Ако мислите да започнете онлайн бизнес, тогава сте кацнали на правилния сайт. Тук ще преминем през всички най-добри практики, за да поддържате своя онлайн бизнес, стъпки, които трябва да предприемете, за да легитимирате бизнеса си и може би ще ви дадем няколко бизнес идеи за вас, докато ние го правим.

Използване на Интернет за управление на вашия бизнес

Създаването на световна мрежа наистина е едно от най-добрите неща, случващи се някога с нас. Той промени начина, по който живеем, от начина, по който обикаляме (Google Maps vs традиционните карти + искане за упътване) до начина, по който търсим препоръки (онлайн рецензии срещу уста на уста). Освен това прави онлайн бизнес по-лесно от всякога.

С наличието на високоскоростна широколентова връзка на повечето места по света, ние сме свободни да управляваме бизнеса си от комфорта на домовете си или дори докато отпиваме mai-tais в някой тропически рай (стига WiFi да е наличен, разбира се).

Едно от най-красивите неща за онлайн бизнеса е, че вашият пазар не е ограничен само до вашата страна. Мечтай смело. С силата на интернет можете да продавате продуктите си в световен мащаб!

Защо повечето онлайн фирми вървят с корем нагоре

Нещата никога не са толкова прости, колкото изглежда. Дори с удобствата и предимствата, които интернет носи в живота ни, ще откриете, че много хора все още не са успешни в изграждането на бизнеса си цифрово. Това е така, защото повечето хора просто не знаят как да създават, предлагат на пазара и продават продуктите си в цифрово пространство.

Настройването на платформа за електронна търговия за най-новия ви продукт без план и просто да се надявате той да се продава е като купуване на еднопосочен билет в следващия влак до неуспех.

Най-добри практики и съвети за онлайн бизнеса

С тази статия ще разгледаме някои от нещата, които ще трябва да направите, за да осигурите успеха на вашия онлайн бизнес. Кой знае? С достатъчно постоянство и малко късмет може дори да го ударите голям и да превърнете бизнеса си в следващия страхотен еднорог старт!

Независимо от това дали сте ветеринарен лекар или млад, светлоок предприемач, ние сме сигурни, че ще намерите следните съвети за много полезни, така че да отметите тази страница за лесна справка в бъдеще.

Ако искате повече актуализации и хакове за малък бизнес, абонирайте се и за нашия бюлетин.

Добре, достатъчно безсрамна самореклама, нека да продължим със статията!

Как да започнете онлайн бизнес

Стъпка 1: Осигурете решения на съществуващите проблеми

Проблемите са възможности. Някои проблеми могат да бъдат пречка за някого, докато други могат да бъдат утежняващи. Чрез идентифициране на проблеми и създаване на продукт / услуга, която решава този проблем, вие създавате решение, от което пазара вече се нуждае. Това е сигурен пожарен начин да увеличите шансовете си за създаване на успешен бизнес.

Дори и да не сте в бизнеса за решаване на проблеми, вашият бизнес ще има голяма полза само като идентифицира проблемите на вашите клиенти. Можете да коригирате проблеми, които не сте знаели, че имате, затова насърчавайте повторни посещения от клиентите си.

Можете да направите това чрез:

 • Посещение на форуми, които са от значение за вашия продукт / услуга.
  Като четете за това, което хората се оплакват или са недоволни, получавате ценна информация за техните проблеми и какво се опитват да постигнат. Някои от по-популярните форуми, които можете да посетите, са reddit и Bizwarriors. Като алтернатива, използвайте Facebook и се присъединете към групи, подходящи за вашата ниша! Ще получите много информация оттам.
 • Посещение на Quora
  Quora може да бъде ценно предимство за събиране на прозрения. Той има над 200 милиона уникални потребители месечно, като всички те търсят решения на своите проблеми.
 • Изследване на ключови думи
  Изследването на ключови думи ви помага да намерите ключови думи, които потребителите търсят. Включете в няколко ключови думи, които хората търсят, но няма голяма конкуренция. Това разкрива решенията, които хората искат.
 • Вижте конкуренцията
  Посетете уебсайтовете на вашия конкурент, за да видите какво прави правилно. Можете да видите какви решения предлагат на пазара и тогава можете да „иновавате“ оттам. (Само за да знаете, когато казвам „иновации“, имам предвид копиране и подобряване.)

Стъпка 2: Пишете за продажба

Писането на добро копие е един от най-ефективните начини да увеличите продажбите си. Научете основни техники за копирайтинг или наемете добър копирайтър (имайте предвид, че добрият писател не прави добър копирайтър. Те са напълно различни набори от умения).

