Slik krypterer du torrents (for bedre hastigheter og personvern)

Torrentkryptering 101

Hva er torrentkryptering? Trenger du å kryptere torrentene dine? Hva er fordelen og hva er den beste metoden for å kryptere torrentene dine?


Hvis du har hatt disse (eller lignende) tankene før, er du ikke alene. Torrekryptering er en av de kraftigste (og minst forstått) torrentingsteknikkene. Bruken av kryptering har økt dramatisk, og alle store bittorrentklienter tilbyr nå en form for innebygd kryptering.

Denne guiden viser deg å lære deg:

 1. Hva er torrentkryptering og hvorfor er det viktig
 2. Hvorfor å bruke torrent-programvarens innebygde kryptering er IKKE det beste alternativet
 3. Slik bruker du den innebygde krypteringen (den gratis metoden)
 4. Hvordan bruke en VPN for sterkere torrentkryptering & hold 100% av jevnaldrende

Klar? La oss gjøre dette.

Hva er kryptering

Du bruker kryptering på nettet hver dag, selv om du kanskje ikke skjønner det. Hver gang du besøker bank- eller kredittkortselskapets hjemmeside, eller kjøper på Amazon; nettleseren din bruker kryptering. Kryptering forhindrer tredjeparter i å lese overførte data.

Dette forhindrer identitetstyveri når du sender sensitive data over internett som kredittkortnummer, adresser og passord.

Uten kryptering kan alle som deler det samme nettverket som du potensielt lese hele datastrømmen din (tenk offentlige wifi-nettverk). ISP-en din (internettleverandør) kan også bruke dyp pakkeinspeksjon for å lese alle overførte data, overvåke nedlastningene og registrere nettloggen din.

Kryptering krypterer / beskytter dataene du sender, slik at bare nettstedet / serveren du kommuniserer med kan lese dem.

Hvorfor kryptere torrentene dine

Det krever bare to ord for å forklare hvorfor du skal kryptere torrenttrafikken din:

 1. Hastighet
 2. Personvern


Hastighet:
Denne kvartalsvise globale internettrapporten fant at bittorrent var den første brukeren av oppstrøms båndbredde i Nord-Amerika i 2014, foran store selskaper som Youtube, Netflix og Skype. Så det skal ikke være noen overraskelse at mange store ISP-er velger å trøste (sakte) torrentopplastinger / nedlastinger.

For å throttle en spesifikk programvare / tjeneste, må Internett-leverandøren din kunne lese trafikken din og skille den fra andre ubehandlede bruksområder. Kryptering forhindrer Internett-leverandøren din fra å gjøre det. Les vår fulle guide til torrent-throttling, for mer info.

Personvern: Som standard er torrentnedlastningene helt ukryptert. Dette betyr at Internett-leverandøren din kan se nøyaktig hvilke filer du sår / laster ned og hvor mye data du overfører via bittorrent. Riktig bruk av kryptering vil forhindre at Internett-leverandøren overvåker nedlastingene dine.

2 krypteringsalternativer: VPN vs. innebygd

Alle stasjonære torrentklienter har nå valgfri innebygd kryptering, men denne metoden har begrensninger og vil redusere peer-tilgjengeligheten (og -hastighetene) dramatisk. Et bedre alternativ er å bruke et verktøy som heter VPN (Privat virtuelt nettverk). En VPN gir enda sterkere kryptering, vil ikke redusere antall tilgjengelige jevnaldrende, og har den ekstra fordelen med å skjule IP-adressen din i torrentsvømmer.

Innebygd krypteringsalternativ

Dette er en helt gratis krypteringsmetode som lar deg kryptere dataoverføring mellom andre jevnaldrende, så lenge de også har kryptering aktivert.

