Plaćajte manje za više – Kako pronaći jeftin hosting koji ne zadovoljava!

Mnogi ljudi misle da moraju potrošiti bogatstvo na svom web domaćinu.


Ali tu je stvar Puno je sjajnih web domaćina koji koštaju manje od 5 dolara. Jeftini domaćini ne oduvijek!

Zapravo, neki od najboljih domaćina imaju uvodne cijene od samo 1,99 dolara, a i dalje ćete dobiti sve njihove najbolje značajke. Oni su spremni sniziti ulaznu cijenu kako bi privukli kupce, a vi možete iskoristiti prednost.

Naravno, postoje i neke loše hosting tvrtke koje se kriju u istom cjenovnom rangu. Škakljiv dio je odvajanje dobra od lošeg.

Osmislio sam 6 jednostavnih kriterija koji će vam pomoći da identificirate najbolje domaćine po povoljnoj cijeni kako biste mogli imati najbolje iz oba svijeta. Ali ako vam se žuri, evo tri najbolje jeftine web hostele koje preporučujem (& njihova cijena obnove).

Contents

Jeftini lov na domaćine

1. provjerite njihove značajke

Dobar web domaćin spakirat će sve svoje glavne značajke kao dio paketa. Treba obratiti pozornost na sljedeće stvari:

 • skladištenje & propusnost
 • Većina kvalitetnih domaćina sada dolazi s neograničenim prostorom za pohranu, ali neki i dalje imaju ograničenje od 5 GB ili manje.

 • Koliko domena addon?
 • Većina web hostova trebala bi vam pružiti prostor za do 25 dodatnih domena, ali vidjeli smo loše mogućnosti koje vam daju samo jednu, ili čak nijednu uopće..

 • Koliko adresa e-pošte možete stvoriti?
 • Neki domaćini ne uključuju ni jednu adresu e-pošte u svoj paket.

 • Koju kontrolnu ploču koriste?
 • Korisničko iskustvo na upravljačkoj ploči može stvoriti ili pokvariti web hosting za mene. Provjerite koriste li oni cPanel, Vdeck ili prilagođenu alternativu. Izaberite onu s kojom se najviše osjećate. (Pro savjet: ako niste upoznati s njihovom upravljačkom pločom, zatražite demonstraciju.)

 • Podržavaju li oni unaprijed instalirane skripte web mjesta?
 • Provjerite podržavaju li instalaciju WordPressa, Drupala, Joomla. Ako vam trebaju neke specijalizirane značajke kao što su PHP ili e-commerce integracija, provjerite da i one to podržavaju.

2. koliko je velika brzina njihovog poslužitelja?

Brzina poslužitelja je jednostavno koliko brzo (ili polako) vaš web poslužitelj odgovori na zahtjev.

Drugim riječima, kada netko klikne na vašu web stranicu, vrijeme je da se vaš poslužitelj probudi i počne slati datoteke. Google predlaže brzinu poslužitelja od 200 ms ili manju.

To je važno jer svaki zahtjev mora biti munjevit na vašoj web lokaciji, posebno ako ste prodavač e-trgovine i očekujete brzu obradu narudžbi. Brz odgovor poslužitelja ključan je za dobro korisničko iskustvo.

Nažalost, mnogi nesavjesni domaćini preopterećuju svoje servere, što znači da se vaša web stranica natječe za brzinu. Drugi jednostavno ne upotrebljavaju učinkovit hardver pa je reakcija spora.

S druge strane, najbolji web domaćini i dalje će osigurati da dobijete brzo vrijeme odziva, čak i na zajedničkom poslužitelju.

Možete testirati brzinu poslužitelja pomoću našeg alata za provjeru brzine. Jednostavno unesite URL web stranice i vidjet ćete koliko brzo poslužitelj odgovara širom svijeta.

3. što im je produženo?

Ne postoji ništa frustriranije od pada vaše web lokacije. Dakle, presudna je brojka vašeg web domaćina Što je bolji produžetak, domaćin je pouzdaniji.

