VyprVPN

VyprVPN

https://www.vyprvpn.com/

tl; dr

VyprVPN ägs av utvecklarna Golden Frog, som är starka förespråkare för integritet & säkerhet för konsumenterna. Denna VPN-tjänst har funnits på marknaden i mer än två decennier nu och är ett tydligt erkänt varumärke. Prestandan väcker emellertid frågor om den har fått det nödvändiga fokuset på infrastruktur som den behöver.

VyprVPN-recension: 6 Fördelar & 3 Nackdelar med att använda VyprVPN

VyprVPN har varit på marknaden under en betydande tid nu. Det tillhör ett företag som heter Golden Frog, en schweizisk baserad utvecklare, som verkar vara helt fokuserad på integriteten & säkerhetsmarknad – VPN ingår.

Hittills låter det helt normalt. Det finns emellertid en intressant twist till Golden Frogs bakgrund. Uppenbarligen fick grundarna veta att NSA genomförde en hemlig övervakning på AT&T-nätverk. När myndigheterna uppmärksammade detta ignorerades det. Händelsen var ändå intressant (läs mer om rum 641a).

På grund av detta beslutade grundarna av Golden Frog att inleda ett uppdrag för att skydda Internetanvändare. Företaget grundades i Schweiz 1994 och har kommit fullständigt framåt sedan dess.

Vid denna tidpunkt är VyprVPN en av de kärnapplikationer som byggs och underhålls av Golden Frog som är allmänt tillgängligt.

Notera

Det finns två huvudvarianter av VyprVPN och vi kommer att titta närmare på konsumentversionen (den andra är mer anpassad till affärsanvändare).

6 saker vi gillar om VyprVPN

1. Stark säkerhet & Integritet!

1.1 Solid Ingen loggningspolicy

No-Logging-policyn är kanske det enskilt viktigaste dokumentet som en VPN-tjänsteleverantör bör ha i sin inventering. Detta är i grund och botten den säkerhet som en VPN ger sina användare om deras hantering av användarens data och integritet.

Till skillnad från vissa tjänsteleverantörer har VyprVPN sin No-Logging-policy tydlig i svartvitt på sin webbplats. Det är inte heller en alltför lång teknisk beskrivning men något vem som helst kan läsa och förstå.

Kärnan i det är; ”Vi loggar inte information som kan användas för att identifiera dig, och vi behåller inte heller någon information som uppstår från din anslutning efter att du har loggat ut”.

1.2 Ingen DNS & WebRTC-läckor

DNS-läckagetestet är mycket enkelt och ändå nödvändigt. Allt det är i princip är att se till att din verkliga DNS inte äventyras. Om du besöker en webbplats som DNS Leak Test kan du säkra denna information snabbt och gratis.

vyprvpn ansluten via singapore-server

Att ansluta till en Singapore VyprVPN-server visade en DNS-läcka med noll.

På samma sätt bekräftade vårt WebRTC-test också att VyprVPN var säkert att använda. Det finns mycket mer information i WebRTC-tester vanligtvis, så se bara efter flaggmärken för ditt ursprungsland för att se till att de inte dyker upp någonstans i listan.

1.3 Erbjuder förbättrat skydd

I likhet med många andra bra VPN: er har VyprVPN sitt eget säkra DNS-system, förutsägbart kallat VyprDNS. Det utvecklades och sattes upp från grunden av Golden Frog. VyprDNS designades för att vara ett “nollkännedom” -system, vilket innebär att det garanterar dig integritet.

vyprvpn-anslutningen är säkrad

VyprDNS är ett privat, säkert DNS-system för VyprVPN-användare.

Det använda DNS-systemet hjälper också till att kringgå censur som i många länder implementeras på ISP-nivå. VyprDNS är privat och inte öppet för allmänheten – det kan endast användas av VyprVPN-användare.

1.4 Självägt & Opererade servrar

En sak som gör att VyprVPN sticker ut bland andra är att den påstår sig “äga, konstruera och hantera våra [sic] VPN-servrar”. Detta innebär att även om de kan hyra utrymme och bandbredd från datacenter runt om i världen, är integriteten i deras VPN-system hög.