Hvis peer ikke har kryptering aktivert, avhengig av innstillingene dine:

 1. Dataene dine blir lastet ned Ukryptert
 2. Du vil ikke kunne laste ned fra den jevnaldrende (hvis du bruker tvungen krypteringsmodus)

uTorrent-krypteringsinnstillinger

uTorrent-krypteringsinnstillinger

For å garantere kryptering på heltid ved hjelp av den innebygde metoden, må krypteringsmodus settes til ‘Tvang’ (eller tilsvarende din egen torrent-programvare, som vi vil diskutere i trinn-for-trinn-innstillinger senere). Ulempen med dette er at du bare da kan koble deg til jevnaldrende som også har kryptering aktivert. Dette kan redusere tilgjengelige jevnaldrende med hele 95%.

Viktig notat: Ved å bruke denne metoden vil du kun kryptere torrentnedlastningene dine. Det vil ikke kryptere nettlesingen din, eller skjule det faktum at du besøker torrentnettsteder. Det vil heller ikke kryptere nedlastingen av den første .torrent-filen fra nettet, bare overføringen av de underliggende filene. Denne metoden skjuler heller ikke torrent-IP-adressen din.

VPN-krypteringsalternativ

Det er ekstremt enkelt å bruke en VPN for å skjule torrentaktiviteten din. Det krever fire trinn:

 1. abonnere på en torrentvennlig vpn-tjeneste
 2. last ned VPN-programvaren
 3. Koble til VPN-serveren du velger (så enkelt som 1 museklikk)
 4. Last ned torrenter anonymt.

Det er det!

Koble til VPN-server

IPVanish VPNs servervalgskjerm

Å bruke en VPN vil gi deg flere fordeler når du laster ned torrenter. Vi ser på disse i neste avsnitt…

Hvorfor en VPN er det beste krypteringsalternativet

Å bruke en VPN har 3 forskjellige fordeler sammenlignet med å bruke torrentklientens innebygde kryptering.

 1. VPN-kryptering er mye MYE sterkere
 2. Bruke en VPN vil ikke redusere antall tilgjengelige jevnaldrende
 3. En VPN vil også skjule din virkelige ip-adresse i torrents (noe som gjør nedlastningene dine anonyme / vanskelig å spore)

Krypteringsstyrke

Det innebygde krypteringsalternativet bruker vanligvis rundt 64-biters krypteringsstyrke. De beste torrent-VPN-ene derimot bruker 256-bit OpenVPN-kryptering.

Dette kan ikke virke som stor forskjell (det ser bare ut som 4x), men på grunn av hvordan matematikken til kryptering fungerer, er faktisk 256-biters kryptering 2 ^ 192 ganger så sterk (det er 2 til kraften fra 192. Det er en virkelig stort antall).

Det er forskjellen mellom kryptering som lett kan brytes via brute force-angrep, og å bruke 256-biters kryptering, som er den samme styrken som det amerikanske militæret bruker for topphemmelig kommunikasjon. (Til sammenligning bruker den amerikanske regjeringen bare 128-biters kryptering for generell kommunikasjon). Med andre ord, 256-biters kryptering er ekstremt sterk.

Peer tilgjengelighet

For at torrentklientens kryptering skal fungere, må også de kollegene du kobler til, ha kryptering aktivert. En VPN har ingen slike begrensninger. Fordi VPN-serveren krypterer hele datastrømmen din (uavhengig av innstillingene for peers-kryptering), får du 100% peer-tilgjengelighet (og raskere hastigheter) uten noen gang å risikere en ukryptert forbindelse.

Anonym IP-adresse (beskytt identiteten din)

Ikke gjør feil, en anonym IP-adresse er den største fordelen ved å bruke et VPN.

Når du laster ned en torrent, er IP-adressen din (som kan identifisere din unike internettforbindelse) offentlig synlig for alle andre jevnaldrende i den torrentsvømmen.

Bilde

Jevnaldrende liste fra en Linux-torrent

Mange mennesker er ikke klar over at mest torrentovervåking gjøres ved å logge IP-adresser i torrentsvømmer, ikke at Internett-leverandøren overvåker trafikken din. Nettsteder som scaneye holder en database-torrents lastet ned av hver IP-adresse de har overvåket.