Jednostavno, treba izbjegavati bilo što manje od 99% produženog produžetka, a 99,9% trebao bi biti vaš cilj.

Možda mislite da čak 98% zvuči prilično dobro, ali mislite o tome ovako: 98% produženog roka znači da bi vaša web lokacija mogla biti u padu za 3-7 dana u godini!

Možete pratiti vrijeme rada web-domaćina besplatnim alatom poput uptimerobot.com. Uptime Robot svakih pet minuta provjerava vašu web lokaciju zbog znakova života i upozorava vas ako nešto nije u redu. Koristimo robote Uptime za nadgledanje naše web stranice i napajanje naših podataka.

4. prije kupnje razgovarajte s njihovom tehničkom podrškom

Tehnička podrška jedna je od glavnih stvari koja razdvaja dobre web-domaćine od loših web-domaćina. Dobra tvrtka imat će stručni tim koji će na pitanja odgovarati brzo i učinkovito. Loši domaćini često zapostavljaju službu za korisnike.

Ako nešto ne krene na vašu web stranicu, želite znati da na drugom kraju telefona postoji prijateljski glas koji vam može to srediti. Ako više volite internetski chat ili e-poštu, potražite web domaćina s tim kontaktnim prioritetom.

Postoji nekoliko načina za testiranje tehničke podrške web hostinga, a da ga zapravo niste kupili. Pokušajte poslati kartu iz sljedećih razloga:

 • Zatražite demonstracijski prikaz na upravljačkoj ploči.
 • Pitajte o politici povrata i cijeni obnove (više o tome ukratko).
 • Pitajte o ograničenju pohrane.
 • Pitajte o dostupnosti skripte na web mjestu.

Dobar web domaćin trebao bi brzo i učinkovito odgovoriti na ove upite.

5. postoje li skriveni ulovi u njihovim uvjetima pružanja usluge?

Većina web-domaćina koristi snažni marketinški jezik, poput “neograničenog prostora za pohranu i propusnog opsega” ili “neograničenog CPU-a”. Nažalost, čak i ‘neograničeno’ ima ograničenje! A pronaći ćete je u uvjetima usluge web-domaćina.

U nekim slučajevima web domaćini zadržavaju pravo obustaviti ili čak prekinuti vezu s web mjestom koje preopterećuje ta ograničenja.

Ispod su neki primjeri iz stvarnog života uglednih web domaćina koji pokazuju ova ograničenja:

Ograničeni CPU

granica inmotion cpu

(Inmotion hosting CPU pravila)

Dodatni razlozi za otkaz

pravila o neželjenoj pošti ipage

(Pravila za iPAM SPAM)

Konkretno, potražite sljedeće tvrde granice:

 • Koliko datoteka (bez obzira na veličinu) mogu biti domaćin? (aka inode)
 • Koje su granice pohrane i širine pojasa?
 • Koliko resursa za CPU mogu koristiti?

Također je vrijedno provjeriti uvjete pružanja usluge za njihovu politiku povrata. Ponekad ćete isprobati web domaćina i shvatiti da nije to za vas. Dobri domaćini domaćini to razumiju i ponudit će fer pravilo povrata novca.

politika vraćanja novca hostmetro

(HostMetro politika povrata novca)

Nažalost, loši domaćini često nemaju pravila o povratu novca, pa će čak i naplatiti dodatnu naknadu za otkazivanje.

Ako ove uvjete ne možete pronaći u uvjetima usluge, pitajte njihov tim za podršku

6. koja je cijena obnove & postoje li neki skriveni troškovi?

Web domaćin od 5 dolara obično je uvodna brojka, a cijena obnove bit će malo veća. Provjerite da li cifra ne skače na nevjerojatnu cijenu!

Primijetit ćete i da većina web domaćina nudi popust ako se prijavite na duže razdoblje. Međutim, najbolje je da se, ako je moguće, ne zaključavate u dug ugovor. Možda želite stvari proširiti ili promijeniti u dvije godine.

