Hur man använder privat internetåtkomst för Torrenter

Privat internetuppkoppling är en av (om inte de mest) populära VPN-tjänsterna i världen, och ett av de bästa valen för bittorrentanvändare som vill göra sina nedladdningar anonyma.

PIA är en av världens mest prisvärda, torrentvänliga och säkerhetsmedvetna VPN: er. Det är därför vi utnämnde dem till vår topp torrent VPN 2015, och varför de också toppar vår lista över de mest torrentvänliga VPN i världen (med en perfekt poäng på 10).

Det bästa av allt är att ett prenumeration på Private Internet Access inkluderar både VPN och icke-loggning SOCKS proxy-tjänst. De är ett av bara en handfull företag som inkluderar båda. Som du ser kommer möjligheten att använda ett VPN och / eller en proxy för dina torrenter att ge dig massor av flexibilitet i hur du laddar ner torrenter anonymt.

Den här guiden visar dig steg-för-steg hur du döljer din torrent-IP-adress, krypterar dina torrenter och döljer din nedladdningshistorik med hjälp av privat internetåtkomst. Låt oss börja…

Contents

Artikelavsnitt (Hoppa framåt)

Här är de ämnen vi täcker i den här guiden. Klicka på länkarna nedan för att hoppa över om du bara är intresserad av ett par ämnen och inte behöver läsa hela saken.

Allmänna avsnitt:

 1. Introduktion till privat internetåtkomst
 2. 2 metoder för anonyma torrenter (proxy kontra VPN)
 3. Hur man använder PIA som VPN för torrenter
 4. Hur du får ditt inloggning / lösenord för PIAs proxyserver (krävs för proxyinställning)

Proxyinställningar:

 • uTorrentinställningar för PIA
 • Vuze-inställningar för PIA
 • Deluge-inställningar för PIA
 • QBittorrent-inställningar för PIA
 • Hur man använder VPN + Proxy samtidigt

Privat tillgång till Internet: Snabb titt / funktioner / prissättning

Bild

Funktioner:
Inga aktivitetsloggar. Inga metadata. Period.
256-bitars AES-kryptering (industristandard)
Kontroll av krypteringsstyrka / algoritm
Torrentvänligt
SOCKS5 Proxy ingår (bonus!)
Hamnspedition
NAT-brandvägg
7-dagars 100% återbetalningsgaranti
Läs vår fullständiga PIA-recension

Prissättning
$ 6.96 / month
Bästa erbjudande: $ 3,33 / månad (1 år)

Få privat internetåtkomst »

Privat internetuppkoppling är den mest populära VPN-tjänsten bland besökare på denna webbplats. Vi anser att deras kombination av pris / säkerhet / funktioner är praktiskt taget oslagbar.

När folk letar efter sitt första VPN rekommenderar jag i allmänhet att alla försöker PIA först (eftersom det kommer att spara dig $$ vs tävlingen) och uppgradera senare vid behov.

Här är varför PIA konsekvent har toppat vår lista över rekommenderade VPN:

Loggningspolicy: PIA är baserat i USA, som inte har några krav för datalagring för VPN-tjänster. PIA övervakar eller loggar inte din VPN-aktivitet, webb eller nedladdningshistorik.

Dessutom är de en av få VPN som inte har metadata / anslutningsloggar. Detta ger användare den största nivån av anonymitet (som vi älskar).

Torrentvänlighet: PIA är extremt torrentvänligt och begränsar inte torrenter till specifika servrar eller platser. De har faktiskt en oerhört unik lösning för att omdirigera torrentaktivitet till mer torrentvänliga länder.

Säkerhet / Software: PIAs programvara är enkel att använda, erbjuder 256-bitars kryptering (samma styrka som topphemlig amerikansk militär kommunikation) och ger användare anpassad kontroll över vilken typ av kryptering och nyckelstyrka som används (om du vill ha snabbare hastigheter / mindre kryptering)

Två sätt att använda PIA för torrenter (Proxy / VPN)

Varje prenumeration på Private Internet Access inkluderar både VPN-tjänst och anonym SOCKS-proxytjänst. Detta ger dig massor av flexibilitet i hur du väljer att anonymisera dina torrentnedladdningar.

Bäst av allt, eftersom PIA tillåter fem samtidiga anslutningar kan du använda både VPN + Proxy samtidigt med några allvarliga fördelar.

