Kako začeti spletno podjetje (& 6 Newbie-friendly poslovne ideje)

Če razmišljate o ustanovitvi spletnega podjetja, ste pristali na pravem mestu. Tu bomo preučili vse najboljše prakse, da bi vaše spletno podjetje začelo delovati, korake, ki jih morate sprejeti, da legitimirate svoje podjetje, in morda vložili nekaj poslovnih idej za vas, medtem ko smo pri tem.


Uporaba interneta za vodenje vašega podjetja

Ustvarjanje svetovnega spleta resnično je ena najboljših stvari, kar se nam je kdaj zgodilo. Spremenilo se je način našega življenja, od tega, kako se srečujemo (Google Maps vs tradicionalni zemljevidi + sprašujemo po navodilih) do tega, kako iščemo priporočila (spletne ocene v primerjavi s besedo v usta). Prav tako je vodenje spletnega podjetja olajšalo kot kdaj koli prej.

Zaradi razpoložljivosti širokopasovne širokopasovne povezave v večini krajev po svetu lahko svoje poslovanje upravljamo iz udobja svojih domov ali celo med srkanjem mai-taisa v nekem tropskem raju (če je seveda na voljo WiFi).

Ena najlepših stvari pri spletnih podjetjih je, da vaš trg ni omejen samo na vašo državo. Sanje velike. Z močjo interneta lahko svoje izdelke prodajate po vsem svetu!

Zakaj večina spletnih podjetij gredo iz trebuha navzgor

Stvari nikoli niso tako preproste, kot se zdi. Tudi ob ugodnostih in ugodnostih, ki jih internet prinaša v naše življenje, boste ugotovili, da mnogi ljudje še vedno niso uspešni pri digitalnem poslovanju. To je zato, ker večina ljudi preprosto ne ve, kako ustvariti, tržiti in prodajati svoje izdelke v digitalnem prostoru.

Vzpostaviti platformo za e-trgovino za svoj najnovejši izdelek brez načrta in samo upati na prodajo je kot nakup enosmerne vozovnice na naslednjem vlaku do odpovedi.

Najboljše prakse in nasveti za spletna podjetja

V tem članku bomo preučili nekatere stvari, ki jih boste morali narediti za uspeh vašega spletnega poslovanja. Kdo ve? Z dovolj vztrajnosti in kančka sreče bi ga lahko celo razširili in svoje podjetje spremenili v naslednji odličen zagon enoroga!

Ne glede na to, ali ste veterinar ali mlad podjetnik z vedrimi očmi, smo prepričani, da boste našli naslednje nasvete zelo koristne, zato si to stran dodajte med zaznamke za lažjo uporabo v prihodnosti..

Če želite več posodobitev in krajev za mala podjetja, se naročite tudi na naše novice.

V redu, dovolj brezsramne samopromocije, nadaljujmo s člankom!

Kako začeti spletno podjetje

1. korak: Zagotovite rešitve za obstoječe težave

Težave so priložnosti. Nekatere težave so lahko nekomu ovira, druge pa lahko močno otežujejo. Z prepoznavanjem težav in ustvarjanjem izdelka / storitve, ki rešuje to vprašanje, ustvarite rešitev, ki jo trg že potrebuje. To je varen način, da povečate svoje možnosti za ustvarjanje uspešnega podjetja.

Tudi če se ne ukvarjate z reševanjem težav, bo vaše podjetje imelo veliko korist samo, če boste prepoznali težave svojih strank. Lahko odpravite težave, za katere niste vedeli, da jih imate, zato spodbujajte ponovne obiske strank.

To lahko storite tako, da:

