Siteground

mot

Hostgator

SiteGround VS HostGator – Vem är den bättre värden för din webbplats?

Sammanfattning

Man skulle tro att när två titaner kämpar skulle det vara en nära match, men i recensioner matchas många variabler och resultaten kan bli lite överraskande. SiteGround och HostGator är två väletablerade medlemmar i webbhotellgemenskapen och båda har också betalat sina avgifter. Men även när de kämpar mot det, tänk på att varje företag kan ha sina egna nischområden som de är specialiserade på. Håll ett öppet sinne inte bli förvånad över några av resultaten.

SiteGround och HostGator är två av de större namnen inom webbhotell idag. Med så många recensioner där ute, kan det fortfarande vara lite skrämmande att göra det steget framåt och verkligen välja din framtida värd. Vi förstår att och för att hjälpa dig lite mer, låt oss ta saker vidare och låt dessa två släppa ut det.

Tänk på att det är väldigt lätt att ta funktionerna och specifikationerna för var och en och lämna dem mot den andra. I stället är det vi kommer att göra att ta fram viktiga områden där till och med en liten skillnad är viktig.

Tänk på att genom granskningen kommer att tänka på att det vi letar efter inte bara är prestanda utan också värdleverantörernas allmänna inställning till affärer samt hur det närmar sig och hanterar kunder.

Sammantaget kommer vi att titta specifikt på;

 • Bakgrund
 • Prestanda (hastighet och upptid)
 • Prissättning
 • Kundsupport

Notera

Alla testsajter som används i denna översyn ägs och administreras av Bitcatcha, med undantag av ShiphraShepherds.com.

Historien

SiteGround och HostGator startade inom bara två år efter varandra och har lång historia för att säkerhetskopiera sitt spel. Med cirka 15 år i branschen vardera, har dessa två jättar vuxit och utvecklat en portfölj av produkter som sträcker sig från delad värd hela vägen till företag i stor skala.

HostGators historia är dock inte lika ren som SiteGrounds, eftersom den köptes över av Endurance International Group (NASDAQ: EIGI) år 2012. Detta följde en hackergrupps attack på HostGators leverantörs databas för faktureringsprogramvara. Som ett resultat läckte användarinformation och 500 000 kundkreditkort, webbplatsfiler och cPanel-konfigurationsposter.

Tyvärr, efter förvärvet, skulle EIG fortsätta med flera kritiska incidenter av serveravbrott under 2013. För en värdleverantör är detta något dödligt och det har gjort HostGator till en dålig start. Vi förstår att vissa saker helt enkelt inte är leverantörens fel, men ändå – det hände.

SiteGround1

HostGator0

Prestanda

Medan varje värdleverantör utan tvekan kommer att erbjuda värdplaner som bygger på sina egna styrkor, låt oss överväga två huvudkategorier av värdplaner; Delad och molnvärd. Dessa är de primära som de flesta webbplatsägare skulle vara intresserade av.

SiteGround molnvärd

USA (W)
ANVÄNDA SIG AV)
London
Singapore
Sao Paulo

56 ms3 ms98 ms229 ms138 ms

Bangalore
Sydney
Japan
kanada
Tyskland

307 ms222 ms141 ms1 ms103 ms

Medelhastighet: 129,8 ms – Se hela resultatet

HostGator molnvärd

USA (W)
ANVÄNDA SIG AV)
London
Singapore
Sao Paulo

32 ms40 ms128 ms323 ms161 ms

Bangalore
Sydney
Japan
kanada
Tyskland

574 ms203 ms159 ms46 ms140 ms

Medelhastighet: 180,6 ms – Se hela resultatet

* Obs: SiteGround Cloud och HostGator Cloud-hastighetstester utfördes på båda webbplatserna som var värda i Nordamerika.

För Cloud gjorde båda servrarna relativt bra och hölls under Googles rekommenderade hastigheter på 200 ms för serverhastighetssvar. På grund av datacentrets placering förblev hastigheterna på den amerikanska kontinenten bra innan de tappade något längre längre öster vi testar från.

