Contents

Vilka VPN: er som verkligen tillåter torrenter

När det gäller torrenter finns det tre typer av VPN-företag:

 1. De som inte tillåter torrenter
 2. De som säger att de tillåter torrenter
 3. Och de som verkligen tillåter och omfamnar torrent / p2p-nedladdare

Den överväldigande majoriteten av VPN faller i kategori 2: De vill ha ditt företag (torrentanvändare som har den högsta VPN-prenumerationsprocenten i västvärlden) men de vill inte riktigt gå ut på en lem för att skydda din rätt till ett gratis och öppet internet.

Den här artikeln kommer att lära dig vad du ska leta efter när du väljer en VPN eller proxy-tjänst och hjälper dig separera bara “Torrent-tolerant” från det verkligen “Torrent-vänliga”

Artikelöversikt

Detta är en djupgående artikel. Använd gärna länkarna nedan för att gå vidare till de avsnitt du är mest intresserad av.

 • Tre nivåer av VPN Torrentolerans / vänlighet
 • Grupp nr 1 – VPN som inte tillåter strömning
 • Grupp # 2 – VPN som tillåter torrenter men behållar loggningar för metadata
 • Grupp # 3 – VPN som inte har några metadata eller aktivitetsloggar och tillåter fullständigt torrent
 • TorrentScore-rankningar – 21 VPN: er rankade från bäst till sämst när det gäller torrenter
 • Sammanfattning och ytterligare artiklar

De tre nivåerna av VPN-torrentolerans

VPN ingår i tre kategorier av torrentvänlighet. Var de landar på spektrumet beror på flera faktorer, inklusive: deras affärsmodell, bosättningsland (och tillämplig policy för datalagring) och deras risktolerans.

Medan många VPN-skivor i den andra kategorin (torrenter tolereras) kan fungera för enskilda användare, är poängen med denna artikel att de inte är det perfekta valet för bittorrentanvändare, och du kan få bättre service att välja ett VPN från kategori 3.

De tre kategorierna av VPN efter torrentpolicy är:

 1. Inga Torrenter tillåtna
 2. Torrenter tolererade (delvis anonym)
 3. Torrentvänligt (helt anonymt)

Grupp nr 1 – “Inga Torrenter tillåtna”

Detta är den näst största gruppen av VPN: er. Dessa leverantörer blockerar direkt torrentportar i deras nätverk eller avbryter aktivt användarkonton om torrentaktivitet upptäcks. Nästan alla gratis vpn-leverantörer faller inom denna kategori. Det finns också flera anmärkningsvärda betalda VPN-tjänster som inte tillåter torrents / p2p.

Bland dem:

 • StrongVPN
 • Astrill
 • LibertyVPN
 • Kepard
 • TunnelBear
 • UnoTelly

Varför skulle en VPN blockera Torrenter?
VPN: er kommer att blockera / avbryta torrentaktivitet av olika skäl. För det första kommer gratis VPN: n nästan alltid att blockera torrenter för att förhindra missbruk / laglig huvudvärk från ansvarslösa nedladdare. Betalade VPN kan förbjuda torrenter av olika skäl inklusive:

Anledning nr 1 – Bandbreddskostnader: Bittorrentanvändare tar upp och upprörande mängd bandbredd (särskilt nedströms) jämfört med avslappnade webbläsare. Endast någon på en hårbottenströmning av Netflix-strömning kommer att använda mer datakapacitet per timme än en aktiv torrentsession.

Anledning # 2 – Logistisk / juridisk huvudvärk: Det är inte alla som använder bittorrent på ett ansvarsfullt sätt. Att tillåta obegränsade torrentnedladdningar på ett VPN-nätverk kan medföra lagligt tryck, både på VPN och företaget som är värd för sina VPN-servrar. Det kan också få servrar att gå ner, eller att servervärdarna stänger av VPN-företaget helt. Många VPN: n föredrar att ha färre kunder men undviker den besvärliga nivån.

Poängen
VPN: er i denna kategori är begränsade om du tänker ladda ner torrenter. De kommer antingen att blockera (eller förkorta hastigheten på) alla torrenter. De kommer också ofta att förbjuda VPN-konton som väljer att torrent ändå (ibland utan varning). Undvik.