Även om detta kan verka som ett sunt förnuft att göra med tanke på industrisektorn de befinner sig i, går inte alla VPN-leverantörer till denna längd. I själva verket är det känt att vissa arbetade med tredjepartsleverantörer tidigare och försökte skifta skylden när säkerheten på något sätt komprometterades.

1.5 Proprietärt kameleonprotokoll

Det finns inte många VPN-tjänsteleverantörer som kommer med sina egna säkra protokoll av en god anledning. Det är oerhört svårt och resurserna de skulle behöva lägga in det skulle vara enorma. Det är mycket tid och pengar, inte bara på R&D men till och med för att upprätthålla det.

vyprvpn kameleont protokoll gör vpn-anslutning oigenkännlig

Vad VyprVPN har gjort med deras Chameleon-protokoll är bara att lägga till lite snurr. Det förlitar sig på OpenVPN 256-bitars kryptering som bas, men krypterar paketen innan överföring så att de är svårare för VPN-sniffare att känna igen.

Enligt Golden Frog gör detta Chameleon mycket bättre för användning i länder som är kända för att vara extremt VPN-ovänliga, som Kina, Ryssland eller Iran.

1.6 levereras med avancerad kill-switch

Nästan utan att misslyckas kommer VPN: er att innehålla en kill switch med sina applikationer. Kill-omkopplaren är något som kan blockera data från att komma in eller gå ut från din enhet om VPN-tunneln på något sätt är nere, till exempel i fall av ett serviceavbrott eller tappad anslutning.

Medan kill switchar mestadels finns på applikations- och systemnivå har VyprVPN gått ett steg längre och inkluderat ett kill på LAN-nivå också. Detta låter den blockera allt inklusive LAN-trafik om det finns problem med VPN-anslutningen.

1.7 Baserat i Schweiz

VyprVPN är integrerat i Schweiz, vilket är bra nyheter för sina användare var som helst. Den schweiziska regeringen är känd för att ha några av de bästa sekretesslagarna i världen (kommer du ihåg det fantastiska schweiziska banksystemet?).

Detta betyder att VyprVPN inte bara är fritt för att skydda din integritet utan i många fall krävs det faktiskt av schweizisk lag! För en VPN-tjänsteleverantör finns det ingen sötare miljö.

2. Bra på att blockera tjänster & webbplatser!

2.1 Fungerar med viktiga Netflix-regioner

Eftersom jag är en massiv Netflix-svin (både för arbete och personligen) är en av de viktigaste sakerna för mig med ett VPN deras förmåga att kringgå Netflix ogillar mot VPN. Som många av er kanske låser Netflix och vissa andra streamingtjänster innehåll baserat på geografisk plats.

Det är inte en avsedd massiv bedrägeri, utan helt enkelt hur licensiering fungerar. Tyvärr tar de alla samma belopp (ungefär). För det känner jag att vi borde få lika bra godsaker, därmed mitt fokus på VPN för Netflix.

vyprvpn låter dig komma åt netflix oavsett regioner

Den goda nyheten här är att Netflix USA arbetar med VyprVPN och jag kunde strömma Netflix USA-innehåll. Det finns emellertid några varningar till detta – ett som jag kommer att diskutera senare i avsnittet om hastighet.

Tyvärr, medan Netflix US har massor av innehåll (mer än någon annanstans i världen), har det inte ALLT Netflix-innehåll. Till exempel ville jag titta på “Ronny Chieng – International Student” och det var bara tillgängligt i Australien.

Jag kunde inte komma förbi det australiska regionblocket med Netflix, oavsett vilka VyprVPN-servrar jag använde. Det var frustrerande och irriterande. Återigen är situationen inte en som sannolikt kommer att återkomma eftersom de flesta av tiden kommer att spenderas på Netflix för USA-innehåll.

När jag talade med kundservice fick jag information om att VyprVPN för närvarande bara arbetar med ett begränsat antal Netflix-regioner, inklusive Kanada, Tyskland, Storbritannien och USA..