SiteGround delad värd

USA (W)
ANVÄNDA SIG AV)
London
Singapore
Sao Paulo

211 ms215 ms180 ms3 ms351 ms

Bangalore
Sydney
Japan
kanada
Tyskland

66 ms95 ms70 ms240 ms168 ms

Medelhastighet: 159,9 ms – Se hela resultatet

HostGator delad värd

USA (W)
ANVÄNDA SIG AV)
London
Singapore
Sao Paulo

32 ms36 ms221 ms221 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Japan
kanada
Tyskland

717 ms205 ms153 ms36 ms140 ms

Medelhastighet: 190 ms – Se hela resultatet

För delad värd är SiteGrounds delade testwebbplats i Singapore medan HostGator tyvärr endast är värd från Nordamerika. Detta visar något i hastighetstest, med tanke på att SiteGround’s erbjuder en bättre världsomspännande medelhastighet på 159 ms jämfört med HostGators 190 ms.

Jag antar att det främsta skälet till detta troligen är Supercacher och programvaran som SiteGround använder. Dessa är alla utformade och optimerade för jämn distribution av datalagring oavsett avstånd från datacenter.

Låt oss titta på deras serverinformation ett tag

När det gäller konfiguration tar SiteGround och HostGator olika tillvägagångssätt. För att göra det enkelt håller SiteGround avsiktligt serverbelastningar så att eventuella överspänningar i användning kan hanteras. HostGator å andra sidan investerar mycket i utrustning för att säkerställa stabilitet.

SiteGround har fem datacentra som finns i städer över hela världen (Chicago, London, Amsterdam, Milan, Singapore), så de är mycket spridda när det gäller geografi. Detta är naturligtvis bra. HostGator har så att säga alla sina ägg i en korg, med båda datacentra i Nordamerika.

Med tanke på det är vi villiga att ge en poäng till båda, eftersom HostGator lyckas ta ut SiteGround i Cloud Hosting, medan Siteground vinner i delad hosting:

SiteGround1

HostGator1

Men riktmärken är inte alltid korrekta, så låt oss titta på de prispunkter som dessa två värdar har kommit fram till;

Uptime-garanti – Kan de hålla det uppe??

För en stund nu har jag haft båda dessa värdar på vår radar och har samlat upp information om drifttid om dem. Detta är ett område där båda fungerar bra med ögonbrynen och det bör inte diskonteras. Med det i åtanke, låt oss gräva lite djupare och se vad deras användarvillkor säger:

SiteGround-driftstid i ToS

“SiteGrands pålitliga värdtjänst säkerhetskopieras av ett branschledande servicenivåavtal (SLA). Vi garanterar nätverkstid 99,9% av tiden under en tolvmånadersperiod, från och med det datum du beställer ditt konto. Om vi ​​faller under det kommer vi att meddela dig via e-post och vi kommer automatiskt att kompensera ditt konto på följande sätt:

 • 100% – 99,9% drifttid: Ingen kompensation
 • 99,9% – 99,00% drifttid: 1 månad gratis värd
 • En ytterligare månad med gratis värd för varje 1% av drifttiden som förloras under 99,00%. ”

HostGator drifttid i ToS

”Servicevillkoren, avsnitt 15, innehåller korrekt och uppdaterad information om HostGators Uptime-garanti i sin helhet. Den här artikeln syftar bara till att förklara de regler du accepterar.

 • Om en delad eller återförsäljarserver inte uppfyller garantin för driftstopp på 99,9%, du Maj få en (1) månad kredit för det paketet på ditt konto.
 • Godkännande av alla krediter sker enligt HostGators exklusiva bedömning och kan bero på den angivna motiveringen. ”

Men om du tittar noga på dessa två citatuppsättningar kommer du att märka en stor skillnad. Ja, driftstiden nämns och garanteras, men medan SiteGround uttryckligen uttrycker att det kommer att kompensera för att överskrida de angivna drifttiderna, har HostGator försökt att vara smalare i frågan. Den försöker komma undan med det jag gillar att kalla den “meningslösa garantin”.

Detta innebär att det helt enkelt sätter det där för show, eftersom företaget förbehåller sig rätten att inte kompensera en kund utan att ens ange något skäl till varför. Logiskt kan det helt enkelt förneka alla försök att kräva ersättning för driftsstopp. Skäm dig HostGator!