För detaljerad analys, läs vår guide om att välja ett VPN kontra Proxy för torrenter.

Här är dock en snabb sammanfattning…

Använd endast en proxy
Vanligtvis snabbare än att använda ett VPN, men ditt enda krypteringsalternativ är att använda din torrentklientens inbyggda kryptering. Detta kan vara ett problem om din ISP stegar eller blockerar dina torrenter.

Med en proxy kommer din torrent-IP-adress att vara annorlunda än din webbläsares IP (som vi gillar).

Använd endast en VPN
En VPN ger dig extremt stark kryptering (förhindra strypning / övervakning av din internetleverantör) och ger dig fler server / landplatser. Nedladdningarna kan vara långsammare. Din torrent-IP-adress kommer att vara densamma som din webbläsares IP.

Använda en VPN + Proxy Tillsammans
Enligt min mening är detta det bästa från båda världarna. Du får extremt stark kryptering, ett dubbelt lager anonymitet (din IP ändras två gånger) och din torrent-IP-adress är fortfarande annorlunda än din webbläsare IP.

Optimalt skulle du använda ett företag som en VPN-tjänst och ett annat för din anonyma SOCKS-proxytjänst, men de allra flesta användare kommer gärna att använda PIA för båda (och spara en massa $ $ $ i processen). Om du tror att du kanske vill ha en separat torrentproxyleverantör rekommenderar vi att du använder Torguard eller BTGuard (och använder PIA som ditt VPN).

Använda PRivate INternet Access VPN For Torrents

Detta är det enklaste alternativet eftersom du inte behöver ändra några inställningar i din torrentklient (uTorrent, Vuze, etc).

Det krävs endast 6 steg:

 1. Registrera dig för privat internetåtkomst
 2. Ladda ner PIA: s desktop VPN-programvara (Windows / Mac tillgängligt)
 3. Logga in på VPN med ditt användarnamn / lösenord (e-postmeddelande till dig när du registrerar dig)
 4. Anslut till en VPN-server (vi rekommenderar Nederländerna, Schweiz, Kanada)
 5. Aktivera PIA: s “Kill-Switch” (valfritt, men rekommenderas)
 6. Starta din favorit torrentklient

Det är allt! Dina torrenter är nu krypterade, och din riktiga IP-adress kommer att döljas från dina torrent-kamrater.

Hur du registrerar dig för PIA

Att registrera sig för privat internetåtkomst är snabbt och enkelt. Du kan bokstavligen registrera, betala, ladda ner och ansluta till deras VPN på under 5 minuter. De kräver mycket lite information för att skapa ett konto.

Du behöver:

 1. En e-postadress (för att få din inloggningsinformation)
 2. En betalningsform (kreditkort, Paypal och anonyma Bitcoin-betalningar accepterade)
 3. Om du betalar med kreditkort krävs också din faktureringsinformation

Med PIA kan du till och med använda kvarvarande presentkort från populära återförsäljare för att betala anonymt om bitcoin är lite för förvirrande. Ärligt talat bör de flesta användare ha bra val för bekvämligheten med PayPal-betalningar.

När du registrerar dig och betalar kommer PIA omedelbart att skicka ett e-postmeddelande med din inloggningsinformation och en nedladdningslänk för deras programvara (så se till att använda en giltig e-postadress).

Inställningar för programvarusäkerhet

Våra rekommenderade inställningar ser ut så här (Klicka på “avancerad” -knappen när du öppnar programvaran för att komma åt den här menyn).

Avancerade inställningar för privat internetåtkomst

Menyn för avancerade inställningar

Obs: Alternativen för autologin / autoconnect är helt upp till dig.

Inställningarna:
Kopplingstyp – UDP (detta bör ge dig de snabbaste hastigheterna)
VPN Kill Switch – Detta kommer att döda din internetanslutning om VPN misslyckas (förhindra att din IP läcker)
DNS Leak Protection – Gör din dator bara användare PIAs DNS-servrar (dölj webbhistorik från Internetleverantören)
IPv6 Läckskydd – Valfritt, men förhindrar IP-läckor via det nya IPv6-protokollet

Kontrollera installationen och felsöka problem

Det är viktigt att kontrollera din torrent-IP-adress för att se till att allt fungerar som förväntat. Vi skrev en komplett guide för att verifiera din torrent IP-adressändring.