Добрият копирайтър ще знае къде да постави добър бутон за призив към действие. Те ще знаят как да пишат вълнуващи заглавия, които са кратки, но достатъчно мощни, за да задържат вниманието на публиката, като ги насочват стъпка по стъпка към страницата за проверка. Те ще кръстосат експертно, след като клиентите плащат, и ги накарайте да се чувстват добре в това.

Ето някои указания, за да напишете убедително копие:

 • Поддържайте заглавия кратки и сладки.
 • Пишете за дигиталната тълпа. Те имат наистина кратки интервали от внимание.
 • Не използвайте сложни думи или език.
 • Пишете с цел.
 • Използвайте пътуването на купувача Доказано е, че работи по причина!

Ако искате да научите повече, прочетете нашата задълбочена статия за това как да пишете съдържанието на уебсайта.

Стъпка 3: Създайте сайт, който се чувства премиум

Когато някой се натъкне на уебсайта на вашия малък бизнес, имате по-малко от 5 секунди, за да направите добро впечатление. Сайт, който изглежда аматьорски, не вдъхва точно доверието у хората и щом кажат довиждане, обикновено казват довиждане завинаги.

Обърнете внимание на потребителския интерфейс (потребителския интерфейс) и потребителския опит (UX).

 • Лесен ли е вашият потребителски интерфейс?
 • Отговарят ли вашите страници достатъчно бързо?
 • Трудно ли е да се чете копието на този фон?
 • Какво е вашето стойностно предложение?
 • Преминаването през сайта доставя на вашите клиенти приятно изживяване?
 • Купуването на неща от вашия сайт всъщност е лесно?

Мислете за уебсайта си като за физически магазин. Не бихте искали да купувате от магазин, който изглежда сякаш е фронт за сделките с наркотици в заден план. Вижте тази статия, за да създадете магазин, който кара клиентите ви да се чувстват като да хвърлят малко тесто.

Стъпка 4: Утвърдете се като експерт във вашата област

Този съвет се отнася както за онлайн, така и за офлайн фирми. Забележете как когато пазарувате нещо, сте склонни да правите покупката си от най-знаещия звучащ продавач?

Същата концепция се прилага и за онлайн бизнеса.

Когато звучиш добре, уверено и авторитетно, хората са склонни да се доверят на теб и ще купят всичко, което препоръчаш.

Не е нужно дори да знаете всичко, което има за вашия продукт, просто трябва да знаете повече от клиентите си и как те могат да се възползват от него. Осигурете им ценно съдържание и пишете съвети безплатно (много подобно на тази статия). Просто не забравяйте винаги да връзвате обратно към вашия сайт, така че хората, които четат вашите парчета, да знаят откъде идва.

Можете също:

 • Пишете статии (въз основа на изследване на ключови думи).
 • Създавайте видеоклипове (ако писането не е за вас).
 • Отговорете на Quora.
 • Пишете за среден.
 • Участвайте в съответните форуми.

Стъпка 5: Лост за маркетинг по имейл

Не подценявайте силата на електронния маркетинг. Когато някой ви предостави имейл адреса си, той по същество ви дава директна линия за комуникация.

Няма да се притеснявате за реклама, няма нужда да се грижите дали вашето съобщение се губи в морето от реклами в социалните медии.

Когато вашите клиенти ви дават имейл адреса си, това означава, че вече сте им предложили нещо, което те са ценни, и се доверяват на вас. Това улеснява много по-лесното им предлагане на нови продукти!

Затова създайте списък за включване в бюлетина на вашия сайт. Имате всичко, което можете да спечелите само чрез използване на имейл маркетинга!

Ако имате нужда от повече съвети за маркетинг по имейл, обърнете внимание на тези статии. Следвайте ги религиозно и ще бъдете експерт в електронния маркетинг за нула време!

Стъпка 6: Продавайте на съществуващите си клиенти

Получаването на първата продажба от вашите посетители е може би най-трудната част от процеса на продажба. След като им дадете убедителна причина първоначално да се разделят с парите си, огромните 36% от тях отново ще са готови да закупят продукти от вас.

Предложете продукти или услуги, които ще допълнят първоначалната им покупка. Създайте програми за лоялност или кодове за отстъпки, които могат да осребрят при следващата си покупка. Предлагайте оферти „Благодаря“ за тях при напускане.

Дайте им награди за цял живот и те ще ви бъдат клиенти за целия живот.

Говорейки за награди, ето малко нещо, което да ви помогне в продажбите.

БОНУС: Идеални онлайн бизнес идеи

Тук ще изброим няколко бизнес идеи, в които можем да се впуснем с минимални усилия.