I na kraju, neki domaćini pokušavaju povećati prodaju određenih dodataka kao što su dnevne sigurnosne kopije ili sigurnosno skeniranje poslužitelja. Ako ne želite te dodatke, obavezno poništite potvrdne okvire prije kupnje.

dodatne mogućnosti

(Dodatne značajke Bluehosta)

Kakvu pomoć možete dobiti od Bitcatcha?

bitcatcha naći dobrog jeftinog domaćina

Naša web stranica postoji kako bi vam pomogla pronaći najboljeg domaćina i omogućila vam informiranu odluku. Evo nekih od naših alata koji trenutno možete koristiti kako biste lakše odlučili:

 • Provjera brzine poslužitelja
 • Pokrenite testove brzine na različitim web domaćinima da biste vidjeli koji donosi najbrže vrijeme odgovora. (Pro savjet: testiramo brzinu poslužitelja od 10 različitih točaka na globusu, pa potražite poslužitelj koji pruža veliku brzinu ciljanoj publici).

  Još jedan savjet: Ne testirajte web mjesto web hostinga. Nađite web mjesto pomoću tog domaćina i testirajte njihovo. (Sami web domaćin vjerojatno koristi puno skuplji privatni poslužitelj za svoju web lokaciju). Na primjer, ako želite testirati brzinu poslužitelja Hostingera, imamo 3x testne web stranice koje se nalaze na njihovom različitom datacentru.

 • Neispravni zapisi
 • Da bismo vam uštedjeli vrijeme praćenja produžetka, mjesecima pratimo i bilježimo produktivnost različitih web domaćina i predstavljamo vam ih. Idite na naše stranice s pregledima i vidjet ćete ukupni postotak produživanja svakog domaćina i koliko dana je prošlo od zadnjeg razdoblja pada.

 • Najbolji domaćin za
 • Kategorizirali smo svakog domaćina po njihovim specijalitetima. Pronađite najboljeg domaćina za bloganje, e-trgovinu, web mjesta ili forume s portfeljom.

Jeftini web hosting

Bilješka

Sve navedene cijene temelje se na uvodnoj cijeni 12-mjesečnog ugovora.

Uzimajući u obzir sve faktore (brzinu poslužitelja, produženje rada, tehničku podršku, jednostavnost upotrebe i cijenu) ovdje je šest najboljih opcija koje treba isprobati.

1. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger web domaćin

Plan

Singl

Naknada za prvi termin

2,34 dolara mjesečno

Naknada za obnovu

3,25 USD / mj

Glavne značajke

 • Neograničen SSD
 • 1 Besplatno domena
 • hPanel
 • Izvanredna podrška
 • Niska uvodna cijena

“Premium usluge po izuzetno niskoj cijeni, što još možete tražiti?”

Hostinger je naš najbolji izbor jeftinog web hostinga jer nude premium usluge po nevjerojatno niskoj cijeni prijave. Za ovaj smo popis naveli cijenu najjeftinijeg plana robne marke na bazi 12 mjeseci, koja iznosi 2,34 USD mjesečno, ali ako odaberete 48 mjeseci, naplatit će vam se samo 0,99 USD mjesečno!

Njihovi poslužitelji su globalno vrlo brzi jer imaju centre podataka po cijelom svijetu, što je iznenađujuće jer to ne očekujete kada plaćate cijene poput ovih.

Također su dobili impresivan popis neograničenih značajki:

 • SSD za pohranu
 • Računi e-pošte
 • web stranice
 • Širina pojasa
 • Cronjobs

Osim brzine i mogućnosti, Hostinger ima i odličan tim za podršku koji na svom materinjem jeziku služi preko 20 zemalja! Hostinger stvarno nudi pun pogodak po svojim povoljnim planovima, posebno za one koji tek počinju.

2. HostMetro

https://www.hostmetro.com/

Web domaćin HostMetro

Plan

MegaMax plan

Naknada za prvi termin

2,95 dolara mjesečno

Naknada za obnovu

2,95 dolara mjesečno

Glavne značajke

 • Maksimalno skladištenje
 • Maksimalna širina pojasa
 • 1 Besplatno ime domene
 • Zauvijek zaključana cijena
 • Neograničeno hosting domena

“Nikada se ne morate brinuti o naknadama za obnovu sa svojim fiksnim cijenama”

HostMetro nudi 1 besplatno ime domene sa svojim MegaMax planom, s maksimalnim pohranom i širinom pojasa (imajte na umu njihovo strateško korištenje riječi “maksimum” umjesto “neograničeno”).

