Ali ste vedeli, da 96% ljudi, ki pristanejo na vašem spletnem mestu, še ni pripravljeno kupiti od vas?

Od pristajanja na spletnem mestu do nakupa izdelka je dolga pot. Ampak ne skrbi. Teh 96% ni vseh izgubljenih! Preprosto se morate potruditi, da jih prepričate.

Morate jih negovati in graditi zaupanje, dokler ne bodo pripravljeni kupiti od vas.

Tu pride vaš glavni magnet.

Bonus

Pazite na 9 preprostih idej s svinčevim magnetom, ki jih lahko ukradete!

Kaj je svinčeni magnet?

To je del vsebine ali storitve, ki jo obiskovalcem (brezplačno) daste v zameno za njihov e-poštni naslov.

Svinčeni magnet

Manjka razlika med privabljanjem obiskovalcev in prodajo. Večino časa ljudje niso pripravljeni takoj od vas kupiti. Narediti si morate zaupanje in dokazati svojo vrednost. Svinčni magnet postavite na sredino prodajnega lijaka, takole:

 1. Privabite obiskovalce
 2. * Svinčeni magnet *
 3. Naj prodaja

Ker če ne morete prodati prvič, je bolje, da dobite njihov e-poštni naslov, da jim boste kasneje lahko prodali!

Najpogostejši glavni magnet je e-knjiga ali poročilo, ki ga je mogoče naložiti. Videli boste tudi brezplačne preizkuse ali učne ure. Toda v tej objavi vam bom pokazal, kako lahko ustvarite nekaj bolj edinstvenega in močnega.

1. Začnite z neustavljivo vsebino in pustite, da si želijo več

Svinčevega magneta nikakor ne morete ustvariti, ne da bi prej naredili okusno, zajemljivo za glavo in vsebino, ki bo vodila podatke..

Zakaj ne?

Ker morate dokazati svojo vrednost. Nihče ne bo prenesel vaše e-knjige ali predal ključe njihovega e-poštnega naslova, dokler jim ne pokažete, kaj imate.

Navdihnite jih. Zabavajte jih. Obvestite jih.

Pustite jim, da želijo več! Nato uporabite svinčeni magnet, da jim dodate nekaj dodatnega. (v zameno za e-poštni naslov seveda).

2. Naj bo zelo pomembno

Trik je torej v tem, da obiskovalcem dodate nekaj, kar doda vsebino, ki so jo pravkar prebrali. To pomeni ustvariti svinčeni magnet, ki se nanaša neposredno nanj.

Recimo, da ste potovalni bloger. Napisali ste čudovit članek o nedavnem potovanju v Pariz in začelo se je širiti v splet. Super! Odlična priložnost za zbiranje novih e-poštnih sporočil.

Vaš prvi nagon je ponuditi e-knjigo. Nekaj ​​takega, kot bi bil “Celovit vodnik po evropskih mestih”, bi bil popoln, kajne?

No, ne ravno.

Ustrezno je, vendar ni dovolj pomembno, da za prijavo po e-pošti prikažete resne številke. Ljudje, ki berejo ta članek, so intrigirali in navdihnili Pariz. Torej, tukaj je boljši svinčeni magnet:

“Prenesite moj popolni dvodnevni pariški načrt”

To je veliko bolj specifično za vsebino, ki ste jo pravkar uživali vaši bralci. Poleg tega je uporabno. Zagotavlja takojšnjo dodano vrednost.

Največji digitalni trgovci to imenujejo „nadgradnja vsebine, nekateri pa so videli 785-odstotno povečanje konverzije v primerjavi s tradicionalnimi„ velikimi “svinčenimi magneti, kot je eBook.

In tukaj je vizualni primer, kako Backlinko uporablja to “nadgradnjo vsebine”:

Nadgradnja vsebine Backlinko

Nauči se več: Nadgradnje vsebine – najhitrejši način za več naročnikov

3. Naj bo kratek in preprost

Odlična zadeva v zgornjem primeru je, da je tudi veliko krajši in lažji za ustvarjanje. Zakaj bi napisali celotno e-knjigo, ko lahko naredite eno stran kontrolnega seznama ali itinerarja?

To vam je lažje in tudi vaši bralci ga imajo najraje. Večina ljudi nima časa sedeti in brati celotne e-knjige. Dajte jim nekaj preprostega. Kot bralci radi izpisujemo stvari, jih nalepimo na mizo in podatke hranimo pri roki.

S tem v petih minutah po prijavi dodate resnično vrednost njihovemu življenju.

