en tutorial för dig) gå till din Cpanel -> SuperCacher och slå på önskat cachemöjlighetsalternativ!

Leta efter SuperCacher i cPanel

Steg 1: Leta efter SuperCacher i cPanel

Aktivera olika cachar med en omkopplare

Steg 2: Aktivera olika cachar med en omkopplare.

SiteGround SuperCacher är avgörande för din webbplatshastighet

Efter att ha tittat på prestandauppgraderingarna och de enorma hastighetsförstärkningarna med SuperCacher känner jag att alla företagare bör aktivera det för sina webbplatser.

Online-shoppare är ett skiftande gäng, och om du inte kan tillgodose deras behov snabbt nog kommer de att glömma dig och ta pengarna någon annanstans.

Tidigare nämnde jag att jättar som Amazon kommer att förlora116 000 USD per minut om deras webbplats bromsas bara en sekund.

Vi kan inte exakt kvantifiera hur mycket mer försäljning du kommer att göra med SiteGround SuperCacher aktiverad, men vi kan åtminstone säkert säga att du mer sannolikt kommer att ha fler återvändande kunder om din webbplats är snabb, pålitlig och kan hantera tryck – och det är exakt vad SiteGround’s SuperCacher är byggd för.

Så fortsätt och aktivera SuperCacher för din webbplats just nu. Det kostar dig inget extra, men du har allt att dra nytta av det.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map