SiteGround VS Inmotion Hosting – 6 viktiga områden jämfört (serverhastighet ingår)

tl; dr

Pris kontra prestanda – den tid gamla balanseringskalan när det gäller det snygga att bestämma värdet. Men vad händer när du släpper två branscher som står mot varandra?

I den bittra striden om rivaler med webbhotell slår vi SiteGround mot Inmotion Hosting och tävlingen kommer till muttrar och bultar. Inmotion Hosting lyckas ta ut oavgjort, men i slutändan föredrar jag fortfarande SiteGround fantastiska hastigheter.

SiteGround, som grundades 2004 och byggde sig upp genom rankningarna, spelar idag värd för över en miljon webbplatser i det som har blivit en halsbransch. Det är känt för sin mycket speciella hastighetsteknologi och erbjuder omfattande tjänster och mervärde-funktioner som gör det till ett extremt hårt förslag att slå.

Inmotion Hosting har å andra sidan varit i branschen under en lite längre period, sedan 2001. Men som våra test har visat tidigare, att en lång tand i branschen inte liknar i allmänhet bättre produkter och tjänster – helt enkelt en bättre förkärlek för överlevnad.

Ett testfall mellan dessa två företag idag är viktigt, med tanke på att båda är sanna stamtavlar. Detta innebär att deras historia är outspädd, utan några övertaganden eller stora försäljningar för att bryta linjen för deras existens.

Med det här i åtanke är det här vi kommer att jämföra idag.

Notera

De två testplatserna som används i denna översyn ägs och administreras av Bitcatcha. Både SGUSHosted.com och IMHHosted.com är värd i deras respektive datacenter i USA.

Planer och prissättning

Låt oss se de planer som dessa två har för massorna och de prispunkter de kommer in på;

SiteGroundInmotion Hosting

PRICEPRICE
StartUp / Launch $ 3.95 $ 3.99 *
GrowBig / Power $ 3,95 $ 5,99 *
GoGeek / Pro $ 11,95 $ 13,99 *

RENEWALRENEWAL
StartUp / Launch $ 9,95 $ 7,99
GrowBig / Power $ 14,95 $ 9,99
GoGeek / Pro $ 29,95 $ 15,99
Besök

* Exklusivt Inmotion-avtal för Bitcatcha-läsaren. Vanligt pris startar från 6,39 dollar
** Vi använder GrowBig av SiteGround och Power of Inmotion för att vara värd för våra testsajter

Nyckelfunktioner

SiteGround GrowBigInmotion Power
WebsitesUnlimited6
Space20 GB50 GB
BandwidthUnlimitedUnlimited
WebbplatsbyggareJaJa
DomainsUnlimited26
KontrollpanelencPanelcPanel
Gratis säkerhetskopiorJa (dagligen) Ja (var 36: e timme)
Gratis migreringJaJa
Gratis e-postkontonJaJa
Fullständiga funktioner

Som du kan se i prisjämförelserna kommer Inmotion in till en mycket högre kostnad för posten jämfört med SiteGround. Detta kompenseras dock mer än av SiteGrounds förlängningskostnader på längre sikt.

För planerna i jämförelse, låt oss säga att över en period på fem år (med en årlig första registreringsperiod) skulle de totala ägandekostnaderna vara:

Siteground
$ 5,95 + (4 x $ 14,95) = 65,75 $

Inmotion Hosting
$ 8,49 + (4 x 9,99) = $ 48,45

Det är en betydande skillnad, så om du inte tänker flytta webbhotell efter det första inloggningskontraktet upphör, erbjuder Inmotion Hosting ett mycket större värde vad gäller pris.

Båda värdleverantörerna erbjuder planer som är ganska solida och har trevligt värdeökning. Observera att de båda också erbjuder gratis webbmigrationstjänster (För SiteGround är gratis webbplatsmigrering bara tillgänglig för GorwBig och högre plan.), Vilket jag anser vara en utmärkt överföringspunkt.

Jag skulle dock säga att Inmotion Hosting har en liten fördel här på grund av det finstilta i vilket de utvidgar sina migrationstjänster till att inkludera inte bara webbplatsfiler och databaser, utan de kan även hjälpa till att överföra dina cPanel-inställningar, domänposter och till och med e-postkonton!

