Досега вероятно знаете, че се нуждаете от онлайн присъствие.

Имате нужда от онлайн пространство, за да помогнете да изградите бизнеса си, да продавате продукти или да получите името си там.

Трудната част е да измислим как да го направите и да изчислите колко ще струва.

Най-големият проблем тук е тръгването в грешна посока. Изборът на грешна платформа в началото може да ви струва месеци в забавяне (да не говорим за паричните разходи за създаването й).

Забележка

В това десетминутно ръководство ще разгледам четири различни метода за настройка на онлайн присъствие. За всеки от тях ще разделя цената на инвестицията, ще обясня кой трябва да я използва, както и плюсовете и минусите.

Направих тази грешка сам. Създадох уебсайтове на две, три различни платформи, преди да осъзная, че бих могла да похарча по-малко пари и да намаля караницата, ако току-що направих проучването и избрах първо правилния маршрут.

Аз също не съм единственият. Когато попитах 27 експерти за техните най-големи грешки в блоговете, голяма шепа каза, че съжаляват, че избраха грешната платформа и не успяха да очертаят правилния план от първия ден.

Това е ръководството, което бих искал да имам, когато започвах. Урок за не-глупости, който ви помага да разберете коя е най-добрата платформа за вас.

Това е ключът тук. Няма перфектен начин да настроите присъствие онлайн, само подходящият за вашите цели и амбиции.

Как да създадете уебсайт

Накратко, ето четирите, които разглеждаме:

  1. Платформа за социални медии, тъй като не всеки има нужда от уебсайт.
  2. WordPress.orgА средно напреднала платформа за изграждане на уебсайт с пълен контрол.
  3. WixA прост, начинаещ конструктор на уебсайтове за портфейли и блогове.
  4. ShopifySimple builder на уебсайтове специално за онлайн магазини.

Второ, ще измислим как да увеличите вашето онлайн присъствие. За съжаление, уебсайтът или страницата на социалните медии сама по себе си няма да привлече магически посетители. Ще ви запознаем с шепа начини, по които можете активно да привличате хората към него и да увеличавате присъствието си онлайн.

Коя платформа е подходяща за вашето онлайн присъствие?

1. Страница за социални медии

Професионалисти – Това е безплатна, проста и ниска поддръжка.
Минуси – По-малко контрол върху промените в дизайна и алгоритъма.
Разходи за настройка – Напълно безплатно.
Научете повече – Facebook / Instagram

Instagram

Някои фирми и физически лица не се нуждаят от уебсайт. Това е караница и разходи, които могат да бъдат контрапродуктивни.

Понякога страница във Facebook или акаунт в Instagram е най-добрият начин за изграждане на аудитория, свързване с хора и поддържане на актуализация. Това са платформи, с които клиентите ви вече са запознати и там ви очакват 1,6 милиарда активни потребители!

Кафене или ресторант, например, биха могли да работят с нищо повече от Facebook или Instagram профил. Те биха могли да качват нови снимки, да поддържат менюто актуализирано, да общуват с клиенти, да популяризират събития и да подчертават специални оферти от едно място.

Facebook страница на Sola Cafe

FB страница на ресторант: кафе Sola

Те дори можеха да използват Facebook плъгин, за да си направят резервации. Уебсайт в този случай може просто да усложни нещата и да раздели аудиторията. Вместо това се съсредоточете върху изграждането на един мощен канал.

Що се отнася до видео съдържанието и блоговете, Facebook се грижи и за това. Нативните видеоклипове във Facebook сега достигат 8 милиарда гледания дневно, а техните незабавни статии ви позволяват да публикувате блогове без уебсайт.

Освен това Facebook има отлична платформа за реклами, така че можете да насочите към аудитория и да ги насочите направо към страницата си (повече за рекламите във Facebook по-късно).

Недостатъкът само да имаш страница в социалните медии е, че си на милостта на техните решения. Ако Facebook промени алгоритъма си, за да ограничи обхвата ви (което правят редовно), може да се наложи да платите, за да се свържете със своите последователи.

Освен това сте ограничени по отношение на дизайна. Можете да качвате изображения и заглавки, но ограниченията на оформлението на Facebook или Instagram може да са смущаващи за някои.

Най-важното е, че ако искате да продадете нещо, Facebook не е идеален. Въпреки че плъгините са налични, Facebook редовно променя кои плъгини позволява. Вашият магазин може да бъде премахнат без предупреждение.