Grupp nr 2 – ‘Torrenter tolererade’ (men metadata loggar behålls)

Huvuddelen av VPN-företag faller inom denna kategori. De vill ha extra verksamhet från torrent / p2p-användare, men kan inte (eller kommer inte) att tillhandahålla alla kritiska sekretessfunktioner som torrent användare vill ha / behöver. Det betyder inte att du aldrig ska välja ett VPN från den här kategorin om de har andra funktioner som är viktiga för dig. Tänk bara på att din anslutningshistorik aldrig kommer att vara anonymt om VPN behåller några anslutningsloggar.

Viktig notering: Många VPN i denna kategori älskar att marknadsföra sina tjänster som “icke-loggning” eller “inga aktivitetsloggar behålls” men det är vilseledande termer. I själva verket behåller de flesta VPN: n i denna kategori fortfarande metadata-loggar kända som anslutningsloggar, som i många fall fortfarande kan användas för att identifiera enskilda användare.

Detta är den kritiska skillnaden mellan en grupp nr 2 VPN och en sann vpn som inte loggar. En riktig vpn som inte loggar ut håller inga sessioner eller anslutningsmetadata överhuvudtaget och kan inte identifiera en användare baserat på deras historiska IP-adresser, även om de ville.

Vissa VPN: er är mer transparenta än andra när de avslöjar deras loggning. Till exempel är IBVPN extremt uppdaterad om vilka typer av loggar de håller / inte håller (och hur länge de håller dem för):

ibvpn-loggningspolicy

IBVPN: s loggningspolicy (De övervakar inte aktiviteten utan behåller “anslutningsloggar” under en vecka)

Inte alla VPN-leverantörer är så öppna, många väljer att gömma sig bakom skillnaden mellan “Aktivitetsloggar” (som nästan inga VPN: er håller) och “Anslutningsloggar” som alla kategori 2 VPN: s håller.

Röda flaggor som du har att göra med en kategori 2 VPN:

 1. De annonserar “Inga loggar om VPN-aktivitet” eller “Inga trafikloggar” eller ett liknande uttalande utan mer detaljerad information.
 2. Deras sekretesspolicy anger inte specifikt att de aldrig loggar din anslutningshistorik eller IP-adress.

Populära VPN: er som tillåter torrenter men behåller anslutningsloggar

Anonymizer
Boxpn
buffrat
CactusVPN
EarthVPN
ExpressVPN
Hidemyass
Invisible Browsing VPN (ibVPN)
Ipredator
IronSocket
Overplay
PureVPN
SwitchVPN
VPN.AC
VyprVPN *

* Från och med 2019 är VyprVPN en oberoende granskad nolllogg VPN-tjänst. De är nu lämpliga för torrentbruk.

Så kan VPN-loggar faktiskt identifiera ditt konto baserat på en inspelad IP-adress?

Detta är en viktig fråga och det ärliga svaret är det beror på. Det beror mest på vilken typ av metadata VPN lagrar, hur länge och om de använder delade eller privata IP-adresser.

Låt oss säga att en IP-adress som tillhör ditt VPN rapporterades ha gjort något som det inte borde göra. Huruvida den aktiviteten kan spåras till ett specifikt konto beror på mängden och varaktigheten av loggar VPN har. Här är ett par scenarier…

Scenario nr 1: Privata IP-adresser
Om VPN tilldelar unika IP-adresser till alla som är anslutna till sina servrar, är det trivialt enkelt att matcha den rapporterade IP-adressen till kontot som använde den. Allt du behöver är en anslutningslogg som består av: IP-adresskonton tilldelas och en tidsstämpel för när varje session började och slutade.
Resultat: Konto för kränkning kan lätt identifieras.

Scenario # 2: Delad IP (VPN-loggar inkluderar – IP, tidsstämpel, dataöverföring)
En VPN som använder delade IP-adresser är i allmänhet mer anonym än en som inte gör det. Delade IP: er betyder att flera (ibland 10 eller 100) användare delar samma IP-adress på en gång. Uppsidan är större integritet, nackdelen är delad IP: er lider av dålig granneeffekt (webbplatser kan blockera eller “Captcha” dig baserat på handlingarna från andra användare som delar IP-adressen).

