Siteground

mot

Bluehost

Contents

SiteGround vs Bluehost – Varför vi tycker att du bör gå med SiteGround

tl; dr

Återigen tittade vi på två väletablerade namn inom värdverksamheten. SiteGround, eftersom vi är bekanta med det, plus jag har förtroende för att det fungerar som ett bra riktmärke mot vilket vi kan jämföra andra värdföretag.

I en kamp mot det som verkar vara ett starkt erbjudande från Bluehost, drogs det tyvärr ned på grund av en kombination av faktorer, bland dem användarklagomål och ett mindre än stellar rykte hos holdingbolaget, EIG. Sammantaget lutar resultaten sig starkt till förmån för SiteGround.

Inom värdverksamheten i mer än två decennier har SiteGround byggt sitt rykte från botten och upp. Idag är detta formidabla företag värd för mer än en miljon domäner genom platser spridda över hela världen.

Bland sina erbjudanden är dess hastighetsteknologi och tillsammans med automatiska WordPress-uppdateringar, frekventa säkerhetskopior, gratis SSL från Let’s Encrypt SSL, allt enkelt hanteras genom cPanel, är SiteGround utan tvekan en av kungarna i webbhotellarenan.

Som jämförelse är Bluehost idag ett EIG-företag, trots att ha varit i branschen så länge SiteGround har varit. EIG är inte traditionellt ett teknikföretag, utan dess kärnstrategi ligger i förvärvet av värdföretag.

EIG tog över Bluehost efter en katastrofal introduktion av sin tidigare ägare av CPU-gasreglering, som slutade med att frysa värdwebbplatser i timmar varje dag.

Så här jämför vi idag

 1. Planer och prissättning
 2. Nyckelfunktioner – SiteGround erbjuder GRATIS webbplatsöverföringar!
 3. Prestanda – Serverplats, hastighet och drifttid
 4. Kundsupport och vad användare säger
 5. Användargränssnitt
 6. Vad jag älskar om SiteGround
 7. Vad jag älskar Bluehost
 8. Slutgiltiga tankar

Notera

De två testplatserna som används i denna översyn ägs och administreras av Bitcatcha. Både SGUSHosted.com och BHHosted.com är värd i deras respektive datacenter i USA.

Planer och prissättning

De mest grundläggande förutsättningarna för de flesta webbhotell svänger runt två kärnområden, deras prissättning och funktioner. Låt oss titta på vad dessa två har sida vid sida när det gäller pris och några viktiga funktioner;

SiteGroundBluehost

INTRO PRICEINTRO PRIS
StartUp / Basic $ 3,95 $ 2,95
GrowBig / Plus $ 5,95 $ 5,95
GoGeek / Prime $ 11,95 $ 5,95

RENEWALRENEWAL
StartUp / Basic $ 9,95 $ 7,99
GrowBig / Plus $ 14,95 $ 10,99
GoGeek / Prime $ 29,95 $ 14,99
Besök

Nyckelfunktioner

SiteGround GrowBigBluehost Plus
WebsitesUnlimitedUnlimited
Space20 GB Unmetered
BandwidthUnlimitedUnmetered
WebbplatsbyggareJaJa
DomainsUnlimitedUnlimited
Kontrollpanelen cPanelEnhanced cPanel
Gratis säkerhetskopiorJa (dagligen) Nej
Gratis migreringJa Nej
Gratis e-postkontonJaJa
Fullständiga funktioner

Som framgår av diagrammen jämförs Bluehost Plus-planen som löper med ett introduktionserbjudande på $ 5,95 med SiteGrounds delade värdplan för mitt nivå. I vissa viktiga områden överskrider SiteGround Bluehost utom i lagringsutrymme.

Detta verkar lite ovanligt, eftersom lagringsutrymme priset är nästan försumbart för de flesta webbhotell företag idag, men det är troligtvis på grund av optimering av utrustning på SiteGround slut på grund av deras hastighetsteknik.

Personligen, Jag föredrar mycket all den utökade funktionaliteten som SiteGround erbjuder snarare än det obegränsade lagringsutrymmet. Den fria migreringen är den RIKTIGA GEM här dock, eftersom inte många värdleverantörer erbjuder detta gratis.

SiteGround Site Transfer

Siteground säger också:

”Vi erbjuder gratis webbplatsöverföringar som en del av vår onboarding-tjänst sedan dag ett av vårt företag. För närvarande får vi mer än 3 000 migreringsförfrågningar varje månad. Den samlade erfarenheten är enorm och du kan satsa på att vårt team har stött på och löst (nästan) alla möjliga problem som kan uppstå under en webbplatsöverföring. ”

  Hur man använder anonymt Qbittorrent (för osynliga torrentnedladdningar)

Läs mer om gratis webbplatsöverföring.