Ne pozabite, da to potencialno stranko še vedno negujete. Še vedno jih poskušate osvojiti in sčasoma opravite veliko razprodajo. Ne vlečite tega srednjega procesa. Hitro jim dajte nekaj dragocenega.

4. Rešite njihove težave

Najboljši svinčeni magneti rešujejo težave. Tako preprosto je.

Ljudje so na vašem spletnem mestu, ker nekaj iščejo. Kaj iščejo??

Zdaj jim jih dajte brezplačno.

To je vaš glavni magnet.

Spodaj je glavni magnet AppSumo. Podjetje obstaja za iskanje najboljših, najbolj priljubljenih aplikacij, pripomočkov in izdelkov, ki vam pomagajo pri boljšem delu.

Tako težave bralcev takoj rešujejo tako, da jim ponudijo 15 osnovnih orodij za izboljšanje produktivnosti.

Appsumo

5. Naredite več kot en vodilni magnet

Ugotovili smo, da so zelo pomembni svinčeni magneti. Očitno to pomeni narediti več. (Na srečo zdaj tudi vemo, da so magneti s kratkimi svinci boljši, zato vam ne bi smeli vzeti predolgo!)

Namesto da napišete tisto ogromno posplošeno e-knjigo, ki ste jo načrtovali, jo razčlenite in namesto nje naredite manjše, zelo relevantne bite dodatne vsebine.

To je toliko časa in truda. Toda pri pretvorbi e-poštnih naslovov je neskončno močnejši.

Fantje pri Digital Marketerju so nad tem sijajni. Lahko bi ustvarili eno samo belo knjigo, ki bi razlagala vse, kar je treba vedeti o digitalnem trženju.

Ampak niso.

Ustvarili so veliko manjših svinčenih magnetov, prilagojenih specifičnim težavam. Obstaja naložljiv PDF vrhunskih spletnih dnevnikov. Ponujajo tudi naložene predloge naslovov predloga za družbene medije, ki jih lahko preprosto kopirate in prilepite. V eni kampanji so celo poslali prtiček s pretočno shemo na njem.

Manjši svinčni magnet

Ne uporabljajte enega nejasnega svinčevega magneta. Uporabite več zelo edinstvenih in ustreznih.

6. Predstavite naročnike vašega premium izdelka

Ne pozabite, da je glavni magnet le srednji del vašega prodajnega lijaka.

Dobiti njihov e-poštni naslov je le polovica bitke!

Ko dobijo dostop do vašega glavnega magneta, je čas, da jih začnete voditi k svojemu vrhunskemu izdelku. Odpeljite jih na dno lijaka in opravite končno prodajo.

Torej ne bodite sramežljivi Zasnovali ste zaupanje in dokazali, da ste vredni. Zdaj prosite za prodajo.

BONUS! 9 idej svinčenih magnetov, ki jih lahko ukradete!

 1. Podatkovno poročiloLjudje imajo radi statistiko. Ne moremo dobiti dovolj vsebine, ki temelji na podatkih. Potencialnim strankam pokaže, da ste strokovnjak na svojem področju, in jim bo posredoval koristne informacije.
 2. Kontrolni seznamTiste so tako enostavne za sestavljanje in dodajo veliko vrednosti vaši vsebini. Bralci jih lahko natisnejo in hranijo na svoji mizi.
 3. Povlecite datotekeSopične datoteke so preproste predloge, ki jih uporabniki lahko pred uporabo sami kopirajo in prilepijo svoje podatke.
 4. VadniceTe so odlične za svetovalce, ki prodajajo učne izdelke. Z brezplačnim vadnikom lahko obiskovalci vidijo vaš slog poučevanja in se začnejo česa naučiti.
 5. Brezplačne preizkušnjeLobe programskih podjetij uporabljajo brezplačno preskusno različico, da bi namamile uporabnike. Preskus se lahko izteče po enem mesecu ali pa lahko v brezplačni različici skrijete nekatere funkcije.
 6. Kode za popustSavršeno za spletne trgovine. Strankam pošljite promocijsko kodo v zameno za e-poštni naslov.
 7. Katalogi in brošureModajalnice to uporabljajo ves čas. Obiskovalci vpišejo svoj e-poštni naslov, da dobijo letošnjo knjigo ogledi ali brošuro o novi sezoni.
 8. KoledarPodelite bralcem koledar z vsebinskim razporedom ali opomniki. Odličen za tiskanje in lepljenje na mapo.
 9. Uporabite domišljijo. Tu ni nobenih pravil! Omislite si nekaj, kar je edinstveno za vas in vaše spletno mesto. Bodite ustvarjalni!

Zdaj preberite 7 korakov za ustvarjanje magnetnega gumba za poziv k dejanju (s stvarnimi primeri).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me