U osnovi, to znači da na računu postoji ograničenje prostora za pohranu i propusnost, ali oni će vam povećati količinu prostora za pohranu besplatno sve dok ostanete u njihovim uvjetima korištenja, a to je da ne upotrebljavate dodijeljeni prostor za pohranu medija svrhe skladištenja.

Zvuči mi prilično razumno.

Pomoću HostMetro moći ćete ugostiti što više web stranica sa svojim neograničenim hostingom domena, ali najbolja stvar ovog branda (barem meni) je činjenica da je njihova cijena zauvijek zaključana – ako platite 2,95 dolara, Platit ćete 2,95 dolara onoliko dugo koliko budete domaćini s njima.

Hura! Ne morate brinuti o naknadama obnove!

3. InterServer

https://www.interserver.net/

Interserver web domaćin

Plan

Standardni web hosting

Naknada za prvi termin

5,00 USD mjesečno

Naknada za obnovu

5,00 USD mjesečno

Glavne značajke

 • Neograničeno skladištenje ULTRA SSD-a
 • Besplatno graditelj web stranica SitePad
 • Neograničeni računi e-pošte
 • Besplatna migracija web stranica
 • Cijena zaključana

“Fiksne cijene sa SSD-ovima, cijene malo veće od konkurencije”

InterServer dolazi s neograničenim prostorom za pohranu na njihovim ultra SSD poslužiteljima, tako da znate da će se vaše web stranice brzo učitavati sa svojom platformom.

Uživat ćete i u besplatnoj izradi web stranica, neograničenim računima e-pošte i besplatnim migracijama web mjesta, ali kao i HostMetro, ovdje je glavna značajka cijena.

Standardni plan za web hosting košta samo 5 USD mjesečno, a cijena je zaključana, tako da se nećete morati brinuti o obnovi. U ovom trenutku ne znamo jesu li njihova obnavljanja zauvijek zaključana ili nisu, ali sigurno je pretpostaviti da je tako, u suprotnom će izgubiti većinu svog poslovanja u HostMetru.

4. A2 hosting

https://www.a2hosting.com

A2 Hosting web domaćin

Plan

Lite

Naknada za prvi termin

3,32 USD / mj

Naknada za obnovu

8,99 USD / mjesečno

Glavne značajke

 • 1 Web stranica
 • Neograničeno skladištenje
 • Neograničen transfer
 • Besplatno & Jednostavna migracija mjesta
 • Besplatni SSL & SSD

“Dobro zaobljeni web domaćin, pogodan za sve vrste web lokacija”

Ono što nam se sviđa kod A2 Hostinga je to što njihovi Turbo planovi dolaze s stvarno brzim poslužiteljima, s tehnologijom koja omogućuje web lokacijama s njima učitavanje do 20 puta brže od uobičajenih poslužitelja!

Iako lite plan ne dolazi s Turbno poslužiteljima, njihovi redovni poslužitelji i dalje su prilično prokleto brzi, s prosjekom u svijetu od 150 ms!

Korisnici će također dobiti neograničene značajke, kao što su SSD pohrana, propusnost i prijenosi. Uživat će i 25 besplatnih računa e-pošte, besplatna SSL sigurnost, jednostavan graditelj web stranica s tisućama tema, optimizirano postavljanje WordPressa jednim klikom i najbolje od svega, oni će odabrati svoje centre podataka koji su raspoređeni na tri kontinenta kako bi maksimalno iskoristili web mjesto brzina opterećenja za svoje kupce!