Om hastigheterna är LÅG långsammare än väntat (som under 500 kbps) bör du aktivera automatisk portkartläggning i anslutningsinställningarna / alternativmenyn för din torrentklient. Leta efter ett alternativ som säger ‘UPnP’ eller ‘NAT-PMPoch kryssa i rutan. Detta kommer att se till att dina torrentpaket vidarebefordras genom din router och inte går vilse / blockeras.

Här hittar du det i uTorrent: alternativ > Inställningar > Förbindelse

uTorrent automatisk portkartläggning

uTorrent Port Mapping Settings

Det är det, dina torrenter ska nu vara krypterade och anonymiserade. Du kan valfritt lägga till en proxy-anslutning också (samtidigt som VPN) för förbättrad sekretess eller om du föredrar att din torrent IP-adress ska vara annorlunda än din webbläsare IP.

Hur man får inloggning / lösenord för PIAs proxy (Hoppa inte)

Varje PIA-prenumeration har tillgång till deras SOCKS5 proxy-server som inte loggar i Nederländerna. Den är ganska snabb och är perfekt att använda med din favorit torrent-programvara.

Obs: Hoppa inte över det första steget, som är att generera en inloggnings- / lösenordskombin för proxy. Det är annorlunda än dina VPN-inloggningsuppgifter.

Okej, låt oss gå vidare och skapa ett användarnamn / lösenord för proxyservern

Hur du får din proxy-inloggning / lösenordskombination

För att skapa ditt användarnamn / lösenord för att få åtkomst till proxyservern måste du logga in på din kontopanel på deras webbplats.

Bläddra sedan ner tills du ser detta avsnitt:

Hur man får PIA-proxylösenord

Skapa en proxyinloggning / lösenord i din kontopanel

Klicka sedan bara på knappen “Regenerera användarnamn och lösenord”. Lämna fönstret öppet så att du enkelt kan kopiera / klistra in ditt användarnamn / lösenord när vi använder dem på lite.

Info du behöver för att ställa in PIAs proxy

Nu när du har ditt användarnamn / lösenord (från steget ovan) finns det bara några fler informationsbitar du behöver för att använda PIAs SOCKS5-proxyserver med all större torrent-programvara. Du kan till och med använda den med Flud (om du är på Android).

Användarnamn: (från föregående steg)
Lösenord: (från föregående steg)
Server värdnamn / adress: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Hamn: 1080

Några viktiga anmärkningar:
Om du bara använder proxy (utan VPN) kanske du vill aktivera kryptering i din torrentklient. Detta kommer att minska antalet tillgängliga kamrater, men kommer också att förhindra din Internetleverantör från att strypa dina torrenter eller se vad du laddar ner.

För mer information om användning av inbyggd torrentkryptering, läs vår torrentkrypteringsguide.

I följande avsnitt visar vi dig hur du installerar dessa proxyinställningar i din favorit torrent-programvara. Varje torrentklient har sin egen sektion (vanligtvis sorterad i popularitetsordning).

uTorrent-inställningar (PIA Proxy)

Gå till: proxyinställningar i uTorrent genom att gå till:
alternativ > Inställningar > Förbindelse (flikar till vänster)

Ange informationen nedan i lämpliga fält som visas:

Typ: SOCKS5
Ombud: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Hamn: 1080
Användarnamn: användarnamn genererat i föregående steg
Lösenord: lösenord genererat i föregående steg

och se till att markera alla 6 rutor markerade med en grön prick för att förhindra läckande identifierande information via utorrent.

uTorrent proxyinställningar för privat internetåtkomst

uTorrent-proxyinställningar för PIA

Nästa har du möjlighet att lägga till kryptering. Om du inte använder ett VPN kommer detta steg att hjälpa till att förhindra ISP-strypning / övervakning, men kan minska antalet tillgängliga kamrater. Läs vår torrentkrypteringsguide för fullständig information.

uTorrent-krypteringsinställningar

Gå till Meny > alternativ > Inställningar > BitTorrent, och få dina inställningar att se ut så här:

uTorrent-tvungen kryptering (PIA Proxy)

“Tvingad kryptering” -läge (hjälper till att förhindra strypning)

uTorrents inbyggda kryptering är bättre än ingenting kan hjälpa om din internetleverantör stegrar / bromsar nedladdningar av torrent. Vår Torrent Encryption Guide har en fullständig förklaring av hur du kan kryptera dina torrents effektivt.