2.2 BBC iPlayer fungerar också med VyprVPN

Även om det inte är väldigt välkänt utanför Storbritannien, har BBC en gratis streamingtjänst tillgänglig. Du behöver dock registrera dig för det (bara skämpa bort en brittisk adress) och sedan kan du titta gratis.

strömma BBC iPlayer gratis med VyprVPN

Stream iBBC-flickor gratis med VyprVPN.

Fångsten är att du behöver en VPN som faktiskt har en server i Storbritannien eller så fungerar den inte. VyprVPN gör jobbet och jag har hittills inte haft några problem med iPlayer.

3. VyprVPN-appen är enkel att använda!

VyprVPN Windows-appen är mycket enkel att installera och en bris att använda. Den fungerar precis som alla andra Windows-appar och fungerar smidigt i miljön.

3.1 Strömlinjeformad design

När appen startas visar appens huvudskärm din verkliga plats samt din anslutningsstatus till tjänsten. Det finns också en bar som visar dig den senaste platsen du anslöt till. Om du startar den för första gången kommer den att ersättas av en “Snabbaste server” -knapp.

vyprvpn windows app är bra

Olika skärmar i VyprVPN Windows-appen.

Appen är enskärmlig, vilket innebär att det lilla skärmutrymmet som den upptar när du förstorar är allt du ser. Om du klickar på flikar eller alternativmenyer kommer du helt enkelt att flytta dig till de områden som använder samma appgränssnitt.

3.2 Multi-plattform tillgänglig

Med varje VyprVPN-prenumeration kan du ansluta upp till fem enheter samtidigt. De har också olika sätt att ansluta dina enheter beroende på vad du använder. De flesta hushåll idag kommer att ha olika enheter som körs när som helst.

Till exempel finns det appar för vanliga Windows- och Linux-enheter, tillsammans med mobilplattformar som iOS och Android. VyprVPN är också tillgängligt för Android-baserade TV-apparater och vissa routrar.

En sak att notera är dock att VyprVPN inte verkar ha dedicerat stöd för mycket specialiserade applikationer som Kodi och Roku eller till och med Firestick. Det här är något du kanske vill vara medveten om innan du registrerar dig med dem.

4. Erbjuder omfattande kundsupport!

Att komma i kontakt med VyprVPNs kundsupport är enkelt tack vare deras dedikerade live supportteam. Jag skickade en fråga och fick svar på nästan omedelbart (inom 10 sekunder). När det gäller kundsupport är detta toppmodern.

vyprvpn kundtjänst är enkelt och snabbt

VyprVPN kundtjänst var snabb & effektiv.

Jag tyckte att deras mycket tillmötesgående kundsupportagent också var kunnig i hans hantverk och att erbjuda användbara länkar där det behövs. Han kunde snabbt peka mig i rätt riktning för frågor som behövde mer omfattande svar.

Det tar mig till nästa punkt som är deras kunskapsbas. VyprVPN har ett ganska anständigt bibliotek med hjälp för dem som inte gillar livehjälp. Artiklarna här är väl kuraterade, aktuella och omfattande.

5. Torrenting är tillåtet!

P2P fungerar bra med VyprVPN även om du måste komma ihåg att hastigheterna kommer att begränsas av VPN-servern totalt sett. Normalt är det bra, men om du läser mitt avsnitt om hastighet nedan, kommer du att inse att torrenting kan vara ett problem totalt sett på grund av brist på hastighet hos denna leverantör.

P2P fungerar bra med VyprVPN

Strömmarna var emellertid konsekventa och uppförde sig normalt. Jag observerade faktiskt att förbindelserna gick snabbare upp än vanligt för nästan alla torrenter. Till skillnad från vissa leverantörer, begränsar VyprVPN dig inte till specifika servrar för torrenting.

6. 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti!