Inmotion Hosting-migrering av webbplatser

SiteGround0

Inmotion Hosting1

Prestanda – Serverplats och hastighet

Serverplats

SiteGround har stöd från 5 separata datacenter spridda över hela världen, med ett i USA, 3 i Europa och en Asien-plats som serveras via Singapore. Detta är en mycket strategisk spridning och erbjuder bra latens för sina kundsajter.

Inmotion Hosting är å andra sidan lite mer svårfångade när det gäller deras datacenter, och nämner helt enkelt att de har “datacentra på båda kusten” – vilket vi antar skulle vara USA: s öst och väst. De är dock oerhört stolta över sitt Los Angeles datacenter.

Inmotion Hosting: s LA-datacenter är grönt

Det drar nytta av naturlig kylning eller teknik för utomhusluftkylning. Genom detta kan de sänka kylkostnaderna med nästan 70%, men ännu viktigare minska deras koldioxidavtryck med mer än 2 000 ton per år. Jämfört med Inmotion Hosting verkar SiteGrounds enda påstående om “grön” berömmelse vara plantering av några hundra träd tillbaka 2010..

Utöver detta har företaget också ett partnerskap med ideella Trees For The Future. Genom detta initiativ hjälper Inmotion Hosting att plantera 5 000 träd i hela världen.

SiteGround-serverhastighet

 

USA (W)ANVÄNDA SIG AV)LondonSingaporeSao Paulo

55 ms3 ms92 ms223 ms139 ms

 

BangaloreSydneyJapankanadaTyskland

380 ms226 ms148 ms12 ms103 ms

 

Klassad A +; Avg. Hastighet: 138,1 ms
Se hela resultatet

Inmotion Hosting-serverhastighet

 

USA (W)ANVÄNDA SIG AV)LondonSingaporeSao Paulo

2 ms53 ms322 ms178 ms172 ms

 

BangaloreSydneyJapankanadaTyskland

514 ms153 ms109 ms67 ms149 ms

 

Klassad A +; Avg. Hastighet: 171,9 ms
Se hela resultatet

Trots skillnaden i platsen för datacentra som de två värdleverantörerna har, är dessa utmärkta hastighetsprestationer över hela linjen. I själva verket är dessa timing ganska svåra att slå och mycket betydande på delade webbhotell utrymmen.

För att djuva ner lite djupare i hastighetsprestanda, notera att var och en av dem har lite något extra som de flesta värdar inte erbjuder – specialiserade hastighetsjusteringar (eller en mängd olika).

SiteGround använder en potent blandning av SSD, NGINX, SuperCacher, CDN, HTTP / 2 och PHP7. Kombinerat, hjälper var och en av dessa framåt hastighetsprestanda precis så lite mer för att ge den en fördel över tävlingen.

Inmotion Hosting säljer emellertid mycket hårt på vad den kallar ‘Max Speed ​​Zone’. Det finns emellertid bara ett litet kvarstående tvivel om hur företaget positionerar denna teknik. Inmotion Hosting förutsätter att många konkurrenter alltför litar på enskilda datacenter, vilket ger potentiella negativa hastighetseffekter.

Men i en datacenterjämförelse erbjuder Siteground ett mycket bättre globalt överlägg än Inmotion Hosting. Lägg till det faktum att många välrenommerade webbhotellleverantörer aldrig skulle lita på enstaka datacenter och vi har en kvarandekälla – det låter helt enkelt inte rätt.

Ändå kan man inte argumentera med resultaten och vi ger dem båda en utmärkt hastighetsprestanda.

SiteGround1

Inmotion Hosting1

Server Uptime

Inmotion Hosting visade en solid 100% drifttid under den senaste 30-dagars övervakningsperioden, men jag blev lite förvånad över att det verkade vara en svag problem i SiteGrounds 30-dagarsperiod. Det är en liten droppe i ett stort hav, emellertid eftersom jag har övervakat denna värd under en tid nu och den har generellt sett varit solid. Även med ojämnheten förblev uppetiden över 99,95%.