I det här scenariot är det svårare att identifiera en specifik användare, men genom att kombinera flera bitar av metadata kan det fortfarande vara möjligt (särskilt om användarnas session varar länge). Om till exempel IP-adressen i fråga rapporterades ha laddat ner en 4 GB-fil, och endast ett konto som matchade den IP-adressen hade överfört mer än 1 GB data, skulle det vara uppenbart vilket konto som var skylden. Detta förutsätter naturligtvis att gärningsmannen laddade ner hela 4 GB-filen och inte bara en del av den (vilket inte alltid är ett giltigt antagande).

Scenario 3: Delad IP (VPN-loggar inkluderar inte IP-adress)
Detta är ett sällsynt scenario, men vissa VPN: er (som ExpressVPN) har begränsade metadata-loggar, men det enda de inte registrerar är din IP-adress som du tilldelas av VPN.

I det här scenariot bör det vara teoretiskt omöjligt att matcha den rapporterade IP-adressen till ett specifikt konto, vilket gör ExpressVPN (och liknande leverantörer) rimligt anonymt.

Ska du någonsin välja en kategori 2 VPN för Torrenting?

Eventuellt. Titta, alla andra saker är lika, jag skulle rekommendera en icke-loggar VPN om bittorrent kommer att vara din primära VPN-användning, men inte alla VPN-leverantörer är identiska. Vissa är snabbare än andra, har bättre programvara, bättre kundsupport osv…

Om du verkligen gillar funktionerna / priset för en kategori 2 VPN och de tillåter torrenter är det okej att prova sin tjänst i en månad eller två och se om du gillar det. Jag skulle dock rekommendera att du bara väljer VPN med en torrentvänlighetsklass 6 eller högre (rankningsschema senare i denna artikel)

Grupp nr 3: Torrvänlig (noll loggar hålls)

VPN: er i denna grupp är optimala för torrentanvändare, men de är också sällsynta. För att vara en kategori 3 VPN måste du uppfylla följande kriterier:

 1. Tillåt torrenter
 2. Var belägen i ett land som inte kräver datalagringsloggar för VPN-leverantörer
 3. Välj att inte behålla någon anslutning / metadata eller aktivitetsloggar
 4. Måste inte kunna identifiera ett VPN-konto från historiska IP-adresser

Dessutom kommer många torrentvänliga VPN: s kategori 3 att ge extra funktioner som är användbara för torrenter:

 • Förkonfigurerade torrentklienter med proxyinställningar som redan är installerade (Torguard, BTGuard)
 • SOCKS5 Proxy-servrar ingår i VPN (installationsguider för Vuze, Deluge, QBittorrent och uTorrent)
 • Extra säkerhetsfunktioner (som en kill-switch)

Här är några av våra favorit Torrent Friendly VPN-företag…

VPN-rankning för spännande (från bästa till värsta)

Here you go, vi rankade 21 av världens mest populära VPN-leverantörer från första till sämsta baserat på deras övergripande torrentvänlighet. Vi beaktade flera faktorer i denna ranking inklusive:

 • Loggningspolicy
 • Varaktighetsloggar finns för
 • Fart
 • Säkerhet / kryptering
 • Extras (Kill-switch, multi-hop-teknik, gratis SOCKS-proxyer osv.)
 • Återbetalningspolicy

Så här använder du diagrammet:
Bäst möjliga ‘TorrentScore’ är en 10. Alla VPN med 9 eller bättre är optimala, och VPN med 6 eller högre kommer förmodligen att vara tillräckligt bra för genomsnittliga användare.

Undvik VPN 4 eller lägre om du planerar att ladda ner torrenter mer än en gång / månad.

TorrentScore 9-10:
Dessa VPN har alla noll loggar och använder delade IP-adresser. Alla utom AirVPN har också anonym SOCKS proxy-tjänst (vissa inkluderar den gratis, andra säljer den separat). Flera av dessa VPN: er (Torguard, BTGuard) erbjuder förkonfigurerade torrentklienter med rätt SOCKS-proxyinställningar som redan är installerade. .

TorrentScore 8+
Dessa VPN: er har antingen inga IP-metadata, eller behåller metadata-loggar, men bara under 24 timmar eller mindre. De är fortfarande mycket anonyma, även om de flesta i 8-8,5-intervallet inte har några extra torrentfunktioner utöver en kill-switch.