1. Стартирайте партньорски уебсайт за маркетинг

Не си палете носа в партньорски маркетинг – според Awin.com се очаква да бъде 6,8 милиарда долара до 2020 г., с 10% годишен ръст през годината.

Направете вашето изследване, като посетите форуми във вашата ниша, проверете проблемите на потребителите с квората и reddit, като същевременно правите проучване на ключови думи. Не забравяйте, че ще искате да предоставите решения на съществуващите проблеми.

След като установите какви проблеми ще решите, е време да създадете съдържание. Пишете водачи. Предоставете ценна информация, дайте на хората причина да посещават вашия сайт. Пишете за продажба и се възползвайте от пътуването на купувача.

Забележка

Ще искате да се регистрирате като издател в партньорски мрежи като Shareasale. Потърсете качествени продукти или марки, с които искате да свържете марката си.

Докато създавате съдържание, ще трябва да създадете и уебсайта си. Вземете под внимание UI и UX дизайна и създайте професионално изглеждащ сайт, който се чувства достатъчно лесен за навигиране.

Също така ще трябва да пуснете на пазара вашия партньорски уебсайт за маркетинг или никой няма да знае, че съществува. Пишете статии или блог за гости за други сайтове, за да можете да върнете връзката към себе си. Участвайте във форуми и отговаряйте на въпроси относно Quora. Утвърдете се като експерт във вашата област.

Вие също трябва да създадете страница за регистрация за вашия бюлетин, за целите на маркетинга по имейл. Хората, които ви дават имейл адресите ви, ви дават разрешение да се свързвате директно с тях, така че не забравяйте да се възползвате от имейл маркетинга, за да ги привлечете обратно във вашия уебсайт!

Не забравяйте, че продажбата е ключова за поддържането на вашия онлайн бизнес на черно. Полейте съдържанието си с вътрешни връзки, които са свързани помежду си, за да увеличите времето, което хората прекарват на вашия сайт. Колкото повече време прекарате на сайта си, толкова по-голяма е вероятността да направите продажба.

Можете също да опитате ръката си в поколение олово. Това е основно същото нещо като партньорския маркетинг, с изключение на това, че ще събирате клиенти за марки. Насочете ниши като компании за кредитни карти, банкиране, fintech и се свържете с участващите марки, за да обсъдите модел на заплащане на регистрация.

Сега има много неща, които трябва да имате предвид, ако искате уебсайтът ви да е успешен, но единственото нещо, което не мога да кажа достатъчно стрес, е това – уверете се, че уеб хостингът ви е БЪРЗ или няма да получите много посетители.

Направихме нашите изследвания и съставихме списък на най-бързите уеб хостове тук. За по-подробно ръководство за изграждане на уебсайт, прескочете тук.

2. Започнете блог

Въпреки че блог и уебсайт са сходни, те определено не са еднакви. Уебсайт създава предимно статично съдържание, докато блогът винаги се актуализира постоянно и е по-личен по своята същност.

Докато хората могат да бъдат привлечени към съдържанието на уебсайт, хората могат да бъдат привлечени към личността на блогъра.

След като блогът ви има достатъчно голям брой, можете да го осигурите, като продавате рекламно пространство, пишете спонсорирани публикации, предоставяте на хората консултантски услуги и дори партньорски маркетинг.

Всъщност има доста блогъри, превърнали блоговете си в успешни малки онлайн бизнеси.

Тим Ферис няма нужда от запознаване с популярния си блог за 4-часова работна седмица, докато Ейми Сонг доминира в модната ниша.

Една от любимите ни платформи за създаване на блог е WordPress, лесен за използване конструктор на сайтове, който е идеален за блогъри. Ако това е нещо, което имате предвид, може да искате да разгледате тази статия.

Не забравяйте, осигурете решения на съществуващите проблеми, пишете, за да продадете, създайте премиум сайт, утвърдете се като експерт, възползвайте се от маркетинг по имейл и винаги UPSELL!

3. Стартирайте бизнес за електронна търговия

С платформите за електронно пазаруване като Amazon набира популярност с всеки изминал ден, не е новатор да се възползва от славата си и да продава продуктите си в магазина си.

Но ако искате да изградите дълготрайна, успешна марка, може би вместо това можете да създадете свой собствен бизнес за електронна търговия.

Не ме разбирайте погрешно, няма нищо лошо в това да продавате продукти на Amazon (дори големите марки правят това). Просто като нова бутикова марка ще се състезавате със стотици, ако не и хиляди хора, които продават подобни продукти на тези платформи.

Когато създавате собствен магазин за електронна търговия, можете да го персонализирате и да позиционирате марката си по начин, който я отличава от конкуренцията. Един от най-добрите начини да започнете е чрез Shopify.