2. Сайт на WordPress

Професионалисти – Пълен контрол и неограничен потенциал.
Минуси – Разходи за поддръжка, необходими технически умения.
Разходи за настройка – Започва от $ 5- $ 20 на месец за хостинг и домейн.
Научете повече – WordPress хостинг

Елегантни теми - WP Premium теми

Тема Premium WordPress: Елегантни теми

WordPress е най-добрият избор, ако искате собствен уебсайт с пълен контрол и гъвкавост. WordPress разполага с 25% от всички уебсайтове, така че това е надеждна и уважавана платформа.

Можете да направите почти всичко с WordPress. Изградете онлайн магазин, създайте уебсайт за портфолио, публикувайте блогове и съдържание, изградете партньорски сайт. Можете да хоствате реклами, да събирате имейл адреси, да печелите пари и да управлявате онлайн бизнес всичко от едно място.

И това е мащабируемо Той захранва някои от най-големите сайтове в мрежата, включително The New Yorker, Techcrunch, Variety, Mashable и Time Inc, но работи също толкова добре за личен блог.

Табло за управление на WordPress

WordPress сайтовете са адаптивни, така че можете да персонализирате вашето онлайн присъствие с всеки дизайн или стил, който харесвате. WordPress се предлага с множество безплатни шаблони (или „теми“). Всеки може да бъде настроен според вашите предпочитания или професионален уеб дизайнер може да създаде нещо напълно уникално от нулата за вас. (Или ако ви харесва платно членство, ще ви предостави достъп до красиви премиум теми.)

Цялото това управление и гъвкавост, обаче, идва на цена. Въпреки че самият WordPress е безплатен, архитектурата, която идва заедно с него, не е. Ще ви е необходим уеб хост (това по същество е част от недвижимите имоти в интернет, на който се намира уебсайтът ви) и име на домейн, www.my-website.com.

Изборът на добър уеб хост е също толкова важен, колкото и самият уебсайт. Допринася за скоростта на натоварване, сигурността и производителността. Нашата таблица за сравнение на домакини тук е добро място за начало – The good (& уеб хостинг на разумни цени).

Създаването и поддържането на WordPress сайт също изисква елемент от технически умения. WordPress твърдят, че можете да настроите и инсталирате в рамките на 5 минути, но подреждането и работата на сайта ви отнема малко повече от това.

Има крива на обучение и тя ще ви отнеме голяма част от времето, особено ако искате да ощипвате дизайна, да го актуализирате редовно и да подобрите работата.

Ако ви харесва звукът да имате собствен уебсайт, но не искате толкова много караница, има и друга опция, Wix.

3. Wix

Професионалисти – Лесен дизайн, влачене и пускане, лесна настройка.
Минуси – Ограничена в сравнение с WordPress.
Разходи за настройка – Безплатно, но си струва да надстроите до премиум плановете за личен домейн (започващ от $ 4,50).
Научете повече – Прочетете Wix преглед

Създайте красив сайт с Wix

Wix е подобен на WordPress, но без цялата суматоха. Разрешено е, че е по-ограничен, но не всеки се нуждае от сложен списък от функции.

Красотата на Wix е неговата простота. Те се грижат за хостинг, съхранение, изпълнение и всички технически неща зад кулисите. Можете просто да влезете и да добавите съдържание.

Всички шаблони са с плъзгане и пускане, така че можете да изложите уебсайта си без никакво кодиране. Безплатните шаблони като цяло са по-стилни от WordPress, което ще се хареса на свободна практика и креативни професионалисти.

Soup-studios.com

Сайт на Wix: Soup-studios.com

Шаблоните на Wix се поддават на прости сайтове и блогове с портфолио и в това процъфтява. Wix предлага механиката за създаване на онлайн магазин, но WordPress или Shopify (идва следващ) предлагат по-добра платформа за електронна търговия.

Като цяло, Wix е чудесна опция за прости портфейли и уебсайтове, управлявани от тези, които не искат прекалено много караница.

Недостатъкът е, че ще имате по-малък контрол върху задния край на сайта си и общата производителност. Освен това може да се окаже по-сложно да интегрирате разширени функции като колички за пазаруване и формуляри за регистрация по имейл.

4. Шофирайте

Професионалисти – Проста, бърза настройка на онлайн магазина.
Минуси – Профузионните функции са скъпи.
Разходи за настройка – Пакетът “Basic” започва от $ 29 на месец.
Научете повече – Прочетете рецензията на Shopify

Създайте онлайн магазин с Shopify

Shopify, както подсказва името, е направен специално за онлайн магазини.