5. Domaćin inmocije

https://www.inmotionhosting.com

Internetski domaćin hosting hostinga

Plan

lansiranje

Naknada za prvi termin

4,99 dolara mjesečno

Naknada za obnovu

8,99 USD / mjesečno

Glavne značajke

 • Besplatno ime domene
 • Zone maksimalne brzine ™
 • Neograničen transfer
 • SSH pristup
 • Podrška 24/7 SAD-a

“Premium usluge pogodne za vlasnike malih poduzeća”

Inmotion Hosting je izvrstan web hosting. Zapravo je to preferirana usluga web hostinga za nas prije nego što smo prešli na SiteGround, a mi ih i dalje vrlo cijenimo.

Inmotion pruža korisnicima svojih pokretačkih planova besplatni naziv domene, neograničene prijenose, besplatni SSL, automatsku sigurnosnu kopiju i zaštitu od hakiranja, s neograničenim brojevima e-pošte, širinom pojasa i diskovnim prostorom.

Najbolje od svega, što su stvarno brzi zahvaljujući svojim Max Speed ​​zonama, što je u osnovi maštovit način izrade datacentra koji se nalaze u SAD-u. Iako u Aziji nemaju centre podataka, Inmotion je i dalje jako brz u globalu.

BTW, postigli smo dogovor s Inmotion hostingom, a naši čitatelji uživaju u popustima od 50%, pa poludite!

6. Bluehost

https://www.bluehost.com

Web hosting host Bluehost hosting

Plan

Osnovni, temeljni

Naknada za prvi termin

5,95 dolara mjesečno

Naknada za obnovu

7,99 USD / mjesečno

Glavne značajke

 • 1 Web stranica
 • SSD za pohranu od 50 GB
 • Neprilagođena širina pojasa
 • Besplatni SSL certifikat
 • Standardna izvedba

„Niske cijene sa standardnim značajkama, izvrsno za blogere“

Bluehost je jedna od najpopularnijih web hosting usluga, a njihove cijene su dovoljno niske da juuuust primite na ovaj popis.

Njihovim osnovnim planom dobivate ono za što plaćate – 1 besplatnu domenu, 50 GB SSD-a (što znači da im je stalo do brzine i učinkovitosti) i neograničenu propusnost (nije određeno koliko je dodijeljeno po računu, ali sve dok upadate u njihov „normalni“ raspon, trebali biste biti u redu).

Ako želite besplatne račune e-pošte, Bluehost nije nešto što biste željeli, jer je e-pošta uz njih dodatna plaćena usluga.

Međutim, Bluehost dolazi s besplatnim SSL-om, pa ako imate web mjesto tvrtke, to će vam dobro doći. Osim toga, prilično su stabilni. Spojite to s ostalim svojim perksima i Bluehost je doista dostojan kandidat za ovaj popis.

Presuda: Za kojeg web domaćina ići?

PRVI ROK

OBNOVA

RAZLIKA

Hostinger

$ 2,34

$ 3,25

+$ 0,91

HostMetro

$ 2,95

$ 2,95

$ 0

InterServer

$ 5.00

$ 5.00

$ 0

Ne zaboravite: internetski domaćin prilagodite potrebama vaše web stranice!

Nažalost, ne postoji baš najbolji web domaćin. Samo onaj koji je pravi za vas i vaše potrebe. Različiti domaćini prilagođeni su različitim prioritetima.

Na primjer, jednostavna web stranica s portfeljem treba samo mali, zajednički web domaćin. Ali, ako imate blog ili web stranicu s više od 30 000-40 000 posjetitelja mjesečno, trebat će vam dodatna pohrana i mogućnost nadogradnje na VPS kada dođe vrijeme..

Ako želite pokrenuti web mjesto za e-trgovinu, trebat će vam web domaćin koji omogućuje integraciju plaćanja i dodatne sigurnosne mjere. (Obavezno pogledajte naš preporučeni hosting e-trgovine.)

Kao što vidite, jeftini domaćini ne oduvijek, ali provjerite njihove značajke i performanse prije kupnje. Sretno! A ako imate još pitanja, slobodno stupite u kontakt i rado ću odgovoriti na vaša pitanja.

Sada, ako imate duboke džepove i tražite neke stvari na vrhu polica, pogledajte ove upravljane WordPress hosting hosting platforme.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map