Jag gillar tjänster som erbjuder återbetalningsgarantier. Det visar att de är tillräckligt säkra i sin tjänst att även med en nådeperiod kommer köpare att vara kvar. VyprVPN erbjuder alla användare en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Tro mig, det är mer än tillräckligt för att se till att tjänsten du är lämplig för dig – så länge du aktivt använder den. För alla som vill ha ett VPN rekommenderar jag att du lämnar den på efter att ha köpt den, eftersom det är det snabbaste sättet du kan se om det är rätt för dig.

Genom att göra det kommer du att kunna uppleva det på heltid och små brister kommer så småningom att upptäckas förr än senare. Sedan kan du bestämma om du kan leva med dessa problem snarare än att lida trots det för hela ditt prenumeration.

Vad vi inte tycker om VyprVPN

1. Begränsade servrar, brett nätverk

Kanske på grund av deras standarder för att ställa in sina servrar har VyprVPN ett mer blygsamt nätverk än många andra toppnära tjänster som finns idag. På cirka 700 servrar är det mycket mindre än NordVPN (5 800+) eller till och med nybörjare Surfshark (800+).

Det begränsade antalet servrar måste också betjäna ett stort område eftersom VyprVPN har dem i 66 länder runt om i världen. Det räknar inte ens flera webbplatser i Nordamerika där det också har servrar.

Sammantaget har denna inställning mig oroat över deras servers förmåga att tåla tunga belastningar, vilket kan påverka kvaliteten på tjänsten som VyprVPN kan tillhandahålla.

2. Mediokra hastigheter

Trots mina bästa ansträngningar och god service från kundservice var jag ganska besviken över VyprVPN-hastigheter. Det är inte att säga att hastigheterna var hemska men jämfört med många förstklassiga tjänster jag har provat – det saknas.

vyprvpn baslinjehastighet utan vpn

Baslinjehastighet utan VPN.

Som utgångspunkt för allt kör jag en 500 Mbit / s-linje från min Internetleverantör via vilken jag vanligtvis får full hastighet.

VyprVPN hastighetstest – USA

När jag ansluter till en USA-baserad VyprVPN-server var jag till en början lite oroad eftersom de testade hastigheterna var hemska. Efter att ha bytt servrar ett antal gånger lyckades jag äntligen ta ut en användbar hastighet på 37 Mbps.

vyprvpn hastighetstest US vpn off

VyprVPN hastighetstest USA – VPN av
(Se hela resultatet)

vyprvpn hastighetstest USA vpn på

VyprVPN hastighetstest USA – VPN på
(Se hela resultatet)

Detta är tillräckligt snabbt för nästan vad som helst, till och med lite blygsam nedladdning om du har lite extra tid. Tyvärr är detta inte normen och du måste använda arbetet med att byta servrar för att få en anständig hastighet.

VyprVPN hastighetstest – Europa (Tyskland-server)

För mitt Eurozone-hastighetstest valde jag Tyskland eftersom det är närmare mitt fysiska läge och har bra infrastruktur.

vyprvpn hastighetstest europa vpn av

VyprVPN hastighetstest Europa – VPN avstängd
(Se hela resultatet)

vyprvpn hastighetstest europa vpn på

VyprVPN hastighetstest Europa – VPN på
(Se hela resultatet)

Hastigheterna här var mycket bättre trots anslutningens konstigt ökade latens. Ändå orsakades inte mycket av detta omkostnad av VyprVPN.

VyprVPN hastighetstest – Asien (Singapore-server)

Min fysiska plats är i Malaysia men jag testar normalt inte här eftersom uppenbarligen VPN-leverantörer här använder inte bra servrar av någon anledning. För att testa hastigheter i Asienregionen är min go-to en Singapore-baserad VPN-server som normalt har utmärkta hastigheter.

vyprvpn hastighetstest asien vpn av

VyprVPN hastighetstest Asien – VPN avstängd
(Se hela resultatet)

vyprvpn hastighetstest asien vpn på

VyprVPN hastighetstest Asien – VPN på
(Se hela resultatet)

Denna gång var jag ganska förvånad över att se VyperVPN-klockan bara 50-udda Mbps. Även med en VPN aktiv, observerar jag normalt hastigheter på över 100 Mbps med en Singapore-baserad server. Kundtjänst sa till mig att starta om mitt modem och använda IKEv2, vilket inte riktigt löste grundfrågan – varför fungerade det så dåligt (jämförelsevis) här?