 • Obisk forumov, ki so pomembni za vaš izdelek / storitev.
  Ko berete o tem, kaj se ljudje pritožujejo ali so nezadovoljni, dobivate dragocene vpoglede o njihovih težavah in tem, kar poskušajo doseči. Nekateri bolj priljubljeni forumi, ki jih lahko obiščete, so reddit in Bizwarriors. Lahko pa uporabite Facebook in se pridružite skupinam, ki ustrezajo vaši niši! Od tam boste dobili veliko vpogleda.
 • Obisk Quore
  Quora je lahko dragocena prednost za zbiranje vpogledov. Ima več kot 200 milijonov edinstvenih uporabnikov mesečno, vsi pa iščejo rešitve za svoje težave.
 • Raziskovanje ključnih besed
  Raziskava ključnih besed vam pomaga najti ključne besede, ki jih uporabniki iščejo. Vnesite nekaj ključnih besed, ki jih ljudje iščejo, vendar nima veliko konkurence. To razkriva rešitve, ki si jih ljudje želijo.
 • Oglejte si konkurenco
  Obiščite spletna mesta vašega konkurenta in si oglejte, kaj počnejo pravilno. Lahko vidite, kakšne rešitve ponujajo na trgu, nato pa lahko od tam “inovirate”. (Samo tako da veste, ko rečem “inoviraj”, mislim kopirati in izboljšati.)

2. korak: napišite za prodajo

Pisanje dobre kopije je eden najučinkovitejših načinov za povečanje prodaje. Naučite se osnovnih tehnik pisanja ali najemite dobrega tekstopisca (ne pozabite, da dober pisatelj ne naredi dobrega tekstopisca. So popolnoma različni nabori spretnosti).

Dober tekstopisec bo vedel, kje postaviti dober gumb za poziv k dejanju. Znali bodo zapisati vznemirljive naslove, ki so kratki, vendar dovolj zmogljivi, da lahko zadržijo pozornost publike, in jih korak za korakom usmerili na stran za odjava. Potem ko bodo kupci plačali, bodo strokovno navzkrižno prodali in se počutili dobro.

Tukaj je nekaj smernic za pisanje prepričljive kopije:

 • Naj bodo naslovi kratki in sladki.
 • Pišite za digitalno množico. Imajo resnično kratka obdobja pozornosti.
 • Ne uporabljajte zapletenih besed ali jezikov.
 • Pišite z namenom.
 • Izkoristite potovanje kupca. Dokazano je, da deluje z razlogom!

Če želite izvedeti več, preberite naš poglobljeni članek o pisanju vsebine spletnega mesta.

3. korak: Ustvarite spletno mesto, ki se počuti premium

Ko se kdo spotakne na spletno mesto vašega malega podjetja, imate na voljo manj kot 5 sekund, da naredite dober vtis. Spletno mesto, ki je videti ljubiteljsko, ne vzbuja ravno zaupanja pri ljudeh, in ko enkrat pozdravijo, navadno večno čakajo.

Bodite pozorni na uporabniški vmesnik (uporabniški vmesnik) in uporabniško izkušnjo (UX).

 • Ali je po vašem uporabniškem vmesniku enostavno krmariti po njem?
 • Ali se vaše strani odzivajo dovolj hitro?
 • Ali je kopijo v tem ozadju težko prebrati?
 • Kakšna je vaša vrednost?
 • Ali obisk spletnega mesta vašim strankam nudi prijetno izkušnjo?
 • Nakup stvari z vašega spletnega mesta je pravzaprav preprost?

O svojem spletnem mestu razmišljajte kot o fizični trgovini. Ne bi želeli kupovati v trgovini, ki je videti, kot da je to sprednji del za preprodajo drog. Oglejte si ta članek, da oblikujete trgovino, s katero bodo vaše stranke počutile, kot da bi vrgli nekaj testa.

4. korak: uveljavite se kot strokovnjak na svojem področju

Ta nasvet velja tako za spletna podjetja kot tudi za podjetja brez povezave. Opazite, kako kupujete nekaj, ko kupujete pri najbolj znanem prodajalcu?

Isti koncept velja za spletna podjetja.

Ko zveni dobro, samozavestno in avtoritativno, ljudje navadno zaupajo vate in kupijo vse, kar priporočite.

Sploh vam ni treba vedeti vsega o vašem izdelku, vedeti morate več kot svoje stranke in kako lahko od tega koristijo. Zagotovite jim dragoceno vsebino in napišite nasvete brezplačno (podobno kot ta članek). Prepričajte se, da se vedno vrnete na vaše spletno mesto, tako da ljudje, ki berejo vaše komade, vedo, od kod prihaja.

Lahko tudi:

 • Pisanje člankov (na podlagi raziskovanja ključnih besed).
 • Ustvarite videoposnetke (če pisanje ni za vas).
 • Odgovorite na vprašanje Quora.
 • Pišite za Medium.
 • Sodelujte na ustreznih forumih.