Vuze Proxy-inställningar (för PRivate Internet Access)

Gå till Vuze-proxyinställningar…
Meny > Verktyg > alternativ > Anslutning (flik till vänster) > Ombud
Obs – du måste vara i avancerad användarläge för att redigera proxyinställningarna. Gå till Alternativ > Användarläge för att växla

Använd inställningarna nedan tillsammans med användarnamn / lösenord för den proxyserver som du redan genererade så att dina inställningar matchar bilden nedan. Se till att markera alla samma rutor.

Inställningar:
Värd: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Hamn: 1080
Användarnamn: (ditt användarnamn)
Lösenord: (ditt lösenord)
Strumpor version: V5

När du anger ditt användarnamn / lösenord i det aktuella fältet bör dina inställningar se ut så här. Klicka sedan på “TEST SOCKS” -knappen för att bekräfta att installationen fungerar.

Vuze proxyinställningar för privat internetåtkomst

Vuze proxyinställningar för privat internetåtkomst

Vuze krypteringsinställningar

Om du bara använder proxy, och inte ett VPN samtidigt, rekommenderas att du använder Vuzes protokollkryptering för att förhindra att din internetleverantör stegrar eller läser dina torrentnedladdningar. Läs vår Torrentkrypteringsguide för en fullständig förklaring av torrentkryptering och fördelar.

För att komma åt krypteringsinställningarna i Vuze, gå till Meny > Verktyg > alternativ > Förbindelse > Transportkryptering

För “Tvungen” -kryptering (vilket betyder att inga osäkra anslutningar är tillåtna) ändra dina inställningar så att de matchar dem nedan och avmarkera alla rutor:

Vuze-kryptering

Vuze ‘Tvungade’ krypteringsinställningar

relaterade artiklar

Här är några fler guider som du tycker är oerhört användbara om Vuze är din valbara torrentklient:

 • Hur du kontrollerar din torrent-IP – använd den här guiden för att verifiera att dina proxyinställningar döljer din IP som förväntat
 • Hur man använder Vuze anonymt – Proxy + VPN-installationsinstruktioner för vuze.

Deluge Proxy-inställningar

För att använda PIAs proxyserver med Deluge, gå till Redigera > Inställningar > Ombud (från kategorierna till vänster)

Deluge kräver att du manuellt konfigurerar proxyinställningarna för varje tjänst individuellt. Vi kommer att använda exakt samma proxyinställningar för var och en, men du måste ange dem 1 efter 1.

De fyra tjänsterna är: Peers, Web Seed, Trackers, DHT.

Här är inställningarna du vill ange för varje:

 • Typ: Strumpor V5 W / Auth
 • Användarnamn: Ditt användarnamn
 • Lösenord: Ditt lösenord
 • Värd: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Hamn: 1080

när du är klar ska det se ut så här:

Bild

Deluge Encryption Settings

Om du inte använder ett VPN kanske du vill använda Deluges inbyggda kryptering (läs vår fullständiga krypteringsguide)

Gå till krypteringsinställningarna Nätverk (kategori) i Inställningar (meny)

Ändra dina inställningar så att de matchar dessa (tillåter bara helt krypterade överföringar)

 • inkommande: Tvingade
 • Utgående: Tvingade
 • Krypteringsnivå: Full ström
 • Kryptera hela strömmen: Kontrollerade

Deluge tvungen krypteringsinställningar

Deluge “tvångs” fullströmskryptering

Andra användbara guider

Se till att kolla in våra andra guider för att få ut mesta möjliga av Deluge. Du vill definitivt kontrollera din torrent-IP-adress för att verifiera att proxyinställningen fungerar.