SiteGround1

HostGator0

Priser SiteGround eller HostGator bättre?

Molnvärd

För molnhotell är SiteGrounds planer mycket dyrare över hela linjen. Vad de erbjuder speglar emellertid den verkliga andan i en Cloud Hosting-miljö, snarare bara de utdrag som HostGator erbjuder med varje plan.

Jag skulle säga att SiteGround’s Cloud Hosting-planer är för företagskunderna medan HostGator riktar sig till individer som vill testa molnupplevelsen. SiteGrounds mycket högre priser återspeglar också riktiga helt hanterade Cloud Hosting-konton.

SiteGround Cloud Pricing

SiteGround Cloud

HostGator Cloud Pricing

HostGator Cloud

Att gropa dessa två skulle vara att jämföra äpplen och apelsiner. Medan SiteGround erbjuder fullt hanterade molnhotellternativ, är HostGators Cloud-erbjudanden mer av en förstärkt delad hosting-typ av affär, och det visar priserna.

SiteGround1

HostGator1

Delad värd

För delad webbhotell, även om det är en skillnad i prissättning, båda värdarna ligger inom det spirande webbhotellområdet. Detta är bra för konsumenten på ett sätt, eftersom det finns många alternativ du kan välja mellan beroende på dina exakta krav.

SiteGround-delad värdpriser

SiteGround delad

HostGator-delade värdpriser

HostGator delad

SiteGround1

HostGator1

Kundsupport

Medan varje webbhotell har någon form av teknisk support, är det de erbjuder och hur väl de gör det en avgörande faktor. I detta fall erbjuder båda våra värdar en stark mängd supportalternativ som inkluderar telefon och Live Chat.

Från SiteGround:

“Hater du väntar på nästa tillgängliga agent? Det gör vi också.

Vi överskrider alla skift så att det alltid finns någon att plocka upp telefonen eller onlinechatten, så du behöver inte vänta mer än några sekunder på nästa tillgängliga operatör. Vi utvärderar också varje anställds hastighet, såväl som teamets resultat som helhet, regelbundet. “

Förutom värdrelaterade problem, stöder SiteGround också ett brett utbud av webbproblem (som plugins och tillägg) enligt följande video:

HostGator å andra sidan matar helt enkelt alla supportalternativ på en enda sida, lättillgänglig. Emellertid har EIG, den nuvarande ägaren av HostGator ofta haft svåra klagomål om sin kundsupport totalt sett. Faktum är att även deras egen personal klagar över företagets inställning när det gäller kundsupport:

”Detta är ett bra företag att arbeta för om du gillar själskrävande arbete. Bryr du dig inte om faktiska kunder? Det här är jobbet för dig. Cool med fina titlar, ändrade jobbbeskrivningar och ingen som vet vad som händer? Ansök idag! ” (Källa)

Vi måste verkligen gå med SiteGround för den här:

SiteGround1

HostGator0

Bedömning – SiteGround eller HostGator?

Med det kommer vi till slutresultatet 6: 3. För att vara ärlig, innan jag skrev denna recension, var jag under intrycket att det skulle bli en närmare kamp. Jag antar att djävulen alltid är i detalj och vissa saker som normalt sett förbiser, kommer ut när de är i fokus.

Detta betyder dock inte att HostGator är en dålig värd, men kanske kan ett ultimat urval baseras på dina exakta behov.

Ändå, kudos till teamet på SiteGround, gratulerar vi dem för att framgångsrikt driva denna klänning och applåderar sina ansträngningar för att driva en ärlig, prestationsdriven verksamhet.

Siteground

https://www.siteground.com
LÄS FULL ÖVERSIKT
6

Hostgator

https://www.hostgator.com
LÄS FULL ÖVERSIKT
3

Erbjudanden för Bitcatcha-läsare

 • SiteGround: 60% rabatt på webbhotell (från $ 3.95 / mo).
 • HostGator: Använd kupongkoden ‘bitcatcha’ för upp till 60% rabatt. (12-månaders kontrakt) Se prissättning
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me