5. korak: vzvod za trženje e-pošte

Ne podcenjujte moči trženja e-pošte. Ko vam nekdo posreduje svoj e-poštni naslov, vam v bistvu omogoči neposredno komunikacijo.

O oglaševanju vam ne bo treba skrbeti, ni vam treba skrbeti, ali se bo vaše sporočilo izgubilo v morju oglasov na družbenih medijih.

Ko vam stranke dajo svoj e-poštni naslov, to pomeni, da ste jim že ponudili nekaj, kar se jim zdi dragoceno, in zaupanje vase. Tako je toliko lažje tržiti nove izdelke zanje!

Zato na svojem spletnem mestu ustvarite seznam za prijavo na glasilo. Vse, kar lahko pridobite, pridobite le s pomočjo trženja e-pošte!

Če potrebujete več nasvetov za trženje e-pošte, bodite pozorni na te članke. Sledite jim versko in v nobenem trenutku boste strokovnjak za trženje e-pošte!

6. korak: Nadaljnja prodaja obstoječim kupcem

Prvotna prodaja vaših obiskovalcev je verjetno najtežji del prodajnega postopka. Ko jim boste dali utemeljen razlog, da se sprva ločijo s svojim denarjem, bo kar 36% od njih pripravljenih ponovno kupiti izdelke od vas.

Predlagajte izdelke ali storitve, ki bodo dopolnili njihov začetni nakup. Ustvarite programe zvestobe ali kode za popust, ki jih lahko unovčijo z naslednjim nakupom. Ob odjavi ponudite ponudbe z zahvalo za njih.

Dajte jim nagrado za življenjsko dobo in postali bodo vaše stranke.

Če že govorimo o nagradah, tukaj je nekaj, kar vam bo pomagalo pri prodaji cen.

BONUS: Novice prijazne spletne poslovne ideje

Tukaj bomo navedli nekaj poslovnih idej, v katere se lahko lotimo z minimalnimi napori.

1. Zaženite spletno stran podružničnega marketinga

Ne upirajte si nosu v partnersko trženje – po podatkih Awin.com naj bi bilo do leta 2020 6,8 milijarde dolarjev, z letno rastjo 10%.

Raziskujte tako, da obiščete forume v svoji niši, preverite težave uporabnikov v zvezi s kvoro in redditom, medtem ko opravljate raziskave ključnih besed. Ne pozabite, da boste želeli ponuditi rešitve za obstoječe težave.

Ko ugotovite, katere težave boste reševali, je čas za ustvarjanje vsebine. Pišite vodnike. Zagotovite dragocene informacije, dajte razlog ljudem, da obiščejo vaše spletno mesto. Pišite, da prodajate, in izkoristite pot kupca.

Opomba

Registrirali se boste kot izdajatelj v partnerskih omrežjih, kot je Shareasale. Poiščite kakovostne izdelke ali blagovne znamke, s katerimi želite povezati svojo blagovno znamko.

Medtem ko ustvarjate vsebino, boste morali ustvariti tudi svoje spletno mesto. Upoštevajte dizajn uporabniškega vmesnika in UX-ja in ustvarite spletno mesto profesionalnega videza, ki je dovolj preprosto, da se lahko pomikate po njem.

Prav tako boste morali tržiti svoje spletno mesto podružničnega trženja ali nihče ne bo vedel, da obstaja. Pišite članke ali blog gostov za druga spletna mesta, da boste lahko nazaj povezali do sebe. Sodelujte v forumih in odgovarjajte na vprašanja o Quori. Uveljavite se kot strokovnjak na svojem področju.

Prav tako bi morali ustvariti stran za prijavo za novice, za namene trženja po e-pošti. Ljudje, ki vam pošljejo svoje e-poštne naslove, omogočajo neposreden stik z njimi, zato izkoristite e-poštni marketing, da jih povlečete nazaj na svoje spletno mesto!

Ne pozabite, da je prodaja cen ključna za to, da vaše spletno podjetje ostane na črno. Vsebino poškropite z notranjimi povezavami, ki so povezane med seboj, da povečate čas, ki ga ljudje preživijo na vašem spletnem mestu. Več časa porabite na svojem spletnem mestu, večja je verjetnost, da boste opravili prodajo.