Той е създаден за електронна търговия, лесен за използване и има невероятни маркетингови инструменти!

Можете също да опитате Dropshipping. Това е един от най-популярните бизнес модели наоколо, тъй като вие почти не носите никакви разходи. Продуктите се поставят в склада на вашия доставчик и се доставят само когато получите поръчка. Просто бъдете внимателни и си вземете добър доставчик, защото лош с лошо обслужване само ще навреди на вашата марка.

Ще трябва да инвестирате в маркетинг, като се уверите, че вашите продукти получават достатъчно време за екрана. Просто не забравяйте да имате предвид нашите 6 най-добри практики и вашият бизнес трябва да може да издържи теста на времето.

4. Започнете бизнес с творчески дизайн

Винаги има нужда от дигитални визуални изкуства и въпреки че има безплатни програми, хората предпочитат да плащат на професионалисти, за да свършат своите произведения на изкуството за тях. Те разбират, че художникът произвежда произведението, а не инструментите.

Можете да помислите за специализация в лого дизайн, дизайн на уебсайт или дори да се специализирате в общ графичен дизайн.

Направете име за себе си, като споделяте ценни съвети за дизайн във форуми като Quora или с хора от вашите социални медийни платформи. Не се притеснявайте да споделяте уменията си или да раздавате тайни.

С Youtube хората могат лесно да научат всичко, което трябва, но все пак предпочитат да плащат на професионалист, за да свършат нещата професионално.

Не забравяйте, дайте стойност и ще получите повече стойност в замяна!

5. Започнете студио или бизнес тип производство

Търсенето на продукция за изображения и видео е по-високо от всякога, благодарение на появата на дигитална / социална медийна реклама. Това е интересно, ангажиращо и най-важното от всичко, което е необходимо за конвертиране.

Можете да започнете студио, фокусиращо се върху производството на изображения, ретуширането, видео продукцията или просто може би да се съсредоточите единствено върху създаването на цифрови продукти като тапети за телефони.

След това можете или да продавате услугите си на рекламни агенции, да изпращате кадри на платформи на платформи като Shutterstock или Blackbox, или да се регистрирате за нещо като програма за разработчици на Samsung и да създавате теми, които да се продават в гамата им Galaxy.

Най-хубавото е, че лесно можете да мащабирате бизнеса си, като наемете фрийлансъри! Имайте предвид, че ако успеете да намерите добър фрийлансър, държите на тях така, както зависи животът ви. Надеждните фрийлансъри трудно се намират и ако се натъкнете на такъв, наградете ги добре!

6. Създайте програма за електронно обучение

Онлайн уроците са яростта в наши дни. Те са евтини, информативни и осигуряват добра стойност както за потребителя, така и за създателя. Най-хубавото е, че създадете програмата веднъж и тя ще доведе до пасивен доход!

Създайте бизнес, въртящ се около програми за електронно обучение. Създавайте ценни уроци и информация, качвайте в платформа за електронно обучение като Udemy и ще имате набор от продукти, който никога не изтича!

Заключителни мюзини

Ето малко резюме на нещата, които можем да направим, за да гарантираме, че вашият малък онлайн бизнес процъфтява като риба меч, величествено изскачаща от водата (изглежда по-добре, когато се снима в бавно движение).

 1. Осигурете решения на съществуващите проблеми
  Открийте болките на клиентите си и ги разрешете.
 2. Пишете за продажба
  Никой не обича да чете, така че се уверете, че вашето копие е написано на ПРОДАВА!
 3. Създайте сайт, който се чувства премия
  Няма значение дали продавате мокър картоф или дизайнерска чанта, трябва да сте сигурни, че магазинът ви изглежда добре.
 4. Утвърдете се като експерт във вашата област
  Осигурете на клиентите си ценност със знанията си и те ще ви възнаградят с ценен живот.
 5. Лост за маркетинг по имейл
  Това е директна линия за комуникация с вашите клиенти. Възползвайте се от него, но се отнасяйте с уважение.
 6. Продавайте на съществуващите си клиенти
  Ако са купували от вас преди, те отново ще купуват от вас. Просто трябва да им дадете причина да купуват.

Имате го. 6 солидни стъпки, за да поддържате начинанието на вашия малък бизнес в черно. Уверете се, че или ги ангажирате в паметта или се запазете с тези съвети. Един ден ще погледнете назад към успехите си и ще благодарите на Google, че се натъкнахте на това изпратено от небето писмо.

Както и да е, ако имате въпроси, на които искате да отговорим, просто ни пуснете съобщение или имейл. Ще бъдем сигурни, че ще ви отговорим веднага щом можем. Сега излезте напред и покажете на света на какво са способни редовни ежедневни малки предприемачи.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me