Bluehost avgifter för migrering av webbplatser

Jag har stött på den här situationen mer än ett par gånger tidigare, och för de som inte erbjuder detta gratis kostar de också hemskt mycket, från $ 100 och över för de mest grundläggande webbplatserna!

Faktum är att Bluehost vill debitera en enorm $ 149.99 för att överföra din webbplats. På något sätt kommer jag att tappa ut den typen av kontanter.

149.99 $ för webbplatsöverföring

SiteGround1

Bluehost0

Prestanda – Serverplats, hastighet och drifttid

Serverplats

SiteGround har en mycket bra spridning av platser för sina datacenter över tre kontinenter. Det har en amerikansk plats (Chicago), tre i Europa (London, Amsterdam, Milan) och en i Asien (Singapore). Dessa platser är strategiska och erbjuder SiteGround-kunder utmärkta hastigheter i sina värdplaner.

Bluehost förlitar sig också på flera platser, i USA (Utah), Europa (London) och Asien (Mumbai och Hong Kong).

SiteGround-serverhastighet

USA (W)
ANVÄNDA SIG AV)
London
Singapore
Sao Paulo

55 ms 3 ms 92 ms 223 ms 139 ms

Bangalore
Sydney
Japan
kanada
Tyskland

380 ms 226 ms 148 ms 12 ms 103 ms

Klassad A +; Avg. Hastighet: 138,1 ms
(Se hela resultatet)

SiteGround har uppenbarligen sina styrkor i USA, även om Europas tjänster också är anmärkningsvärt snabba.

Det finns en liten latens på Singapore-platsen på grund av avståndet från dess fysiska server (vår testplats är värd i deras Chicago datacenter). Detta verkar kompenseras av det snabba att Oceanien inklusive Australien uppenbarligen är på nivå, vilket vädjar bra för andra platser i Asien.

Bluehost Server-hastighet

USA (W)
ANVÄNDA SIG AV)
London
Singapore
Sao Paulo

23 ms 78 ms 183 ms 93 ms 164 ms

Bangalore
Sydney
Japan
kanada
Tyskland

330 ms 168 ms 125 ms 92 ms 174 ms

Klassad A; Avg. Hastighet: 153 ms
(Se hela resultatet)

Bluehost visar också snabba servertid på många platser, men Europa verkar drabbas lite. I jämförelser mellan nacke och nacke kan det hända att det inte finns någon tydlig skillnad mellan dessa två. Men vi kan se det SiteGround-servrar erbjuder mycket mer stabila timings än Bluehost över hela linjen.

SiteGround1

Bluehost1

Uptime

Jag är glad att säga att upptid inte verkar vara ett stort problem för båda värdarna. Under en 30-dagarsperiod har båda visat 100 procents driftstid vilket är mycket bra.

Om du inte känner till drifttid erbjuder de flesta värdar minst 99 procent och till och med några minuter ner kan ha en betydande inverkan på detta antal.

SiteGround upptid

SiteGround upptid

Bluehost upptid

Bluehost upptid

Det finns emellertid ett extra element till uptimerobot som många övervakar, eftersom det i princip är avsett att visa … ja, upptid. Om du noterar graferna i varje bild visar dessa typiska svarstider som servrarna visar.

Även om båda har 100 procent uppetider har Bluehost en responstid som ligger väsentligt bakom SiteGround. Det här är en av de betydelsefulla saker som jag känner som underliggande faktorer som påverkar värdens betyg.

SiteGround1

Bluehost0

Kundsupport

En av de viktigaste sakerna i hanteringen av en webbhotell – och jag kan inte betona det tillräckligt – är deras kundsupport.

Även om du är en tillfällig användare och ser för dig att du behöver lite hjälp bara en gång på länge kan det vara extremt irriterande att hantera svarslös eller bristfällig supportpersonal.

Och tro mig, du kommer förmodligen att behöva deras hjälp mycket oftare än du förväntar dig. Från frågor som driftstopp till serveranslutning och säkerhet är din nyckelanslutning till värden via deras supportpersonal. Det finns inget viktigare än ett supportteam som svarar snabbt och effektivt.

Så vad har dessa två jättar för oss när det gäller stöd?

SiteGround-kundservice

Jag är oerhört glad att konstatera att SiteGround kör hela spelutbudet och erbjuder 365-dagars livechattjänster, ett biljetteringssystem och till och med ett nummer du kan ringa för hjälp. Med tanke på tidigare erfarenhet av några levande chattar, andades jag av lättnad när mitt meddelande besvarades inom 10 sekunder. Det har förekommit tillfällen innan jag väntade så länge att jag trodde att chattsystemet var trött!