Lahko poskusite tudi pri generaciji svinca. To je v bistvu ista stvar kot affiliate marketing, le da boste zbirali potencialne znamke. Ciljajte niše, kot so podjetja za kreditne kartice, bančništvo, fintech in se obrnite na vpletene blagovne znamke, da bi razpravljali o modelu plačila na registracijo.

Zdaj je treba upoštevati veliko stvari, če želite, da je vaše spletno mesto uspešno, toda eno, kar ne morem reči dovolj stresa, je to – preverite, ali je vaše spletno gostovanje HITRO ali ne boste imeli veliko obiskovalcev.

Naredili smo raziskavo in tukaj sestavili seznam najhitrejših gostiteljev spleta. Za podrobnejši vodnik za gradnjo spletnega mesta obiščite tukaj.

2. Začnite blog

Čeprav sta si blog in spletna stran podobna, zagotovo nista enaka. Spletno mesto ustvarja večinoma statične vsebine, blog pa se vedno nenehno posodablja in je bolj osebne narave.

Medtem ko lahko ljudje pritegnejo vsebino na spletnem mestu, lahko ljudje pritegnejo osebnost blogerja.

Ko je vaš blog dovolj velik, ga lahko zaslužite s prodajo oglasnega prostora, pisanjem sponzoriranih objav, zagotavljanjem svetovalnih storitev in celo trženjem podružnic.

Pravzaprav je kar nekaj blogerjev, ki so svoje bloge spremenili v uspešna mala spletna podjetja.

Tim Ferris ne potrebuje predstavitve s svojim priljubljenim blogom o štiriurnem delovnem tednu, medtem ko Amy Song prevladuje v modni niši.

Ena izmed naših najljubših platform za ustvarjanje bloga je WordPress, preprost za uporabo graditelja spletnih mest, ki je kot nalašč za blogerje. Če to želite, si oglejte ta članek.

Ne pozabite, da ponujate rešitve za obstoječe težave, pišete, da prodajate, gradite vrhunsko spletno mesto, uveljavite se kot strokovnjak, izkoristite email marketing in vedno UPSELL!

3. Zaženite podjetje za e-poslovanje

S platformami za e-nakupovanje, kot je Amazon, ki vsak dan pridobivajo na priljubljenosti, ni pametno, da bi izkoristili svojo slavo in prodali svoje izdelke v svoji trgovini.

Če pa želite zgraditi dolgotrajno in uspešno blagovno znamko, boste morda namesto tega ustanovili svoje podjetje za e-trgovino.

Ne razumite me narobe, s prodajo izdelkov na Amazonu ni nič narobe (tudi velike blagovne znamke to počnejo). Kot nova butična blagovna znamka boste tekmovali s stotimi, če ne več tisoč ljudmi, ki prodajajo podobne izdelke na teh platformah.

Ko ustvarite svojo trgovino za e-trgovino, jo lahko prilagodite in svojo znamko postavite tako, da bo izstopala iz konkurence. Eden najboljših načinov za začetek je prek Shopifyja.

Narejena je za e-trgovino, enostavna za uporabo in ima neverjetna marketinška orodja!

Poskusite lahko tudi s Dropshippingom. Je eden izmed najbolj priljubljenih poslovnih modelov, saj komaj imate stroškov. Izdelki so postavljeni v skladišče vašega dobavitelja in so odposlani šele, ko prejmete naročilo. Bodite previdni in si priskrbite dobrega dobavitelja, saj bo slab s slabo storitvijo le poškodoval vašo blagovno znamko.

Morali boste vložiti v trženje, tako da bodo morali njihovi izdelki dobiti dovolj časa na zaslonu. Ne pozabite upoštevati naših 6 najboljših praks in vaše podjetje bi moralo biti sposobno prenesti test časa.

4. Začnite kreativno podjetje oblikovanja

Vedno obstajajo potrebe po digitalni vizualni umetnosti, in čeprav obstajajo brezplačni programi, ljudje raje plačujejo strokovnjake, da bi zanje naredili svoje umetnine. Razumejo, da umetnik ustvarja delo, ne orodja.