Hvis du bruker en ikke-loggførende VPN, vil IP-adressen som vises i torrent-svermene være en som hører til VPN-tjenesten din. Hvis VPN-selskapet ikke holder noen logger (som denne), kan ikke torrent-IP-adressen din spores tilbake til din sanne IP.

3 flotte VPN-er uten logging

 • IPVanish (Raskeste VPN vi har testet)
 • Gjem meg (inkluderer VPN og SOCKS proxy-tjeneste. Begrenset gratis plan tilgjengelig)
 • Torguard (En av de eldste ikke-loggførende VPN-ene som serverer torrentbrukere)

Hvordan COnfigure innebygd Torrent-kryptering (gratis alternativ)

OK, nå viser vi deg trinn for trinn hvordan du aktiverer kryptering i din favoritt torrentklient. Dette er en funksjon som er innebygd i alle større torrent-klienter.

Bare husk at bruk av kryptering inne i torrent-klienten har følgende begrensninger:
Du kan enten ha 100% kryptert tilkobling, eller 100% peer-tilgjengelighet. Du kan ikke ha begge deler. Ved å bruke tvungen (heltid) kryptering vil du redusere antall tilgjengelige jevnaldrende.

Krypteringsmodus

Hver torrentklient bruker sin egen terminologi / innstillinger når det gjelder aktivering av kryptering. Uansett hvilke ord de bruker, det er egentlig bare tre primære krypteringsmodus:

 • Kryptering deaktivert (ingen kryptering)
 • Valgfri kryptering (Bruker kryptering med jevnaldrende som har det aktivert, men kobler også til ukrypterte jevnaldrende)
 • Tvungen kryptering (bare koble til krypteringsaktiverte jevnaldrende. 100% krypterte nedlastinger)

OK, la oss bli kryptert. Torrentklientene er i alfabetisk rekkefølge.

Deluge: Krypteringsinnstillinger

Trinn 1: Åpne preferansemenyen ved å gå til Redigere > Preferanser (eller treff ‘Ctrl + P)
Steg 2: Velg “Nettverk” fra kategorikategorien til venstre i innstillingsmenyen

Du vil se et vindu som ser slik ut:

Bilde

Legg merke til delen “Kryptering” nederst i vinduet. Innstillingene vi velger vil avhenge av dine preferanser og risikotoleranse.

Her er innstillingene for hver modus:

# 1: Kryptering deaktivert (anbefales ikke)

Sett innkommende og Utgående til: ‘Deaktivert’

# 2: Valgfri kryptering (bruker kryptering når tilgjengelig)

Denne modusen bruker det sterkeste tilgjengelige krypteringsalternativet. Du vil ha tilgang til alle jevnaldrende, men ikke alle tilkoblinger blir kryptert.

Innstillingene dine skal se nøyaktig slik ut –>

Deluge Encryption (valgfri modus)

Valgfri kryptering (100% kolleger tilgjengelig)

# 3: 100% kryptering (bare last ned fra krypterte tilkoblinger)

Dette er den sikreste modusen (og vil bidra til å forhindre torrenttrottling), men du vil bare kunne laste ned fra en liten% av de totale jevnaldrende.

Så lenge du laster ned godt såede torrenter, bør hastighetene være gode.

Innstillinger for tvungen kryptering

Tvungen kryptering (100% kryptert overføring)

uTorrent: Krypteringsinnstillinger

Trinn 1: Gå til uTorrent-menyen alternativer > Preferanser (Eller treff ‘Ctrl + P’)
Trinn 3: Gå til fanen ‘Bittorrent’ på menyen til venstre

Du bør se noe slikt:

uTorrent-krypteringsinnstillingsmeny

Krypteringsinnstillinger (Alternativer > Preferanser > Bittorrent)

Vi endrer innstillingene under ‘Protokollkryptering’ delen nederst. Her er innstillingene for hver av de 3 krypteringsmodusene:

Funksjonshemmet

Sett utgående til deaktivert som vist på bildet over.