TorrentScore 6-7:
De flesta av dessa leverantörer behåller metadata-loggar, men eftersom de använder delade IP-adresser kan de teoretiskt inte identifiera specifika konton baserade på IP-historik från torrent. De tillåter torrenter (vissa begränsar dem till specifika geografiska servrar). NordVPN föll till detta område eftersom även om de inte har några loggar, tillåter torrenter och har SOCKS-proxytjänst, har deras servrar en tendens att vara överfulla och långsamma. Om din anslutning ändå är under 10 Mbps är NordVPN ett bra fynd. Även om det inte är optimalt för torrenter, borde VPN: n i detta intervall fortfarande fungera för alla utom de mest hardcore-nedladdarna.

TorrentScore Torrent-vänlighet diagram

VPN-leverantör
Metadata-loggar
Loggar hålls för
Återbetalningspolicy
TorrentScore
NordVPNNej030 dagar10
IPVanishNej07 dagar10
Privat internetuppkopplingNej07 dagar10
TorguardNej07 dagar9
Proxy.shNej0Ingen9
AirVPNNej0Fråga9
SlickVPNNej030 dagar8,5
CyberghostNej030 dagar8,5
ExpressVPNJa (inte IP)7+30 dagar8
VPN.ACJa1 dag7 dagar8
Göm migNej014 dagar7
BTGuardNej00 dagar7
ibVPNJa7-14 dagar15 dagar6
SwitchVPNJa1 dag30 dagar6
JärnuttagJa7+ dagar7 dagar5
VyprVPNJa30 dagar+3 dagar4
PureVPNJa30+ dagarIngen3
HidemyassJa3 månader30 dagar1
StrongVPNJa30 dagar+5 dagar0
TunnelBearJa30 dagar+Ingen0
Hotspot ShieldJa30 dagar+30 dagar0

Låt oss titta närmare på topprankade VPNS

Siffrorna berättar inte alltid hela historien, så vi ger dig en mer detaljerad titt på hur vi valde de 5 mest torrentvänliga VPN: erna av TorrentScore.

# 1 – NordVPN (inkluderar SOCKS5 Proxy w / VPN)

Bild

Normalt pris – $ 11,95 / m
Bästa erbjudande – $ 2.75 / month

NordVPN är en premium-icke-loggning VPN-tjänst med en oslagbar lista över funktioner.

De är den enda VPN som vi hittat med Torrent & Netflix / Hulu stöd till ett pris under $ 6 per månad. Du kan faktiskt få NordVPN för $ 2.75 / month om du utnyttjar deras 3-åriga specialerbjudande.

Här är NordVPNs toppfunktioner:

 • Noll loggar. Ingen anslutning eller aktivitetsövervakning.
 • Torrenter tillåtna på alla servrar (men vissa servrar är p2p-optimerade)
 • SOCKS5-proxy ingår gratis på 10+ platser. Använd med uTorrent, Vuze osv…
 • Avblockera automatiskt Netflix, Hulu, HBOGo och 50 andra strömningstjänster
 • Mobilapp för iOS / Android
 • Full NordVPN-granskning (och installationsguide för torrent)

# 2 – IPVanish (Inkluderar SOCKS5 Proxy w / VPN)

Bild

Normalt pris – $ 10 / m
Bästa erbjudande – $ 6,49 / månad
Recension: IPvanish granskning

IPVanish var vår högst rankade torrent VPN 2017 (även om den blev kantad av NordVPN i år). Deras torrentvänliga tjänst träffar alla rätt anteckningar och levererar verkligen inom ett viktigt område – hastighet. Om du ville ha den snabbaste noll-logg VPN i världen, välj IPVanish. Vi har testat träffarhastighetsresultat i intervallet 100 Mbps + med hjälp av servrar i närheten.

IPVanish har en verklig noll-log sekretesspolicy, och tack vare deras tillägg av ett inkluderat SOCKS5 Proxy och FireStick-stöd fick de ett perfekt 10 på sin TorrentScore.