Bluehost kundtjänst

Inställningen liknar Bluehosts kundtjänst och även om jag inte hållit länge här känner jag fortfarande lite lugn över deras stöd. Detta kommer tillbaka till det faktum att Bluehost är ett EIG-företag, som jag har hört så många negativa saker om.

Faktum är att problemet kom upp precis i min tidigare jämförelseöversikt, som du kan läsa om här – SiteGround VS Hostgator.

Den viktigaste knaschen kommer dock in när det är dags för allmänheten att granska sina tjänster. Det är här vi gräver djupare bakom scenen och tar reda på vad som egentligen är vad.

Vad användare säger om SiteGround

SiteGround-användare yttrande

Vad användare säger om Bluehost

Blandade känslor på Bluehost

Som ni kan se finns det blandade känslor när det gäller Bluehost, vilket är något att oroa sig för. Att inte kunna erbjuda en stabil serviceström till kunder är ett problem och det bör noteras.

I själva verket har det varit flera gånger när användare har tagit till sociala medier för att hävda sig om den dåliga kundtjänst som de har fått, tillsammans med tjänsterna:

Twitter yttrande om Bluehost

SiteGround1

Bluehost0

Användargränssnitt

För er som kanske inte är webbhotell finns det två aspekter av termen “användargränssnitt” när det gäller dina värdkonton.

Det första ditt gränssnitt med webbhotellkontot, vilket är en mycket bredare bild av de tjänster du använder. Den andra är kontrollpanelen som är avsedd att hantera funktionaliteten i din webbhotellplan.

Det senare är mer kritiskt eftersom det är där du kommer att spendera det mesta av din tid och din ansträngning. Både SiteGround och Bluehost erbjuder cPanel, om än något skinnade så att det ser lite mer unikt ut.

(Vänster: SiteGround; Höger: Bluehost)

cPanel är ett bra val eftersom det erbjuder användare ett extremt användarvänligt sätt att hantera sina webbplatser. Det är också ett mycket vanligt gränssnitt, vilket innebär att om du behöver hjälp är det bara ett stenkast bort.

Även om Bluehost erbjuder det de kallar en förbättrad version av cPanel, för att vara ärlig, känner jag att det är mer som en förenklad version. Det är riktigt bra för första gången webbhotellköpare, men på lång sikt känner jag att det finns mer flexibilitet i SiteGround-erbjudandet.

Att känna dig runt utvecklingen av en webbplats tar inte väldigt lång tid. När du följer med kommer du att upptäcka att ha tillgång till mer funktionalitet är mycket bra, särskilt eftersom det betyder att du inte behöver kontakta värdens kundservicepersonal så ofta.

SiteGround1

Bluehost0

Vad jag älskar om Siteground

Massor av erfarenhet, en obemärkt meritlista och imponerande prestanda. Dessa viktiga höjdpunkter gör SiteGround att stå huvud och axlar ovanför konkurrensen när det gäller delade webbhotellerbjudanden. Deras påståenden om hastighetsteknik är svåra att slå, även om det kommer till en något högre prislapp.

I ett nötskal;

 • Utmärkta funktioner
 • Bra rykte
 • Stabila hastigheter
 • Stark kundtjänst support

Vad jag älskar om Bluehost

Vad kan jag säga? Jag är en sucker för låga priser och matchade nacke och nacke, det finns ingen jämförelse mellan SiteGrounds delade webbhotellplaner jämfört med Bluehosts. För en webbhotellleverantör, även om det bara är för den inledande registreringsperioden, har Bluehost billiga smutsplaner och du kommer att vara hårt pressad för att hitta många till lägre priser.

Trots att jag vet att det finns klagomål och dåliga recensioner där ute, är prisdragen oemotståndlig. Men det är bara jag för att jag är en billig som inte använder mina webbplatser för mycket av någonting.

 • Stark prispunkt
 • Anständiga funktioner
 • Väl etablerad service

Slutgiltiga tankar

Ja, det finns saker jag älskar med vad varje värd erbjuder, tyvärr, min personliga kärlek till ett rock-down-pris åt sidan, jag kan verkligen inte förneka att SiteGround erbjuder det bättre erbjudandet.

Bortsett från de funktioner som ingår i planerna, är den riktiga kickaren det dåliga rykte som följer EIG runt som en hund på hälen, och smutar bort hela tiden.

Som de säger är beviset i pudding och allmänheten har också talat. Det som läggs till SiteGrounds utmärkta rykte gör att det inte går att lära sig här, att de är mästarna.

Siteground

https://www.siteground.com
LÄS FULL ÖVERSIKT
5

Bluehost

https://www.bluehost.com
LÄS FULL ÖVERSIKT
1

Deal för Bitcatcha-läsare

SiteGround: 60% rabatt på webbhotell (från $ 3.95 / mo).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me