Дизайнът и оформлението са прости и ясни. Отново не е необходимо кодиране, за да можете да станете и да работите за нула време. Всъщност Бен го присвои от началото до края и му бяха нужни само 19 минути, за да създаде магазин Shopify.

Истинската красота на Shopify са интегрираните функции за електронна търговия. Той автоматично обработва плащания, тарифи за доставка, данъци и проследяване на поръчките. Срещу допълнителна такса можете също да използвате вградената им маркетингова услуга и да интегрирате софтуера с магазин в реални условия, за да опростите вашите акаунти..

Магазин Shopify - Сара Авраам

Магазин Shopify: Sarahandabraham.com

Алтернативата на Shopify е използването на WordPress с плъгин, наречен WooCommerce. Като цяло, WordPress & WooCommerce работи по-евтино по отношение на транзакциите и плоските разходи. Вие обаче плащате за простота и лекота на използване.

Недостатъкът е, че имате по-малък контрол върху основната архитектура на вашия сайт. Тук WordPress и Woocommerce са по-гъвкави, но с това идва допълнителна работа и поддръжка.

БОНУС: 7 начина да се видим

Изборът на правилната платформа и настройването й е само първа стъпка. Следващият етап се вижда. За съжаление тук няма преки пътища и трафикът няма да пристига автоматично. Ето при седем трика, които можете да използвате, за да започнете да насочвате хората към вашия уебсайт или социални акаунти:

1. Facebook обяви

Цена – Прекарвам приблизително 100 долара на седмица за реклами във Facebook, но със сигурност можете да започнете с по-малко. Други ще харчат хиляди, след като могат да гарантират възвръщаемост на инвестицията.

Рекламите във Facebook са един от най-добрите начини да се включите в супер целева аудитория. Вие имате пълен контрол над демографските данни, местоположението и интересите на вашата аудитория, така че промотирате само хора, които се интересуват.

Използвайте реклами, за да кажете на хората за вашия уебсайт и как ще решите техните проблеми. Рекламите във Facebook също са достъпни. Съветвам първо да ги тествате в малък мащаб, след което постепенно увеличавате разходите.

За повече информация, разгледайте моето ръководство за увеличаване на честотата на кликване върху рекламите във Facebook.

2. Оптимизация за търсачки (SEO)

Цена – Тук няма финансови разходи (освен ако не наемете експерт), само времето, свързано с проучване и прилагане на техниките.

SEO се отнася до класирането на уебсайта ви в търсенията с Google. ОГРОМНА тема, която заслужава да се овладее цяла книга от знания (въпреки че този ресурс от хората в Moz е чудесно място за стартиране).

Вашата първа стъпка тук е да решите какви ключови думи искате да класирате. С други думи, какво трябва да напишат хората в Google, за да ви намерят? (Имаме удобен блог, който да ви помогне да намерите най-добрите ключови думи за вашия бизнес).

След това направете няколко прости „оптимизация на страницата“. Поставете тези ключови думи „на страницата“ в своите заглавни тагове, заглавки, описания на изображения и маркери и т.н. Това е просто проста основа и изграждане на основи за бъдещето.

Бизнесът в реалния свят като кафенета или ресторанти също ще иска да поиска местоположението на картата си в Google и да се включи в директориите онлайн. Научете повече за „локалния SEO“ тук.

3. Започнете да създавате съдържание

Цена – Писането на блогове е абсолютно безплатно. Ако обаче предпочитате да наемете фрийлансър, това ще струва между 0,10 – 0,20 долара на дума на уебсайтове като Problogger и UpWork.

Блоговете, видеоклиповете и изображенията са най-добрият начин да започнете комуникация с вашата аудитория и да генерирате известен шум. Съдържанието ви помага да достигнете до потенциални клиенти и да установите марката си.

Започнете блогове

Помислете за текущите си новини от социалните медии. Те са пълни със съдържание, предназначено да се свърже с вас и да изгради публика. Отнема време, за да напишете блог или да създадете видео, но си струва да се положите усилията.

Независимо в коя индустрия се намирате, съдържанието ви помага да добавите стойност за посетителите си. Той показва вашата експертиза, помага за изграждането на идентичност и привлича повече трафик. Опитайте да прочетете нашето ръководство за създаване на стратегия за съдържание, която задвижва твърдия трафик.

4. Започнете публикуване на гости

Цена – Отново това е безплатно, освен ако не искате да наемете професионален писател.