De viktigaste funktionerna:

 • Inga loggar hålls
 • Otroligt snabba hastigheter
 • Appar för Windows, Mac, iOS, Android, FireStick / FireTV (Kodi någon?)
 • Socks-proxy ingår, Nederländernas serverplats.

# 3 – Privat internetanslutning (10)

Bild

Normalt pris – $ 6,95 / m
Bästa erbjudande – $ 3.33 / month

Privat internetuppkoppling är legendarisk bland veteran torrenters, på grund av deras engagemang användarnas integritet och deras oerhört låga pris.

De tjänade vårt högsta TorrentScore (10) eftersom:

 • De var en av de ursprungliga nolllogg-VPN: erna
 • De har visat sig vara extremt torrentvänliga i flera år
 • Hastigheterna är solida (mycket bättre än liknande prissatta VPN)
 • SOCKS5 Proxy ingår gratis (installationsguider för QBittorrent, Deluge och uTorrent)
 • Deras prissättning lägre än någon jämförbar VPN. Få PIA för $ 3,33 / månad

Jämför: PIA vs. Hidemyass – Torguard – BTGuard – IPVanish

# 4 – Torguard (10)

Bild

Normalt pris – $ 10 / m
Bästa erbjudande – $ 4.99 / month

Torguard är ett torrentfokuserat företag som tillhandahåller icke-loggning VPN och SOCKS5 torrent proxy-tjänst. Läs vår Torguard Review.

Torguard fick vårt 2: a högsta TorrentScore (9) eftersom:

 • En av de ursprungliga nolllogg-VPN: erna
 • Extremt torrentvänligt
 • Väldigt snabbt. Endast IPVanish var snabbare i våra allomfattande tester.
 • Bästa SOCKS5-proxyleverantör för torrenter. 5 landplatser, noll loggar.
 • Torrent / p2p-optimerade servrar i specifika torrentvänliga länder.
 • Torrent Proxy Autoconfiguration-programvara (ingen manuell proxyinställning krävs)

Jämför Torguard vs. BTGuard (proxy) – Privat internetåtkomst

# 5 – Hide.me (VPN + SOCKS5 Proxy. Gratis alternativ!)

Bild

Normalt pris: $ 20 / m
Bästa pris: $ 5.42 / month
(1 år, 1 anslutning)

Göm mig är en premium-icke-loggning VPN-tjänst. Deras priser är högre än de flesta (om du vill ha den översta planen som möjliggör 5 samtidiga anslutningar) men jag tror absolut älskar (förutom de obekvämda servrarna) är det faktum att varje serverplats har SOCKS5 proxy-åtkomst. Vilket som helst av dessa kan användas med din favorit torrentklient, från någon av deras 20+ serverplatser.

Hide.me utser specifika servrar för p2p / torrents, så se till att hålla sig till dessa serverplatser när du torrenterar (mer än 60% av deras länder är p2p aktiverade).
Bäst av allt, Hide.me har ett helt gratis provalternativ (även om inga torrenter är tillåtna på den gratis planen.

Några VPN som du aldrig ska använda för torrenter

Många mainstream VPN-tjänster rynkade på, eller platt-out blockerar torrenter i deras nätverk. De flesta av dessa förvarar loggar, som de vanligtvis kommer att överlämna på begäran (dåligt för integritet) Här är de mest populära VPN: n som du inte bör använda om du laddar ner torrenter ofta.

Hola VPN

Hej bör inte användas för torrenting (eller något annat syfte för den delen). Efter att det upptäcktes att Hola sålde sina kunders bandbredd för att användas i Botnet-attacker, fick deras popularitet fart. Men vissa människor är kär i idén om “Gratis”. Använd inte Hola. Allvarligt. Om priset är ett problem, välj ett av dessa billiga alternativ.

TunnelBear VPN

Tunnelbjörn är en välkänd VPN-leverantör (tack vare deras gratis plan), men de är inte torrentvänliga. Vi kunde inte hitta någon specifik information på deras webbplats omnämnda torrenter alls, vilket vanligtvis är en indikator på att de inte stöder protokollet.

En äldre version av TunnelBears webbplats sa specifikt att torrenter var inte tillåtna. Du kan fortfarande se sidan med hjälp av waybackmaskinen.
Dessutom noterar denna Frostwire-tråd att Tunnelbear specifikt blockerar torrentnedladdningar.