SiteGround upptid

SiteGround Uptime

Inmotion Hosting upptid

Inmotion Hosting Uptime

Det är här vi återigen uppmärksammar svarstiderna som visas i graferna. SiteGround visar återigen sin motståndskraft med konsekventa svar under 1 000 ms. Att straffa SiteGround för en liten blipp på en oklanderad skiva skulle vara lite orättvist i mina ögon, och kombinera det med responstiden, är jag villig att ge poängen till dem.

SiteGround1

Inmotion Hosting0

Kundsupport

Som vanligt är detta återigen ett mycket starkt nyckelområde som alla som letar efter värd måste vara uppmärksamma på.

SiteGround-kundservice

Jag har gått igenom det tidigare och kommer att göra det igen, SiteGround har utmärkt kundservice och det är något jag har testat och tacksamt har bekräftats i flera gånger redan. Det finns alltid en risk för att saker glider lite med åren, men detta är inte en av de platser där det händer.

Inmotion Hosting kundtjänst

Inmotion Hosting säger stolt att de erbjuder amerikansk teknik som hjälper kunder över flera kanaler inklusive telefon, chat, e-post eller biljettsystem. Systemet är omfattande och faktiskt utöver vad många webbhotell skulle erbjuda.

Vad användare säger om SiteGround

SiteGround-kundrecensioner

Vad användare säger om Inmotion Hosting

Inmotion Hosting Kundrecensioner

Som ni kan se har båda webbhotlarna starka användarrecensioner till förmån för dem. Detta är sällsynt i världen av webbhotell, där användare ofta är extremt uppfattade av sina värdar. Att hålla standarder på en tillräckligt hög nivå för att få positiv feedback är bra.

SiteGround1

Inmotion Hosting1

Användargränssnitt

Även om båda våra värdar använder cPanel, kände jag fortfarande att detta segment borde lämnas in helt enkelt så att jag kan påminna alla om vikten av en bra kontrollpanel. Detta är i princip din dörr till din värd och det är troligt att du kommer att tillbringa lite tid här.

cPanel är ett utmärkt och populärt val och ger båda våra värdar en solid vinst i gränssnittet. Det är kraftfullt, bekvämt, distribuerat och enkelt uttryckt, mycket användarvänligt.

SiteGround1

Inmotion Hosting1

Vad jag älskar om Siteground

SiteGround har alltid varit kvar på min lista över bästa värdar och att köra igenom den är alltid uppfriskande. Det är en konstant högprestanda med en utmärkt historia och hittills har jag ännu inte hittat många riktiga konkurrenter för det.

I ett nötskal;

  • Utmärkt hastighet och stabilitet
  • Bra kundsupport
  • Brett sortiment av produkter

Vad jag älskar om Inmotion Hosting

När jag körde Inmotion Hosting genom klingan gav det mig ganska trevliga överraskningar ibland. Detta är en stark utmanare för SiteGround och erbjuder både funktioner och prestanda som är konkurrenskraftiga. Jag gillar särskilt att det inte erbjuder galna rabatter för första gången, eftersom det för mig verkar det bara vara lite fel.

I ett nötskal;

  • Bra prispunkt
  • Imponerande hastighet och stabilitet
  • Utmärkt kundsupport

Slutgiltiga tankar

Detta var för mig personligen ett mycket svårt beslut. Efter att ha läst igenom min recension kanske några av er undrar varför jag tilldelade poäng till en värd medan jag berömde den andra funktionen samtidigt.

Jag ska vara ärlig – ja, jag älskade dem båda. Det är så mycket svårt att inte bara hitta en fantastisk värdtjänst, utan en annan som matchar den.

Trots min sista sammanfattning av 4: 4 känner jag att jag är skyldig alla där ute för att bryta slips – och jag skulle fortfarande gå med SiteGround. Framför allt, i slutet av dagen kommer en av de mest kritiska funktionerna på din webbplats att vara dess hastighet och SiteGround har aldrig låtit mig ner ännu.
När du lägger till de andra faktorerna är de bara glasyr på kakan.

 

Siteground

https://www.siteground.com
LÄS FULL ÖVERSIKT
4

Inmotion Hosting

https://www.inmotionhosting.com
LÄS FULL ÖVERSIKT
4

Erbjudanden för Bitcatcha-läsare

SiteGround: 60% rabatt på webbhotell (från $ 3,95 / mo).

Inmotion Hosting: Exklusivt 50% rabatt (från $ 3,99 / mo).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me