Създаването на съдържание е добро начало, но как да накарате хората да го видят? Един от начините е да се създава съдържание за съществуващи блогове и уебсайтове. Има шанс да получите името си пред нова аудитория и да се свържете с тези в бранша.

Опитайте да напишете блог за гости и да го поставите в друг блог във вашата ниша. Ако го приемат, ще получите връзка към вашия уебсайт и съдържанието ви ще се надява нова аудитория да ви последва. (Връзките обратно към вашия уебсайт също са от съществено значение за оптимизацията на търсачките).

5. Инфлуенсър маркетинг

Цена – Тя може да бъде безплатна, ако се обърнете към правилните хора и предложите реципрочна промоция. Приближаването до най-популярните влиятели обаче може да струва от 50 до 15 000 долара + за популяризиране на вашия продукт.

Инфлуенсърите са онези с огромни последствия и доверие във вашата индустрия. Маркетингът на инфлуенсър става все по-мощен онлайн, като някои акаунти в социалните медии набират милиони последователи. Докосвайки се до тяхната съществуваща аудитория, можете да привлечете вниманието към вас и вашия бизнес.

asfasf

Разбира се, това не е лесно, а в някои случаи струва такса, ако искате влияещият да представи продукта си. Ако обаче изберете правилния блог или индивид, той може да привлече много насочен трафик към вас.

Започнете с идентифициране на ключови влиятели във вашата индустрия. Започнете разговор с тях през Twitter или им изпратете любезен имейл. Опитайте се да изградите взаимни отношения, преди да поискате нещо.

6. Изпратете съобщение за пресата

Цена – Разпространението на PR започва от около 100 долара.

Прессъобщение е документ, който разказва на света за вас. Можете да ангажирате агенция, която да изготви и разпространи приятно прессъобщение за вашата компания и това не трябва да струва много. Ето съобщение за пресата, което направихме, когато надстроихме нашата проверка на скоростта на сървъра и имахме късмет, че новините бяха взети от Yahoo.

Прессъобщение на Bitcatcha

Pro-съвет: започнете с подчертаването на нещо, което заслужава да се отбележи във вашия бизнес. Опитайте се да мислите като журналист или блогър и разберете какво би ги накарало да искат да пишат за вас. Има ли нещо уникално във вашия продукт или бизнес модел? Стартирате нещо иновативно или новаторско? Включете малко предистория за себе си и дайте на блогъра „история“ да се развива. След това намерете агенция, която да го разпространява.

7. Не забравяйте маркетинга в реалния свят!

Цена – От уста на уста не струва нищо, но ако произвеждате рекламни материали, цената ще варира в зависимост от това колко ще направите.

В онлайн света е лесно да забравим колко мощен може да бъде традиционният маркетинг. Не забравяйте да включите към вашата визитка и промоционални материали връзки към вашето онлайн присъствие. Дори си струва да търсите реклами в търговски списания и нишови публикации, за да разпространите думата.

Заключения

Няма решение за един размер за всички, когато става въпрос за онлайн присъствие.

Сложният уебсайт не е непременно най-добрият отговор за вас, особено ако едва започвате. Има преки пътища и по-лесни опции като обикновена сметка в социалните медии или директна страница с портфолио.

Не инвестирайте в сложен уебсайт, ако цените простотата. Но също така, не се ограничавайте, ако изграждате истински дигитален бизнес.

Първо решете какво искате от вашето онлайн присъствие. Второ, съобразете платформата с вашите нужди. Трето, използвайте активна промоция, за да надградите това онлайн присъствие. За резюме, тук е ред за всичките четири платформи.

платформа Професионалисти Против | Повече ▼
Страница за социални медии

Безплатни, прости & ниска поддръжка

По-малко контрол върху дизайна & алго промени

$ 0

месечно

WordPress.org

Пълен контрол & неограничен потенциал

Разходи за поддръжка, необходими технически умения

$ 3.95 *

месечно

Wix

Просто, влачене & дизайн на капки, лесна настройка

Ограничена в сравнение с WordPress

$ 3.00 *

месечно

Shopify

Проста, бърза настройка на онлайн магазина

Профузионните функции са скъпи

$ 29 *

месечно

Ходили ли сте в кръгове, опитвайки се да установите присъствието си онлайн? Създадохте ли уебсайт, преди да разберете напълно от какво имате нужда? Кажете ми вашите мисли, коментари и мнения!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me