 • Hur man kontrollerar Deluges IP-adress – Kontrollera att proxyinställningen fungerar som förväntat för att dölja din IP-adress
 • Deluge Anonymity Guide – Hur man använder Deluge med en proxy och / eller VPN för optimal integritet

QBittorrent Proxy-inställningar (för privat internetåtkomst)

För att använda PIAs proxytjänst med QBittorrent, matcha lämpliga inställningar nedan till fälten i QBittorrents alternativmeny som visas nedan. Gå till proxyinställningarna genom att gå till: Verktyg > alternativ > Förbindelse

inställningar

 • Typ: SOCKS5
 • Värd: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Hamn: 1080
 • Användarnamn: genereras i PIA-kontoens kontrollpanel i föregående steg
 • Lösenord: genereras i kontokontrollpanelen

Bild

Valfri kryptering för QBittorrent

Om du INTE använder en VPN + Proxy tillsammans rekommenderar vi att du använder QBittorrents inbyggda kryptering om dina hastigheter är långsammare än väntat. Detta beror på att långsamma hastigheter ofta är ett resultat av att din Internetleverantör blockerar eller stegrar (bromsar) vanliga bittorrent-portar.

Läs vår Torrent-krypteringsguide för fullständig information om hur / när / varför du ska kryptera dina torrenter. Eller matcha bara dina QBittorrent-inställningar så att de matchar nedan:

Under Verktyg > alternativ > bittorrent
Ändra rullgardinsmenyn “Krypteringsläge” till “Kräv kryptering”

QBittorrent-krypteringsinställningar

Hur man aktiverar kryptering i QBittorrent

Andra användbara guider

Du vill kontrollera din deluge IP-adress för att verifiera att din proxyinställning fungerar korrekt (och inte läcker din riktiga IP-adress. Vi har också en fullständig guide för deluge anonymitet.

 • Hur du kontrollerar din torrent-IP-adress
 • Hur man använder Deluge anonymt – VPN / Proxy / krypteringsinställningar för Deluge.

Hur man använder PIA VPN & Proxy tillsammans

PIA-abonnenter kan välja att använda Privat Internet Access VPN och Proxy-tjänst samtidigt för att ladda ner torrenter anonymt. Detta kan vara det bästa alternativet för många användare och har flera fördelar:

 • Dina torrenter kommer att krypteras med extremt stark 256-bitars kryptering
 • Din torrent-IP-adress kommer att vara annorlunda än din webbläsares IP-adress
 • Både din webbläsare och torrent-IP kommer att vara annorlunda än din riktiga IP-adress (som förblir dold)
 • Att använda VPN + Proxy tillsammans kan vara snabbare än VPN enbart (anekdotiska bevis)
 • en SOCKS-proxy kan förhindra IP-läckor bättre än en VPN-kill-switch ensam

Hur man ställer in det

Steg 1 – följ PIA-proxyinställningsguiden i den här artikeln för att installera rätt proxyinställningar i din favorit torrent-programvara.
Steg 2 – En proxyinställningar är konfigurerade och testade, det krävs inga specialinställningar för VPN

Hur man använder PIA VPN / Proxy tillsammans

Det finns bara en viktig regel att följa här:
Se till att du ansluter till VPN-servern innan du öppnar din torrentklient!

Om du öppnar torrent-programvaran först, kan det orsaka ett proxyfel när din underliggande IP-adress växlar när du så småningom ansluter till VPN. Detta orsakar ofta att proxyservern kopplar bort och blockerar dig från framtida anslutningar under en kort tidsperiod.

Om du gör detta av misstag stänger du helt enkelt din torrent-programvara, väntar några minuter, ansluter till VPN igen och öppnar sedan din torrent-programvara som normalt.

Andra användbara guider / artiklar

Tack för att du läser vår guide för användning av PIA för torrenter. Vi hoppas att du tyckte mycket hjälpsam (dela det med en vän om du gjorde det!)

Här är några andra användbara guider för att göra dina torrenter så säkra och anonyma som möjligt.

Populära guider

VPN-Kill Switch (varför det är viktigt för säkra torrenter)
Hur man använder uTorrent anonymt
Hur man använder Vuze anonymt
Hur man använder QBittorrent anonymt
hur & varför du krypterar dina torrentnedladdningar

Andra artiklar och recensioner

Proxy vs. VPN (för torrentanvändare)
SOCKS kontra HTTP-proxyer (en är mycket överlägsen)
Gratis VPN: er och varför de inte är bra för torrenter
Privat granskning av Internet-åtkomst
PIA vs. Torguard

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  WordPress hastighet - Hvordan få 3s lastetid og 94% PageSpeed ​​Score