Valgfri kryptering

Innstillingene dine skal se nøyaktig slik ut:

uTorrent valgfri kryptering

uTorrent-kryptering (valgfri modus)

Tvungen kryptering (100% kryptering)

Denne modusen kobles bare til jevnaldrende med kryptering aktivert. Innstillingene skal være:

uTorrent 'tvungen' kryptering

uTorrent-kryptering (tvangsmodus)

Vuze: Krypteringsinnstillinger

For å justere krypteringsinnstillingene i Vuze, må du være i ‘Avansert’ brukermodus. Så for å gjøre dette, gå til:
Verktøy > alternativer > Modus

Endre deretter brukerens ferdighetsmodus til: ‘Avansert’

Vuze avansert brukermodus

Sett brukermodus til ‘Avansert’ (Verktøy > alternativer > Modus)

Neste, fremdeles på Alternativer-skjermen, kommer vi til å slå TOGGLE til venstre for ‘Forbindelse’ å avsløre ‘Transportkryptering’Innstillinger…

Bilde

Her er de optimale innstillingene for hver av de tre modusene:

Kryptering deaktivert

Fjern merket for “Krev kryptert transport” -boksen. Alle alternativene nedenfor skal gråtones (som på bildet over)

Valgfri kryptering

For å aktivere valgfri (ikke tvungen) kryptering i vuze, slår du i hovedsak på påkrevd kryptering, men utpeker tilbakevalingsalternativer i tilfelle peer ikke tillater krypterte tilkoblinger.

Innstillingene dine skal være:

Vuze 'Valgfri' krypteringsmodus

‘Valgfrie’ krypteringsinnstillinger

Tvungen kryptering (100% kryptert overføring)

Dette er den sikreste modusen og vil være det beste forsvaret mot ISP-torrent-throttling. Du vil ha færre tilgjengelige jevnaldrende (det er derfor du er bedre med å bruke en torrentvennlig VPN i stedet)

Innstillingene dine skal være:

Vuze 'Tvunget' -kryptering: anbefalte innstillinger

Vuze ‘tvungen’ krypteringsinnstillinger

I utgangspunktet “Krever du kryptert transport” uten å tillate noen tilbakevendingsalternativer. Dette vil tvinge vuze til å bare koble seg til jevnaldrende med kryptering aktivert.

Sammendrag og andre nyttige artikler

Forhåpentligvis nå er du torrent-nedlastinger fullstendig kryptert, ved å bruke enten en VPN eller den innebygde transportkrypteringen.

Her er hva vi lærte så langt:

 1. Hva kryptering er, og hvorfor det er nyttig (Hint: forhindrer gass / overvåking av torrentnedlastningene dine)
 2. Hvorfor en VPN er det beste krypteringsverktøyet (Mye sterkere kryptering + ingen tap av tap + anonym IP-adresse)
 3. Slik bruker du den innebygde krypteringen for din favoritt torrentklient (noen kryptering er bedre enn ingen)

Her er noen flere artikler som kan hjelpe deg på din reise mot helt anonyme torrenter:

Guide

Hvordan bruke uTorrent anonymt (VPN / Proxy-oppsett)
Hvordan bruke Vuze anonymt (VPN / Proxy-oppsett)
Hvordan bruke Deluge anonymt
VPN vs. proxy. Hvilken som skjuler torrenter bedre?

Anmeldelser / Artikler

De beste Torrent VPN-ene (for anonyme nedlastinger)
Privat tilgang til Internett-tilgang (beste billige VPN)
IPVanish Review (raskeste ikke-loggførende VPN)
Privat Internett-tilgang vs. IPVanish

Tusen takk for at du leste, jeg håper denne artikkelen var til stor hjelp! Del den med venner eller følgere ved å bruke sharebar til venstre. Glad torrenting!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map