StrongVPN

StrongVPN är en snabb, pålitlig VPN-tjänst och ett utmärkt val för videoströmning (de är fortfarande Netflix-kompatibla). Som sagt säger deras TOS att p2p / torrents är förbjudna, så de undviks bäst om det är din avsedda användning.

2017 uppdatering: StrongVPN har dramatiskt förändrat sina tjänster, integritet och torrent policy. Det verkar som att StrongVPN nu är en VPN-leverantör som inte loggar och de tillåter obegränsad p2p / torrenting.

ZenMate

ZenMate är en av de mest populära avblockeringstjänsterna i världen, tack vare deras gratis webbläsare VPN-förlängning, och “demo” -plan som ger dig gratis (om än långsam) VPN-tjänst. Zenmate erbjuder också premium (betald) VPN-tjänst med utmärkta hastigheter, men de förbjuder uttryckligen p2p / torrents i sina användarvillkor.

HotSpot Shield

Hotspot Sheild började initialt som en gratis krypterad proxy-webbläsarförlängning. De har nu flyttat för att erbjuda en fullständig VPN-tjänst, men de tillåter inte torrenter. Om du försöker ladda ner torrenter med hotspot-sköld kommer de antingen att blockeras eller så kan ditt konto bli permanent förbjudet (utan återbetalning).

Opera VPN

Opera lade till ett gratis VPN till deras populära webbläsare 2017. Men det är egentligen inte ett VPN, eftersom det faktiskt inte krypterar trafik utanför webbläsaren. Så även om det kan förhindra din Internet-leverantör att se att du besöker PirateBay, kommer det inte att hindra dem från att se vilka torrentfiler du faktiskt laddar ner. Och OperaVPN döljer inte din torrent-IP-adress, så alla kamrater kommer att se din riktiga IP-adress (inte säker alls).

Alla “gratis” VPN-tjänster

Vi har redan täckt myten om “gratis VPN för torrenter”. Så vitt vi vet är de inte en enda gratis VPN-leverantör som faktiskt möjliggör torrent i deras nätverk. De flesta kommer att blockera eller omdirigera torrentrafik, och du kommer sannolikt att få ditt konto förbjudet. Detta inkluderar tjänster som: Cyberghost (gratisversion), Hide.me (gratisversion) och Tunnelbear.

Vissa människor har lyckats ladda ner torrenter på några SoftEther-servrar, men gör det inte. Deras villkor förbjuder uttryckligen P2P-trafik, och deras hastigheter är ändå ganska långsam.

Det andra huvudproblemet med “Gratis” VPN-tjänster är att de nästan universellt håller loggar (av din anslutningshistorik och möjlig onlineaktivitet också). Dessa loggar kommer ofta att vändas med minimal motstånd om någon begär dem baserat på din torrent-IP-adress.

Var smart, använd en riktig Torrent VPN som privat internetåtkomst (endast $ 3,33 / månad!)

Ytterligare resurser / guider

Vi har massor av information på den här webbplatsen för att hjälpa dig välja det perfekta VPN för torrenting, hur du får bästa möjliga hastigheter och hur du konfigurerar din torrent-programvara för optimal säkerhet. Njut av!

Och P.S. om du har en blogg, en webbplats eller ett twitterkonto, vi skulle älska det om du delade en länk till din favoritguide / artikel på den här webbplatsen eller dela den med dina vänner med den sociala fältet till vänster. Tack!

guider

Proxy / VPN / krypteringsinställning för Vuze
Proxy / VPN / krypteringsinställning för uTorrent
Proxy / VPN / krypteringsinställning för Deluge
Proxy / VPN / krypteringsinställning för QBittorrent

SOCKS vs HTTPS Proxies
Hur du kontrollerar din torrent-IP-adress
Hur man förhindrar torrentreglering

Välja

VPN vs. Proxy (eller båda) för torrenter
SOCKS vs HTTPS Proxies
Privat tillgång till Internet mot Torguard
Privat tillgång till internet kontra BTGuard
Torguard vs. BTGuard (proxy)
Privat tillgång till Internet mot IPVanish

recensioner

Privat internetuppkoppling
Torguard Review
Proxy.sh granskning
IPVanish Review

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me