VyprVPN hastighetstest – Mellanöstern (Saudiarabiens server)

Utan Afrika-baserade servrar valde jag att testa VyprVPN i regionen med en Mellanöstern-baserad server i Saudia Arabia.

vyprvpn hastighetstest Mellanöstern vpn av

VyprVPN hastighetstest Mellanöstern – VPN av
(Se hela resultatet)

vyprvpn hastighetstest Mellanöstern vpn på

VyprVPN hastighetstest Mellanöstern – VPN på
(Se hela resultatet)

Återigen var hastigheterna användbara men inte stora även om jag blev förvånad över de goda pingfrekvenser som visats.

VyprVPN hastighetstest – Australien

vyprvpn hastighetstest australien vpn av

VyprVPN hastighetstest Australien – VPN avstängd
(Se hela resultatet)

vyprvpn hastighetstest Australien Australien på

VyprVPN hastighetstest Australien – VPN på
(Se hela resultatet)

I likhet med Singapore, visade Australien-baserade VyprVPN-servrar igen att det saknade prestanda jag har sett från så många platser.

Slutsats om hastighetstest – Inte fantastisk

Med denna uppsättning hastighetstester (och några få) som sitter framför mig i kombination med min chatt med kundsupport är min enda möjliga slutsats att hastighetsmässigt, VyprVPN helt enkelt inte är så bra.

För en tjänsteleverantör som har varit på marknaden så länge är detta lite förvånande. Jag kan bara sluta två möjligheter. Den första är att deras VPN genomgår en tung belastning på grund av den nuvarande globala pandemin. Den andra är att de inte har hållit upp med tiderna och uppgraderat sina servrar där det behövs.

Sammantaget är en sorglig prestation från en tjänsteleverantör med ett långvarigt rykte av spetskompetens.

3. Långsam anslutningstid

Även om jag inte var nöjd med VyprVPN-hastigheterna är detta inte exakt detsamma. När du är i appen tar det en stund att ansluta till vilken server som helst. Jag säger inte minuter lång, men bara tillräckligt länge för att vara irriterande.

Jag tidpunkten för att ansluta till några servrar och i genomsnitt cirka 3 till 5 sekunder. Även om det kan låta som en kort tid, när du väntar på en anslutning, tro mig, det känns bara så långsamt.

Sammanfattning: Kommer jag att betala för VyprVPN?

Från $ 2,50 per månad om du registrerar dig för en tvåårsplan är VyprVPN inte det dyraste runt det är säkert. Tyvärr gör detta inte heller de billigaste. Den tråkiga sanningen är att precis som med allt annat om VyprVPN, är den prissättningen helt enkelt medioker.

Även om det är sant att deras kundservice är ganska imponerande, känner jag som helhet att VpyrVPN bara är en knappt acceptabel tjänst. Tidigare har de sett bättre dagar, men idag känns det som att de bara kasta med.

Nya tjänsteleverantörer har dykt upp och några av dem visar utmärkta prestanda. Det återstår att se över tiden om det kan bibehållas, men det är fortfarande bättre än att se mot en som verkar ha gett upp.

Om jag hade begränsade alternativ – ja, jag skulle gå för VyprVPN. Men till dessa priser kan jag göra bättre idag och det kan du också. Det är fortfarande en krångelfri tjänst som är pålitlig (och har visat sig vara så under sina många år av tjänst).

Kolla in vår lista över bästa VPN för att utforska andra bra alternativ!

Nyckelfunktioner

  • ✓ Ingen loggning
  • ✓ VyprDNS
  • ✓ Använd upp till fem enheter
  • ✓ Stark integritet & säkerhet
  • ✓ Självägda servrar

Rekommenderas för

  • • Säkerhetsmedveten användare
  • • Enkel & Kraftfullt användargränssnitt
  • • Streaming av filmer
  • • Omgå Geo-Block

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me