Razmislite o tem, da bi se specializirali za oblikovanje logotipov, oblikovanje spletnih strani ali se celo specializirali za splošno grafično oblikovanje.

Ustvarite ime tako, da delite dragocene nasvete za oblikovanje na forumih, kot je Quora ali z ljudmi na vaših socialnih medijskih platform. Ne skrbite, da bi delili svoje spretnosti ali dajali skrivnosti.

Z YouTubom se lahko ljudje preprosto naučijo vsega, kar potrebujejo, vendar bodo vseeno raje plačali strokovnjaka, da stvari opravi profesionalno.

Ne pozabite, dajte vrednost in v zameno boste dobili več vrednosti!

5. Zaženite studio ali proizvodno vrsto

Zahteva po produkciji slik in videov je večja kot kdaj koli prej, zahvaljujoč se pojavu digitalnega / socialnega oglaševanja. To je zanimivo, privlačno in najpomembnejše od vsega, kar je bilo potrebno pretvoriti.

Lahko začnete studio, ki se osredotoča na proizvodnjo slik, retuširanje, video produkcijo ali pa se morda osredotočite samo na ustvarjanje digitalnih izdelkov, kot so ozadja za telefon.

Nato lahko svoje storitve prodate oglaševalskim agencijam, pošljete zaloge na platforme, kot sta Shutterstock ali Blackbox, ali pa se prijavite za nekaj, kot je Samsungov program za razvijalce, in ustvarite teme za prodajo v svoji Galaxy liniji.

Najboljše od vsega je, da svoje poslovanje enostavno spremenite z najemom samostojnih podjetnikov! Upoštevajte, da če vam uspe najti dobrega svobodnjaka, se jih držite tako, kot je odvisno vaše življenje. Do zanesljivih freelancerjev je težko priti mimo, in če naletite na enega, jih dobro nagradite!

6. Ustvarite e-izobraževalni program

Vadnice na spletu so v teh dneh ves bes. So poceni, informativni in nudijo dobro vrednost tako potrošnikom kot ustvarjalcem. Najboljše od tega, da enkrat ustvarite program in bo ustvaril pasivni dohodek!

Ustvarite podjetje, ki se vrti okoli programov e-učenja. Izdelajte dragocene vadnice in informacije, naložite na platformo za e-učenje, kot je Udemy, in imeli boste nabor izdelkov, ki se nikoli ne izteče!

Končne predstave

Tu je nekaj povzetka stvari, ki jih lahko naredimo, da vaše majhno spletno podjetje cveti kot meč, ki veličastno skače iz vode (videti je bolje, če se slika v počasnem posnetku).

 1. Zagotovite rešitve za obstoječe težave
  Odkrijte bolečinske točke svojih strank in jih rešite.
 2. Pišite, da prodajate
  Nihče ne mara brati, zato se prepričajte, da je vaša kopija napisana PRODAJA!
 3. Ustvari spletno mesto, ki se počuti odlično
  Ni važno, ali prodajate moker krompir ali oblikovalsko torbico, morate poskrbeti, da vaša trgovina izgleda dobro.
 4. Uveljavite se kot strokovnjak na svojem področju
  Strankam ponudite vrednost s svojim znanjem in nagradili vas bodo z življenjsko dobo.
 5. Vzvod za trženje po e-pošti
  Je neposredna komunikacija z vašimi strankami. Izkoristite to, vendar z njim ravnajte spoštljivo.
 6. Prodajte obstoječim strankam
  Če so kupili od vas prej, vas bodo znova kupili. Morate jim le navesti razlog za nakup.

Tu ga imate. 6 trdnih korakov za ohranitev vašega podjetja v črni barvi. Bodite prepričani, da jih bodisi zavežete v spomin ali pa se s temi nasveti blagovno znamko. Nekega dne boste pogledali nazaj na svoje uspehe in se zahvalili Googlu, da ste naleteli na ta nebesno poslani del.

Kakorkoli že, če imate kakršna koli vprašanja, na katera bi radi, da nam odgovorite, nam preprosto sporočite sporočilo ali e-pošto. Zagotovo vam bomo odgovorili takoj, ko bomo lahko. Zdaj pojdite naprej in pokažite svetu, česa so redni vsakdanji mali podjetniki sposobni doseči.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map